Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#144551) erahurka válasza mephi666 (#144550) üzenetére


erahurka
félisten

Hát ha ennyire nagy vonalakban kezeled az egyformaságot, akkor minden film ugyanaz. Jön a gonosz és le kell győzni. Szerintem sokkal jobb volt a folytatás, legalábbis a süket kislány meg Cilian Murphy szála.

(#144552) mephi666 válasza erahurka (#144551) üzenetére


mephi666
nagyúr

ja, Cilian Murphy-t bírom... csak hát amíg az első rész újdonságként hatott, ennél azt éreztem hogy kicsit a sztorin variáltak és ugyanazt eladták megint... a nagy "csavarokat" is azonnal ki lehetett számítani: pl hogy a törülközővel kitámasztott ajtót annyiszor megmutatták, amivel biztos lett hogy valaki oda majd jól bezárja magát... a gyereket se értettem, hogy öngyújtóval ott égette a levegőt, mikor közvetlen veszély nem is volt (résre hagyhatta volna az ajtót, hogy menjen be levegő és majd behúzza, ha ott a dög), bónuszba meg a párnapos csecsemő oxigénjét is elhasználta :D a szigetre megérkezés meg nyugalom után is egyértelmű volt hogy vittek magukkal egy jószágot (alien után szabadon) ...aztán az akkor ott kivételesen várt fél napot dramaturgiai okokból és az esti dajdajozáskor nem rendezett még vérfürdőt :D ...míg az első résznél azt éreztem, hogy átgondolt+jól felépített a film, itt kb ugyanazt megcsinálták, amit meg pluszba belevittek, az inkább csak rontott az egészen

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#144553) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Na megvan az 5,5 millió, holnaptól lehet mozizni kártya nélkül is úgy tűnik.

Live-Die-Respawn

(#144555) paatrick válasza mephi666 (#144552) üzenetére


paatrick
őstag

Igazából nem ők vitték oda. Ők egy kis csónakban mentek a szigetre. Az amin a dög jött az meg odasodródott. Ezért az időben később ért a szigethez.

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#144556) radi8tor válasza Vikthor (#144554) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Plz maradjunk a “lehet mozizni” témánál. :R

⭐ Stella

(#144557) oriic válasza radi8tor (#144556) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Család 9-re megyek is holnap :D Legalábbis remélem hogy beengednek már a délelőtti előadásra.

Live-Die-Respawn

(#144558) Yodamest válasza erahurka (#144551) üzenetére


Yodamest
addikt

Én tök igazat adok a kritikáknak ebben a tekintetben, ugye azt mondják, hogy nem jobb mint az 1, nincs meg az az első varázs, viszont profibban van megcsinálva, több lóvé is volt rá, többet látjuk a szörnyeket stb. Alapvetően ez egy tök jó film, erre nem lehet azt mondani, hogy hitvány és nem jó, max akkor csalódik benne valaki, ha nagyon magasra tette a mércét és túl nagy elvárásokkal nézte.

Mindig azok a túl nagy elvárások ugyebár... mi lesz itt ha kijön az Avatár 2 :)

(#144559) Yodamest válasza oriic (#144557) üzenetére


Yodamest
addikt

"Család 9-re megyek is holnap"

Na látod ezért fog készülni 10. 11. 12. rész is majd.... lassan egy féreglyukon is keresztülmennek az autóval. :))

(#144561) oriic válasza Yodamest (#144559) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Legyen úgy, így még jobban idegesítik majd a készítők azokat, akik utálják a szériát. ;] (Arról nem is beszélve, hogy több mint egy év után felőlem aztán a Fecsegő Tipegők HD-ra is beülnék már)

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#144562) Yodamest válasza #20749568 (#144560) üzenetére


Yodamest
addikt

ennyire jó ülni a teremben? vagy mi a jó abban, hogy egy rossz filmre beülsz? hót komolyan kérdem. :)

(#144564) erahurka válasza #20749568 (#144563) üzenetére


erahurka
félisten

Vannak azért jó filmek is most szerintem, hacsak nem néztél meg mindent streamingen :D

Én is simán beültem volna az F9-re most ha nem lettem volna moziban az elmúlt három hétben 2x. De még ki tudja mit hoz a holnap?

(#144565) proci985 válasza #20749568 (#144563) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

ertheto, mondjuk en beuzemeltem egy projektort tavaly azon a heten amikor lementunk lockdownba :). visszanezve kb a legjobb dontes volt.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#144566) Pitterix válasza oriic (#144553) üzenetére


Pitterix
őstag

De jó, akkor nekünk is összejön talán valami moziélmény. :C
Meg is említem öcsémnek ezt a családozást.

Vikthor: nem kötelező,mindenkinek saját döntése és nem vagyok 'egyén'!

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#144567) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

The Tomorrow War

Értem már, a Paramount miért nem ragaszkodott a mozibemutatóhoz és tologatta összevissza a premier, hanem inkább eladták a francba. :D Valószínűleg orbitálisat bukott volna a kasszáknál, annyira semmilyen film, pedig annyira nem is indult rosszul, de valahogy nem tudta fenntartani az érdeklődést a végéig, mondjuk ez azért is lehet, mert kolosszális, majdnem 2 és fél órás játékidőt engedtek meg maguknak, a vége pedig... huh.
Az egyetlen nem is eredeti, inkább érdekes sajátossága a filmnek az, ahogyan az időparadoxonhoz álltak, minden más ismerős lesz korábbi hasonló produkciókból a lényektől kezdve a sztori alakulásán át egészen a zenéig, de legalább a production value egészen kimagasló. Chris Pratt annyira hiteles biosztanár, mint amennyire Mark Wahlberg volt az Eseményben, de azért elég karizmatikus ahhoz, hogy elvigye a film oroszlánrészét a hátán, a többiek közepesen asszisztálnak mellette, senki nem kap igazán időt, vagy teret.
Az effektek miatt jár a pacsi, a lények faszán néztek ki legtöbbször és a többi effekt is működött, bár azt mindig megmosolygom, mikor a jövő járművei valójában a jelen járművei csak ráraktak pár új elemet a Black Hawk-ra meg Humvee-re és így lett a chocapic. Az viszont vicces, hogy az új Prius van annyira futurisztikus a készítők szerint, hogy elmegy 2050-es járműnek is, tele voltak az utcák velük. :D Viszont a film utolsó harmada.... atyapicsa, mintha egy középsuli házi filmes projektjére készültek volna.
Majdnem agyvérzést kaptam attól a hülyeség cunamitól, amit 10 perc alatt összehoztak onnantól, hogy Pratt és a kompánia visszatért a jelenbe, majd össze-vissza jártunk térben, azt se tudja a néző, mi lett a fiola sorsa, de összeszedjük a csapatot, jönnek sorban a deus ex machinák és expozíciók, repkednek az infók, Kína, Korea, Oroszország, okoskodó vulcan gyerek mondja a megoldást, a 30 méter hosszú és 20 tonnás C-130-as repülővel radar alatt belépnek az orosz légtérbe, eljutnak Szibériába, majd a nem elhanyagolható méretű jégmezőn megtalálják az űrhajót (quest marker segített gondolom), majd felkelnek a lények maguktól (miért?), majd felrobbantják az egészet, a végén pedig Star-Lord és Omni-Man kézitusában legyűri a bosst. Olyan szinten inkoherens, az első kétharmadtól eltérő élmény volt, hogy az valami hihetetlen egy 200 milliós filmtől.
Az a legfurcsább, hogy akkor szokott ennyire eltérő lenni egy film két fele, ha orrba-szájba újraírja fél tucat ember, de ezt a filmet egyetlen csávó írta, szóval itt nem ez történt, aztán rájöttem a megoldásra: agyonvágták az egészet, szó szerint. A vágó amúgy sem volt a helyzet magaslatán, végig tele volt olyan jelenetekkel a film, ahol a vágások valahogy kizökkentettek, a színészek arckifejezése kicsit más volt A és B kameraállásból, vagy kicsit másképp vagy máshol álltak, nem nagy hibák, de végig tök zavaró volt.
A film végét pedig talán stúdiónyomásra, talán más okból, de érzékelhetően darabokra tépték, olyan kontinuitási hibákat hagyva így a filmben, amire nincs mentség. Hatan bemennek pl. a hajóba, majd Pratt kijön, de közben már csak Dorian meg Hart van bent, a másik három karakter szimplán eltűnt az egyenletből, az apja meg Charlie egyszer még a bejáratnál vannak, majd szó szerint pár másodperccel később több száz méterrel arrébb...
Szörnyű volt látni ezt a befejezést, főleg mert tök jól indultunk, persze expozíció halmokkal ágyaztunk meg mindennek, de manapság úgyis ez a divat. Több helyen olvastam már, hogy ezek a blockbuster filmek elvideojátékosodnak és a Tomorrow Warra ez maximálisan illik, megvannak az akciójátékokból ismert küldetéstípusok, karakterek, sztoriszálak és csattanók, tényleg vicces, de a Gears of War jutott eszembe többször a filmet nézve. :D
Felejthető butaság, eltékozolt 200 millió. Ezerszer inkább Edge of Tomorrow, Oblivion vagy War of the Worlds, mint ez. Kár érte.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#144568) radi8tor válasza Bad Pritt (#144567) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Korrekt kritika. :C

⭐ Stella

(#144569) shotika válasza Bad Pritt (#144567) üzenetére


shotika
őstag

Részemről egy négypertíz. Nem volt se jó, se nagyon rossz. A látvány tényleg kiváló, és mai blockbuster szinten kellemesen indít a film, de az utolsó harmadra rettenetesen elfárad a téma, egyszerűen nem tud két és fél órán át izgalmas maradni.
Chris Pratt pedig ismét nagyszerűen hozza Chris Prattet.

Mondjuk jobban szórakoztam alatta, mint az Army of Deaden - habár ha jobban bele gondolok, ezt nem kéne feszegetnem, mert az a film a mozgókép szégyene, és bűn összehasonlítani bármivel.
(mondjuk mindkettő film ostoba)

Ha vkinek van ideje, megnézheti, de valóban nem moziba való. Vannak ennél sokkal sokkal jobb filmek a műfajban, elég csak a már említett Edge of Tomorrow-ra gondolni, vagy ott van a Függetlenség napja. (illetve talán a Csillagközi invázió)

Az viszont részemről nagy wtf, hogy miért éri meg a hadseregnek bármiféle minimális tréning nélkül átküldeni a jövőbe olyan embereket, akik még a ravaszt se képesek meghúzni. Értem, hogy szorít az idő, de mindenki érdeke az lenne, hogy ne totál idióták védjék már meg a jövőt szerk: ez a részt újranéztem, és átcsúsztam azon, hogy még lett volna egy hetük.

[ Szerkesztve ]

Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ

(#144573) Bad Pritt válasza shotika (#144569) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Spoilerre: na én ezt pl. pont el tudtam helyezni a filmes világon belül. Egyrészt egyre fogy az idejük, mert ahogy az időgép működik náluk, hogy egyszerre megy előre a jelenben meg jövőben, egyre kevesebb időt ad számukra, másrészt először ugye a hivatásos katonákat küldték, akiket lemészároltak és utána kezdték meg a toborzást. Végső kétségbeesett lépés volt, meg ugye a civil kutatók toborzása volt az egyik lényeges lépés, hogy valaki segítsen nekik a szérumban.
Kb. mint a Helm-szurdok csatájánál, mikor már a 10 éves gyerekre meg a 70 éves tatára is páncélt aggattak. Én nagyobb hülyeségnek érzem, hogy full vakon küldték át őket, semmit nem tudtak a lényekről, a helyzetről, helyben kellett imprózniuk és csak annyival magyarázták, hogy ha hoztak volna videókat a múltba, az emberek menekülnének.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#144574) eeXaa


eeXaa
addikt

The Tomorrow War
Szerintem teljesen OK film. simán újranézős.
8/10

(#144575) radi8tor válasza Bad Pritt (#144573) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ugyanakkor meg mikor megérkeztek a csapat 80%-a nem is ment velük :C mert Chris Pratt kapott egy mentőakciót a lányától.

⭐ Stella

(#144576) erahurka válasza eeXaa (#144574) üzenetére


erahurka
félisten

Várható volt, miután mindenki más lehúzta.

(#144577) Pitterix válasza erahurka (#144576) üzenetére


Pitterix
őstag

No, azért még én sem néztem meg.

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#144578) TeeJay


TeeJay
félisten

Az a baj mindig az időutazgatós filmekben elszúrják hogy jövőből visszamegy megváltoztatni valamit, csak akkor a jövő meg sem történt volna és nem lenne honnan visszamenni megváltoztatni és így tovább...

Amúgy tetszett a film de nem emlékszem hirtelen van-e olyan időutazós film ahol nem történik meg ez a "menjünk vissza megváltoztatni valamit" effekt.

Az időgépben is ebbe bukik bele a fickó hogy hiába akarja megmenteni mindig a csajt, ha megmentené sosem készítené el az időgépet és így tovább...

Ezt már a doki is megmondta mikor Biff visszament 2015-ből 1955-be hogy oda adja magának az almanach-ot, onnantól 1955 totál más irányba kanyarodott alternatív idősíkra, és csak úgy lehet rendbe hozni ha 1955-ben elégetik az újságot

[ Módosította: radi8tor ]

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#144579) lezso6 válasza TeeJay (#144578) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

"Az a baj mindig az időutazgatós filmekben elszúrják hogy jövőből visszamegy megváltoztatni valamit, csak akkor a jövő meg sem történt volna és nem lenne honnan visszamenni megváltoztatni és így tovább..."

Többféle időutazós koncepció van. Amit említesz, az csak az egyik. Lásd pl:

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#144580) Bad Pritt válasza TeeJay (#144578) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

A Tomorrow Warban ezzel spec. nincs baj, mert a múltból mennek a jövőbe és egy flowként működik a két idősík. Ez az egyetlen aspektusa a film pszeudo tudományának, ami többé kevésbé hihető azért.

[ Módosította: radi8tor ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#144581) TeeJay válasza lezso6 (#144579) üzenetére


TeeJay
félisten

Hú ezeket hogy kell értelmezni? Groundhog Day-t pár hete néztük meg, ott mindig a reggeli felkeléshez jut vissza a fickó mint az Edge of tomorrow-ban, és mindig újra éli a napját csak más más verzióban. Harry potter-ben most eszembe sem jut hol van időutazás pedig tavaly néztük végig mind a 8 részt
Looper megvan ott a jövőből megy vissza Bruce Willis

Back To The future pedig gyerekkorom óta kedvens és akárhányszor kiadják jobb minőségben megnéztem --> VHS --> DVD --> Bluray --> 4K

[ Módosította: radi8tor ]

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#144582) TeeJay válasza Bad Pritt (#144580) üzenetére


TeeJay
félisten

Ok de ha elmegy a jövőbe hogy vissza vigye a szérumot amivel idő előtt kinyírják a dögöket akkor nem történik meg az hogy elmenjen a jövőbe és felfedezzék a szérimut amit visszavigyen, felborul a tér idő kontinuum :D

Fekete csaj is felrobban az űrhajóban, tehát meg sem történik a 2048-as esemény hogy 2051-ben megjelenjen a stadionban és elmondja mi a szitu és toborozzon :U

Ugyanez a Terminator is, visszaküldenek a gépek egy terminator-t hogy megölja Sarah Connort, de ha megölik akkor nem is kell visszaküldeni terminátort mert nincs John Connor és győznek a gépek amúgy is.
T2 szintén zenész, a gépek visszaküldik a T1000-et hogy ölje meg John Connor-t de ugye ha megölik akkor nincs a jövőben John Connor és amúgy is nyertek volna akkor meg miért is kell előbb az anyját majd utána John-t a múltban megöletni? :D

[ Módosította: radi8tor ]

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#144583) Mik76 válasza TeeJay (#144581) üzenetére


Mik76
senior tag

Amikor azt a sas feju lovat akarjak lenyakazni.

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#144584) TeeJay válasza Mik76 (#144583) üzenetére


TeeJay
félisten

Tényleg megvan már :K Viszont ha megmentik az állatot akkor a jelenkori önmaguknak nincs miért visszamenni a múltba megmenteni az állatot. Ismét egy csavar
Szóval ezek az időutazós jelenetek mindig érdekesek
Legalább a back to the future 2-ben látszik hogyha visszamegyünk és változtatunk a múlton akkor változik a jelenünk is nem kicsit :D

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#144585) Bad Pritt válasza TeeJay (#144582) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

De ebben a filmben nem úgy működik az időutazás, mint szinte mindenhol máshol, hanem két, időben előre mozgó pontja van összekötve.
Ebben a filmben egyetlen flowként működik az idő, szóval ez az egy db. Chris Pratt ment a jövőbe majd vissza és előzte meg a háborút. Úgyhogy igazad lehet abban, mikor ő visszament a múltba és kinyírta a dögöket a jelenben, az a jövő megsemmisült, de addigra már mindegy is volt, mert mindenki meghalt ott.

A Terminator tök másképp képzeli el az időutazást, egy adott pontból küldözgetik vissza végtelen számban a gépeket és embereket a múlt több időpontjába.

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#144586) Bad Pritt válasza TeeJay (#144584) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Hát a jelenkori önmaguk lesz a jövőbeni önmaguk, akik visszamennek és megmentik a következő jelenkori önmaguk idejében lévő Csikócsőrt és így tovább. :D Na az pl. egy végtelen ciklus.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#144587) TeeJay válasza Bad Pritt (#144585) üzenetére


TeeJay
félisten

Én továbbra is azon a véleményen vagyok
Ha jelenből elmegy a jövőbe majd visza hogy változtasson a jövőn, akkor a jövő meg sem valósul tehát már az sem történhetett meg hogy a jövőbe elmenjen (hiszen akkor nem építenek időutazó gépet sem) és megtudják mi fenyegeti a jövőt és megkeressék a jelenben hogy hol lehet az űrhajó és így tovább...
Ez egy örök téma lesz ahogy néztem van jó sok időutazós film de szinte mindben összejön ez az időparadoxon

"Az időparadoxon vagy időutazás-paradoxon egy az időutazással kapcsolatos paradoxon. Elsőként René Barjavel sci-fi-író 1943-as, Az óvatlan utazó („Le voyageur imprudent”) című könyvében[1] jelenik meg. A második személyben kimondott paradoxon így hangzik: tegyük fel, hogy visszautaztál az időben, és megölted a biológiai nagyapádat, mielőtt találkozott volna nagyanyáddal. Ennek következtében valamelyik szülőd meg sem fogant (és így te sem), ezért végső soron vissza sem utazhattál a múltba, hogy megöld a nagyapád, és így tovább."

A looperben imádtam azt a részt mikor a srác jövőbeli énjét visszaküldik de ő nem öli meg, elrohan az idősebbik énje majd menekülés közben sorba tűnnek el az ujjai mert a jelenkori fiatal gyereknek vagdossák lefelé a végtagjait, bár ott is ugye bukfenc van mert ha jelenben levagdossák mindenét akkor el sem jut a jövőbe hogy elfogják és vissza küldjék a jelenbe :D

[ Módosította: radi8tor ]

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#144588) lezso6 válasza TeeJay (#144581) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Párhuzamos idősíkok vannak.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#144589) eeXaa válasza TeeJay (#144587) üzenetére


eeXaa
addikt

Se idő, se tér nem létezik, valójában. Ezért lehetelen az időutazás, és a térugrás. Az egész csak az emberiség agymenése.

(#144590) Bad Pritt válasza TeeJay (#144587) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Ezért kell mindig elfogadni az adott film magyarázatát. Már ha van, sokszor önmagukkal is ellentmondó sztorikat raknak össze az írók. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#144591) TeeJay válasza Bad Pritt (#144590) üzenetére


TeeJay
félisten

Mindegy amúgy tetszett a film még így is hogy több filmből lett összeollózva
Szerdán Fast 9-es meglátjuk mennyire viccelik meg a fizikát, utána héten meg Fekete Özvegy amire már nagyon kíváncsi vagyok, ahogy nézem a Sugár mozi tök üres jegyfoglalások alapján :D

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#144592) oriic válasza eeXaa (#144589) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Sőt, az egész életünk egy szimuláció és a mátrix rabjai vagyunk. ;]

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#144593) k-adi válasza oriic (#144592) üzenetére


k-adi
nagyúr

no spoiler pls

(#144594) oriic válasza k-adi (#144593) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

CD..
CLS

Nem láttál semmit. ;]

szerk: Mondjuk nem tudom itt hányan tudják, hogy ez itt egyáltalán mit jelent :D

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#144595) eeXaa válasza oriic (#144592) üzenetére


eeXaa
addikt

"mátrix rabjai vagyunk" nem. Isten rabjai vagyunk.

(#144596) OPiiPO válasza lezso6 (#144579) üzenetére


OPiiPO
addikt

Endgame-nak is van egy jól felépített time travel elképzelése, amit most finomít a Loki.
Tenant is egészen érdekes volt ebből a tekintetből.

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#144597) paatrick válasza TeeJay (#144587) üzenetére


paatrick
őstag

Túlbonyolítod :( pedig ennél lineárisabb időutazós film értelmesnek tűnő magyarázattal nincs. Én eléggé csípem a témát és szerintem a legjobb amit filmben láttam eddig.
Eljutnak a jövőben oda, hogy időgépet építsenek. Visszajönnek, de csak olyanok akik még nem éltek most, és csak olyat küldenek előre akinek "értéktelen" az élete, meghal addigra, nem lesz gyereke, nem tudós feltaláló stb. Ezzel az időparadoxon kivédve.

[ Szerkesztve ]

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#144598) TeeJay válasza paatrick (#144597) üzenetére


TeeJay
félisten

Ha jön a hír a jövőből hogy 30év múlva gebasz lesz majd elmégy a jövőbe és elhozod a megoldást/infót hogy 30év múlva ne legyen gebasz akkor 30év múlva nem is fogsz vissza menni a múltba vissza vinni az infót/megoldást mert nincs miért. Na erről beszélek

Valahol olvastam hogyha lenne időgép és valaki visszamenne akkor első dolga az lenne hogy Hitlert gyerek korában megölné mert akkor nem lett volna 2. VH. igen de akkor minek ment volna vissza valaki a kis Hitlert megölni hiszen nem is tudnánk ki az a Hitler :D

[ Módosította: radi8tor ]

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#144599) gbors válasza TeeJay (#144598) üzenetére


gbors
nagyúr

Szép dolog a nagypapa-paradoxon, de többféleképpen is feloldható. A legegyszerűbb, hogy a téridőnek mindig az utolsó verziója az érvényes, függetlenül attól, hogy hogyan jött létre.

Vagy úgy is meg lehet közelíteni a dolgot, ahogy Wolfgang Jeschke tette a Teremtés utolsó napjában :)

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#144600) Mik76 válasza eeXaa (#144595) üzenetére


Mik76
senior tag

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.