Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribarszki
őstag
válasz Habsteve #36253 üzenetére
Rengeteg Miele porszívó tulaj van a fórumozók között. Azokkal semmi gond. Igaz árban több mint amit megjelöltél. Döntsd el. Nyilván nem minden Elux fej adja fel, de az elmúlt fél évben 7 ilyen visszajelzés jött, ebből 2 családban illetve ismeretségi körben. Ez nem túl jó arány..
-
törölt tag
válasz Habsteve #36253 üzenetére
Á, szerintem nem megy az olyan könnyen tönkre, hogy rettegni kellene. 2-3 ezer Ft-tól van egy új fej, és egyébként is univerzálisak, csak a csőátmérőnek kell egyezni, ami 32 vagy 35 mm. Én pl. csak a parketta fejet használom, a kombi fej még ki sincs csomagolva. A Bosch porszívókról is jó vélemények vannak, például.
[ Szerkesztve ]
-
alitak
senior tag
Sziasztok, új mosógépet szeretnénk venni, a régit kinőttük. Olvasgattam a témában, leginkább az LG felé húzok. A gőzmosás ér bármit is a nagyon príma marketingen kívül. Jó volt egy nagyobb méretű dob, amiben 6-8 kg ruhát is lehet mosni. Van egy 4 hónapos kislányunk, idővel még 1 testvér is tervben van, így a mosási mennyiség nem lesz kevesebb
Alapvetően nem tudom mi alapján lehet dönteni. Gyors program mindegyikben van, 90 fokos mosás is. Szárítógép lesz mellé ősszel szintén, így egybe gép nem kell.Most egy keskeny indesit gépünk van, naponta megy. Jó lenne ezt megúszni
Konkrétan ezt a gépet néztem ki: LG F4J7TY0W
Az ára elég vastag, kicsit mintha a fogamat húznák, de ha ér annyit, akkor legyen hát.Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
BB9000
senior tag
A jobb mosogatógépekhez állítólag adnak egy olyan cuccot, amit a munkalap aljára kell rögzíteni és megvédi a munkalapot a mosogatógépből kiáramló gőztől. Mi ennek a pontos neve és hol tudnék ilyet önállóan (mosogatógép nélkül) venni?
-
pomk
őstag
Sziasztok!
Páraelszívót keresünk.
A felső szekrénybe szereténk beépíteni, így nem kürtőset szeretnénk. A kivezetés felfelé történne a padlástérbe.
Rászűrve a Teka, Cata és Nodor márkákra, 55.000 Ft alattiakra, kihúzható (beépíthető) kategóriára, és a 30 - 54 dB zajszintre a következőket dobta ki:
Cata TF-5060
CATA TF-5260 60cm
CATA TF-2003 60cm
Teka TL 6310 60cmEzek közül melyiket ajánljátok?
A felhasználása egy teljesen átlagos háztartásba menne, heti 2-3 alkalmi főzésre mivel többségében a munkahelyünkön eszünk. A konyhánk alapterülete 5 m2, magassága 2,5 m. Így ha jól számolom 5 x 2,5 x 12 = 150 m3/óra elég lenne???
Ezek alapján teljesítményben bármelyik bőven megfelelne.Szerk.:
Esetleg ez: NODOR EXTENDER 600[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
válasz BB9000 #36258 üzenetére
Ezt olvastam a neten:
A munkalapok farostlemez maganyaga ugyanis a nedvesség hatására megduzzad, ami esetleg a laminált bevonat repedezését idézheti elő. Sütőből, mosogatógépből felszálló gőz is károsíthatja a munkalapok alsó ragasztási fugáját, ezért az ilyen felületeket szilikon bevonattal, vagy alumínium ragasztószalaggal kell lefedni. Ha a gyártó alumínium védőlécet is mellékel a berendezéséhez, azt feltétlenül alkalmazni kell a vízgőz és a hősugárzás elleni védelem miatt.
Van ilyen, de feleslegesen drága: [link]
Szóval sima aluszalagra fel! [link][ Szerkesztve ]
Vérboci
-
BB9360
aktív tag
válasz Csabroncka #36244 üzenetére
Ez nagyon érdekes, mert nálunk már a színeset sem szabad 40 fokon mosni, mert a legtöbbnek a címkéje 30 fokos vagy kézi mosás. Röhej, de a fehérek nagyrésze is 30, max 40! Ok, ágynemű, lepedő megy 60 fokon, de pl. konyharuhára írnak 40 fokot! Párom szerint a színes pólók fakulnak és összemennek 40 fokon.
Egyébként is zavar, hogy ha mindent a mosási bibliának megfelelően szeretnék kezelni, akkor 2-3-szor ennyi mosást kellene indítani. Sokat szinte üresen... -
e=mc²
őstag
válasz Csabroncka #36263 üzenetére
Be is sargulnak es budosodnek egyes* embereken a ruhak az izzadsagtol...
*- es itt most nem olyanokra gondoltam, hanem atlag emberekre.
Ambulimax Provider
-
dh66e
veterán
Ez sajnos így van.
-
BB9360
aktív tag
Ez igaz, de vajon a szövetek szempontjából van-e különbség, hogy 40 fokos vegyszeres folyadékban stresszelik vagy csak részben érintkezik. Ráadásul az 50 fokos hőségben sem megy össze (pl kiteregeted). De pl régi, márkás, 100% pamut pólóim összementek a hőszivattyús szárítóban. Nem érdekel, mert már csak otthoni, de meglepett. Arról persze nem is beszélve, hogy a mosógép 40 fokos programja max 35 fokon mos... No comment, ahogyan a 60 fokos is jó, ha 50 fok.
-
whatnot
őstag
Akciózik pár napig a MM, mosogatógépet kéne választani.
Beko DFS 28020 X a kiszemelt, ami részt vesz az akcióban. Jó véleményeket olvasok róla, annyit írnak, hogy a szárítási azért lehetne jobb. Meg 5 év gari.
Tudnátok ajánlani, vagy inkább maradjak megbízhatóbb márkáknak, mint pl. a Bosch?
Miele az ára miatt nem játszik.
Max. 82 cm magas és 45 cm keskeny kivitel jöhet szóba. -
jegenye77
addikt
Mosogatógépet szeretnék vásárolni és ebben kérnék tanácsot, hogy mire kellene figyelni!?
Leszűkítettem a kört Bosch, Siemens, Zanussi, Gorenje, Indesit márkára.
60 cm es kellene.
Két típus van ami körülbelül 100 ba beleférne :
Gorenje , Bosch
Szerintetek ezek jó választások lennének?[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
Bocsánat!
A Gorenje az ez akart lenniSok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
-
jegenye77
addikt
Hú! Hát elég sokan írnak hátrányból.
Nincs rövid program és nem is mosogat szépen.Nem írja mennyi idő van hátra. Mondjuk az általam választott Bosch on sincs kijelző.[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
Ahol most lakunk, itt van egy Siemens és van rajta 25 perces program. Mindig ezt használjuk és tökéletesen elmossa az edényeket. Amikor nem volt jól belepakolva akkor volt, hogy piszkos maradt egy két dolog.
Ilyen rövid program nincs mindegyiken?
Ez, hogy tud akkor ennyi idő alatt szépen mosni?[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz jegenye77 #36275 üzenetére
A 25 perces program mégis hogyan mosogat el mindent alaposan? A 25 perces program max egy kis előmosás, vagy pohárprogram. 25 perc alatt fel sem oldódik normálsan a tabletta. És akkor ebben a 25 percben benne van az öblítés is. A mosogatáshoz idő kell. Áztatás, mosás, öblítés, szárítás.. Jó induattal is min, 60 perc express program. De inkább 90-120 perc. Eco módban 180 perc.
-
jegenye77
addikt
válasz ribarszki #36276 üzenetére
Pedig mi tényleg ezen használjuk és minden szép tiszta lesz.
Amúgy egy-két órás mosogatásnál, hogy spórol az ember?
Azt mondta nekem egy szaki, hogy a mosogatógéppel rengeteg energiát sporolhatunk meg.
De ha két órát megy akkor is kevesebb összességében?
Bocs ha hülyeséget kérdezek. Nem értek hozzá.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz jegenye77 #36278 üzenetére
Egy mosogató gép 10-15 liter vízzel komplett elmosogat,csak pár litert melegít fel,azt hőn tartja és igen nagy nyomással sokszor végig vereti az edényeken.Aztán sokszor öblit kevés vízzel,nagy nyomással.Ellenben ha kézzel mosogatok,tele engedem a kádat forró vízzel,kb 15 liter+mosószer.Elmosom az edények egy részét,leengedem a vizet,megint 15L forró víz,elmosom a maradékot.Aztán leöblítem meleg vízben,és végül folyó víz alatt megint öblítem.Szerintem látható a spórolás.
Most néztem,Gorenje:30 perc,35 fok ,eco 45 fok 4 óra, 55 fok 1 óra és 60 fok durván 2 óra.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
-
jegenye77
addikt
Értem! Szóval hiába a rövid program, nem spórolok vele mert nagyon fel kell melegítenie a vizet. Mondjuk rendesen forró gőz is jön ki mikor leáll a 25 perces program és kinyitom az ajtaját. Nem szárazak az edények de tényleg tiszták.
Akkor nem is kell keresnem, hogy tudja ezt a rövid programot. Illetve nem fontos.
És akik annyira panaszkodnak arra Gorenje készülékre azok mit rontanak el?
Lehet nem jól pakolják be a cuccot?
Csak mert az nem lehet, hogy az egyiknél tökéletesen működik a másik meg azt mondja használhatatlan a gép.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
Ha van rá mód akkor inkább a Bosch?
Nagyon panaszt nem hallottam még a Bosch gépekre.
Anyám gépe is vagy 10 éves és semmi baja.
Csak hát drágábbak isSok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
-
BB9000
senior tag
válasz jegenye77 #36286 üzenetére
Inkább a Bosch. Nekem pont az a Gorenje van, amit kinéztél. Nem tudom ajánlani. Már leírtam a gondjaim vele. Plusz egy negatívum: Kihúzom az alsó fiókot, megpakolom és tolnám vissza, de nem megy. Emelgetnem kell és illesztgetnem, hogy vissza tudjam tolni, mert szándékosan rosszul van megcsinálva. Ilyet eddig soha semelyik másik géppel nem tapasztaltam.
-
jegenye77
addikt
Szerintem el is döntöttem
Amúgy az IKEA ban árult készülékek még ajánlottak?Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
veterán
Üdv!
Lekvár készítéséhez keresek gépet.
Le szoktam darálni, de van olyan fajta gyümölcs, (Fekete szeder) amit nem elég ledarálni, mert magot is tartalmaz, ezt ezzel szoktam még egyszer átpasszírozni - így a mag nem kerül bele a pépbe:Ugyanezzel kell a paradicsomot is passzírozni.
Azonban ezt nagyon utálom csinálni.
Nem lehet stabilan rögzíteni, nyeklik-csuklik, és időigényes is.
Ráadásul a szeder úgy érik, h hetente-kéthetente lesz belőle 2, vagy 4, 6 üvegnyi lekvár, szóval amíg érik (2 hónapon át), addig rendszeresen kell ezzel a szxrral vacakolni, nem lehet egyszerre az egészet megcsinálni, ez mindig ad munkát, és utána mosogatni az alkatrészeit, aaaaggggrrrhhh...Paradicsomnál ugyanez van, de az mondjuk egyszerre megvan az egész, nem kell minden héten előszedni.
Nem értek hozzá, ezek a gyümölcscentirfugák, vagy vannak ilyesmi nevű gépek, ezek nem tudnak olyat, h ledarálják, összepasszírozzák, és különválasztják a nem használható részeket?
Mert akkor vennék valami gépet inkább hozzá.
Vagy akár csak ezt a passzírozást ha megcsinálná valami gép.
De olyat nem akarok, ami beledarálja a pépbe a magot is, mert azzal nem vagyok előrébb.. :/Van egy ilyen gépünk, még az NDK-ból hozta édesapám, mikor kint dolgozott:KM 8
Az egész szett megvan, és van hozzá ilyen gyümölcsdaráló is:
jofogas.hu/pest/KM_8_NDK_gyumolcs_centrifuga_es_alapgep_77451465.htmEz elvileg paradicsomhoz lett véve akkoriban, de amennyire visszaemlékszek gyerekkoromra, nemigen használtuk.
Előszedtem tavaly, a paradicsomot ledaráltam vele, de akkora a hangja, h majd' megsüketültem tőle, illetve orrán-száján folyt a lyukakon a gép oldalán mindenfelé a paradicsomlé lefelé, (a kapcsolóra is természetesen), szóval nem értem, mire jó ez, ördögi mesterei lehettek a szakmának a keletnémet konstruktőrök akkoriban..
Ráadásul utána ugyanúgy át kellett a passzírozóval préselnem, mert beledarált mindent a pépbe, szóval sokkal nem voltam előrébb a használatával..[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
pomk
őstag
Bosch KGV39VL31S hűtő kellemetlen fütyülő, cicergő hang. 6. felvonás...
Pár napja írtam a Bosch vevőszolgálatnak, mivel 1 hónapja, amióta nálunk járt a szerelő (újra), semmilyen visszajelzés nem érkezett tőlük hogy hogy is áll az ügy. Ezért bátorkodtam rákérdezni, hogy böfögjenek már valamit a kedves vevőnek...
Válasz: "Tisztelt X Y!
Partner szervizünk által az .... – ös munkalapon bevizsgált KGV39VL31S típusú készüléket, vezetőségünk döntése alapján a körülményekre való tekintettel visszavásároljuk Öntől.
Kérjük, amennyiben egyetért álláspontunkkal, küldje meg részünkre a számla másolatot, valamint egy bankszámla számot, ahova a vételárat utalhatjuk. Szervizünk a készülék elszállításáról gondoskodik.
Reméljük sikerült megnyugtató megoldást ajánlanunk!
Válaszát várva, üdvözlettel!
BSH Vevőszolgálat"Illedelmesen megköszöntem és megkérdeztem, hogy van-e lehetőség típusazonos készülékcserére, mivel ezen a hibán kívül 100%-ban megvagyunk elégedve a termékkel és sajnos az akkori akcióban már nem is kapható. Ill. az akori 2+3 év garanciás promocióról sem tudtuk hogy él-e még?
Válasz:
"Tisztelt XY!
A készülék cserére természetesen van lehetőség, azonban amennyiben az új készülék zajszintje ismételten problémát okoz, sajnos azt már nem tudjuk műszaki hibaként kezelni.
Az alábbi linkre kattintva találja aktuális promócióinkat a 2+3 év garanciával kapcsolatban, valamint a 10% pénzvisszatérítésre.
https://www.bosch-home.com/hu/promociok/hutogarancia5
Várjuk szíves visszajelzését a fentiek alapján!
Üdvözlettel:
BSH Vevőszolgálat"Na most akkor hogy is van? Ha ismételten előjön a hiba, legyen mondjuk szériahiba, akkor az már nem műszaki hiba szerintük?! Váááát? Vicces
Vélemény? Kíváncsi lennék, egy ilyen kijelentéshez a fogyasztóvédelem mit szólna. Vagy ha mondjuk a cserét választjuk, és újra hangosabb lesz a gép mint a specifikációban előírt, akkor azt nem reklamálhatjuk meg mert az "ismételten előfordul és az már nem műszaki hiba"? Ha nem az, akkor mégis mi?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Így van. Ha ez a cicergő hang nem bug, hanem feature, akkor már mégegyszer nem akarják visszacserélni. Az aktív hangszórók egy részénél is állítólag teljesen normális dolog, h búg működés közben a készülék, mert "ezek ilyenek".. :/
Volt már ilyen konstrukció, aminek mellékhangja volt, van amikor a gyártó úgy gondolja, h megteheti, h szórakozzon a vevővel.
Porszívó ügyben már sikerült az EU-nak kikényszerítenie az energiatakarékos üzemmód mellett a halk működést is, itt az ideje, h a hűtők következzenek.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
pomk
őstag
válasz Thunderzolee #36297 üzenetére
Feltételezem ez nem ellenem irányul és nem ad igazat a gyártónak, de félreérthető volt amit írtál.
Azt gondolom, az 59 dB 39 helyett eléggé nagy különbség és még barátok között sem tekinthető "feature-nek". Ezzel párhuzamosan továbbra sem érzem jogosnak a gyártó kijelentését, hogy Ők biztos hogy nem cserélik le ha hisztizni kezdünk. Elég egyoldalú ez így...
-
nagyúr
válasz Thunderzolee #36294 üzenetére
Mi egy 20 éves gyümölcscentrifugával csináljuk a paradicsomot.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
- Hikvision kameravezérlő egység 1 TB HDD-vel féláron!!!
- DXRACER Prince Series L kék fekete gamer szék
- Eladó 3 szobás lakás Bp. 11. kerületben Őrmezőn!
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest