Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#63451) Viszlát válasza .LnB (#63448) üzenetére


Viszlát
addikt

Nem a mélyenszántó filozófikusságot hiányolom a filmből, hanem a karakterek, a körítés kidolgozatlanságát. Nem lenne itt semmi gond, ha nem akarna több lenni egyszerű sci-finél, de akar, hiszen a film első harmada másról sem szól szinte. Aztán meg a végén két perc alatt lerendezi az egész apa-lánya dolgot, ja, hogy ott vannak Cooper unokái, dédunokái, ükunokái, kit érdekel, meg kell alapozni a folytatást. Ráadásul itt volt egy óriási baki is, hiszen a doktor szerint amikor a lánya meghallotta, hogy megtalálták, öreg kora ellenére mindenképpen át akart utazni egy másik állomásról, majd amikor megérkezik, a nővér szerint azért volt ott az egész család, mert már több mint két éve cryo-sleep-ben volt.

A blockbuster dologgal vitatkoznék: Forrest Gump, American Beauty, Schindler's list, Saving Private Ryan, Cast Away, A Beautiful Mind, Se7en, Good Will Hunting, Dead Poets Society amik így kapásból eszembe jutnak. Persze ezek egyike sem sci-fi, de most itt volt a lehetőség, hogy elkészüljön egy, ami tartalmi megvalósításban megüti a fentiek szintjét és nem a dirr-durr csitt-csattról szól, meg nem is mindfuck, aztán nem sikerült mégsem.

És még csak jól sem szól. ;]

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#63452) Ispy


Ispy
veterán

Nekem tetszett az interstellar, igaz meg kell majd még néznem még egyszer :B Ha pontoznom kéne, akkor 10/8, de manapság nehezen adok ennél kevesebbet sci-fi-re, olyan kevés van belőle. :DDD Igaz az én véleményem nem mérvadó, mert én vagyok az, aki már 3x is látta a Pacific Rim-et :P

Oblivion, Predestination, Moon, Gravity, Europa report, Enders game mind jöhet és még a Lucy-t is végig néztem :D

(#63451) Viszlát

Valahogy mindig az az érzésem, hogy a látvány és a karakterek kibontása valahogy sosem jön össze egyszerre, gondolom azért így is rászóltak Nolan bácsira, hogy kicsit hosszú lesz ez a film így.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#63453) .LnB válasza Viszlát (#63451) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Én direkt csak scifi filmeket említettem.
Most akkor neked azért nem tetszik az Interstellar mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeidet?
Valóban van egy két "levegőben lógó" karakter a filmben, nem jutott rájuk idő.

Én baromira támogatnám azt az ötletet, hogy egy filmnek legyen egy mozis változata, és egy olyan amilyennek a rendező valóban megálmodta. Rendezői változat ugye. Mostanában ennek valóban lenne értelme szerintem.

(#63454) Enton Köszi! :R

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#63454) Enton válasza .LnB (#63431) üzenetére


Enton
addikt

Folytatás, és sokmindent megmagyaráz/továbbgördít hisz vannnak még folytatások csak film nélkül. Azoknak neki is esek mihelyst elolvastam az eredeti elsőt.

Már ezen két link átfutásával is sokmindenre lelhetsz ha vételenül elsiklottál volna valami felett. Remélem könyvben mégrészletesebben lehet ezt az egész "scifi teremtések könyve dolgot" találni.

Alapvetően már az elején a semmi(fekete) is egy jó kis tripp, hisz keretes a megjelenítés az egész filmre nézve.

Egy kis elemzés pl, már a címe is hangzatos:

"Kubrick: and beyond the cinema frame”

An in-depth analysis of

2001: A SPACE ODYSSEY

(#63453) .LnB:

Egy 2:43:57 screentime melett erre nem vlot idő akkor nem is akarták. :( Pedig én szívesen elnéztem volna még plusz 1-2 órával is tovább. Csak inkább látványban/zenében lett ez most erős nem pedig storyban. Hát ez van majd legközelebb.

[ Szerkesztve ]

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#63455) Viszlát válasza .LnB (#63453) üzenetére


Viszlát
addikt

Nem voltak semmiféle reményeim, szerintem elég részletesen leírtam mi a problémám a filmmel, nem ismételném magam. Idő kérdésében Entonnak kell igazat adjak, mert rengeteg mindenre jutott idő (iskolás jelenet, titkos bázis misztéria, stb), ha akarták volna, erre is jutott volna.

Én baromira támogatnám azt az ötletet, hogy egy filmnek legyen egy mozis változata, és egy olyan amilyennek a rendező valóban megálmodta.

Ezt csak azért mondod, mert alapvetésként kezeled a feltételezést, hogy szegény Nolan el lett nyomva. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#63456) genndy válasza Enton (#63454) üzenetére


genndy
addikt

Ha kiolvastad az Űrodisszeiákat (2001, 2010, 2061, 3001; nekem sikerült beszereznem a marha jó egybe kiadást a Szukitstól, karácsony környékén volt féláron de szokták akciózni) akkor neki is eshetsz az Időodisszeia-trilógiának szintén Clarke-tól, pont a spoilerben említett dologról szól, legalább olyan jól körüljárja mint az ŰO.
Az első könyv gyengébb, de a 2. a legjobb, abból olyan bazi jó látványos filmet is lehetne csinálni hogy ihaj. Annak az utolsó mondatánál konkrétan lecsaptam a könyvet, hogy nem hiszem el ha még legalább fél-egy évet kell várni a folytatásra. Kellett... :DDD Neked már szerencséd lesz.

[ Szerkesztve ]

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#63457) Pearce válasza Viszlát (#63451) üzenetére


Pearce
aktív tag

"Forrest Gump, American Beauty, Schindler's list, Saving Private Ryan, Cast Away, A Beautiful Mind, Se7en, Good Will Hunting, Dead Poets Society amik így kapásból eszembe jutnak."

Ezek mind a 2000-es évek előtt készültek. A mostani időkben akár egy Szárnyas Fejvadász pl. már el sem készülhetne. Fókuszcsoportozás megy ezerrel, patikamérleggel a recepteket belerakják majd' minden filmbe, az egyedi ötletek meg szart se fialnak.
2014-ben is hány eredeti ötlet szerzett milliókat? Vagy hány eredeti ötlet volt a mozikban? Transformers 4, Captain 2, Guardians, Spiderman 2, X-men, Maleficent, Majmok 2, Hunger Games 2, Interstellar, How to train your Dragon 2. Tessék, ezek a filmek kaszáltak a világpiacon a legtöbbet. Na most ebből mennyi film reboot vagy folytatás vagy gyerekmeséből film? És mennyi az eredeti ötlet? Én csak az Interstellart látom...

(#63458) Enton válasza genndy (#63456) üzenetére


Enton
addikt

Lesz mit olvasnom mostanában úgy érzem. :C

(#63457) Pearce:

Ha már épp erről megy duma az Intercsillár sem épp eredeti, vannak benne ötletek, de...
A féregjárat egyértelműen a monolith a teserract meg a holdi kismonolith, csak amíg ŰO új élet keletkezése van addig Interstellarban meg "csak" az emberiség új bölcsője.

[ Szerkesztve ]

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#63459) gerii válasza genndy (#63456) üzenetére


gerii
addikt

(#63460) pohár válasza devil-k (#63447) üzenetére


pohár
félisten

akkor hajrá :D

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#63461) .LnB válasza gerii (#63459) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Én is néztem, nem rendelhető. Sehol sem találtam olyan webshop-ot ahonnan meg tudnám rendelni.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#63462) gerii válasza .LnB (#63461) üzenetére


gerii
addikt

Írtam nekik egy mailt, megkérdeztem, hogy ha kell több előrendelés mennyi szükséges.
Az árát viszont elfelejtettem megkérdezni :DDD

[ Szerkesztve ]

(#63463) LOTR válasza horush (#63370) üzenetére


LOTR
addikt

mert ha nem használod a spoilet taget figyelmeztetést kapsz... - ő biztosra ment :)

(#63430) PuMbA
ahogy írtam is korábban sajnos jobban nem tudok belemélyedni, lehet, hogy én gondolom rosszul, de az idő a mi világunkban csak egy koordináta, nem tudjuk befolyásolni, ellenben tegyük fel, hogy létezik egy pl 4dimenziós világ, ahol az egyik dimenzió az idő, amit képesek befolyásolni... és így tovább a sok dimenziós világokig

a gps műholdaknál meg többféle relativisztikus hatás is érvényesül, a gravitációs hatás mellett a sebességük miatt is korrigálni kell az órákat (vagy inkább figyelembe venni az eltéréseket a számításoknál), hogy szinkronban legyenek a Földön elhelyezkedőkkel és pontosan működjön a pozicionálás

(#63434) emiki6
inkább talán csak máshogy van értelmezve az idő - most erre nem emlékszem, hogy beszéltek volna róla
mindenesetre eléggé ötletesen volt megoldva, de ezt annak idején szerintem ki is emeltem pozitívumként amikor írtam róla

One Ring to rule them all

(#63464) emiki6 válasza LOTR (#63463) üzenetére


emiki6
veterán

Igazából nem vitatkozom, csak leírtam, hogy én hogyan fogtam fel. Az én értelmezésemben úgy van, ahogy leírtam. Igazából ez is csak egy műelemzés.

Kis filó a részemről az időutazással kapcsolatban. Több teóriát tartok lehetségesnek, amik bennem fogalmazódtak meg eddigi ismereteim alapján, leginkább filmek, sorozatok kapcsán gondolkoztam el ezen.
Egy dolog ami biztos, hogy paradoxon (ellentmondás, sokáig rosszul értelmeztem ezt a szót) nem jöhet létre, ezt vegyük törvénynek. Továbba meg kellene határozni, hogy miként fogalmazható meg az idő, hogy képzelhetjük el.
1: az idő folyamatos, megállíthatatlan, visszafordíthatatlan és nem lehet visszautazni, de ugrásszerűen előre se.
2: Az idő folyamatos és csak egy "sík" van, ha visszautazol, bármit teszel annak úgy kell történnie. Nem, ez egy síkkal nem képzelhető el, mert egy körforgás jön létre, aminek feltétele a végtelen mennyiségű sík.
3: végtelen mennyiségű párhuzamos idősík van, melyek összetartoznak. Ha visszautazol, bármit teszel annak úgy kell történnie, hogy vissza tudj utazni. (Ebben a felfogásban, viszont felesleges visszautazni, mert "úgy sem tudsz változtatni semmin")
Mivel ez egy körforgás, így kérdés marad, hogy "mi volt előbb, tyúk vagy a tojás?" vagyis ki kezdte el, el kellett e kezdeni, vagy volt, mint Interstellárban a...? :) (tehát ez is kicsit paradox)
4: (ezt töröltem, túl összetett és kidolgozatlan)

Most csak ezek jutottak eszembe.
Előreutazni mindenképp "biztonságosabb", mivel nem lehet paradoxont létrehozni, viszont belepiszkálhatsz a jövőd jövőjébe, ami nem biztos hogy jó nekik.
Ha te előre utazol, akkor tök mindegy, hogy ugrásszerűen vagy csak közelmész egy feketelyukhoz, mivel nem leszel ott, miután elmentél, így változtatsz egyszer, majd utána mégegyszer változtatsz mivel a jövőben töltöd a hátralévő életed.

Azért jó ezt ide leírnom, mert át kellett gondolnom jobban, mélyebben és végül megint ott vagyok, hogy nem igazán lehetséges az időutazás, még jelet se lehet visszaküldeni...
Bocs, ha érthetetlenül fogalmaztam. :)

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#63465) spammer válasza emiki6 (#63464) üzenetére


spammer
veterán

Ajánlom Hawking könyveit és dokumentumfilmjeit. :)

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#63466) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Mission Impossible Rogue Nation teljes előzetes

:D Jó lesz ez.

Live-Die-Respawn

(#63467) Tibiajax válasza spammer (#63465) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

Hawking legvégső álláspontja, h nem lehetséges az időutazás.

javíts ki ha rosszul tudom

(#63468) Bad Pritt válasza oriic (#63466) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Nagyon op. :D

Az M:I szerintem az az akciósorozat, ami tart egyfajta minőséget, még a leggyengébb, második része is bőven korrekt akciófilm. A harmadik, negyedik meg kifejezetten erős lett.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#63469) oriic válasza Bad Pritt (#63468) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Megyek meg is nézem a Ghost Protocolt. :)

Live-Die-Respawn

(#63470) genndy válasza gerii (#63459) üzenetére


genndy
addikt

4400 Ft, és asszem -50% akcióban volt. Viszont rosszul emlékeztem, nem is karácsonykor volt, hanem tavaly augusztusban. Úgyhogy azóta kifogyhattak...

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#63471) abridabri válasza emiki6 (#63464) üzenetére


abridabri
veterán

Van 1 jo otletem azok szamara akik a jovobe vagyakoznak. Menj a leheto legkozelebb egy fereglyukhoz . Ahol meg nem "szippant be " . Na itt a Foldhoz kepest lassabban telik az ido a nagy gravitacio miatt.Eltoltesz itt az urhajodon mondjuk 1-2 evet (esetleg hibernalva ,hogy ne unatkozz ) , ez ido alatt a Foldon eltelik 200ev . > Hazarepulsz es maris a jovoben vagy !

(#63472) Bad Pritt válasza oriic (#63469) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Én a hármat. Az a kedvenc. :B

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#63473) pohár válasza Bad Pritt (#63468) üzenetére


pohár
félisten

nekem valamiért a 2. jön be a legjobban, ez a vírusosdi nagyon bejött :D

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#63474) cattus válasza abridabri (#63471) üzenetére


cattus
őstag

*feketelyukhoz

Do the thing!

(#63475) spammer válasza Tibiajax (#63467) üzenetére


spammer
veterán

"Látványosan", azaz jelentős mértékben nem, hiszen nincs meg hozzá a technika. De az asztronauták már most is kvázi utaznak az időben, ha a Földön élő emberekhez viszonyítjuk őket, mivel máshogy telik az idő odafent, csak nyilván olyan apró mértékű az egész, hogy nem érzékelhető (annál is inkább jelentős dolog a GPS-ek esetében). Továbbá a Földön is máshogy telik az idő helytől/helyszíntől függően: pl. piramisokkal szemléltették, mert ott valójában lelassul az idő a hatalmas tömeg miatt. Vagy a hegy tetején álló ikerpár egyik tagja számára másképp telik az idő, mint a hegy lábánál álló testvére számára. Nyilván nagyon kicsi számokról van szó, így nem is érzékelhető számukra.
_

(#63471) abridabri : ja, azt' mire visszajössz, nem lesz itt semmi, mert a gyökér emberiség elpusztította magát (és/vagy a bolygót is). :D

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#63476) callmeakos válasza Pearce (#63457) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Ez azért nem fair, mert az Interstellar neve mellett ott van hogy Cristopher Nolan. Ez maga a pénzmágnes. Megnézném a bevételeket egy fele ennyire ismert rendező neve alatt.
De tény, hogy az Interstellar egy eredeti koncepció.

All→M8

(#63477) pohár


pohár
félisten

megjöttek a pingvinek is, ha csak fele olyan jó, mint a sorozat, akkor már lesz egy jó esténk :D

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#63478) callmeakos válasza pohár (#63477) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Ideje volt már :D
Vagyis láttam már, de csak eredeti nyelven. Ezt viszont kivételesen bűn azzal nézni, annyira fenomenális a szinkron :D

All→M8

(#63479) gyuromoj válasza oriic (#63466) üzenetére


gyuromoj
veterán

Tetszik, részemről jöhet. :)

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#63480) pohár válasza callmeakos (#63478) üzenetére


pohár
félisten

abszolúte, meg se akartam nézni felirattal (mondjuk az animációs filmek szinkronja többségben jó, ennek kivételesen :D)

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#63481) Pearce válasza callmeakos (#63476) üzenetére


Pearce
aktív tag

"Ez azért nem fair, mert az Interstellar neve mellett ott van hogy Cristopher Nolan. Ez maga a pénzmágnes."

Nyilván azért bukott meg Amerikában a film. :DDD

box office mojo-ról:

"Total Lifetime Grosses
Domestic: $188,020,017 27.9%
+ Foreign: $484,700,000 72.1%
= Worldwide: $672,720,017 "

A nemzetközi bevétel mentette meg és amiatt került bele 2014 top 10 világviszonylatban legtöbbet hozó filmjeinek listájába.

[ Szerkesztve ]

(#63482) .LnB válasza Pearce (#63481) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Amerikában minden film bukik. Így csalnak az adóval. Ezt te nem tudtad?

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#63483) #54715584 válasza pohár (#63477) üzenetére


#54715584
törölt tag

Már pár hete kint van? :D
Egyébként nekem csalódás volt...csak, hogy kedvet csináljak hozzá :D

(#63484) Pearce válasza .LnB (#63482) üzenetére


Pearce
aktív tag

"Amerikában minden film bukik. Így csalnak az adóval."

Ezt elég erősen kétlem, de mindegy.
De tegyük fel, hogy így van: akkor a Gone Girl pl. hogy nem bukott meg, ha "minden film bukik"? 61-ből készült, 167,5-öt hozott csak náluk. Szóval az nem bukás.

[ Szerkesztve ]

(#63485) spiky03 válasza oriic (#63466) üzenetére


spiky03
veterán

Ez biztos, hogy jó lesz. :)
Remélem hozzák a 4.részt. :)

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#63486) tibbike01


tibbike01
őstag

Ezt látta már valaki?
Megéri megnézni?

Winter Sleep

(#63487) devil-k válasza tibbike01 (#63486) üzenetére


devil-k
nagyúr

Én nem mertem nekiülni (még). :Y

- mozi bolondéria -

(#63488) LOTR válasza emiki6 (#63464) üzenetére


LOTR
addikt

pedig a fórum egyik lényege éppen a vita
nincs ezzel gond, hogy ha leírod a véleményed, csak miután valaki kérdezte, hogy mi az a valami..., akkor egy X dimenziós (3nál több) valamire nem mondhatjuk, hogy egy 3dimenzióban megjelenített valami ami tud még pár dolgot
ez így szerintem hibás állítás (még ha látszólag igaz is lenne), az továbbra is az az X dimenziós valami lesz, ami tudja ezt és azt... - nem tudom, hogy így pontos e, és példákat is csak túl matematikus jellegűt tudnék, amire meg biztos vagyok, hogy nincs rá igény, de akit érdekel ez a téma, majd utánanéz

(#63475) spammer
érdekes, hogy mit nevezünk időutazásnak, de amit te írsz azt csak (relativisztikus) idődilatációnak nevezik
egyszerűen leírva:
nagy gravitációs térerősség közelében elhelyezett óra lassabban jár - általános relativitáselméletből
nagy sebességgel mozgó óra lassabban jár - speciális relativitáselméletből következik
+ Sagnac hatás, de ezzel ne foglalkozzunk

ezért van, hogy pl feketelyuk közelében vagy közel fénysebességgel utazva nagyon lelassul az idő egy külső szemlélő órájához képest

amúgy ennek pontosan meghatározható értékei vannak, mint érdekesség, a Földön mérve nyugalomban lévő óráknál, tehát ekkor csak a gravitáció okozta idődilatáció van jelen, egy ezer méter magas felhőkarcoló aljára és tetejére teszünk egy-egy órát, akkor a felső óra 1 nap alatt kicsit azért kevesebb, mint ~10ns-mal (nanosec) fog többet mutatni az alsóhoz képest (1 sec = ezer millió nanosec - tehát eléggé kicsi)

GPS műholdaknál:
- jóval nagyobb a távolság, kisebb a gravitáció, ezért kb 45.000 ns-mal mutat többet az órája
- sokkal gyorsabban mozognak, mint a földi órák, ezért kb 7.000 ns-mal jár lassabban az órájuk
45.000 - 7.000 = 38.000 ns amivel egy nap alatt gyorsabban jár az órájuk a földiekkel szemben

[ Szerkesztve ]

One Ring to rule them all

(#63489) ígyvanferi válasza Tibiajax (#63467) üzenetére


ígyvanferi
addikt

'96-os kiadású Az idő rövid története könyvem van, abban még azt írja, hogy az időutazás kérdése továbbra is nyitva van. Sőt, ad két lehetséges megoldást is az időutazással kapcsolatok paradoxonok feloldására. Persze az már majd' 20 éve volt, azóta lehet, hogy változott a véleménye, rájött valamire.

(#63490) Viszlát válasza Pearce (#63457) üzenetére


Viszlát
addikt

Nem mind 2000 előtt, de lényegtelen igazából, mert azt továbbra sem értem, hogy az miért árt egy blockbusternek ha kidolgozott karakterek vannak, a történet kerek, nem elnagyolt és nem csak egy bizonyos aspektusára fektetik a hangsúlyt. Mert az eredeti ötlet lópikulát sem ér, ha nincs rendesen megcsinálva, személy szerint nekem teljesen mindegy, hogy könyvadaptációról van szó vagy a rendező maga írja a forgatókönyvet, erősen túl van misztifikálva ez a dolog.

Mellesleg volt egy Gone Girl, de a Birdman közel 100 millájára sem lehet azt mondani, hogy bukás, főleg ha azt nézzük, hogy 18 millából készült mindössze.

Fókuszcsoportozás megy ezerrel, patikamérleggel a recepteket belerakják majd' minden filmbe, az egyedi ötletek meg szart se fialnak.

Nyilván van ilyen is, ezért kapjuk töménytelen mennyiségben a képünkbe a képregény-adaptációkat, ami persze, hogy nem véletlen, itt is erre nedvesedik a legtöbb bugyi. Viszont mint a mellékelt ábra mutatja, igenis van igény az igényes, tartalmas filmekre és nincsenek bukásra ítélve. Innentől fogva meg az adott rendező, író, producer döntése, hogy nagystúdiós környezetben akar sokszázcsilliómilliót csinálni vagy beéri kevesebbel.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#63491) .LnB válasza Pearce (#63484) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Parancsolj

A többi már nem konkrétan csak erről szól:

1
2
3

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#63492) Bad Pritt válasza .LnB (#63491) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Tökéletes, tudtam, hogy ezt a foscht fogod linkelni, ami pont arról szól, hogy nyereségesek ezek a filmek, csak a stúdiók pénzügyi szakembereikkel megoldják, hogy ne tűnjön annak. Attól még a Harry Potter, az Ördögűzés Emily Rose üdvéért és a Star Wars is sikeres volt, mert valós bevétele volt a stúdiónak, épp csak nem ez került a papírokra. Ellenben az Interstellarral, ahol a valós adatok szerint is bukta volt otthon.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#63493) gerii válasza genndy (#63470) üzenetére


gerii
addikt

Az elég baráti ár, főleg, hogy könyvenként 2000 körül vannak. Kemény fedeles, vagy ponyva?

(#63494) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

Mozifilm lesz Ruairi Robinson Leviathan-jából.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#63495) emiki6 válasza LOTR (#63488) üzenetére


emiki6
veterán

Mármint rossz értelemben nem vitázok, jó értelemben igen. :D

A külső szemlélő órájához képest gyorsabban jár. (Könnyű belezavarodni :D)

Meg ugye maga a műhold is száguld. Folyamatosan "zuhan a Föld körül". :K

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#63496) .LnB válasza Bad Pritt (#63492) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Nem véletlenül írtam azt, hogy így csalnak. Erre gondoltam én is, hogy papíron veszteséges de egyébként nyilván nem. Mitkötexel?! Ha?! :(((

:)

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#63497) Bad Pritt válasza .LnB (#63496) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Azt írtad: Amerikában minden film bukik.
Vagy csak olyan szofisztikált irónia volt, hogy nem érzékeltem? :P

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#63498) .LnB válasza Bad Pritt (#63497) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Az volt, és te csak addig olvastad amit írtam? Gondoltam úgy egyben kihallatszik majd belőle az irónia. Ez van ha valaki nem használ smiley-t :)

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#63499) LOTR válasza emiki6 (#63495) üzenetére


LOTR
addikt

igen :) ezért relativisztikus, mert valamihez képest (ezt szokták külső szemlélőnek nevezni) jár gyorsabban/lassabban
tehát attól, hogy valaki a fénysebességgel utazik, (vagy közel van a fekete lyukhoz) nem fog a saját biológiai órája tovább működni, ha 100 évig élne normál körülmények között, akkor optimális esetben is csak annyit fog élni az űrhajón is, de egy külső óra szerint, ami mondjuk a Földön van, az a 100 év lehet, hogy több száz év lenne
ez nagyjából az űrhajós ikerparadoxon

a műhold meg kering a Föld körül :D

One Ring to rule them all

(#63500) Valty válasza Bad Pritt (#63492) üzenetére


Valty
aktív tag

A WB 200 millió dolláros költségvetést szavazott meg az Interstellar megrendezésére. Nolan megköszönte és 165 milliót kért, merthogy annyiból is kihozható, Ha így is veszteséges, akkor mekkora bukta lett volna már, ha az eredeti költségvetéssel gazdálkodik

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.