Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59451) Hi!King válasza tibcsiworld (#59449) üzenetére


Hi!King
őstag

A túl gyorsat nem abszolút, hanem relatív értelemben kell érteni. Van akinek az aerob tartományban mozgás csak séta tud lenni, mert a leglassabb kocogás is túl gyors alapozásnak, nyilván 40 évesen bőven van lehetőséged fejleszteni az erőnlétedet, hogy ez ne így legyen, sőt.
Ezért szokták javasolni nagyon kezdőknél, a coach to 5k is ilyenekből áll, hogy a kocogást és gyaloglást váltogatod, plusz akkor már nem árt mellé alapozó gyaloglás sem, aztán el fogsz jutni oda, hogy menni fog folyamatosan is. De ha már megy a futás, azt hogy lassan fuss, magadhoz képest kell érteni, ami @tomcica-nak 4 perc/km, az lehet, hogy neked 10 perc/km éppen csak kocogás egyelőre.

(#59452) Zozo0525 válasza Hi!King (#59451) üzenetére


Zozo0525
őstag

így van, tomcicaval nem versenyzünk Ő meg pár tag itt olyan időket megy mint én bringával :D lassan a lényeg ha elfogy a levegő akkor gyors a tempó

(#59453) tomcica válasza Hi!King (#59451) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nem is kell a tempot nezni az elso 3-4 honapban,csak megszoktatni a testtel,hogy napi X perc mozgast kap,ami leterheli,utana ezt pihenje is ki. Ha ez megvan,akkor lehet nezni az alap tempot (ekkor mar tudnia kell vegig futni) es elkezdeni a klasszikus alap kiepiteset.Utana johetnek a tempocskak,feladatok :K
Erdemes a kulonbozo alkatreszeket beerositeni,heti 2-3x foglalkozni ezzel.Akar egesz testes,vagy/es torzs.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#59454) #76500480


#76500480
törölt tag

Nekem ebben a hóesésben erre “futotta”. Hol vannak azok a napok amikor az FM 138as pulzussal unalmasan telt paraszimpatikus idegrendszerrel és kialvatlansaggal. 3hetig nem merészkedtem 15km fölé ez közrejátszhatott abban, hogy kimerített és odafigyelést igényelt a tempo. Az elején csuszkaltam én is (4:49es tempo) meguntam, irányváltás és mentem a busz nyomvonalaban. Ott csontszaraz volt az út meghintve sóval. Az autóval közlekedők megint tudtak újat mutatni ha prosztósagrol van szó. Húzták már rá az emberre a kocsit, dudálnak mert nem tudnak miattad balra kikanyarodni(védett úton futsz). Most rágyorsítottak porolás céljából , hogy sókabinban érezzem magam.

[ Szerkesztve ]

(#59455) Zozo0525


Zozo0525
őstag

sziasztok.
pegasus 38 akciós 29490 pénzért
[link]

(#59456) tibcsiworld válasza tomcica (#59450) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Köszi. Hát, ennyi a kondi. :( 20 év csipszzabálás után annak is örülök, hogy nem kell fogynom, hogy egyáltalán elkezdhessek futni. :)

Napi 1 órám nem lesz rá, másrészt a séta a melómon napi 10 óráig tart szerencsétlenebb napokon.

Kezdetnek valamelyik aplikációt próbálnám. 30-40 perc heti 3x simán belefér. A napi 1 óra sajna nem. :(

Hi!King
igen. köszi a kiegészítést. Nekem most minden info új, és fontos is. :)

(#59457) Maximum1 válasza tibcsiworld (#59456) üzenetére


Maximum1
őstag

Szerintem nézz ki egy helyet ahol tudsz futni minimum 2 km-et.
Nem tudom merre laksz, én Csepelen találtam ilyen helyet ahol megküzdhettem magammal, több hónap kellett mire körbe tudtam futni belesétálás nélkül.
Kezdj el futni 200 métert, égni fog a tüdőd, lesz hogy belesétálsz, ne foglalkozz vele.
Amikor már simán megy akkor emeld 400méterre és így tovább.
Amíg a tüdőd nem képes elég oxigént felvenni nem fogod tudni elkezdeni a futást. Mikor már a tüdőd bírni fogja, akkor jönnek a fizikai fájdalmak,sípcsont, achillesz, vádli, kezdi az izomzatod felvenni a ritmust,
Legalább 1 hónap lesz mire eljutsz az 1 kiliig, úgy hogy már nem sétálsz bele.
Amikor már megy az 1km akkor cél az 1,5 és 2km.
Én így kezdtem, fél év kellett ahoz hogy a szigetre kimerészkedjek/5,2km/.
1 év alatt jutottam el a 6:00 alatti kilikhez.
Nézzél ki fix napokat, hogy várjad és spannoljad magadat.
Én pl. kedd, csütörtök Margitsziget kőr, és a pocsék az idő akkor vasárnap futok 7-11km közt valahol, vagy 2 sziget kőrt.

[ Szerkesztve ]

(#59458) ígyvanferi válasza Zozo0525 (#59455) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Az akció tényét nem vitatom, de ennyiért csak akkor, ha most és azonnal és pont ez kell az embernek. :N Nemrég volt a nike.comon féláron, 21-22 ezerért azt hiszem. Aki akkor nem vett, az magára vessen. :P

(#59459) Zozo0525 válasza ígyvanferi (#59458) üzenetére


Zozo0525
őstag

basszus. az kimaradt. nem vettem meg nekem ráérsz szerencsére.
Akkor jobban figyelek rád :N

(#59460) HKorn válasza ígyvanferi (#59458) üzenetére


HKorn
addikt

Sőt, én AY-n vettem már Pega 38-at 14-ért is.

Run&Ride

(#59461) LanyUs válasza tibcsiworld (#59456) üzenetére


LanyUs
senior tag

tibcsiworld: Ferde orrsövény miatt enyhén dugult orr? Nekem is van ( nem csináltatom meg ). Bizonyos tempónál ki kell feszítenem kissé az orrcimpákat, felette szájon át légzés, még feljebb bordákon való légzés :)

norby42: amíg kettecskén voltunk a párommal nem sok zsebkendőt fújtam el... Viszont! Karácsony után hugi náthás gyerekére vigyáztam és akasztott rám "ajándékot". Előtte 2 hónappal oviból jött egy delta ( szép izmos deltáim lettek tőle ). Most január közepén oviból újra enyhe nátha. Szinte minden alkalommal a kicsi és mi is belemegyünk... T.k.m tele már
A gyerekek kaptak immunotrophina erősítőt és használt. Én szedek minden szart már, de azért pár napra mindig elgyengülök...

[ Szerkesztve ]

(#59462) tomcica válasza LanyUs (#59461) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Majd beszerzunk neked egy ilyet ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#59463) LanyUs válasza tomcica (#59462) üzenetére


LanyUs
senior tag

Ohhh és épp egy barna igéző szemű hölgy reklámozza... :)
Amúgy nézegettem régen futásra orrtapaszt [link] , de nem kezdtem használni.
Időjárás pszichológia: azt tapasztalom, ha lehetőségem van bent edzeni pl. helyben futás + szoba bringa + core -> akkor többször választom a hideg ellenében ( -10 ), mintha nem lenne semmilyen eszközöm bent.

(#59464) norby_42 válasza LanyUs (#59461) üzenetére


norby_42
aktív tag

Ez az ovi-kórság ilyen, felső tagozatra elmúlik :)

Eat pasta, run fasta

(#59465) bajnokpityu válasza LanyUs (#59461) üzenetére


bajnokpityu
félisten

kosaraztam anno pár évet. tripla zikzag az orrsövény. végeredményül alig látszik valami, mert kb ugyanannyit kaptam balról mint jobbról, de ettől még levegő nem sok jön :D de kizárt, h még egyszer szilánkosra törjék az orromat, én beleegyezésemmel :D

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#59466) LanyUs válasza bajnokpityu (#59465) üzenetére


LanyUs
senior tag

Szoktam nézegetni a ballislife street videókat. Láttam, hogy nem simogatós játék a kosár, de azt nem jött át, hogy ilyen sérülések is előfordulnak...

(#59467) Peterhappy válasza tibcsiworld (#59449) üzenetére


Peterhappy
őstag

Csak győződj meg róla, hogy fel legyen töltve a mp3-lejátszód, mert ha futás közben lemerül, máris ott a tragédia :)

Csatlakoznék az előttem szólókhoz, ne eröltesd még a futást, inkább sétálj, de sokat. A Mi band4 erre pl. épp tökéletes, egész jól működik a lépésszámlálója. Menj rá a napi 10.000 lépésre, arra viszont minden nap, hétvégén is! - és ha az már nem kihívás, növeld a lépéssszámot, esetleg tudatosan vállalj be párezer lépést, amit tempósabban sétálsz ki.

Akadt itt előtted "aerob szörny", aki hasonlóképp kezdte.
Pár év és nem győzöd tömni magadba a kakaós csigát :D

Szerk: A légzést szerintem embere válogatja, ahogy a legkényelmesebb. Nekem úgy rémlik, Tomcica pl. 4-4-t szokott, van aki 2-3-t javasol, nekem most úgy fest, a 3-4 válik be (3lépés be-, négy lépés kilégzés). Ami nekem épp az elmúlt hetek legnagyobb rádöbbenése volt, hogy mennyire fontos a minőségi kilégzés is, arra eddig magasról tettem, pedig...
Szerintem ez nálad is alakulni fog, az egyetlen, amit jó szívvel javasolnék, hogy törekedj arra, hogy kifelé és befelé is az orrodon lélegezz, ha ez nagyon-nagyon nem megy, akkor csökkentsd a tempót és befelé az orrodon és kifelé szájon. De törekedj arra, hogy csak az orrod használd (legalábbis arra, hogy befelé ne a szádon, főleg nem ilen hidegben), hosszú távon sokat nyerhetsz vele.

[ Szerkesztve ]

(#59468) Peterhappy válasza tibcsiworld (#59437) üzenetére


Peterhappy
őstag

Kifutottam a szerkesztési időből.
Súlyra teljesen jó vagy, a 65kg nekem már nagyon kevésnek tűniik a magasságodhoz. Ne a BMI-nek higgy.
De ahogy egyre többet mozogsz, úgy fogod egyre jobban megbecsülni a tested, úgy fogsz egyre jobban odafigyelni mikor és mit eszel :K

Futás előtt ne egyél, inkább utána, esetleg magas fehérjetartalmú ételt (italt). Éhgyomorra pl. kimondottan jó futni, jobban ég a zsír :) De fenntartom, neked szerintem nem igazán kell ene tovább fogynod.
(nemrég beszélgettünk sokat táplálkozásról, időszakos böjtről, pár oldalt ha visszalapozol, találsz értékes és hasznos gondolatokat).

Amúgy pedig fiatal vagy, sokan itt idősebben kezdték a mozgást onnan, vagy még lejjebbről, mint Te. Minden csak hozzáállás, kitartás kérdése.
Eleinte nagyon gyorsan és nagyon látványosan tudsz/fogsz fejlődni, ami baromi motiváló tud lenni, ha azt meg tudod lovagolni, sínen vagy!

Egyénfüggő, de érdemes lehet akár naplózni is az edzéseidet, sétáidat - órával, telefonnal, mi band-del. Excelbe irogatni vagy a kütyüdet (pl. Mi band) összekötni Stravával (direktben, vagy Google Fit-en keresztül). Ez csak opció, nálam spec. nagyon bejött a dolog, egyértelműen motivál, hogy látom a fejlődésem, és hogy az a pár ismerősöm mikor és mit sportol, teljesít. Az is nagyon motiváló tud lenni.

(#59469) tomcica válasza Peterhappy (#59467) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Egy ido utan beall a gazdasagos legzoritmus az adott tempokhoz :K laza futasnal,amikor van ido es energia figyelni akkor esetleg arra lehet ugyelni,hogy ne mindig ugyanarra a labra essen a kilegzes (ez ugye altalban ugy erheto el ha paratlan a be es kilegzes).

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#59470) Peterhappy válasza tomcica (#59469) üzenetére


Peterhappy
őstag

Nekem épp azért nem ment a 2-3.
A cadence-m még így is megragad 160 körül, sokat növeltem az elmúlt időszakban, de feljebb már nem nagyon megy (rekortánon még csak-csak, de erdőben nem), pedig sok helyen javasolják a 170-t. Majd talán idővel, ha gyorsabb leszek...
Viszont a 2-3 már ennél is túl kapkodós volt. A 3-4 bevált, és igen, részint épp azért tetszett meg, mert mindig másik lábra esik a kilégzés.

(#59471) Hi!King


Hi!King
őstag

Amúgy mit jelentenek ezek a 2-3, 3-3, 4-4 a légzéssel kapcsolatban?

(#59472) bandus válasza Hi!King (#59471) üzenetére


bandus
veterán

2 lépésen keresztül belégzés, 3 lépésen keresztül kilégzés, stb.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#59473) LanyUs válasza Peterhappy (#59470) üzenetére


LanyUs
senior tag

Érdekesség! Nálam 2 évvel ezelőtt hasi fájdalmak jelentkeztek random szerűen. Olvastam, hogy jobb láb érkezésekor szívjam be a levegőt. Azóta semmi gond. És a sprint 1-1 légzéssel mi van ? :D

(#59474) #76500480


#76500480
törölt tag

Orrsoveny engem sem akadályoz a futásban, allergia/nátha esetén igen. Megcsinaltatni nem is szabad, akiket hallottam csak panaszkodtak a maradandó tünetek miatt: orrverzes, hosszabtávon fülzúgás, fejfájás, szagerzekeles megvaltozasa, orrdugulás :N Fül-orr-gégészet az-az osztály ahol érzéstelenítéssel végzett minimál invazív endoszkópos műtét is kellemetlen, arról nem beszélve hogy az altatáson kívűl minden vérzéssel járó műtét után alig szabad inni mert kihányod.

(#59475) Peterhappy válasza LanyUs (#59473) üzenetére


Peterhappy
őstag

Azt mifelénk zihálásnak hívják :D

(#59476) tomcica válasza LanyUs (#59473) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A full sprint levegovetel nelkul megvan? :K regi edzomnel kellett csinalnunk a 800m-es fo versenyek elott,eloszor csak 50-70m egy levegovel,majd szepen felepitettuk 150meterig.
Ehh regi szep idok :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#59477) LanyUs válasza Peterhappy (#59475) üzenetére


LanyUs
senior tag

:C Bocs, magamból indultam ki 400-as pályán :DDD Hatalmas :R

tomcica: ilyen van? Nincs meg! De ha sokat gyakorlom én se leszek meg :) Lehet ezen múlt a 40 perces 10k, igaz 49.30 lett, de ez hozhat 9,5 percet :K

[ Szerkesztve ]

(#59478) tibcsiworld válasza Maximum1 (#59457) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Ha jól értem, hogy a 2km-ből 200m-t fussak összesen?

LanyUs:
eddig nem tudtam, hogy nekem az van. Lehetséges, hogy az orrsövényferdülés az csak úgy "megjelenik" x éves korban?

(#59479) LanyUs válasza tibcsiworld (#59478) üzenetére


LanyUs
senior tag

Engem kb. 5 évvel ezelőtt ( 35 körül ) kezdett zavarni, hogy éjszaka enyhén dugul az egyik oldal. Ekkor átfordulok és akkor a másik... Megnézettem orvossal. De ez már így marad...

(#59480) Hi!King válasza tomcica (#59476) üzenetére


Hi!King
őstag

Ez tetszik, majd kipróbálom. Amúgy értelme van neki?

(#59481) norby_42 válasza tomcica (#59476) üzenetére


norby_42
aktív tag

Kicsit várom, mikor jön a történet a szöges ostorról, meg a csúzliról...

Eat pasta, run fasta

(#59482) Hi!King


Hi!King
őstag

Hétvégén Decathlonban felpróbáltam egy Kiprun KN500-at, ami hasonló paraméterekkel bíró cipő, mint a Saucony Kinvara, de nem tetszett igazán, túl kemény a talpa a Kinvara-hoz képest, és a felsője zokni jellegű, ami nem jön be annyira. KD500-at még lehet, hogy fogok rendelni valamikor, az ugyanolyan, mint a jelenlegi KD Plus-om.
Viszont mivel nagy akciót nem láttam mostanában, úgyhogy rendeltem egy Kinvara 11-et kicsivel több mint 30 ezerért. A jelenlegi Kinvara 9 még bőven tartja magát 1100 km közelében, de mivel úgy tűnik a következő időszakban kevesebb időm lesz futni, inkább gyorsabb edzésekre állok rá, ehhez nem árt még egy ilyen cipő.
Gondolkodtam, hogy Kis-Duna Maratonra, vagy Vivicitta-ra nevezzek tavasszal, végül egyikre sem, mert előbbi idején Mátrabérc teljesítménytúrára megyünk feleségemmel, ami ősszel nagyon megtetszett, Vivicitta napján meg elmegyünk valahová kettesben túrázni az ő születésnapja alkalmából.
Úgyhogy ezek helyett a bajai Kikelet Félmaratonra neveztem. 1:28 körüli időt célzok be, és az említett időhiány miatt most jobban be fogom gyakorolni a félmaraton iramot, nem úgy készülök, mint ha maratonra készülnék.

(#59483) Studi válasza tibcsiworld (#59478) üzenetére


Studi
addikt

A távolságokat nehéz így megmondani, azt neked kell érezni. Az viszont fontos, hogy figyelj a tested visszajelzéseire! És különösen arra legyél tekintettel, hogy az izmok/tüdő/keringés sokkal gyorsabban fejlődik, mint az ízületek! Ez fontos, mert eleinte könnyel elvihet a hév, a fejlődés ugrásszerű tud lenni hétről hétre, viszont az ízületek nem fogják tudni tartani ezt a tempót, és könnyen össze lehet szedni egy párhetes pihenést hozó sérülést. Ami nem is feltétlen a fizikai fejlődés miatt lesz nagy szünet, hanem mentálisan lehet eldobni a fókuszt egy ilyen kényszerszünet miatt.

(#59484) tomcica válasza Hi!King (#59480) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Van persze,de ez extrem anaerob terheles,akkor van ertelme csak ha ilyen jellegu versenyre keszulsz. Neked talan a legrovidebb Vertical Race,vagy ha meg van az a tombhazas lepcsofelfutas :K Minden masra felesleges,sot tobbet art mint hasznal :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#59485) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Nekem ma kimaradt a futás. Valami nem kerek farokcsont környékén. Pont ráestem a múltkor. Elvileg holnap már jobb idő lesz, talán lefagyva sem lesz annyira, úgyhogy majd rápróbálok egy 5-10k-t.

Buliban hasznos! =]

(#59486) tomcica válasza norby_42 (#59481) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az a Karcsi bacsi volt (biciklivel ment a futok mellett es palcaval verte oket).A Krivokapity bacsi meg arrol volt hires,hogy tablettakkal tomte a versenyzoit (ki is egtek 2-3 ev alatt,na de addig kifutottak neki mindent is).
En a Bela-banal voltam,soha nem bantott senkit,amikor teljesen elfaradtunk a resztavozasban es azt mondtuk mar nem birunk tobbet,akkor beallt es leporgetett egy 38-40-es 200metert,hogy lassuk nem a test a fonok,hanem a "sziv/akarat".
Velunk futott meg oregkoraban is,a bemelegitest megcsinalta velunk,futoiskola,gyakorlatok stb. Legenda az oreg.Amikor mar nem birt futni,mert 80felett volt,akkor biciklivel emelkedozott,kiallt a nyeregbol es ugy taposta,hogy erositse a combjait.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#59487) tomcica válasza Hi!King (#59482) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A te alapoddal es allokepessegeddel meg a hosszu futast is lecsokkentheted es limitalod 20-24km,cserebe teszel bele felmaratonos feladatocskakat :K Meg melle egy 200/400m-es sebesseg epito nap es egy rovid gyors emelkedozes masik nap (10-15mp emelkedo,de megkuldve becsuletesen).

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#59488) Hi!King válasza tomcica (#59487) üzenetére


Hi!King
őstag

Januárban eddig így is 22-25 km-ek voltak a leghosszabbak, utoljása decemberben volt ennél több. Eddig általában hétköznap reggel volt a heti hosszú, vagy akár kettő, plusz néha szombaton vagy vasárnap egy hosszabb, de az elmúlt hetekben akkor inkább csak valami rövidebb volt.
Február második hetétől tanulni fogok estin, így reggel nem futok, mert korábban megyek munkába, 21 óra után fogok egy-egy órát hétközben, ebből majd 3 alkalom valami gyorsabb, keményebb lesz, a hosszú meg mindig hétvégén lesz.
Az emelkedő most is megy hetente, a rövid intervall még nem ment, de mostantól menni fog, harmadiknak olyasmit gondoltam hogy 1000/500, illetve 2000/1000 félmaraton/kocogás váltogatása. A későbbi hetekben meg 10 km körüli félmaraton tempót.

[ Szerkesztve ]

(#59489) tomcica válasza Hi!King (#59488) üzenetére


tomcica
Topikgazda

" 1000/500, illetve 2000/1000 félmaraton/kocogás váltogatása. A későbbi hetekben meg 10 km körüli félmaraton tempót" - ez igy pont jo :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#59490) tibcsiworld válasza Studi (#59483) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Köszi. Megint csak tanultam. Minden válaszotokból tanulok. Szuperek vagytok!

(#59491) Studi


Studi
addikt

Technikai kérdés: nektek az órátok jól mutatja az aktuális tempót? Nekem az Amazfit mutat mindent, +/- 30sec eltérés simán benne van abban, amit mutat. Én annyira még nem érzem, hogy mikor megyek 5:20-al, mikor 4:50-el, és így nehezen is tudom "kalibrálni" magam, pedig szívesen mondanám én is azt, hogy 1:45 az FM célom, akkor 5:00 legyen az FM céltempóm, szeretnék azon futni 1-2-3 km-t. De az óra mutat mindent, érzésre meg lesz valami, kb 4:40 és 5:20 között... :DDD

(#59492) tomcica válasza Studi (#59491) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A gyors valtasokra teljesen pontatlanna valik,de szep egyenletes iramnal beall es eleg jol mutatja :K ilyen 2-3mp/km elteres +-

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#59493) tibcsiworld válasza Peterhappy (#59468) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Ez felett elsiklottam. Bocsi. Akkor éreztem jól magam, amikor 65kg voltam. 72-73-mal már pocakos vagyok kicsit.

Köszi a tanácsokat. Ezek is új infok. :)

Jelenleg a mobilos programok halmazából nem keveredem ki. kellene vagy 5 telefon, hogy minden program futhasson, amit találtam. Nah mindegy. Az viszont biztos, hogy napi 1 órám nem lesz. :( A gyors séta is "gáz", amint már írtam, hogy sokszor a melóban 8-9 órát sétálva nyomok le. Viszont az a "futógyaloglás" (van ilyesféle verseny is talán) a kocogással lehet, bejön majd.
De holnap kezdem, az is tuti. :)

[ Szerkesztve ]

(#59494) parandroid válasza tibcsiworld (#59493) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Első körben kezd a stravával, az van minden platformra, ingyenes, és tud mindent, amit kell, ráadásul elég profin. Ha meg akár középtávon is komolyan gondolod, akkor úgyis kell majd egy óra, azzal is menni fog tovább. A miband kb sajna semmire nem lesz jó, annak az árát mondjuk megspórolhattad volna, ha előbb kerdezel. ;]

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#59495) Studi válasza tomcica (#59492) üzenetére


Studi
addikt

Az enyém sajnos egyenletes futás közben is ugrál elég nagyokat. :( Mintha túl gyors lenne a frissítése, nem simítja ki a tempót pár másodpercnyi mérésből.

(#59496) Peterhappy válasza tibcsiworld (#59493) üzenetére


Peterhappy
őstag

Amúgy meg tudlak érteni, én kb. 180cm-hez vagyok most 81kg és legalább ötöt ledobnék még, bár inkább a súlyomat kéne tartani és izmosodni kissé...

Egyetértek, szerintem is Strava, vagy amíg csak sokat sétálsz, hagyatkozz a Miband-re. Az futásra nem jó, séta monitoringra viszont kiváló. Túlzásba nem kell vinni, főleg az elején, de azért sok pici extra motivációs löketet adhat és mini sikerélményt, ha látod, hogy minden nap elérted a napi cél lépésszámot, esetleg valamilyen mutató alapján látod, hogy idővel fejlődsz.
De csak lazán. Ha csak egyetlen tanácsot adhatnék, az az lenne, hogy élvezd - és akkor minden más jön magától apránként :)

(#59497) emvy válasza parandroid (#59494) üzenetére


emvy
nagyúr

> A miband kb sajna semmire nem lesz jó

35 euro vagy mennyi, tok jo gyaloglashoz + fitnesszhez ennyiert, nem? :)

while (!sleep) sheep++;

(#59498) Maximum1 válasza tibcsiworld (#59478) üzenetére


Maximum1
őstag

Igen, a 2Km a végső cél, a köztesek a kis célok, út a 2-ig.
Kevésnek tűnik, de elsőre nem az, de ahogy írta Studi is, a távokat neked kell érezned, lehet a 200 az 400 lesz nálad, ez csak egy stratégia.

Studi:
Újabban nekem sem dob jó számokat/Garmin/, szerintem sok a felhő, nem tökéletes a gps vétel. 6:30 nál a valós 6:10

(#59499) bandus


bandus
veterán

egy ideje azt veszem észre, hogy a polar m430-am esetén miután leállítom a futást, nem szükséges manuálisan hosszan nyomnom a gombot a szinkronizáláshoz, magától felkerül stravára a futásom. ez vajon mitől lehet? :F korábban nem így volt.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#59500) inf3rno válasza bandus (#59499) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Firmware frissítés?

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.