- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
axwel18
senior tag
válasz
gyurczy #127394 üzenetére
Azt még nem hallottam ezért nem ajánlottam.
Sok jó hangfal van 200.000Ft-ig főleg ha állványos dobozokról van szó.
Nemir Ombe: Igazad van. De ezek a hangfalak rock zenén és mozin is jók. Meg lehet venni a Focalt is amit linkelt jobb hangfal ezektől, de rock zenén nagy csalódás lenne főleg egy Onkyo erősítővel.
-
tomic
addikt
válasz
gyurczy #124893 üzenetére
Gyapotot találtam ami hangszigetelő tulajdonsággal is bír. Pl ezt találtam.De ettől egy kicsit idegenkedek. Mivel kell ezt bevonni,hogy ne okozzon eü károsodást? Vagy ezt ahogy árulják használható és bátran bevihető a lakásba? Írtak már itt a fórumon mindent emlékezetem szerint.
Több anyag egybe helyezésére azt érted,hogy pl ha 10 cm vastagsággal dolgozunk akkor mondjuk alulra teszek egy 5-6 cm vastag gyapotot ,felülre meg mondjuk egy háromszöges szivacsot?
Akkor a kép készítését miként érdemes megoldani, Igazából ebből az apropóból kezdenék bele az egészbe.Lett volna egy két elképzelésem ami feldobná a szobát.
-
Patice
nagyúr
válasz
gyurczy #124742 üzenetére
Hallottál már a RAID5-ről és a "silent data corruption"-ről?
Szerencsére engem még nem érintett meg a szele, ZFS fájlrendszer megoldás lenne, de jelenleg nem túl sok NAS szoftver támogatja, és mellesleg elég hardver igényes is. BTRFS fájlrendszer most jön, nekem eddig tetszik. Hosszú távú tapasztalatokat még nem tudok mondani, próbálgatom csak a megoldásokat rá.
Amúgy meg ne általánosítsatok, a Linuxban pont a parancssoros mókolás a legjobb. Csak akarni kell..
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
gyurczy #124205 üzenetére
Az rendben,hogy a kábel önálló komponens,de bizonyos esetekben,van egy egészséges határ ami fölé felesleges menni. Természetesen vsz.
Nem mellesleg hozzávetőleg 1 millás erősítőnél,2 millás dobozoknál (a többit ne is számoljuk) is (normálisnak) tartanád a jelelegi komponens : kábel arányt?
-
Joshi
titán
válasz
gyurczy #124216 üzenetére
A HDMI kábelekről nekem egyáltalán nincsenek ilyen kontrasztos különbségekről tapasztalataim, amelyik kábel kellően minőségi az hozza a szabványt. Ennyi. Szerintem ezt nem kell túlragozni. Lassan oda jutunk, hogy jobb a hallásotok mint egy füles bagolyé, a látásotok pedig egy saséval vetekszik.
ui.: azt elismerem hogy vannak emberek akik sokkal kifinomultabb érzékszervekkel rendelkeznek mint az átlag, de hogy ezeknek az embereknek több mint 50%-a a PH-án van, az már kicsit furi.
-
Joshi
titán
válasz
gyurczy #124205 üzenetére
Ti már azon a szinten vagytok mint egy borszakértő, olyan sokat érzékeltetek, hogy az már nem általános, de főleg nem normális.
Nyilván csak a jómódúak tehetik meg ezt, vagy azok akik közel állnak a tűzhöz. Az érzékszerveket fejleszteni kell, enélkül mi csak Bud Spencer videókat tudunk belinkelni.
-
Joshi
titán
válasz
gyurczy #124187 üzenetére
Sokan elbuknak vakteszten és nem véletlenül, de az is igaz hogy az ezüst és arany jobb vezető mint a réz, csak nem a digitális jelátvitelnél (jobb minőség esetén).
Egy bizonyos szint fölött ez olyan placebo hatás, egy ilyen eset után is mást hall és lát az ember.
(#124189) Nemir Ombe Az arany/ezüst/réz vezetőképességének nézz utána.
Jó akkor oxidációja, vagy akármi, ez akkor se változtat semmin. Amennyibe kerül egy nemesfémes kábel, annyiból évente lecserélheti az ember a kábeleit réz prémiumra. -
Smiley
addikt
-
windlord
őstag
válasz
gyurczy #119887 üzenetére
Kovezzetek meg, de egy bizonyos szint felett nem hiszem.
Kell a pontos kabel, alairom.
Kellenek a jo hw -k, a dekódoláshoz, de egy szint felett már nem hiszek a gyakorlati hasznában.Mondjuk megjegyzem zarojelben, hogy elmeleti szinten merem ezt kijelenteni, mert nem lattam, hallottam meg csillios rendszerekben, csillios kabelt mukodni.
Szoval, alairom,kell a jobb kabel, de abban nem hiszek, hogy minnel dragabb egy pl. HDMI kabel az annal jobb is...
Termeszetesen itt mar a minosegi cuccokrol beszelek! -
Smiley
addikt
válasz
gyurczy #119880 üzenetére
Ez egy igen feluletes pelda volt, ennel joval bonyolultabb a dolog. A Bit Error Rate-rol es a MPEG4/AVC dekodolasrol mar nem is beszelve. Ezek szerint nem olvastad el rendesen, ugyanis szerintem is van jelentosege a draga minosegi kabeleknek. Ezek joval tisztabb jelet kepesek tovabbitani, ebben kevesebb lesz a hibas csomagok szama, ezaltal csokken a BER, ami a video dekolosanal igenis jo hatassal lesz a vegeredmenyre, de a szurke akkor is szurke marad, nem lesz belole vilagosabb vagy sotetebb szurke. Egy analog jelatvitelnel, ugyanezt a szukre vegeredmenyt eloallitani mar sokkal korulmenyesebb, mivel nagyon is fugg az adott kabel vezetesi kepesegeitol... a zaj kepes megvaltoztatni a jelet, es itt elofrdulhat, hogy vilagosabb vagy sotetebb szurke lesz, mire a tuloldalra er, es mivel a fogadooldalnak goze sincs arrol, hogy milyen adat jon, nem is tud korrigalni rajta.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
gyurczy #119367 üzenetére
Valahol (igaz ez a nagytesóra vonatkozik) azt olvastam, hogy a SUB perout-ja nem digitális, hiába csak 1 kimenet van.
A mélyládához is gyárilag 1rca- 1rca kábelt kaptam. Így gondolom a forrásnak is elég 1 rca analóg kimenet.
Sok erősítő 1 mono sávra irányítja át a mély hangokat, és ehhez elég egy kimenet is.
Ezért gondoltam, hogy a kimenet analóg(mono).De akkor a hazai forgalmazónál rákérdezek hogy az analóg vagy digitális e.
(#119368) bolic
Eddig nekem bírják. Kopp-kopp -
szivacs1987
aktív tag
válasz
gyurczy #119243 üzenetére
(#119242) Tigerteam
Az a gond, hogy nem találtam olyan kábelt, ami 1RCA->4RCA. Sima 1RCA->2RCA Y-ból meg 3 db kellene. A subok szebben szólnak ha mind a 2 bemeneten megkapják a jelet. A koax kábelra meg azért gondoltam, mert sajnos pár métert a 230V-os kábel mellett kell mennie, és árban nem vág földhöz a plusz 1000-1500 Ft a kábel felárért. -
python1
veterán
válasz
gyurczy #119230 üzenetére
+1
A te gondolatmeneteddel teljesen egyetértek.Amióta külön választottam,vagyis inkább sztereó vonalat erősítettem,azóta szeretek már a rendszeren zenét hallgatni.Pedig még rengeteg a kérdőjel a rendszer körül,de már legalább az irányvonalat megtaláltam.
Tökéletesítenem kell még a kábelezést és a készülékek elcsatolását,rezonancia mentesítését.
Viszont,egyszerűnek sem nevezném egy igazi minőségi sztereó lánc összeállítását,itt minden apró részlet számít. -
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #119115 üzenetére
"Az 5.1 annyit tesz hozzá, hogy köréd teszi a hallgatóságot, de a zenei produkció tekintetében van 4 kvázi felesleges csatornád."
Ezért van Celine Dion A New Day lemezén (és még számtalan másikon) kétcsatornás hang is.
(#119116) regger
Nekem is jobban tetszik az említett lemez TrueHD hangja, de az még véletlenül sem a csatornák száma miatt van. -
sony309
őstag
válasz
gyurczy #119094 üzenetére
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem a manualra, elolvastam már párszor, korlátozott agyi kapacitásommal próbáltam is értelmezni, bár nekem a 19. oldalon van ugyanez az ábra azzal a kiegészítéssel, hogy csak az amerikai, ázsiai és ausztrál modellek fogadnak banándugót.
Köszönöm mindenkinek a belefektetett energiát.
-
sony309
őstag
válasz
gyurczy #118708 üzenetére
Nem tartom bajnak, -engem kifejezetten zavarnak a helyesírási hibák-, de sosem gondoltam, hogy ki kell valakit javítanom, ha nincs annyi esze, hogy bekapcsolja a helyesírás ellenőrzőt például.
Ez is egyfajta igényesség, ha már itt tartunk, szerintem. Be is fejeztem ezt a témát. -
xxlongikaxx
aktív tag
-
Norbi 72
veterán
válasz
gyurczy #116038 üzenetére
Nekem nagyon bejön a hangzásvilága,imádom.
És rockzenére igen jó,kérdezd meg Patice-t.
A nagyobb Polkra befizetnék,de most marad minden.
Persze a te Elac-od jobb,de ez kicsit drága,és minimum center is kellene hozzá,a 4 háttérről nem beszélve...
Gabesznál hallott Monitor Audio is nagyon tetszett.
(#116039) spiky03 Optimum EVO2+csatik
-
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #116038 üzenetére
Jogos kérdés, bennem is megfogalmazódott, de nem mertem feltenni.
Az LSiM remek hangú, nem is lehet egy napon emlegetni az RTi-vel. Utóbbit egy napig nem tudnám elviselni, de ez ízlés dolga és kicsit túloztam.
AZ RTi A7 párja 300000 Ft, annyiért nem lehet elvárni, hogy nagyot is szóljon, de finom és részletező is legyen. Árát bőven megéri, ezt nem lehet vitatni. [link] -
bajnokpityu
félisten
válasz
gyurczy #115708 üzenetére
G5öt próbáltad ott?
Ear: nem hallottam még, de nem semmi, ha egy dobozban 5 különböző jelet egyszerre így képes volt magából kiadni. Hát, akkor sztem nincs más hátra.
palesz53:mondj jobbat, én se találtam még semmit, ami megközeliti a normálisabb aq subkábeleket. egész más dimenzió. és azt ne mond, h valami reflexes monsteren próbáltátok -
törölt tag
válasz
gyurczy #112478 üzenetére
Értelek, nálam a nincs hiányérzetem egyenlő azzal, hogy kielégít.
Talán még menthető vagy,
kív lennék mit szólnál 1-1 meghatározó filmrészletet centerrel, majd nélküle hallgatva mennyiben változna a véleményed, term. egyazon rendszeren, közvetlen egymás után.
(#112479) xtremetuning
Ha nem is meghatározó, de nagyon egyedi hangélményem volt. Gravity hangilag önmagában sem rossz kiadvány, de a 2D Diamond Luxe Edition Atmos (THD) sávval nehezen találok szavakat kategória. Ilyen szintű háttér térélmény nagyon ritkaságszámba menő, nem csak Atmos rendszeren is. Az oldalról és hátulról vagy onnan egymásba irányuló és egymásba fonódó hangok részletessége és pontossága, térérzete párját ritkító. Kiváltképp a végső zuhanós jelenet. Rólam folyt a víz mikor először hallottam és nem a kánikula miatt.
Sokkal jobb, mint az eredeti BD3D hangsávja, igaz ugyanebből a 2D verziót nem hallottam, nem tudom az mennyiben tér el ettől vagy az új kiadástól. Mostanában ilyen surround hangteret a japán Heat mutatott még, kicsit hozzányúltak a képhez és hanghoz is. Jó példája mit lehet kihozni egy 20 éves anyagból is ha az eleve nem reménytelen.
-
demars
addikt
válasz
gyurczy #110035 üzenetére
Értem, hogy miért írtad. Ezért is mondtam azt, hogy igazad van! Bár ha valaki nem csak olvas, hanem értelmez is akkor kiszűrhető, hogy ki az aki odavág valamit és kinek a szavai mögött van valós tudás... Persze mindezt kombinálva más emberek támogatásával azért jó eséllyel rá lehet jönni elég időben, hogy ki az a pár ember aki visz egy topikot... (általánosságban)
Nekem elég kevés szakmai tapasztalatom van a házimozi terén, de amilyen gyakran tudom olvasom a topikot, olvasom a teszteket és megfogadom a tanácsokat! Ha pedig adott témával kapcsolatban érdekel valami, azt megkérdezem! -
demars
addikt
válasz
gyurczy #110025 üzenetére
Jogos! Bár nem mindegy mit vesz az ember és mekkora értékben!
Azért aki olvassa a fórumot és tisztában van vele, hogy kinek a tapasztalatára lehet hagyatkozni, az nagyon nem fog mellé lőni...
Ha a tapasztaltabb és hozzáértő fórumozók ajánlanak valamit szinte mindig javasolják a személyes meghallgatást, kipróbálást!
Ezek a dugók anno nagyon megtetszettek, az áruk roppant baráti volt és bár tudtam, hogy nem fogom őket rögtön használni de azért berendeltem...(#110026) Tamoo +1
110028 Dorian: : Erről beszélek! Valószínű nekem is maximálisan jók lesznek ezek a dugók! Amennyiért sikerült vennem meg pláne...
-
válasz
gyurczy #103848 üzenetére
Hinnye! Ez kültéri használat esetén lehetne természetes, normál beltéri viszonyok esetén nyilván elfogadhatatlan. Hacsak nem volt beázás vagy elárasztó csőtörés a lakásban, vagy ha esetleg a fürdőszobában házimozizol.
Egyébként milyen fából és milyen vastagságban készült?
-
Sefter
veterán
válasz
gyurczy #96280 üzenetére
onnan, hogy az importőr bevallja.. telefonon beszéltem velük még a bydium előtt és mondta, hogy na GV az nincs, de van ugyan olyan jó európai gyártmány...
regger:
Én már vettem egy Bydium, motoros, oldalfeszített vásznat (használtan). Mondjuk ennek az új ára picivel 200 felett volt..lemmy9:
Abból a szériából ,amit még az avx-en árult nagytételben valaki..?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest