Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
válasz JohannZimu #70851 üzenetére
Szenzációs....(élőben is az volt), csak sajnos túlvezéreltek egy-két mikrofont...
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
hétalvó
addikt
válasz liszi70 #70841 üzenetére
majd ha a helyere raktad akkor is teszel fel kepet?
1 honap a bejaratasi ideje keszulj fel ra.
a dts demo music lemezeket ajanlanam kezdesnek, ki lehet belolul valogatni ami tetszik.elsore, hogy tetszik a center es a satellit?
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Perillustris
senior tag
Ez milyen lehet, elég jó áron van (az eredetihez képest)?
Csak halkan merem ezt is linkelni, de a kategóriájában érhet ez valamit? Nagyjából 70 ezer forint (az itthoni 190-200 ezerrel szemben). Egy PC-s
kisemmeremmondani Genius 6000 szintjét azért meghaladja, nem?[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
v.attis
őstag
Erre tud valaki valami választ? A leírásban sem tér ki, hogy minden hangképhez külön kellene beállítani a hangfalak hangerejét. Tényleg nem lehet egy helyen belőni és akkor mindig, minden esetben ugyanaz lesz a beállítás? Egyelőre egy optikai kábellel van a médialejátszó rákötve, meg rádiót hallgatok. Rá kellene még kötni a tévét, meg lehet egy jack kábel is lesz rádugva. Jelenleg külön kell beállítani:
-Minden videóforráshoz az optikai 1-et.
-Minden hangmódhoz az optikai egyet
Ezt a kettőt szorozzuk meg egymással és még csak az optikai 1 bemenet hangereje van beállítva. Már ez is több, mint 10 beállítás és még ezt is szorozzuk fel a hangfalak számával, mert ugye mindet külön kell.
Ha mindet kiszámolom van vagy 100 beállítani való hangerő.
Nem hiszem, hogy ennek így kell lennie. Biztos én nem jövök rá, de a leírás sem említ semmit ezzel kapcsolatban. -
törölt tag
válasz Ursache #70856 üzenetére
Minél hűbb hangvisszaadás megfelelő láncban...
Rabbit4: totel BT de több gangszórószerviz is van, kecskeméten az AranyJános utcában iis értenek hozzá.
v.attis: mondtuk töbször hogy a kis H/K beállitása nem egyszerü..
Perillustris: bizony nem rosz de kis szobába való...
[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
válasz Ursache #70860 üzenetére
meg nem hiszel a kabelekben vigyel haza parat
nem biztos, hogy a dragabb jobb.
hallani biztos lehet a kulonbseget 2 draga kabel kozott is.
mindig az a kerdes jobb lesz egy kabeltol egy rendszer, ha jobb lesz akkor jonnek az anyagiak
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
greike
tag
Szerintetek Yamaha rx-v 3800 vagy Pio vsx-lx 60 lehet a jobb választás Mordaunt Short avant 906 szetthez? Tudom a hangfalak gyengék az erősítőkhöz de mégis kíváncsi lennék a véleményetekre!Köszi a választ!
-
törölt tag
válasz Ursache #70860 üzenetére
Nem mindig a drágább a jobb és lánc+ akusztika válogatja.. Béci bajnokpityu és XT regényeket mesélhetnének erről...
Minden rosszindulat és kioktatás nélkül irom: kár vele foglalkoznod, nem az általad megcélzott készülékek szintje és nem mindenki hallja ki a különbséget még megfelelő környezetben+láncon sem.. és ott sem mindenhová passzol. De aki halja és megéri neki az biztosan megveszi.. más kérdés kinek hogy éri meg.[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
srácok, mondjatok pár oldalt, ahol viszonylag igényes házimozi komódot találok.. vagy milyen kulcsszavakra és márkákra keressek rá akik ilyeneket gyártanak? alul mondjuk elpakolom a cd-ket fiókba meg mütyűrőket, felette meg jól szellőző fakkok az avr-nek média lejátszónak, netán nas-nak.. köszönöm a segítséget
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
ok, vágom, de itt most nem highendről beszélünk gyártókat keresek, akiknek áttudom nyálazni a kínálatát, hogy egyáltalán mik vannak a piacon. mert nyílván az ikea és társai már csak a tervezésük és méretük miatt is a használhatatlan kategória alaphangon
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
BBéci
legenda
válasz Integra #70868 üzenetére
A készülékállvány beleszól a hangzásba és nem csak high end szinten van jelentősége. Persze belépőben sem, de a középkategória felső részétől már érdemes erre is ügyelni.
Ha ragaszkodsz az elképzelésedhez, ajánlom a Spectral termékeit. [link]Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
bajnokpityu
félisten
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Integra #70873 üzenetére
[GONOSZ ON]: 460.000 Ft [/GONOSZ OFF]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Integra #70870 üzenetére
fém+üveg nem túl bizalomgerjesztő. libra alátét üvegesen, fém alátét keményen szól, kettő együtt diszkós kombó. Persze, a gyártó nyilván elvette a dolgok élét, hogy ne csak totál punnyadt láncokhoz legyen használható.
Tároló+hifi állvány példára ott van a Heed, meg rendszerek állványa. (Naimiták is nasználják néha) Ikea Lack Ennek is megvan az oka, nyilván az ő láncukban ez szól jól.
Ha csak szimplán egész bútornak kinéző, de a pozdorjához képest sokkal jobban zenélő állványt akarsz, mint én, akkor Gaben360-al tudsz csináltatni tömör tölgyet, hifiracks-szerű kivitelben. Ma szélesebbet, vagy két kisebbet csináltatnék, mert beteltem, de amúgy oldalborda-barát.
eladó topping dac
-
cecil
aktív tag
Sziasztok!
Egy kedves barátom fiának jövő héten lesz a 18.születésnapja, és házimozi rendszert szeretnének neki venni ajándékba.
Szeretném segítségeteket kérni, egy belépő színtű erősítő + hangfalszett összeállításában (börgeszettben szerencsére alapból nem gondolkoznak!)
A keret ~300-350e Ft lenne. Én is ajánlottam esetleg a használt piacot, de most nagyon az új felé húznak, ezért első sorban ebben kellene gondolkodni.
90% mozizás a felhasználási terület.Köszi!
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #70876 üzenetére
Mintha Ricsi állványai is fém-üveg kombinációjúak lennének, vagy rosszul emlékszem? A Spectral régi motoros ebben a szakmában, hifis szaklapok gyakran tesztelik az állványaikat és jól szoktak szerepelni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cecil
aktív tag
válasz KisTücsök #70881 üzenetére
Akkor szívesen fogadok használt ajánlatot is, majd megpróbálom rábeszélni őket!
De fontos lenne akkor is hogy valamennyi hivatalos gari legyen rá (ez inkább az erősítőnél fontos)Ja igen és HDMI-s 3D képes AVR kellene, a tv-je most is 3D-s, és lehet majd vesznek egy Benq w1070-et is nemsokára
-
cecil
aktív tag
az még kérdés lenne, hogy most egy 5.0 és AVR ebből a keretből, vagy rögtön legyen sub is lejjebb adva az AVR és hangfalszett árból?
-
bajnokpityu
félisten
válasz JohannZimu #70887 üzenetére
Biztosan nem üveg, valami plexi-szerű átlátszó valami.
Emlékszem,hogy hideg futkosott XT hátán,mikor meglátta a laptop fenekéből kijövő tablát az üvegasztalon. Hogy "ugye viccelek csak?"
eladó topping dac
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #70888 üzenetére
A Házimozi Stúdióban tutira üvegpolcokon álltak a Mark Levinson készülékek, amikor demóztak velük. Nagyon régóta használják, a márkája nem jut eszembe. Ránézésre hasonlít XT kartárséra, fémgolyók választják el az emeleteket tartó oszlopokat.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
JohannZimu
senior tag
válasz bajnokpityu #70888 üzenetére
Mostanában nézegettem állványokat, üveget olcsóbb / egyszerűbb szériákban használnak ha használnak egyáltalán komolyabb gyártók. Pl. Finite "HiFi" állványai között nincs üveg. Pl.
Ezekről akár látatlanban kinek mi a véleménye? [link][ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #70891 üzenetére
Ez és ez nem üveg?
"Piano Black toughened glass "
Senki nem állította, hogy ablaküveg, de a Spectralé sem az.[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Ma végre történt firmware frissítés a Sony STR-DN1040 erősítőnél... Több körös levelezés a Sony-val, az általam jelzett hibák miatt... Jó volt látni, hogy az új firmware-ben a hibajavítások között ott volt mind a kettő amit én jeleztem nekik. Igaz volt vagy 2 hónap... De jól vizsgázott a Sony, számít egy apró magyar ember szava...
"Improves the "Front High Left" level setting
Improves the back up of the "Center Speaker Lift Up" setting after turning the receiver off" -
xtremetuning
addikt
Még véletlenül sem.
Az egyetlen állvány, ami üveg és jól is teszi a dolgát, az a Mana. De már nem gyártják....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
gyurczy
őstag
válasz xtremetuning #70895 üzenetére
Hanem?
-
bajnokpityu
félisten
válasz gyurczy #70896 üzenetére
hanem abbahagyták a gyártását
Béci:pont ,hogy ne legyen úgy olvasható,h kijelenetettem volna ilyesmit, pont ezért tettem hozzá a köv HSZben,hogy diy megoldásokra értem. mielőtt ezt gondolnád.
az egy másk kérdés,h nem vennék üveget, előitélet miatt.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #70895 üzenetére
Szerinted kijelenthető, hogy ami üvegpolcos, az eleve nem lehet jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Eladó Blu-ray Filmek
- Oehlbach XXL Masterclock USB feszültség-stabilizáló/órajel-generátor! Ideális DAC-hoz!
- Jamo s606 7.0
- Új Wanbo Dali 1 HD (natív 720p) LED Android 9 projektor. Netflix/Youtube/HBO!Wifi 6/BT 5.0. 350 ANSI
- TV fali tartó, 2 karos fali konzol 32-65" minen irányba dönthető eladó Hama 118619 32-65"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest