Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
Ed Parker
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #4959 üzenetére
Egyiket sem lehet erőszakosnak nevezni.
Ginola!
Nagyjából azokat, amiket pár hete Xtremetuning felsorolt.
Komolyzenét minden menyiségben, soult, funkyt, jazzt.
Patti Labelle, Oleta Adams, Melba Moore, Jennifer Hudson, Chaka Khan, Celine Dion, Whitney Houston, Diana Krall, Norah jones, Barry White, Andrea Bocelli, Phil Collins, George Benson, Luther Vandross, George Michael, Zucchero, Incognito, Shakatak, Earth Wind and Fire, Chris Botti és vendégei és még sokan mások.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
knorbi77
tag
válasz putyu10 #4945 üzenetére
Elég nagy lehet a különbség, az egyik zárt a másik reflex, nézz utána melyik tetszene jobban. A Powercube 12+ nagyon erős, hátrapasszírozó mélyeket adhat, a Dali szerintem precízebb, zeneibb, de valamivel gyengébb is. Más karakterek szerintem.
De ha az itteni, eddigi leírásokat figyelem, a topic nevében azt mondom, hogy ennyiért sokkal jobb subokat is vehetnél.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #4964 üzenetére
Ginola írta, hogy szerinte erőszakos hangú az RTi, amivel egyetértek. Ezt enyhítik az említett erősítők.
Ginola!
Mozira finomkodónak érzem az Ikonokat, biztosan mást választanék ahhoz az Arcamhoz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ginola
addikt
Akkor úgy kérdem Arcamhoz mit lenne érdemes párosítani 5.0 szett esetében.
Másik oldalról.
A Dali Ikonhoz milyen erősítőt lenne érdemes választani mozira, hogy ne legyen finomkodó....
bár nem giszem, hogy karakterén lehetne változtatni...
Még azon is gondolkodom, hogy alább adom és Dali Zensor lesz, mondjuk egy Denon 23XX-el.
Zensor vagy Lektor is finomkodó mozira számodra?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Mi mást ajánlanék, mint Focalt.
Revel Concerta is illene hozzá. Ikont semmiképp nem vennék házimozi célra; viszont sztereó zenehallgatásra kiváló.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
putyu10
aktív tag
válasz knorbi77 #4966 üzenetére
Powercube 12+ 35000.- ért árulják. Amúgy szeretem az ütős effekteket,4 db reflex mega r250-est használok front/surround -nak ,DCR-3090-est surround backnak + 4 passziv szubot.Ezt tömeget szeretném minöségre redukálni a rendes nappaliba. Az Onkyo tx-nr809 már biztos pont marad.
[ Szerkesztve ]
Az 55F8000-res életem egyik nagy csalódása! És az ONKYO a legnagyobb S**R a világon! Samsung QE65QN90AATXXH UHD Neo QLED
-
Peak
addikt
Az az érdekes egyébként, hogy mennyire másképp halljuk ezeket a hangfalakat.
Tetszik, hogy mindenki másképp jellemzi.
Amikor én vásárlás előtt áltam, sok márkát és tipust meghallgattam hangfalakból.
Kornerben mikor az utolsókat rúgtam a Polk / Mission / Monitor Audio / Dali választásakor (ezek közül választottam), akkor egyik pillanatban mikor az RTi A7-et hallgatóztam annyit mondott a eladó úr, hogy "azt hiszem ez szerelem lesz" és mosolygott.
És tényleg kiült az arcomra a csodálat.
El is mondtam neki, hogy azt éreztem, hogy minden egyes márka és tipus úgy szólt, hogy mindenképp elkápráztasson, mindegyik hozzá akart tenni valamit a zenéhez, mindegyik cizellálta és szinte kiabált, hogy "én-én vagyok a jobb, én szólok jobban!".Amikor a Polkot hallgattam azt éreztem, hogy ez a versenyző nem akar semmit hozzá tenni, nem akar hivalkodni, nem akarja cifrázni, egyszerűen azt akarja megmutatni, ami a CDn van. Azt akarta visszaadni nekem, amit a hangmérnök hallott. Dilisen hangzik, mi?
Tényleg úgy tűnhet, hogy "erőszakos" vagy "hivalkodó" a hangja.
De szerintem tisztán arról szól, hogy minden más hangfal visszafog bizonyos tartományban, szép hullámos dinamika görbéjük van, és ehhez van szokva a tisztelt hallgatóság. A Polk pedig egyszerűen egyenesen mindent vissza akar adni hűen, ahogy volt, egyenesen, tisztán.Ő volt az, aki nem beszélt hozzám, nem győzködött, nem akart megnyerni magának, hanem szótlanul tette a dolgát. (elnézést a megszemélyesítésért )
És akkor megvettem a Polk szettet...
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
putyu10
aktív tag
Fokozatosság elvét követve mindent cserélek (ASSZONYT nem) Tv-Erősítő meg volt most jönnének a hangfalak.
Az 55F8000-res életem egyik nagy csalódása! És az ONKYO a legnagyobb S**R a világon! Samsung QE65QN90AATXXH UHD Neo QLED
-
Peak
addikt
válasz Ed Parker #4977 üzenetére
Egyébként majdnem a Monitor Audio RX6 nyert, mert egyformán csodásnak hallottam mindkettőt. És nem mellesleg elképesztően szép az a hangfal. Ahogy a Polkot, őt is csodásan "egyenesnek" hallottam, csak egy picit drága volt Streamnél.
A Mission inkább volt "robbanékony", testes hangú, ami mozin fasza, csak zenénél elborul a kép. A drágább hangfalai nem csak drágák, de cserébe elképesztő vizuális élményt nyújtottak, a lakkozott rózsafa fobozok a 76os és 79es szériájának szvsz a legszebb a kategórában.
A Dalinak meghallgattam a legkissebbtől kezdve szinte mindegyiket a megfizethető kategóriában, az Ikon II isteni volt, úgy csilingelt mint a kisangyal, ami miatt ő meg a másik irányba borult el, és ráadásul piszkosul drága is volt, szvsz túlárazott.
Szóval bizonyára van feljebb, biztos lenne olyan, amibe ismét bele tudnék szeretni, de többet nem adnék ki már hangfalakra, igy is majd 7kiló volt a 7.0 rendszer. Most már inkább a családalapitásba tolom a zsét.
Jah és pont ezért is nem kísértem magam és az ördögöt. Kerülöm a hifiboltokat. :p[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #4977 üzenetére
Igazad van, ha az RTi annyira szuper lenne, miért hozták volna ki az LSiM szériát, amiről rövidesen írnom kell egy cikket?
Olyanokat még a forgalmazó sem merne állítani az RTi-ről, mint tisztelt fórumtársunk. Kapásból tudnám sorolni a hasonló árú hangdobozokat, amelyeknek színezetlenebb, egyenletesebb, hitelesebb a muzsikálása.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ed Parker
nagyúr
A monitor audio rx6-ot pont ezzel a Hegel-lel hallgattam pár hónapja és nem tetszett,a monitor audio a gold-tol csodálatos
Az más kérdés hogy sokkal jobban néz ki mint a polk.Nálunk nyáron jön a baba,az utsó zsét vertem el
Béci:
Az lsim-et meghallgatnám én is.
Mikor vettem az rti-t pont a duplája volt árban az lsim.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #4982 üzenetére
Ebben is egyetértünk. Másfél éve egy válogatás során az rx6 villámgyorsan kiesett, utána az RTi is, egyik sem tetszett akusztikus zenével, jazzel. Pedig csak NAD erősítő volt eléjük kötve, nem Hegel. Egyik sem az én világom. Ha csak házimoziznék és rockzenét hallgatnék, jöhetne a Polk.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Peak
addikt
válasz Ed Parker #4982 üzenetére
Áh... Gold széria már az én pénztárcámnak sok.
Azt hiszem a maga 135kHUFos árával egész jó ár/teljesítmény mutatója van.
BBéci szerinted melyik másik tipus lenne alternativája ebben az árban?Baba még nem jön nálunk, de a "Tragédia két felvonásban" (esküvő) és a nyaralás (nászút) azé' rendesen lekopasztja az embert. Utána meg "fospumpa"-projekt.
Szóval... hosszú távra terveztem ezekkel a zajkeltőkkel.Mai programunk d.u. a Dali audiofil mintalemeze volt, meg egy kevés George Benson.
A Walking on the moon c. dal elképesztően jól szólt, szinte éreztem a szobában a jelenlétét a doboknak. Finom lágy bőgő, diszkrét szaxofon...
Bizonyára van jobb, de számomra a Jamo/Technics kombó után ez komoly élmény.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
BBéci
legenda
Este említettem a Dali Lektort, mint RTi alternatívát, de számodra értelmetlen lenne a csere, nem jelentene előrelépést, csak kiadást.
Mostani rendszered teljesen rendben van, ha valamit cserélnék belőle, az erősítő lenne az első. Egy Denon 33xx biztosan többet hozna ki a Polkokból. Mivel játszottad le a Dali CD-t?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Peak
addikt
Denon 3312/4311-re én is piszkosul kiváncsi lennék, tekintve hogy a H/K-nak amúgy is olyan hangzást tulajdonítotok, mint a Polknak, mozizóst. Igy együtt valószínűleg nektek egyáltalán nem tetszene.
A lemez EAC-cal lett FLAC-ba kitéve, a lejátszást egy új Brazos HTPC-vel csináltam HDMI pass-through a nyers adatokat, az analog hangképzést a H/K saját Cirrus Logic DAC-ja végezte.
http://www.cirrus.com/en/products/cs4970xx_family.html[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Azt hiszem, meg kellene hallgatnod egy olyasmi sztereó rendszert, ami most nálam van, kábelekkel együtt bő 5 millcsi, utána másképp tekintenél a PC-s lejátszásra és a H/K Cirrus DAC-jára.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ed Parker
nagyúr
Esküvő, az drágább mint a hifi projekt
A van jobbra.
A múltkor vendégeskedett nálam egy ilyen kis doboz,meglepődnél mekkora, kb fele az rti a3-nak.
Mikor bekotöttem akkor volt nagy csodálkozás, oszt' ekkorka dobozból mégis hogy jön ki ekkora hang és ilyen szépen?
Porig alázta az rti a3-at, mikor visszakötöttem, valami hiányzik a zenébőlA jamo teknics párost egy komolyabb filipsszel is meg lehet szorongatni,azoknál persze hogy jobb
-
x63
aktív tag
Nem lehetne, hogy a milliók röpködése helyett leírnátok mit hallotok, mint Peak kolléga ?
Had tudjuk miről maradunk le.[ Szerkesztve ]
Mert aki hazudik, az csal, Aki hazudik, az lop, Hazudni, csalni: csúnya dolog!
-
bajnokpityu
félisten
Azt hogyan magyarázod el,h megjelent az énekes az orrod előtt, és körülötte a banda?
Mert ezen a szinten már eltűnnek a mélyek,magasok, és megjelenik a zene, a ritmus.
Minél több pénz, annál hitelesebb, annál szebb.
Hogy ezt a lánc felbontása csinálja-e, nem tudom. Hogy kábeleken, aktív eszközökön múlik-e jobban,szintén nem tudom.Folyamatosan zenét hallgatok enyémen, időnként(1-2 havonta) megjelenik egy igény, hogy x dologban jó lenne, még jobb lenne, és utánajárok, milyen paraméter okozhatja. Egy éve csinálom ezt. A cél az,h xarból álljon valami kutyaól, ami le tud kötni, és élvezem. Nyilván sok pénzből egyszerűbbnek tűnhet elsőre, de azt hiszem ugyanez megy odafönt is. Próbálgatás, utánamászkálás.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Tonyo
őstag
válasz bajnokpityu #4994 üzenetére
Néha viszont, ha nem kerek valami, csak nagy utánajárás után jössz rá, hogy mi nem okés a láncodban..lásd CA 340-esem...jól kell belenyúlni..
-
yoda85
csendes tag
Sziasztok kedves szakértő Urak !
Az első hozzászólás átolvasása után véleményeteket szeretném kérni Házimozi erősítő és hangdobozkábel vásárlásával kapcsolatban. Ami adott : JBL ES 5.1 szett , 80asok elöl, 20asok hátul.
Dinamikus, erőteljes, moziszerű vagy jobb hangzást szeretnék filmeknél, de zenében se legyen gyenge. Az erősítőre a max keret : 150,000 Ft.
köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest