Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37551) mmdms válasza veze (#37544) üzenetére


mmdms
addikt

Elmentem az obiba vettem egy villásdugót, pont elér a toldásnál felrakott dugóval is. :)
Szerencsém van.

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#37552) pjen válasza Csabroncka (#37550) üzenetére


pjen
félisten

Nem is akartam vitázni a minőségen,bár nem próbáltam.Viszont a beton helyett masszív szerkezet csúsztatás.Annyi a különbég,hogy a szürke öntvény hely takarékosabb és drágább.A több vizzel mosás alap esetben pedig egyszerűen nem igaz.Külön megemelheted a víz mennyiségét.

[ Szerkesztve ]

(#37553) veze válasza Csabroncka (#37550) üzenetére


veze
őstag

Hát ez az... én csak a név miatt nem szeretnék borsos árat fizetni, mert baromira nem érdekel a neve. egy mosogép mosson ki meg legyen jó és kész. számomra tökmindegy mi a neve. Ezért jó nekem a hajdú energomat is, de..kb 25 éve teszi a dolgát hozzám is használtan került. 1x kellett a leürítő szivattyút cserélni meg 2x a rugós lábát. Ez összviszz 10ezerbe sem került anyagárban és kicseréltem magam. még mindig jó, de előbb utóbb tönkre kell mennie ennyi év után és akkor a pótlásról gondoskodni kell
Elég nehéz lenne megszokni, hogy ezek után 3 - 4évente elromlik a mosógép és 40ezerért lehet megjavítani csak...vagy szaladgálhatok egy újért kapkodva, mert másnapra kell..

(#37554) Ear001 válasza veze (#37553) üzenetére


Ear001
addikt

Na ezért kell venni Mielét, hogy ne a nyűgjeit kelljen figyelni, meg a szerelőt várni. Ja, és ez mos is, nem csak a ruhát forgatja a vízben, ez komoly extra a Hajdúhoz képest.

[ Szerkesztve ]

(#37555) pjen válasza Ear001 (#37554) üzenetére


pjen
félisten

Ezt azért nem gondoltad komolyan.20évig volt energomat mosógépünk,sosem voltunk koszosak,Fehérneműt pólót zoknit,minden nap váltok,pulóvert is max 3 napig viselek,és mosószert is megveszem a szerintem legjobbat.Mikor a lányom kicsi volt,egy nap akár 3x is átöltöztettem,tehát nem volt nehéz dolga a mosó gépnek.

(#37556) veze válasza Ear001 (#37554) üzenetére


veze
őstag

Még jó, .. és már nincs kisgyerek, ( megnőtt :D ) némiképp kisebb a teher is rajta, nem megy már annyit, de csak számolnom kell azzal, hogy örökké nem tart, egyszer vége lesz
nekem jó volt az, ahogy eddig forgatta a vízben a ruhát, végül is nem egy hónapig hordok egy gatyát , elbírt vele :D
De annyira régi már, hogy egyszer szembesülni fog az ember azzal,hogy mire elromlik, nem lehet megjavítani sem , mert nincs már hozzá alkatrész

(#37557) Csabroncka válasza veze (#37556) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Párszor már egymásnak kifejtettük véleményünk pjen-nel, szerinte teljesen felesleges drágán gépet venni, mert akkor annak az árából 5 évente újat veszel.
"nekem jó volt az, ahogy eddig forgatta a vízben a ruhát" na ez a tévhit ebben, kár azt, hinni, hogy csak ebből áll az egész, nyilván neked megfelel, és ez a lényeg.

"in medias res"

(#37558) Zola007 válasza Csabroncka (#37557) üzenetére


Zola007
veterán

Azért a gépi mosás nem akkora atomfizika, ha nagyságrendi különbségek legyen a mosás hatékonyságában, ha ugyanannyi a használt víz, mosószer, dobméret, mosási időtartam.

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#37559) pjen válasza Csabroncka (#37557) üzenetére


pjen
félisten

Azért érdekes ez,hangsúlyozom nekem semmi bajom a Miele cuccokkal,de:Először :több vizzel mos ezért jobban mos,alapesetben nem igaz.A több víz valóban előnyös,azért használ többet az LG!A miele szerkezete erősebb,nem a benne levő betontól nehezebb...hanem a szürke öntvénytől.Azt nem vitatom,hogy hatékonyabban mos,bár nem láttam,de azt írni ,nem Te,hogy az energomat nem mosott ,baromság.Szeintem az emberek 90% a nem Mielét használ,mégsem lehet,őket megkülönbözteztni koszosság alapján.

(#37560) blattida válasza Zola007 (#37558) üzenetére


blattida
nagyúr

Azt, hogy valami hogy mos, nem a normál napi hordástól "piszkos" ruhán, hanem kaja, festék, vörösbor, olaj és egyéb durvább szennyeződések mosásakor derül ki, illetve abból, hogy mennyi ideig maradnak a ruhák szépek, nem szétmosottak, nem csak pamut meg műszálas, hanem gyapjú meg selyem és más kényes cuccok esetében is, amit a legtöbben nem moshatnak gépben, mivel abban tönkremenne/hordhatatlanná válna.
Addig, amíg valaki nem mos miele-vel, addig ezt, a gyakorlatban, nehezen tudja megérteni vagy elfogadni.

Az aeg licenc alapján gyártott energomat meg tudott mosni, viszont azon az áron, hogy nem volt kíméletes a ruhákhoz és nagyon sok vizet használt.
Tudom, hogy még ma is sokan használják lévén olcsó, megbízható és nagyon kis költségen javítható.
Ám ez nem csak az energomat sajátja, hanem minden akkori mosógépé, csak hazánkban anno nem nagyon volt más...
Plusz, az energomat minden volt, csak olcsó nem. Nagyjából annyi volt az ára az akkori átlagfizetésekhez képest, mint most egy drágább miele. Az emberek zömének nem is volt energomatja, csak keverőtárcsás hajduja.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#37561) pjen válasza blattida (#37560) üzenetére


pjen
félisten

Plusz, az energomat minden volt, csak olcsó nem.Sajnos ahogy vissza emlékszem,közel három havi fizum ment rá.Csak mások voltak a jövedelmi viszonyok,bátran megvetted hitelre,hiszen biztos volt munka helyed.Egyébként abban az időben a ker.ben melóztam,azért is volt kevés embernek,mert nem lehetett kapni,Hasonlóan a bojlerhez és a szines Tv hez.

(#37562) blattida válasza pjen (#37561) üzenetére


blattida
nagyúr

Persze, tervgazdaságban éltünk, ezért nem is hemzsegett a boltokban az energomat, de azért azt nem mondanám, hogy hiánycikk lett volna, viszont az említett, jellemzően videoton színes tv valóban az volt.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#37563) pjen válasza blattida (#37562) üzenetére


pjen
félisten

Ez itt off,én abban az időben a Ravill nál melóztam,hidd el ismertem a kinálatot.Persze lehet nem egy idősikban gondolkodunk.

(#37564) #94529552 válasza Csabroncka (#37557) üzenetére


#94529552
törölt tag

Igaza is van, de arról nincs szó hogy annak az árából, mert nem láttam itt még olyat, aki új többszáz ezres Miele mosógépet akarna venni.
Elhiszem, hogy a németeknél feleslegessé váló 15 éves gépek is használhatók még, de nem mindeni akar más által levetett cuccokat az otthonába. Neked megfelel a használt, meg még itt az 1-2 fős hangos kisebbségnek, de másnak nem kell. Ezt azért te is megérthetnéd.
Ezt csak úgy elmondtam, de nem akarok a használtmielemosógép-fanokkal leállni vitázni. :DDD
A beton dolgot nem értem, már a Hajduban is öntöttvas súlyok voltak, és a váza még nem ment tönkre. A miénket a mai napig is használják.

[ Szerkesztve ]

(#37565) blattida válasza pjen (#37563) üzenetére


blattida
nagyúr

Keravill boltokban jártam gyerekkoromban, először ott láttam energomatot, aztán később ismerősöknél. Ravillba később, hifis okokból fordultam elő, onnan nincsenek mosógépes emlékeim.

Pumma
Pedig van a topiktagok között olyan, aki új miele mosógépet is vett, nem is egy. Akire név szerint emlékszem, az Grande Ale.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#37566) Zola007 válasza blattida (#37560) üzenetére


Zola007
veterán

Én meg tudom érteni, de ti meg azt értsétek meg, hogy nem mindenki akar rászánni egy fél autó árát egy mosógépre vagy használtat venni.
Én pl. nem akarok már használt mosógépet venni, egyszer már megjártam, nem kapni alkatrészt egy Bosch Maxx 6-hoz, ami nincs 5 éves.
Az én ruháimhoz megfelelő a Whirlpool mosási tudása, nincsenek flancos darabjaim, csak ingek, pólók, nadrágok, stb, de nővérem ugyanígy van a saját AEG Lavamat 74850 gépével.
Egy olajos, festékes foltot pedig nem a Miele csodaprogramja fog kihozni, hanem a megfelelő oldószerrel történő előkezelés.
Gyapjú/selyem programmal ritkán, de mostan már ebben a gépben is, elég kíméletesen bánik vele, nem hinném, hogy nagyságrenddel hamarabb tönkremenne benne a ruha.

Nyilván, ha lenne rá keretem, én is vennék egy Mielet, mert elfogadom, hogy többet tud, de átlag magyar család az új Bosch/Whi/Sam/LG ◄► új Miele kérdésben nem fog sokáig gondolkodni.
____

Az ellensúly meg mindegy, hogy miből van, betonból vagy aranyból, az csak súly. Láttam már 5 éves, 12 éves és 20 éves gépet belülről, egyikben sem volt semmi baja se a váznak, se a súlynak.

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#37567) blattida válasza blattida (#37565) üzenetére


blattida
nagyúr

Meg persze Polonic.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#37568) Zola007 válasza #94529552 (#37564) üzenetére


Zola007
veterán

Erre szoktam mondani, mikor 60 ezres keretre (mobil, monitor, stb) ajánlanak nekem valamelyik PH topikban egy 150 ezres eszközt, hogy hogy én bármit megveszek, ha más fizeti :)

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#37569) #94529552 válasza blattida (#37567) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ok, az kb. 1000-ből 2 ember, az elhanyagolható tétel.

pjen: Igen időnként hiánycikk volt, egy ismerős például hetekig vadászott a Hajdu automatára. Mondjuk ha nem olyan drága lett volna, akkor még ritkábban lehetett volna hozzájutni, vagy csak protekcióval, mert az is kellett néha.

(#37570) pjen válasza #94529552 (#37564) üzenetére


pjen
félisten

+1

(#37571) veze


veze
őstag

én bevállalom: egy igénytelen user vagyok, akinek sok évig a hajdu energomat is megfelelően mosott :D
mindettől függetlenül ha eljön az idő, és másik kell, bevállalnék egy Miele belépő kategoriás ( értsd, legolcsobb) de ÚJ gépet, ha átlagos használat során az is 20 évig olyan hibaszázalékkal működne mint a hajdu.
De ha azt is 6 év után egy beko áráért kell javíttatni, az nagyon gáz lenne...

(#37572) blattida válasza Zola007 (#37566) üzenetére


blattida
nagyúr

Senki nem nyomja itt az új miele gépeket, ami azért nem egy fél autó ára, pláne, hogy ajánlani a legolcsóbb új miele mosógépeket szokták, az 260000 forint.
Valóban előkezelni kell(ene) az általad kiragadott olajfoltot a teljes eltávolításhoz (bár, ez olaj meg ruhaanyag kérdése is), ám ettől még mindig a miele mosási hatékonysága a legjobb, tesztek szerint is, nem csak a felhasználói mondják.
Amúgy meg, mindenki azt vesz, amit akar és arra szórja a pénzét, amire szeretné. Jellemzően telefonra, számítógépre, piára, tv-re, cigire, kocsira, rucira stb, mosógépre meg általában nem. Ez a fogyasztói társadalom, a pazarlás.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#37573) Zeki válasza blattida (#37572) üzenetére


Zeki
nagyúr

A mosodák (pl Bubbles) gépei a legjobbak, nem áll benne a ruha tétlenül, forgatja szinte folyamat. Meg halom víz, + jó szerek adagolva és 30 perc alatt kész is.
Csak azt már tényleg nem lehetne megfizetni.

Olyan lehet ez, mint amikor a profi takarítócéges szembesített vele, hogy a clin, az konkrétan semmire sem jó.
Én meg azt hittem, igen sok mindenre. :)

(#37574) #94529552 válasza blattida (#37572) üzenetére


#94529552
törölt tag

Az most inkább 260k+110k, mert azért a biztonság is számít. (Murphy)

(#37575) polonic válasza #94529552 (#37574) üzenetére


polonic
félisten

Mire gondolsz a plusz 110k-val?

(#37576) Zeki válasza polonic (#37575) üzenetére


Zeki
nagyúr

(#37577) polonic válasza Zeki (#37576) üzenetére


polonic
félisten

A fene, hogy menjenek oda...
Mikor én vettem a gépeket, akkor még 80 ezer Ft volt.
Nem tudtam, hogy emelték.

(#37578) Zeki válasza polonic (#37577) üzenetére


Zeki
nagyúr

Lehet sok volt a hibás gép, emelni kellett a költségkeretet, amit előre kifizet az ember.
;]

(#37579) pjen válasza Zeki (#37576) üzenetére


pjen
félisten

Erről nem is tudtam.Az LG DD 10 éves motor garival és öt éves álltalános garival volt 130K.

(#37580) veze válasza Zeki (#37576) üzenetére


veze
őstag

vajon a 110k feláron tul még feltétel az évenkénti miele szerviz által történő "karbantartás - átvizsgálás " is, mondjuk évi 20k ért? :D

(#37581) Zeki válasza veze (#37580) üzenetére


Zeki
nagyúr

Ott a link. Nem írnak ilyet.

(#37582) Zola007 válasza blattida (#37572) üzenetére


Zola007
veterán

Nemrég néztem egy német tesztet, ott "gut" / 1,6 minősítést kapott a legolcsóbb 900 eurós Miele
700 eurós Samsung és LG-t jobbnak találták, azok "sehr gut" és 2,1-2,2 körül kaptak.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Miele gagyi
Csak vegyük már észre, hogy 2018-at írunk
Az egy dolog, hogy egy cég 100 éve gyárt mosógépet, de manapság ha egy másik cég jó mérnökcsapatot összeszed és fektet pénzt az ágazatba, akkor nem tart pár évnél tovább felzárkózni.

ez a "csakamiele" olyan mint telefonban "csakazájfón" vagy motorfűrészben "csakastihl"

Persze, minőségi, jó, tartós, de telnek az évek és ne zárjuk ki, hogy akár az LG, akár a Bosch, stb megtanulhatott jól mosó mosógépet gyártani az elmúlt 10-20 évben.

#37573) Zeki: egy ismerősöm egy takarítócégnél dolgozik, többnyire hoteleket takarítanak
adott néhány szerből, a nevére nem emlékszem, de valami piros, dőlt feliratos K betűvel kezdődő cucc áttetsző flakonban/kannában
Adott fürdőtisztítót és ablakmosót, hát nem gondoltam volna, hogy ennyire gagyik a konzumer cuccok. És állítólag literje nincs 1.000 Ft, tehát egy 5 literes kannával ha megveszel, akkor még olcsóbb is mint a mezei cucc. Sajnos viszont csak cégeknek forgalmaznak, de fogok belőlük szerezni.

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#37583) polonic válasza veze (#37580) üzenetére


polonic
félisten

Nincs ilyen.

(#37584) #94529552 válasza polonic (#37583) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ne vedd már komolyan, szerintem csak vicc volt>>( :D )

(#37585) ribarszki válasza pjen (#37538) üzenetére


ribarszki
őstag

Hol aktiválod az LG mosógépnél az emelt víz programot mosásnál? Nem előmosásra, meg extra öblítésre gondolok. Mert múltkor a MM-ban az eladó átnyálazta nekem egy 150k-s LG haználati utasítását, de errea kérdésre nem tudott válaszolni. Illetve azt mondta, hogy az LG-ben nincs ilyen opció. Akkor mégis van, csak nem találta? :F

[ Szerkesztve ]

(#37586) Csabroncka válasza veze (#37580) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Egyébként ez nem újdonság! Pl A Fuji klímára akkor kapsz 10 évet, ha az évi 2 karbantartás megvolt, meg egy csomó mérés ezen felül. Ha kiszámolod 10 év alatt gyakorlatilag még egyszer megveszel egy belépő gépet évi 16-17 ezer HUF/2 alkalom (alaphangon).

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#37587) BB9000 válasza ribarszki (#37585) üzenetére


BB9000
senior tag

Nekem Bosch gépem van. WAQ-28461. A+++ -30% energiahatékonysággal! Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy normál mosóprogramon (plusz víz nélkül) gyakorlatilag félig szárazon pörgeti a ruhákat a dobban. Ultragáz. Van rajta egy gomb, azzal lehet plusz vizet adagoltatni a mosáshoz. Kipróbáltam. Azt csinálja, hogy ugyanúgy pörgeti a ruhákat szinte szárazon majd' 40 percig, majd a mosási fázis legvégén beenged a dobba +12 liter vizet, abban háromszor megpörgeti, majd ürít és jönnek az öblítések. Szerintem ez nem hatékony, cserébe viszont pazarló. Ultragáz ez is!
Én nem így mosok vele. Fogom és vödörrel beleöntök a mosás kezdetén annyi vizet, amennyi szerintem kell neki. Általában 8-12 litert. Ruhamennyiségtől függően. Nézem a szintet az ajtónál. Akkor ítélem jónak, ha a az ajtó alja felett van a szint 3-5 centivel. Kicsit macerásabb így a mosás, de cserébe tiszták lesznek a ruhák.

Ez a vödrös módszer az LG-nél is működik. :-)
-----------
Más téma: Öblítő: Öblítőt egyáltalán nem használok, mert a Lenor fű alatt megszüntette azt az illatot, ami nekem jó volt. Jobban mondva nem csak megszüntette, hanem átváltoztatta. Lenor Summer az jó volt (nekem), de 1-2 éve már nem kapni olyat, csak a Summer Briese-t, ami egy teljesen más illat. Számomra kibírhatatlan.

[ Szerkesztve ]

(#37588) ribarszki válasza BB9000 (#37587) üzenetére


ribarszki
őstag

Te jó ég... Vödörrel a vizet a mosás elején? Az kemény..

És észrevetted azt is, hogy ha nem adsz hozzá extra vizet akkor koszosabbak maradnak a ruhák a program végén? Vagyis, hogy az A+++-30% rosszabb hatékonysággal mos?

(#37589) pjen válasza ribarszki (#37585) üzenetére


pjen
félisten

Tulajdonképpen nem külön gomb,van egy olyan progi ahol megemelt viz mennyiséggel mos.Skín Care:64 liter víz.Az Lg progijai alaból is több vízzel mosnak 1 kg ruhára vetítve mint a Miele alap programjai,de az Lg ezen progija 20 literrel megemeli a víz felhasználást.A Miele megemelt víz szintje mennyit jelent?

BB9000:Az Lg nem mos szárazon alapesetben 43 liter vizet használ.
Egyébként a fő mosó programok félterhelésen
Cotton 40 fok-40liter víz
Cotton eco 60 fok-----23 liter
Skin Care 40 fok -64 liter víz.

[ Szerkesztve ]

(#37590) veze válasza BB9000 (#37587) üzenetére


veze
őstag

ugyanúgy csinálod mint nagyanyám ! Ő is kézzel öntötte bele vödörből.
ja, az forgótárcsás volt, mindegy ...
de áztatás és időzítés is volt benne, mert mondta a tatának, majd 11-kor öntse fel a vödör vizzel és 12 kor dugja be a konnektortba, kapcsolja be , 10 perc mulva ki, addigra hazaér :D
lényegét tekintve nem is sokat változott a szisztéma :DDD

[ Szerkesztve ]

(#37591) ribarszki válasza pjen (#37589) üzenetére


ribarszki
őstag

Tehát nem extra vizet adsz a kíválasztott mosási programhoz, hanem van egy mosási program a sok közül ami több vízzel mos. Akkor ezért nem találta a MM-ban az eladó a használatiban, mert valóban nincs ilyen opció rajta.

(#37592) pjen válasza ribarszki (#37591) üzenetére


pjen
félisten

Igy igaz,én ezt használom,különböző hő,centri és vasalás könnyítő opciókkal.

(#37593) szuszinho


szuszinho
őstag

Sziasztok,

Mennyire használható mosogatógép mellé egy 5 literes Hajdu vízmelegítő? Nincs csak hideg víz a konyhában. Mennyire hamar fogy el belőle a meleg víz?

(#37594) BB9000 válasza ribarszki (#37588) üzenetére


BB9000
senior tag

Ha nem öntök bele vizet, akkor még nézni is szörnyű, hogy mit művel a gép. Igen, észre lehet venni a hatékonyságot. A gyerek pecsétes pólóit, nadrágjait nem mossa ki rendesen egy mosással, ha nem adok neki plusz vizet. ( Másodikra már jó lesz.) Az enyhén szennyezett cuccokat 15 perces (30 fokon 20 perces) gyorsmosáson mosom, oda nem szoktam plusz vizet adagolni.

(#37595) pjen válasza szuszinho (#37593) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem bőven elég,a mosogató gép melegíti magának a vizet.

BB9000:Az elől töltősbe hogyan öntesz +vizet?Nálam normál proginál az ajtó aljáig van a víz.

[ Szerkesztve ]

(#37596) ribarszki válasza BB9000 (#37594) üzenetére


ribarszki
őstag

Köszönöm, mert pont erről írtam a fórumon 2 napja, hogy anyámék Electrolux A++++ (mittodémhánypluszjel) felültöltős gépe rosszul mos. Észrevettük a gyerekek ruháján, hogy sokkal koszosabbak maradtak mint az otthoni 8éves Fagor gépünkben ami csak sima A.

Akkor mégsem hallucináltam, köszi a megerősítést!

(#37597) polonic válasza pjen (#37589) üzenetére


polonic
félisten

Van egy pótvíz opció. Ezt pedig a beállításokban be tudod állítani, hogy mit csináljon.
3 opció van itt: plusz öblítés, plusz víz, plusz öblítés plusz víz. Aztán a plusz víz szintjét is be lehet állítani, hogy az mennyi legyen, 3 lépésben.

[ Szerkesztve ]

(#37598) szuszinho válasza pjen (#37595) üzenetére


szuszinho
őstag

A mosogatógéppel tisztában vagyok. Kérdésem arra irányult, hogy esetleg nem fogy ki a meleg víz 1 perc után, ha kézzel elmos az ember 1-2 eszközt?

(#37599) pjen válasza polonic (#37597) üzenetére


pjen
félisten

Kolléga vödröt irt,kinyitja az ajtót és bele önt egy vödör vizet?

#37598) szuszinho:nem fogy ki olyan hamar,felcsavarod teljesen,elég sokáig forró víz jön.

[ Szerkesztve ]

(#37600) polonic válasza pjen (#37599) üzenetére


polonic
félisten

Arra írtam, hogy kérdezted milyen az a pótvíz opció.

Egyébként itt van egy fogyasztási táblázat a gépemről:

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.