Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Fefe66 #70800 üzenetére
Nézd. vanak zeneibb é s vannak mozisabb ütösebb erősitők hngfalak bár nem abszolut hanem átfedéses igy kedvencre nem lehet appellálni van aki ezt van aki azt szereti jobba. Itt denon zeneibb harman amerikaiasan keményebb, de pl onkyo viszon ütöseb ugyan de részletező zenénél jobban elken igy arra nem ajánljuk mozira és rock/zuzásra elsőrangú, pio minmdennapos mindenes hazsnálatra vált be, yamaha pedig also szint onkyoközeli de gyenge, felsőbb négyjegyű modeljei semleges de zeneileg kiváló hngzással birnak.
Elénézés a helyesirsásét már alig látom a képernyőt nem személyed ellen irányul és trehány se vagyok....[ Szerkesztve ]
-
-
Norbi 72
veterán
válasz Dave567 #70805 üzenetére
Az a szoba méretétől,és pénztárca vastagságától is függ.
Ezeket én még nem hallottam,kb.15 éve egész kellemes hangjuk volt,ha jól emlékszem...
Próbáld meg mindet meghallgatni a saját vassal,gyözzön a te füled,és stílusod!
Sanci Igazad van,de a keretbe ez fér bele,és a "hozzávalók" sem túl húzósak.
[ Szerkesztve ]
-
burtione
tag
sziasztok. tudnátok olyan belépő szintű 5.1 erősítőt ajánlani ami nem "sztandard" méretekkel rendelkezik?
Egyedül a mélység a problémám, amiket néztem azok mind mélyebbek mint 32cm, attól "kisebb" nincs? 2-3 centin múlna a dolog...
-
BBéci
legenda
válasz burtione #70810 üzenetére
Ha az erősítő mögött nem teljesen nyitott a polc, az elég nagy baj, mert nem tud megfelelően szellőzni. Hatalmas hiba betuszkolni valami zárt rekeszbe.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz Dorian #70759 üzenetére
"Ja a SA tüskéket kérdezted."
Ja, nem, általában kérdeztem, hogy a tüskék alá kell-e az alátét. Nem biztos, hogy a Söund Arts-ot veszem meg, lehet, hogy simán esztergáltatok egy ismerős szakival, ami nem kerül majd többe, mint szállítással együtt ez a rendelés. (És támogatom ezzel a helyi iparosokat is. )
(#70760) BBéci "14 mm átmérő, 10 mm magasság. "
Akkor nem 10, hanem 20mm magasra gyártatom. Az már hegyesebb, de ettől magasabbra nem nagyon tehetem, mert akkor belelóg majd a tévé aljába.
[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
válasz Fefe66 #70804 üzenetére
100-eft erősítőre ,ennyiért már jó kis gépezeteket lehet kifogni! Szerintem ez: [link] vagy [link] .Amiket még érdemes lenne keresgélni a használt piacon: Denon avr 2808/2809 ,Onkyo tx-sr805/806/807/875 Sony str-da 3400/3500 ezek az erősítők is olyan 100 körül szoktak lenni.
[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
Kedves hozzáértők!
Beszereztem egy JBL SCS178-as szettet. Eszméletlen jól szól. De! A szub a gomboknál kifújja a levegőt és erős basszusnál ez egy olyan zörejt eredményez, mint amikor papírt teszek a reflexnyílás közelébe, de persze jóval halkabban. Lényeg, hogy hallatszik. Hallgassátok meg Stefan Biniak - Read all about it c. nótáját és hallani fogjátok, hogy milyen zenénél, milyen basszusnál hallom igazán.
Nem akarom szétszedni, mert azt sem tudom hol fogjak hozzá, de ez így nem túl jó. Valahol biztos valami tömítés öregedhetett ki, vagy egyszerűen ilyen az a kis kapcsoló modul, átengedi a levegőt?
Esetleg találkoztatok már ezzel a problémával? Mi lehet a megoldás? Vannak itthon különböző gumis tömítőim, de ha tényleg a kapcsoló modul ilyen légáteresztő, akkor azzal semmit nem érek. -
v.attis
őstag
válasz Dorian #70819 üzenetére
Hát ez egy komplett szett, a 178-as. Megbontani nem igazán akarom, mivel nem tudom hogyan kell. Ezért biztosan sérülés lenne a vége.
Túlságosan felcsavarni? Hát mit nevezünk túlságosnak? Egy szikrányi torzítás nincs a mély hangokban, a membrán gyönyörűen táncol, elképesztően tiszta mélyet ad ki, sehol semmi nem rezeg, kivéve a kapcsoló körüli részt. Ha odateszem a kezem érezhetően kifúj rajta, ezért gondolom, hogy a levegő áramlása zizeg.
Egyébként valahol olvastam a 75dB-s okostelefonos hangbeállítást, asszem pont ebben a topikban és az alapján állítottam be a rendszert. Egész biztos nincs túltekerve a mély. Elvégre a hangszórója bírja simán, meg se kottyan neki. -
Digital
addikt
válasz v.attis #70820 üzenetére
Nekem akkor zizegett a mélysugárzóm, amikor rosszul volt a vágási frekije beállítva! Valahogyan le lett véve az erősítőben 40Hz-re, valami brutál hitvány hangja volt! Bár akkor sem fújt ki sehol, csak ott ahol kellett!
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
v.attis
őstag
válasz v.attis #70820 üzenetére
Na, csináltam videót, feltettem drive-ra.
Itt tudjátok letölteni és megnézni.
Közben csináltam egy tesztet, leragasztottam mindhárom gombot szigetelőszalaggal és láss csodát, teljesen elmúlt a hang!
-
-
v.attis
őstag
válasz Digital #70823 üzenetére
De, 180-ban van. Az összefoglalóban is ezt írja, hogy 90 centi fölött át kell váltani és szebben is szól így. De ha jól tudom ennek pont így kell lennie nem? A mágnes tekercs belül van, a membrán kifelé "üt", így a reflexcsövön befelé áramlik a levegő. Vagy nem jól tudom, hogy kifelé kel ütnie a membránnak?
Fejlemények. Sajnos csak a hangszóró kivételével fértem hozzá, így láttam, hogy a kapcsolók egy kis préselt fa izében vannak, egy kis pici doboz szerűségben. Ebbe fut két kábel, jó nagy, legalább 14mm-es lyukon megy be. Körbe volt nyomkodva ilyen gyurma szerű izével és mindkettő ki volt esve, le volt csúszva a két kábelen. Akkora lukak voltak, hogy belefért a kis ujjam. Adtam neki mester tapaszt. Az gumi szerű, ragaszt is, meg hamar megköt. Negyed óra múltán kipróbáltam, teljes a siker. Szétszedi a házat a kis láda!
És akkor egy újabb kérdés: Az normális, hogy a legjobb, legmélyebb, legerősebb és leg egyenletesebb hangja a szekrény tetején van? Az egész szobában szinte teljesen egyenletes és még a hangerőt is vissza vehettem egy kicsit. Ez milyen dolog? Sajnos nem tudom a frontok és a tévé síkjába tenni, mert az már nagyon a szoba közepén lenne, oldalt meg zavaró, hogy hallatszik az irány. Leg értelemesebb hely a szekrény teteje. Bár néhány nap tesztelés után még egy helyet kipróbálok.
-
törölt tag
válasz Sefter #70825 üzenetére
+1..
v. attis: a fázisváltóállásának nincs köze a levegőáramlás irányára... csak a kezdőlökés irányát adja meg.
Ha lehet keres a földön neki helyet mert a szekrény berezonáltatja szerintem. Bár ha nagyobb a szobád és tetszik igy és elég jól el van csatolva akkor rendben is lehet.[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
Szerintem is, de mit csináljak, ha ott szól a legjobban..?
Eddig hallgattam Ákost, Metallicát, Pink-et és egy kis hause, vagy mifene zenét is. Ja, meg Skrillex-et. Mindenhol minden basszus jó. Mint mondottam korábban a szemben lévő oldalra nem tudom tenni, két oldalt meg van iránya a mélynek.HK AVR 130-ban minden hangmódban külön el kell végezni a hangfalak hangerejének beállítását? Egyet megcsináltam, erre az összes többi gyárin van. Megcsináltam még egyet, így már kettő jó, de a többi még mindig gyárin van. A Dolby, meg Logic, meg ilyen módokra gondolok.
-
-
Dorian
félisten
Hidd el, simán el tudom képzelni, hogy az adott körülmények (szoba méret, elhelyezési problémák, sub belépő-volta) közt ott szól a legjobban. Sokak szobája nem tesz lehetővé az optimálishoz legalább csak közelítő elhelyezést. Ilyenkor el kell dönteni, hogy melyik ujjainkat harapjuk le.
Közel a mennyezethez meg falakhoz legalább jobban terít, egyenletesebb lehet, közben a hangerejét lejjebb is csavarhatjuk, legalább kevésbé erőlködik egy ilyen kis láda.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #70831 üzenetére
Nem vitatom az általad leírtakat, de a szekrény biztosan átvesz valamennyi rezgést és az is fog adni hangot, valamint visszahat a szubládára.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz z123456789 #70833 üzenetére
PC mellé biztosan remek.
-
hétalvó
addikt
válasz z123456789 #70835 üzenetére
nagyon nem rossz kategoria. kulfoldi tesztek dicserik, nem sokat hallgattam, de nagyon normalis hangja volt. egy jo kis subbal vallalhato barhol.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
PITYU//
csendes tag
Sziasztok!
Denon X2000 vagy x3000? Megéri árban a különbséget?
Előre is köszönöm -
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok nekem nagyon jó keverésű 5.1-es zenei BD-ket, SACD-ket ajánlani, amit lehet kölcsönözni? Zeneileg mindenevő vagyok, lehet bármilyen stílusú (jazz előnyben ). Többféle stílus kellene, kifejezetten jó minőségben, mert igazából teszteléshez lesz, mivel megérkezett a JM Lab Centris K2 center és a 2 db. JMLab Chorus K2 háttér. Basszus ezek régiek, de vadi újak! Abszurd, de igaz, én most épp bejáratok egy 16 éves centert!
Egy kérdés. A center eleje nem nem függőleges, hanem ilyen állású. És az alján van 2 db. 6-os csavarmenet. A menetek gondolom arra szolgálnak, hogy lehessen vele állítani a center dőlésszögét. Hagyjam meg ezt a szöget, vagy a (majdan elkészítendő) csavarokkal állítsam be merőlegesre a szokásos hallgatói pozícióhoz?
Köszönöm!
-
Oldfighter
senior tag
válasz liszi70 #70841 üzenetére
Szépen fejlődsz, szépen fejlődsz.
A centert szerintem majd az első meghallgatás után állítgasd, főleg akkor ha nagyon alacsonyan lenne. Bár ti úgyis az ágyból fekve moziztok, szóval.....
Nagyon sok jó zenei BD kiadvány van, nehéz is lenne most a tutit megmondani. Mindazonálltal a kölcsönzőkben érdemes utánanézni a Queen, Led Zeppelin, Police kiadványoknak, de említhetném az Eagles, Phil Collins koncerteket is.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
eboostr
aktív tag
-
Dorian
félisten
válasz liszi70 #70841 üzenetére
Kölcsönzőben ezeket nézd meg:
DTS Blu-ray Music Demo Disc
8db van belőle, egyenként 25GB, DTS HD MA minőségű koncertfelvételek. A felvétel és a keverés tekintetében van ilyen is-olyan is, de van miből válogatni, mint ahogy stílusban is.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Perillustris
senior tag
Hogy kell elképzelni azt a rendszert, melyhez ilyen kábelt vásárolnak?
Perillustris
-
gorbep
senior tag
Ha valakinek érkezik 24.-én cucca a HungarianTransatlantic-hoz kérem dobjon rám egy privátot!.....
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Ursache
senior tag
válasz Perillustris #70847 üzenetére
Sehogy. Senki nem vesz ilyen kábelt. Vagy igen?
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest