Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Digital #37065 üzenetére
Mindkét erősítő sokkal, kategóriákkal jobb hangdobozokat érdemelne, mint a Vitas 500.
(#37075) fisher012
Inkább azt írom, mit ne: SAL, Eltax, Taga. Mivel DTS-HD-t szeretnél hallgatni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
sting2
addikt
válasz Digital #53414 üzenetére
Ez Már HD hang kompatibilis, 2 évvel frissebb, és kb ennyi.
A 2807, halkan talán részletezőbb de ez elég hangfal függő.
30 - 40 ezres használt sztereó simán jobb náluk - ergo, játssz el a későbbi, plusz Vas vásárlás gondolatával.Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
greike
tag
válasz Digital #53714 üzenetére
Szia! Semelyiket nem hallottam de a barátomnak Polk tsi szettje volt és azt cserélte Jamo s606-ra!Nem mert áthívni,hogy meghallgassam a Jamot azt mondta életében nem csinált ekkora baromságot mint ezzel a cserével!Szombaton cserélte a Polkot Jamokra vasárnap már Dalik szóltak nála.Ha újat akarsz venni láttam olyan 130 körül van a Jamo szett ára.Ebből a pénzből inkább ez http://www.streamaudio.hu/heco-victa-2-501-5-0-as-szett vagy http://www.streamaudio.hu/qln-qubic-5-0-as-szett .Nekem Qln qubic nagyon bejött szerintem jó kis szett! Van még jó pár márka amiket szoktak ajánlani ,hogy a pénzüket megéri pár példa: Proson,Dynavoice .Ha nem riadsz vissza a használttól akkor ennyi pénzér biztos jobb minőséget tudsz összehozni!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Digital #53757 üzenetére
Mély az kötelező: nincs ellenjavallata. 25 nm.-re oké az obsidian.
Robi-k: szerintem a wharfitól ütösebb, bár az is igaz elég régen hallottam és nem egyidőben.
Gyárfás: Denon /Marantz mellé oké, Onkyoval szerintem nem jó a Wharfi... Qln Dynaudio,Dali, JBL ES, Mission vagy Heco?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Digital #54571 üzenetére
Ha visszaolvasol, vagy a keresővel kilistázod a hangfalkábel, hangszórókábel szavakat tartalmazó hozzászólásokat, látni fogod, nem szoktunk konkrét típusokat ajánlani, mert rendszertől és ízléstől függ, melyik válik be legjobban.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Digital #54576 üzenetére
Annyiért már lehet elfogadható minőségűt venni, de vackot is és meghallgatás nélkül senki nem tudja róluk megállapítani, hogy miként viselkednek a Te rendszeredben.
-
nagyúr
válasz Digital #54615 üzenetére
igen, de javaslom az erősítőd manuáljában az idetartozó részt elolvasni és aszerint bekötni. Én a 7.1 +2 surroundját áldoztam be a frontok kettős erősítésébe, de még surround csak 5.1, nekem ennyi elég, szoba sincs akkora, hogy legyen a 7.1-nek értelme.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
mivamma
senior tag
válasz Digital #54615 üzenetére
Viszont arra sem árt figyelni, hogy a bi-amp-nál lehet, hogy megváltozik a hangfalak ellenállása. Az erősítőn valószínűleg be kell állítani azt is.
Igen, meg szokták különböztetni a kimeneteket. Pl: low/ high.
[ Szerkesztve ]
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
aleister
veterán
válasz Digital #54609 üzenetére
...és bajnokpityu-nak is hasznos lehet.
A manualban benne van, hogy biamp esetén melyik kimenetre kell kötni a magas csatornát. A mély marad a hangszóróhoz standard kijelölt kimenet. A hangszórón értelemszerűen az alsó csatik a mély, a felsők a magas hangokért felelősek.
Nálam pl a 7.1 hátsó surroundjjai adják biamp esetén a magasakat. Jó kérdés, hogy mi van, ha 7.1-es hangfalrendszerem van. Gondolom vagy 5.1+biamp vagy 7.1.
Hamarosan én is kipróbálom, hogy szól a dupla erősítés, bár sokak szerint S 606-nál nem veszek majd észre különbséget.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz Digital #54653 üzenetére
Ha megjönnek végre az RCA dugóim a Nakamichitől, akkor leírom a tapasztalataimat. A csupasz vezetékes módszerrel nincs már kedvem szívni.
Ha Te könnyen tudsz dugdosni, akkor esetleg egy próbát megérhet a két csatorna kábeleinek a felcserélése.(#54654) Vikthor:
Avx-en volt régebben két Jamo S60-as surround bagóért (10-12k). Ennyit megért volna a dolog bőven szvsz. Ha nem jött volna be, ennyiért tovább is tudtam volna adni rajtuk. Sajna elvitték előlem...azóta leraktam a laminált padlót, így nem hinném, hogy lesz mostanában 7.1-em.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
-
Valkűr
addikt
válasz Digital #55929 üzenetére
Csatlakozom, én is nagyon rég voltam itthon moziban, nem is tudom megmondani itt Szegeden hol, de talán a Plázában voltam utoljára nyitás után valamivel....A lakásban összeállitott rendszerem mint kép és mint hangminőségben engem jobban megfog mint amit a moziba hallok... Holott elvileg nem kellene jobb legyen.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Oldfighter
senior tag
válasz Digital #55929 üzenetére
Ennél a történet kivitelezése volt pocsék. Mondjuk a többiben is egyre többször csalódok, most is filóztam rajta, hogy a Ender's Game-t megnézzem e moziba, de végül elvetettem. De itt a Thor is....
Legutóbb a Szupercellát néztem, de ott már mikor beültem a székbe, mehetnékem is támadt; két oldalról zörgő szarokból zabáltak két marokra. Hát ami fel tud idegesíteni, akkor az ez. Mi a f*szé' nem tud az ilyen "étterembe" menni? Még szerencse, hogy a film jó volt, átadtam magam a nosztalgiafaktornak és végigmosolyogtam az egészet.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
-
forma69
tag
válasz Digital #56973 üzenetére
Canton GLE 496 szett van most, de szerintem sokáig is fog maradni. Bátran merem mindenkinek ajánlani egy hónap járatás után. Hangja nagyon részletező, színpad képzése is renben, olyan mintha az énekes itt állna a szobában, a hangok nem is a dobozból jönnének. Sajna itt csak ritkábban találkozhatunk vele.
-
CHaooSS
őstag
válasz Digital #57118 üzenetére
Kösz
--
Oldfighter: Sajnos nem tudom miről beszélsz >.<
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
-
xtremetuning
addikt
-
-
Cseneles
őstag
válasz Digital #57184 üzenetére
Pioneer VSX421-K erősítő tudja, de semmi szükségem 3D-re, na meg 10 ismerősömből aki vett 3D tv-t kb 2-3 filmet néztek úgy rajt azóta is normál moziznak Kábelt mikor választottam a Kácsa Audió ajánlotta,h ennél jobbat szinte ész szerű áron nagyon nem tudnék venni Hallgattam rájuk!
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest