Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#144701) Bad Pritt válasza Yodamest (#144696) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Attól még nem lesz jó ez a film, hogy nem készülnek jobb idegen inváziós filmek. :)
Tökéletesen belesimul ebbe a Independence Day 2, Skyline, Extinction, Revolt stb. gagyi sémába, annyi, hogy brutális pénzt pumpáltak bele és ez legalább látszik.
De ha mondani kell valamit, akkor nekem az Edge of Tomorrow és Battle LA bőven jobban tetszett, pedig ez utóbbi is elég fika film. :D

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#144702) ColdMan válasza dokee78 (#144698) üzenetére


ColdMan
tag

Itt veszik el a tárakat a halottaktól, az ugrás után.
[link]
[link]
Az, hogy nem mutatják a tényleges tárazás folyamatát, valóban felháborító...

Részemről ez a film egy kellemes csalódás volt.
8/10

(#144703) Louro válasza Yodamest (#144696) üzenetére


Louro
őstag

Chris Pratt az új Brendan Fraser. Ahogy néztem nekem a 2008-as Utazás a Föld középpontja ugrott be. Családi filmbe illene. A Marvel filmben is hozza a bugyuta hős fazont. Itt is nagyon ugyanaz az arc volt, mint a Starlord. Mint Robert Downey Jr., beleragadt a szerepébe.
De ide nem illet. Se a katona múlt, se a tanári karakter nem passzolt. Nekem nem jött át, hogy egy volt katona, aki leszerelt, majd tanárnak átképezte magát.
Az apába nem tudok belekötni. Jól hozta a zord apa szerepét.
Feleség jellegtelen.
A vulkánfan túl lett játszva.
A rákos társ hozta, amit kellett.
A betoji partner is hozta, amit várni lehetett.

De a főszereplő, azaz Pratt nekem nagyon nem passzolt. Bár nem láttam az összes filmjét, de a Travellers-ben valahogy tudott más karaktert hozni. De mindezek mellett nem mondom, hogy kaki a film, csak nem kell egy blockbuster-t várni tőle. Egy 2 órás könnyed military scifi.

[ Szerkesztve ]

Mess with the best / Die like the rest

(#144704) Laraxior válasza volandy (#144699) üzenetére


Laraxior
titán

Köszi, pont láttam a minap, de a csaj képességei ismeretében nem mertem nekiállni, de akkor pótolom. :R

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#144705) Bad Pritt válasza Louro (#144703) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Azért ambivalens a karaktere, mert egy szerepben akarták egyesíteni az idegen inváziós és szörny filmek két főszereplő archetípusát: a kisember, aki csetlik-botlik, sodródik az eseményekkel és fel kell nőnie ehhez a feladathoz (mondjuk Tom Cruise a War of the Worlds-ben) és a szuperkatona, aki találékony, adaptálódik és minden helyzetre van válasza (mondjuk Aaron Eckhart a Battle Los Angelesben).
Ezért nem működött igazán, mert Pratt fizikumából és kisugárzásból adódóan remekül hozta a katona típust, de amint elő kellett volna hozni a tanár részét a karakterének, elvérzett a francba. Az külön kínos volt szerintem, hogy a szérum kifejlesztéséhez nem volt hozzáadott értéke, pedig az például egy remek bonding alkalom lehetett volna a lányával, de ezt is elpuskázták.
Az Edge of Tomorrow egy érdekes példa, mert ott kvázi a gyarló kisember karakterből nőtt ki Tom Cruise szuperkatonává, csak ahhoz kellett egy masszív montázs. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#144706) KISDUCK válasza erahurka (#144683) üzenetére


KISDUCK
addikt

Hát ez nagyon adná, bár kicsit szomcsi lennék ha Tarantino visszavonulna.

(#144707) k-adi válasza Yodamest (#144696) üzenetére


k-adi
nagyúr

CP inkább csalódás volt, mint pozitív csalódás, de ez csak félig volt az ő sara, mert szerintem alig van a földön olyan színész aki egyszerre eljátssza hogy tanár, majd kiviszi a kukát az utcára és átvált szakaszvezetővé vagy mi volt anno a hadseregben. A felesége szintén semmilyen volt. Az is idegesített, hogy pont a "feleség jön rá" a végén amire kell, miközben kb. ezer más okosabb tudós ezt kutatta de sebaj. :D A szérum szekvencia megtalálásának jelenete is hatalmas kihagyott ziccer CP és Y között és még sorolhatnám de nem teszem, mert ez is olyan mint a FF vagy Tranyó filmek: látvány megvan, agy kikapcs és élvez.. amint kicsit jobban belenézel, ezer sebből vérzik de ha úgy állsz hozzá, hogy valami sci fi akció marhaság, akkor elmegy...

(#144708) Mik76 válasza k-adi (#144707) üzenetére


Mik76
senior tag

mert szerintem alig van a földön olyan színész aki egyszerre eljátssza hogy tanár, majd kiviszi a kukát az utcára és átvált szakaszvezetővé

Michael Ironside, Starship Troopers. :K

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#144709) emiki6


emiki6
veterán

Na, mostmár megnéztem én is ezt a Tomorrow War-t. Szerintem egy kellemes akció sci-fi volt. Ti amúgy mit vártatok? Korszakalkotó filmet? A maga nemében teljesen jól működött és volt annyira jó, hogy hajlandó lennék újranézni. Míg pl (k-adinak címezve) egy FF vagy tranyó filmet meg sem néznék. Annyira azért nem kell kikapcsolni az agyat, ha nem keresed a hibákat, akkor nem is jönnek szembe, nem egy cringefest lesz végignézni, sőt! Minden másra meg ott a pitch meeting. :D

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#144710) Louro válasza emiki6 (#144709) üzenetére


Louro
őstag

Én többször találkoztam a címével. Nekem az ült le tudat alatt, hogy itt most valami nagy durranás lesz. Bár se könyvet nem olvastam. Előzetest sem néztem (szerintem).
Ennek tudatában én egy Ötödik elem, Holnap határán, Pandorum szintű filmet vártam. Nem mondom, hogy rossz volt a film, csak valószínűleg a castingon vérzett el.

Szerintem például Russel Crowe jobban hozta volna a karaktert. De ez csak tipp.
Na meg szerintem az is rátesz, hogy mostanában a scifi-rajongók eléggé ki vannak éhezve. Emberek falják a médiumokat. Sorozatok, filmek. Lehet ez a film 2000-ben hatalmasat durrant volna.

Mess with the best / Die like the rest

(#144711) radi8tor válasza Louro (#144710) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Russel Crowe már öreg, nem tud ennyit rohangálni. :D

⭐ Stella

(#144712) Bad Pritt válasza radi8tor (#144711) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Meg dundi, nagyon elhízott (lehet, hogy szerep miatt).

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#144713) OPiiPO válasza Mik76 (#144708) üzenetére


OPiiPO
addikt

ő egyedi és megismételhetetlen :R

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#144714) eeXaa válasza Louro (#144710) üzenetére


eeXaa
addikt

"Lehet ez a film 2000-ben hatalmasat durrant volna" :F de hisz ebben a kategóriában évek óta nem készült hasonlóan jó film. :U

(#144715) Yodamest válasza Bad Pritt (#144701) üzenetére


Yodamest
addikt

Hát durva mennyire más élményt adott sokunknak ez a film. :U Elképedve olvasom a leírtakat, hogy ilyen valóban B kategory gagyikhoz hasonlítod, meg hogy valaki beírta "ettől nem kell blockbustert várni" - ettől nem kell? WTF ez egy kibaxott nagy költségvetésű elképesztő látvánnyal bíró film, ettől nem kell blockbustert várni?

Miről beszélünk emberek.. Persze fogadjunk a Halálos Iramban 9 az blockbuster és sokkal jobb film ennél... hát én ledobom a gyeplőt....

(#144716) erahurka válasza Bad Pritt (#144712) üzenetére


erahurka
félisten

Russel Crowe sci-fi fronton nem igen gondolkodhat máson mint Harkonnen báró szerepén.

(#144717) Vikthor válasza erahurka (#144716) üzenetére


Vikthor
nagyúr

:DDD ez jó, hát igen az Unhinged című film után mindenképpen... Az egy hatalmas film btw!

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#144718) Aventador91


Aventador91
őstag

magyar kombat 2021 trailer

jobb lenne mint az eredeti ;] [link]

(#144719) Yodamest válasza eeXaa (#144714) üzenetére


Yodamest
addikt

Na meg ezaz, nem értem eskü... senki nem tud ennél jobb sci-fi akciót (jó a Holnap határát én is megemlítettem mint egyetlen kivétel) mondani az elmúlt 20 évből de azért legagyizza....

Platt is, hogy gagyi... nekem totál rendben volt, ez nyilván nem egy hálás oscar szerep, ahol valami elmebeteget kell alakítani. Ezt az ex-katona, családapa profilt én nem tudom hogyan kellett volna, milyen idegrángással eljátszani... nekem tök hiteles volt.

(#144720) Bad Pritt válasza Yodamest (#144715) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Szerintem szimplán csak fogadd el, hogy mások másképp élték meg a filmet. A középszar, ahogy k-adi fogalmazott a látványfilmek 90%-át lefedi, nem egy kifejezetten rossz film. A Fast 9 meg Transformers 5 bőven a nagyon szar kategória. És itt most nem is szedtük ízekre a filmet, én pl. nem fogok belekötni már az olyan tök nyilvánvaló hülyeségekbe, hogy egy olyan lényekből álló sereg, amik közelharcban felszecskázhatóak egy ember által, mit kezdene mondjuk egy M1A2 harckocsikból álló harckocsi zászlóaljjal? Vagy a tök friss Apache variánsokkal? És ezek csak a modern kor járművei, a jövőben még baszóbbak lesznek. Nem véletlen nem mutatják ezeknek a háborúknak a lényegi szakaszát ezekben a filmekben, na. :)
Én inkább azt mondom, a film első majd' két órája működik és nézhető függetlenül attól, hogy most Pratt karaktere mennyire hihető vagy hasznos, de a végén gyakorlatilag szembemennek az egész tomorrow war cselekménynek azzal, hogy a film sztoriját, lényegét nullázzák, hisz minek kellett szenvedni a szérummal, ha az alienek nagyrészét C4-gyel felrobbantották, a szerencsétlen királynőt meg kvázi hülyére verték? :D Mintha a Gyűrűk ura végén Gandalf madárhátról szétrobbantotta volna a tornyot a szemmel, Frodó meg csak kamillázik lentről, hogy most akkor minek sétált ennyit... A sztori alapvető koherenciája veszett el ezzel.
Tök igaza van Madgie-nek, ez egy videojáték film formátumban interakció nélkül.

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#144721) Bad Pritt válasza Yodamest (#144719) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Továbbra sem attól lesz egy film jó vagy rossz, hogy készül-e a zsánerben jobb vagy rosszabb nála...

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#144722) Pro Koryak válasza Yodamest (#144719) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Direkt írod Platt-nek vagy pösze vagy? :F

Más:
Az ilyen leigázós, "szörnyeses" sci-fikben azt nem értem, ennyire bugyuta végtagokkal, szellemi tőkével hogy a fa..ba tudnak a miénknél sokkal fejlettebb, komolyabb technológiát létrehozni?????
Már ez baromság az összesben... :O

[ Szerkesztve ]

(#144723) Yodamest válasza Bad Pritt (#144720) üzenetére


Yodamest
addikt

Én mindent elfogadok, nincs ezzel baj, a miértek érdekelnek ilyenkor. De így hogy kicsit bővebben leírtad legalább már látom, mi nem tetszett benne, így érthetőbb az álláspont. :)
A film végét én is kiemeltem, hogy túltolt és John Wickké silányul sajna.

Pro Koryak na ebből is látszik, hogy eddig mennyire szerettem a színészt, hogy nekem ő mindig "Platt" volt, ennyire érdekelt, de mégis én kardoskodok mellette most, micsoda irónia. :))
"hogy a fa..ba tudnak a miénknél sokkal fejlettebb, komolyabb technológiát létrehozni?????"
De látod itt még ezt is megmagyarázzák a végén ha figyeltél, ebből is látszik, hogy egyébként ez egy ritka jól átgondolt film a többihez képest, fura hogy ezt sokan nem látják.

[ Szerkesztve ]

(#144724) mephi666 válasza erahurka (#144683) üzenetére


mephi666
nagyúr

nem teljesen érteném, mit tud ehhez hozzátenni:
- 2 részre volt tervezve
- mint a neve is mondja: kill bill... eddig a pontig végigment a film, Bill meghunyt, valamint az őt alakító Carradine is 12 éve halott
- végigszaladt Uma Thurman a listán és kb mindenkit megölt róla... tán csak a terhes csajt engedte el?
- egy kerek+lezárt sztorit minek piszkálgatni majdnem 20 év távlatából?

én QT-tól valami különálló, eredeti sztorit várnék, ami feledteti az elmúlt évek gyengébb próbálkozásait... :K egy kill bill3 szvsz garantált bukás lenne

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#144725) gbors válasza mephi666 (#144724) üzenetére


gbors
nagyúr

Simán lehet, hogy vannak új ötletei a Kill Bill univerzumban. Ha pedig ez a helyzet, akkor marketing okokból nem lehet más címe a filmnek, mint KB3.
Meg persze lehet pár egyéb, kevésbé optimista dolog is...

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#144726) erahurka válasza mephi666 (#144724) üzenetére


erahurka
félisten

Ha a Warner vagy a Marvel tökös lenne azt mondaná neki, hogy válassz néhány karaktert aztán hajrá. Vagy a Paramount ha nem lett volna töketlen és nem hátrál ki a Star Trek filmje mögül.

Az elégett filmjének az újraforgatása is stílusos karrier zárás lenne. Persze nyilván újraírva meg ilyenek.

Szó volt Kutyaszorítóban remake-ről is de elvetette.

[ Szerkesztve ]

(#144727) mephi666 válasza gbors (#144725) üzenetére


mephi666
nagyúr

ha van jó ötlete: pl a terhes csaj gyereke bill-től volt és bosszút akar, akkor legyen mondjuk revenge for "bill-kill" :D

...lehet, hogy csak én vagyok pesszimista, de 20 év után elővenni elég furcsa egy jól felvezetett és lezárt történetet... ha pedig csak 1-2 gyengébb szállal akar kapcsolódni a régihez és vannak új ötletei, akkor vezessen fel egy új történetet hasonló, de más néven :K nekem az is furcsa lenne, ha bejelentenének egy godfather4-et, amiben corleone unokák-dédunokák szaladgálnának és ennyi lenne az össz kapocs... a matrix4-ben sem bízok túlzottan, mert az is egy 20éves, akkor lezártnak tűnt sztori, ami most előkerült újra

#144726: kutyaszorítóban-t bírtam nagyon... maga nemében hibátlan, időálló alkotás: az ilyet miért kellene remake-elni? :) nagyon bízok benne, hogy QT 1 remake-et sem fog készíteni... a ponyvaregény is lassan 30 felé közeledik és az is tökéletes abban a formában: ilyen filmekhez vétek lenne hozzányúlni (most belegondolva: ahhoz könnyebben el tudnék képzelni egy folytatást, amivel új dolgokat el lehetne mesélni az idősödött szereplőgárdával)

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#144728) Yodamest válasza Bad Pritt (#144721) üzenetére


Yodamest
addikt

Ehhez még annyi, hogy bizonyos szinten de, mindkettőnké kb féligazság. Minden relatív, most gondolj bele, ha valaki csak Dallast nézett egész életében mondjuk és utána leül megnézni egy Avatárt, hát szívrepedést fog kapni a túltöltött élményfürdőtől. Minden annak függvénye, hogy hasonlítjuk valamihez, a volt filmes élményeinkez. Anno a super mariot imádtam, de mai fejjel nem bírnám játszani már az azóta megismert játékok miatt. Szerintem ez tök alap és érthető kell legyen.

Ez a film is olyan, hogy én nagyon szeretem a sci-fi műfajt és azon belül kiváltképp az inváziós filmeket, ezért nagyon sajnáltam, hogy a Prometheust nem fojtatták, mert beijedtek a nézői visszhangtól... az is egy nagyon jó "teremtős" film volt és lehetett volna. Itt is azt éreztem, mint a Prometheusban ( a végén van is egy ilyen kihallás), imádtam ahogyan ömlenek a lények akár a tengeren keresztül, ahogyan kommunikálnak, az üvöltésüktől kb a hideg is végigfutott a hátamon, totál elragadt a film mert ilyet szökőévente egyszer látni és nem csak azért, hanem mert nagyon tisztességesen meg is volt valósítva. Én nem kerestem színészi hibákat, időugrás logikátlanságokat, (de nem is dobta ezeket az arcomba a film szerencsére, mert azért akkor feltűnt volna) én élveztem a filmet és fantasztikus volt. :)

[ Szerkesztve ]

(#144729) eeXaa válasza mephi666 (#144727) üzenetére


eeXaa
addikt

"ha van jó ötlete"...épp ez az.. szerintem van vagy 100 jó ötlete amit filmre vinne, mielőtt a KB nek csinálna 3. részt. ráadásul elég kiszámítható és behatárolt lenne egy folytatás.

(#144730) gbors válasza mephi666 (#144727) üzenetére


gbors
nagyúr

Egyetértek, viszont ennek a típusú marketingnek nem én vagyok a célközönsége, úgyhogy tökmindegy, mit gondolok :)

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#144731) Yodamest válasza mephi666 (#144727) üzenetére


Yodamest
addikt

".lehet, hogy csak én vagyok pesszimista, de 20 év után elővenni elég furcsa egy jól felvezetett és lezárt történetet"
Höhö Mátrix 4... az is arra lesz jó, hogy még belerúgjanak párat egy klasszikusba

(#144732) emiki6 válasza Yodamest (#144715) üzenetére


emiki6
veterán

Blockbusternek blockbuster (ha mozifilmnek tekintjük), de nem top scifi, csak a scifi-akció műfajban egy oké darab.
Túlgondolni a filmet nem szabad, mert könnyű belekötni, a gyenge pontok számottevő részét kilistázza a pitch meeting, amit Bad Pritt linkelt is pár napja és bár azok ellen lehet érvelni, de semmiképp sem mondható, hogy stabil lábakon áll a film logikailag.

Ellenben 1-2 bugyutaságnál nagyobb gondjai nincsenek szerintem és ettől lesz oké film, egy kellemes darab a műfajban. Én is azt érzem, hogy nem emlékezetes viszont. Olyasmi, mint a Passangers.
És amiben szerintem elmarad a többiektől az vagy a rendező vagy az alapötlet, mert az emlékezetes filmek jórésze a rendező miatt lett az (noha a rendező önmagában nem garancia).

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#144733) emiki6 válasza eeXaa (#144729) üzenetére


emiki6
veterán

Na, most kognitív diszonanciába taszítod a topik egy részét, mert szerintem most az is egyet kell értsen veled, aki amúgy sose. :D

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#144734) Yodamest válasza emiki6 (#144732) üzenetére


Yodamest
addikt

A könnyű belekötni, most olyan dolog, hogy nem tudnék olyan sci-fit mondani, amibe nem könnyű belekötni. Interstellárba is csomó ponton belelehet, Gravitációba, Prometheusba, Holnap határába, szóval ez nem lehet szempont. Aki akar az 100 hibát tud ezekben a filmekben is találni, mégis a legjobbak között vannak.

De megértem persze, ha egész egyszerűen a mood nem jön át, egy film nem ragadhat meg ugyanúgy mindenkit, ez teljesen érthető. Én is csak az objektíven felhozott ellenérveket cáfolgatom itt, szerintem abból sokat nem lehet elmondani.

A sokat emlegetett színészi játék is egy tök nem kézzelfogható dolog, most ez olyan, hogy aztmondom áh Leo nagyon rosszul játszik a Titanicban, lehet páran nekem adnának igazat, páran meg odalennének, hogy fú dehogy hát ott annyira jó. Ez tök szubjektív, nyilván amíg nem egy Bautistáról vagy Dieselről van szó, mert az tényleg alsó emelet.

[ Szerkesztve ]

(#144735) Miklós315 válasza Yodamest (#144734) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Diesel a Riddick - A sötétség krónikájában tök jól nyomta, szóval... :)

"Szerintem."

(#144736) k-adi válasza Yodamest (#144734) üzenetére


k-adi
nagyúr

engem az b*sz fel amikor a film nem tudja eldönteni hogy most komoly, (átgondolt??) akar lenni vagy valami agyzsibbasztó, fun, b közép akció trash

ha rámennek a komoly vonalra, akkor mi a tököm volt az a bossharc végén a hóban? csak 1 példa.. hogy értsd mire célzok kb
vagy minek a szérum mikor van c4 esete :D vagy a pszihomokus feleség meg a tini diák rájön arra amire ezer más kutató tudós nem tudott? vagy miért film közepén derül ki hogy a nyakuk védtelen, és miért nem eligazításkor mondják már ezt? a tárazás hiánya is idegesítő, manapság már azért sok filmben figyelnek rá (vagy legalább próbálnak, mert "cool a mozdulat")
ah nem is sorolom..

szerk.
ez a film is olyan, mintha a felénél új készítői gárdát, rendezőt kapott volna

[ Szerkesztve ]

(#144737) FollowTheORI válasza k-adi (#144736) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Én azt érzem mostanában, hogy egyre kevésbé tudnak jó forgatókönyveket írni, és valami oltára nagy baromsággal kreálnak vagy oldanak meg konfliktusokat. Mert vagy idejük, vagy nem tudom mi, nincs meg ahhoz hogy rendesen kidolgozzák.

Lásd pl a F9 rengeteg megoldása... milyen elektromágnes az, ami az író kénye kedve szerint hat bizonyos irányokba és bizonyos tárgyakra, de másra meg nem... mert csak nem és kész. :D
Ez lustaság kő keményen... és rengeteg ilyen van a mostani filmekben.

Vagy egy karakter simán csak ostoba döntést hoz... néha olyan is aki előtte tök profi és értelmesnek tűnik a cselekedeteinek sora... de huh, vakarja a fejét az író hogy csináljon konfliktust, vagy hogy oldja meg... hát persze hogy valami illogikus ostobasággal. Mert miért... mert csak. Lusta volt. Ennyi.

És nekem ezek rontják le gyakran az élményt. :)

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#144738) k-adi válasza k-adi (#144736) üzenetére


k-adi
nagyúr

folyt.

ja meg azt sem egyértelmű miért nem dobnak rájuk atomot, miközben más filmben ennél jóval kevesebbért is küldik már a demokráciát

az sincs nagyon megmagyarázva miért képesek ilyen gyorsan terjedni, miközben csak 1 királynő van, de mondjuk ezt bármivel lehet magyarázni ha nagyon akarjuk..

az is csak feltételezhető, hogy miért "csak embert" tudnak küldeni odaátra és pl. tankot nem, miközben pl fegyvert, felszerelést át tudnak vinni

(#144739) Louro válasza Yodamest (#144723) üzenetére


Louro
őstag

Csak feltételezés, hogy akkor mik ezek a lények. Hisz más lények ültek a vezetői ülésben. De persze ezt is emberi módon tételezem fel, hogy az volt a vezetői sor.

Nem derült ki, hogy rabok, katonák, aranyos kölykök, ajándékok az onokáknak vagy mik is voltak. De az is lehet csak szimplán luxus alapanyagok, azaz a földönkívüliek wagyu marhái.

[ Módosította: radi8tor ]

Mess with the best / Die like the rest

(#144740) Yodamest válasza k-adi (#144736) üzenetére


Yodamest
addikt

Na akkor mondom:

1. A vége az már megmondtam, hogy el lett kúrva, abban egyetértek, elszaladt velük a ló.

2. A C4 az csak B terv volt, nem minden alakulhat egy filmben pont úgy, ahogyan el van tervezve, ez pl. nálam inkább egy jó pont, hogy hoppá hát nem egy előre megírt script szerint haladtak az események (mint oly sok filmben, pattra kiszámolva stb.)

3. Most a feleség esete is, azért vedd figyelmbe, hogy magukra maradtak ott már, nem állt a csávó mellé a kormány, kb leszarták, hogy ő mit mond, akkor mégis ki jöjjön rá helyettük?

4. A film elején, amikor célbalő abban a hangárban a fekete nő, elmondja nekik, hogy a" nyakukra és hasukra lőjenek, csak ott sebezhetőek!" erről is ennyit.

5. Mindig ez a tárazás téma, de ez sem igaz, mert a filmben több ponton direktbe mutatják, hogy pl. a hulláktól elveszik a tárakat, szóval még erre is figyeltek. Most azt meg, hogy pont nem mutatnak minden egyes újratárazást, hát bocs, mondj filmet, ahol igen.

6. Miért csak embert küldenek... szerintem nem a gépek mennyiségével volt a baj, hanem konkrétan elmondják, hogy 500.000 ember van már csak életben, szóval nem a tankok mennyisége volt a szűk keresztmetszet. Illetve mint látható is volt, semmit nem értek.

[ Szerkesztve ]

(#144741) Yodamest válasza Louro (#144739) üzenetére


Yodamest
addikt

De kiderül, mondom: elég nagy közelítéssel kimondják, hogy gyakorlatilag ezek kolonizáló fegyverek, olyanok mint a Prometheusban az alienek, ledobják őket egy bolygóra és ők kipucolják azt. Ez a megfejtés.

(#144742) Miklós315 válasza FollowTheORI (#144737) üzenetére


Miklós315
aktív tag

+1 :K

"Szerintem."

(#144743) emiki6 válasza Yodamest (#144734) üzenetére


emiki6
veterán

Sok mindenbe bele lehet kötni, de nem mindegy, hogy mennyire könnyen támadható logikailag és hány sebből vérzik. A holnap határa pl elég stabil, a végét leszámítva, az oblivionben is talán csak a vége lett túltolva. A prométeusz jóval rosszabb, mint a tomorrow war ilyen téren, de egyedibb és érdekesebb. Az interstellarban vannak csúsztatások és írói szabadság, de a pontossága máshol meg kárpótol (+filmművészetileg magasabb minőségű). A Tomorrow War könnyen támadható és szerintem azért, mert olyan dolgokhoz nyúl, amiket nehéz jól beleintegrálni a filmbe, míg egy holnap határa vagy feledés biztonságosabb talajon mozog és könnyebben megírható következetlenségek nélkül.

Ott van a John Wick, ami több sebből vérzik írásilag, de imádom, mert más téren meg nagyon jól működik (akció, látvány, fantasy alvilág). A power fantasyk (ahol az OP főszereplő mindenkit legyak mérsékelt nehézségek mellett) annak ellenére, hogy kiszámíthatóak, elég kielégítőek, szórakoztatóak tudnak lenni, márha valakinek ez nem ellenszenves.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#144744) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

The Tomorrow War (2021) (A holnap háborúja)

Ez mekkora egy rakás trágya. Nem filmet, hanem videojátékot kellett volna ebből csinálni. Kb az a színvonal.

Nagyon komolynak akarja mutatni magát a film, ezt főleg a túlzóan epikus zenéjével próbálja elérni, de persze nem sok sikerrel. Ha a felesleges nyálaskodásokat kivágják belőle, akkor lehet belefért volna kb másfél órába. Tele van mindenféle klisékkel, így mindig lehetett tudni, hogy mi fog történni 5 perc múlva, emiatt elég unalmas volt. Habár azért a film van annyira "progresszív", hogy a szokásos vicces feka mellett most már van szuperkomoly feka is. A történetvezetési hibákról nem meg inkább nem is írok, szerintem elegen kifejtették előttem.

Pedig nem lett volna rossz koncepció, annak ellenére sem, hogy nem valami egyedi, lop mindenhonnan. Én a végén vártam volna, hogy végül időhurokba kerül a sztori, azaz elcseszik a lények kiirtását, s nem sikerül megmenteni a földet, habár így sem lett volna szinte semmivel jobb, akkora gagyi mindenhol.

4/10

#értékelés

Ha hasonlót szeretne valaki, akkor szatírából leginkább a Starship Trooper (1997) (Csillagközi Invázió) ajánlott, az zseniális, jelenleg számomra az a műfaj csúcsa. Ha meg valami komolyabb akciót, akkor ott az Edge of Tomorrow (2014) (Holnap Határa).

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#144745) eeXaa válasza lezso6 (#144744) üzenetére


eeXaa
addikt

Az edge os tomorrow egy rakás trágya a T war hoz képest... just sayin :U

(#144746) lezso6 válasza eeXaa (#144745) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Jó, de neked randomgenerátorral készült a filmes ízlésed. ;]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#144747) k-adi válasza lezso6 (#144744) üzenetére


k-adi
nagyúr

"videojátékot kellett volna ebből csinálni. Kb az a színvonal."

elég nehéz párhuzamot vonni a két szórakoztató termék között szerintem, de ehhez csak annyit írnék -mint laza gamer- hogy azért van jó pár igenis színvonalas videójáték is ma már

(#144748) fateless válasza Mik76 (#144708) üzenetére


fateless
veterán

Hmm, kiképző őrmester voltam egy ideig a seregben, most pedig tanítok is középsuliban, és ma reggel épp behúztam a kukát.
Akkor a folytatásra jelentkezhetek majd? :DDD
Megvan az extra pocak is már :B

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#144749) eeXaa válasza lezso6 (#144746) üzenetére


eeXaa
addikt

A Starship Troopersnek meg köze sincs ehhez.... hiába hasonlóak a sztori alapjai, az elsősorban egy szatírikus társadalom kritika.

[ Szerkesztve ]

(#144750) lezso6 válasza k-adi (#144747) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ja, nem akartam lehúzni a videojátékokat. A lényeg kb az, hogy azért ott mások a követelmények, jóval kevesebb is elég ahhoz, hogy egy játék jó legyen, mert ott főként az interakció számít.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.