Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#63601) Ispy válasza genndy (#63600) üzenetére


Ispy
veterán

Timecrimesban viszont van CSÖCS!

:DDD

A lényeget már tudjuk, megyek is kölcsönözni....

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#63602) Pearce


Pearce
aktív tag

Maggie trailer - Schwarzi zombis, drámás filmje

Plusz Diesel tolt egy ilyet:

"Vin Diesel szerint a Halálos iramban 7 jövőre meg fogja nyerni a legjobb film Oscarját." via Vox

Jó, hogy marketing meg minden, de azért na :DDD

[ Szerkesztve ]

(#63604) S e t h


S e t h
nagyúr

Folytatódik a a 2005-ös Bosszúhadjárat, ami miatt az egyik szemem sír, a másik nevet.Nevet, mert kedveltem a filmet és sír, mert szerintem nem a klasszikus értelemben vett folytatás lesz, mondhatni nem is tudom, miért nevezzük egyáltalán folytatásnak.
[lSPL2]

Aki meg látta az első részt azoknak itt van belőle a szinte klasszikussá vált leszámolás a bérgyilkos és a nyomozó között, a koreográfia a zenével vmi tökéletes egységet alkot(azok szerintem ne is nézzék, akik még szeretnék megnézni, mert ez az egyik csúcspontja a filmnek).
leszámolás

[ Szerkesztve ]

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#63605) Tibiajax válasza gyuromoj (#63590) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

ez a Marvel kapitány mit tud egyébként? nekem ő kimaradt annak idején

bocs a kérdésért, de hát végül is jó topicban vagyok

(#63606) Bad Pritt válasza S e t h (#63604) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Trailer alapján semmi köze nem lesz az elsőhöz... de ott van Tony Jaa, szóval a bunyó része megint epic lesz a dolognak. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#63607) gyuromoj válasza Tibiajax (#63605) üzenetére


gyuromoj
veterán

Captain Marvel (Marvel Comics)
&
Captain Marvel (DC Comics)

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#63608) S e t h válasza Bad Pritt (#63606) üzenetére


S e t h
nagyúr

Annyira azért nem sírok, a Raid 3-ig kibírom ehhez hasonló alkotásokkal. :D

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#63609) Bad Pritt válasza S e t h (#63608) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Azt meg eltolták határozatlan időre. :(

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#63610) james001


james001
veterán

Interstellar (2014)

Huhh,ez kemény volt. Nem gondoltam volna,hogy végig fogom ülni,hogy ennyire tetsszen. De! A fekete lyukas rész után kicsit "meginogtam". Utána mintha Nolan bevett volna egy kis LSD-t vagy nem tudom,beszállt egy kis agymenés. Sok minden eléggé fura volt az utolsó percben is,bár lehet csak én nem értettem a kicsi agyammal :D Vagy csak fizikából vagyok hülye,mindig is kettes voltam belőle :P
Na mindegy amúgy látványos volt,izgalmas volt,az űrbéli képek mindig kedvenceim közé tartoztak,ámultam néhány résznél milyen jól varázsolta oda Nolan. Kár hogy nem moziban láttam...
9/10

"The stars have died and the heavens go up in flames"

(#63611) emiki6 válasza james001 (#63610) üzenetére


emiki6
veterán

Ez egy tipikusan IMAX film... :P

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#63612) Ispy válasza emiki6 (#63611) üzenetére


Ispy
veterán

Múltkor néztem IMAX-ban a Jupiter felemelkedését és hát a plazma feketéjéhez szokott szememnek nagyon nem tetszett a szürke űr képe. Egyébként nem volt rossz, de nem adott annyi pluszt a normál 3D-hez képest. Vagy csak én nem éreztem.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#63613) emiki6 válasza Ispy (#63612) üzenetére


emiki6
veterán

Az IPS paneles lcd se jobb, főleg, hogy van ips glow. A TN-es meg pláne. Plazma tv-t még "nem láttam". :B

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#63614) Ijk válasza emiki6 (#63613) üzenetére


Ijk
nagyúr

Szerintem moziban a kontrasztarány 500:1-1.000:1 között mozog, egy jobb LCD 4.000:1, plazma 20.000:1, OLED 200.000:1

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#63615) hoffman_


hoffman_
nagyúr

random lehetnek a SPOILER-ek a sorok között, tartsa észben, aki átfutja.

Focus
euro 4k hundub

kellemes meglepetés volt. könnyű darab, nincs túl erős és egyedi történet, sem túl sok csavar benne, de élvezhető. bár megmondom őszintén, én nem számítottam rá, hogy mi fog történni az utolsó 30 percben. pont az a film volt, amire beültem egy swepsz naranccsal meg egy közepes popcornnal, és baromi jól kikapcsolt a hétköznapi rohanásból. Will Smith szerintem ha akarna se tudna túl nagy gányt csinálni, elevickélt a szokásos laza, kellemes stílussal, Margot Robbie továbbra is elképesztően jó nő. (én nem is tudtam, hogy ennyire fiatal, még csak 25) dióhájban: nekem eléggé bejött a film.

hoffman_approved

Love Actually
1080p hundub

baromi rég óta a listámon van. sok barátom imádja, nemtől és kortól függetlenül. nem értettem, hogy mire ez nagy felhajtás. megnéztem, és továbbra sem értem, nem találtam meg, hogy mi az, ami miatt ennyire szeretik. másfelől egy szó nem érheti, élveztem, nagyon kedves film, nem lehet belekötni. jópofa, egy-két jeleneten igazán jót kacagtam tényleg. bár le van zárva minden szál, kicsit nekem mégis olyan se füle, se farka, ha az egészét nézem - viszont pont így jó, szaladgál a szálak között, amik kivétel nélkül mind aranyosak. érdekes, hogy még sose láttam karácsonykor. gyanítom, hogy ezt is meg lehet unni, de így első látásra teljesen pozitív emlékekkel marad.

hoffman_approved

A hetedik pecsét / Det Sjunde inseglet
hundub

újra filmklub, most Ingmar Bergman volt terítéken. bár a Szerelmem, Hiroshima lett volna a produkció, a birtokolt minőség nézhetetlen volt, szóval egy hónappal elcsúszott, azt majd áprilisban hozom, és most ez volt az instant pótlás. megint egy olyan filmhez érkeztünk, amilyennel ritkán találkozom és amiről tényleg érdemesnek tartom írni. minél többet haladok ezzel a filmklubos történettel, annál inkább akarok még jobban belemerülni. az összes eddigi film teljesen eltért egymástól. ez nyilván valamilyen szinten tervezett is, hiszen a rendezők megismerése a cél, a kiválasztásuknál pedig jellemzően egy korszakalkotó mű, vagy megoldás az, ami miatt felkerülnek a listára. mégis, annak ellenére, hogy minden film elüt az előzőekben nézettektől, van bennük közös. egyszerűen szinte kézzel foghatóan érzem, hogy az alkotó adni akart valamit. bátran ki merem jelenteni, hogy itt még nem a pénz volt a fő mozgatórugó. 40-50, akár 60 éves filmekről van szó, és mindet élvezem kivétel nélkül. a színészi játék néha megmosolyogtat, ugyanakkor minden túlzással, vagy épp kezdetlegességgel együtt is őszintének hat. ez a film is pazar volt, arra sarkallta az embert, hogy magába nézzen, és elgondolkodjon. tette mindezt hol vidám, hol könyörtelen jelenetek párhuzamba állításával. a halál ábrázolása és megszemélyesítése, illetve konstans jelenléte is olyan egyedi momentum volt, ami a mai filmkultúrában ebben a formában elképzelhetetlen lenne. nem mondom azt, hogy el tudnék vegetálni csak ilyen filmeken, egyáltalán nem. nekem kell már a pörgés, a látvány, az éles váltások, néha az egyszerűség. azonban üdítő havonta 1-2 ilyen filmet is megnéznem mellé, amikre tényleg rá tudok készülni fejben, hihetetlenül kiegyensúlyozza a filmélményes szférámat.

ui.: a lovag fegyverhordozója volt a realitás a filmben, ő volt az, aki megmaradt a végletek között a földön, és nem mellékesen az ő karaktere volt szerintem a legszerethetőbb, a nyers, ugyanakkor szórakoztató megjelenésével. öröm volt nézni a párbeszédek legtöbbjét, pláne, amiben ő is szerepelt.

hoffman_approved

Interstellar
720p engdub

nagy adósságom volt már magam felé, de szinkronnal nem voltam hajlandó, az ov pedig nagy falat lett volna. ezt most a feliratos megtekintés is megerősítette. erősen megosztó volt a topicon belül is, erre emlékszem. nem tisztem a fizikai tartalmát megítélni, de igazán nem is akarom. persze, akadnak benne elgondolások, amik kérdéseket vetnek fel a modern fizika ilyen irányú mélységeit boncolgatva - de őszintén, baromira nem érdekel. nem volt benne kirívó hiba, arról nem is beszélve, hogy olyan témákat feszeget, amelyekkel kapcsolatban egyébként is csak elméleti síkon van magyarázatunk. a látvány fantasztikus volt, még ha nem is egyedülálló, mindenképp kiemelkedő. a történet végtelenül egyszerű, de itt nem is ezen volt a hangsúly. Nolan próbálta átadni, hogy mit lát ebben a kérdéskörben, ami igazából sikerült is. egyáltalán nem éreztem hosszúnak, hiába nem volt egy rövid darab, sőt a végén még összecsapottnak, kicsit sűrűnek is találtam. az utolsó 3-40 percben azért fennakadtam, az egész fekete-lyuk jelenet, a könyvespolccal megspékelve erős volt. ott azt hittem, hogy csalódok egy nagyot az addig látottakban. azért pár mondattal a jelenet közepén sikerült megmenteni, amiből kiderült, hogy ez mégis miért így néz ki, és egy megkomponált vízió, Nolan(ék) elképzelése arról, hogy hogyan is lehetne. azt nem állítom, hogy ezzel a gondolatsorral vettek meg kilóra, de végül is egynek jó. összességében nekem elnyerte a tetszésem, én valami ilyesmire számítottam. nem korszakalkotó, közel sem, de azért inkább karcolja a monumentális darabok polcát, mint az átlagos sorokat.

hoffman_approved

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#63616) callmeakos


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Hunger Games: Mockingjay - Part 1
Bűzlik a felvezetéstől, az eleje maga a káosz, mégis azért tetszett. Nekem nagyon átjött, hogyan tartja terrorban a kapitólium az embereket, Milyen áldozatokkal jár a háboú, de sajna kapkodósra lett véve a figura. Katniss a film felében értetlenkedett, Snow elnökből alig kaptunk, Haymitch totál el volt nyomva, Gale egy idegesítő pöcs, Peetával egyetemben, bár a végére megkedveltem (;]), Coin elnök olyan sótlan mint az ebédem, és a többi és a többi.
Felvezetésnek oké, láasuk Novemberben a finálét.

6/10

[ Szerkesztve ]

All→M8

(#63617) BITBOYS válasza gyuromoj (#63603) üzenetére


BITBOYS
addikt

Törtetők jó kis mozi lesz :)

(#63614) Ijk Imax méretű Oled kijelző egész megdöbbentő élményt produkálna :)

[ Szerkesztve ]

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#63618) brownus


brownus
veterán

mix posters

[ Szerkesztve ]

(#63619) callmeakos válasza BITBOYS (#63617) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Most gondolj bele: mozivászon méretű Super-Amoled kijelzőnél mmegőrülne a nép a pentile mátrix elrendezéstől ;] :D

All→M8

(#63620) BITBOYS válasza callmeakos (#63619) üzenetére


BITBOYS
addikt

Egyszer utánanézek mi ebben a rossz, engem nem zavar 2K-s felbontásban :) Nagyvászon minőségben azért kicsit nagyobb felbontás kellene, de feketében így is verhetetlen :D

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#63621) Cthulhu Dawn válasza hoffman_ (#63615) üzenetére


Cthulhu Dawn
őstag

Interstellar-ról kb.: ugyanez a véleményem. Ahogy írtad, nem esel tőle hátra, nem korszakalkotó, de azért monumentális darab.

"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy

(#63622) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

Song of the Sea, a rajzfilm, amiről írni kéne egy ajánlót, de nem fogok, mert felesleges. Tudom, mik jönnek még idén, de ha van egy animációs vagy rajzfilm, amit megnézel, az legyen ez 2015-ben. :)

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#63623) dokee78 válasza Bad Pritt (#63622) üzenetére


dokee78
félisten

Nézném én már amióta kijött,de magyar feliratra várok.
Az angol már kész van. :K

The Secret of Kells megvolt már?
Rendező ugyanaz.

(#63624) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Spielberg lesz a Ready Player One film adaptaciojanak a rendezoje.

Live-Die-Respawn

(#63625) Bad Pritt válasza dokee78 (#63623) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Persze, az is nagyon ütős kis mese, de a Tenger dala nekem sokkal jobban tetszett.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#63626) dokee78


dokee78
félisten

Penguins of Madagascar 7/10
Nem volt ez olyan rossz,de kiemelkedő darab sem.

[ Szerkesztve ]

(#63627) brownus válasza Bad Pritt (#63622) üzenetére


brownus
veterán

wow, kösz a tippet!

(#63623) dokee78, jaja, az is nagyon szép mese!

[ Szerkesztve ]

(#63628) gyuromoj


gyuromoj
veterán

(#63629) spiky03


spiky03
veterán

Hogy ezeknek soha sem siekrül megegyeznük, de tényleg. :DDD
[link]

Szerencse, hogy van már mozi is a CC-n kívül.

Mondjuk ez a mese nem annyira érdekel moziban de akkor is, nem ez az első példa erre.

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#63630) dokee78 válasza dokee78 (#63623) üzenetére


dokee78
félisten

Song of the Sea
Kész a magyar felirat!!!

(#63631) cyberkind válasza gyuromoj (#63628) üzenetére


cyberkind
félisten

Batmobile. :O

Paranormal Cocktivity

(#63632) Bad Pritt válasza gyuromoj (#63628) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Még pontosan egy év van addig... hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem félek tőle, Snydernek nagyon össze kell kapnia magát... :U

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#63633) cyberkind válasza Bad Pritt (#63632) üzenetére


cyberkind
félisten

Csak most nézem hogy pont szülinapomkor lesz a premier, csodás ajándék, feltéve ha Batman-t nem szarja el Batfleck.

Paranormal Cocktivity

(#63634) marilllyo válasza Cthulhu Dawn (#63578) üzenetére


marilllyo
veterán

Szerintem fantasztikus. Annyira jó a hangulata. A zene eszméletlen sokat dob rajta. A vágások, a kamerabeállítás. Az egész olyan művészies lett. Még azt a bagatell story-t is képes vagyok neki megbocsájtani.

Sunshine

PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com

(#63635) Cthulhu Dawn válasza marilllyo (#63634) üzenetére


Cthulhu Dawn
őstag

Ja, amikor átmennek a másik űrhajóra, és elkezdenek bevillanni a képek a legénységről először azt hittem, hogy a relaser trollkodott valamit :DDD .

"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy

(#63636) dokee78


dokee78
félisten

Fury kölcsönözhető,ha valaki a szinkronosra várt.

(#63637) Pearce


Pearce
aktív tag

"A Végre otthon /Home/ című DreamWorks rajzfilm ugyanarra a sorsra jutott, mint A majmok bolygója. Nem játssza a Cinema City hálózat." via Vox

"Buda Andrea, a Cinema City marketingigazgatója e-mailben történő megkeresésünkre válaszolva elmondta, hogy a hálózat az utolsó pillanatig egyezkedett a forgalmazóval, ám "sajnos nem tudtunk megállapodni egy mind a két fél részére fair forgalmazási feltételben, ezért nincs a film a műsorunkban." Hogy a mozihálózat is komolyan számolt a bemutatóval, jól bizonyítja, hogy "a filmnek egyébként saját menüje is van minden mozinkban már több napja, így gondolom ez is jól jelzi, hogy komolyak voltak a szándékaink műsorra vételről. Az utolsó pillanatig próbáltunk megegyezni, s a teljes hálózati moziműsort visszatartottuk szerda késő estig‎, bízva abban, hogy ez sikerülni fog."" via Ae

[ Szerkesztve ]

(#63638) szajoco


szajoco
csendes tag

Srácok!

Feleségem keres egy filmet.
Együtt láttuk, de én máshogy emlékszek rá.
SciFi-sták előnyben.
Szóval az emlékfoszlányok:
Űrhajóval mennek felfedezőútra.
Talán Mars utazás, kutatás, vészjel, ilyesmi.
Játszik benne néger szereplő.
Van oxigén a bolygón, ahova leszállnak, talán valami növény állítja elő.
És a végén bemennek egy nagy sziklába, ami kettényílik.

Amiket mostanság újranéztünk, de nem ez:
Mars mentőakció, Vörös bolygó, Apollo 13

Four wheels move the body, two wheels move the soul.

(#63639) gerii válasza szajoco (#63638) üzenetére


gerii
addikt

Hát ez jó kérdés, de egy ilyen űrbuzi asszony nekem is kéne :DDD

(#63640) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

Dope Trailer

Én ezt így ebben a formájában nem tudom értelmezni, de hogy hangulata van, az biztos. :DDD

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#63641) genndy válasza szajoco (#63638) üzenetére


genndy
addikt

Stranded ?

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#63642) szajoco válasza genndy (#63641) üzenetére


szajoco
csendes tag

Nem sajnos.
Még esetleg olyasmire emlékszik, hogy 'valami' elkapja a szereplőket.
Aztán meg víz alá húzza az egyik embert.
De nekem meg a Mars rémlik.
Ott meg ugye nem nagyon van víz.
Bárkinek van ötlete, szívesen veszem!

Köszi!

Four wheels move the body, two wheels move the soul.

(#63643) radi8tor válasza szajoco (#63642) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ha mondanál színészt ki játszott benne az segítene.
De úgy tippelem valami B kategóriás film lehet.

⭐ Stella

(#63644) szajoco válasza radi8tor (#63643) üzenetére


szajoco
csendes tag

Igen, esélyes a B kategória.
Ha tudnék színészt belőle, már átnéztem volna a filmográfiáját.
Ennyi van meg emlékeinkben.

Four wheels move the body, two wheels move the soul.

(#63645) Bad Pritt válasza szajoco (#63642) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Europa Report? A víz alá húzás miatt...

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#63646) szajoco válasza Bad Pritt (#63645) üzenetére


szajoco
csendes tag

Ez az!
Köszönöm!
:C

Four wheels move the body, two wheels move the soul.

(#63647) callmeakos válasza szajoco (#63638) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Lényegtelen, látom meglett :D

[ Szerkesztve ]

All→M8

(#63648) szajoco válasza callmeakos (#63647) üzenetére


szajoco
csendes tag

Akármit is írtál, mutasd!
Hátha nem láttuk.
B-C-D kategória is lehet.
Ha a maga nemében jó.

Four wheels move the body, two wheels move the soul.

(#63649) pohár


pohár
félisten

kár, hogy nem sikerült moziban megnéztem a Fury-t, a hangjára kíváncsi lettem volna rendes rendszeren... szerencsére R-es film, elég valósághű, kemény film, a legvégén a zene iszonyat jó, őt pedig kegyetlenül szúrnám :DDD

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#63650) FoxiestFox válasza pohár (#63649) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Fejhallgatóval is nagyon szépen szólt a Fury, moziban durva lehetett...

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.