- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Okos Otthon kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- old rocker: Mindennapi reklámjainkat ne add meg nekünk ma...se holnap.
- moonlight115: Privát, oh!
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave567
addikt
Sziasztok!!
Rég jártam erre, 2018-ban vettem Claire78 fórumtárstól a 4 db Canton Chrono CL 520.2 + 555.2 szettet.
Úgy döntötte hozzá raknék még 2db álló 508.2 hangfalat.
Mennyire passzolna hozzá?
Az erősítő Pioneer LX 55
Köszönöm! -
Dave567
addikt
Sziasztok
Milyen Canton állófrontokkal lehetne kibővíteni a rendszerem?
Jelenleg 520.2 hangfal van, + center.
Pioneer Lx55 erősítő.
-
Dave567
addikt
Sziasztok
Van egy Pioneer Lx55 erősítőm, meg egy zidoo 9s mp lejátszóm, eddig az erősítő ki írta ha dts hd ma játszottam le vele, most már csak sima dts-t ír ki szerintetek mi lehet a baj?
Nem tudom mitől kergülhetett meg, nem piszkáltam semmi, de a pc-n látja, hogy dts hd ma.
-
Dave567
addikt
válasz
johnywalker #143866 üzenetére
Igen, jó termékeket szokott ajánlani.
Már csak egy lejátszó kéne ami tudnám a filmeket nézni.
Sajnos már Pc-n se tudom. -
Dave567
addikt
válasz
johnywalker #143864 üzenetére
Köszönöm!!
De melyik, amit elmértem, vagy a mélynyomó kábel? -
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #143822 üzenetére
Hát cserélgetni meg dugdosni úgy se fogom. -
Dave567
addikt
válasz
BBéci #143807 üzenetére
Köszönöm!
Úgy kötöttem be, de az Oehlbach Nf 214-en nem láttam ilyen jelölést, amit még Nemir ajánlott nekem.
De teljesen mindegy, mert a felirat van a Mélynyomó fele.Mindenkinek: Sikerült végre össze hoznom, egy számomra elég f@sza rendszert, még mozival nem tudtam ki próbálni, de eddig zenére tökéletes, mélynyomóval együtt persze, számomra így sokkal szebb hangja van, hogy van egy kis mély is benne.
Viszont az állataimnak nem nagyon tetszik mikor szól a mély is, persze olyankor dübörög az egész ház, a macskák elfutnak, a kutya meg ugat egyfolytában, sőt nem csak az enyém, még a szomszédé is.
Sajnos a front kábeleimet elméreteztem, úgy hogy hosszabbat kell vennem.Köszönöm Claire78 és Nemir Ombe-nek hogy hozzá juttattak ehhez a rendszerhez, teljes mértékben meg vagyok elégedve vele, még így is, hogy mozin még nem teszteltem.
Nem sikerült értékelnem vásárlás miatt Claire78 és Nemir Ombre-t, ezért itt megteszem, 10000% -ra meg voltam elégedve velük, félre rakták nekem, SŐT MÉG EL IS HOZTA nekem Nemir.
Mindenkinek nagyon ajánlom a két Úriembert.
Több ilyet a világba!!!!!Köszönet az itteni segítségért is mindenkinek.
-
Dave567
addikt
Üdv
A végre egy kis öröm is jött az életbe, megjöttek a kábelek.
Egy kis segítség kellene, ugye a hangszóró kábeleket alulról dugjuk be (balról-jobbra alulról) és nem lefele(jobbról-balra le)?
A másik kérdés, RCA kábel a mélynyomóba LOW LEVEL INPUT fehér karika [link] erősítőbe a SUBWOFFER 1-be menjen? -
Dave567
addikt
Sziasztok
Szerintetek ez a mélynyomó alá? [link]
-
Dave567
addikt
válasz
fehér_ember #142905 üzenetére
És Nemir:
Laminált padló van, nincs szőnyeg nem is teszek alá szerintem.
Hogy miért kéne kicserélni??? Hát fogalmam sincs..Gondoltam jobb lesz, de ha nem, akkor a mélynyomót, marad a center meg a két front, ami holnap érkezik, és ezzel bezárul a kör.
Ez az első rendszerem, próbálom úgy csinálni mint a nagyok.. -
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #142903 üzenetére
Nem is figyeltem, hogy ki lehet csavarni a lábakat.
Kérdeztem már, hogy a mélynyomó alá mit tegyek, de nem kaptam választ..De akkor rakok, csak más milyet. [link]
Szerinted egy ilyen megfelel? -
Dave567
addikt
válasz
Tarlóbetyár #142898 üzenetére
És Béci:
Na akkor megint lehet a zsebembe nyúlni..
Gondolom akkor előre kettő hátra meg egy? -
Dave567
addikt
válasz
Tarlóbetyár #142896 üzenetére
3db-ra van, de nem baj az, hogy nem 4 van, ha nem 3?
-
Dave567
addikt
válasz
fehér_ember #142891 üzenetére
A soundcare az megy majd a center alá.
Jól néznek ki azok is, csak nem akarok kintről rendelni. -
Dave567
addikt
-
Dave567
addikt
Üdv
Beszéltünk a szőnyegről ami a rendszer alá lenni, 3*50 cm-es kellene.
Az a kérdésem, hogy mindegy milyen szőnyeg megy a rendszer alá, a hangzást nem foglya befolyásolni? -
Dave567
addikt
válasz
Lacielvtárs #142701 üzenetére
[link]
Hangfal kábeleid is lecserélheted akkor már, és szerintem ezzel jobban járnál. -
Dave567
addikt
válasz
Lacielvtárs #142659 üzenetére
Én nem is mondtam, hogy nem is mered be, eddig nem mondtam, de gratula a rendszeredhez.
-
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #142632 üzenetére
És Béci:
Rendben hagyom akkor, legalább másra költöm azt a pénzt.
(#142654) ELACielvtárs: Most ezen szakadtam..
Minden Házimozi Társnak Boldog Új Évet!!!!!!
-
Dave567
addikt
Mennyire baj ha a rendszerek alá szőnyeget, és Gránit lapokat rakok?
Azaz teljesen végig szőnyeg, a két front és a center alatt gránit. -
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #142563 üzenetére
Már világos, köszönöm.!!!
-
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #142534 üzenetére
Köszi!!
Igazából, azt nem értettem, hogy miért van külön az egész, sejtettem, hogy a SUB is RCA, csak SUBként is, meg RCA ként is árulják, ez volt furcsa.
-
Dave567
addikt
válasz
claire78 #142501 üzenetére
Annyit számoltam kb, AQ Boxert nézegettem, mert láttam, hogy Volt itt a fórumon, de az tényleg 50000 ft.
Irish red-et is néztem, de ez olcsóbb lenne, ha már a Hdmi AQ akkor miért ne legyen a SUB kábel is az.
De most csak összeget írtam, nem feltétlenül kellett volna annyiért.
Amit Nemir is írt, tényleg jó áron adta, és az 200000-es SUB.Sajnos még nem volt rá alkalmam ki próbálni, sok volt most a kiadás, és lassan haladok a a cél felé, de már a következő hónapban meg lesz az utolsó 2 hangfal is, hála neked, utána még jöhetnek a kábelek.
Aztán vége, élvezzük a rendszert.
(#142500) Nemir Ombe: Köszönöm szépen.
Elmentve! Viszont néztem, hogy ez RCA, mi a különbség a sima SUB és az RCA között? Vagy ez nem érdekes, ugyanazt tudja?
Későbbi fejlesztés!!!Még ez se állt össze, de majd akarok később (Nagyon Később) 2db álló frontot, és akkor meg lesz a 7.1, de ez még messze lesz, viszont feljebb lépni nem szeretnék egyelőre, teljesen így se tudom kihasználni a rendszert, a tévét is karácsonykor kapcsoltam be, de előtte 1-2 hónapig nem ment.
Uraim, picit bűnösnek érzem magam ebben a vitában, de számomra ez is fontos volt, hogy össze álljon a rendszer lassan. De ezt a fölösleges veszekedést hagyjuk már annyiban, mindig lesz két tábor kábel ügyben.
-
Dave567
addikt
Na volt már elrendezés, akkor jöjjenek a kábelek.
Még nem tudtam ki próbálni sajnos amit vettem Subot Nemir-től, mível kábelem sincs hozzá, miket tudtok ajánlani, kb 3 méter kellene, 50-60 a max.
Pio lx55 és Canton sub 80-hoz kellene. -
Dave567
addikt
válasz
BBéci #142479 üzenetére
Jaaa akkor ezért kell..
Szerintem az én zenéimhez nem kell ilyen cucc, gondolom az ilyen finom zenéhez illik inkább..(#142483) Norbi 72: Van bizony!!
még hozzá Plazma.
(#142485) Dorian: Azt sose bánd, nem hiszem, hogy lesz olyanod még egy.
Mondjuk nekem samu van, de így is szeretem.
Kitűnő a panel, szép darab. -
Dave567
addikt
válasz
Csabroncka #142462 üzenetére
Persze, csak én szeretném a lehető legjobbat kialakítani ebből a kis szobából, bár nehéz est is összehozni.
De persze kompromisszumokat kell kötni, mit áldozok fel, majd később szeretnék külön kis szobát neki, ami szépen meg van tervezve, meg kialakítva, csak hát ez még a jövő zenéje.(#142463) Dorian: Na nagyon szép lett, és grat miatta, szép elrendezés na meg a hangfalak is bámulatosak.
Messze van még, hogy ilyet kialakítsak, nekem 2m van a kanapé és az ágy között hátul, és persze a szekrények a falhoz tolva. De inkább képet nem mutatok, nem tenne jót a fórumnak, és szanaszét van minden.
Viszont egy dolog zavar, és muszáj is rá kérdeznem, MIÉRT TAKARTAD LE A TÉVÉT A PANELLAL??? -
-
-
Dave567
addikt
válasz
BBéci #142447 üzenetére
Hát nekem az a 1cm vastag bútor lapok nem valami stabilak.
Igen mint minden normális embernek, gondolom falhoz van tolva a kanapé is, vagy sarokágy, és onnan mehet a mozi.
De nálam nem így van sajnos, mert a szoba középen van egy 3 férőhelyes ülőke, a szekrények meg mögöttem, ha vetítőm lenne akkor jó lenne a távolság, de így 64"-os tévének sok lenne a 4 méter. -
Dave567
addikt
válasz
Norbi 72 #142438 üzenetére
És Béci:
Köszönöm.
Akkor jöhet a fúrás faragás.
Van szekrény, 4db különálló különböző magassággal, mert ami a hangfal alatt van az egyik szekrény 140cm, a másik oldalon meg 110cm, és az is bútorlapokból össze rakva, IKEÁS szutykok, ha rá fújok össze szakad.
Szerintem ez se lenne a megfelelő hozzá, és úgy döntöttem inkább a konzol.
Ez egy ideiglenes szoba, pár év és lesz építkezés, addig ki kell húznom így.(#142440) Csabroncka Ez is jó lehet, de már megvettem. Ez az [link]
-
Dave567
addikt
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!
Megjött a Vogels hangfal tartóm, hát picit csalódott vagyok, de máshogy úgyse tudnám megoldani.
Hogy lenne jobb a hangfalalt fel rakni, hogy hátulról jöjjön a hang, azaz a hátsó falra, vagy inkább oldalról az oldalsó falra? -
Dave567
addikt
Üdv
Mennyire baj ha a hátsókat fülmagasságtól nem 60cm-re rakom hanem 1m kb?
Könnyebb lenne a szekrények miatt az elhelyezés. -
Dave567
addikt
válasz
Patice #141296 üzenetére
És (#141297) rappit4:
Át kötöttem az egészet, hátra mentek a Cantonok, és előre a 2 Boschmann, de én voltam ludas, mert nincs dedikált Mplayerem, és nem tudtam rendesen beállítani a PDVD-t, csak simán DTS-t nyomott ki, de rendesen beállítva már jön a HDmaster.
Így frankó minden, de ha meglesz a többi doboz, meg kábelek hozzá, akkor át veszem rendesen a használatit, és beállítom az erősítőt is.
Idő hiány miatt kicsit nehézkes foglalkoznom a rendszerrel, csak ki próbálásból kötöttem be, de nagyon szép hangjuk van, még így is. -
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #141273 üzenetére
Sikerült, elégé hosszú idő volt mire a helyére raktam.
(#141278) Patice: Köszi.
Viszont, sikerült beüzemelnem, nem rossz, nem rossz, előre raktam a két Cantont, és hátra, két db álló Boscmann hangfalat, ami még a haveromé.
Elől nagyon szépen szóltak a hangfalak, viszont hátul kevésnek éreztem, ez természetes, vagy van valami bibi?
A sima surroundba kötöttem, és nem a surround Back be. -
Dave567
addikt
Egy picit félre teszem a centert.
Meg van az Oehlbach crystal star kábel is a hátsó hangfalakhoz, eléggé szép kábel, és vastag is.
Viszont mindegy, hogy merre néz a felirat, vagy arra is kell figyelni ?
Mert csak szám és betű van rajta, nyíl nincsen.
Még egybe.. -
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #141252 üzenetére
1 cm-es üveg lap, nem tudom mennyire rezonálhat be. De letesztelem majd.
2m-re ülök tőle, nincs egy kicsit alacsonyan elől? Mert én arra gondoltam, hogy az elejét emelem inkább, hogy az arcomba nézzen a hangszóró és ne a hasamra.
-
Dave567
addikt
Sziasztok
Lassan de biztosan összeáll nekem is a rendszer, az első, és egy jó ideig az utolsó.
Viszont amit már beszéltünk, és ígértem képeket Bécinek is, csak el kellett kicsit húznom, el helyeztem a centert, és nagy bánatomra szerintem ez így nem lesz jó, és a tévét se akarom újra áthelyezni.
A kazettás kis szekrénykémet lecseréltem egy stabil üvegasztalra, mennyire baj, ha a centert rá rakom, és nem a tévé alá?
Sajnos nem fog el férni alatta.
[link]
[link]
[link] -
Dave567
addikt
válasz
Lacielvtárs #140852 üzenetére
Köszi.
(#140853) claire78: Na ezt nem tudtam.
(#140854) BBéci: A centernek sem muszáj? Mert nem az arcomba fog nézni, hanem a térdem magasságába.
-
Dave567
addikt
Sziasztok
Erről van vélemény? Center alá kellene. [link]
-
Dave567
addikt
válasz
Dorian #140802 üzenetére
És Béci: Értelek titeket, viszont kiszámoltam kb ha a magas sugárzót veszem a fülemtől 60cm-re, akkor nagyjából 170cm-re kellene raknom a hangfalat, azaz az lenne a teteje, és hogy a sugárzók felém nézzenek, kb a hangfal hátuljára 10-15cm emelés kellene.
Van ilyen tüske egyáltalán?
Mert amit Béci be linkelt az nem rossz, viszont ha lehet olcsóbban jönnék ki belőle. -
Dave567
addikt
válasz
BBéci #140778 üzenetére
És igen, nem rég volt egy hozzászólás is, csak kíváncsi voltam bejön-e nekik.
(#140779) nadtom:
Köszönöm, akkor erre oda figyelek.
Ezt láttam eddig a legjobbnak mert olcsó is, és nem kell csavarozni a hangfalat.
Láttam olyan képet, amit csavaroztak hátul, hát nekem nem lenne szívem. -
Dave567
addikt
Üdv
Vogels BBL 200 Bl fali hangfal tartóról van véleményetek? A kis hátsó Canton hangfalaimat szeretnél rájuk rakni, így megoldódna a dönthetőség, és a forgathatóság probléma.
-
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #140716 üzenetére
Köszi.
-
Dave567
addikt
válasz
claire78 #140681 üzenetére
és (#140683) PodMAN
Én benne vagyok, mert szerintem Nemir arra a Cristal-ra gondolt amit be linkeltem.
Holnap már lesz időm lemérni mennyi kell, és akkor le adhatjuk, mert nekem először a hátsók kellenének, és utána jöhet előre is.Csak hogy csináljuk? Mert én még nem rendeltem ebayről.
-
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #140676 üzenetére
Köszönöm.
Még nincs meg a teljes szett, de haladok lassacskán felé.
Igen én is erre gondoltam, csak én előre a hidiamondot akartam, és azért kérdeztem, hogy előre nem baj-e ha más márkától megy.
De nekem jó az egy márkán belüli kábel is, és ha drágább az se baj, de hátra sokkal hosszabb kell, az már nagyon elpusztítaná a pénzem.
Persze tudom, hogy ilyen a mozizás, de h lehet akkor olcsóbban oldom meg.Ezt linkelte nekem Claire [link]
Szerintem erre gondoltál.
Este még megnézem, hogy lehet-e kapni a Twin mix one-t, de ha nem, akkor mehet a Two is? -
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #140672 üzenetére
Maradtam Claire Canton szettjénél, meg Pioneer lx55 erősítő.
Canton Chrono Cl 520.2 4 db és a 555.2 center. -
Dave567
addikt
válasz
krx21 #140668 üzenetére
Köszi, nem tudok egyszerűen dönteni, illetve még sokat nem hallottam.
500 ft-os Inakustik star-om van 2*1.5, még régebben vettem, viszont azokat jó volna lecserélni.
Kaptam most ajánlatokat, Hidiamond hd reel, meg az Oehlbach CRYSTAL STAR, és a OEHLBACH Silverline 25 / 2,5mm²-ről.
Sajnos most egybe a HiDiamond sok lenne, arra gondoltam előre azt veszem, hátra meg valamelyek Oehlbach-ot.
Vagy vegyem csak az Oehlbach-ot? -
Dave567
addikt
Sziasztok
Mennyire baj, ha két különböző kábellel kötöm össze a rendszert?
Azaz hátra olcsóbbat, előre pedig drágábbat. -
Dave567
addikt
Sziasztok
Nagyon lassacskán haladok az építkezéssel, de azért alakulgat, de ha tudtam volna , hogy ennyi macerával jár el se kezdem.
Csináltam a megmaradt VHS-ekből egy kis szekrénykét, (Lusta voltam ezért is pénzt kiadni.
)
Viszont ennek a tetejére jön még egy üveg lap, eléggé stabil, erre gondoltam a centert a közepére, szerintetek jó lesz így, vagy tegyek közvetlen a tévé alá egy falapot?
A minőségért elnézést kérek. -
Dave567
addikt
válasz
Patice #140248 üzenetére
Három méteres a fal, a tévé meg 161 cm kb, így nagyon sok helyem nincsen, előrébb még tudnak jönni kicsit, de az 1 métert nem tudom betartani.
Sajnos ez van, nincs hely.(#140249) Dorian: Nem találtam rendes magyarázatot rá, nem értem félre, mert nem is értem.
De köszi.
Lefelé felém nézzenek, vagy egyenesen inkább? -
-
Dave567
addikt
Sziasztok
Szerintetek mennyire lesz jó így az elhelyezés, a tévé kicsit lejjebb fog kerül, nem sokkal de sajnos csak így tudom megoldani.
A hátsók menyire baj, hogy két méterre vannak tőlem?
-
Dave567
addikt
válasz
Lacielvtárs #140206 üzenetére
Hát ebbe semmi komoly nem volt.
-
Dave567
addikt
válasz
Lacielvtárs #140164 üzenetére
Hát te tudod, a régi inkább Múmiásabb mint ez.
Bealudtam rajta. -
Dave567
addikt
válasz
Lacielvtárs #140152 üzenetére
Marha nagy idő pocsékolás, én már akkor megmondtam, nem fogja úgy adni, mint a régi MÚMIA filmek.
-
-
Dave567
addikt
Sziasztok
Erre is rá kell kérdezzek, mivel majd később fontos lesz.
Hangfal kábel milyen legyen, Fronthoz/centerhez/hátsókhoz, nem kell ,hogy nagyon drága legyen.
-
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #139057 üzenetére
Értem, akkor nyugodt vagyok.
Csak érdeklődés képen kérdezem ezeket, hogy majd mik lesznek a lehetőségeim, még az is lehet, hogy marad a Canton, ha addig össze jön a lóvé.(#139058) BBéci: Mi lenne ha könnyű eset lennék??
Amúgy nem bántó szándékkal írtam ezt, csak múltkor volt a Dali-val is ilyen, hogy csak azért kapott középkategóriát, mert drága.
De kaptam olyan választ is, hogy néha érdekesen tesztelnek, vagy ehhez hasonlót.
Erre írtam amit írtam.
Őrülök ha jó hangfalak azok, mert tetszik is, csak hát az ára.... -
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #139053 üzenetére
és (#139054) Norbi 72:
(#139055) spiky03:Köszi.
Av onlinon megint rosszul teszteltek akkor?
Mert a 726 is elég jó értékelést kapott, sőt még ajánlott vételt is. -
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #139051 üzenetére
Ez oké, de azok már nem kaphatóak itthon, külföldről meg nem tudok rendelni, mert NO English.
Vagy honnan kéne rendelni? -
Dave567
addikt
Nagyon valószínű lefogok maradni a Cantonokról, így majd később fogok hangfalakat vásárolni.
A Focalok mennyire passzolnának a Piohoz?
Mondjuk a Chorus 716, 726 szettek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mini-ITX
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Bluetooth hangszórók
- Battlefield 6
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés