Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mivamma
senior tag
válasz pokerarcsuny #70548 üzenetére
Nem volt a srác beállítani?
Ami 2.0-ban van, azt tényleg ne akard 5.0-ban hallgatni!
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
törölt tag
válasz pokerarcsuny #70538 üzenetére
Igen jól beállitja..
Én sztereó 5.0 helyet job szeretem DPL II music módban hallgatni, a dpl gombot kell nyomkodni hozzá.
Gyere költözz közeleb, akkor elmegyek grátisz segiteni, mindent beállitani megmutogatni, utána viszaköltözöl..[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz bajnokpityu #70540 üzenetére
Mennyire érdemes húzni a jelszintet a Denonnál a T12 esetében (AQ Boxerrel)?
- mozi bolondéria -
-
pokerarcsuny
tag
Csak kíváncsi voltam
Zenéhez kell 1 sub mindenképp -
BBéci
legenda
válasz pokerarcsuny #70555 üzenetére
Kisméretű, állványos hangdobozokhoz esetleg kellhet szubláda, egyébként semmi szükség rá, ha sztereó zenét hallgatsz.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
LamehTheDark
csendes tag
Sziasztok!
Lenne néhány amatőr kérdésem, sry, ha kissé bután hangzanak, de sokat tudnátok segíteni, így csak felteszem őket.Egy Dali Concept szettet szeretnèk beszerezni, használtan. Van vkinek tapasztalata, hogy ezek mennyire öregednek/használódnak az idő során? 8 év soknak számít? Mire kell odafigyelni? Ha nem hajtják szét, mennyi lehet egy ilyen hangfal élettartama? A szett 5.1 v. 7.1 lesz, Concept 8 frontokkal vszleg. Már sok éve kinéztem (hallgattam több boltban anno) a concepteket, de csak most tudnám meg is venni őket.
Másik kérdés, hogy a fentihez melyik erősítő 'dukál' inkább?
Denon X-2000
vagy
Marantz avr7005?Persze tudom, hogy ez kissé összetett kérdés, hisz a második ára használtan is kb. 2x annyi, mint a Denon, mégis, ha tudnátok támpontot adni, megköszönném. Pl. várhatóan jelentősen jobb lesz a Marantz-al, v. ilyen hangfalakon csak kis különbség volna, inkább a karakterük eltérő és szubjektív, hogy kinek melyik jön be jobban?
Btw. mozira és sztereoban zenehallgatásra is használnám, kb. 45nm-en.
Előre is Nagy köszönet!"Do not waste time, that is the stuff life is made of!"
-
Dorian
félisten
válasz LamehTheDark #70557 üzenetére
Semmi bajuk nem lesz 8 év alatt, 16 alatt sem.
Mit értesz széthajtás alatt? Nem igazán értelmezhető. Ha nem égett le a tekercs vagy nincs elszakadva a membrán, nem ment ki a magas, akkor nem igazán tudott tönkremenni egy hangdoboz.
Denon X2000 igen kevés lesz ezekhez. Én az X4000-nek kb. megfelelő 2809-cel hajtom, de többek szerint a még egyel nagyobb erősítő-kategória is hoz ki belőlük többletet. Főleg, ha nagy 45m2-es területet kell beszólni megfelelő dinamikával és energiával.
Ennél az összeállításnál egy problémát látok: a Center és a C1-ek már a C6-nál is egyel kisebb mélyközép készletet kaptak, ennek megfelelően kicsit más a hangképük. C8 ennél még egyel nagyobb eltérés. 45m2-re én lehet, hogy másban gondolkoznék.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Kroland25
tag
Joreggelt Sziasztok!Tegnapi nap folyamán,elmentem Sub kábelt venni. Kecskeméten Audio mekkában ajanlottàk az y kábelt, a Sony studioban épp az ellenkezőjet, avval indokolták rontja a jelet, igy ők nem is árulnak valaki valami info??Sub Velodyne 12R!koszi!
[ Szerkesztve ]
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz LamehTheDark #70557 üzenetére
Egyetértek Dorian-al.
Egyébként DF6 szett is megérne most egy misét. Elég jó az ára és ahhoz mérten kellemes hangja van.
("Az akció 2014-03-20.-ig, vagy a készlet erejéig él!")[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Kroland25 #70560 üzenetére
Ha nincs külön mono LFE bemenet a sub-on, csak sztereó, akkor az Y kábel annyit tesz, hogy hangosabb lesz a sub. Ha még nincs kábeled, akkor vegyél Y-t, ha ilyen bemenet van a sub-odon. Hangminőség romlását én nem tudom értelmezni ha eleve Y kialakítású a kábel. Esetleg csak akkor, ha valami rosszabb minőségű Y átalakítót használ valaki mono kábellel.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
nagyúr
Sziasztok!
80k-ért kapnám meg a jó állapotú JMLab Chorus K2-t. A fafödémre, tehát plafonra tudnám szerelni, lefelé nézve. Szerintetek ez milyen ár, és ilyen elhelyezéssel érdemes egyáltalán belemenni?
Köszönöm!
-
nagyúr
Tudod azon gondolkozok marhára, hogy a fenti elhelyezés nem b@ssza-e szét teljesen a térhatást, a hátsók felé menő hangok irányát? Mondjuk jön egy nyílvessző szemből, a néző feje felé. Szabályos, a fejeddel körülbelül egy magasságú elhelyezés esetén ennek a nyílvesszőnek a fülem mellett kell elsuhannia. De ha fent van a hátsó hangdoboz (igaz, lefelé sugároz) akkor majd felfelé fog kanyarodni az a nyílvessző? Van ennek így értelme? (A könyvespolc alá meg nem szívesen tenném, még akkor sem, ha feljebb rakom a polcot.)
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #70558 üzenetére
Akkor szegény Toobee jól megszívta a Micro Utopiával. Vehet hozzá mélynyomót.
(#70570) liszi70
Van valami áthidalhatatlan akadálya annak, hogy a könyvek közé helyezd a háttérsugárzókat?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz liszi70 #70570 üzenetére
Nem tudom mi sül ki belőle. Azt gondolom kár lenne most kihagyni azt a két dobozt. Én személy szerint arra tippelek hogy nem lesz az olyan rossz. Viszont ha nem válik be, még mindig ott a mennyezeti konzol lehetősége.
Könyvespolc alá semmiképpen nem raknám... annyi erővel a fejed tetejére is rakhatod.[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
válasz Dorian #70566 üzenetére
Dorian: helyes, tegnap egy huskyt vittem vissza, marad a kacsas es kesz.
Bbeci: kelleni fog sub a micro melle, ha mindenevo rendszert akar.
Liszi: mi lenne, ha kiprobalnad a polc alatt? Es utana agyalsz?
Sefter: es ez meg csak a hangfal, elektronika es kabelek, nem irigylem.[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Norbi 72
veterán
válasz liszi70 #70570 üzenetére
Na látod,vannak itt ötletek!Ez enyém gyorsan elbukott... de hozzáteszem,nekem nincs ilyen problémám.
A könyvespolcra helyezést is meg lehet próbálni,csak kérdés a polc falai mennyit fognak le a hangteredből...és ott a plafon,akár egy dönthető állvánnyal,próbálgatni kell. -
BBéci
legenda
válasz hétalvó #70574 üzenetére
Hallottam Micro Utopiát, Diablót is (akusztikailag profin kiépített szobákban) és egyáltalán nem kell melléjük mélynyomó, sőt, azzal tönkre is lehetne tenni egyébként csodálatraméltó hangjukat.
-
LamehTheDark
csendes tag
Szia Tamoo!
Köszi a választ! Ezek szerint az 5.0-s DF6 szett (220ezer-ért) felvenné a versenyt egy Dali Concept8, Center, Concept2, Concept Sub összeállítással (az 300 körül lenne)?! Hmmm...Sajnos a Dynavoice-ról még életemben nem hallottam (5 éve nem is néztem hifi-t őszintén szólva, előtte is csak hobbiból keresgéltem, hallgatgattam a kínálatot, így jutottam a Concept-hez)."Do not waste time, that is the stuff life is made of!"
-
LamehTheDark
csendes tag
válasz Dorian #70559 üzenetére
Szia Dorian!
Köszi!!!
Széthajtás alatt ezt értettem, hogy olvadt tekercs, stb. De ezek azonnal hallhatóak ezek szerint.Ha jól értem, akkor az X2000-es helyett inkább a Marantz avr7005-öt javasolnád sokkal inkább!?
Hátulra a Concept 2 kerülne, nem tudom annak nagyobb-e a mélyközepe a C1-nél? A Center viszont valóban a Center, csak egy van a Concept szettben. Szomorúan hallom, hogy az egy szetthez tartozó komponensek adott esetben nem teljesen harmonizálhatnak egymással....Tudnál mást javasolni 300-350 környékén? Lehet csak 5.0-s is adott esetben....egyelőre... Majd ha lesz zsém, kiegészítem később.
Thx mégegyszer!!!"Do not waste time, that is the stuff life is made of!"
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz LamehTheDark #70577 üzenetére
Ilyet nem mernék kijelenteni, de érdemes lenne meghallgatni.
De ha van még 1-2 éved összeszedni a Concept szettet, az se rossz. Az jó, hogy C2-ben gondolkodsz C1 helyett. Kár hogy centerből nincs nagyobb.300-350 körül van Polk RTi is. Azt is sokan szeretik. Ízlés kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
-
Norbi 72
veterán
válasz LamehTheDark #70578 üzenetére
-
LamehTheDark
csendes tag
-
BBéci
legenda
válasz hétalvó #70580 üzenetére
Volt Yello is a repertoárban. Simán elfogadnám magamnak az említett két Utopia bármelyikét és zenehallgatáshoz biztosan nem kapcsolnék be mélynyomót.
-
LamehTheDark
csendes tag
A teljes Concept szettet meg tudnám most venni C8, center, C2 és C-sub 300-320-ért. Csak ez a mélyközép dolog most elbizonytalanított kicsit...
Meghallgatni együtt őket 40nm-en sajna nem tudom, csak ha már megvettem...
Jájjj...a Polk-ot sem ismerem/hallottam még...
"Do not waste time, that is the stuff life is made of!"
-
Sefter
veterán
válasz LamehTheDark #70582 üzenetére
mennyiért vennéd a 7005-öt?
ha ~200k körül akkor jó lehet sokkal drágábban viszont találsz jobbat is (egyébként szeretem a Marantzokat..)
A concept sub nagyon karcsú lesz akkora térben, én most a felén elvagyok vele...[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
LamehTheDark
csendes tag
válasz Sefter #70585 üzenetére
A 7005-öt most 210 körül tudnám. A tesztjeit olvasva jókat írtak róla nagyon. Hallottam már pár Marantzot, mondjuk a 7-est még nem. Többet nem költenék erősítőre, eredetileg 150-ig akartam elmenni....ez is nagyon húzós már és a lejátszó, kábelek csak jövő hónapra marad...vagy májusra :/
Kevés a Concept Sub?!? Hjáájjjj...
[ Szerkesztve ]
"Do not waste time, that is the stuff life is made of!"
-
Norbi 72
veterán
válasz LamehTheDark #70582 üzenetére
Azt nem mondanám egyértelműen hogy jobb,inkább más.Minden gyártónak megvan a saját hangkaraktere,és ezt csak meghallgatással tudod eldönteni,neked melyik tetszik.
Egy Dali lektor szettel nem lehet mellényúlni,késöbb meg mehet hozzá a mostani sláger T12.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Uraim, nagyon köszönöm mindenkinek!
(#70571) BBéci "Van valami áthidalhatatlan akadálya annak, hogy a könyvek közé helyezd a háttérsugárzókat?"
Két polcot kellene feljebb tennem a szekrényen belül, tehát simán megoldható, hogy elférjen a 30 magas JMLab. De akkor pont ott lenne, ahol a régi 5.1-em hátsói voltak és az nekem nem jött be. Igaz, nem ilyen minőségű hangfalak voltak, de szerintem nem a hangminőség volt a baj.
(#70572) Tamoo "Könyvespolc alá semmiképpen nem raknám... annyi erővel a fejed tetejére is rakhatod."
Ezt egyébként a jelenlegi magasságra érted, vagy ha följebb teszem is ez a véleményed? Max. 30cm-rel tudnám egyébként megemelni, de még úgy is esélyes a hangsugárzók gyerekek általi lefejelése, meg nem tudnám szimmetrikusan sem elhelyezni. Nekem sem szimpatikus ez a megoldás.
(#70574) hétalvó "mi lenne, ha kiprobalnad a polc alatt? Es utana agyalsz?"
A könyvespolc jelenlegi helyzetében esélytelen a hangfal polc alá helyezése. Tehát ahhoz, hogy "kipróbáljam" ott, följebb kell fúrnom az egész szekrényt 30 centivel, aztán még a falra is fel kell fúrnom a hangsugárzókat, és van esélye, hogy értelmetlenül. Szeretném először elméletben kiokoskodni veletek a legideálisabbnak tűnő megoldást, aztán verném szét a bútorzatot samukalapáccsal.
(#70575) Norbi 72 "A könyvespolcra helyezést is meg lehet próbálni,csak kérdés a polc falai mennyit fognak le a hangteredből."
Lehet, hogy amiatt nem jött be nekem annak idején a polcra tett hangfal. Nem tudom.
(#70576) BBéci "Hallottam Micro Utopiát....és egyáltalán nem kell melléjük mélynyomó"
Maga Toobee mondta, hogy nincs meg a legalja.
[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
válasz LamehTheDark #70586 üzenetére
Budapesti vagy?
Annyiért jónak tűnik a 7005, ha tetszett a kisebbek karaktere, nem fogsz csalódni
Subnál meg nem kell ugyan olyat venni mint a szett (semmilyen előnnyel nem jár), nyugodtan vegyél más márkát..Psn ID: sefter_hun
-
Gabesz26
senior tag
Én is kérném a hozzáértők segítségét. Mostanra realizálódott az avr cserém, és ebben kérném segítségeteket. A Dali concept szett már megvan (legkésőbb ősszel tervezek feljebb lépni róla, valószínűleg lektorra), kb 20 nm-es a helyiség, és szükség lenne 3D-re (1.4a HDMI foglalat), a keret ~200 ezer.
Elsősorban Denon erősítőben gondolkodok, amik jelenleg felmerültek nálam lehetőségként:
- X4000 (ezt mindent összevetve kb. 200-210 ezerért tudnám megvenni, vadonatúj, 3 év garanciával)
- 3312 (193 ezerért van feltéve (sztem 180-185 körül el lehetne hozni), kb. 1 éves)
- 3311 (169 ezerért).Az x4000-ről olvastam külföldi teszteket, elég jókat írtak róla, illetve hallottam személyesen is, és az alapján nagyon meggyőző volt. A másik két erősítőről csak olvastam, személyesen még nem halottam őket, de ahogy utánanéztem azokkal sem nyúlnék mellé. Véleményetek szerint melyikkel járnék a legjobban?
[Az X4000 felé hajlok jelenleg amiatt, mert új készülék, 3 év garanciával és nem sokkal kerül többe, mint a használtak (plusz itt nagyon kocsikáznom sem kell érte, mert bemegyek az 1km-re lévő boltba és megveszem). A két használt közül egyértelműen a 3311-et választanám (de pl. ahhoz már 140 km-et kellene utaznom, és az üzemanyagköltség tovább csökkentené az x4000-hez képesti különbséget)]
-
t-bali3
senior tag
Szerintem az a kérdés, hogy Toobeenek megfelel-e így. Mert azért leírta, hogy összességében jobb, de hallja az aljáról a hiányt. Nekem otthon pl hiányzik az alja, de a mélyládám képeségei és/vagy kábelezés hiánya miatt rosszabb ha az is megy. Álló kell majd, csak előbb nagyobb szoba kell. Ördögi kör
-
Gabesz26
senior tag
válasz Sefter #70593 üzenetére
Na igen
Leírtam mindent amit idáig mérlegeltem, és már egy ideje eldöntöttem, hogy akkor jön az X4000, de ott motoszkál bennem, hogy az anyagiakon kívül, hangminőségben jobb-e esetleg valamelyik használt modell? (sajnos mostanában elég sok mindenen észrevehető a spórolás... )
Sajnos nem hallottam még sem 3311-et, sem 3312-őt, és mivel azonos körülmények között nem is tudnám meghallgatni őket, leginkább ez érdekelne. ( egyedül az areadvd tesztjében olvastam erről annyit, hogy a 3313-hoz képest valamelyest jobb lett az X4000)
(#70595) gógyi:
Ha cetelem kártyával veszem meg az edigitalnál -10%, illetve az ajándék fejhallgatót sem tartanám meg...
[ Szerkesztve ]
-
gyurczy
őstag
válasz Norbi 72 #70594 üzenetére
Norbi 72: Nyilván. Tessék figyelmesen olvasni. A jelenleg futó Reference SE sorozat nem egyenlő a 3 generációval korábbi jelzés nélküli, vagy + jelzéssel ellátott kábelekkel.
Patice: Jogos, bár a Focal évtizedben ez a kábelár visszafogottnak tekinthető.
tbali-3: A jelenlegi kábelezés egy mélyben erős álló dobozhoz volt összeállítva, ami a "kis" monitoroknak nem áll jól.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Eladó Blu-ray Filmek
- Oehlbach XXL Masterclock USB feszültség-stabilizáló/órajel-generátor! Ideális DAC-hoz!
- Jamo s606 7.0
- Új Wanbo Dali 1 HD (natív 720p) LED Android 9 projektor. Netflix/Youtube/HBO!Wifi 6/BT 5.0. 350 ANSI
- TV fali tartó, 2 karos fali konzol 32-65" minen irányba dönthető eladó Hama 118619 32-65"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest