Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74901) imibogyo válasza hzsolee (#74900) üzenetére


imibogyo
veterán

:DDD Most már mindegy!!! Egyébként tényleg tolókapu lesz (vagyis hosszú sín, a kapu pedig két keréken gurul), ahhoz betonoztam. Életem első teljesen önálló betonozása, szóval lesz amilyen lesz, én mindenesetre büszke vagyok. :B

(#74902) darvinya válasza A Zéé (#74896) üzenetére


darvinya
titán

Pl: [link]

pjen

Azt régen csinálták, mint csúszás miatt.
Ez teljesen más.

imibogyo

Grat, s nem.kell túl spilázni, főleg, mint látszik a képen, hogy nem tűző napon van.
Egyedül régi-új beton dilatáció miatt lesz jó pár év múlva gyom gond.
De az is megoldható.

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#74903) pjen válasza darvinya (#74902) üzenetére


pjen
félisten

Már nagyon elrugaszkodsz egy normál betonozástól.

(#74904) hzsolee válasza imibogyo (#74901) üzenetére


hzsolee
őstag

Cement van benne? Akkor annyira nem lehet rossz.
Látom nálad is börifiling a menő :D
Volt kósza gondolat másra, de ilyen vasárak mellett maradt a 40+ os divat. Így sem állt meg százban ez az egy kapu upgrade....

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#74905) imibogyo válasza hzsolee (#74904) üzenetére


imibogyo
veterán

Ha a börifiling alatt a függőleges rácsozatú kaput érted, akkor igen... Egyrészt ezzel vettük a házat, másrészt most egy házbővítés kellős közepén eléggé kereten kívüli lenne még egy teljes kerítéscsere is (bő 40 méter a kerítés, két nagykapuval és egy kiskapuval). A nagykapu csak ideiglenes (ez látszik a magasságán is, amúgy 4 hónapja ez van már :DDD ), ha kész a beton és be tudom lőni a végleges magasságát a kapunak görgőkkel együtt, akkor még átszabom egy kicsit és a kapuból kivágott eredeti panelok lesznek majd felhegesztve rá (vagyis nem fog fa "alkatrészt" tartalmazni). :N Ha pedig ez a kapu teljesen készen lesz és már be tudok ezen az oldalon is állni az autókkal, akkor jön a másik kapu tolósra alakítása, mert az most még hagyományos kétfelé nyíló, de nem akartam egyszerre mind a két kapumat "elveszíteni", nem szerettem volna az utcán parkoltatni az autókat.

[ Szerkesztve ]

(#74906) hzsolee válasza imibogyo (#74905) üzenetére


hzsolee
őstag

Igen, arra gondoltam ;) Mi is így vettük. Most így kb 14 év után át is festem talán a kerítést. Talán. 3 köz tavaly lett lecsiszolva, festve. Most a kapu lett kész. A "kisajtót" is át kell faragni. Mindig van valami, kevés az idő. Az anyagárak meg nagyon elszálltak....

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#74907) FerNandor


FerNandor
őstag

Sziasztok,
szeretnék csinálni egy kerti zuhanyt. Kinéztem már hozzá hordót: [kép] 120literes.
A kérdésem annyi lenne, hogy hogyan tudnék ebbe egy kivezetést/csapot és zuhanyrózsát eszkábálni, hogy ne szivarogjon a kivezetésnél? Milyen alkatrészek kellenek hozzá? Ki, hogyan csinálná meg?
Állva szerelném fel és az oldalán alul lenne a csap vagy az alján.

[ Szerkesztve ]

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#74908) lemmy71 válasza FerNandor (#74907) üzenetére


lemmy71
őstag

Ebbe még ragasztani sem kell csonkot, a kiöntő része mentese ha jól emlékszem a kissibbek csonk 3/4 -es. Majd a hordó tetejére kell vágnod vagy fúrnod egy lyukat feltöltésnek és hogy kapjon majd levegőt is.

(#74909) AxBattler válasza imibogyo (#74905) üzenetére


AxBattler
félisten

Teljesen okés az a kerítés, kicsit retró, jó állapotban, nekem bejön!
Talán csak a beton alapra férne rá egy frissítés...

Jól sikerült a beton is szvsz, 50cm elég mély. :K

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#74910) F.E.K.. válasza AxBattler (#74909) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Apt update betonalap... :DDD

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#74911) FerNandor válasza lemmy71 (#74908) üzenetére


FerNandor
őstag

Szuper, köszi. Akkor ez jó lesz. Írtam az eladónak, most pont nincs, mert elfogytak, de elvielg lesz és akkor ebből megcsinálom. Van valami ajánlott magasság, mondjuk a hordó aljának vagy nem számít, és ahogy kényelmes?

Illetve csak úgy fogom tudni megoldani a vizet, hogy valami kannákban viszek oda és azokból tudom felszivattyúzni a kerti zuhany tartályába. Ehhez milyen szivattyút érdemes nézni?

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#74912) imibogyo válasza AxBattler (#74909) üzenetére


imibogyo
veterán

Köszi! Amikor megvettük a házat kapott egy fekete kalapácslakk szerű bevonatot a fém, amitől közelről (is) elég jól néz ki. Egy jó darabig biztosan ez marad. Én megmondom őszintén szeretem. Talán csak a másik nagykapunál alakítom át majd "tömör" kerítésre (azon az oldalon van a műhelyem a ház mögött). Zavar, hogy mindenki belát a műhelyembe, amikor mondjuk adott esetben teljesen ki van nyitva a garázsajtó. De most a házbővítés minden energiánkat és pénzünket lefogja, így erre nem tudom mikor kerül sor. Jelenleg ugye csak egy "sima" kockaházunk van, de bővítjük oldalirányba egy kis szobával, egy előszobával és egy kicsi első terasszal a kiskapu felé (a képen látható, az készül most, az alapot már kiástam).


Természetesen tervben van a kerítés burkolása is (ahogy a képen látható, ilyen nagyobb fajta homokszínű "szeletelt téglával"), de hát valahogy most "nincs kedvünk" ezzel is foglalkozni. :B

(#74913) AxBattler válasza imibogyo (#74912) üzenetére


AxBattler
félisten

Világos, fontossági sorrendben kell haladni! :R

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#74914) lemmy71 válasza FerNandor (#74911) üzenetére


lemmy71
őstag

Arra készűlj fel hogy ha benne marad a víz, akkor az megbuggyan :K tehát ha felöntöd azt még aznap célszerű elhasználni. Szivattyúnak akár egy ilyen jó, de de 8 - 10 ezerért már vannak elektromos szivattyúk is, vagy keresel egy használtat.

(#74915) pjen válasza FerNandor (#74911) üzenetére


pjen
félisten

Teszel rá egy gyors csatlakozót és slaggal feltöltöd.

(#74916) imibogyo válasza lemmy71 (#74914) üzenetére


imibogyo
veterán

"Arra készűlj fel hogy ha benne marad a víz, akkor az megbuggyan tehát ha felöntöd azt még aznap célszerű elhasználni. "

Évek óta használok kerti zuhanyt, de ilyenről még nem hallottam, nem tapasztaltam. Fel szoktuk tölteni vízzel, de van amikor hetekig "ugyanaz" a víz van benne, minimális cserélődéssel (egy-egy gyors lábmosás stb.). Nem kötözködésből írom, tényleg kíváncsi vagyok... Te találkoztál már ezzel a jelenséggel? Vagy olvastad valahol?

(#74917) macilaci78 válasza imibogyo (#74916) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Anyám szent meggyőződése, hogy állott vízzel locsolva a virágait szebbek.
Ez nála azt jelenti, hogy az előző nap kiengedett vízzel szeret locsolni.
Tehát van különbség a friss és az egy napos víz közt.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#74918) hzsolee válasza macilaci78 (#74917) üzenetére


hzsolee
őstag

Nem az állottság a lényeg.... A hideg csapvíz sokkot okoz a növényeknek. Azzal, hogy kiengedi előző nap, felveszi a környezeti hőmérsékletet.

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#74919) Barret001 válasza imibogyo (#74916) üzenetére


Barret001
addikt

Biztosan ara gondolt,hogy felmelegszik! Mint a buggyant sör :D

(#74920) lemmy71 válasza imibogyo (#74916) üzenetére


lemmy71
őstag

Nekünk a telephelyen volt fent egy hordó kézmosás célra még be nem kötötték a közművet, na ott is valami hasonló 120 literes kék hordó volt fent. Pár nap után pangott benne a víz, persze attól még kézmosásra jó de én azért nem álltam volna alá :DDD De az itthoni esővíz gyűjtőmben is egy két nap után beindul az élet.
Amúgy lehet hogy ha színig van a hordó és csak egy kis feltöltési és szellőzési pont van rajta, akkor tovább bírja.

(#74921) Bile Demon válasza lemmy71 (#74920) üzenetére


Bile Demon
őstag

+Ha naponta eléri a 60 fokot a tartalma, az is sokat segít.

Bruhe

(#74922) radi8tor válasza hzsolee (#74918) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

És a klórtartalma is csökken. (ha nem lezárt üvegbe teszed)

⭐ Stella

(#74923) Barret001 válasza lemmy71 (#74920) üzenetére


Barret001
addikt

Akinek van otthon slagja,az alulra köti be! Felül meg kijön a meleg víz,nincs benne levegő.A víz meg nem keveredik össze,a meleg víznek kisebb a fajsúlya.Csap megnyit,víz folyik,szabályozhatóan :)

(#74924) inf3rno válasza lemmy71 (#74920) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nálunk is simán algásodik az esővíz pár nap alatt. Eléggé függ a szerves anyag tartalmától, hogy mennyire, de nekem pl a kancsóban is be tud rohadni a csapvíz, ha ott hagyom pár napra. Sok mikroba annyin is elél, ami kioldódik a műanyagból. Lehet egy kis darab rezet tenni a hordóba, az visszafogja valamennyire a mikrobákat, illetve az sem árt, ha nem átlátszó, mert akkor az algák nem jutnak fényhez.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#74925) inf3rno válasza hzsolee (#74918) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja, én utánajártam, és a hideg vízzel locsolt növények nem nőnek úgy. Bele mondjuk nem pusztulnak, de nem olyan szépek. A paradicsomnál látványos, mert ott a magasságból is veszítenek. Az állottság max annyit számít, hogy kimegy belőle a klór, amit szintén jobban szeretnek.

Buliban hasznos! =]

(#74926) lemmy71 válasza Barret001 (#74923) üzenetére


lemmy71
őstag

Tudom hogy úgy kötik be a zárt rendszerűt. de a fórumtárs egy egyszerű müa hordóban gondolkodik. Anno a nyolcvanas években a mi kis városunkban készítették az ország 70 % -nak az otthoni "mini víztornyokat" sajnos anno nem jutottam hozzá, most meg bitang drága egy olyan. Az egy teljesen zárt rendszerű saválló "gömb" volt és még a korához képest igényes kivitelű volt. Alulrol a tartó csőből ment fel a víz ami a hálózatra volt koötve egy visszacsapó szeleppel és fentről jött ki belőle a víz. persze a csövezés igényesen elvolt rejtve :D
Valami ehhez hasonló volt, a 40 -es 50 -es korosztály tuti emlékszik még rá :DDD

(#74927) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Sziasztok! 5cm széles küszöböt, hol lehet venni Budapesten? Lehet ez nem szabvány méret, mert én csak Szekszárdon találtam.

[ Szerkesztve ]

(#74928) Essejó válasza pinnacle (#74927) üzenetére


Essejó
veterán

Ritka méret, úgy a 60-as évek bejárati ajtóin dívott. A legtöbb barkács áruház vállal méretre vágást. Veszel egy 100mm-est, és méretre vágatod. Az egyik 50-es lesz, a másik kicsit kevesebb a vágás miatt.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#74929) lemmy71 válasza Essejó (#74928) üzenetére


lemmy71
őstag

Bemész agy valamirevaló asztaloshoz és egy két sörért a kezedbe nyom egy 50 s küszöböt:DDD

(#74930) pinnacle válasza Essejó (#74928) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi Essejó, lemmy71! Lehet tényleg a legjobb keresni egy asztalost. Laminált padlóból is vágtak ki nekem küszöböt, de azt mondták ez nem lesz jó arra, mert ha víz éri, púposodik. Gondolom ha lelakkozom a szélét, azért az megvédi.

(#74931) Vismajor01


Vismajor01
addikt

Asszem nemjó topik :C

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#74932) cinemazealot válasza Vismajor01 (#74931) üzenetére


cinemazealot
addikt

Naaa! Ez igenis jó topic. :K

(#74933) Vismajor01 válasza cinemazealot (#74932) üzenetére


Vismajor01
addikt

Csak nem arra amire én szántam. Ház, ,modding, fogalmam sincs mit keresnek itt hőkapcsolókról meg talicskákról képek a "Hardver" gyüjtőnév alatt, és most sem értem, de az mindegy is, nem nekem kell érteni :R

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#74934) Inhouse


Inhouse
őstag

Mennyire jogos para az, hogy a normál fehér 10cm-es szigetelőlap tetején (felső lap vízszintes éle) belekezdhetnek az egerek? Most szigetelik a házat és nem tudom, hogy maradhat-e így csupaszon... Sajnos évekig voltak egereink a padláson és összekaparom magam, ha mondjuk felülről berágják magukat a falszigetelésbe. Azóta a csapdák kordában tartják őket az őszi rajzásban.
Nem tudom, hogy szempont-e az, hogy nem lehet teljesen lezárni, hogy szellőzzön? Esetleg akkor megoldás lenne egy csíkot ráragasztani a hálóból, de nem kell telibe kenni, csak pl. a szélén... A hálót is szét tudják rágni?

Üdv Inhouse

(#74935) cinemazealot válasza Vismajor01 (#74933) üzenetére


cinemazealot
addikt

Ezen néha én is elgondolkozom. :DDD Noha itt is téma néha a modding, letisztultabb és célirányosabb megoldásokat erre és erre találhatsz.

(#74936) imibogyo válasza Vismajor01 (#74933) üzenetére


imibogyo
veterán

Sokan vagyunk itt, aki rengeteg mindennel foglalkozunk, például moddinggal is (ezen topik keretein belül mondjuk nem a bolti cuccok összerakását értem modding alatt, hanem a sarokcsiszolóval, baltával stb.-vel elvégzett átalakításokat :DDD ).

(#74937) Barret001 válasza Inhouse (#74934) üzenetére


Barret001
addikt

2 házat csináltam meg,én bizony behúztam ragasztóval a tetejét is! Nálam a hangyák fészkeltek be,egész éjjel lehet hallani őket.Szerencsére csak kint :) Idővel megeszi az uv a burkolatlan részeket,ezért sem szabad kopaszan hagyni.

[ Szerkesztve ]

(#74938) lemmy71 válasza pinnacle (#74930) üzenetére


lemmy71
őstag

A laminált padló egy ragasztott puha anyag, az nem való küszöbnek :N
Keményfából készül a küszöb, akác bükk tölgy gyertyán stb. ;)

(#74939) lemmy71 válasza Inhouse (#74934) üzenetére


lemmy71
őstag

Igen beletudnak rágni az egerek, jó kis szülő odút kaparnak ki maguknak,imádják a nikecellt :DDD

(#74940) Essejó válasza lemmy71 (#74938) üzenetére


Essejó
veterán

A laminált padlóban egy gramm fa nincs, akkor hogy púposodna fel a víztől?

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#74941) razorbenke92 válasza Essejó (#74940) üzenetére

Bármiből is legyen, sajnos azt meg tudom erősíteni, hogy érzékeny a nedvességre.

Prémium kategóriás, de nem vízálló lamináltra egy éjszakán át hugyozott a párátlanító (kicsúszott a drain dugó, és nem tartályba csöpögtetett, hanem kintre). Az illesztések ahol 8+ órán át állt a víz szépen elkezdtek csücsöríteni. Szerencsére ahogy kiszáradt, valamennyire visszahúzódott, és nem látszik, csak ha tudom mit keresek.

Persze ez extrém példa, nem hiszem hogy normál körülmények között küszöbként ne állná meg a helyét.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#74942) lemmy71 válasza Essejó (#74940) üzenetére


lemmy71
őstag

Szerinte te kevered a laminált padlót az alu vagy műanyag burkolatváltókkal amiken van egy vékony fa mintás vinyl fólia.

(#74943) Inhouse válasza Barret001 (#74937) üzenetére


Inhouse
őstag

lemmy71 Köszönöm, akkor igyekszem lezárni.
AZ UV nem fogja tudni megenni, mert nem fogja érni. Ez a verébdeszka védelme alatt fog futni. De a jószágok, ha bejutottak oda (simán), akkor hozzáférhetnek.

Üdv Inhouse

(#74944) macilaci78 válasza Essejó (#74940) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A laminált padló alapja a HDF, ami egyfajta farostlemez. A fától púposodik.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#74945) Samus válasza Essejó (#74940) üzenetére


Samus
addikt

A lamináltban elég sok fa van, a vinyl padlóban viszont tényleg egy gramm sincs. Vízálló is mindegyik.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#74946) Dark KillerX


Dark KillerX
addikt

Sziasztok!

Tudtok abban segíteni, hogy egy Zalman R1 házhoz a következőket hol lehet beszerezni?

Bolt C-t és a HDD Guide-t

Köszönöm :R

(#74947) pinnacle válasza macilaci78 (#74944) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Igen, HDF-et mondtak, vízálló kategóriában van, de mivel levágták az oldalát, nincs védve. Ez a vízálló padló, de én arra szűrve találtam meg. Jelezve is van a dobozán.

[ Szerkesztve ]

(#74948) moleculez


moleculez
veterán

Urak, autoakksi töltésben kéne segítség.
Kb 4-5 éves akksi van az autóban és gyengélkedik. Mivel ez START/STOP rendszerű auto, nem olcsó az akksi bele, elgondolkodtam egy töltő beszerzésén, ami kb tizede árban.
Érdemes beleállni, van értelme, vagy inkább egy új azt kész? Nem csináltam még ilyet csak azért kérdem. Szeptemberben tervezek költeni az autóra amugy is, addig akarom kitolni igazából.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#74949) Inhouse válasza moleculez (#74948) üzenetére


Inhouse
őstag

Egy töltő nem árt otthon, de a 4-5 éves gyengélkedő akkuból már nem lesz jobb. Ha ráérsz töltögetni, illetve nem gond, ha egyszer nem tudsz majd vele menni, akkor esetleg ki tudod húzni vele addig. Lehet, hogy jobban jársz, ha mindig kinyomod a start/stop-ot.

Üdv Inhouse

(#74950) macilaci78 válasza Samus (#74945) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Vízálló is mindegyik. - Ez így ebben a formában megint nem igaz. Van sok olyan vinyl padló, amiben van HDF, jellemzően klikkes, ahol a klikket a HDF-be marták.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.