Hirdetés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- MárkaLánc
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZnVjaw0K
tag
válasz SlyChocolate #35946 üzenetére
Ha nem akarod szerelőhöz vinni, lehet kísérletezgetni, aztán vagy jó lesz, vagy nem. Azt látatlanba senki nem mondja meg, hogy mit bír egy motor és főleg hogy mi baja van. Az is lehet, hogy csak pókok költöztek a forgórész mellé
Kondenzátort számtalan méretben lehet kapni. Párhuzamosan kapcsolva összeadódik a kapacitásuk, ha kísérletezgetni akarsz. -
bazsimano
őstag
sziasztok!
kulonallo kombi sutoben van mostansag best buy?
felul gaz alul elektromos.
mondjuk amit tudjon.
programozhato ...idoben. digitalis kijelzo mondjuk
nem tul nehezkes kezeles (nagymamanak lesz)
max 120ezerig
gari legyen ra bovenelore is koszonom
-
mexel
veterán
Sziasztok!
Electrolux ZCX6440-be keresek Hepa12 szűrőt. Találok moshatót, nem mosható és mindenféle árfekvésűt. A gyárit nem szeretnék bele megvenni mert igen drága, valami olcsóbba kellene. Vajon mennyire jók, mire kell figyelni? Ebay-en kapható kínai filterek vajon mit tudnak? Erős kétségeim vannak hogy az odaírt 12 az csak azért annyi mert az jól néz ki rajta. Viszont a noname itthon kaphatóak lehet hogy ugyanonnan vannak csak 3x annyiért.
Mit érdemes venni? Vagy hol?Ebay-en kb 1000 ft-ól vannak, itthon utángyártott kb 2-3000-től, de a mosható szűrő nem feltétel.
Előre is köszi ha valaki tud segíteni[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Valaki anno linkelte ezt a gumipartvist.
Én is ilyet szeretnék hasonló áron (3000Ft alatt) Bp-i átvétellel. Milyen néven és hol keressek rá?A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
(ex)Cat
senior tag
válasz ArthurShelby #35967 üzenetére
Én a Tesco-ban is láttam hasonlót, valami 2e Ft környékén.
-
peppe79
senior tag
válasz ArthurShelby #35967 üzenetére
Én egy szegedi fodrászkellék boltban vettem, szerintem pesti üzletekben is lehet kapni. Ha az ár a lényeg, legolcsóbban valószínűleg a Rossmann-ban kapsz:
-
st6969
őstag
válasz SlyChocolate #35969 üzenetére
Ügyes
Ezt egy szerelőmin. 40e-ből oldotta volna megkidobatta volna veled. -
törölt tag
válasz zoltan6 #35964 üzenetére
Energiapazarló? Nekünk 10 éve az van, meg elektromos sütő és minden egyéb, ami egy szokásos háztartásban elektromos, most olyan 10000 Ft körül van a villanyszámlánk és nem kell fosni, hogy a gyerek megégeti magát, a kaja nem ég rá a lapra, ne kell kesztyű az edények megfogásához, nem kell külön szellőzőnyílásokat vágni az ablakokra (amivel „némileg” csökkenne a lakás hőmérséklete, így extra gáz kellene a fűtéshez), nem használja a lakás levegőjét, így nem fulladhatunk meg. Kb. fogalmad sincs az indukciós főzőlapokról.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Ferike81
senior tag
válasz #40553216 #35973 üzenetére
Ezzel nagyjából én is így vagyok. 200 kW körüli a havi villanyszámlánk. Elektromos sütő, főzőlap, mikró, vízforraló, télen nyáron 1 keringető megy folyamatosan, plusz télen még 2 időszakosan, 2 db kombihűtő. A ház 130nm, és a villany (szerintem) állandóan ég, nem győzöm lekapcsolni. A feleségem 5-6 este főz hetente. Szerintem nem sok ez a fogyasztás. És engem is megnyugtat, hogy a gáztól és a gázzal való főzés káros hatásaitól nem kell tartanom.
Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
st6969
őstag
válasz #40553216 #35973 üzenetére
Annyit hozzátennék még az érvekhez, hogy jóval gyorsabban melegít a gáznál, viszont tény, hogy nem minden típusú edény jó hozzá (egyszer megveszed a jobbat, az örök élet meg 2 nap). Az energiapazarlást mi sem érzékeljük, bár tény, hogy nem főzünk minden nap. Ellenben szárítógép is van, és még így is átlagban bőven 10ezer alatt marad a havi vill. számla (85m2). Ha általány gázt fizetnék, talán akkor is indukciósat használnék.
-
mexel
veterán
válasz #40553216 #35975 üzenetére
Mert az van benne és régi. Nem vagyok allergiás ( nem is az enyém a porszívó én csak érdeklődök de ők sem azok, ha azok lennének valószínűleg a gyári menne bele), csak cserélni kell a benne lévőt és a kérdésem az, hogy vannak-e tapasztalatok vagy bármi pozitívum-negatívum az utángyártott szűrőkkel kapcsolatban.
Teaway: csak vicc volt, gondoltam ahogy a te hsz-ed is.Nem gondoltam ennyirekörbe kell írnom egy ilyen egyszerű kérdést ismét
Pumma: ez tapasztalat vagy csak találgatás? Azt azért nem hiszem hogy a kínai 1000 ft-os jobb mint a gyári, valahogy nekem nem így szokott működni az ilyen kínai csodákkal, a kérdés csak az inkább hogy a kínai 1000 ft-os belefér-e még a használható kategóriába inkább Azt sejtem hogy a levegő átjön rajtuk, csak talán van aki próbálta és azt vette észre hogy nem oylan amilyennek lennie kellene, stb.
[ Szerkesztve ]
-
ktg3
őstag
Elöltöltős normál méretű mosogépben mi számít jó vételnek teljesen hétköznapi felhasználásra nagyságrendlieg 80-100K huf környékén?
-
Flashback
addikt
Sziasztok
Aktuális lett hogy vegyünk egy jó mosógépet az új albinkba. Jövőre költözni szeretnénk saját lakásba így ezt már hosszú távra vesszük.
Érdemes-e Mosó/Szárítógépet venni?
Fontos a hosszú garancia, és hogy minnél egyszerűbb legyen használni. Max keret nincs de nyilván nem a legdrágábbat szeretnénk. Mit ajánlotok?
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
st6969
őstag
válasz Flashback #35983 üzenetére
Szia,
nagyon kevés jó tapasztalatról hallottam az ilyen "egybegép"-eknél. Mindenképpen külön szárítógépben érdemes gondolkodni. Más elven működnek, erre a célra vannak kitalálva. Használatuk pofonegyszerű. Ott meg majd az a kérdés jön, hogy sima kondenzációs vagy hőszivattyús elven működő legyen-e. Mindkettőnek van előnye-hátránya, nekünk hőszivattyús van, egyelőre rendben működik ~3 éve. -
Steady74
addikt
Skacok side-by-side hűtőre valaki? Köszi
-
törölt tag
OK. Ha senki nem allergiás, akkor meg a HEPA szűrő (ami ráadásul a motor után van) teljesen felesleges, nem is kell bele semmilyen. Én nem vennék, a saját gépemben nincs is. Normális porzsákot kell bele venni, a motor utáni HEPA szűrőt meg elfelejteni.
(#35978) st6969
Igen, ezek is pluszban. -
studiod1
tag
Sziasztok! Sajnos vagy szerencsére vettünk a tönkrement privileg/aeg helyett egy EWT1376HGW felültöltős gépet. A teszt mosásnál is és a következő normál mosásnál alacsony centri fordulatnál nagyon erős nyöszörgő nyikorgó hangot ad a dob fordulatának megfelelő ritmusban.(természetesen rögzítő csavarok kivéve) Felhívtam a boltot és a márkaszervízt mindkettő helyen azt mondták ismerik a jelenséget ,(néhány gépnél jelentkezett) egy kemény műanyaghab ami az oldalfal mellett van az nyöszörög, később megszűnik,használjam nyugodtan,ha mégsem szűnik meg néhány mosás után akkor kijön és megoldja.Nevetséges egy ilyen gépnél de remélem valóban csak ennyi a gond. Járt más is hasonlóan?
-
azigazimoris
aktív tag
válasz salieri. #35992 üzenetére
Megégett a csillámlemez. Lehet zsíros volt vagy valami más éghető cucc került rá.
Ki kell cserélni és minden megy tovább.Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
salieri.
őstag
Köszi srácok. Cserélem.
-
Nordik
őstag
Új mikro vasarlasan gondolkodom. Talán Electrolux lenne a befutó. Viszont melyik jobb? A foganytus vagy a gömbös ajtonyitassal rendelkező?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik