Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36801) #40553216 válasza spidersoft (#36795) üzenetére


#40553216
törölt tag

Nekem Whirpool ADH 7570 WH van. Ami tetszik benne: alul az összes tüskesor lehajtható, így semmi zavaró nincs, ha nem tányérokat akarok beletenni. Van power funkció, ami egy külön spriccrendszer hátul-alul, a nehezebben eltávolítható szennyekhez, van gőzmosás funkció, higiénikus szárítás, a tüskesor felül is lehajtható és evőeszközöknek külön fiók. Ami nem tetszik, hogy nincs 70–75, csak 60 °C-os program, így ha meleget akarok, akkor a gőzöst kell használni.
A terítékek nyilván a tányérokra vonatkoznak, hogy most ezekből és a kiegészítőkből 12, 13 vagy 15, igazából akkor számít, ha kifejezetten sokszor van nagy vendégség, mert az egyéb edényekből nem fér be 25 %-kal több egy 15-ösbe, mint egy 12-esbe.

(#36802) meander


meander
tag

Sziasztok, az alábbi felhasználásra keresek konyhai gépet.
Turmixolás, italok készítése, jég aprítása - sokszor
Aprítás, pürésítés (pl avokádókrém, hummus) - közepes
Kenyérhez, pizzához tészta dagasztás - közepes

Azon töröm a fejem, hogy vajon ezek a kombinált gépek [pl] alkalmasak lehetnek-e a feladatra, vagy túl szép, hogy igaz legyen és minél többet mondanak róla annál rosszabb az eredmény? Az is lehet megoldás persze, ha mondjuk turmix, püré egy gépben tényleg működik, de a dagasztás nem és azt külön kell megoldani.
Van valakinek tapasztalata ilyesmivel? Konkrét típus javaslatokat is szívesen veszek.

(#36803) spidersoft válasza #40553216 (#36801) üzenetére


spidersoft
senior tag

Úgy látom, hogy a több terítékeseknél nincs kosár, hanem külön tálca van az evőeszközöknek, ami nem tudom, hogy jó-e vagy sem. Az electrolux/aeg gépeket leszámítva nemigen vannak még termékfotók sem, így látatlanba kell vásárolni, ha nem az említett család gépeit akarom... még az se derül ki, hogy mely gépnek műanyag a kabinja és melynek inox.

Nálunk tányér van kevesebb, kis tálak, műanyag tárolóedények több, illetve főzőedények... talán emiatt lenne érdemesebb a több terítékes: nem foglalja a helyet a kosár, helyette elfér egy plusz tál. Igazából az a kérdés, hogy ebben a harmadik fiókban mennyire szárad jól, mennyire pakolható az evőeszköz (macerás-e beleszúrdosni), illetve a sok kicsi műanyag tüske mennyire bírja a strapát, nem ropog-e el pár év alatt... ami ilyen háromfiókos, az ugye egyben három karos is, nem csak a középső tálcán átevickélő víz éri az evőeszközöket? Gondolom a nagyobb edényeket nem érdemes gépbe tenni (pl. 8-10 literes fazekak), de ez majd kiforrja magát.

(ha vótmá, akkor bocs, de találtam egy korrekt beépítési ötletet az egyik facebook csoportban)

(#36804) ribarszki válasza meander (#36802) üzenetére


ribarszki
őstag

Bosch MUM széria? Mondjuk a turmix részével jeget nem apírtunk. Egyébként kiváló gépek.. De lehet másra gondolsz.

(#36806) Ance válasza spidersoft (#36803) üzenetére


Ance
őstag

A felső evőeszköz tálca az egyik legjobb dolog a világon.

Az automatikus ajtónyitás a második.

A gyártók honlapján mindig vannak termékfotók, használatik stb.

A felső evőeszköz tálcás Gorenje-k a legnagyobbak belül az én kereséseim alapján így azt vettünk. Belefér a legnagyobb edényünk is alulra. Az összes tartó lehajtható. Külön mosó van az evőeszköz részén, de egyébként a középső tálcán a poharak is 2 szintben rakhatók és azokat is elmossa. Én sem értem hogyan, de megteszi. Ez 16 személyesnek hívják.

Nem a legolcsóbb Gorenje-t kell venni és akkor jó lesz. 5 év garival adják.

[ Szerkesztve ]

(#36808) Corsa02 válasza Ance (#36806) üzenetére


Corsa02
őstag

Így van, egyetértek, nekünk is egy ilyen Gorenje van és hibátlan, praktikus, az automata ajtónyitást kifejezetten szeretem. :)

The Truth Is Out There --->

(#36812) BB9000 válasza K1nG HuNp (#36798) üzenetére


BB9000
senior tag

Vízforralóból rengeteg félét lehet kapni. Nekem ez vált be: Electrolux EEWA7700R
Tudom ajánlani.

(#36813) spidersoft válasza Ance (#36806) üzenetére


spidersoft
senior tag

Például a GORENJE GS 65160 W? A sok garit hangoztatja mindenki, de nemtom megéri-e... a.) megveszem a médiamárkban 121.198 kreditért, kapok mellé három év garit. b.) megveszem a márkaboltban 140.900-ért, kapok mellé plusz két év garit, de ahhoz, hogy ez érvényes legyen kétszer ki kell hívnom a szerelőjüket, hogy ránézzen, ami 2x7500Ft, tehát a plusz két év gari összesen 34702 pénzbe fáj... szerintem ennyit már nem ér meg, ez a gép árának 28,6%-a... :U

(#36814) spidersoft válasza BB9000 (#36812) üzenetére


spidersoft
senior tag

Nálam egy legegyszerűbb teszkós (JK1) húzza a rabigát már 8-10 éve... lehet több. Igaz, csak heti 4-5 alkalommal van belefűtve, de eddig még semmi rendellenességet nem tapasztalok... asszem 3.000Ft alatt volt az ára. Tökéletesen fapados készülék: se gombra ajtónyitás, se szűrő, se rejtett fűtőszál, se forgatható köcsög, cserébe működik... kinézetre valami ilyesmi. Egyedül az angol működésű kapcsolója nem tetszik: ha lenyomom hátul a gombot, akkor kapcsol be, ha felhúzom, akkor meg le. Szóval ha valamit ráteszek, akkor bekapcsol üresben :D Emiatt ki szoktam húzni, végzett...

(#36815) Zeki válasza spidersoft (#36813) üzenetére


Zeki
nagyúr

Az a """"márkabolt"""" NAGYON NEM AZ!

Szóval azokat hagyod a fenébe.

A Médiában amúgy 117889Ft

Mint legolcsóbb, ott megveszed.

(#36816) Real_Necro válasza spidersoft (#36813) üzenetére


Real_Necro
veterán

Akkor jövök egy kis kavarással. ;) Én meg a Siemenst ajánlom. Korábban panelban egy 9 terítékes teljesen beépíthetőt használtunk, most egy 13 terítékes van családi házban. A többiekhez hasonló, ellenben pl egy Bosch géphez képest halkabb működésű.
Nekem a Gorenjével is csak az a bajom, hogy a spórolás megmutatkozik a másodlagos anyagokban, emiatt sokszor hatékonyak, de hangosak is. Motorikusan, vezérlésben jó, arról szó sincs, én ezt tapasztaltam.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#36817) Ance válasza spidersoft (#36813) üzenetére


Ance
őstag

A márkabolt az ez. Én innen vettem az általad választottal egyenértékű totál beépíthetőt (GV64161), csak az ott írt árnál olcsóbban. Nincs bajom vele, pár hónapja megy naponta, az eddigiek alapján ajánlom. Itt meg tudod nézni rendesen a képeken, hogyan néz ki.

Real Necro: Eddig egy eléggé minőségi Fagorunk volt (11 éve volt 150k) aminél a Gorenje halkabb. Mondjuk a totál beépíthető asszem a leghalkabb.

[ Szerkesztve ]

(#36818) #94529552 válasza Zeki (#36815) üzenetére


#94529552
törölt tag

Pontosan. 117k és ha vesz az MM-ben még +2év garit, ami saccra olyan 10-15k lehet, még akkor is sokkal jobban jár, mint a másik boltban.

(#36819) spidersoft válasza Real_Necro (#36816) üzenetére


spidersoft
senior tag

A Miele mosógépem (mégha a legolcsóbb típus is) jóval csendesebb, mint apám Electrolux gépe... nem is annyira a hangereje más, hanem ez simán, erőlködés nélkül megy, amaz meg zötyög, nyög, mintha fájna neki kimosni... végülis hogy egy gép hangos, az az Aqua Vac porszívóm mellett nem lehet szempont :D Tévét nem lehet annyira felhangosítani, hogy érteni lehessen mellette, amit beszélnek... Tényleg hangos, kb. mint egy flex :D No, ha ez van olyan hangos, akkor télleg hangos. Amúgy ahogy nézem, 42-44dB környékén vannak a csendes gépek (normál üzem mellett), a hangosak meg 46-48 környékén, szóval nem a hangnyomás lesz itt sem a különbség, hanem hogy mennyire flottul mennek benne a dolgok... kiegyensúlyozottak-e a karok, beremegnek-e, milyen a szivattyú, milyen a motor, milyen mindennek a rezgéselnyeletése. Szóval ez ~120k, valamivel drágábban van hasonlóan nagygyomrú aeg, de sokkal kisebb tálcavariálási lehetőséggel, viszont invertes motorral. Ami biztosan jó, de plusz egy hibaforrás az elektronikát illetően. Hasonló kaliberű Siemens, ahogy nézem, 160-180k.

Lehet az lesz, hogy megveszem a lentebb taglalt Gorenjét, és majd megtapasztalom, hogy mire van valójában szükségem... első gép lesz, biztosan nem fogom eltalálni elsőre a háztartás igényeit :D

(#36821) Csabroncka


Csabroncka
Topikgazda

Kicsit takarítottam, de legalább kiadták a gőzt a fiúk :)

"in medias res"

(#36822) Kephamos


Kephamos
addikt

EZTt a hűtőt megéri megvenni? Esetleg van jobb vétel? Bejön hogy fekete.
Esetleg EZ jobban megéri?

[ Szerkesztve ]

(#36823) veze válasza Kephamos (#36822) üzenetére


veze
őstag

jaja, kevésbé látszik rajta a kosz.
kár hogy belül nem az, mert akkor nagyom király lenne !! :D

[ Szerkesztve ]

(#36824) Kephamos válasza veze (#36823) üzenetére


Kephamos
addikt

Jó, hát ezzel ki vagyok segítve. :W

(#36825) YAS-dude válasza veze (#36823) üzenetére


YAS-dude
őstag

Ne hidd, a fekete a legkényesebb szín ilyen szempontból.

(#36826) mr.tamasbiro válasza Corsa02 (#36808) üzenetére


mr.tamasbiro
őstag

Szia.
Mikor kinyílik az ajtó akkor a forró gőz jön ki nagy mennyiségben, vagy hogy kell ezt elképzelni mert nálam ha kijön hirtelen a forró gőz akkor a konyhalap ragasztása nem igazán fogja szeretni a forró gőzt ha kinyílik az ajtó és löki rá a forró gőzt.

(#36827) Ance válasza mr.tamasbiro (#36826) üzenetére


Ance
őstag

Akkor a konyhalapoddal van a baj, mert elvileg bírnia kéne. Nálunk bírja több, mint 10 éve. De hogy ne aggódj, úgy oldják meg, hogy kapsz egy széles csíkot, amit oda fel kell ragasztani a mosogatógép betolása előtt. Ez védi alulról a lapot.

Egyébként nem azonnal nyílik, hanem kb. 10 perc után.

[ Szerkesztve ]

(#36828) mr.tamasbiro válasza Ance (#36827) üzenetére


mr.tamasbiro
őstag

Köszi mert ilyen gépet akarunk ha bedöglik a jelenlegi.
Köszi

(#36829) Corsa02 válasza mr.tamasbiro (#36826) üzenetére


Corsa02
őstag

Ance már megválaszolta a kérdést és valóban ennyi a dolog, adnak hozzá egy "védőcsíkot". Egyébként nálunk 1 éve üzemel, nem látszik semmi a pulton. Mielőtt kinyitja magát, áll 10-15 percet és hűl az egész belseje, meleg, de nem forró a gőz ami kijön, és nem is csapódik le a pult alján nálam.

The Truth Is Out There --->

(#36830) veze válasza YAS-dude (#36825) üzenetére


veze
őstag

nem hittem, komolyan gondoltam
egyik előnye pont
ha a gyerek összemaszatolja kakaóval a fehéren jobban ordít mint a feketén :D
Ha még belül is fekete lenne kiváló lenne olyan háziasszonyoknak akik évente 1x takarítják ki a hűtőt.
Még mielőtt hörögnétek, hogy húúú meg ha.. igen, vannak ilyenek, én is ismerek a látókörömben ilyet :xD
Nekik jó lenne a fekete belsejű, csak a gyártók nem gondolnak az ilyen igényekre :D

[ Szerkesztve ]

(#36831) pjen válasza veze (#36830) üzenetére


pjen
félisten

Azűknak inkább a piszkos szűrke lenne jó. :DDD

(#36832) dh66e válasza pjen (#36831) üzenetére


dh66e
veterán

Esetleg a hűtőverem. ;]

(#36833) attiati


attiati
veterán

Porszivobol 30e alatt mi most a bestbuy vastag szonyegre?

Nekem electrolux zpfp-m van parkettára. Elegedett vagyok vele, de vastag szonyegen elkopna a csove. Vagy nagyon vastag szonyegre van olyan porszivo, ahol nem kell a vekony csővel szenvedni es lehet a szeles fejjel is porszivozni?

(#36834) ribarszki válasza attiati (#36833) üzenetére


ribarszki
őstag

Ezt nem értem. Mit jelent az, hogy vastag szőnyegen elkopna a csöve? :F Olyan porszívó ahol nem a vékony csővel kell szőnyeget porszívózni hanem a széles fejjel? Segíts dekódolni az üzeneted :B

Mi mással lehetne szőnyeget porszívózni, mint a gyári, széles, átkapcsolható kombi kefefejjel?

(#36835) attiati válasza ribarszki (#36834) üzenetére


attiati
veterán

Szuleim ugy porszivoznak, hogy leveszik a szeles fejet es a vekony csovel mennek vegig a szonyegen. Nagyon hosszu es eros szálak vannak a szonyegben. Persze ebben lehet egy rossz beidegzodes is, mert mindig rossz minosegu volt a porszivo. De a szonyeg sem egy atlagos padloszonyeg, az is biztos.

(#36836) ribarszki válasza attiati (#36835) üzenetére


ribarszki
őstag

Ja értem! Vannak olyan szőnyegek, melyek mint a tépőzár, úgy ragasztják magukhoz a szöszt. De erre tökéletes a turbókefe. Olyan modellt nézz, amihez adnak turbókefét. A szüleid is nagyon hálásak lesznek érte. Azt hiszem, hogy a Sencor Tizio géphez adtak gyári turbókefét. Valamint az Electrolxnak is van volt egy barnaa porzsákos gépe, amihez jár turbókefe. Nem tudom mi lett az utódja, rá kellene keresni.

Vagy vegyél egy alap gépet, és hozzá egy turbókefét. Menalux és a DirtDevil is árul ilyet.

Itt is van, erre a Sencorra gondoltam.

[ Szerkesztve ]

(#36837) blizzrd válasza blizzrd (#36787) üzenetére


blizzrd
aktív tag

Erre esetleg valaki? :)

(#36838) Met válasza ribarszki (#36836) üzenetére


Met
nagyúr

Ehhez a Sencorhoz adtak turbókefét, viszont levegő hajtású (amit beszív a csövön az forgatja), az nem fullad le a hosszú szálú szőnyegen? Nem próbáltam. :U

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#36839) dh66e válasza Met (#36838) üzenetére


dh66e
veterán

Nos ha egy helyen tartod sokáig akkor meg meg torpanhat,de nem fullad le..Próbáltam. :)

(#36840) meander válasza ribarszki (#36804) üzenetére


meander
tag

de-de ilyesmire gondoltam köszi. Néztem a MUM-t, kicsit nagynak tűnik a pultomhoz. Bár az általam linkelt sem túl kicsi. Egyébként éppen a turmix része volt fura a MUM sorozatnak, én meg azt elég sokat használom. Melyik modell van nektek? Üveg a turmix kancsó, vagy műanyag. Bármi negatív tapasztalat, vagy minden úgy működik , mint a reklámban ígérik? :)

(#36841) attiati válasza ribarszki (#36836) üzenetére


attiati
veterán

Es ez a sencor jo?
Nem tul bizalomgerjeszto marka.

Ha jol ertem, akkor barmelyik electrokux zpf sorozat (vagy az utodja) jo es hozza kell szerezni egy turbokefet?

Egyebkenz a zof sorozat utodjai ugyanolyan ajanlottak, mint a regi electroluxok?

(#36842) ribarszki válasza meander (#36840) üzenetére


ribarszki
őstag

A műanyag kancsó. Minden megy flottul. Anyu 20éve! vette az első MUM gépet, azóta is hibátlan.
Mi sokat dagasztunk vele, használom a szeletelőjét káposztareszeléshez, a turmixot is sokszor. Mondjuk jeget pont nem próbáltam, amúgy korrekt gép, nagyon szeretem. Ha van rá keret, akkor veheted az erősebb változatokat is. Van üveg turmixos is, de az zsebbenyúlós..

(#36843) Real_Necro válasza attiati (#36833) üzenetére


Real_Necro
veterán

Lidl Parkside száraz-nedves, ha még van valamelyikben... 25ezer 3 év garral és jó vastag szőnyeghez. ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#36844) ribarszki válasza Met (#36838) üzenetére


ribarszki
őstag

Sógornőm kidobásra ítélt egy Shaggy szőnyeget. Tele volt a fekete hosszú hajával, és mindenféle apró dekorkaviccsal, stb. A sima porszívófeje csak húzta a hajszálakat, gusztustalan volt. Kértem, hogy hozza el hozzám. A Miele turbókeféje csodát tett vele. Nem akadt el egyáltalán, viszont megdöbbentő mennyiségő mocskot kiszedett. Szinte lett egy új szőnyege. Köszönte és visszavitte.

De ha lelassul a kefe, akkor kicsit felemeled, felprög, újra leteszed. Nem vészes. Nyilván az elektromos jobb, de az ára is brutális..

(#36845) ribarszki válasza attiati (#36841) üzenetére


ribarszki
őstag

Nem egy Miele az tény. A régieknek volt egy típushibája, dobálták a Hepa filtert ha átmelegdetek és meglágyult a műanyag. Az újakon ezt javították. Ezért az árért viszont nem rossz gép.

(#36846) ribarszki válasza Real_Necro (#36843) üzenetére


ribarszki
őstag

A szülei nem egy műhelyben laknak.. :U

(#36847) Real_Necro válasza ribarszki (#36846) üzenetére


Real_Necro
veterán

Én sem, mégis használom a porzsákos Electrolux mellett azt is. Ennyi erővel a Miele-re meg lehetne azt mondani, hogy nem is hotelben laknak vagy luxuslakásban... Értem, hogy jó, de a többségnek megfizethető kategóriában nem rossz az a fém "r2d2" ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#36848) Met válasza ribarszki (#36845) üzenetére


Met
nagyúr

Nekem bejött.
Szív mint a disznó.
Az viszont igaz hogy kicsit laza a cső illesztés és szétcsúszhat.
A kábel végét érdemes fogni behúzáskor mert baromi erős és ha nekivágja valaminek sérülés lehet a vége.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#36849) dh66e válasza attiati (#36841) üzenetére


dh66e
veterán

Egy kis saját meg még egy tapasztalat hogy nagyobb rálátásod legyen.

[ Szerkesztve ]

(#36850) HKorn


HKorn
addikt

Ez mennyire lehet jó porszívó, 80%-ban járólapra/laminált padlóra lenne használva, 20% szőnyeg?

Run&Ride

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.