- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
válasz
t-bali3 #97656 üzenetére
Valóban az a legjobb ötlet, de a két lejátszó és a két erősítő hangja, tudása között hatalmas a különbség. Pár éve gondolkoztam egy 1510 beszerzésén, de letettem róla, miután meghallottam, mint tud a 2010.
(#97653) Milanos
Igen, úgy gondolom. De attól is függ, milyen hangdobozokat kötsz az erősítőre. -
Norbi 72
veterán
-
Norbi 72
veterán
-
HagaNRG
őstag
válasz
t-bali3 #95796 üzenetére
Van Pronto, vagy Clin multi surface tisztító. Ha az nincs, akkor természetesen jó a sima Clin ablakra való is.
Én mindig, minden kütyümet azzal tisztítom, plusz mikroszálas törlőkendő. A lényeg az, hogy ne csak évente egyszer csináljuk meg, mert akkor minden berohad.Látok néha ismerősöknél olyan távirányítókat és laptopbillentyűzeteket, mintha egy élet ételmaradék gyűjteménye lenne rajta, plusz kb. pár napos borotva és sxggszőrkollekció is.
Némely ember hihetetlen mód igénytelen tud ám lenni és a legszebb, hogy mind, kivétel nélkül azzal jön, ha szólok neki érte, hogy nem mertem ráfújni semmit, mert féltem, hogy elromlik.
-
whatnot
őstag
válasz
t-bali3 #95653 üzenetére
Pioneer VSX-AX3-ról van szó.
Állítólag sokat állt szekrényben, mostanában került elő. Aztán vagy igazat mondanak, vagy nem. A 8 csatornát kipróbáltuk, azok rendben vannak, a csatlakozók épek. A ház oldalán vannak karcolások, ez van.@gonczip: [ L:link ] Szöveg [ /L ]
A szóközöket hagyd ki. -
BBéci
legenda
válasz
t-bali3 #95632 üzenetére
Az a hozzászólásom, ami a vitát kiváltotta, sokkal bővebb, hosszabb lett volna, sajnos a fórummotor (vagy mi) rosszalkodása miatt lemaradt a java és így, a jelenleg olvasható formájában valóban bántó, szóval elnézést kérek érte!
Úgy lett volna helyes, hogy bármennyire olcsón adták azt a Pioneer erősítőt, számomra nem képvisel értéket, ha nincs hozzá távirányító. Ebből következően a megvásárlását nem tartom jó ötletnek és gyanús az egész.
Szubjektív vélemény, semmi több.
Egy jó Harmony mennyibe kerül? -
válasz
t-bali3 #93932 üzenetére
Köszönöm, de nem volt szándékomban hirtelen venni egy Arcamot
Mindössze arra voltam kíváncsi, hogy a többiek tapasztalata szerint (ha már felmerült az Arcam) miben jobb az Arcam AVR450 összekötve a 851A-val a CA 551r-nél.
A 851A-nak nincs külön végfok bemenete. Igen, programozhatóak. Adok annak a bemenetnek egy fix db értéket, és kész.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
t-bali3 #93940 üzenetére
nekem a sztereo volt mindig az elsődleges. a lustaság a második szempont. az, h működött, a lineáris hanggal magyarázom.
hallottam már másnál nagyon eltérő front meghajtást (pedig végig félvezető volt), engem zavart ott. itt meg eddig mindenki szerint tök egységes volt. nem mondom, h követentő példa, de ettől még itt működik.
egyébként ha pl a kábelek eltérőek, vagy más hangszórókészletttel mennek a frontok, már akkor sem lehet teljesen egyforma. és mégis lehet a végén egységes. Xtnél is minden hangszóróhoz más kábelek mennek, hangszórók is különbözőek, mégis etalon számos embernek a nála hallható hang (nekem is az)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
t-bali3 #93934 üzenetére
ha jó a cuccok minősége, és kevéssé nyúlnak a jelbe, akkor nem lehet észrevenni azt a kis kondícionálást, amit egy előfok csinál.
előfokoknál ugye két nézet létezik: minden plusz berakott alkatrész ront a hangon. másik meg, hogy nem létezik komoly lánc jó előfok nélkül. én utóbbiban hiszek, tapasztalatom azt mutatja, h aktív előfok nélkül csak szökőévente lehet jó hangot csinálni.
igen, fixen hagyom. eleve így is mértem be.
-
Játékos
addikt
válasz
t-bali3 #74754 üzenetére
Fasza! Akkor csak nem értetted meg, mit akartam!
Azért ksözönöm a segítséget!
Elmondom csak neked: nem érdekel, hogy MOST mi a legjobb vétel, mert nem most akarok vásárolni! Azt, hogy hetek múlva mi lesz a használt piacon, szintén nem fontos, leginkább, mert nem tudni...
Azt kérdeztem az "itteniek"-től, hogy az általam támasztott igényeknek melyik szett felel meg leginkább ebben az árkategóriában? A többek által javasoltat fogom keresni, mikor meglesz a rávaló, de addig szeretném, ha érlelődne bennem. Meg akarom kívánni!Birtoklási vágyat akarok kelteni magamban a javasolt szett felé. Elhitetni magammal, hogy a legjobb, ami történhet velem, ennek a vásárlása!
Tetszik érteni?! -
KisTücsök
addikt
válasz
t-bali3 #73044 üzenetére
Hát ez a baj. Mi miatt éri meg? Mostanában gondolkodom ezen. A Midnight in Paris című filmet kb 100x jobban élveztem, mint az elmúlt 2-3 év CGI-orgiás katyvaszait összevetve. Pedig Woody filmjében meg sem szólaltak a surroundok.
Egy kezemen megtudom számolni, mennyi olyan film van, amit élveztem, és ami miatt azt mondtam, hogy na igen, ez miatt megéri. Kb 10-ből 1. Ez azért elég szar arány. Az utóbbi évekből kb Nolan, Jackson, Cameron filmjei, meg még egy-kettő.
Itt van ez a Pacific Rim. Nem törlöm le, mert lehet vele demózni. Jön egy új kábel, arébb rakom a hangfalat két centivel, arébb rakok egy párnát, stb-stb és lemegy belőle egy két jelenet, demózás néven. De kb ha fizetnének sem nézném meg mégegyszer.
Persze ez az én bajom.
-
Andris84
csendes tag
válasz
t-bali3 #73021 üzenetére
Igen a hang és a kép szinkronban van, csak a hang picit később indul. Igazából ez most csak azért jött fel mert előkerült egy régebbi családi video, ahol pont ütemre indul a zene a képpel és az ütem eleje pont nem hallatszik
De akkor ez így nem probléma.
Ez a jelenség media player-nél is fent állna? -
Sefter
veterán
válasz
t-bali3 #72250 üzenetére
4308A-val
806-ost nem hallottam még soha, de dunkel szerint (neki volt az is) a 807 jobb (mondjuk a nagyobb membrán miatt erősen sanszos is)
ja, azt el is felejtettem, a 807 nem is állványon volt, hanem a 816 tetején (a próba erejéig...), ezért állvánnyal még több lehet benne..
-
Sefter
veterán
válasz
t-bali3 #72207 üzenetére
azt jelenti, hogy a 807-el kinyílt a tér teljesen más hangzásvilága volt mint a 816-nak, de mindez szigorúan zenén. Kezdem azt hinni egyébként, hogy ebben a "kommersz kategóriában" a monitoroknak jobb hangja van zenén (mondjuk ~20nm szobaméretig). Kíváncsi leszek a Dynaudio ma mit mutat, közel ebben az ár kategóriában...
Mozin viszont (nekem ez a fontosabb..) a 816 egyértelműen vitte a prímet.Nuke:
Nem kell elhinni, ki kell próbálni...Az egészet kiegészíteném annyival, hogy az adott láncban (ami nekem mérvadó, mert ugyan az, mint az enyém..) tapasztaltam ezt.
-
hétalvó
addikt
válasz
t-bali3 #71956 üzenetére
mire valaszoljak? altalaban egy kabelgyarto mindig tobbet es tobbet ad ahogy megyunk felfele arban.
az hogy altalaban dicserik oket nem jelent semmit. messzirol jott ember azt mond amit akar. nem kell hinni senkinek csak a fulednek.viszonyitani eleg jol lehet kabeleket es az isotek egy olyan iranyba huzza el az egesz hangkepet amit keptelen vagyok elviselni. de ettol meg mas nyugodtan hasznalja, ha neki az tetszik.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
t-bali3 #70767 üzenetére
Kedvem lett kipróbálni a denont EQ nélkülözésével. 1 mikis mérésem is jobb,mint a sok mikis. Meg csomó komolyabb prociban eleve nincs is EQ.
Egy éve járt itt az emo proci, az akkori elacomat, sztereo láncomat is szinte tökéletesnek mérte hallgatási pozicióból, azóta elvben jobb lett a hangom. LEhet a denon azért avatkorik bele,mert a mikit kompenzálja. fene tudja.
Igy szimplán végiggondolva, EQn kivül nem sok mindent csinálhat egy kombájn prociteljesitményével.
Egyébként 1-2 denon féle mikrofonnak van fönt mérési eredménye a neten. 30Hz alatt, 16k fölött elég karcsúak az 507esek. 16k fölötti rész lényegtelen, de a 30Hz azért elég szivacs egy mozicélú mikitől. 30-16k között annyira lineáris görbét találtam, aminél garantáltan rosszabbak a szobáink, hangfalaink átvitele.
-
t-bali3
senior tag
válasz
t-bali3 #68998 üzenetére
Led Zeppelin Celebration Day koncerttel teszteltem most a mélyládát.
Az a helyzet, hogy irtózatosan elkeni a basszgitárt a sima sztereóhoz képest.Ezt lehet kábellel hangolni vagy csodát nem szabad várni?
Igaz a gond ott is lehet, hogy nagyon rá van tolva egy szekrényre a jobb oldalával és nem tudok neki jobb helyet. -
Tamoo
nagyúr
-
-
-
robim
tag
válasz
t-bali3 #68719 üzenetére
Kicsit optimistán írtam azt a 2 métert délelőtt...
Lemértem, most pontosan 1,3 m a belső szélek között táv, a 816-okat max 1,5 méterre tudnám tenni egymástól.
Az focal állványok új ára tényleg nem semmi, de most pont van audiomarkton egy s800v eladó (180EUR), bár gondolom már nem érint a dolog.
-
robim
tag
válasz
t-bali3 #68684 üzenetére
Igen, ez még jó kérdés, a mozit még nem is próbáltuk. Zenénél nekem nem kérdés, hogy 906.
Gyári állványaid vannak a 806-hoz?Ezen én is gondolkoztam, hogy mennyire fog hiányozni a mély, de még próbálgatom.
A 806-ról jut eszembe, hogy annó, amikor hallgattam a 816-ot és 807-et egymás után a hifibarlangban, akkor nagyon jó mélyet produkált a 807, majdnem volt olyan jó, mint a 816-é. -
-
KisTücsök
addikt
válasz
t-bali3 #68153 üzenetére
Köszi. Akkor majd ha a fővárosba lesz utunk. Bár ez attól is függ, mennyibe kerülne.
____________________Tetszik ez a kis NAD. Bár még a surroundok sincsenek falon, meg ugye nem is ebben a helyiségben lesz majd a rendszer, de már így is érezhető az 1604-es Denonhoz képest a javulás. Nem is kevés. Egész jó teret csinál, már nem érzem, hogy hangfalakból szólnának a hangok, szépen leválnak. Kíváncsi leszek, egy-két hónap múlva a "hm-es" szobában mit mutat majd, de sokkal jobb lesz ennél még.
Aztán majd jöhet a feljebb lépés.
Jut eszembe, akik koncerteket is néznek/hallgatnak, oda más beállításokat használtok, mit filmeknél, nem?
-
Toobee
veterán
válasz
t-bali3 #66227 üzenetére
Nem az ezüsttel van baj, maximum az ezüstözött kábelekkel, vagy a gagyi ezüsttel. Ha meghívsz valamikor 2-3 hét múlva, akkor tudok majd vinni 4 komolyabb hangfalkábelt, meg tápkábelt is, lehet még ic is akad majd. Bár már én is megkaptam mástól, hogy túl nyers a rendszerem hangja, szóval ki tudja. Ízlések és pofonok. Egy homogén, jó minőségű ezüst rendszert próbálnék ki először a Focalhoz, utána mehetne a réz, ha nem jön be. Ígéretet kaptam egy márkatárstól, hogy áthozza a komplett réz kábelezését, na arra nagyon kíváncsi leszek! Ezzel az Isotek szűrővel nagyjából minden kételyem elmúlt, még a színpad magasságával kéne valamit kezdeni, az meg digit kábel lesz, csak most épp nem találok olyan Oyaide-t, amivel jó volt itt múltkor (ofkórsz ezüst). Most épp ez az ajtó feletti ablak szól piszkosul, de majd jön fater, már szóltam neki, hogy hozzon szilót.
-
hétalvó
addikt
válasz
t-bali3 #65076 üzenetére
nem olvastam utána mi a mértékegység, de itt leírják, hogy is működik.
igen a pioneer-t ha bekapcsolom leesik 200-ra a zavar, azaz van benne valami zavarszűrő áramkör.
annyit még hozzátennék, hogy egy apc elosztóban leesik az érték 20-ra.
nem ismerem a nordost-ot, ez az első kábel amit kipróbáltam tőlük. erre bbéci fog válaszolni neked sztem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- PS Plus előfizetések
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest