Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#73892) SchumiBácsi

Üdv all!

Adott egy motorkiemelő zsiráf, amit kicsit upgradelnék. Valamennyi teher mozgatásánál nem a munkahengert működtetném, hanem tennék rá csörlőt és a gém egy pontban rögzített helyzetében a csörlővel dolgoznék.

Viszont egy helyen olvastam hogy pl. a spaniferes csörlővel nem lehet emelni csak húzni. Sőt az összes egyszerűbb kézi csörlőnél amit eddig néztem azt írja hogy vonszolása-húzásra, nem emeli ki külön hogy emelésre is használható.

Honnan tudja a csörlő hogy ő most húz, vagy emel? :D

Vagy az van a dolog hátterében hogy karral ugyan el lehet húzni pl. egy 500kilós testet, vagy lejtőn felhúzni valamit, de a retesz úgy van tervezve hogy azt függesztve már nem bírná el? Azaz akár fel is emelné, de a retesz/kilincsmű megadná magát abban a pillanatban hogy leveszem a kezemet a hajtókarról?

Egyelőre csak ezt a csörlőt találtam ami ideálisnak tűnik nekem és nem a vonszolós kategóriában van. A gém túloldalán lenne még egy csiga, így ha az 545kilósat választom, elvileg 1090kilót is tudna. Egyébként a csörlős módban 100kiló alatt emelnék, ami csigával 50kiló. Annyit már csak kibírna még egy vonszolós megoldás is kireteszelve nem?

Köszi előre is!

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.