Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#73901) flashpointer válasza inf3rno (#73895) üzenetére


flashpointer
őstag

E-Autoknak meg latvanyosabban megfigyelheto, mar latni hogy amelyik akksi egesz nap tolton logott fullra toltessel (lehet szabalyozni hogy mennyire toltse fel) par ev alatt siman 20-30% ot romlik a kapacitasa.

(#73902) inf3rno válasza Bile Demon (#73896) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én úgy csinálom, hogy megvárom amíg lemerül, utána feltöltöm 100%-ra, és így tovább. Telefonnál ez általában több nap, mert nem sűrűn használom. Laptopnál is lehet akár egy hét vagy több is. Eddig nem volt aksi gondom egyik kütyünél sem. A telefonom 5 éves. Volt nálam egy használt laptop egy darabig, az állandóan töltőn volt az előző tulajnál, és gyakorlatilag kuka volt az aksija, de az is kb. 5 éves lehetett, szóval akár az elöregedéssel is lehetne magyarázni. Na ez a folyamatos töltés, amit szerintem nem szabad. A töltési ciklusok száma is számít ezeknél, szóval ha lejön 5% és felnyomják újra 100%-ra, akkor gyorsabban tönkre fog menni. Persze ez is csak egy példa a sok közül. Kísérleti eredményeket kell nézni, ahol lehetőleg sok aksit leteszteltek, hogy lehessen erről bármi megbízhatót mondani, és attól is függhet, hogy milyen elektronika van az akku felett, mert általában a teljesen 100%-ot nem engedik egyiknél se pont azért, mert károsítja az akkut, hanem már az elérése előtt leállítják a töltést. A telefon pl így is 100%-ot fog kiírni, de ténylegesen az aksi kapacitásának nem a 100%-a lesz rajta.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#73903) benyo513


benyo513
tag

Sziasztok!
Egy általános kérdéssel fordulnék hozzátok.Egy egyszerű fém- és vezetékkeresőt / detektort keresek. Egyenlőre még csak ezt a Bosch GMS 120 -t néztem. Tudtok ajánlani esetleg 30-35ezer forintig bezárólag egy keresőműszert?

(#73904) fuwiradis


fuwiradis
tag

Sziasztok! :R

Tanácsra, tippre lenne szükségem. Már kaptam itt korábbi problémával nagyon jó tanácsokat, úgyhogy ha nem nagyon zavarok, akkor lenne még egy kérdésem :D

Konyhai mosogató egykaros csaptelepét szeretném cserélni. Nagyon régi, kiszolgálta az idejét, javítási kísérlet szerintem már meg sem éri. Fürdőszobai csaptelepet cseréltem már párszor, és Kádár-kockában ott is szívás volt, mert kevés a hely, de még mindig alá tudtam feküdni, hogy a régi rögzítés oldásakor, az új felrakásakor lássam mit csinálok.

A konyhában ennél is gázabb, a beépített konyhabútor egy kb. 36cm (szé)x60cm (ma) nyílásán keresztül lehetne hozzáférni, de ott rögtön útban van a mosogató szenyvízhez visszacsatlakozó pvc csövei, így rendesen még nem is tudtam alánézni, hogy mivan (néhány fényképet lőttem..).

A csövek közül az egyszerűbben eltávolíthatóakat valószínű le kéne szedni. Ezek is olyanok, hogy amióta az eszemet tudom ezek vannak itt, szóval jó kérdés milyen "meglepetéseket" tartogatnak. :DDD És még ekkor sem biztos, hogy egyáltalán hozzá tudok férni a csaptelep rögzítéséhez.

Van valami tipp esetleg? Vagy egy csodaszerszám hasonló esetre, amit esetleg nem ismerek és ilyen sz*r elrendezéseknél tudna segíteni?

Előre is köszi és bocsi a regényért :R

[ Szerkesztve ]

(#73905) NEMO1968 válasza inf3rno (#73902) üzenetére


NEMO1968
őstag

Na igen,ez örök vitatéma.
Sokszor ölre mennek egy-egy ilyen vitában.
Csakhogy,Li-ion akkuból is legalább 5 fajta van.
Van ugye a LiPo,
LiFePo4
LiMn2O4
LiNiCoAlO2 és még a fene tudja milyenek.
Ezekből 3,aminek megegyezik a max. feszültsége,a többi ha jól emlékszem 0.1V-al kevesebb.
Sokkal lényegesebb, hogy a más kémiájú akkuknak más a tartóssága is ,több,vagy kevesebb TELJES (lényeges) töltés ciklust bírnak.
Na most a gyártók nem kötik az orrunkra,hogy mégis milyen a cella,(hacsak az árával nem),adnak egy olyat,ami 300 ciklust bír,ezt használod mondjuk 3 évig úgy,hogy 1 héten egyszer töltöd.
Egy másik emberke vesz egy másik fajtát,ami 500 ciklust bír,és használja 5 évig.
Utána megy a vita,hogy az egyik miért bírta jobban,mint a másik.
Ez mellett még befolyásolja a használati szokás az élettartamot.
Egy 95%-ról 30%-ra merített akku sokkal előbb kinyiffan,mint egy olyan,amit Ún. mikrociklusokkal töltenek 95%-ról mondjuk 50%-ig lemerítve,majd visszatöltve 80%-ig.
Mindezek mellé jön még az akkuk kapacitása,amivel szintén kitolhatod az élettartamot.
Most az E-bringa a példa.
Egy 7Ah-s akkut töltesz mondjuk hetente.
Veszel egy 21Ah-st,azt pedig 3 hetente úgy,hogy a használat körülményei nem változnak.
Melyik fog tovább működni? :)
Még az a faramuci helyzet is előfordulhat,hogy egy rosszabb LiFePo4 akku nagyobb kapacitással,mikrociklusokkal töltve sokkal tovább akku marad,mint a névleg jobb,de agyongyötört másik.
Lehetne ezt még ragozni pl. a témaindító tárolási körülményekkel is,csak éppen felesleges ölre menni. :D :D

Elnézést mindenkitől a regényért!! :D :D

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#73906) inf3rno válasza NEMO1968 (#73905) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem elég jól kitárgyaltuk a témát, térjünk vissza on topikba.

Buliban hasznos! =]

(#73907) NEMO1968 válasza inf3rno (#73906) üzenetére


NEMO1968
őstag

:) :) :) :) :) :K :K :K :K

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#73908) pjen válasza benyo513 (#73903) üzenetére


pjen
félisten

Amit a kereső mutat az csak irányadó.Mielőtt bele fúrnál finoman vésd meg, másnem egy vékony csavarhúzóval.

(#73909) Bile Demon válasza inf3rno (#73902) üzenetére


Bile Demon
őstag

A laptopban nem az 95%-100% közti ciklusok nyírják, hanem az állandó 100% közeli töltöttség, és használat (meleg környezetben a gépben!).

Telók:
Én is úgy csináltam már a LiIon hőskorától. 10 évig használtam egy W880i-t (2008 márc-2019 decemberéig). Vasárnap este töltőre és reggelig feltöltött egész hetet kibírta. 5 év után lepattant a hátlapja új felfújódott az akkuja, pedig 250 töltési ciklust kapott és elég kímélő használatot. Akkor vettem bele egy nem púpos használt eredeti akkut, mai napig az van benne, bár a telőt nem használom már több mint egy éve, de jó az akkuja és passzol a hátlap.

5 - 5 évet ment a két akksi. A második akksit nem töltöttem egész éjjel csak kb. 2 órát töltöttem rá, bármit is jelzett ki. :)
Látványos a különbség. Ez volt a fő dumálós telóm az okosteló mellett...

2015 jan - 2018 jún használtam egy Z1 compactot új korától, lájtosan! Sokszor be se volt kapcsolva, csak emailt nézni, böngészni, néha navigálni használtam. Egy percet se beszéltem rajta. Olyan 6-8 naponta töltöttem eleinte. A végén se sokkal sűrűbben (5 nap). Amikor jelzett, akkor 100%-ra. Kb. 150 ciklus után így néz ki és ezért nyugdíjaztam:

Következő tapasztalat a Z3-asom 2016-os évjáratú akkujával. 2 hete mértem: 3108mAh (3100mAh a névlegesd kapacitása, tehát 100%-os). Amikor teszteltem 0%-ig lehetett meríteni és nem kapcsolt le a készülék. (Sajnos betört a kijelzője, azért beleztem ki.)
0% felpuffadás:

különbség: Z1 compact-ot alacsony töltöttségről mindig 100%-ra töltöttem. Púpos lett 3 éves korára. Vettem új telót és kérdeztem a problémáról... Azt a tippet kaptam, hogy ne töltsem fel teljesen. Ajánloták az "Accubattery" applikációt. Riaszt 80%-nál és kihúzom a töltőt. 30% alá se nagyon merítettem, gyárilag is ott jelzett a telefon. Igen ez így pont 2x annyi töltési ciklus, mint 0-100%-ra. de csak fele olyan "mély" és nem tölött sok időt magas feszültségen és magas töltöttségi állapotban az akku.

Z3 akkuját új korától 80%-ra (néha kicsit több) töltöttem és túlélte a telefont 100% állapotban)

100% töltöttségen (típustul függően 4.2 - 4.3 - 4.4V feszültségen) tárolni az akkut őrültség. Napi használatban megbocsátható, de csak épp a gari időt bírja ki, ha valaki heavy user, akkor persze pont tojik rá. Még jó is neki, mert még a 2 éves gari vége előtt pont tudja cseréltetni. Én pont nem vagyok annyira heavy user, nekem 3 évig bírta... :)

Amire még oda kell figyelni: a magas hőmérséklet: értsd több mint 30 fok és a gyorstöltés. A kettő együtt pláne nyírja az akkut.

Ami viszont szerintem alaptalan: az akku hűtőben tárolása. Talán az önkisülést lassítja némileg. De ha az akku amúgy jó, elég évente ellenőrizni és pótolni a veszteséget. 20-30%-ot.

Ja egyébként, hogy kerek legyen a történet, nem vagyok SONY ügynök, ezek csak példák. Huawei-el is van hasonló tapasztalat! 2 év végére szépen kigömbölyödött. Az is egész éjjel töltős 100%-on tartott akku volt.

Hogy ne legyen teljesen OFF:
Már nagyon régóta érdekelnek a mindenféle áramforrások, tápegység, akku, generátor, dinamó, napelem, hőelem, RTG stb.
Megígérem, hogy előveszem bemutatom az első akkutöltőmet, amit még 11 éves koromban építettem. Na az ON topik. :DDD

Bruhe

(#73910) PitLee válasza fuwiradis (#73904) üzenetére


PitLee
őstag

Elvileg nem bonyi.

Víz elzár,
-csap kinyit, hogy a nyomás kimenjen belőle
- a flexi csövek szét, valami edény a kicsorgó víznek
- elvileg a flexi csöveket megfogva kilehet őket csavarni a csaptelep aljából , így kicsivel több hely lesz
- a menete szárból az többféle kivitel van, a legjobb ha hosszú kb 3 cm-es anya van rajta ahhoz jól oda férni
ha lent az anya akkor a csap felfelé kijön

YT videó

(#73911) PitLee válasza Bile Demon (#73909) üzenetére


PitLee
őstag

Az én telcsimben is púposkodik már az aksi sajnos.
Samu E2370 2010. dec.

(#73912) Pete55555


Pete55555
Topikgazda

Sziasztok.

Van egy "gyönyörű" erkélyem a lenti képen látható állapotú korláttal.

Mit lehet ezzel kezdeni?

Cél: lehető legkevesebb munkával legszebb eredmény :D

Elképzelés:
1. lépés: Flexbe/fúróba fogható drótkoronggal adni neki.
2. lépés: Rozsdamaró
3. lépés: (nem tudom kell, e rozsdamaró után csiszolni még?) zsírtalanítani mivel???
4. lépés: festés - nem bonyolítanám túl, viszont azt sem tudom kell-e ezt még alapozni (gyanítom nem ártana) + milyen festéket? Zománc az nyilvánvaló. Vízbázisú, vagy oldószeres? Gondolom oldószeres tartósabb. Esetleg Hammerite, és akkor kihagyható az alapozó?

Köszi előre is :R

...Szeretem leracsniztatni...

(#73913) Inhouse válasza Pete55555 (#73912) üzenetére


Inhouse
őstag

Rozsdamaró helyett Korant.

Üdv Inhouse

(#73914) DJGABI válasza Pete55555 (#73912) üzenetére


DJGABI
addikt

Nem tudom mennyi festék van a többi részén, Brigéciol kromofággal nem kéne annyit porozni, csiszolni. Bár elvileg ami most kapható az új már annyira nem hatásos.

Kerítés festéskor én higítóval zsírtalanítottam. Fúróba fogható drótkoronggal csináltam.

Ha fémtisztára lecsiszolod akkor a Hammerite szerintem nem annyira nyerő. Szintén (fém) kerítésfestéskor a régi rétegre lett felvíve, de még az sem volt túl tartós, pattogzott. Most hogy rendesen alapozó + zománcfestékkel lett csinálva egyelőre egész jól bírja.

Teszkóban a Cellkolort ilyen tájt szokták akciózni. Az mondjuk oldószeres

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#73915) inf3rno válasza Pete55555 (#73912) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Flex drótkefe korong, lehetőleg olyan amin sugár irányban van a drót és plexi arcvédőt használj, mert repkednek a drót darabok. Elvileg a foszforsav átalakítja a maradék rozsdát vas foszfáttá, azzal utána már nincs teendőd. Érdemes lealapozni, nekünk legalábbis anélkül elkezdett újra rozsdásodni. Nem fogta be olyan jól a festék, hiába írják, hogy mindent is tud egyben...

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#73916) lemmy71 válasza Pete55555 (#73912) üzenetére


lemmy71
őstag

Ezt a mai környezet barát kromofágot felejtsd el, hulladék anyag :K
Drótkorongot neki, csak ésszel nyomd mert különben kitöredeznek a drótszálak és olyan lesz a ruhád mint a sündisznó bundája :DDD Amikor lecsiszoltad, áttörlöd nitros ronggyal és két vékony rétegben átkened Alkyton -nal, ez alapozó és fedő is egyben, ezzel a kalapácslakkos festékkel 10 -15 évig nem lesz gondod :N

[ Szerkesztve ]

(#73917) Pete55555


Pete55555
Topikgazda

Köszi mindenkinek, sokat segítettetek. Remélem sikerül hétvégén megcsinálni, majd igyekszem dokumentálni.

...Szeretem leracsniztatni...

(#73918) Essejó válasza Pete55555 (#73917) üzenetére


Essejó
veterán

Kis flexbe drótkorong azzal lenyomod a rozsdát és a régi festéket, aztán ezzel lealapozod link

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#73919) do3om


do3om
addikt

Használt vagy találkozott valaki olyan fűrésszel ami Makita 18v os aksival menne? Kis kézi ellene, e valami ami nem esek szét. vagy jók lehetnek az aliexpressesek is?

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#73920) ferensz


ferensz
senior tag

Sziasztok, valaki tud esetleg olyan helyrol, ahonnan hazhozszallitassal lehetne meretre vagott feher HDF lapot rendelni? Egy ikeas frankenkonyhasziget hatuljara kellene.

"jah, mert a többi nyelvben a for nem for, hanem kapswagenschmetterling"

(#73921) PitLee válasza do3om (#73919) üzenetére


PitLee
őstag

Ha megtudod engedni magadnak a Makitat akkor nem kérdés, hogy azt.
Ami eldöntendő, hogy elég az ilyen egykezes kis masina YT videó vagy rendes kétkezes kell.

Én is nézegettem ilyen masinákat és lehet egy Einhell-el bepróbálkozom majd csak az árát még ízlelgetem :DDD

(#73922) cinemazealot válasza ferensz (#73920) üzenetére


cinemazealot
addikt

Igaz, eddig csak személyesen vásároltam tőlük, de nekem a Zatikkal eddig jó tapasztalatim voltak. Vállalnak méretre vágást és házhoz szállítást is.

(#73923) draco31 válasza Bile Demon (#73909) üzenetére


draco31
veterán

Ezt a videót pár napja láttam, nekem egy korábbi laptopomban volt púposodó akku gondom, amit észrevettem, szereltem is ki belőle, nehogy nagyobb bajt okozzon.

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#73924) macilaci78 válasza ferensz (#73920) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Mindkét oldala fehér, vagy csak az egyik? Bútorhátfalnak farostlemezt szoktak használni.

OBI, Praktiker is méretre vágja és van kiszállítás is.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#73925) ferensz válasza macilaci78 (#73924) üzenetére


ferensz
senior tag

Csak az egyik. Praktiker azt irja, hogy a feher az kifuto termek, obinal meg csak 8mm vastagsagut talaltam. Zatiknal van, viszont a HDF lapra azt irjak, hogy nem szallitjak hazhoz. Kozben talaltam egy masik ceget, oket meg megerdeklodom, de legfeljebb marad a Zatik es elhozatom valakivel.

Koszonom szepen a segitseget mindenkinek!

"jah, mert a többi nyelvben a for nem for, hanem kapswagenschmetterling"

(#73926) darvinya


darvinya
titán

Alakul, még pár simítás, s már nem is lehet látni, hogy letört az alsó része. :D

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#73927) Inhouse válasza darvinya (#73926) üzenetére


Inhouse
őstag

Persze, mert zöld-sárga festék az bezzeg nincs. :)

Üdv Inhouse

(#73928) darvinya válasza Inhouse (#73927) üzenetére


darvinya
titán

:DDD
Még nem találták fel.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#73929) moleculez válasza darvinya (#73926) üzenetére


moleculez
veterán

Majd rakd már ki egyben is step by step pls!

[ Szerkesztve ]

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#73930) macilaci78 válasza darvinya (#73928) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nálunk a teremgarázsba fekete-sárga festékkel díszítették az oszlopokat, falak sarkait. Zöld festéket láttam már szólóban, de 2021-ben van már lehetőség a fekete helyett keverni a sárga mellé. ;]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#73931) darvinya válasza moleculez (#73929) üzenetére


darvinya
titán

Írásban tudnám, mert nem készült minden lépésről kép.
Ha neked jó, akkor vasárnap lesz időm rá (remélem).

macilaci78

Én direkt ződsárgát fújó spray-t kerestem. :DDD

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#73932) do3om válasza PitLee (#73921) üzenetére


do3om
addikt

Am mind a kettő jól jönne.

Ma már volt egy próba a hasítóval, majd jelentkezem.
Ha valakinek van ékszíjtárcsa 400-as 17-es szíjhoz az írjon, megegyezünk valamiben. (talán a 450-es is elfér)

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#73933) NeoPampalini


NeoPampalini
aktív tag

Na, lassan kész a rádióból blutuszizé... :DDD

...és a szakszerű bekötés, bocs', de ez nem igényelt ződsárgát. :D

Már csak a tápegység hiányzik, az elvileg a jövő héten kiszállításra kerül. A fronton a két lyukkal még nem tudom, mi lesz, az egyikbe valami retro kapcsolót gondoltam ki-bekapcsnak (bár az elektronika a hangerőpotival magától megoldja), a másikat meg bekötöm az aux bemenetnek, jobb ötletem nincs. :D

(#73934) PROTRON válasza NeoPampalini (#73933) üzenetére


PROTRON
addikt

Ez nagyon ott van, gratula!

De a topichűség kedvéért csak betekerném belül valamelyik drautót egy kis zőccsárgával. :P

Ha nagyon szakmaiak akarunk lenni, akkor a fröccsenéssel szembeni védelmet biztosíthatnád a belül lévő érintkezők szigetelésével. ;)

[ Szerkesztve ]

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#73935) darvinya


darvinya
titán

Vettem Parkside akkus kézi körfűrészt.
Szeretnék berakni fémvágó / gyémánt korongot, viszont kellene hozzá távtartó.
Tud valaki esztergálni ilyet?

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#73936) macilaci78 válasza darvinya (#73931) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Blend a Med-nek volt tubusos kiszerelése. ;]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#73938) lemmy71 válasza PitLee (#73937) üzenetére


lemmy71
őstag

Emlékszem hogy a nyolcvanas évek végén, a műhelyben egy két agyhalott festékszóróval festette a haját, koncert előtt :D A mai fiatalokon ponyva riglivel a fülükben, már nem is csodálkoznék ilyesmin :DDD

[ Szerkesztve ]

(#73939) tupacamaru válasza darvinya (#73935) üzenetére


tupacamaru
veterán

Tud.

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................

(#73940) Barret001 válasza darvinya (#73935) üzenetére


Barret001
addikt

"Tud valaki esztergálni ilyet?" 300 kilóméteren belül? :D

(#73941) darvinya válasza tupacamaru (#73939) üzenetére


darvinya
titán

Még írok PÜ-t.

Barret001

Normális posta költség mellett.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#73942) tupacamaru válasza darvinya (#73941) üzenetére


tupacamaru
veterán

Ja, én nem tudok, de valaki biztosan. :B ;)

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................

(#73943) NeoPampalini válasza PROTRON (#73934) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Akad ilyesmi szigszalagom, annyit megér. :DDD

Mondjuk voltak érdekes megoldásaim, ha lesz köv. alkalom, tovább is fogom fejleszteni, pl. a potméter gombok "esztergálása" akkus fúrógéppel és hasonlók. :D

(#73944) Essejó válasza darvinya (#73935) üzenetére


Essejó
veterán

Én anno vettem a sarokcsiszolóhoz kis körfürészlapot, volt hozzá csomagolva szükitő a tengelyre, esetleg kérdezd meg itt: link

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#73945) flashpointer


flashpointer
őstag

Egy ilyen mubor-szeru ulesbevonattal lehet valamit kezdeni? Kb 5 eves de elkezdte nagyon ocsmanyul ledobni magarol es mar tele a szoba a kis darabjaival. Ami furcsa hogy nem a terhelestol mert onnan is lejon ahol semmi behatas nem erte, karfa rancaiban pl... Ujrahuzni nem eri meg, szet sem lehet igazan szedni mert sok helyen szegecselve van. Valami gumis festekbevonat letezik butorokra mint a plasti dip? Amitol nem lesz olyan szinu a nadrag ami rakerul... Vagy lehet meg valamit vele kezdeni egyaltalan?

[ Szerkesztve ]

(#73946) moleculez válasza flashpointer (#73945) üzenetére


moleculez
veterán

Ilyen nekünk is volt kibaxtam a 'csába :DDD Egy ismerős autóülés védőt rakott fel, de az meg csúszkál, úgyhogy én meg sem próbáltam. El is engedtem ezt a (mű)bőr dolgot, moat szövet van.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#73947) Barret001 válasza darvinya (#73941) üzenetére


Barret001
addikt

Megfelelő méretű függöny karika? Nem kell túlzásba vinni...

(#73948) cinemazealot válasza flashpointer (#73945) üzenetére


cinemazealot
addikt

Nekem is van két ilyen Kikás forgószékem. 6-8 évesek lehetnek, nyekeregnek (ezen mondjuk a WD40 segített), az egyiken a billenő fék már eltört, és mindkettőről vedlik a műbőr (egyik fehér, másik fekete). :U Rövid távon letakartam őket törülközővel meg pokrócokkal, de szerintem fogok rájuk varrni valamilyen rácuppanó gumis huzatot. Előtte még ledörzsölöm, hátha legalább a folyamatos "potyogtatásnak" véget tudok vetni.

(#73949) Inhouse válasza flashpointer (#73945) üzenetére


Inhouse
őstag

Nekünk is ilyen már az ülőgarnitúránk sajnos. Én majd egy újrakárpitozásban gondolkodok, de lehet, hogy egy következő életemben, valami szövettel, nem ilyen sz.rral...de idő az nincs rá. Bár még nem csináltam konkrétan ilyet, de egyszer el kell kezdeni...csak le kéne klónozni magam 1 évre 3-4 példányban. 1 horgászna egész nap, egy a családdal lenne, kettő meg megcsinálna mindent a ház körül... :)

Üdv Inhouse

(#73950) lemmy71 válasza Inhouse (#73949) üzenetére


lemmy71
őstag

Ha bőr az üllőgarnitúrád akkor fel lehet gittelni és utána könnyedén újrafesthető :K Én a kocsimban csináltam 4 - 5 éve, azóta is tökéletesen bírja, még a kikopott bőr kormányokat is meglehet vele csinálni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.