Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#122101) #75376384 válasza emiki6 (#122100) üzenetére


#75376384
törölt tag

pedig nem volt róla szó, hogy az a platform a visszaérkezéshez is kellene. Arra mindig a ruhát és Tony ketyeréjét használták. Kapitánynak volt ruhája és volt nála GPS is. Pim részecskét pedig lopott a bázisról vagy lehet élete során szerzett máshonnan. Aztán az is lehet, hogy a saját maga által generált idővonal jövőjééből érkezett. :)

ahogy a katonai bázisra történt utazáshoz se használtak mást csak a ruhát.

[ Szerkesztve ]

(#122102) oriic válasza WayneGace (#122099) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Arról nem volt szó, hogy kötelezően oda kell érkezniük. New York-i csata idején is simán a ruhát használták, hogy visszamenjenek 70-be.

Live-Die-Respawn

(#122103) j0k3r! válasza lezso6 (#122069) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Pont most hétvégén terveztem volna megnézni az I Origins-t, de úgy látom, hogy spóroltál nekem 2 órát :DDD :R

[ Szerkesztve ]

some men just wanna watch the world burn...

(#122104) perempe válasza j0k3r! (#122103) üzenetére


perempe
addikt

[szerintem bőven nézhető kategória

[ Szerkesztve ]

* Brahms: 4. szimfónia *

(#122105) lezso6 válasza perempe (#122104) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Meg lehet nézni, de csak akkor élvezhető, ha az ember abszolút nem ért semmit a spiritualitáshoz meg a valláshoz. Viszont ezzel az a baj, hogy a laikus tévesen azt hiheti, hogy ez a film erről szól. Amikor ennek az ezoterikus történetnek annyi köze van a spiritualitáshoz / valláshoz, mint Mónika Show-nak a vitakultúrához. Eközben a film pedig úgy mutatja magát, mintha mélyen spirituális lenne. Ezért káros.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#122106) callmeakos


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Avengers: Endgame

Sikeresen eltöltöttem ezt az egy hetet mindenféle spoilerezés nélkül, úgyhogy úgy ültem be a filmre hogy oké, gyere jöhet, de közben féltem is tőle hogy a végén mit látok (a szó jó értelmében). Hazajöttem ezért a filmért hogy a legjobb cimborámmal (plusz ha már itt volt akkor oriic-al is :D) nézzem meg, első kézből és én tényleg nem voltam felkészülve erre a filmre. Mert annyira bedumáltam magamnak hogy úgyis meghal a kapitány , és nem. Annyira kíváncsi voltam miért sírtak az emberek a filmnek és most már tudom. Vicc nélkül, én háromszor is könnyre fakadtam, oriic az élő példa rá hogy a film után a szememet törölgetve vörös szemekkel, percekig meg se tudtam mukkanni, és ebben az a szép hogy ezt úgy idézték elő, amire egyáltalán nem számoltam, ergó meglepett a film. De ezt, egy laikus sosem fogja megérteni, mert ez tényleg a közönségnek készült, olyanoknak mint én. Mindenki másnak ez egy zavaros, sokszor unalmas film, nulla értékkel. De nekem tetszett, remek lezárása volt ez egy 11 évnyi kalandnak, az utolsó egy óráért pedig minden hálám, mert amit kaptam, sosem fogom zsebre tenni. Úgyhogy amint visszatérek Londonba, első dolgom a lokál IMAX termet betámadni.

Pontozni nem fogok, ahogyan még az sem döntöttem el ez a legjobb Marvel film e, erre kell aludni pár napot. De lehet egy második megnézés segíteni fog.

#értékelés

[ Módosította: vond ]

All→M8

(#122107) VTom válasza callmeakos (#122106) üzenetére


VTom
veterán

Ugyanígy érzek, bár én azért nem pityeredtem el, de összeszorult a torkom párszor.
Pénteken megyek rá másodszor :)

Everybody has a plan until they get punched in the mouth.

(#122108) TeeJay válasza VTom (#122107) üzenetére


TeeJay
félisten

Mindenki megkönnyezte nem szégyen ez. Mögöttünk lévő sorban pár csaj jól hallhatóan zokogott. Tényleg méltóan fejezték be. Sajnos már Stan Lee sem lesz több Marvel moziban ez volt neki az utolsó.
Ami meglepett hogy a fél terem végig várta a stáblistát és most először nem volt Marvel film végén egy rövid videó

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#122109) Beni97 válasza TeeJay (#122108) üzenetére


Beni97
őstag

Én nem könnyeztem meg, bár azt hittem megfogom.

Viszont amikor megérkezik mindenki thanos ellen kirázott a hideg, mikor meg Stark csettintett majdnem kiugrott a szívem a helyéről. Azt hittem ott halok meg szívrohamban :D

(#122110) TeeJay válasza Beni97 (#122109) üzenetére


TeeJay
félisten

"Én vagyok Vasember" az volt a csúcspont majd csettint

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#122111) #48613632


#48613632
törölt tag

Hát, komolyan könnyesre röhögtem magam az elmélkedéseiteken :)) De tényleg van bennük valami. :R

Legjobb a dagi Thor kalapácsszerzése volt számomra. Elképzelem azt a pofát, ahogyan kigyúrt Thor rámered az üres kezére, és csodálkozó pillantást vet a távolodó Mjölnirre :DDD És kurvára nem érti, hogy most mi van :DDD

szerk:
EZT most találtam. Válasz néhány kérdésre. Erősen spoileres. (Puliwood kérdezz-felelek)

[ Szerkesztve ]

(#122112) #48613632


#48613632
törölt tag

Mondjuk még egy dolog.

Ha összesen kb 14 millió alternatív valóság létezik, és ebből csak egyben győztek az Avengersek, akkor mégis miről beszélünk? Thanos simán győzött mindben, kivéve ezt az egyet.
Köszönhetően a populista lakájmédiának, persze pont ezt kellett megfilmesíteni. ;]

Mert ugye arról van szó, hogy a múlt megváltoztatása nem a jelent befolyásolja, hanem egy párhuzamos valóságot hoz létre. De ez azt is jelenti egyben, hogy 14 millió párhuzamos valóságban Thanos nyert, és csak egyben rúgtak egy potyagólt az Avengersek.

(bocs, ha mótáv mástól is, végülis nem olvastam vissza az összes spoileres részt 24.-ig)

ezt meg csak úgy itt hagyom :))

[ Szerkesztve ]

(#122113) pulffy válasza #75376384 (#122101) üzenetére


pulffy
őstag

Ja, amúgy meg pym részecskével meg faszig vannak, ugyan is végé ott volt maga a fetaláló Hank Pym :)

Why? Because we fucking can! Because we fucking can, and if we can, we do.

(#122114) emiki6 válasza #48613632 (#122112) üzenetére


emiki6
veterán

Azokat a valóságokat onnantól kell nézni, hogy Strange elkezdte végignézni őket és azok nem léteznek, mert nem lett időutazással szaggatva, továbbá nem is az összes lehetőség, mert közel végtelen lehetőség kell legyen. Az időutazással generált új világokban, ahol Thanos túlélt, lehet, hogy tök más lesz az, ahol "nyernek".
Illetve az tuti nyer, ahonnan Thanos érkezett, mert ott még Thanos sem lesz.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#122115) BITBOYS válasza j0k3r! (#122103) üzenetére


BITBOYS
addikt

Direkt írtam, hogy nagyon megosztó a film. Legalább annyian utálják mint amennyien szeretik :)
Szerintem nyugodtan nézd meg, ne egy ember véleménye miatt dönts.
Ha nagyon heppi az élet körülötted és még szinte senkit sem vesztettél el akit nagyon szerettél akkor tudom elképzelni, hogy nem fog tetszeni :) (hudereggelvanmégnekem) :D

Bár lehet lezso6nak van igaza, nem értek a valláshoz és rajongok az áltudományokért, ezért tetszett :B

[ Szerkesztve ]

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#122116) Yodamest válasza BITBOYS (#122115) üzenetére


Yodamest
addikt

+1 Az I Originsra, én még anno láttam, amikor megjelent, de nagyon tetszett. Tipikus olyan film, mint az Üvegpalota, Viskó, Ne hagyj nyomot. Ha beletudod érezni magad, átjön az életérzés, akkor tetszeni fog, viszont ha nincs közöd ahhoz amit mondani akar, akkor csak a hibákat fogod nézni benne és teljesen hidegen hagy. Nekem volt kapcsolódási pontom a filmmel így nagyon tetszett. :)

(#122117) maajsz válasza TeeJay (#122096) üzenetére


maajsz
senior tag

Elvileg van rá egyértelmű magyarázat, mert a végén kapitány viszi magával Mjölnirt is a múltba ha jobban megnézed és akkor ha ugyanoda visszateszi ahonnal dagi Thor elhozta kb semmi nem változik, legalább is pusztán emiatt.

(#122118) #48613632 válasza emiki6 (#122114) üzenetére


#48613632
törölt tag

Na várjunk. Olyan nincs, hogy nem léteznek, de belenézünk. Pont ez az, hogy alternatív valóságok jönnek létre, tehát nagyon is léteznek.
Egyébként, erről eszembe jutott a Vissza a Jövőbe c klasszikus, ahol a doki ugyanezt magyarázza Martynak. Egy meme-m pont van is erről a jelenetről, bár kicsit át lett dolgozva, de innen biztosan beugrik. ;)
Ebben a filmben viszont nem választják ennyire szét a két lehetséges módszert, a jövő megváltoztatására, ami így is van jól, hiszen voltaképp mindkét esetben ugyanarról beszélünk.

Valóban elvileg végtelen számú valóság létezik, de gondolom, ebben végtelen számú variációja jelenik a létezésnek, ám mindössze 14 millió kapcsolódik a Marvel univerzumhoz (mondjuk így, tehát amiben jelen vannak hőseink. Egy akár lehet a mi jelenünk, meg egy jó pár, ahol teljesen más a létezés formája, mint mondjuk a mi szénalapú humanoid világunk)

Itt tehát szerintem arról van szó, hogy az alternatív valóságok mindegyike létezik, és a megfelelő tudás, vagy technika segítségével, meg is nézhetjük őket, vagy vissza is utazhatunk azokba. A befolyásolás pedig mindössze annyi, hogy sorsok (események) megváltoztatásával, a mi személyes létezésünk azokba utazik, amelyikbe szeretnénk, hogy utazzon. Mintha váltókat dobálnának át, egy nagyon bonyolult, és összetett vágányrendszeren. De a végtelen számú valóságban tulajdonképpen nem változik semmi, csak mi megyünk arra, amelyikben az történt, amit szeretnénk, ha megtörténne.

(#122119) mephi666 válasza #48613632 (#122118) üzenetére


mephi666
nagyúr

nem láttam még a filmet, de az nem lehetséges, hogy a doki nem a 14millió párhuzamos valóságot vizsgálta, hanem az adott ponton a jövőbe nézett és végigpörgette, hogy 14millió végkifejletből melyik az az 1, ahol lenyomják thanost? és ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy mindegyikben időutaznak és ennyi párhuzamos valóság jön létre... (ez 14millió eseménysorozat, amit végigmozizott gyorsan, hogy melyik hová vezet... lehet, hogy ebből volt több időutazós, de az volt az egyetlen járható győztes út, amit választanak)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#122120) Tibiajax


Tibiajax
nagyúr

Ad Astra
erről lehet már tudni valamit? elvileg most jön a hónapban..

(#122121) #48613632 válasza mephi666 (#122119) üzenetére


#48613632
törölt tag

Ez elég nehéz kérdés, mert egyrészt nem tudjuk, hogy van e különbség, másrészt viszont ez már az IW nézése közben kiderült, hiszen akkor ment "szétnézni"
Szerintem viszont az van, hogy amennyiben csak egy létező valóságot ismerünk el, abban az esetben, az időutazás fogalma pusztán elméleti. Ez van pl a mi valós világunkban is.

Amennyiben viszont az időutazás fogalma gyakorlattá válik, és tudunk utazni, vagy beletekinteni a tőlünk eltérő síkokba, úgy mindegy is, mert nincs különbség. Talán csak annyi, hogy egyszerre akár három példányban is érzékelhetjük magunkat. (Míg ha visszamegyünk, akkor csak kettő. Egyéb különbség nincs szerintem)
Tehát, ha visszatekintünk pl egy olyan múltba, amibe visszamenve megváltoztatjuk azt, akkor ott az eredeti, ahhoz a világhoz tartozó énünk, ott van az, ami visszamegy, és jelen vagyunk mi is ott, ahonnan mindezt szemléljük.

(#122122) #48613632


#48613632
törölt tag

Jim Nhock 3 - Keanu Reeves legújabb mozija :DDD

(#122123) syberia válasza #42520576 (#121290) üzenetére


syberia
veterán

Ütős film a Brawl in cell block 99. Csoda hogy a stábot nem kapta szét Vincent.

https://howbad.info/

(#122124) diablo1984 válasza #48613632 (#122122) üzenetére


diablo1984
veterán

ómájgád, biztos valami tudatlan agymosott ragasztotta fel......

trollnak erős! :)

[ Szerkesztve ]

(#122125) #48613632 válasza diablo1984 (#122124) üzenetére


#48613632
törölt tag

Vagy csak egy szimpla troll ;]

(#122126) lezso6 válasza BITBOYS (#122115) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nincs baj az ilyen ezo-bullshittel, ha a film ezt helyén kezeli. Pl ott a Fringe, én azért nagyon odavagyok. De az I Origins úgy csinál, mintha valami nagyon mély spirituális film lenne. Ha nem ilyennek hazudná magát a film, akkor nem lenne vele semmi bajom, sőt, elég valószínű, hogy még tetszene is.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#122127) lezso6 válasza #48613632 (#122125) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

John Wick magyar fordítása a legjobb: Kanóc Jancsi.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#122128) #48613632 válasza lezso6 (#122127) üzenetére


#48613632
törölt tag

:))
Egyébként, ezzel engem halálba lehet kergetni. Mikor neveket, de főleg címeket megpróbálnak lefordítani. Legújabb, a Skywalker kora. Ami egyébként 53 lenne, mikor meghalt az uccsó epizódban. ;]

[ Szerkesztve ]

(#122129) mephi666 válasza #48613632 (#122128) üzenetére


mephi666
nagyúr

erről nekem mindig az ultron kora ugrik be :DDD

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#122130) #48613632 válasza mephi666 (#122129) üzenetére


#48613632
törölt tag

:))
Azért arra marha kíváncsi lennék, hogy ezek a fordítások hogyan születnek.
The best: Alien = Nyolcadik Utas a Halál. (Bár ez legalább találó volt valahol)

(#122131) oriic válasza #48613632 (#122130) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Saw-Fűrész. :DDD

Live-Die-Respawn

(#122132) mephi666 válasza oriic (#122131) üzenetére


mephi666
nagyúr

miért? a "saw = láttam" jobb lett volna? :D

122133: blade runner = bicskás futár? :D

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#122133) pikszel válasza #48613632 (#122130) üzenetére


pikszel
őstag

A nyolcadik utas a halál szerintem kifejezetten kreatív. Blade Runner » Szárnyas fejvadász?
Legalább nem olyan poéngyilkosok, mint a Florence - A tökéletlen hang... :((( Persze ehhez kellett az is, hogy Florence Foster Jenkinsről akkor hallottam először.

[ Szerkesztve ]

„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”

(#122134) lezso6 válasza pikszel (#122133) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A címfordítónak az a feladata, hogy lefordítsa a címet, nem az, hogy kreatívkodjon. Persze ha az adott cím nem fordítható magyarra, akkor nincs más út, valamit kreatívkodni kell. De amúgy ne csinálják már.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#122135) oriic válasza mephi666 (#122132) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Nyilvan nem, de a Furesznek sincs semmi ertelme. :D

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#122136) lezso6 válasza oriic (#122135) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A fűrész tényleg szörnyű. De hogy lett volna jobb? "Kirakós gyilkos"? :DDD

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#122137) mephi666 válasza oriic (#122135) üzenetére


mephi666
nagyúr

tegnap amúgy vele dolgoztam :D

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#122138) pikszel válasza lezso6 (#122134) üzenetére


pikszel
őstag

Abból az időszakból, amikor ilyen cikkek jelentek meg, vagy ilyen játékok láttak napvilágot, szerintem az a cím kreatív, egyébként egyetértek.

„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”

(#122139) gbors válasza lezso6 (#122134) üzenetére


gbors
nagyúr

Szerintem minden fordítónak kell kreativitás. Ugye ideális esetben a feladat kettős - a jelentést és a feelinget is vissza kell adni. Ehhez jön bónuszként, hogy a jelentés önmagában is lehet többrétű.

Amúgy a Skywalker korával nem értem, mi a gond - jobb lett volna Skywalker korszakának fordítani? Esetleg Az égenjárók érája? :DDD

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#122140) #48613632


#48613632
törölt tag

A Blade Runner szerintem leginkább Pengeélen Táncolónak fordítható, ha rendesen magyarítani kellene. Vagy legalábbis következetesebb, mint a Szárnyas Fejvadász. Illetve, nem rossz a szárnyas fejvadász, csak semmi köze az eredeti címhez.

szerk:
Szerintem, a fűrész jó. Horrorhoz illő cím, és kellőképp hátborzongató, még magyarul is.

szerk2:
Florence: Tökéletlen Hang - nem láttam, így nem tudok nyilatkozni.

[ Szerkesztve ]

(#122141) lezso6 válasza gbors (#122139) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Kell persze, de nekem azokkal magyar címekkel van bajom, amelyeket úgy "fordítanak", mintha az eredeti címadás rossz lett volna. Pl a "The Rise of Skywalker" helyes fordítása semmiképp sem a "Skywalker kora".

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#122142) pikszel válasza lezso6 (#122141) üzenetére


pikszel
őstag

Az égenjáró égbe ér / Az égenjáró felemelkedése :DDD

„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”

(#122143) lezso6 válasza pikszel (#122138) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Azért angolul csak tudnak, hogy lefordítsák, nem? Meg a szinkronfordítók szerintem 50 éve is megnézték a filmet, mielőtt nekiálltak lefordítani. De ha már a hülyeségeknél tartunk, az én kedvencem a Star Wars majom az űrhajosokkal:

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#122144) #48613632 válasza lezso6 (#122141) üzenetére


#48613632
törölt tag

A Skywalker korával nekem az a fő bajom, hogy azonnal Luke életkora ugrik be róla ;] Úgy egyébként meg akár jó is lehet, amennyiben egy korszakot ölel fel a jelentése, amiben a Skywalkereknek van valami komolyabb jelentősége. Kérdés, hogy a magyar cím adói tudják e, tudhatják e, hogy eredetileg ez mit is jelenthet?
A Rise semmiképp nem fordítható kornak, de a rise lehet ébredés, azaz hogy innen az ő idejük jön (és nem a koruk)
Filmtől függ, hogy átjön e majd, de szerintem ha ez a helyzet, akkor Skywalkers lett volna, többes számban.

#122143 Ez de kemény bakker :))

[ Szerkesztve ]

(#122145) pikszel válasza lezso6 (#122143) üzenetére


pikszel
őstag

Majom, óriásmajom, egykutya ;]

„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”

(#122146) lezso6 válasza #48613632 (#122144) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Szerintem a fordítók az Avengers: Ultron kora című blockbuster (pénzügyi) sikerén felbuzdulva az új Star Wars magyar címét is errefelé ferdítették, hátha emiatt a kis közös dolog miatt többet mennek el a moziba. Lásd Hogyan rohanj a veszTEDbe, aminél hivatkozás van a Ted-re, mert ugyanaz az ember készítette. Miközben az eredeti címe az volt, hogy A Million Ways to Die in the West.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#122147) Pearce válasza Tibiajax (#122120) üzenetére


Pearce
aktív tag

Elég valószínűtlen, tekintve, hogy még trailer-t sem adtak ki hozzá. Itt a rendezővel egy interjú féleség, it azt mondta, hogy "The film is far from finished" meg "They want the movie to be done by release date and I'm really scared about that"

Erről jut eszembe egy másik döcögős project: a Tom Holland és Daisy Ridley-s Chaos Walking, ami az új Doug Liman film és nemrég jöttek ki róla olyan hírek, hogy a stúdió szerint "unreleasable" és 3 hetes utóforgatás lesz.

[ Szerkesztve ]

(#122148) Tibiajax válasza Pearce (#122147) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

francba..pedig pont ez az egy érdekelt volna..

mindegy, akkor marad a godzilla erre a hónapra.

(#122149) nyisziati válasza #48613632 (#122128) üzenetére


nyisziati
veterán

Mondjuk ezt nem kellett volna. :O

(#122150) nyisziati válasza lezso6 (#122134) üzenetére


nyisziati
veterán

Én kifejezetten szeretem a kreatív, jól sikerült címeket. Ma már egyre ritkább. Mert bizony, ahogy egy film MŰ, úgy a fordítás is művészet (A cím is).
Elég csak Rímhányó zseniális Frédi-Béni magyarítására gondolni.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.