Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
-
Toobee
veterán
válasz dgyuri0123 #73209 üzenetére
Ha lejátszás közben nincs probléma vele, akkor engem nem különösebben érdekelne a dolog.
-
Gabesz26
senior tag
Ne aggódj miatta, szerintem nem jelent gondot.
Nekem VT60 volt először közvetlenül összekötve a HTPC-vel, most pedig ott van közte az X4000. Amíg közvetlen volt összekötve, csak a win felállása után "adott" képet a TV, mióta közte van az erősítő már a boot alatt is (aminek örülök, mert ha biosban akartam valamit állítani korábban, akkor oda kellett vinni a monitort, most pedig nem kell semmi).
Neked az erősítő közbeiktatása előtt, boot alatt volt valami látható, vagy csak fekete képernyő? Ha nem, akkor valószínű nálad is az lehet, hogy amíg nem töltődött be a WD kezelőfelülete közvetlen rákötve nem érzékelte a TV a küldött jelet, erősítővel pedig már igen.
Szerk.: valószínű a villódzás a boot velejárója (csak eddig nem láttad). Nem tudod esetleg más megjelenítőn is kipróbálni?
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz dgyuri0123 #73213 üzenetére
Próbáld ki úgy,hogy kikapcsolod az ARC/CEC funkciót.
-
gógyi
aktív tag
Az én Denon 4310-em is csinált ilyet néha a plazmával,de mióta megmozgattam a hdmi kábelt megszűnt. Korábban a Denon X2000-el nem jelentkezett.
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #73684 üzenetére
Inkább köszönjük az értékes és részletes beszámolót!
-
hétalvó
addikt
ezt mondom en is. egyetértek teljesen. a 2000-es maximum belépő kategoria.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
biga
őstag
Én is Yamaha-ról váltottam ugyan erre, de csak részben osztom amit írtál. A sztereoja nekem kifejezetten jó, talán csak arról lehet szó, hogy esetleg az én hangfalaimjobban passzolnak hozzá? A távszabályzója valóban jóval egyszerűbb, mint a yamaháé volt, de a Yamahánál- nálam legalább is - nem volt OSD, így szinte mindenhez gülön gomb volt a vezérlőn. Ez valahol előny, valahol hátrány. Ha megszokod szerintem átláthatóbb a Denon-é. A lemez vastagság (minőség) dolgot nem érzem, bár annyira nem is nyomogattam. A direct stereo- esetén égyébként tényleg azt érezni, hogy egyes hanganyagok összeesnek, de a jobbak sztem jók, a többivel meg az audissey csodákat tud néha tenni. A Yamahámat (RX-V460) én nagyon szerettem, igazából a szolgáltatások és egy apró hiba miatt cseréltem csak, de meg nem bántam.
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
biga
őstag
válasz dgyuri0123 #73734 üzenetére
ööö... az előbb elvileg neked válaszoltam. Fura...
[ Szerkesztve ]
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
devil-k
nagyúr
válasz dgyuri0123 #75313 üzenetére
Ez az, ezt írtam fentebb is, hogyha kiadnak a zenekarok egy BD-t, akkor tisztességes hangsávval lássák már el, mert attól, hogy valamit DTS-HD MA-nak neveznek, nem biztos, hogy jó... Pl. megnéztem egy Roxette koncertet, vállalhatatlanul szutyok volt az DTS-HD MA hangsáv...
De ez igaz a filmekre is. Nem egyszer futottam már bele olyan régebbi (mondjuk 1998-as) filmbe, ami simán odaveri egy-két mostani filmet hangzásban (is).
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
BBéci
legenda
válasz dgyuri0123 #75313 üzenetére
Kedvencem az A New Day című Celine Dion koncert, annak 8000 kbps körüli, Dolby TrueHD hangsávja eddig még mindenkinek, természetesen nekem is jobban tetszett, mint a sztereó, pedig az is valami 4000 kbps-es és mindkettő 24 bites.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Toobee
veterán
válasz dgyuri0123 #75365 üzenetére
Pisti azt hiszen a nem linearis dobozokat egysegesen hifis szoval illeti. Azok mrg amugy is ritkak.
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #76719 üzenetére
Köszi ezt tudom.
De nem mindegy hogy félképes (interlaced) vagy 4:2:2-es egészképes (progresziv) átvitellel van megoldva, és az utóbbit a képcsöves tévék tulnyomó része nem lépes értékelni,
Ja és a hang még mindig nem megoldott az Oldfighter csatlakozójával, arra mit lépsz? -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #77184 üzenetére
Itt inkább az a kérdés, hogy "szétesik-e" 15m-en. Ki kell próbálni. De ha 3D kell neki, kénytelen lesz zsebbe nyúlni.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz dgyuri0123 #77184 üzenetére
Szintén van az olcsóbbikból HDMI kábelem, 1 és 2 méteres változatban, de csak DVD felvevőhöz használom, ahhoz kiváló. Vetítőhöz KCS-HH vezeti a jeleket (most 12, korábban 15 méteres) és a Standard megjelölés ellenére, vígan megy rajta a full HD 3D. Szerintem a feketén nem menne.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Toobee
veterán
válasz dgyuri0123 #77208 üzenetére
Nem igazán, inkább az ellenkezője.
-
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #77212 üzenetére
Most nem érdemes, épp valaki ámokot fut a "tapasztalataival" a többiek meg próbálják kinyitni a szemét ahelyett, hogy hülyevagyfiambazzeggel elzavarnák.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz dgyuri0123 #77384 üzenetére
És ez valóban gyengébben szólna mint egy Z5500-as? Csak mert ugye a célom az hogy kb hasonló szintet hozzon. De ha nem hozza megveszem a Z5500-at 50 ezerért és le van tudva az egész...
Tamoo: Tegyük fel hiszek neked, viszont akkor arra válaszolj, hogy a belépő szintű erősítőknél miért vannak feltüntetve az összefoglaló hozzászólásba gyengébb Piok is ha ennyire ellenzitek? Mivel nem vagyok szakértő lehet tévedek de pl a 322-estől a 423-as jóval jobb ahogy olvasgattam...
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz dgyuri0123 #77390 üzenetére
120 ezer körül akarok rászánni az egészre, ha nagyon kell kicsivel kitudom pótolni (+20-30K)...Viszont arra írtam ha nem hozza a kolléga szerint a Z5500-ast szintet akkor 50 ezerből megúszom az egészet, és kész.
Pl használt hangfalaknál nincs olyan hogy szét van hajtva? Vagy ez hülyeség, meglehet venni nyugodtan? Ha azt mondod semmi értelme újban gondolkoznom, akkor evidens hogy használtan keresek majd.
Norbi 72: Köszi a tanácsot, ezt majd megejtem, viszont mivel összehasonlítási tapasztalatom = 0, így sokat nem fogok tapasztalni, csak talán ha megkérem egy komolyabb erősítővel is nézzük meg.
mp54: Inkább arra válaszolj amit az összefoglaló hozzászólásban van e, szerinted akkor az így korrekt?
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz dgyuri0123 #77448 üzenetére
Onkyo 558-ra rákeresve egy HDMI hiba leírást sem látok a topikban. Megáltalánosítjuk, hogy ha volt egy rossz széria onnantól soha senki ne vegyen Onkyo vasat?
A hiba leírása alapján én a forrásra gyanakodnék. Ha egy darabig átmegy a 3d aztán egyszer csak elmegy akkor eléggé valószínűtlen a kábelhiba. Ki kellene próbálni pl. egy médialejátszóval is csinálja-e (ott nem lehet szoftver konfiguráció a hibaforrás)
-
bigdee888
tag
Pont ez az!
Utanajartam. Mivel ez egyenerteku erosito a NR313-assal, ezert is mertem megvenni.
A x2x szeriat szidtak a HDMI-vel kapcsolatban, azoknal volt jelentos problema.@dunkel: ezt is ki fogom probalni. Par napon belul megerkeznek az alkatreszek (egy HTPC-t rakok ossze), azzal is fogom tesztelni.
Koszonom mindenkinek aki hozzaszolt, jelezni fogok, ha kideritettem a hiba forrasat!
@devil-k: az lesz!
[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
Én ehhez hozzátenném azt is, hogy mindamellett, hogy nem tudok az Onkyok ilyen irányú megbízhatatlanságáról, hogy az áruk és a szolgáltatásaik miatt meglehetősen népszerűek, azaz sok fogy belőlük. Mivel legolcsóbb árszegmens, a felhasználóik is gyakrabban tájékozatlanabbak a használatukkal kapcsolatban. Nem egy embert láttam már HDMI-t ki be rángatni menet közben (még boltban is). Egy 4-500 ezres erősítőnél, magasabb kategóriában ez jóval ritkábban fordul elő. Azaz még ha azonos minőségűek, megbízhatóságúak lennének a cuccok, relatíve több lenne a meghibásodás az olcsóbb, ebből adódóan nagyobb számban használt termékben. Környezetemben elég sok Onkyo van, egynek sem volt ilyen baja. Egy HK-ról viszont tudok (de ott is lehet, hogy a tulaj "hozzájárult")
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
dgabro
tag
válasz dgyuri0123 #77476 üzenetére
"Alább kellene adni szolgáltatásban, vagy színvonalban mindenképp szerintem."
Megtörtént. Ezért vettem meg akkor az új Pio 423-at
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #77539 üzenetére
Értem, köszönöm!
-
nuke7
veterán
válasz dgyuri0123 #77580 üzenetére
azt nem akarom mert az xda-1-nek szerintem erősen jobb a DAC-ja mint a pioneer bdp-150-nek..
és a filmet ez nem oldja meg, mert vagy hdmi-n megy ki a jel - vagy a lejátszó lekeveri sztereóra és akkor megy a rotelbe...https://youtube.com/user/nuke7
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #77677 üzenetére
Azért azt próbáld meg hogy húzz ki mindent és ha ugyanez a villogás fennáll akkor szerviz, ha bekapcsol akkor valami zárlat lehet, ez lehet bármelyik hangfal,kábel.. ezt neked kell kikeresned.
[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
válasz dgyuri0123 #77679 üzenetére
Érdemes a sokszor emlegetett feszültségingadozással is számolni még szerviz előtt.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz dgyuri0123 #77775 üzenetére
Az baráti...
-
devil-k
nagyúr
válasz dgyuri0123 #77956 üzenetére
Akit meg nem érdekel a sztereo, mozizásra tökéletes! A sztereo azért nem az X2000-nél kezdődik.
- mozi bolondéria -
-
Stooner
tag
válasz dgyuri0123 #77956 üzenetére
Köszönöm!
Főleg csak mozira lesz,Sztereo nem számit.
-
forma69
tag
válasz dgyuri0123 #77958 üzenetére
Pont a Pure Direct az amin nagyon hallani az előre lépést a 2113 után x4000. Nem kell semmi Odyssey, max mozira esetleg. Van köztük különbség azért nem kevés filmnél is. Az x2000 lehet jobb is mint a 2113, BBéci szerint.
-
Toobee
veterán
válasz dgyuri0123 #78608 üzenetére
Szerintem pusztán csak "dépédézve" lett.
-
nuke7
veterán
válasz dgyuri0123 #78608 üzenetére
Azt tudtam h kicsit karcos - nem lehet ennyitol baja egy 20kg-s gépnek, mozgó alkatrész tudtommal nincs benne... Laptop eseten jobban aggódnék.
Teny, meg nem probaltam ki, majd este.Nem hinnem h a dpd a ludas - a dobozban kb.10cm vastag szivacs/hungarocel beles volt minden oldalon..
https://youtube.com/user/nuke7
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #78626 üzenetére
Ha a szeme is ugyanolyan igénytelen mint a füle akkor hidd el, semmit sem fog belőle észrevenni... Mert akinek tetszik a HKTS 65 szett, arra bizony jobb, találóbb szót nem lehet mondani.. lehetne de pejorativ..
Én ellennék egy belépőszettel is de ezerszer inkább Onkyo 3xx vagy Pio 42x erősitő QLN vagy Dynavoice bármelyik legolcsóbb de akár az Onkyo saját szettjével is, mint ez a H/k szett...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #79155 üzenetére
Uh, ezeket tapasztalatból írod, vagy majmolod valakinek az általánosítását, szintén nulla valós tapasztalattal? Írta, hogy muzikális hangsugárzókat keres? - én úgy emlékszem mozira keresgél... Van némi tapasztalatom JBL terén, mégsem tudom, hogy dübörög-e az ES100, nem hallottam konfigurálva, otthoni körülmények között. Te igen?
-
kemszi
csendes tag
Amit linkeltél csak egy bajom van,hogy szettet keresek,ha külön elkezdem összerakosgatni akkor soha nem végzek vele
ugyan arról az oldalról:
[link]
erről mi a vélemény? -
Tamoo
MODERÁTOR
45m2-re 2 x 110-es membrán?
kemszi: Nem biztos, hogy rossz lenne az a JBL ha egy ütős mozi a cél. ES100 helyett lehet inkább ES90 és két szub. Pl. 2db Proson R10 vagy R12 ... (de ha van rá lóvé akkor két Dyna T12 is jó lehet ... egy az kevés belőle)
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Amit linkeltél, az 25 m2 feletti szobában lepkefing, de még 20-25 közöttiben is halovány.
-
BBéci
legenda
válasz dgyuri0123 #79171 üzenetére
Pedig az ES egyáltalán nem rossz, bár átkábelezést mindenképpen igényel. 45 négyzetméterre kevés alkalmasabb hangdobozt ismerek, abban az árkategóriában. Másik verzió a linkelt Studio szett.
-
kabar
senior tag
válasz dgyuri0123 #79171 üzenetére
Nekem speciel pont egy ilyen cuccom van 40 nm-en, és hozzá egy TX-NR906 azért igencsak meg tudott szólalni. Az ES 100-nak ami fontos, hogy nagyon ki kell szolgálni erősítő oldalról, és a két nagy tányér miatt lusta, de ezt ha már picit emeled a hangerőt (ehhez kell a nagy helyiség) nagyon szépen tud szólni. Persze mindjárt kapom majd, hogy az Onkyo nem is gyárt csak ipari trágyát az JBL meg nem hangfalgyártó, csak a Dali az, de azért nem árt tényleg meghallgatni a valóságban, és nem csak a szubjektív véleményekre adni.
[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
kabar
senior tag
válasz dgyuri0123 #79176 üzenetére
A mélytartománya messze elmaradt, meg dübörgött...Hmmm. Ott valami egyéb érdekesség is lehetett.
[ Szerkesztve ]
-
lemmy9
őstag
válasz dgyuri0123 #79176 üzenetére
Nekem is volt ES 100-as 42m2-en, szerencsére már nincs.
Szerintem!
-
Sefter
veterán
válasz dgyuri0123 #79186 üzenetére
"Nem a juronics-ban hallgattam meg hidd el, hanem profi bemutatóteremben teszteltük.
"
Van ilyen kis hazánkban...Psn ID: sefter_hun
-
kabar
senior tag
válasz dgyuri0123 #79186 üzenetére
És ha én most azt írom, hogy nálam is volt Denon erősítő, szerencsére csak próbára és nem kellett kifizetnem, akkor most király vagy kancsó vagyok. (Ezt ne válaszold meg, költői kérdés volt, tudom a válaszod) A felsorolt hangfalak közül mertem azt állítani, hogy meghallgatni nem árt, és nem csak véleményekre adni. Benyomnak itt más készleteket amelyek 70-100 ropival többe kerülnek mint a ES plussz nincsen benne a szub sem a készletben, és azt mondják hogy jobban szól. Hát ez fergeteges hír tényleg.
Mondjuk számítottam erre, nem is tudom miért mertem azt mondani, hogy egy meghallgatást megér. Vegyen mindenki Dali-t meg Denont. Az csak jót gyárt. A többi a kanyarban sincsen."Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
kabar
senior tag
válasz dgyuri0123 #79401 üzenetére
Igen lemaradtál. Pont ezt sérelmeztem! Ez afféle példa akart lenni, egy kontrapozíciós, de nem jött be. Pl ha azt olvasod amit leírtam, és nem azt veszed ki belőle, amit a nevem, valamint az általam birtokolt cuccok kiváltanak érzésként belőled, akkor most ezt nem írod le. De ez is egy emberi tulajdonság. Indulat, és érzések. Mindannyiunkban vannak, és ettől kellene elvileg mentesnek lennünk, amikor objektívan akarunk valamit megítélni.
De én, a magam részéről már nagyon abbahagynám."Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
dunkel
őstag
válasz dgyuri0123 #79682 üzenetére
Én Dorian véleményét osztom (olvasd vissza mit írt a Dali C6 - 3808 párosról). Egy jobb erősítő megmutatja magát, nem kell hozzá milliós szett. Olcsóbb erősítő cserével feljebb menni mint lecserélni a dobozokat.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #79682 üzenetére
Kár, hogy egy 1millás szettből a felét nem hozná ki. Nagyjából azért ismerem a 3808 képességeit.
-
tjojo
tag
válasz dgyuri0123 #79688 üzenetére
Nálam 4810 bőven hozott még ki a dobozokból 3808 után. Új áron Focal szett nem tudom mennyit érhetett, milka körül kb. Addig szvsz nincs baj amíg az erősítő van "eltúlozva", az már nagyobb hiba ha a kábelezés van elbagatellizálva vagy a hangfalak nincsenek rendesen kiszolgálva. Persze ki mit gondol rendes kiszolgálásnak.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #79688 üzenetére
Többen hallottunk már 3808 C6 párosítást. Én mellette sztereó erősítőt is használtam és állíthatom hogy még a C6-ból se hozza ki a maxot. Így az 1millás szettből mért hozná?
Kérdésedre válaszolva: Nem kötöttem egyébként, sajnos nem engedhetem meg magamnak, de a 3808-at használtan megengedhettem.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #79691 üzenetére
Ha tetszik egy hangfal karaktere, abból jól lehet kihozni többletet egy jobb erősítővel megtámogatva. Nem lehet egy kaptafára húzni a hangfalat-erősítőt, mást-mást ad a két dolog cseréje.
2809 után 3808 ra váltva a (tuningos)C6 pontosan hozta az erősítők közti egy kategória javulást. 3808-nál meg még sokkal jobb hangot kaptam sztereó erősítővel, úgyhogy itt még bőven nincs olyan, hogy "elfogy" a hangfal képességeKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest