Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
ANDROID???
addikt
Bocs, de nekem a leírások alapján (előző 2-3 hsz), egyre inkább az kezd lejönni, hogy ezek közül bármelyiket.
-
st6969
őstag
válasz ANDROID??? #38401 üzenetére
Nagyon jó dolog egy szárítógép. Amellett, hogy persze kényelmes, nem növeli a páratartalmat a sok száradó ruha (penészesedés megszüntetéséhez nagy segítség, ez allergiásoknál, kisgyereknél nem olyan vicces), kisebb lakásban télen nem kell napokig kerülgetni a száradó ruhákat. Nyilván vannak hátrányok is (villanyszámla, helyigény, ruhákat igénybe veheti...), lehet nélküle is élni...
-
st6969
őstag
válasz zoltan6 #38404 üzenetére
Valóban, panel lakásnál, távfűtésénél, ahol folyamatosan forró a radiátor 0-24-ben, ott általában a pára nem téma, inkább ellenkezőleg. De egyedi fűtésnél, rossz hatásfokú konvektornál, régi házaknál, ahol az ember próbál spórolni a fűtéssel, ott a párás levegő gyakori nagy gond.
-
törölt tag
Attól függ, hogy milyen használatra. Heti 2-3 szárításhoz kondenzációst vennék: olcsóbb, és egyszerűen tisztítható a hőcserélője, pl. ezek közül. Az AEG 4 év garis, a másikhoz igény szerint 3 vagy 5 évre ki lehet bővíteni a garit, pl. itt, vagy MM-ben vagy máshol. Hőszivattyúst a sűrűbb használathoz, csak azok drágábbak és a tisztításhoz szét kell bontani a gépet, viszont kevesebb áramot fogyasztanak. Azokból Bosch 169k-tól van, és 5 év garival, és a promó listán rajta legyen a száma. Kicsit kevesebbért meg ezt nézném meg, + a garit hozzávéve. Átlagos használat esetén évente akár 8-10k-val kevesebb a hőszivattyús áramfogyasztása(ez egyéni használat, és gép függő is), ellenben a kondenzációs gépek olcsóbbak, ami egyszer kiegyenlítődhet. Aztán még hozzá számolhatjuk, hogy a hőszivattyúsnál x év után szervizes tisztításra is lehet, hogy kell majd költeni pár 10k-t. Ezek saját kalkulációk, mindenki számolja ki magának a saját használattal, és a választott gépeket figyelembe véve.
-
törölt tag
Akkor lehet, hogy bizonyos ruhákat érdemes lenne alacsonyabb hőfokon szárítani, mint itt is mondják. Ennél az AEG-nél talán a Sensitiv vagy Delicates opció lehet az. Vagy a kényesebbeket csak vasalásszárazra szárítani? Bár ezeket a finomhangolásokat nyílván mindenkinek a saját gépén kell kitapasztalni, ha a kezelési nem lenne egyértelmű.
Találtam közben egy videót, mint Mosási tippek-trükkök, hátha valakinek hasznos lesz.[link]
[ Szerkesztve ]
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok, gőzölős vasaló szeretnék max. 10 ezerig. Mit ajánlanátok?
Egy Tefal van most, kerámia talpas, de már nem gőzöl. A Bosch Palladium-glissée talpa milyen lehet? Miben más mint a kerámia? -
Bacusuz
őstag
Sziasztok!
van egy Braun Oral-B Oxyjet MD20 szájzuhanyom.
Pár éve eltettem, és most lett elővéve.
Megpucoltam, a tartályba öntöttem ecetes vizet.
Azt vettem észre, hogy a motor pörög, de csaknem akarja felkapni a vizet.
Szerintetek mivel próbálkozzak, mi lehet a gond?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
spidersoft
senior tag
Üdv! Mosogatógép... A képen fent látható szürke rács mire szolgál? Valami túlfolyó? Eddig azt hittem, hogy ott jön be a víz, de nem: a gép a sótartály sapkája alatt tölti magát.
-
tobias40
veterán
válasz spidersoft #38413 üzenetére
Én meg arra lennék kíváncsi hogy az alul levő sóadagoló tetejét hol lehet kapni,mert az anyém eltört.Miele típushoz kellene,amit esztergáltattam hozzá kicsit magas és beleér a lapát..
-
SirKero
őstag
Üdv.
Párásítót keresek amibe aromát is lehet tenni. Az árukereső őt adta ki elsőnek. esetleg valakinek van vele tapasztalata vagy tudtok ajánlani ebben az árkategóriában valamit?
Köszi előre is ha tud valaki segíteni.
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
flegga92
senior tag
válasz spidersoft #38413 üzenetére
Valószínű ott engedi ki a levegőt, amikor tölti fel a gépet vízzel. Az én 6 terítékesemen kisebb van, múltkor volt szerencsém levett burkolattal üzemeltetni, úgy élég hangosan engedi ki a levegőt a hasonló szellőzőn.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Valakinek nincs véletlenül egy Hotpoint Ariston WML 601-es mosógéphez magyar használatija?
Vagy egyí tippje, hogy honnan lehetne beszerezni?
Akár az is elég lenne, ha valaki lefotózná a programtáblázatot nekem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
edigitalban nincs már, de elég sok értékelés van mellé, ráadásul 5 év gyári gari, semmi hókuszpókusz kiegészítő gari
-
allein
addikt
Üdvözletem mindenkinek. Porszívó vásárlás előtt állunk. Panel, 5. emelet, 35 nm2 lakás. Mit javasoltok? Árban mondjuk 50.000-ig.
-
z123456789
addikt
válasz allein #38424 üzenetére
Minden tiszteletem és köszönetem az itt információt adóknak, de a Miele és Hoover ajánlatokkal szemben én anno a költséghatékony Sencort választottam, és a 30-44 m2-es (tetőtér) lakásunkban, tökléletes. A beállítási lehetőségek, az összeszerelés, a felszereltség, a szívóerősség, a zaj...Én ezt ajánlanám neked.
Elhsizem hogy a fent említett drágább gépek minőségibbek, de mi pl nem vágyunk ennél többre, és így maradt is a zsbeünkben.
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
válasz z123456789 #38425 üzenetére
Köszönöm szépen a véleményed.
-
törölt tag
Ugyanígy tettünk mi is. Sencor SVC 8 lett és tökéletes. Van hozzá porzsák, illatosító minden. Nejem szerint tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
flegga92
senior tag
Porzsák ellátottsága milyen? Gondolok ezalatt, hogy bemegyek a MM/Euronics/Tescoba és kapok?
Le kéne cserélni a jelenlegi undormány SAMSUNG VCC47E0H33-at. Pont azért vettem, hogy a porzsák mizéria megszűnjön, de annyi bosszúságot okozott már, pedig az hittem milyen jó lesz. Egy 50 nm lakásban minden használat után mosni kell a szivacs szűrőjét, mert nem szív, jópár liter vizet elfolyattam már e miatt. Adtak hozzá egy forgó kefét is amit ha a földre teszel megáll, nem kell szőnyegre tenni. Egy baromi jó dolog van benne, az pedig a "távirányító".
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz z123456789 #38432 üzenetére
Semmi gond vele, mi tényleg sokat használjuk. Sőt én még kocsihoz is
-
Atomgeszi
veterán
Hali!
80 környékén lehet venni olyan villanytűzhelyet, ami felül 4 főzőlapos, a sütőrésze pedig alul-felül villany légkeveréses, és van időzítő funkció?
Gondolkodtam a külön főzőlap és beépíthető sütőn is, de szerintem az nagyon megdobná a költségeket, mint egybevenni valamit.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
törölt tag
-
Bacusuz
őstag
válasz allein #38426 üzenetére
Szia
Szőnyeg, padlószőnyeg vagy kő esetleg laminált felületet akarsz vele tisztítani?
Melyikből mennyi van?
Csak mert "C" szőnyegtisztítási osztályba van sorolva ez a porszívó.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Olyan rizsfőző gépet keresek ami nem nagy (kb 1-2 adagot főz), nem ragad le benne a rizs és jó izű rizst lehet készíteni benne.
Tudtok ilyet mondani?
köszönöm
-
törölt tag
Régóta akartam már írni, de most nem felejtettem el: a Jar Platinumban az is jó, sokkal jobb az Aldi-s, Lidl-s tablettákhoz képest, hogy amióta ezt használom, nem kell külön mosogatógép tisztító cuccot használni.
Sosem értettem ezt a rizsfőző gépet. Bármilyen edényben a főzés elején kell egy kicsit felkavarni, amikor leragadnak a szemek, utána bátran ott lehet hagyni kis lángon. Nekem így sosem égett le.
[ Szerkesztve ]
-
Rataxes
csendes tag
Sziasztok! Viszonylag kis helyem van a hűtőmnek, 55 cm van az ajtó és a fal között, ide kellene beférnie hűtőszekrénynek hogy ki tudjam nyitni az ajtót. A legtöbb hűtő mélysége 55 cm fölötti. A Candy alulfagyasztósát (ilyet szeretnék) találtam, ami 53,6 cm mély:
https://m.emag.hu/candy-kombinalt-hutoszekreny-161l-m-144cm-a-energiaosztaly-feher-cmfm-5144-w/pd/D8N8JSBBM/
Van tapasztalatotok a típussal kapcsolatban? Esetleg tud valaki alternatívát javasolni? Köszi előre is. -
Degeczi
nagyúr
válasz #40553216 #38444 üzenetére
Amíg nem volt, én sem értettem. Azóta sosem főzök másban rizst, annyira bevált: csak beletenni a kimért mennyiségű rizst, vizet és bármilyen odafigyelés nélkül is mindig tökéletes, finom az eredmény, mert pont jó ideig főz (amíg elpárolog a víz) és enyhén nyomás alatt.
Érdemes itt elolvasni az "így főzze" fölötti részt, mit ajánl a leginkább hozzáértő: a rizsfőző gépet...
[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
őstag
válasz Dluinet #38439 üzenetére
Pesten a kőbányai bazárral szemben van egy új piac.
Ott lehet kapni, a hétvégén láttam egy ázsiai élelmiszerboltban.Degeczi: +1
én is rizsfőzőt használok, főleg pandarizshez
természetesen a szülőktől hozott hagymás-vegetás olajon pirított rizst mi is edényben főzzük[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
törölt tag
válasz allein #38443 üzenetére
Ilyen használatra olyat vennék, amihez jár keménypadló szívófej, mint itt is látható a Bosch, amihez most 5 év jótállás jár. Illetve még találtam ezt a magasabb kategóriás Electrolux ZSPCGREEN-t, ami 25k-ért jó vételnek számít, bár csak egy év gari jár ezekre. Még van a Gorenjének is ilyen új szériás VCEA22GLBU porszívója, bár még nem nagyon van infó róla.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik