Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz #03969024 #3651 üzenetére
Szerintem ez nem volt off. Én nagy örömmel olvastam, hogy ez irányban is kísérletezget valaki. Ehhez nekem se szaktudásom, se eszközeim nincsenek, ezért jó volt olvasni, amit Peak csinált. Elismerésem neki És nektek is, mert kulturált vitát folytattatok le. Remélem a jövőben is lesz még ehhez hasonló, vagy más irányú téma. Kicsit elegem volt már a melyik Jamo-t vegyem? A Jamo szar. De én Jamo-t akarok. Akkor minek kérdezted?...És hasonló témákból.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
+1...
Szerintem nagyon nem off.. Azért megjegyzendő hogy az eredetit nem irják hanem nyomják...
Nekem sincs eszközeim, se időm ,se tudásom ilyen kisérlet végrehajtásához, Peaknak nagy gratula érte. így sok mindent tisztábban látok.
És aki jamót akar minden lebeszélés ellenére venni, az mi a fenének ir ide,ha már eldöntötte? Ő lesz vele boldog(talan), én másodpercek alatt kilőttem áruházi körülmények között is. -
törölt tag
Szerintem sem OFF, de az elméleti részen túl, miért nem vállalkoznak a nagyok egy próbafülelésre?
A vélemény mindig szubjektív, így az enyém is, de azt gondolom, hogy elvéreznének egy meghallgatáson. Amiből - ebben az esetben - mindenki csak profitálna. -
törölt tag
Nos, nem gondolom, hogy vitatkoztunk Peak "kollégával", remélem ő sem gondolja így, inkább eszmecserének nevezném a történteket. Mindenesetre jó, hogy ilyen pozitívan viszonyultok a témához, s a józan érvekhez, valami hasonló miatt igencsak kaptam anno a plazmásoktól, nem is "mentem" arrafelé azóta. Köszönöm!!!
-
Peak
addikt
válasz #03969024 #3657 üzenetére
Abszolút eszmecserének szeretném én is gondolni az itt folyó beszélgetést.
Pont mivel én is rengeteget tanultam itt, nem gondolnám, hogy hülyegyerekek irogatnak, hanem értelmes felnőtt emberek, akikel lehet normális és komoly beszélgetéseket folytatni, érvelni, meggyőzni, sőt - ahogy a HDMI témában - akár én is meggyőzhető vagyok, sőt kutatásra sarkall. Kalapom emelem!Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Rick4
félisten
válasz #48613632 #3656 üzenetére
miért nem vállalkoznak a nagyok egy próbafülelésre?
Ezt is csak úgy lehetne, hogy én pakolom be a lemezt, ők mondják meg, hogy másolt volt-e a borító, esetleg fekete-ferhér is?
Nem füllel kell mérni, hanem valamilyen erre alkalmas készülékkel.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Peak
addikt
pl. tőlünk rendszeresen kapnak tesztre projektorokat a projektor magazin, házi-mozi, a PH!, stb. noha a projektor is igazából szubjektiv dolog, mégis minden esetben kalibrációs készülékekkel, műszerekkel mérik a valós fényerőt, szineket, összetartást, stb. és néha kemény kritikákat is kapunk, ha szar a cucc amit adunk.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
zolaas
senior tag
hm. Akkor már tényleg Dorian ötlete lesz a jó? És menünk oszciloszkóppal zenét hallgatni?
Még jó hogy fülllel kellene meghallgatni. Érdeklődve olvasom ezt az eszmecserét, számomra nagyon érdekes dolgot boncolgattok. Most akkor , ha jól értem és bitről bitre egyezik 2 másolat akkor elméletileg ugyanazon készüléken visszahallgatva nincs különbség? A hallgatás lenne a lényeg. Tehát 2 eltrő lemez között sincs különbség? Csak placebó? (természetesen 2 különböző lemezről beszélek)
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
törölt tag
Igen, de itt az ellentmondás abból adódik, hogy a tulajdonképpeni 100%-os másolat is tartalmaz különbségeket, filhallásos tesztelés útján.
Tehát számomra a kérdés nem a digitális másolás megbízhatósága, vagy ennek cáfolása, hanem ennek, kvázi a leganalógabb módon történő felismerése.Őszintén szólva már többször tapasztaltam, hogy időnként a szakemberek is képesek túlzásokba bocsátkozni, a hozzá nem értő hallgatóság elvarázsolása céljából. Nem csak itt, akármilyen témakörben, de jó példa erre a számítástechnika is.
lancerboy:
Nos, nem gondolom, hogy vitatkoztunk Peak "kollégával"
A vita minden esetben lehet építő jellegű, ha nem torkollik veszekedésbe.
-
bajnokpityu
félisten
válasz #48613632 #3664 üzenetére
Nincs CDm,de saját módon ki akarom én is próbálni.
Ugye nekem már csak egy tuningolt squeezeboxom van, ami flacot,apet,wavot játszik.Hát begrabberelnék egy eredetit, meg egy 5. másolatot. Ha magam csinálnám,sajnos nem lenne tökéletes a vakteszt(de majd páromat megkérem nevezze át őket),de kiváncsi vagyok van-e különbség, plusz melyik tetszik jobban.
eladó topping dac
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #3665 üzenetére
Igen, valami ilyesmire lennék kíváncsi Bár - mondom mégegyszer - mivel az eredeti audio CD-k nyomottak (kb mint a bakelit), míg az otthoni copy egy lineáris írási folyamat eredménye, elvileg lehet olyan különbség közöttük, mely azonosnak hat.
Értem ezalatt azokat az adatsorokat, amiket nyomással felvihetünk, lineáris módon nem. (pl bizonyos másolásvédelmi adatsorok) Ezt az író - akármilyen módon is, de értelmezi - és a saját észleléséhez képest 100%-os másolatot ki is ír.
Innen fogva azután valóban nem lesz különbség, ám mégis van.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha már megemlítettem: ha jár erre valaki, aki ért hozzá, kíváncsi lennék, hogy lepukkant CD-lejátszóból lehetne egyszerűen, gazdaságosan faragni DAC-ot?
Pitepeti "(pl bizonyos másolásvédelmi adatsorok)"
Ezzel már néhányszor megbuktak a gyártók, mert még az eredetit sem vitték a lejátszók.[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz #48613632 #3666 üzenetére
nagyjából tényleg igy van ahogy mondod.
pl. a másolásvédett CDk másolása is ily módon történik. nem hagyják, hogy a hibás szektortól kiakadjon a meghajtó, hanem helyette szoftveresen kikódolják a tiszta hibátlan adatot, majd a másolat készitése során már a helyes reed-solomon keresztkódolással teszik fel az adatszektorokat a lemezre.
Igy gyakorlatilag maga a WAV, a digitalizált hangállomány 1:1-ben kerül másolásra, de a védelem eltűnik.Eleve a grabbelésnél is olyan meghajtó kell, ami támogatja az "bruteforce" adatolvasást, majd a virtuális képből kell képezn a WAV állományt. szerintem legalábbis. a tesztek szerint igy más 5 különböző másolatból is pontosan ugyan az a WAV nyerhető ki.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
bajnokpityu
félisten
első másolásvédelmek PC játékoknál olyan volt,h x helyen elrejtettek,egy olvashatatlan sectort. ha a proggi mégis tudta olvasni,akkor kiirta,hogy nem eredeti lemez.
eladó topping dac
-
törölt tag
Így globálisan mindenkinek, aki hozzászólt:
Emlékszem, volt egy magyar fejlesztésű űrstratégia, jó 15 évvel ezelőtt, és a rátolt másolásvédelmet simán lehetett grabbelni, amennyiben az Asus 32x CD-Romját használtad. Aztán már írhattad, amivel csak akartad. Sajnos már a játék nevére sem emlékszem, de ez is egy érdekesség a történethez. Gyakorlatilag a hardveres dekódolás is lehet eltérő CD egységenként. Persze ez lehet, hogy azóta változott.
lancerboy : Azt hiszem a Sonynak volt egy levédett másolásvédelmi eljárása, amit pl autós lejátszók nem olvastak? Ha jól emlékszem, de ez is régi szitu.
szerk : még egy érdekesség! Szintén magyarok fejlesztették, anno még floppyra. A plasztik korongon valahová elhelyeztek egy fizikai sérülést, mondjuk egy lukat, ami ugye többnyire nem látszik, mert a tok takarja. És aztán ezzel manipuláltak valamit, szóval ha nem volt lukas a lemez, akkor nem volt eredeti
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz bajnokpityu #3669 üzenetére
Egy jóbarátomnak van egy Mandoki jazz CD lemeze, lakkfekete különleges nyomás.
Annak az első trackjében rejtettek el egy olyan hibát a készitők, hogy az asztali audio lejátszók úgy tudták lekezelni, hogy a DAC előtt a hibajavítás kipótolta a hibát sok nullával, amit aztán átadtott analoggá alakitásra, és gyakorlatilag 10000 emberből talán ha egy vette észre az apró kis kattanást, amit ez okozott.De ha betetted számitógép CDromba, akkor az összecsuklott tőle, mert a meghajtó nem volt felkészitve azzal a chippel, ami a szándékosan vétett hibát egyszerűen az analoggá konvertálás előtt lekezeli.
Ugyan ez a védelem lett használva a Pink Floyd 2 lemezes PULSE albumán is.
Sokáig szivtam ezekkel a lemezekkel, mire lett olyan számitógépes DVD iróm, ahol már tudtam utasítani a szoftvert, hogy hagyja figyelmen kivül azt a hibát, majd később a szoftver egyszerűen javította azt.
Igy visszanézve primitiv megoldás volt, de egy ideig hatékony.
-
robi-k
őstag
Hogy kicsit más irányba tereljem a topikot
Ha valakit érdekel jitter-zaj csökkentő, hát tessék : [link] Érdekessége, hogy Taiwan-i lévén a készítő orosz kondenzátorokat alkalmaz. Bár nem meglepő (ismerem ezt a sorozatot), ez katonai kivitel. Amúgy pl. elektroncsövek esetén a Kínai gyártók a nevesebb termékekbe orosz katonai gyártmányú (katonai kivitelű) lámpákat raknak, ilyen pl. a Xindak XA6950: [link]Bár én személy szerint már várom hiVOX Zoli Lupus C MKIII+ DAC-ját jitter csökkentő áramkörrel.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Érdekes, hogy amikor megemlítettem a nálam lévő Lehmannaudio Linear USB szerkezetet, senki nem szólt rá semmit. Pedig egy sokszoros tesztgyőztes, referenciának választott, agyondíjazott készülék.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Még egy pár gondolat, szigorúan OFF-topik jelleggel, a filhallásos tesztekhez.
Jómagam házimozit építgetek, eléggé árérzékeny módon, használt hangsugárzókkal elsősorban. Ebből kifolyólag időnként beleszólok, kérdezgetek az itt jelenlévőktől, tisztelve a tudásukat, és egy kicsit mosolyogva időnként, némely kijelentéseken.
A korábbi, már lezárt hsz folyamban is volt egy csörténk, hasonló, hallás alapján történő tesztekkel kapcsolatban. Nos, elvégeztem én is egy tesztet, pusztán a magam szórakoztatására, az alábbi dobozokkal, illetve erősítőkkel.
Kenwood KR-A4060 stereo erősítő
KEF Carina II doboz pár
KEF Coda III doboz pár
KEF Q6C center sugárzó
Mordaunt Short mezzo 1 doboz pár
gagyi kábela hanganyag forrása WD TV Live gen2 hálózaton keresztül, RCA kötéssel, szintén nem minőség.
A teszt lényege az lett volna, hogy észlelhető e hangzásbeli különbség avatatlan fül számára, egyszerű átlagemberekkel tesztelve.
A lényeg, emberünket leültetem a kanapéra, bekötött szemmel, az erősítő középen van, hangdobozok jobbról balról, egyforma távolságra, és egyforma magasságra.
A tesztben felváltva szerepeltettem a hangszórókat, páronként, illetve később, a carina II-vel, állított, és fektetett sugárzókkal, néha asszimetrikusan, valamint a végén asszimetrikusan kötött hangszórókkal, tehát jobbra egy KEF, balra a MS, például.balanszolt beállításoknal szinte soha nem észleltek különbséget, pedig volt, hogy az egyik oldalra a centersugárzót kötöttem
A balanszal jobbra-balra játtszva már kihallották a különbséget, főleg a centersugárzó esetében, valamint MS-KEF párosításnál. A Coda-Carina párosításnál semmi különbséget nem vettek észre a két oldal között. Mondjuk e két sugárzó gyakorlatilag ugyanaz, azzal a különbséggel, hogy a carinában 2 hangszóró van + csipogó, míg a Codában 1+1.
Akkor sem hallottak különbséget, mikor az egyik oldalon feltettem, a másikon állítottam a dobozt.Természetesen ezzel nem akarom azt állítani, hogy az itteni profik sem hallották volna, sőt, biztos vagyok benne, hogy jóval több, észlelhető különbség jött volna át rajtuk keresztül.
A lényeg inkább a bögreszettes vásárlók (átlagember) fülhallásának a felmérésére irányult.Még egy mondat a vége előtt. Az egyik tesztalanyom, akitől az MS sugárzókat vettem, vett egy ilyen szettet, valami Sony, most lényegtelen. meggyőződése volt, hogy jól szól. Lehalkíttattam vele a woofert. megkérdeztem, most mi a véleménye? Azt mondta, Sz@r. Mondom, akkor hol van az a hangtartomány, ami a sub és a szatelitek közül hiányzik? megvonta a vállát, visszatekerte a basszust, és azt mondta, neki jó ez.
Na ennyi, bocs, ha hosszúra nyúltam.
-
Patice
nagyúr
Amit mellesleg nehéz lehet beszerezni és ritka emberfia tud magának megvenni, pláne meghallgatni. Őszintén szólva először hallok róla. De van még jó pár ilyen high end márka, ami nem közismert.
"Mi itten szarból próbálunk szilárd, várnak látszó építményt emelni".
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
BBéci
legenda
-
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #3681 üzenetére
A Linear USB elsődlegesen füleshez készült, de van rajta 1-1 pár RCA is.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #3684 üzenetére
Most, ebben a pillanatban is azon hallgatok zenét. Melba Moore, A Lot of Love-
-
geri788
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a polk audio psv 125 és a proson-12 nyomokkal kapcsolatban?Melyiket érdemes megvenni....A polk audio 92 ezer,a proson 120ezer.Szerintem tökéletes a polk audio is nem??Válaszokat elöre is kösz.
-
fenix
csendes tag
Segítsetek nem tudom a blu-ray fimet megnézni pc-n, hogy a menütől elkezdve mindent megnézek mien programmal lehet van powerdvd 12 de nem tom csak kockánként, valami öltet?
-
lemmy9
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy szubjektív, de 5.1 erősítőt vennék 100-120 K között.
Onkyo ,
Denon,
H/K,
Marantz,
Yamaha,
Mit ajánlanátok.
Lehet használt is, de HDMI kell.
35 nm-es nappali.Szerintem!
-
Peak
addikt
Ha esetleg ajánlhatok valami igazán kifinomult forrást akusztikus muzsika élvezetéhez, akkor mindenképp javaslom Charlie Haden & Pat Metheny - Beyond The Missouri Sky (1997) albumát, gitár és nagybőgő egy kevés dob.
Egyszerűen elképesztő, annyira hogy harmadszor megy végig egy üveg Takler társaságában.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
törölt tag
válasz #48613632 #3675 üzenetére
Igencsak rátapintottál a lényegre: A HI-FI-t is "tanulni" kell, fokozatosan veszi észre az ember a hibákat. Ezért is lehet, hogy pl. BBéci erősen leszól olyan cuccokat is, amelyek mások számára már szinte elérhetetlen távolságra vannak. Persze, a maga módján igaza van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App