Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
válasz muzsikpeti #28902 üzenetére
még nincs... azért "eladó"
habár legszívesebben cserélnémhttps://youtube.com/user/nuke7
-
sayoo
csendes tag
válasz Deadzone41 #28883 üzenetére
sziasztok!
Ugyanez volt a problémám nekem is, hogy az erősítőt (VSX-520) nem érzékelte a laptop HDMI-n.
Kipróbáltam és működik
Köszönöm
-
ALYRA
tag
válasz tipcsibacsi #28864 üzenetére
szia
2 féle erösitő tesztje [link]
kiadás idöpontjában , szolgáltatásban, hangban is van különbség köztük nem is kevés
2113.-as árához mérten lehet már zenét is hallgatni megfelelő hangfal választással megoldód a hang kérdést jó pár évre
hátha segit a döntésben
[ Szerkesztve ]
"Taníts minket úgy számlálni napjainkat , hogy bölcs szívhez jussunk."
-
xtremetuning
addikt
válasz muzsikpeti #28902 üzenetére
Ha nagyon hiányod van, ugorj be hozzám...
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Pepszi
tag
Sziasztok,
kipróbáltuk a jbl 710-eseket a denon 1803-mal és nagyságrendekkel jobban szól, mint az onkyo 484-essel,
úgyhogy első körben erősítőt cserélnék.
Ha szeretnék pc-ről hálózaton zenét hallgatni, és 150-180 ezret szánnék rá, akkor egy újabb DLNA-val felszerelt gépet nézzek (1912/2113) vagy inkább egy régebbi komolyabb vasat + egy DLNA médialejátszót?
(a TV-m LG 671 nem viszi a flac-okat).köszi
Pep -
kabar
senior tag
válasz Gergőke88 #28865 üzenetére
Volt már tulajdonodban ilyen? Csak azért mert a használtak között találtam 876-os onkyo-t is, és ha nem tévedek, akkor a két versenyző hasonló súlycsoportot képvisel. De az örök dilemma itt is fennáll: kicsit több szolgáltatás=onkyo, picit talán szerethetőbb hang=Yamaha. Bár azt hiszem a stereoplay azonos pontszámra hozta őket. Én érdeklődöm mind a kettő iránt, bár a hangfalaimhoz túl erősek, mégis érdekelne mások tapasztalata.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Ati 666
tag
Üdv mindenkinek.
-Szeretném a rendszerem hangfal kábeleit újra cserélni és lehetőségem adódott Monster hangfal kábelekhez hozzájutni.
[link]
-Azt tudom ,hogy a Monster jó minőségű cuccokat gyárt ,az ismerőskörömből is van egy pár emberkének ettől a gyártótól egyéb cuccuk és nagyon meg van elégedve vele.Kérdésem:
-Egy 9 m-es távolságban levő hangfalhoz elég 1.5 mm-es vezetőátmérőjű kábel ,vagy ajánlatosabb vastagabbal 2.5 mm-essel összekötni?[ Szerkesztve ]
SonyEricsson MBW-150 BT Watch,SE W705,SE K530i,Sony Xperia S.Sony SLT a33.Sony KDL-40EX500, Sony STR-DH820, Sony BDP-S360,Sony SS-FCR6000,Sony SS-B1000,
-
Patice
nagyúr
válasz Pepszi #28909 üzenetére
Médialejátszó + régebbi vas kombóra szavaznék. Dune-HD-TV101 v. most már a 102-es elég jó hálózatos lejátszó és nem is olyan drága. Így marad elég keret egy combosabb vasra.
A kábeleket se hagyd ki a költségvetés tervezésekor!
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
nebulo5
senior tag
válasz Ati 666 #28911 üzenetére
Talán, az 1,5-ös kábel is minden szempontból megfelelő lenne a rendszered frontjaihoz. Mások is leírták már, én is tapasztalhattam, hogy ha keresztmetszetileg "túlméretezett" kábelt alkalmazunk, az jótékony hatással van a mélyhangok részletezettségére, még az alsó-közép hangtartomány is nyugisabb lesz tőle. Véleményem szerint, nem kellene spórolni a kábel átmérővel. De talán az a legbiztosabb, ha kipróbálod mindkét keresztmetszetet.
Ez egyébként is szinte elkerülhetetlen, mert nem egy eset erősíti meg azt, hogy egy-egy kábel, hiába teljesít pozitív eredménnyel más rendszerekben, éppen a tiédnél könnyen előfordulhat, hogy csalódást okozhat.Üdv: nebulo
-
Ati 666
tag
válasz nebulo5 #28914 üzenetére
Üdv.
-Nagyon köszönöm a gyors kimerítő és főleg meggyőző választ.
-A másik lehetőség az M.N.C. 2,5 mm-es kábel lenne 300 Ft/m erről viszont tudom ,hogy jó minőségű mert a hátsó hangsugárzók most is ilyennel vannak összekötve..
-Lehet ,hogy inkább ez lesz a befutó..[ Szerkesztve ]
SonyEricsson MBW-150 BT Watch,SE W705,SE K530i,Sony Xperia S.Sony SLT a33.Sony KDL-40EX500, Sony STR-DH820, Sony BDP-S360,Sony SS-FCR6000,Sony SS-B1000,
-
pr0bi
senior tag
Van a környezetemben egy kifogástalan, gyári állapotú 80-as években gyártott japán JVC sztereó erősítő (AX330). Ezek a vasak mai viszonylatokban mennyire állják meg a helyüket mondjuk egy hm erősítőhöz képest? Még nem próbáltam ki de gondolkodom rajta, hogy rákötöm a dalikat , hajt a kíváncsiság.
-
cobrasr
csendes tag
Sziasztok!
A házimozim nem játssza le az mkv formátumú filmeket, de a tv-m az igen.
Ezért szeretném összekötni úgy őket hogy a házimozi lejátssza a tv hangját.
Milyen megoldást javasolnátok rá?
Samsung UE32EH5000W Tv és Samsung HT-C553 házimozi.Én esetleg egy ilyenre gondoltam úgy hogy a sárgát nem kötöm rá a házimozira.
http://webshop.garmix.hu/product_info.php?&products_id=94Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv
-
Toobee
veterán
Nincs valakinek a XX. és a III. kerület közötti úton, vagy ezek valamelyikében 635x210x365 (mm) cuccost befogadó doboza? Egyszerűen nem találok sehol. Elnézést a nagyon offért, de már nem tudom, hogy hova kéne fordulnom egy fránya dobozért. Vagy tudtok-e valami helyet, ahonnan lehet kukázni ilyesmit?
-
Ati 666
tag
Üdv.
-Itt nálunk Rákoskeresztúron van egy szó szerint kis(helységű) elektronikai bolt és az foglalkozik kábelekkel ,na jó nem olyan sok fajtával,de speciel ilyen M.N.C. 1.5-2.5 mm-es hangfal kábelek vannak nála.
-
BBéci
legenda
MNC mint minőség? Ja, kimaradt a vacak szó, úgy már stimmel.
Sima villanydrót minőségű madzagokat árulnak, felejtsd el!(#28918) cobrasr
Optikai bemenet nincs azon a háziizén?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Harsonás
tag
-
cobrasr
csendes tag
Esetleg van még a Tv-n digital audio out (optical) csatlakozó és a házimozin digital audio in (optical) talán ha azt összekötném akkor jó lenne?
-
tdd587
őstag
válasz TazLeacher #28730 üzenetére
Kicsit lejárt téma, de a hibás/általánosító válaszok szúrják a szemem, ezért felhozom újra a lossless (HD) hangok és a lossy core kérdését.
DTS
A DTS-HD MA és DTS HD-HRA (ez lossy - főleg orosz kiadványokon láttam) formátumokban valóban van egy mag, ami átmegy SPDIF-en, de ez egyáltalán nem kell 1.5Mbps legyen. Láttam már 768kbps-t és más egzotikus bitrátákat is.
Továbbá azt is érdemes megjegyezni, hogy a mag DTS-nek is lehetnek kiterjesztései (pl. DTS-ES). Ennek akkor lehet jelentősége, amikor pl. egy 7.1-es DTS-HD MA hangsávra az a tanáncs érkezik, hogy majd a mag átmegy SPDIF-en és nem is kell vele foglalkozni. Ez valójában általában 5.1-es DTS kimenetet fog produkálni, esetleg 6.1 DTS-ES matrix/discrete. Ha tehát a 7.1 fontos, akkor érdemes elmorzsolni egy könnycseppet (vagy megnézni a dekóder beállításait és trükközni a 7.1-et).
Dolby True HD
Totális tévedés, hogy a True HD hangsávokban is van mag. A valóság az, hogy lehet benne egy beágyazott Ac3 mag, aminek semmi köze a True HD adatokhoz. Az sem igaz, hogy ez a beágyazott Ac3 mag 640kbps kell legyen, láttam már 448kbps-t is - de mivel semmi összefüggés a lossless és lossy részek között is, ez elég nyilvánvaló.
Ehhez még megjegyzés: gyári lemezen mindig raknak a True HD hangsávhoz beágyazott ac3 magot. Egy remuxban már nem biztos, hogy ott lesz (mkvmerge pl. fel sem ajánlja, hogy megtartaná a beágyazott ac3 részt, és tudomásom szerint be sem lehet kapcsolni).
Illetve mivel a True HD csak opcionális kodek a Blu-ray kiadványokon, ha jelen van, kötelező rakni mellé (azaz külön) egy Ac3 sávot is (a beágyazott Ac3 sávtól függetlenül).
Utolsó megjegyzés: itt is igaz, hogy egy 7.1 True HD sávnál az Ac3 sávot választva leginkább 5.1 kimenet lesz, persze a dolby is csinált kiterjesztést, amivel mátrixolt 6.1 elérhető lehet (dolby EX).
Egyéb
A teljesség kedvéért érdemes megemlíteni az LPCM sávokat is - régi erősítőkre ebből SPDIF-en csak sztereó fog kimenni - ilyen kiadványok inkább a Blu-ray korszak elején voltak jellemzők.
Illetve a dolby csinált egy Dolby Digital Plus formátumot is (E-AC3 vagy DD+), de ez is eltűnt a HD-DVD-vel együtt.
Ja és letöltés esetén előfordulhat még sokcsatornás FLAC is, de sajna gyári lemezen ilyen nincs - SPDIF esetén ez is 2.0-ban megy át, vagy újra kell kódolni.
[ Szerkesztve ]
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
BBéci
legenda
válasz cobrasr #28927 üzenetére
Az lenne a legjobb, de ezt az előbb már említettem.
Ha van optikai bemenet, akkor miért gondolkozol más, barkács megoldásokon?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
KEF IQ sorozatból vegyek inkább hangfalakat vagy PolkAudio RTi sorozatból a Denon 4310-es erőlködőhöz, melyik illik inkább hozzá, vagy majdnem egy kaliber?
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
kovi703
tag
Eleg lama kerdeseim lesznek, de nem akarok elszurni semmit
Megvannak otthon a hangfalak meg az erosito (Zensor 7 szett, Polk 110, Marantz 5007), most hoztam el a KaCsa-bol 4 fele kabelt (AudioQuest Type2, 4, 8 es Rock 44).
Ezeknek az osszedugasaban gondolom nincs semmi trukk. A frontokat az erosito front kimenetehez, pirosat a piroshoz, feketet a feketehez. Egy kerdes, szamit az irany? Tehat hogy melyik veget dugom az erositobe a kabelnek es melyiket a hangfalba?
-
BBéci
legenda
-
Z_A_P
addikt
Van elonye/hatranya a dupla hangszoros sub-oknak, pl konkretan egy Yamaha YST-SW305 -re van egy nagyon vonzo ajanlatom epp. kép
Vagy jobb egy darab de nagyobb atmeros? (2x8", vs 1x10" pl?) Vagy ezt igy nem lehet eldonteni?[ Szerkesztve ]
OK
-
Robesz081
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Pionner DVD 220-as USB DVD lejátszót!
Pendrivről szeretnék HDMI-t nézni viszont nem tudok mert az mkw-t nem támogatja.
Valami tip,hogy milyen formátumban tudnék HDMI-t nézni rajt.Vagy szoftverfrissiés?
Találkozott már más is ilyen hibával?
Köszönöm mihamarabbi válaszotokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Jamo s606 7.0
- Új Wanbo Dali 1 HD (natív 720p) LED Android 9 projektor. Netflix/Youtube/HBO!Wifi 6/BT 5.0. 350 ANSI
- TV fali tartó, 2 karos fali konzol 32-65" minen irányba dönthető eladó Hama 118619 32-65"
- Új Wanbo (Xiaomi) Mini Pro HD (új modell: natív 720p,de 1080p is) LED projektor. Android 9 okos TV!
- Monitor Audio Monitor MRW-10 aktív mélynyomó, dió
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest