- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
krichd1 #131279 üzenetére
Szerintem ezt így általánosságban csak a rézbevonatú alu kábeleikről lehet elmondani, az OFC-ik nem szarok. Sokféle kábelt forgalmaznak ám, és deklaráltan az alsó kategóriát célozzák meg.
(#131282) strcpy "milyen méterre kapható hangszóró kábelt ajánlanátok? (Mondjuk 2500-3000Ft/m értékhatárig.)"
Látom, az esti térítés megtette a hatását.
Semmi szükség a belépő hangdobozaidhoz 2-3k-s kábelre, de a te pénzed, ha így érzed jól magad, akkor nosza. Nagyon fontos a pszichés elégedettség a hifi-házimozi világban, a hangot is jobbnak véled "hallani" tőle.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
krichd1 #129230 üzenetére
"Vagy ott a hangosítási vonal, itt használnak 12", 15" mély-közép hangszórókat is, aztán mégis ott vannak mellettük a szubok."
....az nem lehetséges, hogy a "megmozgatni kívánt levegőmennyiség" miatt nem 6"-os hsz-k kerülnek ezekbe, mivel az esetek nagyon minimális számában tervezik ezeket átlagos szobában/nappaliban történő felhasználásra, ellenben annál gyakrabban nagyobb termekhez ill. szabadtérre .... !?
De ugye a hifi/hm vonalon nem csak a "mennyiség", hanem a minőség is követelmény, ezért szerintem nem érdemes/lehet így ezek között párhuzamot vonni .....
-
szepi0808
senior tag
válasz
krichd1 #129209 üzenetére
Egy győri barátomnál úgy emlékszem, hogy ugyanez a szett van a moziszobájában, ami 20m2 csak porci/végfokkal hajtja őket, tehát sokkal nagyobb erő társul hozzá.
Minek kellene nagyobb szobába tenni, hogy kifulladjanak nagyobb hangerőn és jönnek az ezzel kapcsolatos különböző anomáliák?
Szerintem meg kellene különböztetni a finomodó, halkan mozizás és az odabaszós vérbeli mozizást, mert egy kisebb rendszerrel lehet halkan, szépen, csendben mozizni, de azzal nem lehet egy jó vérbeli ütős mozit csinálni. De viszont egy nagy rendszer tud kis hangerőn szépen, sőt sokkal dinamikusabban is szólni.
Megjártam már én is a hadak útját itthon és telepítések, látogatások során is sok tapasztalatot gyűjtöttem, így van egy kis fogalmam az egészről. Az biztos, hogy én a vérbeli ütős mozit kedvelem, de csak akkor a rendszer nem korlátozott ez irányban, mert akkor megkérem az illetőt, hogy inkább használjunk kisebb hangerőt.
Tudom, most jött szepi és felborít itt minden a bevált szokás, de lehet, hogy ez a hozzáállást is jó, ha valaki megismeri ezen a fórumon is. -
gabo01
őstag
válasz
krichd1 #126379 üzenetére
Köszi de ezeket már néztem! Minden képen valami Infinity-hez képest "kis" méretű zárt doboz kellene!
Csak Reference 1 és Reference 10 jöhet szóba a mérete miatt! Az MK2-es Ref 1-et a magasa miatt és mivel az reflex kialakítású hanyagolnám!
Ez lenne az igazi csak már elkelt!: Reference 10
Az előzőt alapul véve ezt "kicsit" drágállom!: [link] -
BBéci
legenda
válasz
krichd1 #125401 üzenetére
A méret és a hangminőség nincsenek feltétlenül arányban, sőt, a kisebb gyakran jobban szól.
(#125402) Hohocali
Döntsd el, melyik úton akarsz elindulni. Veheted a pénztárcádhoz illő legdrágább házimozi erősítőt, vele elég jó sztereó hangminőséget és ha azzal elégedetlen leszel, gyűjthetsz kétcsatornásra. Vagy olcsóbb házimozi erősítőt és egyből valami sztereót is veszel mellé. -
BBéci
legenda
válasz
krichd1 #125398 üzenetére
Nem ES100-hoz, hanem ES80-hoz kellene hasonlítani, de azon sem csodálkoznék, ha annál is jobban szólna.
Nem ez a lényeg, hanem a 100 négyzetméterhez szükséges membránméret és az abból származó hangnyomás.(#125397) Hohocali
Ha elolvasod az összefoglalót, abból megtudod, hogyan viszonyulnak egymáshoz. -
válasz
krichd1 #124938 üzenetére
"Ha megfelelő anyaggal vonták be az üveggyapotot, akkor nincs probléma"
Ezzel az a gond szerintem, hogy ami átengedi a hangot, az a kiporzást is át fogja, ami meg lezárja a kiporzás útját, az valószínűleg a hangot sem fogja megfelelően átengedni. Nem így van?
Ráadásul szerintem, általában nagy ívben leszarják a gyártók, hogy mi lehet a hosszútávú káros következménye a terméküknek. Ha nincs épp hatályos jogszabály a kőzetgyapot lakótérben használatának tiltására, akkor miért ne készíthetnének belőle akusztikai panelt, vagy bármit? Van ilyen jogszabály?BBéci :
Én is így voltam, pár hónapja volt erről szó. Azt hittem én is, hogy csak az üveggyapot a káros, de aztán kiokosítottak, hogy ugyanúgy veszélyes lehet a kőzetgyapot is.
"Kőzetgyapot szigetelés hátrányai:
− ára jóval magasabb,mint az EPS-é
− alakját kevésbé tartja meg
− hasonlóan az üveggyapothoz belégzése veszélyes""Negatív mellékhatást senki nem tapasztalt."
Az nem is úgy működik, hogy belégzed, és rosszul leszel. Az azbesztnél sem így működött, hanem hosszú távon.
Szerk.: Dorian Így, így!
-
BBéci
legenda
válasz
krichd1 #124938 üzenetére
Üveggyapotot én sem engednék lakótérbe, azt is utálom és bánom, hogy a födémet azzal szigetelték. Ha dolgom van a padláson, porálarcot teszek fel.
Viszont a kőzetgyapottal semmi bajom, egyik ismerősöm alagsori zene/moziszobájában azzal burkolták a falakat és a plafont. Negatív mellékhatást senki nem tapasztalt. -
devil-k
nagyúr
válasz
krichd1 #124926 üzenetére
Nem a kezelt náddal van a probléma... annak egyértelmű, hogy semmi kockázata nincs, de ettől függetlenül fenntartom az állításomat, hogy akit komolyabban érdekel az akusztika, az ne kísérletezgessen, mert xzy-től ezt hallotta, hanem fogadjon fel szakembert, szakszerű segítséget.
A fagyapotot nem ismerem.
-
Joshi
titán
válasz
krichd1 #122924 üzenetére
Oké szóval nézzem a magyar listaárakat legyen az bármilyen komponens. És hogyan tovább? Ez így már jó vétel lesz egy komplett házimozi rendszer kiépítéséhez? Erősítő 300k + 600k hangfalcucc sub nélkül. Ez így jó bármilyen cuccot néztem ki? Mert ha át kell beszélni az egészet, akkor mi értelme ennek?
(#122926) Nemir Ombe látod, te is a high end cuccokról beszélsz holott a nagy átlag nem ezt keresi még haladó szinten sem. A középkategóriában viszont már nagyon is résen kell lenni az árakat tekintve is. Ne ragozzuk tovább, van egy képlet ami alapján kell választani, majd véleményt kikérni ha szükséges. Nagyjából ennyi. Tök jó ez a fórum.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
krichd1 #122851 üzenetére
egyébként amennyire emlékszem, a nagy reference K1 canton egész megbocsájtó volt, és jól szólt. jó vétel lehet a ref 7 canton is, de a 247-t is nagyon szerettem, ajánlom. legjobb az lenne, ha ki lenne próbálva a végleges láncban.
és itt jön be, h miért nem vettem sosem webshopból olyan hifit, amit nem ismerek. a 14 nap nem arra való, hogy kipróbálgatni, hogy kategóriájában melyiket vegye az ember, arra legfőképpen haverok otthonában kéne rájönni, vagy saját cuccokkal ellátogatni szaküzletbe.
-
BBéci
legenda
válasz
krichd1 #122831 üzenetére
Itt az FS 247.2 ára a hivatalos magyarországi disztribútornál: [link]
Hol van ebben misztikum?(#122829) Pazolini
Ahol a Reference 7 jól szól, oda nem biztos, hogy elég lesz az FS 247.2. Nézd meg a doboz és a membrán méreteket, ahhoz a Cantonhoz inkább a 249.2 hasonlítható.
Nemrég hallgattam egy rendszert FS 249.2 frontokkal, Cambridge Audio CXR200 és Primare SPA23 erősítőkkel. Utóbbi tudta belőlük kihozni a maximumot, tehát ezzel is érdemes kalkulálni, csúcskategóriás erősítő való eléjük. -
bajnokpityu
félisten
válasz
krichd1 #105727 üzenetére
Nemrég összehangolhattuk a hdmi, bnc, aes összeköttéteseket egy streamer, és a legdrágább Gd-s sabre dac között. Ugye a gd nem trafoval csinál aest, hanem korrektebbül. Hdmi itt ugye i2st jelent.
Aes és bnc kb egál volt, rca gyengébb, i2s nagyon sokkal gyengébb.Ha aest kommersz trafóval csinálják, garantáltan gyengébb, mint bnc.
Gorbep, sztem felesleges összevetni. Normális láncban nincs földhurok. A problémát meg kéne inkább oldani, mint megalkudni, sztem.
-
válasz
krichd1 #105138 üzenetére
Én nem használok csatlakozót, két okból.
Az egyik ok, hogy így a legkevesebb a kontakt, elméletileg így lesz a "legtorzulásmentesebb" a hang. Ez még akkor is fontos tudatilag, pszichésen, ha a csatlakozók okozta plusz kontakt miatti "torzulás" az egyáltalán nem hallható tartományba esik.
A másik ok, hogy a könnyen kezelhető banándugók miatt állandó késztetésem volt, hogy cserélgessem, összehasonlítsak, teszteljek. És meguntam. Meguntam azt, hogy hónapokig nem a lényegről, a zenehallgatásról, filmnézésről szólt a rendszer előtt töltött időm, hanem az állandó vizslatásról, meg cserélgetésről, meg különbség-megfigyelésről. A ZENÉT szeretném már hallgatni, nem hangyafasznyi másságot, eltérést analizálni. Na, erre nagyon jó a beszorítós kábelvég, mert minden késztetésem elmúlt a cserére a mostani kábelemmel, a biamp bekötés miatt duplán nehézkes beszorítós csatlakozással.Mondhatjuk úgy, én rövidre zártam a kábel-kérdést egy kitűnő ár-érték arányú kábel csatlakozó nélküli biamp bekötésével.
BBéci : "Nem tudok fogtechnikus aggyal gondolkozni."
?
? Mi bajod a fogtechnikusokkal? Van 2 ismerősöm aki az, normális emberek.
-
sixer66
senior tag
válasz
krichd1 #105130 üzenetére
Egyáltalán nem, a minőség a lényeg, az hogy kényelmetlenebb.....ha egyszer berakom a helyére, nem akarok után hozzányúlni, csak a távirányítóhoz.
(#105133) Gabesz26 egyelőre most küzdök, mert 3.0 van , így a hátterek és a sub is hiányzik és már ellőttem 300K-t, ami amúgy nem sok ebben a témában, csak most nekem sok kicsit, de ha jól számolom, olyan 450-500 között meg fog állni a kész rendszer.
(#105125) bajnokpityu sajnos nagyon kezdő vagyok még a témában...
-
válasz
krichd1 #103831 üzenetére
"Jó minőségű, kiszárított, megfelelően felületkezelt fának kicsit sem szabad megrepednie."
......gondolják ezt a laikusok, vagy azon szakmabeliek, akiknek nincs nagy tapasztalata. Más az elv, és más a gyakorlat. Ez nem azt jelenti, hogy minden esetben lesz repedés, hanem azt, hogy van egy természetes mozgása a fának, és nincs az a felületkezelés, ami tökéletesen megóvja a fát a pára-változástól, klímától, UV-tól, hőmérséklet ingadozástól. Sőt, a felületkezelés esetleges "tökéletessége" (persze ilyen csak elvben van), tehát a hermetikus lezárás nagyobb bajt csinálhat, mint a fa természetes szellőzése, és némi mozgása.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
krichd1 #102119 üzenetére
egyébként ez, h mit enged meg a szabvány is igazából azért lett, hogy lehessenek HDMIs 60rugós erősítők.
ez korántsem jelenti, hogy mind olyan hulladék lenne.ahogy az usb is megengedőbb,mint a firewire (utóbbi elég szűk). ehhez képest már bőven túlléptek a normálisabb usb-spdif konverterek a firewire hangminőségén. már a tabla is jobb volt,mint a mytek 192 firewiren, pedig a firewire cuccok a firewire port köré épültek.
-
Dorian
félisten
-
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
krichd1 #100380 üzenetére
A bit egy logikai érték, amit fizikai jel formájában tárolunk, továbbítunk. A jel lehet zajos (megváltozik az a fizikai tulajdonsága valamilyen hatás miatt, amit a feldolgozáskor mintavételezel), és ebből adódóanaa bit lehet hibás (értsd nem azt az értéket hordozza, amit szántál neki.). De ha egyszer eldöntötted, hogy a jelet milyen bitté dekódolod, akkor a bit nem hordozza a jövőben a jelre rakódott zajt. Hogy a hibás biteket kiszűrjék, az előreálthatóan zajos csatornára hibavédő kódolást is szoktak tenni, ami lehet moduláció része, vagy a logkika folyam transzformációja.
-
whatnot
őstag
válasz
krichd1 #100356 üzenetére
Igen, ez már rendes forrás
Ami kérdés viszont felmerült bennem: írja, hogy az olvasást, ill. az értelmezést/döntést befolyásoló dolgok inkább az analóg áramkörökre hasonlítanak itt. Ez ok, nem is mondta senki, hogy az olvasás hibamentes, sőt. A kérdés az, hogy végül a DAC-ba mi jut be: tényleg hibával terhelt jel? Tehát vannak hibás bitek? Ha nem, mert végül is javításra kerülnek a bitek, akkor nem mindegy, hogy alacsonyabb minőségű alkatrészek miatt az olvasáskor többször hibázik?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
krichd1 #100356 üzenetére
anno beleolvastam, érdekes volt
még ha pl a négyszögjel digi kijáraton nem túl szép. láttam anno a tabláét, meg olcsóbb konverterekét, volt difi.viszont a végeredmény számomra nem elég meggyőző. nem rajongok a heed futómű+dacért.
olyan írásokat lenne jó olvasni, amik azért magunk izlése szerint magas szintű cuccok mérnökeitől származnak. hogy miért pont úgy csinálták, ahogy. XT a múltkor meglepett egy soulotion interjúval.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
krichd1 #100086 üzenetére
Csak azt próbáltam,amit az eladó javasolt. Elvileg lehetőség lenne több félét kipróbálni, de most nincs időm rá. Ez a tesztecske is nagyjából fél-egy éve várat magára.
7alvó: no, azért nem Dream V10. mivel a hangfalkábel középtartománya az igazi előnye, sztem centernek pl abszolút értékben jó lehet, de ilyen böszme vastagságot hogy rejt el átlag ember pl a hátterekhez, nem vágom.
-
robi-k
őstag
válasz
krichd1 #97387 üzenetére
Nem, ez egy teljesen egyedi gyártó, több mint 15 éves kábelépítési tapasztalattal. Mindent maga fejleszt és gyárt, a vezetékek alapanyagát is (maga szerzi be a színtiszta ezüstöt, és készíti el belőle a megfelelő átmérőjű huzalt.
Csak ezüst (999,99) vagy színarany (999) kábeleket gyárt. Az ár... hmm.... nem kevés, de vállalható.Pityú: letöltöttem a képeket:
-
bajnokpityu
félisten
válasz
krichd1 #96523 üzenetére
szimmetriának akkor van értelme, ha bejárattól kijáratig minden végig szimmetrikus. no, pl az XPA5 pl XLRes, de a végén a hangfalcsatik kijáratának a hidegpontja közös. Hogy mi lehetett oka, nem tudom. nincs kapcsirajzom, és még senki se kötötte át. vagy a sheri,ami tesócég, ott is RCAból csinálták a proci végén az XLRt.
de más prociknál is csinálnak ilyet. asszimm kijáratból csinálnak egy opával szimmetrikusat. de minek? dibox ilyen szinpad teknikában, ahol huszonméternyi vezeték miatt kell zavarérzéketlenség.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
krichd1 #87663 üzenetére
twin: nem volt itthon FW kábel, igy koaxról próbáltam. összefoglalva: vállalhatatlan. eszméletlen szinezett, főleg a középtől fölfele. annyival,de annyival jobb ettől egy essence one, hogy az nemigaz.
ennyit a katonai gyártástechnológiás,de azért széthulló csodáról.
tessék elfogani, nicns ingyenleves. ha vmi 80rugó ujonnan, az valamiért csak olcsóbb , mitn a 120as essence.
és akkor beleraktak egy csomó fölösleges ficsört, mikrofonerősítő,stb. ezt is bele kellett tenni árba. nyilván hulladék lesz a végeredmény.
aztán nem csodálom, ha szarrámossák csövesekkel -
bajnokpityu
félisten
válasz
krichd1 #87549 üzenetére
fejeseket önmagukban nem sok értelme van tesztelni. tapasztalt vagy már ennyire.
hd800at itthon hallottam már dinamikushoz képest baromi jól szólni.essence one meg nem olyan rossz dac, ha figyelembe veszed használt kb 80rugós árát, és hogy ennyiért adnak két külön potmétert, egyiket előfokként, másikat fejeserősítőként tekerheted. és valódi szimmetrikus!
van nálam egy TC twin, még nem próbáltam ki.azt pl best buynak erőltettik úgy hallottam a dacos topicban 60ért használtan, és valami rémesen gagyi hatású. külsőre egyértelműen essence, eddig.
-
BBéci
legenda
válasz
krichd1 #87549 üzenetére
Mi a baj a finomkodással? Talán földbe kellene döngölni egy olyan terméket, amiből világszerte rengeteget adnak el? Nem Sennheiser HD 800-hoz kell hasonlítani.
Nehogy azt gondold, hogy jónak tartom a Beats füleseket. Ipari hulladék az összes, de milliók használják boldogan. -
xtremetuning
addikt
-
gutentag
tag
válasz
krichd1 #86788 üzenetére
Sajnos a szoba és bútorok kialakítása csak egyféle elhelyezést tesz lehetővé, abból próbálom kihozni a maximumot.
Most a kiválasztási-vásárlási fázisnál tartok, majd a többi tényezőt fokozatosan rakom rendbe. Pl. most néztem ki egy szőnyeget a párommal frontok és a kanapé közé...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Apple Watch
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Autós topik
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest