Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#143701) oriic válasza Miklós315 (#143666) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Ezek a scifi részletek/utalások tök feleslegesek voltak a filmbe szerintem.

Live-Die-Respawn

(#143702) Cartevo


Cartevo
őstag

"Gyorsabban átfut rajtam a trágya." 37:27

(#143703) atike válasza ben11 (#143700) üzenetére


atike
nagyúr

Az az... :)

(#143704) Mik76 válasza Ispy (#143695) üzenetére


Mik76
senior tag

Na igen. Az elso is igazabol a latvanyra gyurt, es az akkor meg frissebb foszereplo paros jobb vicceket is tolt. Mostanara kicsit megfaradtak mindketten, de oszinten szolva ML jobban jott ki szerintem, elhizas ide vagy oda. Az o karaktere hihetobb volt mint az orokke fiatalnak tunni akaro WS. Az ovadek ugynok kapitanykent mindig is oke volt szerintem, itt is hozta a szintet. A napokban le is rajzoltam az Ejszakai Rohanasbol, majd belinkelem. :B

Apropo, az milyen lenne mar. Ejszakai Rohanas 2. Persze most hogy Charles Grodin eltavozott, mas iranyt kene hogy vegyen a sztori. :(

[ Szerkesztve ]

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#143705) Mik76 válasza Mik76 (#143704) üzenetére


Mik76
senior tag

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#143706) S e t h


S e t h
nagyúr

Nem voltak prekoncepcióim az új Snyder filmmel kapcsolatban, viszont meglepett az össznépi fújolás.
Az elmúlt pár hónap alatt szinte nem volt olyan nap, hogy vhol ne jelent volna meg egy cikk Snyderrel kapcsolatban és az őt körülvevő hype sem segített a film megítélésén.

Mert mit is vártunk egy zombis filmtől, amelyeknek lassan már leáldozott a csillaga, vélhetően nem sokat, minőségi tartalom nem nagyon van a témában, helyén kezelve viszont szórakoztató tud lenni.
Ha egy alkotás a piacra kerülés előtt is vélhetően már híg matéria közeli állapotban van, abba Snyder még talán tud némi állagjavítót vinni, hogy legyen egy kis tartása.

Élveztem. Igen, bevallom atyám, vétkeztem, mert tetszett ez a több mint 2 órás b kategóriás alkotás a se nem kiemelkedő színészi alakításaival, lyukas sztorijával.

Okos zombik? Fuck yeah, végre nem a végtelenül unalmasan csoszogó, talán csak a járókerettel közlekedők számára veszélyt jelentő fajtája, hanem egy az Éjkirályt idéző fenyegetettséget jelentő nemezis.
Ja jut eszembe, gondolkodnak, a jó életbe, meg járnak is, hihetetlen, nem ehhez voltunk szokva, jár is hamar a xar pecsét.

Ha eszembe jut egy Mortal Kombat, Godzilla, és az amit azok nyújtottak, hááááát, semmivel sem alacsonyabb a szórakoztatási faktor, mint akár egy Marvel tucattermékben, konstans fos, de az megbízhatóan.

Megnézzük? Meg hát! Ha lesz folytatás szintúgy, mert azért maradt feldobva pár labda, amelyek elfelejtettek leesni, szóval ez egy 6-7 pont közötti alkotás - számomra –, vhol a Mortal Kombat és Godzilla vs Majom előtt.

[ Szerkesztve ]

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#143707) KISDUCK


KISDUCK
addikt

Az ign hungary dobott ki egy rövid magyarázó videót az Örökkévalókhoz. A videó és kis keresgélés alapján arra bukkantam hogy karaktereket módosították a "kor igényeihez". Több karakter akik a képregényekben férfiak voltak a vásznon női karakterek lesznek van ahol rasszt váltottak, egy saumrai karaktert pakisztáni származású színész fog játszani. Van olyan karakter ahol rasszt és szexuális beállítottságot is változtatnak. A saját véleményem szerint a stúdió túlzásba vitte megint a piszíséget. Nem csoda hogy most az amerikai képregénypiacot letarolták a japán mangák*. Egyetlen manga sorozat több mint hatszor annyi eladást produkált mint a komplett amcsi ipar és ez csak egy manga a sok közül.
*A politikai korrektséget és más dolgokat sokszorosan túltoljnak a képregényekben is.

[ Szerkesztve ]

(#143708) Bad Pritt válasza KISDUCK (#143707) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Na pont az Eternals kapcsán ezzel nem tudok egyetérteni.
Az egész Örökkévalók, mint embercsoport lényege, hogy ők a régi mondák hősei és istenei Mezopotámiától a Közel-Keleten át a Mediterrán térségig és az északi, viking területekig, még a nevük is ebből ered (Ikaris-Icarus, Thena-Athena, Gilgamesh, stb.). A core sztori szempontjából teljesen mindegy a nemük, bőrszínük, koruk, mert a nevük alapján is időtlenek, a történelem szinte minden lényeges pontján ott volt valamelyikük.
Szerintem jó döntés volt, hogy diverzifikálták őket, mert a képregényekben tényleg viccesen fehér férfiak csoportjának tűnnek (már amelyik embernek néz ki), mikor pont az a lényege az egész létezésüknek, hogy a teljes Föld népességére hatással voltak mindenhol.

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#143709) oriic válasza Bad Pritt (#143708) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Én imádom MCU filmeket, de ez az Eternals továbbra is nagy kérdőjel nálam. Trailer végén a Bosszúállós beszólás alapján nyilván egy része az Endgame után játszódik, így én továbbra is várom, hogy hol voltak Thanos időszak alatt. Ok előzetesben is mondják hogy nem avatkoznak közbe soha, de azért egy ilyen esemény (ami azért rájuk is kihatással lehetett) nem kis dolog még az ő mércéjükkel sem.

Live-Die-Respawn

(#143710) KISDUCK válasza Bad Pritt (#143708) üzenetére


KISDUCK
addikt

Értem amit mondasz, de lehetett volna ezt logikusan is csinálni belenyúlva a storyba a mitológiát és történelmet figyelembe véve, de itt csak összeültek a fejesek, megnézték hogy kit kéne reprezentálni most és ennyi. Mert csinálhatták volna azt hogy "aham Kumail Nanjiani elég jó színész, mi lenne ha megvariálnánk a történetet és nem egy samurait fog játszani, hanem átalakítjuk a karaktert és nem Kingo lesz hanem Ganesha a tömeg istene a hindu mitologiát alapul véve. Meg ott van Salma Hayek elég tehetséges és népszerű színésznő mi lenne ha Ajak karakterét is kicserélnénk, mert sok az árjatesztoszteron van a képregényben és helyette lehetne egy azték istennő is a storyban"
Ha már módosítják az alapanyagot akkor tegyék azt tisztességesen és logikusan ne csak úgy hogy kicserélnek 2 paramétert a karakter leírásában.

#143709 oriic:

[Hol voltak az örökkévalók az összes mcu katasztrófánál?]

[ Szerkesztve ]

(#143711) Bad Pritt válasza Bad Pritt (#143708) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Ja meg még egy, kicsit gonoszkodó, de nem elhanyagolandó részlet: RDJ, Hemsworth és Evans fizetése exponenciálisan nőtt, ahogy a Marvelnek hála szépen kiépítették maguknak a sztárstátuszt.
Őket most tök egyértelműen egy sokkal diverzebb, nem mellékesen alacsonyabb fizetési igénnyel rendelkező banda váltja, csak Cumberbatch, Holland az a két név, akik valószínűleg a szólófilmjeikben nagyobb gázsit kaphatnak, de mindenki más vagy most kezdi a Marvel pályafutását (Simu Liu) vagy beugrós lesz mások filmjében (Elizabeth Olsen) és emellett vagy ismeretlen nevek, vagy kisebbséghez tartoznak, vagy külföldiek, vagy nők, esetleg mind a négy egyszerre. Ne legyünk álszentek, az ismert különbségek még mindig jelen vannak, csak kicsit elült a nagy emancipációs vihar az elmúlt hónapokban.
Nyilván feltölthették volna az Eternals stábját is A-listás fehér férfiszínészekkel, de minek fizessenek mondjuk egy Will Smith-ért vagy akár Ben Affleckért, ha szimplán nemet és rasszt váltanak és Lauren Ridloff eljátssza ugyanazt a szerepet tizedannyiért?

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#143712) Viszlát


Viszlát
addikt

The Mitchells vs. The Machines (2021) - 7/10
A Mitchellék a gépek ellen
#értékelés

Jópofa agymenés frissnek ható, újszerű látványvilággal. A történet nem váltja meg a világot és helyenként kissé szájbarágós, de nem akadt ki a nyál-mérő és a gyerkőcök is élvezték. A vége főcím pedig kifejezetten ötletes, utólag is egy kicsit közelebb hozta hozzám az egész alkotást. Viszont... A 18 éves főszereplő hangját egy 37 éves színésznő adja, már ez is kizökkentett helyenként, de az, hogy a kb. 10 éves öccséből egy 36 éves, ráadásul kifejezetten mély tónusú hanggal rendelkező fickó szólalt meg, borzasztó rossz döntés volt. Értem én, hogy a rendező szívügye volt a projekt és így is ki akarta venni a részét belőle, de valaki igazán szólhatott volna neki, hogy izé. Így lett a 8-ból 7 pont.

I Am All Girls (2021) - 5/10
Minden lány nevében
#értékelés

Dél-afrikai gyerekrablásos, pedofilos nyomozós, kb. a feléig szuperül építkezik, leköti a nézőt, aztán szétesik, bár elvileg részben megtörtént események alapján íródott, így ki tudja mit rendezett így az élet és mit raktak hozzá a készítők. A thriller besorolás azért kissé erős, én legalábbis nem rágtam le a körmöm. Ögynek jaó.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#143713) Bad Pritt válasza KISDUCK (#143710) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

De pont az a lényeg az Örökkévalókban, hogy kicserélsz két paramétert és ugyanazt megkapod. :D Ezért jó alapanyag, mert egy, amúgy elég uncsi, de univerzális alapvetést helyez a történet központi elemévé: itt egy csoport, akik ott voltak minden lényeges történelmi és mitológiai eseménynél és bárhogy kinézhetnek, hiába rajzolták őket így vagy úgy a képregényben. Pont ezért nem kell megváltoztatni semmit, mert még a képregény is lefekteti, hogy Ajak pl. nem egyenlő a trójai Ajax-szal, Kingónál is csak egy félmondatos háttérsztori az, hogy ő japán, ugyanúgy lehetne indonéz, indiai, pakisztáni vagy szomáli is akár.
Sőt, szerintem ez még egy kis fricska is pont az ilyen kritikák miatt, amit most te is megfogalmazol, mert Nanjiani simán lehetne inkább Gilgamesh és Don Lee játszhatná Kingót, sokkal közelebb lennének az alapanyaghoz, de szerintem Feige (vagy Zhao rendezőnő) jól ráérzett az egész Örökkévalók sztori egyetlen igazi lényegére: a származásuk, bőrszínük soha nem határozta meg a karakterüket, nem úgy, mint pl. Steve Rogersnél vagy Thornál akár.

Meg tök őszintén, ennél durvábbakat is változtattak már az MCU-nál, ez tényleg csak egy marginális apróság, abszolút semmit nem változtat az alap sztorin.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#143714) KISDUCK válasza Bad Pritt (#143713) üzenetére


KISDUCK
addikt

Hát ahogy én olvasom a háttérben pedig csak szimplán annyi van hogy másokat is reprezentáljanak nem pedig az hogy a történetben mi számít vagy mit tesz lehetővé. Előbb dőltek el a karakterek módosításai mint hogy rendező lett volna a filmhez és azért hozták előre is az Örökkévalókat a készítendő filmek listáján hogy ezt el tudják kezdeni.
forrás
Továbbra is tartom magam ahhoz a véleményemhez hogy ha ezt akarják csinálni akkor csinálják logikusan és tisztességesen, mert így csak a Stúdió azt akarja elkerülni hogy valamelyik twitteres hestegmozgalom kereszttüzébe kerüljön.

(#143715) Fitzgerald


Fitzgerald
veterán

Na jöjjön ez a két, párját ritkítóan kiváló alkotás:

Army of the Dead 2/10

Ennél még Snyder is tudott nagyságrendekkel jobbat annak idején a témában, bár akkor nem saját kútfőből dolgozott (Dawn of the Dead).
Mit is mondhatnék...ha ezt nem Netflixen nézem otthon, akkor most nagyon mérges lennék.
De valaki sokkal jobban megfogalmazta a dolgot az egyik kritikában: kb. ilyen az, amikor valaki felesik a lépcsőn.
A Dave Bautista meg pont nemrég savazta Dwayne Johnson-t, hogy szar színész, ócska filmekben játszik, és határozottan kijelentette, hogy ha meghívnák egy Fast & Furios filmbe, nem vállalná el. Amit tökre meg is értek, igaza van mindkét dologban. Johnson szar színész, a Fúriusz meg egy szenny franchise.
De akkor ezt mért kellett elvállania...

Mortal Kombat (2021) 2/10

Azt sosem értettem, hogy miért kell egy olyan emeletes gyökérségből filmet készíteni, mint a Mortal Kombat. De gondoltam megnézem, legalább jót röhögök rajta, ahogy próbálja magát komolyan vetetni...vagy nem is tudom miért...

[ Szerkesztve ]

(#143716) Tibiajax válasza Fitzgerald (#143715) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

nno, valaki még, aki próbálkozik az army of deaddel?...

(#143717) shotika válasza S e t h (#143706) üzenetére


shotika
őstag

A zombis téma sosem fog lecsengeni, maximum kikerül a mainstream közegből.

"Okos zombik? Fuck yeah, végre nem a végtelenül unalmasan csoszogó, talán csak a járókerettel közlekedők számára veszélyt jelentő fajtája, hanem egy az Éjkirályt idéző fenyegetettséget jelentő nemezis.
Ja jut eszembe, gondolkodnak, a jó életbe, meg járnak is, hihetetlen, nem ehhez voltunk szokva, jár is hamar a xar pecsét."

Ezt szerintem nagyon kevesen kérték számon, főleg, hogy a 28 nappal később / Holtak hajnala remake óta már futnak, míg a 2005-ös Romero féle Land of the Dead-ben pedig a mester képessé tette őket az eszközhasználatra és pici gondolkodásra is.
De nem is a zombik bemutatása miatt utálják ennyien, mert nem mint zombis film bukik el, hanem filmként nem állja meg a helyét. Egyszerűen semmi nem működik benne, totál amatőr az egész - az Asylium stúdió dobott ki ilyen mocskokat tizenévvel ezelőtt.
Ez nem B kategória, az a 85-ös Return of the Living Dead, ami 40 éve készült fillérekből és több kreativitás van benne, mint ebben a műanyagban.
Ez ZS kategória masszívan.

A Mortal Kombatnak és a Godzilla vs Kongnak legalább vannak jó tulajdonságai, van kerete, ami benn tartja a nézőt, van dramaturgiája. (Persze mindkettő középszer)
Ezeket az Army of Dead hírből sem ismeri, csak kendőzetlenül lop, de azt is olcsón és szarul.

Persze nem mondom, hogy nem lehet szeretni, én is imádom a Troll 2-őt. Talán 30 év múlva ez is felkerülhet mellé a ZS trónra.

[ Szerkesztve ]

Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ

(#143718) Miklós315 válasza Bad Pritt (#143713) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Egyszerűsítsük le: a világ vezető hatalmának számító, de amúgy tojáshéjon taposó USA a kivándorolt zsidó művészek (és a leszármazottak) révén kulturálisan rendelkezik egy fogyasztói társadalom számára fonákra kiforgatott Jézus-szuperhőssel (Szupermanus - Shuster és Siegel), egy köpenyes noir-cowboyjal (Batmanus - Kane és Finger), valamint az ellopott mitológiák levédett jogdíjaival (skandináv, görög, stb. istenek)...
"Popcorn kólával"-kultúrmenü ínyenceknek ;]

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

(#143719) Bad Pritt válasza KISDUCK (#143714) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

És az miért is baj, hogy másokat is reprezentálni akarnak egy olyan történetben, aminek pont az a lényege, hogy a Föld különböző népsége reprezentálva legyen? Az egész Eternals alapja az volt, hogy ki lettek választva ezek a személyek a világ minden pontjáról, oké, hogy anno ez a kiválasztás főleg fehér férfiakat jelentett (a filmben szereplő 10 karakternek pont a fele), de ez manapság elég mókás lenne. :D
Azt érezd ebben a változtatásban, hogy egy olyan képregény karaktereit simítják a valósághoz, ami az 1970-es években fogant meg ötletként, az USA történelmének nem éppen legegyenlőbb korszakában. Azért volt fehér férfi domináns az Eternals is, mert a képregények Ezüst Korszakában ez volt a domináns, ahogy előtte is évtizedekig egészen az 1990-es évek végéig és akkor sem a Marvel kezdett nyitni a sokszínű karakterek meg csoportok felé.

Olvastam amúgy ezeket a... véleményeket én is, vihar a biliben, mint oly sokszor. Három oldal háromféleképpen hozza le ugyanazt a Feige megszólalást attól függően, hogy állnak hozzá a mai hollywoodi divatokhoz.
Továbbra is két dolog fontos: egyrészt, ezek az MCU filmek nem szigorú adaptációk, mindegyik "based on" jeligével készül, így lett az Ancient One öreg ázsiai férfiből középkorú fehér nő pl., másrészt tényleg nem számít ezeknek a karaktereknek a neme, bőrszíne, identitása. Ugyanaz történik velük, mint a jövő évi Batman film Gordonjával, akit egy fekete színész fog alakítani: Gordon karaktere ugyan középkorú fehér férfi volt szinte mindig (legalábbis nekem nem jut eszembe olyan mainstream sztori, ahol nem), de ez nem egy meghatározó személyiségjegye és az, hogy fekete lesz a kövi filmben nem idegen attól a közegtől, amiben a karakter mozog.
Ugyanígy az Eternals karakterei is frissíthetőek és újraértelmezhetőek gond nélkül, mert a core concept az egész csoport és a tagjai mögött nem változik azzal, hogy most ki hogy néz ki, honnan származik, melyik nemhez vonzódik.

Ha nem akarunk mindenképp egy kényszeres kvótadöntést belelátni, akkor elég logikus, miért kellett (vagy inkább lehetett) ezt a filmet így adaptálni nagyvászonra és ebben semmi rossz nincs. Előbb értenék egyet a fekete Superman elleni kritikával amúgy, mint ezzel.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#143720) KISDUCK válasza Bad Pritt (#143719) üzenetére


KISDUCK
addikt

Nem mondtam hogy baj, engem a megvalósítás módja zavar. Idézve magamtól:
"Továbbra is tartom magam ahhoz a véleményemhez hogy ha ezt akarják csinálni akkor csinálják logikusan és tisztességesen....."
"...Kumail Nanjiani elég jó színész, mi lenne ha megvariálnánk a történetet és nem egy samurait fog játszani, hanem átalakítjuk a karaktert és nem Kingo lesz hanem Ganesha a tömeg istene a hindu mitologiát alapul véve"
"Salma Hayek elég tehetséges és népszerű színésznő mi lenne ha Ajak karakterét is kicserélnénk.......helyette lehetne egy azték istennő is a storyban"
Ha már "based on" a mechanika akkor ez szerintem egy sokkal jobban működő filmet adna ki a végén.

(#143721) Bad Pritt válasza KISDUCK (#143720) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Akkor én is csak ismétlem magam: Ajaknál és Kingónál sem fontos a neme vagy az etnikuma. Megjegyzem, azt nem is tudjuk még, hogy a háttérsztorijuk változik-e.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#143722) Cs1csó válasza Mik76 (#143705) üzenetére


Cs1csó
félisten

+1 Joe Pantoliano persze szigorúan Usztics Mátyás szinkronjával. Imádom az a filmet.

(#143723) KISDUCK válasza Bad Pritt (#143721) üzenetére


KISDUCK
addikt

Nem is tudjuk hogy változik-e a háttérsztorija? Hát pedig muszáj változtatni rajta, hogy ne lógjon ki a lóláb. Már a trailerben Kingót Bollywoodba helyezik a japán filmipar helyett.

(#143724) negyven2


negyven2
veterán

Last Night in Soho - Official Teaser Trailer

"Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

(#143725) shotika válasza negyven2 (#143724) üzenetére


shotika
őstag

Érdekesnek tűnik :))

Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ

(#143726) hoffman_ válasza Viszlát (#143712) üzenetére


hoffman_
nagyúr

jajj, jó is, hogy mondod! + atike
a zombis förtelem és az átlagos Ferrell filmek miatt el is siklottam felette. múlt héten mi is megnéztük a ...

The Mitchells vs. The Machines
1080p eng

...mókát. na ez viszont jól esett, nevettem rajta bőven, nagyon ült benne sok apróság. kölyök koromban én is dino-mániás voltam, kis srácot nagyon értettem, hehe. a pugokat, mint létforma, nemes egyszerűséggel utálom, katasztrófa egy állat, de ez a kutya a filmben nagyon poén volt, jól szerepelteték mindig.
a sztori ugyan nem volt világmegváltó (csak a cselekmény), de nem volt ez rossz. jöhetne még ilyen, nem top-listás Pixar alkotás, de meglepően jó lett, simán újranézős.

ui.: ó igen, Eric és Deborahbot pedig telitalálat volt : D

#értékelés

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#143727) paatrick


paatrick
őstag

Night in Paradise (2020)

Hát nem engedem bő lére. Átlag alatti gengszterfilm féleség. Azért csak féleség mert kb 30% gengszterfilm, 70% meg ilyen letargikus drámai izé. Nem is értem hogy áll imdb-n 6,7-en.

A sztori nem érdekes, én már unom ezt az alap koreai zöld filtert is, tehát a képi világ se nagy szám, a főszereplő nem beszél hanem dünnyög. A "csavar" már a film felétől várható/kitalálható.

Szóval nem ajánlom.

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#143728) perempe


perempe
addikt

Dying Breed-et (2008) láttam: ausztrál egyszer nézős, kiszámítható.

[ Szerkesztve ]

* Brahms: 4. szimfónia *

(#143729) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Hát senki nem nézte meg premier napján Guy Ritchie filmjét?
Na majd holnap munka helyett. :P

⭐ Stella

(#143730) Cs1csó válasza radi8tor (#143729) üzenetére


Cs1csó
félisten

Számomra kicsit megfáradt ez a Ritchie fiú az elmúlt bő 10 évben.
( a Sherlock filmek tetszettek de azt csak rendezte nem írta)

(#143731) hoffman_ válasza Cs1csó (#143730) üzenetére


hoffman_
nagyúr

én szeretek egy jó kis régi vágású Statham akciót, de már annyit láttam, hogy összefolynak. ezzel még várok : )

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#143732) k-adi válasza shotika (#143725) üzenetére


k-adi
nagyúr

bizony... bár október még "messze"

(#143733) shotika válasza Miklós315 (#143630) üzenetére


shotika
őstag

Nocturne: Pont a bejegyzésed előtti estén láttam. (csak most ugrott be, h írtál róla)

A története tetszett, de mint film, kifejezetten untatott. A közepe tájékától már gyakran nyúltam a tekeréshez, és nem érzem úgy h lemaradtam volna valamiről.
Ennek ellenére volt egy mondat, ami megragadt bennem, emiatt is keltem fel az ágyból, hogy ezt megírjam:

"A legnagyobb művészek nem pazarolták az idejüket iskolai versenyekre, mert már túljutottak ezen az akadályon akkor, amikor mások még biciklizni sem tudtak"
És amit ezek után még odalök a főszereplő csajnak, az nagyon durva gyomros, de megérdemelte.

A tekeréshez visszatérve, aznap, amikor néztem, lehetett valami a levegőben, mert utána az Élősködők jött, és azt se bírtam ki tekerés nélkül. Baromi érdekes témákat feszegetett, de a tálalását valami rettentően vontatottnak éreztem.

Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ

(#143734) Miklós315 válasza shotika (#143733) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Utaltam rá, hogy "nem találja fel a spanyol viaszt", mégis szórakoztató formában képes ismétlő lenni.
(Gyanús, hogy miért tekerted végig mindkét filmet: fáradt, kedvetlen voltál?)

--------------------------------
Army of the Dead
Valaki követi a bulvárt (pl. Snyder nyilatkozatait)?
Nem említette, hogy terápiás céllal forgatta le ezt a csodát? (Írta, rendezte, fényképezte - szívügynek tűnik váratlan időzítéssel)

Ez esetben lenne értelme a filmnek is:
a fő konfliktus az apa-lánya dráma (eltávolodás, stb.), a tét élet, halál
a helyszín a szórakoztatóipar fellepvára (Vegas egy hollywoodi filmben)
a fenyegetés - zombik (mindent behabzsolni akaró, mindenhez ellenségesen viszonyuló, értetlen tömeg, két típussal: vánszorgók=közönség, alfák=stúdiórendszer)
a szerződés adott - a profitért menni kell
időhurok - "ha újra nekifuthatnék..."
ufók - "Isten nem létezhet, akkor inkább..." a másik sablon-magyarázat (Prometheus-vonal)
a zombik maradnak (náluk a profit)...

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

(#143735) brownus válasza eeXaa (#143572) üzenetére


brownus
veterán

köszi, és akkor át is veszem a szót :D

kedves topiklakók, ez a film tökéletes, igazi, masszív zombis film, 10/10. imádtuk minden percét. még a csajom és a húgom is, akiknek kb ez volt az első zombis filmjük az életben.
miután elmagyaráztam nekik, hogy már a film hosszából sejteni lehet, hogy ez egy művészfilm b.sszátokmeg, nem kell minden 2. percben kuncogni a miérteken és kommentálni a történéseket!!! nem, nem kell hanem át kell adnod magam a FLOWnak, egyszerűen csak le kell nyomni mint a pizzát. mert a sex is olyan mint a pizza... ha szar akkor is lenyomod.

szóval a filmben a zenék is nagyon passzolnak, nem tudom ki válogatta össze de nagyon tanár!

akkor szépen lassan elhullik minden lélek is ahogy illik.
Zack, ez a film kenterbe veri azt a buziskodó szűknacis fijúkákat a többi filmedben, ez van. ebben ütnek a poénok, az összes, azaz minden klisé a helyén van, nem csúszik! :C :R
újranézős!

army of the dead #értékelés


[link] ahogy S e t h írta: a szórakoztatási faktor, pontosan. ez számít, és ennél a filmnél ez nagyon magas! :)

[ Szerkesztve ]

(#143736) paatrick válasza radi8tor (#143729) üzenetére


paatrick
őstag

Szinkronnal lesz-e?

Jason Statham magyarul jobb mint az eredeti hangja :DDD sokszor nagyon idegesítő az angol akcentusa.

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#143737) radi8tor válasza paatrick (#143736) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Múltkor is volt egy Amazonos film, mondtam barátomnak nézze meg angolul, mert Amazonos és nem lesz magyarul. Aztán lett. :D
Szóval passz, lehet lesz 1 hónap múlva HBO-nak hála.

⭐ Stella

(#143738) brownus válasza radi8tor (#143729) üzenetére


brownus
veterán

hol????
megyek is megnézem melyik moziba vetítik, totál elfelejtetkeztem erről

[ Szerkesztve ]

(#143739) radi8tor válasza brownus (#143738) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nappaliban :D

⭐ Stella

(#143740) erahurka válasza brownus (#143738) üzenetére


erahurka
félisten

Június 3-ától megy moziban is elvileg.

Port.hu szerint már június 10 :(

[ Szerkesztve ]

(#143741) Viszlát válasza paatrick (#143736) üzenetére


Viszlát
addikt

Nem sok értékelhető dolog van Jason Statham színészi munkásságában, de a mockney (cockney) akcentusa mindenképpen dob a dolgon. :K

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#143742) emiki6 válasza paatrick (#143736) üzenetére


emiki6
veterán

Amúgy már el is felejtettem, hogy Statham-et még Ritchie futtatta fel, csak most ugrott be. Úgy tűnik újra egymásra találtak. :D

Stathamnek tényleg jó a magyarhangja, szinte már nekem az a természetesebb. Az angoljával jól ráfaragtam, mikor eredetiben rápróbáltam a Blöff-re, egy mukkot nem értettem, noha feltételezem a többi filmjében érthetőbb akcentussal beszél.

csicso82: Nem értek egyet. Mikor legutóbb újranéztem a Blöfföt nem tetszett. Az úriembereket imádtam, az unlcle embere elég jó volt, kár, hogy nem futott be, az athur király gyenge lett, de mégis akárhányszor meg tudnám nézni, mert szórakoztató. Nem érzem azt, hogy a régi filmjei jobbak lennének vagy bármi változott volna rossz irányba. A humor továbbra is kiemelkedő, vígjátékok elbújhatnak.

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#143743) perempe


perempe
addikt

Vérvörös homok (It Stains the Sands Red, 2016)
Női főszereplős minimalista zombifilm. Nekem jobban tetszett, mint az Army; meglepődtem, hogy még szóba se került itt.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#143744) brownus válasza radi8tor (#143739) üzenetére


brownus
veterán

:o :DDD köszike

#143743perempe , láttam, jó az is :) sorozatban meg a z nation, ott még zombi baba is van!! :D

[ Szerkesztve ]

(#143745) perempe válasza brownus (#143744) üzenetére


perempe
addikt

Legközelebb írsz róla, ha vmi tetszett; pláne, ha más nem ajánlotta még.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#143746) atike


atike
nagyúr

Port.hu-s írás (spoileres) a Halottak hadseregéről...

[link]

Szokatlanul jól sikerült, elég jól rávilágít pár dologra. :DDD

Ez mekkora már:
"Sikerül is végül megmenteni, de miatta kockáztatja az életét nem csak Kate, hanem az apja is, még a helikopterbe is sikerül betuszkolni, onnantól viszont már soha többet nem látjuk. Nem látjuk, amikor a többiek a helikopterbe ugró Zeusszal harcolnak, akkor sem, amikor lezuhannak, és akkor sem, amikor apa és lánya érzelmes búcsút vesznek egymástól – ha meghalt, mutassák meg, hogyan, ha él, akkor lássuk őt magát."

És tényleg, ez csak így elolvasva esett le, ezen nem is gondolkodtam a film után... :D

(#143747) paatrick válasza atike (#143746) üzenetére


paatrick
őstag

Szokatlanul jól sikerült???

Kukacoskodó és mintha a szerző nem lenne tisztában a világ dolgaival :Y

"Az sem teljesen világos, végül miért a sivatagban, és nem Las Vegason belül robban a rakéta."

Az úgy eléggé Las Vegason belül van. Vagy az író nem tudja hogy Las Vegas a semmi közepén egy sivatagban van? :DDD

Majd elkezdi ecsetelni a rakéta működését:
"A Las Vegas felé tartó atomtöltet végig jól látható kondenzcsíkot húz, ami az elégetett üzemanyagból keletkezik. Csakhogy a ballisztikus rakéták nem így működnek: a rakéta csak addig hajtja meg a töltetet, amíg az felfelé ível, a lefelé való utón már a gravitáció és a kezdősebesség működik... ...Így viszont a lefelé tartó úton nincs kondenzcsík."

És ezután bekérdez egy ilyet:
"A másik kérdés persze az, ha csak fejlövés végez a zombikkal, akkor miért garantált, hogy az atombomba jó módszer? És ha még erősebbek lesznek tőle, és mutálódni kezdenek?"

:Y Atombomba 1x1, robbanás több millió fokos hőség, csontvázszaggató lökéshullám. Ha más nem is legalább a Terminátor 2 beugorhatott volna neki hogy ne kérdezzen hülyeséget:

[ Szerkesztve ]

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#143748) atike válasza paatrick (#143747) üzenetére


atike
nagyúr

Jó, a rakétára kihegyezett dolgok tényleg baromságok ( :DDD ) , de nem épp csak annyit írt le.... :U

[ Szerkesztve ]

(#143749) brownus válasza paatrick (#143747) üzenetére


brownus
veterán

az ilyen cikkeket el se olvasom, mert csak felkúrom magam, meg irigy is leszek, hogy ennyi ideje van ilyen baromságokra :D

ha már vicceskedni akar a szerző, ezt a képet ki lehetne vesézni :D (ok, ez kicsit rosszindaulatú :d)

[link] https://www.instagram.com/p/CPRq08cpJ3L/

[ Módosította: radi8tor ]

(#143750) paatrick válasza atike (#143748) üzenetére


paatrick
őstag

Amúgy az anyuka karaktere nekem fel se tűnt :DDD annyira nem érdekelt mi lesz vele. De lehet ott siklott félre hogy valaki írta hogy a pilótanővel lévő jelenetek teljesen újraforgatták utólag.

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.