Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
Az Onkyo 508-asomhoz kapott antenna kábele rövid, magát azt a műanyag keretizét a TV mögé akarom rakni, és nem ér el odáig. Megtoldhatom simán egy olcsó hangszórókábellel?
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok!
Tudom, hogy nem erősítő, de segítségre lenne szükségem:
Van egy kompakt bögreszett, LG. Egyik napról a másikra nincs hang. Semmi. Nincs rádió, nincs a tv hangja, nincs a filmeknek hangja, sőt test tone se. A hangfalakak sem "búgnak", mintha nem is lenne benne áram.
Látszatra (tehát a kábelek a helyükön, nincs némítva...stb.) minden stimmel.
Van valakinek tippje azon kívül, hogy besz@rt az egész? Ha meg besz@rt, akkor valami olcsó összegért van esély ilyenkor javításra?
Vagy kezdjem el összeszedni a szüleim komponens szettjének az ötleteit...
-
TazLeacher
nagyúr
Jó, akkor kérdeznék: melyik a legolcsóbb 1.4-es HDMI-vel ellátott erősítő? Ha valaki tud valami jó használtat, azt is szívesen fogadom...ilyen Yamaha v367 vagy Onkyo 308 környékében gondolkoztam, lehetőség szerint használtan, minél olcsóbban.
-
TazLeacher
nagyúr
A JBL SCS 200.5-ről mik a vélemények? Anno a 178-at sokan ajánlottátok belépő kategóriának. Ez az utód, és van olyan jó (vagy jobb?) vagy esetleg ez már csak az előd sikerét kihasználva gyengébb. Ajánlott szett mondjuk egy kompakt rendszer kiváltására? 30 nm sok neki?
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Patice #15786 üzenetére
Kb. a szoba felét (talán 2/3-adát) határolná be a 4 hangszóró. Tényleg nem a "maximum mozi" miatt kérdeztem. 50 évesek elmúltak a szüleim, és általában TV-t néznek, de alkalmasint (heti 1-3) megnéznek 1-1 filmet. Csak most elromlott a kompakt (egy 50K-s LG egybe rendszer), és elegük van, hogy 1,5 évente elromlik valami, és minden csere ezeknél. Tehát tényleg csak annyi kellene, hogy több legyen, mint az "élvezhetetlen" kategória. Ha kompakt szintjét már felülmúlja, akkor már jó.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Jégkokó #16172 üzenetére
Kicsit másképp látom a dolgokat, mint itt a kemény mag, így megpróbálom neked elmagyarázni a lényeget, hogy megértsd:
Veszel egy ilyen cuccot 60K-ért, és nagyon örülsz, 'oszt annyi. 1-1,5 év múlva, amikor lejár a garancia, akkor szépen tönkre fog menni. Két választásod van: megicsnáltatod, vagy veszel egy másikat. Ha megcsináltatod, valószínűleg, 10-20K lesz a költsége, és talán még kihúz újabb fél-1 évet újabb hiba nélkül. A második vagy a harmadik ilyen kanyar után tele lesz a tököd az egésszel, és veszel egy másika, újabb 60K-ért...stb...stb.
Ha veszel egy olcsóbb használt 5.1-es erősítőt, ami jó állapotú, megbízható, az kijön kb. 40K-ból. Veszel hozzá valami olcsó szettet - lényegében akármit veszel jobb lesz, mint az egybe szett - és egy lejátszót. Lehet, hogy nem 60K lesz a vége, DE:
Ezek az erősítők nem 2 évre vannak tervezve, és a hangszórók sem. Ha mégis bármikor a jövőben bármi meghibásodik, akkor elég azt az egy komponenst javítani/cserélni. Illetve az ilyen rendszerekben benne van a továbblépés, vagy a kisebb pénzek belefektetésével való fejlődés.
Én a szüleim egybe rendszerét szerettem volna mostanában leváltani. Egy 40K-s erősítő + hozzá innen az aprókból a JBL 200-as 5.1 szett (33K). Ez így 73K, ehhez veszel valamilyen (amilyet akarsz) lejátszót, és kész. Később, ha komolyabbra szeretnél váltani, a hangszórókat eladod minimális bukóval, és veszel amit jónak látsz...stb...stb. Ez a két 1,5 évente vegyünk komplett házimozit hangszóróstul mindenestül nem túl pénztárcabarát megoldás. Ráadásul ha később egyéb komponensekkel is tudod bővíteni. (Mondjuk veszel egy médialejátszót, amit összekötsz az erősítővel, és ennyi).
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Jégkokó #16197 üzenetére
Van itthon Nokia 6310i, a mai napig működik. Szerinted a mai telefonok is bírni fognak annyit?
Igazából film lejátszásra használnám amit a hálózaton küldenék át rá.
Ehhez nem kell házimozi, erre van a médialejátszó...
Meg sehogy se tudtam átvarázsaolni a hangot a tv re pedig minden kábelt bedugtam rajta.
Nem teljesen értem a gondot. Hogyhogy a hangot a TV-re? Pont arra van a házimozi, hogy ne a TV-ből jöjjön a hang, hanem a hangszóróból...miért kéne a TV-ből hangnak jönnie? Ezt most tényleg nem értem.
Továbbá: igazad van, csináld. Jobbat nem tudok mondani. Megfordult a kocka. Most Te győzködsz arról, hogy miért is jobb az. Engem nem kell meggyőzni, eddigi életem során 5 egybe házimozi volt a családomban (1 Samsung, 1 LG családi közösbe, és 1 Orion, 1 Samsung nekem, 1 LG fateroméknak mióta elköltöztem.), tehát lehet, hogy tudom, hogy miről beszélek. 1éve váltottam, ennek a közösségnek a hatására, és azóta is minden nap megveregetem a vállamat, hogy király csávó vagyok, jól döntöttem.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Deadzone41 #16228 üzenetére
Meg a mai napig vannak készülékek, amik nem játszanak le FLAC-ot...mi volt 10 évvel ez előtt?
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
Ha elmész két hétre, és a macskának más ad enni, a macskának semmi baja...egy több éve veled (lakásban élő) kutya legalább az első pár napban tuti lelkibeteg lesz. Meg, ha majd látok macskát örülni, miután haztért a gazdája...akkor talán elhiszem...van macska a családban. Szeretni tud ő is...a maga módján. De aztán nagyon nem viseli meg, ha más megy haza, nem a gazdája, és ő adja a kaját...
-
TazLeacher
nagyúr
Csak a lényegre válaszolok, ami OFF persze:
Nem vagyok kutyás. Állatos vagyok, lényegében tök mind1 kis túlzással. Szeretem a macskákat is, csak máshogy kell őket kezelni. Úgy, ahogy szeretem a tengerimalacokat is, de azokat is máshogy kezelem. Nem vitatkozni akarok, mert állat-állat, de mások. És az való igaz, hogy a kutya viselkedése közelebb áll az általam "állati szeretetnek" felfogható dologhoz.
-
TazLeacher
nagyúr
Csak egy gyors elméleti kérdés: ha az erősítő nem képes a HD hangokra, de a forrás az, akkor mi történik? Tehát, ha a lemezen True HD hang van, de az erősítő csak DD és DTS-t tud, akkor "visszahúzza" de lejátsza, vagy tökéletes kuss lesz, és egy szemernyi hang sem jön ki belőle?
-
TazLeacher
nagyúr
Köszönöm mindenkinek, milyen fitt mindenki vasárnap reggel.
-
TazLeacher
nagyúr
Újabb amatőr kérdés. Ha van egy erősítő, ami nem tud 1.4 HDMI-t, de van mellette egy 3D-s BD lejátszó, ami viszont igényli, ezért a BD lejátszót direktbe kötöm a TV-vel, akkor mit kell még és hogy bekötni, beállítani, hogy a BD hangja is házimozin szóljon?
-
TazLeacher
nagyúr
Megint itt.
Szóval: van egy kompakt házimozi, egybedobozos bögreszett. Vannak különböző eszközök (set top box, médialejátszó, BD lejátszó), aminek a hangját a hangszórókból szeretnénk hallani, de ugye ezen nincs, csak 1 bemenet. Az már biztos, hogy a kompakt ki lesz kukázva, és egy komponens rendszer lesz helyette, de kérdés: amennyiben most csak erősítőnk van, a hangfalak vásárlása későbbre tolódna, össze tudom-e valahogy kötni úgy, hogy a az erősítőt beillesztem a rendszerbe, és minden a kompakt cuccon szóljon, azt lényegében csak "hangszórószettként" használva?
Tudom, vannak hülye kérdéseim...
-
TazLeacher
nagyúr
Van ez az oldal, a demo-world. Nem tudom ki ismeri, de innen le is lehet tölteni ezeket az ingyenes demokat, vagy e csak egy gyűjtőhely, hogy milyen demok léteznek?...nem igazából találtam, hogy hol lehetne letölteni.Most néztem, hogy ezek nem ingyenes demok...ebayen az egyik 80$.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Ha egy hangszóró hátán 2 pár (két piros - két fekete) kábelcsatlakozónak van hely - nem tudom, hogy hogy hívják ezt, pedig itt mintha már olvastam volna - akkor hogy kell bekötni, ha csak egy kábel van? Vagy tök mind1, hogy melyikbe párba megy a kábel?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Oldfighter #30434 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
TazLeacher
nagyúr
Adott egy Pioneer VSX-322 erősítő, egy hozzákötött BD lejátszóval, HDMI-n keresztül. 5.0 van ráköve, a hangszórók az erősítő beállításoknál tesztelve lettek, szól mindegyikből a teszthang, az erősítő AUTO SURROUND beállításon van, tehát elvileg a bemeneti jel alapján kellene kiválasztania, hogy mit adjon ki. Egyszerűen nem sikerül belőle térhangot kihozni. Beraktam egy gyári BD lemezt (Gladiátor), de ott sem. A különböző hangformátumok logóját (DD, DTS..stb), - amit elvileg kiír az erősítő, ha ilyen formátumot érzékel - még nem is láttam rajta....csak akkor szól a többi hangszóró egyáltalán, ha ProLogic, meg ilyen izéket állítok be...mi lehet a gond?
-
TazLeacher
nagyúr
Igazából egy dolgot nem értek: a topic címe:
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható
Akkor mire számít az, aki tanácsot kér. Beírod Google-ba, hogy Házimozi erősítő és 50.000 Ft alatt nem igen találsz a boltokban. Akkor mire számít az, aki idejön és 50.000-ből akar komplett házimozit...? Be lehet nézni, jó...azt is értem, hogy sokszor bicskanyitogató a stílus és/vagy a "maximalizmus", de egy dolgot meg kell érteni: ez nem a kompakt rendszerek topicja, ez az erősítő + valamik topicja....
Azon háborogni, hogy miért nem ajánlanak itt ilyen rendszert, kb. olyan lenne, mint az XBox-os topicon szuámon kérni, hogy miért nem ajánlanak jó játékokat PS3-ra...
-
TazLeacher
nagyúr
Ez most nem feltétlen rólad szólt. Leírom neked is: ugyan ezen mentem keresztül, mint Te, pont ugyan így kezdődött, pont ugyan így volt. És igen, nekem sem tetszett sokszor, amit olvastam, kaptam, de elfogadtam. Köszönőviszonyba nincs a rendszerem az itt lévők rendszerének még a felével sem, de van egy vállalható, számomra nagyon kedves, és ami talán fontosabb, jó rendszerem. Bizonyára az itt tevékenykedők jelentős részének furcsa lehet, de nem vágyom jobbra. Számomra ezen felül már "pénzkidobás" lenne erre a hobbimra többet költeni, de ez van, nekem ez volt az, amennyit szívesen költöttem rá, és úgy érzem, megérte.
És igen, abban sajnos igazad van, hogy eléggé magasan van itt a mérce, ezt már többen kifogásolták, véleményem szerint jogosan. Ez azért van, mert eléggé "belterjes a topic". Amíg viszont ez így van, a többi dolog is így marad. Meg kell tanulni kihámozni ezek közül azt az infót, amit fel tudsz használni, az építő jellegű kritikát, és a többit pedig elengedni a füled mellett. Ez most nem önérzetről szól... -
TazLeacher
nagyúr
Csesztettem az erősítőt. Tudna valaki abban segíteni, hogy az 508-as Onkyon mit kell beállítani, hogy a hangszórók a forrás szerint szólaljanak meg? A múltkori Pioneer-es próbálkozásom alkalmával ott volt egy gomb, amit ha bekapcsoltam, akkor minden így ment. Tehát a TV adás sztereó volt, a BD filmeknél kijelezte a HD hangokat, illetve a DD vagy a DTS-t...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz TazLeacher #31727 üzenetére
Nálam a dolgok nagyjából jól mennek, de a set-top-box esetében mindenáron "ál 5.1"-et ad.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz #09634560 #31755 üzenetére
OK, ebből lényegében egy szót sem értettem. Én csak hobbifelhasználó vagyok, nem értek hozzá. Akkor máshogy kérdezem: normális, hogy kiírja? Jó ez nekem? Vagy ezt automatikusan odarakja?
Bocsánat, ha értetlennek tűnök, de tényleg vakhülye vagyok ebben a témában. Most próbáltam rákeresni erre: "Pulzuskód-mdulált hang" google-ban, de nem találtam olyan találatot, amitől okosabb lettem volna.
-
TazLeacher
nagyúr
Köszönöm szépen a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.