Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pendragon911
aktív tag
válasz #09634560 #28334 üzenetére
Rákerestem, így már nem olyan rejtélyes számomra ez a jelenség, ettől függetlenül nem örülök neki. Még nem tudtam felderíteni, mi is okozza pontosan a "földhurkot", de amint lesz időm rá, megnézem. Olvastam olyat is, hogy elképzelhető az is, hogy az erősítőbe koax-szal van bekötve a rádió, az lesz az első, hogy azt kiiktatom és úgy próbálom meg más aljzatba bedugni a mélyet. Sztem a másik eszköz, ami földelt kábellel van csatlakoztatva az az erősítő lesz, de mivel ez a két eszköz egy elosztóban van, így nem jelentkezett a búgás. Na majd kiderül.
-
kabar
senior tag
Sziasztok! Van-e valakinek tapasztalata az RX-V3800-assal. Vegyes használatra lenne, és JBL ES100, 30 C25-höz lenne társ egy 38nm-es szobában. Először HK AVR365 vagy 460-ban gondolkodtam, de erősen nézegetem a használt piacot is. Az is kérdés lenne, bár ez erősen nem fér bele a házimoziba, de ehhez tudom-e csatlakoztatni a NAD 5210-es lemezjátszómat. (Bár szerintem ez a phono bemenet nem az, ha jól értelmezem a specifikációját.) Hasonló árban lenne Okyo 876 is, bár a yamaha nekem jobbnak tűnik. (Persze nem szolgáltatásokban az idő vasfoga miatt)
Ez is hülye kérdés lehet, de olyan létezik a használt piacon, hogy leteszem a pénz, és hazaviszem kipróbálni? Ha teszik megtartom, ha nem akkor meg visszaadom a pénz fejében.
Köszi[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Dorian
félisten
Szerintem egyértelműen jobb a Yamaha. Lemezjátszókról semmit nem tudok.
Létezhet ilyen a használt piacon, de ehhez az eladónak is meg kell bíznia benned (akármi történhet vele amíg nálad van -szándékosan, véletlenül vagy tudatlanságból- és ha visszaadod nem feltétlen derül ki azonnal) Én nehezen mennék bele.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
kabar
senior tag
Próba nélkül meg kiadni ennyi pénzt úgy, hogy nem tudom hogyan szól nálam. Akkor inkább marad az új vásárlása. Amúgy nekem is bíznom kell az eladóban, szóval ez egy kétoldalú dolog kellene, hogy legyen.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
visit
tag
Sziasztok!
Ismer-e valaki közületek olyan házimozi erősítőt, ahol beállítható, hogy a bedugott fejhallgató ne kapcsolja le a külső hangfalakat?
Vagy bármilyen megoldást arra, hogy egyszerre szóljon a szobában az 5.1, és ugyanakkor fejhallgatóból is jöjjön minden hang (filmekből a háttérzaj, zene, párbeszéd)?
Már vagy 2 hónapja kutakodok, de nem sikerül megoldást találnom.
Egyébként a meglévő konfig, amihez kellene: LG TV optikai hangkimenet ---> Yamaha RX-V630RDS házimozi erősítő opt. bemenet.
Kösz, ha válaszoltok. -
Tamoo
MODERÁTOR
Értelemszerűen muszáj nekik lekapcsolni ha bedugod. Nem hiszem hogy van külön beállítás erre, de sose lehet tudni, de én még nem találkoztam ilyennel.
Esetleg más megoldás: analóg kimenet-->fejhallgató erősítő-->fejhallgató, ennek elvileg működni kellene gondolom.Ja, tényleg még a tv analóg füles kimenete is ott van... (vagyis többnyire)
[ Szerkesztve ]
-
visit
tag
"analóg kimenet--->fejhallgató erősítő" ez addig rendben is van, amíg sztereó adást nézünk (hallgatunk).
De amint DTS (ill.5.1) hangot kap az erősítő, akkor csak a jobb és bal csatorna jön ki a az analóg kimeneten a házimoziból. Vagyis a fejhallgatóban nem szól a center, vagyis beszéd n incs, csak aláfestő zene, meg effektek... :-([ Szerkesztve ]
-
Festina86
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! Ma csináltam egy új mikrofonos bemérést a rendszeremen, mert sub kábelt cseréltem nem rég. Első mérés során nem érzékelte a sub-ot, ezért csináltam egy második mérést, ekkor úgy nézett ki minden rendben van. Amikor csönd lett a szobában felfigyeltem egy sípoló hangra, kiderült hogy a sub-ból jön. 1-1,5 méterről hallgatva egy éles változó frekvenciás sípoló hangot ad ki a sub. Ha kihúzom a sub kábelt akkor is adja a hangot, megpróbáltam másik konnektorba dugni, de a hiba akkor is fenn áll. Csináltam új mérést is, de nem múlt el a sípolás. A sub amúgy működik, és filmnézés közben nem is lehet hallani, de eddig ez nem volt. Mi lehet a hiba? A mérés tönkre vágta a subomat?
Válaszaitokat előre is Köszönöm! -
BBéci
legenda
válasz Sefter #28353 üzenetére
A megfelelő kábel kiválasztásához elegendő csak a frontokat bekötni és jól ismert, csúcsminőségű sztereó zenével hallgatni.
(#28354) kabar
A Yamaha RX-V3800 kiváló erősítő, ismerem, volt nálam. Ha megveszed, az ES100 lesz a gyengébb láncszem, mert még LS hangdobozokat is bátran hozzá mernék kötni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
domesz
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Thomson Scenium DPL 1000 Erősítő 5.1-es.
Bekapcsolás után azonnal alap kis búgás hallható minden hangfalból, akármit állítok ez megmarad, hangosításra nem erősödik. Jelenleg optikai kábellel van összekötve de ha nincs benne kábel akkor is ilyen.Valami ötlet hogy elmúljon?
köszi
üdv.: Ddomesz felhasználónak 121 pozitív értékelése van a fórumon!
-
RoryBraker
csendes tag
válasz RoryBraker #28192 üzenetére
Valakinek valamilyen ötlete az eredeti kérdésemhez? Szeretném megvenni az újabb erősítőt, de addig nem lenne jó, ameddig megvan még a régi, mert ahogy ismerem magam simán megfeledkeznék róla...
Viszont tényleg teljesen tanácstalan vagyok abban, hogy mennyiért tudnám a jelenlegit eladni.Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha el szeretnétek adni egy Panasonic SA-XR57 erősítőt, akkor mi lenne legkorrektebb ár?
Próbáltam keresgélni, de sehol nem láttam eladó használt példányt, amit meg például az edigital-nak a honlapján lehet látni mint legutolsó ár, az egy vicc, mert én több mint a duplájáért vettem és bár tudom, hogy egy picit sok volt érte, de igyekeztem márkahű lenni (Pana tv és DVD volt még annó).
Illetve, ha valakit érdekel, akkor szívesem várom az ajánlatokat is érte, a kevés HDMI bemenet és a High Def audio kodekek hiánya miatt szeretnék egy újabb modellre váltani (meg a 7.1-et sem használom ki benne és szerintem soha nem is fogom). -
BBéci
legenda
A PC-ből HDMI a tévébe, plusz a hangot optikai kábellel közvetlenül az erősítőbe. Ekkor a tévé fejhallgató kimenetét az erősítő hangjától függetlenül használhatod.
Egyébként is ez a normális összekötés, ha nincs az erősítőn HDMI csatlakozó. A tévén keresztülvezetni a digitális hangot semmiképpen nem ajánlott.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kovi703
tag
Lenne egy fontos kerdesem:
A Marantz 5006 es 5007 kozott mi a kulonbseg? Keresgeltem neten es meg is ijedtem, hogy az 5006 nem tamogatja a 3D-t. Valahol meg azt irja hogy igen... A gyarto honlapjan az 5006 eseteben HDMI 1.4a-t ir, de nem emeli ki ugy a 3D tamogatast, mint az 5007nel...
-
visit
tag
Na, ez most jól hangzik. Kipróbálom. Azért nem gondoltam rá, mert a TV-nek van több HDMI bemenete, és szép nagy grafikus menün kiválaszthatom, hogy mit nézzünk. És akkor nem kell az erősítőtt is átkapcsolgatni. De átgondolom, amit írtál. Köszi az ötletet! Lehet, hogy majd még kérdezek...
-
attiss.66
csendes tag
Sziasztok!
Van egy VSX- D711 házimozierősítőm. Számítógéppel akarom összekötni, hogy a számítógépes lejátszott zenét kierősítse. Csak van egy gond, hogy amikor összekötöm a kettőt, a számítógépet jackdugóval, aházimozierősítőbe az aux ba rca-val, hangosan zúg. Gerjed a rendszer. De már akkor is gerjed, ha csak a jackdugót bedugom a házimozierősítőbe, és 2 másodpercenként kattogó hang hallatszik. régebben karaokizásra használtam a két rendszert, a számítógépet összekapcsolva a házimozierősítővel, közzéiktatva egy keverő, aztán a sok karaokizás után eccercsak halkabb lett a rendszer, lehet a mikrofon adott neki? Túl nagy jeleket kapott, vagy a keverő 200 mA-es volt. Mi lehet a prücök, nem tudjátok véletlenül. A számítógép, vagy az erősítő, vagy mindkettő?
-
attiss.66
csendes tag
Ja, még azt akarom mondani, hogy a dvd lejátszóval hibátlanul játssza a filmeket, ott nincs semmi gond a hanggal.
-
kabar
senior tag
Tudom, már mások is szidták a választásomat, de a nagy helység miatt kellett a nagyobb doboz. Az RTiA7 meg nem bírt meggyőzni hallgatózás során a lehengerlően jó mélyeiről. Az árkülönbséget nem is említve. A kérdés arra is vonatkozott, hogy mivel az ES100-ast a HK 365-el hallottam és ha igaz minden amit le szoktak írni vagy említeni, akkor a HK a JBL-hez igazítja az erősítőit. Vajon a Yamahával is jó lesz? Vagy higgyek az utolsó ipsének aki egyenesen azt mondta, hogy az ES100 egy akkora sz... , hogy nem is forgalmazza, mert nincs erősítő ami bírná teljesítménnyel a 240-es tányérokat mozgatni benne. Nálam egész jól üzemel a DS575X-el, de pöttyet kevésnek érzem az erősítőt hozzá, illetve jó lenne már HDMI-s változat.
-
BBéci
legenda
Az említett Yamaha eléggé izmos és kettős erősítésre is alkalmas, amivel a böszme JBL-ek már bőven elegendő kakaót kapnának. Viszont hangminőségben akkor sem passzolnak egymáshoz, benne marad az erősítőben a fele tudása. Nem nevezném szarnak az ES100-asokat, a durva túlzás. Akciófilmekhez kiváló, de 25 centis mélysugárzói ellenére is kötelező melléjük egy (két) szubláda.
(#28382) Gergőke88
38 négyzetméteres a szoba.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Toobee
veterán
HTPC vs Dune Duo zene:
HTPC: alaplapi spdif, 400 ft-os optikai kábellel. Lejátszó program: XBMC.
Duo: koax kimenet, AudioQuest VDM-1.4 bejáratott számmal próbálkoztam:
Allan Taylor - Colour To the Moon
Alison Krauss - Paper Airplane
Fourplay - Galaxia
Damien Rice - CannonballHTPC-ről hajtva az összes számnál éreztem valami mosottságot. Vakteszteltem magammal. Becsuktam a szemem, elindítottam mindkét lejátszón a zenét, majd váltogattam a bemenetet a processzoron. Nyilván tudtam, hogy épp melyik szól, de nem volt célom egyiket a másik elé helyezni. Egyértelműen kijelenthető, hogy a HTPC alaplapi (Realtek ALC892) optikai kimenet gyengébb, mint a Dune Duo koax kimenete. A tér megvan, a színpad a helyén van. A Dune jobban leválik a dobozról, részletesebb, pontosabb minden. Nincs ott az a "fátyol", mint a HTPC esetén. A következő teszt mozi optikai vs Dune koax lesz. Aztán, ha lesz időm, akkor megtaknyolom az alaplapot és a HTPC-n is megnézem, hogy mit tud a koax. Patice fórumtárs szerint sokkal jobb, mint a koax. Remélem úgy is lesz.
Mondjuk az egész zenélésem mit sem ér, mióta be volt kötve az XDA-1. Azóta az jár a fejemben, nem tudom, hogy meddig bírom még ki a vásárlást. Ahogy magamat ismerem, már nem sokáig
[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
Viszont így az ES100-ból kijön a 100%! De akkor nézegetek kisebbeket, ha azt ajánljátok. Ezért volt az AVR 365 az elsődleges jelölt, csak apósom kőkori Yamahája olyan szépen szólt, hogy átcsábultam ehhez a márkához (Színesebb, telteb mélyek, az Onkyót olyan szögletesnek hallom, bár az ES-el sokat változott a régi Mission-okhoz képest) . Meg két kivétellel mindent tud, amit eredetileg elvártam volna az erősítőtől. (ARC és dupla HDMI out).
-
Toobee
veterán
XDA-1 sajnos már nem kapható, a kifutó ára 199 $ volt, ha jól emlékszem. Ez olyan 95-ből itthon lett volna. XDA-2, amit most árulnak, ennek 349 $ az ára. Gyurczy a nagy tudója ezeknek a behozatalos témáknak, de szerintem 120-130e körül állna meg.
Lesz koax vs koax teszt is. Apropó: nincs valakinek 4 tűs alaplapi csatlakozója? Kiszuperált ventilátorról, vagy ilyesmiről. Ilyen a láb kiosztása, meg mondjuk ez egy rá való csatlakozó. Én sajnos nem vagyok ilyen PC-s guru, úgyhogy semmilyen kiszuperált cuccom sincs otthon.
Ps.: XDA-1-et még lehetett kapni, alig volt drágább, mint az új Lupus, de úgy a földbe tiporta, hogy arra szavak nincsenek. Talán ehhez nagyban hozzájárul az is, hogy előfok is egyben.
[ Szerkesztve ]
-
JohannZimu
senior tag
Engem is érdekelne, Emotiva-hoz hozzá lehet lehet jutni annál kedvezőbb áron, mintha USA-ból megrendelném ide Magyarországra? Nem emlékszem biztosan, de mintha Angliába olcsóbban szállítanának az USA-ból (vagy csak a vám kedvezményes?). Érdemes oda rendelni, onnan pedig haza? Elnézést, ha rosszul emlékszem, senkit nem szeretnék félretájékoztatni.
-
Toobee
veterán
válasz bajnokpityu #28392 üzenetére
Tudsz nekem RCA aljzatot ajánlani? Mondjuk maximum 3500 Ft-ig. Illetve milyen kábellel kössem be? Olyan 8-10 centiből meg tudom oldani (x2, a két láb miatt). Ha jól emlékszem, akkor van méregdrága Furu ónom, az tökéletes lesz erre a célra.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Toobee #28394 üzenetére
ebayen láttam olyan megoldást,k 2-3rugó között volt,hogy RCA aljzat hátul egy szabványos lemezen, és ez alaplapi tüskéről veszi a jelet.
Mivel volt alapanyag,flancoltam annyit, hogy teflonszigetelésű aljazatot vettem villanybótból, meg volt valami egész jó koax vezetékem, meg feláldoztam a PC speaker csatiját.
Hogy meddig éri meg ezzel elmenni, jó kérdés. HA még csak most akarod kiépíteni, BNCt vegyél. olcsó,és alapáron 75Ohmos a hullámimpedanciája. 75Ohmos RCA csati WBTnek van,kb 5 rugóért.
eladó topping dac
-
KisApám
addikt
válasz Oldfighter #28395 üzenetére
A gyártói oldalon is az van, hogy
"Six HDMI 1.4a inputs for added connectivity and 3D support".
"With support for 3D-capable TVs and Blu-ray players, the SR5006 has you covered with HDMI 1.4a compatibility designed specifically for 3D."Láttam valahol hirdetni az
5006-ot 158 000 Ft-ért használtan.
5007-et 199 900 Ft-ért újonnan.Meggondolandó...
bár azt nem néztem meg, hogy az 5007 mennyivel tud többet
azért a +42 000 Ft-ért.
De az, hogy új és 2 év garanciáról indul, érhet annyit, hogy az legyen a választás.[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
Oldfighter
senior tag
válasz KisApám #28397 üzenetére
Ezért is mondtam neki -akármennyire is nem fenni a fogamat a használt műszaki cikkek vétele -, hogy alkudjon még belőle pár ezrest és vegye meg. Persze kipróbálás után.
Az 5007-es ára szerintem még csökkenni fog, mert amint néztem az előző modellek olyan 30%-os árcsökkentéssel mentek ki a boltok polcairól. Én olyan 170 körül várom a kivezető árát.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
visit
tag
Sajnos az én LG TV-men csak a tuner hangja jön ki a Scart csatlakozón. Hogy a fene enné meg.
Más: BBécinek: Nem jött be a megoldásod, mert ha a PC-be bedugom a HDMI kábelt, akkor az anlóg és optikai kimeneten is leválasztja a hangot. De tegyük fel, egy plussz hangkártyával meg tudnám esetleg oldani, akkor is maradna az a gond, hogy akkor meg a TV tuner hangjának nem lenne hangja.
Picit összefoglalva:
Adott egy LG 3D LED TV, sok HDMI bemenettel és egy optikai kimenettel. Ez a hang megy most a házimozi erősítőbe.
Amiket néznénk: TV adások, SAT beltéri egység (most HDMI-vel megy a TV-be) és egy HomeTeatrePC (most HDMI-vel megy a TV-be).A kezelés roppant kényelmes, a TV Nagy grafikus kijelzőjén kiválaszthatom a bemenő jel forrását, és azt nézem, és a hozzá tartozó hangot a TV adja tovább a házimozi (Yamaha) opt. bemenetére. Minden tökéletes lenne, ha nem kellene egy külön fejhallgató is, amin ugyanaz szólna, mint a Yamahán.
Ha kell, házimozit is cserélek, csak valahogy működjön már... :-( -
kovi703
tag
válasz Oldfighter #28398 üzenetére
Mikor varhato a kivezetese? Az viszonylag uj nem?
Igazabol nem nagyon latom a kulonbseget az 5006 es 5007 kozott... Eddig azt latom, hogy talan tobbfele hangformatumot tamogat es elol van egy hdmi bemenet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest