2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A bukott koncepció, amiért háromszor is fizettem.

    Legalábbis ha egy széria csupán két modellt él meg, azt el lehet könyvelni bukott koncepciónak.

    Ez pedig az Iphone 13 Mini.

    Ez az, amire az alma azt mondta, hogy az emberek nem veszik, anyagilag meg nem éri meg tovább fejleszteni ezt a modellt, úgyhogy a 12 és a 13 után, kaszálták az egészet.

    Én viszont azt mondom, hogy ez a kedvenc telefonom valaha, és egyáltalán nem bánom hogy kétszer is teljes áron vettem meg. Egyszerűen azért, amiért mini. Kicsi, könnyű és kényelmes kézben tartani. Igaz, hogy a 60hz-s kijelzőt ma már nem annyira jó használni, és az üzemidő is nevetséges (főleg ha már az akkumulátor kapacitása is degradálódott.), de méretileg és súlyra szerintem ez a tökéletes telefon, akárki akármit mond.

    Ez volt az a telefon, ami ráterelt az alma ökoszisztémába, de 2 éve az elsőn kénytelen voltam túladni. A másodikon pedig azért, mert kellett a jobb kamera és a magas képfrissítésű kijelző, ezért váltottam tavaly 14 Próra, a 13 Minit meg becseréltem ráfizetéssel egy Ipad Próra. A 14 Prót viszont két hete elloptak tőlem, úgyhogy alternatíva hiányában visszatértem egy használt 13 Minire. És van valami groteszk az egészben, hogy 2 nap használat után egyáltalán nem hiányzik a 14 Pró. Persze együtt kell élni a 60hz-s kijelzővel, és azzal, hogy naponta akár kétszer is tölteni kell a cumót, de azon kívül semmi. 1 év alatt kiderül, annyira mégse használom ki a 14 Prót.

    Folytatás...

    callmeakos 2 hete 45

  • Irány Japán!

    Szeretném bemutatni a felkelő nap országában tett látogatásomat a tervezéstől egészen a visszaútig.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 3 hónapja 57

  • INFLÁCIÓ!

    Egy Londoni üzletben láttam. Nem tudom hogy mi, de az értékromlás megkérdőjelezhetetlen! :D
    Csak a mérték nem mindegy.

    callmeakos 7 éve 16

  • Mobiltelefon történelmem - Part 2

    Régi Logoutos személyes bejegyzéseimet böngészve megtaláltam egy több mint 3 éves bejegyzésemet, amely a mobiltelefonos történetemet hivatott "bemutatni". Azóta elég sok víz lefolyt a Dunán, gondoltam egy második rész keretében "behozom" a 3 éves lemaradást :D
    Az "eredeti" első részt itt találjátok, módosítani semmit sem módosítottam. Az írásban fellelhető fogalmazási "furcsaságokért" nem vállalok felelősséget, mert.... csak mert. Akkor még inkább lelkes voltam semmint alapos, vagy odafigyelő :D
    Lássuk.

    ZTE Grand X IN
    Azt a bejegyzést ott hagytam abba, hogy megszereztem a Grand X IN-t. 1 évet töltöttünk együtt, a végében viszont nem volt köszönet. Nem fecsérelnék erre karaktereket, megtettem ezt egy rage bejegyzésben Összefoglalva: A ZTE már akkor sem volt a mobilvilág Zuckerbergje, de szerintem ez most se változott. Külsőre egyébként ezt szerettem a legjobban, kár hogy a működése egy egy marék trágyának megfelelő.

    Folytatás...

    callmeakos 8 éve 4

  • Egy teljesen átlagos Japán reklám....

    S mégis visítasz a röhögéstől :D
    Lehet ha így reklámoznának dolgokat itt Európában, jobban fogyna ez az.

    callmeakos 9 éve 9

  • 5 éve a PH!-n!

    Thats right, ma pontosan 5 éve. Aztanemjóját. 5 év pedig annyira nem is sok idő (látván a PH veteránokat), de azért az 5 év alatt annyi minden történt velem, hogy azt felsorolni is sok lenne. De azért a fontosabb PH-s momentumaimat azért feljegyzem :)

    Szóval eredetileg egy LG-s nyereményjáték miatt regisztráltam, fórumozási szándékaim nem is voltak, de rá körülbelül egy évre megjött a kedvem hozzá, és azóta is rendületlenül napi rendszerességgel jelen vagyok a fórumon. Ez idő alatt nagyon sok jó (és pár kevésbé jó) fórumtárssal ismerkedtem meg, sőt, párral még személyesen is.

    Több dolgot is köszönhetek ennek az egész lapcsaládnak. Egyrészt az egész mobiltechnológiához való érdeklődésemet a Mobilarenanak köszönhetem, mert az oldalt már a regisztráció előtt is olvastam. Emlékszem amikor középsuliból hazaérve felmentem YouTube-ra, és megláttam Bog egyik ősrégi videótesztjét az LG KP500ról. Frenetikus :D

    Folytatás...

    callmeakos 9 éve 7

  • Végre ide is idért a nyár.....!!

    Miközben a net azzal van tele, hogy otthon Magyarországon már izomból dübörög a nyár, addig itt Angliában ótvar arcát mutatta az idő. Hétfőn reggel még kabátban vittrm reggel oviba az unokahúgom, most meg olyan meleg van hogy prímán kilehet vonulni a szabadba. Én a kertet választottam, kedvenc összetevőkkel karöltve. De mivel ez angliba, max holnapig fog ígymaradni az idő :DDD

    callmeakos 9 éve 4

  • Avengers: Age of Ultron - élménybeszámoló

    "Avengers...all of you, against all of me."

    Azért magasan van az a léc, amit meg kell ugornia a filmnek. 2012-ben az első Bosszúállók kétség kívül egy zsánerdefiniáló alkotás lett. Így jöhet a kérdés, sikerült megugornia a filmnek azt a bizonyos lécet? Véleményem szerint igen, de korántsem üt akkorát, mint három éve az első rész.

    Milyen is ez a film? A legjobban úgy lehetne jellemezni, hogy furcsa, és meglepetéssel teli. A film úgy indít, amit én rég nem láttam. Berobban, mint egy jófajta házipálinka. Aztán egy kicsit leülepszik a tempó, de amint Ultron piedesztára lép, onnantól talán 1-2 jelenettel kivéve pörög a film. A 2 és fél órás játékidő valóban szinte semminek hat. Próbálok kritikus lenni, mert az az egészséges, de igazándiból nem nagyon lehet belekötni ebbe a filmbe. Ami egyértelmű negatívum talán, az a zene. Ettől a ponttól kezdve, Bryan Tylert eltiltanám mindenféle Marvel projekttől, mert bár a Vasember 3 zenéje még úgy ahogy jó volt, de már a Thor 2 filmzenéje is alulrólsúrolta a "meh" kategóriát. Amikor megláttam hogy Tyler lesz a film zeneszerjzője, előjött belőlem a félsz, és sajnos be is jött a félelmem.

    Folytatás...

    callmeakos 9 éve 44

  • És a hétvége győztese: ez a fickó itt..

    Nem gugli kép, nem nájngeg, ezt én láttam a saját szememmel Londonban. És zeberedjek meg, ha láttam ennél lazább birkát/bárányt. Jó, azért a gazdiban is lehet valami katt, de azért: menő :D

    callmeakos 9 éve 6

  • Eltelt egy újabb év. De ez más volt.

    Kivételesen most az aktuális évzáró kapcsán nem bosszankodni szeretnék, mert ha teljesen őszinte akarok maradni magamhoz, ez az év, az ubbóbbi 2-3, de inkább 4-5 talán legjobbja volt. Mind emberileg, mind szakmailag, mind úgy ámblokk. Persze, velem is történt olyan az idén, ami miatt átkozom az évnek annak a szakaszát, de ha jobban belegondolok az ha nem most, akkor máskor következik be. Emiatt ezt az évet nem szabad átkoznom. De van valami fura. Tavaly ilyenkor volt egy megérzésem. Hogy ez az év más lesz. Különlegesebb. Izgalmasabb. Fordulatosabb. Eredményesebb. És igy, két órával az év vége előtt azt kell hogy mondjam, életemben először akkor igazam volt ilyen volumenü kérdésben, Nem szeretném részletezni hogy most mik voltak azok a pontok, mert nem is erről szól ez a bejegyzés. Hanem csak egy amolyan feljegyzés, hogy igen, ilyen is volt. És most, így 2015 kapujában ismét van egy megérzésem. Hogy 2015 a leginkább meghatározó éve lesz az életemnek. Viszont csak rajtam áll legfőképp, mit kezdek vele. Meglátjuk.

    Boldog új évet mindenkinek aki ezt olvassa :)

    callmeakos 9 éve

  • Befejezeztem életem legjobb játékát.

    Ez pedig nem más mint a The Last Of Us. Na igen....sikerült egy màsfél évett csuszni, de megszoktam :D

    Szoval sikerult szereznem egy PS3at, ugyhogy az elso dolgom az volt, hogy beszerezzem ezt a jatekot. Merthogy regota szerettem volna ezzel jatszani, de nem volt PS3am. Nagyon sokaig az volt, hogy e miatt fogok venni egy konzolt, de vegül nem ugy alakultak. De most végre eljött a lehetőség, éltem is vele. Azt gondolkm ez minden idők legjobb játéka. Egyszerűen földbedöngöl. Nem fogom én itt bemutatni, mert szerintem már mindenki találkozott vele aki akart.

    De miután végeztem vele ma délelőtt az járt a fejemben, hogy milyen jól döntöttem volna hogy ha e miatt veszek egy konzolt. De azért van egy kis üröm az örömben. A DLC. A Left Behind. Sajnos lelöttem már magamnak a poént azzal hogy megnéztem a full gameplayt a jutyúbon, de nem érdekel, át akarom azt is élni. Kérdés: a Left Behindet csak letölthető formában lehet megszerezni?

    Ezen kívül nem tudom hogy mi lesz ezután. Lesz e valami, ami megugorhatja ezt a szintet. Talán a 2, mert ez a történet igencsak nyitva maradt. Remélem. Nagyon. Azon gondolkodom még hogy vajon az Uncharted is bejönne e nekem? Ha ilyen a történet meg a karakterek, akkor biztos.

    callmeakos 9 éve 10

  • 1 honapja az Egyesult Kiralysagban

    Oktober 31,en reggel kezdodott minden. Azon a reggelen kaptam egy uzetetet, miszerint eljott az ido, amire amugy regota varok. Megkaptam a zold jelzest a kimenetelre. Csak sajnos nem olyan korulmenyek kozt, amire en szamitottam. Anelkul hogy belemennek tulsagosan a reszletekbe, a lenyeg annyi, hogy itt tartozkodasom egyenlore ideiglenes, jovo ev kozepen fog eldolni, hogy mikent tovabb. Egy a lenyeg szamomra: itt maradni. Mert beleszerettem ebbe a varosba.

    Igy kezdodott minden...

    A lenyeg: hogy itt minden mas. Drasztikusan. Nem minden jobb, hiszen szamos dolgot tapasztaltam, ami amugy furcsa mod rosszabbul megy mint otthon. Nincs ebbol sok, legalabbis amit tapasztaltam. Az egyik ilyen a kozlekedes. Addig amugy nagyobb baj nincs is az egesszel, amig nem kezdodik meg a napi csucs. De De amint negyet ut az ora, abban a minutumban London kozlekedesenek vege. Ez ertendo a buszokra leginkabb, de tapasztaltam mar olyat, hogy a vonat egeszen egyszeruen kihagy bizonyos allomasokat, es csak a vegallomason all meg. Jelen esetemben ey volt West Croydon, es London Bridge kozott. Ha jo, akkor mesz, ha nem akkor varsz. De ha mesz, akkor ugyanugy ki kell fizetned a zonankenti viteldijat. Kompenzacio ilyenkor nuku.

    Folytatás...

    callmeakos 9 éve 34

  • Ismét valami, ami miatt büszkék lehetünk, hogy magyarok vagyunk...

    Nem, ez most nem valami újabb technológiai úttörés. Egyszerűen csak jó azt látni, hogy minden magyar ember népszerűsíti, meglehetősen gazdag magyar szókincset. És néha ehhez kapunk asszisztálást is :D ;]

    callmeakos 10 éve 27

  • MOL BUBI - egy mazsola szemével

    Kezdem az elején :)
    Amióta bejelentették a Bubit (Budapesti Közbringarendszer) azóta figyelemmel kísérem a dolgokat. Azonban abban a pillanatban letettem róla, mikor közölték a díjszabást. Nem magyar ember pénztárcájához való árak. Szerintem. Azonban újra felcsillant a szemem, amikor múlt héten jött a hír: e héttől elindul a rendszer, és egy új bérletet is bevezetnek aminek az ára 3000 forint. Azonnal rárepültem.

    ***

    Ma reggel átvettem a bérletet, ami egyébként kissé kalandos volt, hiszen megadta magát az ügyfélközpont IT hálózata (mikor ha nem ma). De megvan a kártya, és már használtam is a rendszert egy gyors menetre (egy méretes influenza betegség ellenére). Azért írtam mazsolát a címben, mert bár világéletemben szerettem bribgázni, sosem volt alkalmam tartósabban tekerni. Főleg nem mióta pesten élek, uszkve 15 éve. A bringa kihelyezése a tárolóból elsőre nehézkes, de abszolút nem bonyolult. Az ülésmagasság egyszerűen állítható, de nekem az ülés nagyon kemény. A kormány pozíciója egészen magasan van, ami nekem fura, de ez is szokható. Elöl gumipókkal rögzíthető csomagtartó. Ez nagyon praktikus, mert én állandóan válltáskát hordok, de azzal a válladon tekerni, nem valami kellemes.

    Folytatás...

    callmeakos 10 éve 18

  • Én tőle szeretnék Asztrológiát tanulni!

    Tudjátok van ez a Ki Mit Tube (kimittyúb) nevű "tehetségkutató", ami igazándiból egy internetes trash műsor, ahová az is jelentkezhet, akit még kamera se elé se szabadna engedni. Egyik másik videó vicces, van ami érdekes. Mint például a lenti videó is, ahogy egy fiatal lány próbálja az asztrológiát megismertetni a hétköznapi emberekkel. Ez önmagában érdekes. Felhívnám a figyelmet a lány előadásmódjára, mert ilyet aztán tuti nem láttál! :DDD

    Az ő egyéni módszere :D

    callmeakos 10 éve 14

  • Rontáslevétel ONLINE!!!444négynégynégy

    Az este fészbukon járva kelve belebotlottam egy olyan oldalba, ami azt hirdeti: Rontáslevétel online. (amit 2 ismerősöm is "lájkolt"). Felfedező természetű az ember, így rákattintottam, és olvastam: Rontásvizsgálat ingyenesen. Na gondoltam ezt kipróbálom.

    A lenti oldalon találtam magam, ahol az ott található adatok segítségével valaki (vagy inkább valami) azonnal elvégzi a rontásvizsgálatot. Ingyenesen.

    Mentségükre szóljon hogy az oldalon több helyen is feltüntetik, sőt kiemelik hogy a vizsgálat az ingyenes, ezért is mertem belevágni. Az eredményt szinte sejtettem, ha olyan válaszokat "analizálnak" hogy mi a keresztnevem, mikor születtem, stb. Megadtam még egy e-mail címet (természetesen az egyik ötödrangú címemet, amit kizárólag ilyen célokra hoztam létre) és nyomtam egy továbbot.

    És lőn, rontás van rajtam!!!!4444
    Mielőtt a szívemhez kapok, elolvastam a hulla triviális leírást, majd azt, hogy ez megszüntethető (természetesen cash formájában). Érdemes elolvasni mi a rontáslevétel hozzávalói. :U

    Folytatás...

    callmeakos 10 éve 35

  • Ilyen volna a magyar orvoslás?

    Háborognék egy kicsit...
    Múlt hét végén történt egy baleset, melyben jó pár napra nulláztam a jobb bokámat. Mivel egyre csak rosszabbodott (értsd: már a mosdóba se tudtam egyedül eljutni) ezért még aznap elmentem a kerületi traumatológiára. Nagyon-nagyon rég történt meg velem olyan, amivel ilyen orvoshoz kellett fordulnom, (tán még gyerekorvos volt az), úgyhogy nem igazán tudtam hogy mennek a dolgok. Mikor beléptem a kerületi "Egészségházba" (merthogy tényleg ez a neve... kac...kac) minden "simán" ment. Körülbelül 1 óra alatt meg is voltam mindennel együtt, és miközben a fuvaromat vártam hazafele elgondolkoztam: ezt az orvost vajon érdekelte mi a fene történt velem? Merthogy mikor beléptem alig akarta észrevenni hogy itt egy újabb beteg, csak a nővérekkel való trécseléssel volt elfoglalva. De mikor észrevette hogy ott vagyok, akkor is olyan szintű nemtörődömséggel vett kezelésbe, hogy szinte kellemetlenül éreztem magam, és majdnem én kértem elnézést, hogy megzavartam őket a délelőtti traccspartiban. Természetesen feltette a kötelező kérdéseket, azaz a mit dolgozik, hány éves, tanul e még stb. Mikor elmondtam, azonnal felküldött röntgenre. Mikor visszatipegtem a nővér egy hangos: itt a bokasérüléses gyerek felkiáltással konstatálta hogy visszaértem az eredménnyel. Azért akármennyire is fiatal vagyok még, majdnem elsuttogtam neki hogy az öreganyád térde kalácsa a gyerek, meg a kutyád, akit annak hívsz.

    Folytatás...

    callmeakos 10 éve 85

  • Godzilla vitaszoba - SPOILERES-

    Eredetileg más bejegyzést terveztem írni ma, de mivel ez annál is aktuálisabb, és szinte az egész Filmes topic erre megy rá, kicsit leszeretném venni arról a terhet, mert azért van beszélni való a filmről, amit nem biztos hogy kibírna a topic, egy átnevezés nélkül :D

    Szóval akkor hajrá! :D

    callmeakos 10 éve 5

  • Sony Xperia SP = Nokia 3310??

    Ha valamit szeretek ebben a telefonban, az a mérhetetlen optimizmusa :D
    Milyen kár, hogy készenlétben se tudja a 3 napot, nemhogy a 19-et :))

    callmeakos 10 éve 8

  • Életem legfontosabb döntésének kapujában....

    Biztos mindenkinek az életében vannak nagy mérföldkövek, amikor olyan döntést hoz, ami kihatással van a jövőjére. Nekem az elmúlt 21 évem alatt akadtak nehéz döntések, de egyik sem olyan fajsúlyú, ami előtt állok. Ugyanis az a helyzet, hogy jelenleg ott tartok, hogy ugyan már van bejelentett munkám, kis túlzással még talán önfenntartó is lehetnék, de sajnos ezzel nagyon messzire nem jutnék, és nem látom az alagút végét. Érettségi óta két más fajta képzésre is beiratkoztam, mindkettőnek az lett a vége, hogy idő előtt abbahagytam. (hogy miért, az megérne egy külön posztot, de most nem ez a lényeg). A későbbiekben mindenképp szeretnék elvégezni egy főiskolai kurzust, az informatika valamelyik szegletében, de hogy pontosan melyikben, azt még talán magam sem tudom, de jelenleg nem vagyok abban a helyzetben, hogy erről gondolkodjak. Mert ugye egy ilyet meg is kell finanszírozni (állami támogatásos kurzusra jelenleg esélyem nincs), amire jelenleg nincs keret. Viszont van más lehetőség.

    Folytatás...

    callmeakos 10 éve 94

  • Egy katasztrofális külföldi kiruccanás margójára.....

    Külföldre utazni általában jó. Kivéve ha valaki megrögzött Magyarország párti, aki a szabadsága alatt is az itthoni helyeket kutatja fel. No én nem ilyen vagyok, és az idei 4 napos "miniszabadságbomból" kettőt külföldre szerveztem. Egészen pontosan Belgiumba, Brüsszelbe. Egyrészt mert a repülőjegy nevetségesen olcsó volt (kevesebb mint 8000 forint oda vissza) és emellett még a város is szép. Kiderült ez csapda. Részben.

    Ekkor még semmit sem sejtettünk...

    Így hát elstartolt kis csapatunk Szerda hajnalban az illusztris Ferihegyről (ja hogy olyan nincs is már??!) hogy megcélozza Európa "fővárosát). Már az odaút is izgalmas volt számomra, hisz most repültem repülővel életemben először, így ebben is volt egy kis plusz. Riogattak hogy rosszul leszek, fájni fog a fejem, befog dugulni a fülem. Nos a helyzet az, hogy semmi bajom nem volt, élveztem a repülés minden percét. Az első hideg zuhany akkor ért mikor megérkezésünk után beakartunk jutni a városba. Brussels Charleroi Airportról 3 féle képen lehet bejutni a városba. Transzferrel (busz), Taxi, vagy ismerős kocsival. Más út nincs, mivel maga az út autóval is alsó hangon 40 perc autópályán.

    Folytatás...

    callmeakos 10 éve 68

  • Playstation3 kölcsönzés - van ilyen?

    Sokat gondolkoztam egy konzol vásárlásán. De mindig arra jutok hogy számomra felesleges, mert amióta dolgozok, nagyon kevés időm van játszani, ha sor is kerül rá, itt a PC. Viszont van pár exkluzív cím amit mindenképp ki szeretnék próbálni (legújabban a The Last of Us az, ami nagyon felpiszkált a gameplay videók után). Viszont sajnos baráti körben inkább XBOX360asok vannak, akinek van PS3a, az pedig 200km-re van Pesttől, ami nem éri meg sem a postát, se a fáradalmat.

    Nézegettem neten ilyen lehetőségek után, de semmi érdemleges konkrétumot nem találtam. Ezért kérdem, hogy van e ilyen. Ha tud valaki ilyet, ne legyen rest magában tartani. A lényeg hogy legyen korrekt a kölcsönzés díja, illetve ha kér kauciót is, ne legyen egy komplett gép ára.

    :R :R

    callmeakos 10 éve 11

  • Megérkezett a tavasz, ki is használtam!

    Tavaly gyakorlatilag ugye nem is volt tavasz. Azon bambulhattunk, hogy Április elején még esett a hó, a hónap közepére meg 25 fok volt, ergo a tavasz nem létezett 2013-ban. Hál' isten idén nem így van, bár az tény, hogy ez most a tél rovására ment, de a tavalyi után egyáltalán nem bánom. Talán tegnap illetve ma volt az első igazi tavaszi nap, amikor kellemes volt az idő, szikrázó napsütés volt, azaz igazi kimozdulóidő. Én pedig imádok sétálni nagyokat (idei projekt hogy még nyár előtt beszerezhessek egy bringát), de addig marad a sétálás. Ma egyik kedvenc helyemre mentem, az Újpesi Vasúti összekötőhídhoz. Nincs semmi különleges abban a helyben, mégis imádom. Lőttem is pár fényképet, remélem sokan hozzám hasonlóan kihasználták a mai napot :)

    callmeakos 10 éve 9

  • Viszlát Grand X IN - a büdös életbe ne lássalak többet!

    Életem talán legrosszabb üzletébe mentem bele tavaly, amikor megvettem a T-Mobile-tól a ZTE Grand X IN típusú készüléket. És a vicc, hogy ebből akkor még mit sem sejtettem, hiszen előzetesen. minden jónak nézett ki, relatíve jó áron jutottam hozzá, jól nézett is ki. De a közel 1 éves használat alatt telefont így még nem gyűlöltem meg, mint azt. És erre az utolsó két hét csak rátett egy lapáttal.

    Hol is kezdjem. Önmagában a telefon rendben lenne. Az Asus pl. bizonyította, hogy nem egy elkapált dolog ez az x86-os Intel platform, csak minden optimalizáció kérdése, amihez a ZTEnek köze nem volt. Kezdjük hogy hogy a telefon hemzsegett a bugoktól, a beígért sw updatek hosszú halogatások után elmaradtak, a kamera néhol vállalhatatlan, néhol rendben volt, elméletileg van benne FM Rádió, amit az okos kínaiak letiltottak szoftveresen hogy ne lehessen használni, telefonálás közbe hol hallanak engem, hol nem, és egyéb ehhez hasonló okosságok. Az utolsó két hét meg maga volt a nyers gyűlölet. Az van hogy én zenehallgatás nélkül nem megyek el itthonról sehova. Vagy rádió, vagy zene, de valami legyen. Előbbi ugye kukázva, utóbbi okés. Azonban az utolsó hetekre azt mondta a telefon hogy nehogymá jól érezd magad, legyen kontakthibás a jack csati. Hát any*d. :D

    Folytatás...

    callmeakos 10 éve 21

  • Karácsony volna??

    Ahogy egyik barátom fogalmazott ebbe. a témában: Meg a lónak a f@#=/. Egyszerűen November van. És honnen tudhatod biztosan hogy November van? Hát onnan hogy a boltokban/üzletekben már kinn vannak a karácsonyfák, csokimikulások stb. És ez veszettül illuzioromboló.
    Hétvégén pont a tecsóban vásároltam és összefutottam egy régis ismerőssel, aki mint kiderült, az ujdonsült fèrjèvel eljöttek karácsonyra nézelődni....
    Mondom oké, örültem a találkozásnak...

    Értem én hogy gazdasági szempontból ez a legfontosabb időszak, de akkor is...

    callmeakos 10 éve 23

  • Halloween vs. Halottak/Mindenszentek napja

    Október végén mindig foglalkoztat engem ez a kérdés: most akkor "helovín vagy halottaknapja"? Mert ugye November első napja Mindenszentek napja. Pontosabban: A mindenszentek vagy mindenszentek napja (röviden mindszent; latinul Festum Omnium Sanctorum) az üdvözült lelkek emléknapja, melyet a katolikus keresztény világ november 1-jén ünnepel és nem keverendő össze a halottak napjával, melyet másodikán tartanak az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hívekért.
    November elseje 2000 óta munkaszüneti nap, tehát nem oly rég óta.

    Azonban ilyenkor jön az, hogy sokak előjönnek a Halloween "ünnepével". Ilyenkor sokan tököt faragnak, beöltöznek, stb. És ahogy évről-évre olvasom a véleményeket, sokan keverik a szezont a fazonnal, vagyis hogy Halloweent helyettesítik Mindenszentek és a Halottak napjával. Pedig ez korántsem van így, ugyanis Halloween napja Október 31.én van, tehát naptárilag nem ütközik az előbb említett két ünneppel, mégis sokan háborodnak fel azon, hogy egyesek mért ünnepelnek egy ilyet, holott nem is tőlünk származik. Már amennyire lehet ezt ünnepelni, mert azt gondolom 99%ban ez a Halloweenezés kimerül a tökfaragásban, esetleg a beöltözésben és esetleg a gyerekeknél a cukorka-házolásban. Éppen ezért én szemrebbenés nélkül, faragok évente 1 tököt.

    Folytatás...

    callmeakos 10 éve 11

  • Az utóbbi évtized legaljasabb pályanehezítése...

    Rayman Legends - Living Dead Party festmény: Orchestal Chaos 8-BIT Edition.
    Ennél aljasabb nehezítést én még a világon nem láttam. :D
    Csak azért beszemcsésíteni a képet, mert "nyócbit" elég gyenge húzás, de ha valamit elkezdtek, csinálják meg rendesen. Ez lehetett a filozódiájuk, végig is vitték
    Egyszerűen semmit nem látni, piszok nehéz pálya (aki játszott vele tudja, de anélkül is látható). Mindezek ellenére nem tudok rá haragudni, mert ennek ellenére is fülig ér a vigyor a számon, hogy mennyire aljas húzás ez már :D

    callmeakos 11 éve 1

  • Rush (4DX) - Minikritika

    Nos hol is kezdjem. Ron Howard kitett magáért. Megint. Ugyanis ő rendezte az egyik abszolút kedvenc filmemet, Az Angyalok és Démonokat. Úgyhogy az előjelek bíztatóak voltak. Noha én bő másfél héttel a premier után láttam, és el is olvastam minden kritikát a filmet illetően, de meglepetésemre mindegyik megegyezett abban, hogy ez a film zseniális. Úgyhogy tulajdonképpen már tisztában voltam némileg, mire számítsak, de hogy pontosan mi lesz a végeredmény, ez azért izgatottá tett. Erre rátett hogy elszántam magam arra, hogy életem első 4DXes vetítésére üljek be. Ez meg aztán pláne izgatottá tett, mert ebben az esetben sem tudtam mire számítsak.

    A végeredmény pedig... Kifogástalan. Egyszerűen nem tudok belekötni semmibe. Minden olyan precíz, minden olyan élethű, minden olyan hiteles, amilyennek minden ilyen műnek lennie kell. A versenyautók, a környezet, a szereplők..... Mind úgy lett ábrázolva, ahogyan az történt. Chris Hemsworth frankón hozza a Playboy Hunt szerepét, Daniel Brühl meg valami félelmetesen hozza Lauda törtető karakterét. A hangulat pedig. Elég ha annyit mondok: Hans Zimmer. Pont. Tudjuk mi lesz a vége.

    Folytatás...

    callmeakos 11 éve 8

  • Munkahelyi görények márpedig léteznek...

    Nem, ez nem egy kihalóban lévő veszélyeztetett faj (bár kipusztulna az összes), akik hál' istennek kevesen vannak, mégis az az egy is elég. Nekem is kijutott egy ilyenből.
    Adott egy hajnali munkahely ahová én járok. Nem nagy valami, mert az egészet lezavarom maximum másfél óra alatt, de nem is ez a lényeg. Viszont a hely ahol dolgozom magában foglal egy másik munkaállomást ahol már dolgoznak hajnalban. (nem nekünk dolgoznak, nem is abban a munkakörben). Azon a munkaállomáson van egy kiscsaj aki eleinte nagyon szimpatikus volt, de az idő múlásával kimutatta a foga fehérjét. Történt ugyanis hogy egy raktárból toltam ki egy elég nagy gépet, amit egy szűk előtéren át kellett tolnom, ahol hogy hogy nem, az a munkaállomás van, ahol az említett kiscsaj tevékenykedett. Helyszűkében elkerülhetetlen volt hogy az ajtót ne koccoljam meg kicsit, de ez elég volt arra hogy rámförmedjen a görény: Na most ha jobban meglököd azt az ajtót, és kitöröd az orromat, akkor én fogom a te orrodat kitörni. Így szólott a csaj, én meg köpni nyelni nem tudtam, de még visszaszólni se. A következőkben próbáltam élesen kerülni a kontaktot, ami hellyel közzel sikerült. Ha meg nem, akkor köszönni se köszöntem.

    Folytatás...

    callmeakos 11 éve 35

  • ZTE Grand X IN - Túl nagy falat ez a ZTEnek...

    A következő írás önmagában nem ér meg egy címlapos írást, viszont mindenképpen ki adni magamból ezzel a készülékkel kapcsolatos érzéseimet.

    No a lényeg az hogy idestova több mint fél éve használom ezt a készüléket. És bizony jelenleg úgy gondolom, hogy sajnos hiba volt ezt a készüléket választani. Nem azt mondom hogy rossz, mert egyáltalán nem az, viszont nagyon sok hibája van. Ezeknek a hibáknak az összegzését olvashatjátok.

    Első, legfontosabb, és magát a telefont teljesen legyilkoló hiba az a szoftver. Gyárilag 4.0.4es ICSval jött tavaly November környékén. Akkor a ZTE azt közölte, hogy már készülőben van a JB. Márciusig mély kuss volt e témában, majd akkortájt a Szoftverfrissítő program jelzett hogy új frissítés elérhető. Megörültem hogy végre jön a JB, de koppant az állam. Nem JB, csak egy "javító" csomag jött a telefonra, ami nem hogy javította volna a telefont, inkább teljesen hazavágta azt. Hol is kezdjem. Ez a gyári ICS olyan mocskosan optimalizálatlan, hogy még a világ nem látott ilyet. Hol iszonyat fürge, hol viszont dög lassú. A programok random összesz*rják magukat stb...

    Folytatás...

    callmeakos 11 éve 15

  • Elegem van abból, hogy soha semmi nem megy elsőre... Kifakadóposzt...

    Már azt gondolhatnám, hogy az életem során megszoktam, hogy soha semmi nem megy tökéletesen elsőre. Mégis, amikor a jelen posztban leírtakhoz hasonló dolog történik, sok esetben kedvem lenne az egész cókmókot úgy ahogy van lehajítani a 7. emeletről mérgemben.

    A legfrissebb incidens a számítógépemmel történt. Pontosabban annak bizonyos hardvereivel. Néhány hete arra kényszerültem hogy VGA cserét keljek alkalmazni, ugyanis az előző HD4650es felmondta a szolgálatot, a bolt ahol vettem azt korábban, cseredarabot nem tudott biztosítani, így jóval olcsóbban tudtam hozzájutni a kártyához. Istenemre mondom, ennyit én még nem filóztam dolgon. Szinte minden szabadidőmben azon járt az eszem, mi legyen a jó választás. HD6670 vagy HD7750. Végül utóbbi mögött döntöttem az utolsó pillantban.

    A szerencsés kiválasztott

    Viszonylag hamar meg is érkezett a kártya, beüzemeltem, és kb. 15-20perc használat után valami nem stimmelt. A gép olyan mocsok módon belassult, hogy a 720p-s YouTube videók is akadtak, a programok jóval lassabban indultak el, ergo olyan lett volna, mintha egy régi Pentium4-es procit tettem volna be a gépbe.

    Folytatás...

    callmeakos 11 éve 34

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.