Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shingen
addikt
Forumtársak!
Persze én sem vártam csodát a Philips cucctól, de a Tv hangszóróját ki akarom váltani vmivel, mert ha filmet nézek jó lenne vmi normálisabb hangzás.
Ezért gondoltam erre a rendszerre, mivel kb. ugyan ilyen árban vannak a soundbarok,amik szerintem még ennyit sem tudnak.
Azok max Rms 300 W-k.Egyéb javaslat?
風林火山
-
turbobusa
senior tag
Sziasztok!
Honnan tudom megállapítani egy adott szobamérethez mekkora hangsugárzók kellenek?
Előre is köszönöm!
-
-
nagyúr
Sziasztok!
Kaptam reklámot a Denontól, PROFIGOLD túlfeszülség védő, megéri 15-ért, le van értékelve 37-ről. Vélemény?
Üdv,
Vik~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
nagyúr
válasz ricsik #83761 üzenetére
" Az előd majdnem tripla annyiba került új korában."
230 felett volt a kifutó-ár előtt az SVS, az utódja, ami minimálisan tér el tőle, az most 235k. A Cobalt SW800-ról nincs pontos infóm. Te mit tudsz az új áráról?
"És mit vársz az új subtól?"
Hónapok óta lesem a hirdetéseket, használt, zárt SVS-t keresve, mert a jó hírének hatására nagyon érdekel a hangja. Nincs. Sehol. Se híre, se hamva egyelőre zárt SVS szuboknak kéz alól. Valamilyen oknál fogva, nem nagyon akarják eladni. Ez is erősítette bennem, hogy kipróbáljam. Találtam egy új, külföldi ajánlatot, ráúsztam. Nincs nagy kockázatom, ha nem jobb, mint a Cobalt, akkor szerintem kis buktával (vagy kis szerencsével akár árában is) el tudom adni. Régóta izgat egy SVS, most kielégítettem ezt a vágyamat. Ennyi. Egyébként tökre elégedett vagyok az SW800-al, baromi jó hangja van szerintem, ráadásul szebb a külseje, ráadásul Focal (jobban megy a többi cuccomhoz), úgyhogy nem lesz könnyű dolga az SVS-nek. (A külső tényezők szempontjából előnye az SVS-nek, hogy kisebb, szellősebben tudom elhelyezni.)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ricsik #83767 üzenetére
A 180 a kifutó, akciós ára volt, előtte mindig 230 felett árulták, mint most az utódját. Azt tudom, hogy a Focal drágább volt, de nem hiszem, hogy háromszorosan (bár ez nekem jó lenne az esetleges eladásnál ), egyezzünk ki kétszeresben.
(#83766) turbobusa "Mekkora szobában van egyébként?"
Az egész légtér 41 m2, maga nappali, ahol a cucc van, kb. 20.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Csak annyit szeretnék jelezni, hogy le a kalappal az Oct@g@n Audio előtt.
Volt egy kis gondom a Nad T748-al. Kicsit pattogott bemenetválasztáskor a hang. Apró kis pattanó hang volt, de engem zavart. Felhívtam őket, visszahívtak, meghallgatták és szó nélkül cserélték egy másikra.
Jó érzés volt, mert manapság inkább el akarnak hajtani, User error indokkal, vagy amit a legjobban szeretek, az: "ez ilyen" indoklással.Bocs, ha off voltam, de jó volt megtapasztalni, hogy ilyen is létezik.
Liszi 70. : a kedvedért on-ba raktam.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #83769 üzenetére
"Bocs, ha off voltam"
Ez off???
-
-
nagyúr
válasz muzsikpeti #83771 üzenetére
"Van akkori katalógusom az auditoriumból, így tuti annyi volt!"
Értem, köszi!
"szerintem az az svs nagyon kevés , hogy megszorongassa"
Egyrészt nincs még eldöntve, hogy eladom, másrészt szerinted a T12, amire cserélted az SW800-at, más kategória, mint ez az SVS? Egyelőre úgy hallom, nagyon nem kevés ez az SVS! Az első benyomás remek!
Tud valaki jó, de 10k alatti Y elosztót szubhoz?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz muzsikpeti #83773 üzenetére
Olvastam én már ennek az ellenkezőjét is...... Nem véletlenül kerestem SVS-t, és nem vettem meg a T12-t. (Félreértés ne essék, nagyon jónak tartom a T12-t is! )
Még érik a dolog, de most jó lett a kedvem az SVS-től. Mélyebbre megy és simább, így fél óra működés után is, mint az eddig nálam lévő zárt szubok. Bejáratás után még jobbnak kell lennie.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #83772 üzenetére
Egyrészt az SVS-hez nem kell Y, másrészt az és az SW800 is megérdemelnek legalább egy Husky szubkábelt. Sőt, kötelező hozzájuk!!!
Most nem Husky, hanem Wolf van nálam, azzal használom a PB-2000 ládát és hallható a többlete.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz liszi70 #83774 üzenetére
Szerintem nagyon nem egy kategória a kettő, nem a T12-höz kell egy sb 2000-es svs-t hasonlítani. Talán sb 12nsd lehet vele egy szinten, de még szerintem az is kevesebb nála.
Az svs csekély súlya nem egy komoly subra vall, több mint dupla súllyal , és egy sokkal igényesebb kivitellel is rendelkezik a T12.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz muzsikpeti #83777 üzenetére
Szerintem Liszinél NSD van.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
"Egyrészt az SVS-hez nem kell Y"
Nem létkérdés, nem KELL, most is csak a Right / LFE aljzatba van dugva, de kevésbé kell felvenni a hangerejét a szubnak, ha a Left is be van kötve, tehát onnan is kap jelet.
"megérdemelnek legalább egy Husky szubkábelt."
Hallottam az SW800-at Tamoo huskyjával. Nem éreztem türtőztethetetlen vágyat, hogy vegyek egyet, de nem tudom, mit hoz a jövő. Most Néhai hydra sound szubkábelem van, egyelőre megfelel.
Ja, félreértések elkerülése végett nem egy teljes egész Y-kábelt keresek 10 alatt, hanem egy Y elosztót, amit a Néhai hydra sound-hoz tudok csatlakoztatni.
-
nagyúr
válasz muzsikpeti #83777 üzenetére
"Az svs csekély súlya nem egy komoly subra vall, több mint dupla súllyal , és egy sokkal igényesebb kivitellel is rendelkezik a T12."
A súly tényleg nagyobb (igaz, nem duplaannyi), de a "sokkal igényesebb kivitel"-be inkább ne menjünk bele, mert egyrészt némileg szubjektív, másrészt szerintem nem így van.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dunkel #83782 üzenetére
"egyiknek sem volt jó mélye 0 percesen."
Én még soha nem járattam be szubládát, csak rémtörténeteket olvastam a bejáratás előtti állapotról és a procedúráról. Így meg is lepett az első, kellemes benyomás. És ez csak jobb lehet! Egy reflexes SVS volt nálam vadi újan, de csak pár órát ment nálam, aztán eladtam, így fogalmam sincs az előtte-utána állapotról.
"Hydra soundhoz y elosztot feltételezem a kábel gyártója is tud készíteni, ugyanabból ugyanolyan csatikkal."
Ott a pont! Eszembe sem jutott, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #83780 üzenetére
Amennyiben van LFE bemenet egy szubládán, azt KELL használni! Abban az esetben megkerüli a beépített frekvenciaváltót és jobb lesz a hangminősége. Semmiféle károsodást nem fog szenvedni a szubláda, ha 65-70 %-ra állítod a hangerő potméterét.
Akkor lehet létjogosultsága a jobb és bal bemenetnek, ha az erősítőn nincs dedikált szubkimenet.
Nem ismerem a Hydra drótot, elképzelhető, hogy kiváló a minősége és passzol az SW800-hoz.
Y csak végszükségben ajánlható, jelen esetben teljes erőbedobással lebeszéllek róla.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
Most természetesen ebbe van dugva a Néhai hydra sound. Akkor maradjon így oszt jóvan, sőt, így van a legjobban? Könnyen meggyőzhető vagyok, mert legalább nem kerül pénzbe! Volt nálam egy Monitor Audio zárt doboz is, de az tényleg nagyon halk volt, ha csak az LFE volt bekötve, azt eszkábált Y-nal próbálgattam.
(#83783) KisTücsök
Köszönöm, de úgy néz ki, hogy BBéci okafogyottá teszi a kérdésemet!
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Voltam Robimnál. Király rendszert pakolt össze, nagyon szerethető a hangja!
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #83786 üzenetére
Igen, úgy szabályos a csatlakoztatása.
Azért az STA-400D karcsúbb, mint a T-12 erősítője. Az SB-2000 erősítője 500 wattos és a tömege 23 kg, nem 16.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
nagyúr
Rendben, akkor az Y elfelejtve, köszönöm!
"Azért az STA-400D karcsúbb, mint a T-12 erősítője."
Én a karcsúakat szeretem. Bár nagy test nagy élvezet, most éppen semmi előnyét nem érzem az SW800 28 kilójának az SVS 16 kilójával szemben, mint ahogy úgy hallom, semmi jelentősége az SVS 400-800W-jának a Focal SW800 175W-jához képest. Hiába a specifikáció szerint sokkal több W-os erősítő, sokkal jobban fel kell tekerni az SVS-t és a T12-t is. A számok lassan tényleg egyáltalán nem fognak érdekelni, jól mondtátok annak idején.
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz liszi70 #83791 üzenetére
Szerencsére a topik HÁZImozi, így az számít amit otthon látsz, hallasz. Te fogod hallgatni (meg szegény família) így azt kell venni ami tetszik, nem Focalt meg Denont mint amúgy innen a topikból átjönne.
(#83793) Toobee
Klasszikust csak szó szerint: gyurczy az elfoglalt[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
Hali..
Philips fr966, menyire használható? Lenne itt egy olcsó pénzért, nem vagyok audiofil, nincsenek nagy elvárásaim, csak a régi 5.1 es hangrendszerem szeretném kicserélni, egy ijaűen erősítős megoldással mivel van egy aktív sub -m.
-
nagyúr
válasz Beretvás #83795 üzenetére
"Philips fr966, menyire használható?"
Attól függ, mennyiért veszed és mennyit akarsz házimozira költeni. Nekem egy Philips FR 976-om volt évekig, először 5.1-ben, aztán sztereóban. Nagyságrendekkel jobb ez az erősítő, mint a komplett, 100k-s, házimozinak marketingelt szettek erősítői.
"egy ijaűen erősítős megoldással"
Az milyen?
[ Szerkesztve ]
-
kiki22
senior tag
Sziasztok!h/k 171 mennyi szamit jonak a kategoriajaban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?