Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#121701) sixpak válasza emiki6 (#121694) üzenetére


sixpak
nagyúr

Konkrétan zero olyan hozzászólás született, melyet a 3. pontban említettél, ezért nem értelek, ez így szimpla hangulatkeltés.
Én is agyfaszt kapok a félévente fosott képregény filmektől, de kikerülhetetlen a dolog (minden spoilert elolvastam, de nem lettem okosabb :D ), mindenki baráti körében van marvel fan, attól az még a haverom/barátom marad....legfeljebb néha elejtem neki, hogy kicsit el vagy b@szva. :D

Nyisziati zenés példája tökéletesen helytálló, de ízlésről vitázni felesleges.
Hála Isten, különbözőek vagyunk, ettől izgalmas a dolog.

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#121702) Aventador91 válasza sixpak (#121701) üzenetére


Aventador91
őstag

"mindenki baráti körében van marvel fan, attól az még a haverom/barátom marad" én letöröltem mindenkit facen akik túltolják ezt a témát. nem lettem miattuk kevesebb ;]

[ Szerkesztve ]

(#121703) gbors válasza Aventador91 (#121702) üzenetére


gbors
nagyúr

Akkor azok nem voltak a barátaid...

Amúgy meg szerintem is érdemes lenne az Endgame-nek egy külön topikot csinálni, de ha itt marad, akkor sem dől össze a világ - időnként jót röhögök, hogy a 30 új hozzászólás fele csupa spoiler tag, oszt' annyi.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#121704) S e t h válasza nyisziati (#121699) üzenetére


S e t h
nagyúr

Öntelt vagy, ha ténymegállapításként aposztrofálod a butaságot, amit leírtál.
Akikkel néztem a filmet, azok átlagéletkora 39 év, és szerintem azt sem tudják miben merül ki Justin Bieber munkássága.
Degradálhatod azokat, akiknek más az ízlésük mint neked, de valószínűleg nem róluk állítasz ki szegénységi bizonyítványt.

Az meg lehet, hogy csak nekem érthetetlen, hogy mi az összefüggés a zenehallgatási szokások és egy adott film korai megtekintése között.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#121705) Tibiajax válasza hoffman_ (#121689) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

:D nem, nem evett végül meg a fotelos hölgy, de tény, jóllakottan folyt szét a fotelben ő is
amúgy tényleg tiszta wall-e után érzet volt, jót röhögtem, mondom, ezt megörökítem nektek
erahurka elég kellemesen teli ettük már magunkat előtte tandori szószos csirkeforgáccsal, sajtszószos szíciliai tésztával, 4fajta pizzával, bazsalikomos feta/paradicsomos salátákkal, lazac-májjal, köszi

szóval a VIP még mindig nagyon rendben van, a látogató közeg nagyon normális, attól függetlenül hogy aréna rézbőrűek, hangoskodók, szimpla 16éves ratyik-tól hála istennek abszolút mentes az all-inclusive szekció. a kaja szuper, folyamatosan utánpótolt. és igen, alkohol is van, brownus meg is lepte magát egy nagyon finom pohár fehér rizlinggel. szó nélkül kínálják, az árban ilyenek is benne vannak
a terem jó, a vászon nem nagy, de legalább nincs nyomasztó hatása, hiszen csak 5 sornyi luxusfotel van.
a fotelek közti táv is kellemes, hiába emésztett mellettem a dagadt lány, nem volt zavaró, csak egy pillanatnyi sokkhatást okozott az elején. brownusnak is úgy kellett átkiabálnom, hogy tetszik a terem Barna, jól érzed magad?.. tele szájjal válaszolta, hogy igen...pöpec a kégli!
:))

(#121706) Tibiajax válasza Tibiajax (#121705) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

jajj, a filmről elfelejtettem írni..
:DDD

9/10
thanks, Marvel & Russo bros.

(#121707) pohár


pohár
félisten

IMBD alapján nem tűnt fel még, de most, az Endgame közben igen: ki ismerte fel Joe Russo rendezőt, mint színészt? :))

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#121708) erahurka válasza Tibiajax (#121705) üzenetére


erahurka
félisten

Az nem semmi adagnak tűnik így leírva :Y

(#121709) sixpak válasza Aventador91 (#121702) üzenetére


sixpak
nagyúr

Jó, de te kemény vagy. :D ....meg nincs is fb-om, nincs honnan törölni.

S e t h:
kissé túlreagálod, véleményem szerint. JB neve csak általánosságban merült fel, helyette mondhatott volna millió más nevet a "híg fos tengeréből".
Inkább a hangszeres zene és a tinglitangli prüntyögős zene közti különbségek érzékeltetéséről szólt a példa.

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#121710) spiky03 válasza pohár (#121707) üzenetére


spiky03
veterán

Jelen. :K
Mondtam is a film után havernak, hogy ott az az egyik rendező volt, aki a kapitánnyal beszélt.

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#121711) Pitterix


Pitterix
őstag

Avengers: Endgame

Nekünk is megvolt az év egyik, ha nem a legjobban várt filmje sokak számára.
Az elején kicsit őrlődtem, hogy júj, mi lesz ebből, lehet mégiscsak hosszú lesz az elkövetkező 3 óra, de aztán úgy belendült, hogy akár 4 órát is elnéztem volna.
Na persze, vannak klisék, hős betoppanások, elcsépelt mondatok, kiszámítható jelenetek, de összességében szerintem méltó zárása ennek a "pár" évnek.
Néhány poén tényleg erőltetett volt, viszont Rocket minden beszólásán jókat derültem.
Thor ilyetén megtört karaktere néhol tényleg sok volt, ahogy Banner-Hulk kettős személyiségét sem tudtam mindig jópofának látni. Hawkeye karakterét bírom, de talán mind közül ő öregedett meg legjobban.
Azért kicsit komolyabban belegondolva, még szuperhősként is nehéz lehet feldolgozni egy ekkora kudarcot, ha lehet így nevezni Thanos ámokfutását. Thor alkoholizmusa ezért telitalálat volt, ahogy Rogers gyógyterápiára járása is.
Marvel Kapitány új frizkója nekem személy szerint tetszett, ahogy a csaj is. Pont eleget szerepelt és akkor jelent meg a hihetetlen erejével, mikor kellett.
Azt mondjuk nem értem, miért nem repült végig a pályán a bazi nagy sebességével egyből a furgonhoz. Talán így akartak némely hőst még szerepeltetni... Mintha váltófutáson vettek volna részt
Szumma-szummárum nekem nagyon tetszett. Van még egy-két kérdés, amin agyalok, ahogy itt a topikban sokan mások is és még érik pár napig, hogy teljesen megemésszek mindent.

9\10

#értékelés

Veszprémben néztük a 3-as teremben, amiről annyit, hogy mikor bementünk, már forróság volt és büdös, na ez végig kitartott, a film végére már az alsógatyámból s csavarni lehetett a vizet. Néhány bunkó tahó még mindig ott hagyja maga után az üres poharakat, nácsószos és miegymásos tálcáját. Hogy az ilyen emberek otthon miként táplálkoznak, azért arra kíváncsi lennék. De simán elkelne mindegyiknek egy-két pofon, hogy tudja mi a rend. :(((

[ Módosította: vond ]

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#121712) oriic válasza pohár (#121707) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

A terápiás jelenetnél ugye? Azért volt akkor ismerős.

Live-Die-Respawn

(#121713) erahurka


erahurka
félisten

Na megyek a Barbi moziba Végjátékozni, imádkozzatok értem a lámpaoltás isteneihez!

(#121714) pohár válasza oriic (#121712) üzenetére


pohár
félisten

jaja, meg is lepődtem, hogy mi a fene, bontogatja a szárnyait ilyen irányban? :D

spiky03... én is odasúgtam havernak, hogy ő az egyik rendező, meg is lepődtem, aztán IMBD-n gyorsan ránéztem, a 2 CA filmjükben is szerepelt már

[ Szerkesztve ]

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#121715) k-adi válasza erahurka (#121713) üzenetére


k-adi
nagyúr

barbi mozi :DD

(#121716) hoffman_ válasza Tibiajax (#121706) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Avengers: Endgame
eng

nem terveztem ennyit írni róla, magam is meglepődtem, mire össszeállt, de mivel én is belekavarodtam a cselekménybe, így kijött az is.

a konklúzióval kezdenék. részemről egy erős közepes a film, maximum. túl sokat akartak ebben a három órában, iszonyatosan zsúfolt volt, ráfeküdtek a karakterfejlődésekre, de ez egyrészt sokszor nem jött össze, másrészt elvett időt sok mástól. helyenként elnyújtottnak is éreztem. dióhéjban? sikerült lezárni és az is biztos, hogy meg fogom még nézni, hogy jobban átlássam. a látványra nem lehetett panasz, ahogy azt megszoktuk. az azonban kétségtelen, hogy az Infinity War viszont köröket ver erre a filmre, minden tekintetben.

az időutazást, mint megoldás, megmondom őszintén nem vártam alternatívaként. ezzel rögtön adtak is egy pofont az egésznek, ebből már jól nem lehet kijönni, ha korrekt is akar maradni a rendszer. volt bőven seb, amiből vérzett, óriási tátongó lyuk kapásból, hogy miként hozta vissza Nebula az egész díszes sereget mindenestül, amikor csak a portál egyik fele volt nála, a másik oldalon fapapucs sem, nem hogy Pym részecske és Avengers-karkötő. vad törés volt ez is, de csepp a tengerben.

az én értelmezésemben – ami jó eséllyel hibádzhat - a Sorcerer Supreme abban egyezett ki Bannerrel, hogy ha visszakerülnek a kövek oda, ahonnan elvették őket, akkor nem alakul ki párhuzamos létsík. pár hsz-vel előttem is ezen futottak zátonyra itt páran (érthető módon). szerintem: ha összekombinálom azzal, amit Hulk Prof mondott Scott-nak, miszerint is nem lehet megváltoztatni a jövőt az adott létsíkon azzal, ha babrálsz a múltjával, akkor gyakorlatilag az a lényeg, hogy változhatnak események, de a köveknek mindenképp egy helyen kell lenniük idősíkot tekintve. tehát ha visszakerülnek oda, ahonnan elhozták őket – még ha nem is tökéletesen ugyanoda fizikailag – akkor nem borul fel a rendszer, nem alakul ki sok párhuzamos valóság. itt én is meg vagyok keveredve kicsit, de ez talán egy értelmesnek tűnő válasz lenne a filmből. mindegyik követ vissza tudja vinni Amcsi Kapcsi oda, ahonnan elhozták, ráadásul még a cselekmények sem borulnak fel. kivétel ez alól az Avengers vége, ahol Loki meglép a Tessaract-al, ez bekavarhat. ezen töröm a fejem.

továbbá a Thanos-i időhurok is sok nekem. a múltból bekerül az Endgame jelenébe, ahol el is porlad: itt kérdés, hogy meghal vagy csak visszakerül a saját idősíkjába? ha meghal, akkor nincs meg az eredeti IW univerzum csettintés, ergo mégis jön létre párhuzamos valóság, a fenti gondolatrendszerem például ezzel is bukna.

Professor Hulkon nem lepődtem meg, várható volt, nem volt vele nagy gond, bár kicsit néhol erőltetetté vált. Thor-ral már annál inkább volt bajom, akárcsak Captain America-val. mindketten nagy kedvenceim, talán ezért is zavart az a nevetséges powerfaktor variálás, amit velük csináltak. az, hogy Captain America képes felemelni Mjölinrt, akár még használni is valamilyen szinten, teljesen rendben van. az viszont hogy úgy használja, mint aki évtizedek óta ezt csinálja, ráadásképp repül, sőt, villámot szór vele, nevetséges. mint ahogyan az is, hogy simán tudta viselni Stormbreakert. említésre is alig érdemes, hogy „elgyepálja” Thanos-t, aki földbe döngölte Thor-t menet közben. értem én, hogy mindent fel kellett tenni az asztalra már, de az IW-hez képest hemzseg az ilyen fatális bukfencektől. Thor-ból is az az alkesz Lebowski (ez a poén mondjuk ült), akit csináltak… vicces az első pár jelenetben, viszont az, hogy végig ezt aggatják rá és egy mezei földi halandó lepipálja, nekem sok volt. ezzel nem a megcsömörlést és kudarcot érzékeltették, hanem eltúloztak egy szar poént. már csak azért is, mert Amcsi Kapcsival egészen jól sikerült átadniuk a kudarc utáni törést az életében és Natasha-val is.

Hawkeye többet szerepelt, mint az eddigi összes filmben együtt. ennek az apropóját nem igazán értettem. ezt nem negatívumként említem, csak furcsálltam. Captain Marvel-től pedig pontosan azt kaptuk, amit az önálló filmjétől, középszerűséget és kérdéseket.

Thanos karakterét is tönkretették számomra. az előző részekben felépített és az IW-ban kiteljesedett motivációját és jellemét sikerült most elrontani a Földön ezzel a személyes bosszúval és szenvedni fogtok attitűddel. érthető, hogy ez még nem ugyanaz a Thanos volt, de 7 év ide vagy oda, nekem nem jött át.

Stark és Rogers képernyő-ideje nem volt semmi. ez a film róluk is szólt első sorban. tényleg szép volt, ahogy búcsúzott tőlük a széria, ehhez kétség sem fér. mindkét szálat jól zárták le, erre azért törekedtek. Thor végül ugye nyitva maradt félig-meddig. nem lesz már ugyanaz az univerzum utánuk, ez kétségtelen.

összességében kolosszális a film. azért 10 év és 22 film van mögötte és én kedvelem ezt az irányt is a filmvilágban – már szó szerint :) . hoztak igazán klassz pillanatokat nekem. attól sajnos félek, hogy ezt már ebben a formában folytatni nem lehet, ami volt, szép volt, elmúlt. én köszönöm. a Disney+ Loki és Romanoff sorozatból meg „köszömszépe’ nemmkérek”

#értékelés

[ Módosította: vond ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#121717) PuMbA válasza hoffman_ (#121716) üzenetére


PuMbA
titán

"az azonban kétségtelen, hogy az Infinity War viszont köröket ver erre a filmre, minden tekintetben."

Így van. Nagy rajongóként több érzelmi töltettel mennek az emberek a moziba és teljesen érthetőek a magas pontozások, de mint kívülálló és nem rajongó, sokkal több érzelmet váltott ki belőlem az Infinity War. A film baja, hogy hatástalan és egyáltalán nem volt benne olyan erő, amitől jobban érdekeltek volna a karakterek, szemben az Infinity War-ral.

[ Szerkesztve ]

(#121718) S e t h válasza hoffman_ (#121716) üzenetére


S e t h
nagyúr

Most akkor közepes vagy kolosszális? :D
Vagy közepesen kolosszális, vagy kolosszálisan közepes?

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#121719) hoffman_ válasza S e t h (#121718) üzenetére


hoffman_
nagyúr

a kolosszálist, mint beletett munkát, karaktereket, terjedelmet érintő jelzőt használtam, amire szintén alkalmas. ez elvitathatlan jelzője a filmnek. ugyanakkor ezen fenn is akad, mert nem tud kiteljesedni. a Marvel univerzumban egy gigászi méretű, de közepes minőségű alkotás.

remélem így már megfelel.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#121720) Viszlát válasza Tibiajax (#121706) üzenetére


Viszlát
addikt

jajj, a filmről elfelejtettem írni..

És fogsz azért majd valamikor? :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#121721) Tibiajax válasza PuMbA (#121717) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

nagyon nehéz azt megérteni és elfogadni, hogy az Infinity I. elindította, felépítette a háborút és Thanos-t, a II. már egy felépített dolgot kellett, hogy befejezzen?.. új szereplőkkel, valamint addigi szereplők nélkül.. teljesen más volt a feladat, nem lehet összehasonlítani a kettőt. ez nem egy bl-meccs oda-visszavágó vagy egy terminátor, vagy egy johnwikk, ahol kb ugyanaz a sztori csak más helyszínen. ez egy egész történet, két részletben, I és II.felvonásban. egy történet eleje és vége. az előző marvel-mozikból származó szálakról nem is beszélve
hagyjuk már ezt az infantilis összehasonlítgatásokat más marvel-filmmel, meg egyáltalán, az első résszel...

hoffmann ez egy mese. :) onnantól, hogy valaki elkezd logikai buktatókat keresgélni meg fennakadni rajta - egy képregényadaptáció marvel-film esetében - az a dolog már eleve bukik. semmi értelme nincs, csak a saját szórakozásodat és örömödet ölöd... mert ha így állsz neki, akkor miért nem akadsz ki azon, hogy miért nem hal meg a Kapitány, amikor leesik 20méter magasról betonra, a pajzsára áradásul, ehelyett feláll kicsit nyüszögve és már fut is tovább? miért nem akadsz fent azon, ahogy Asgard-ba bejut az ellenség sötét-elf sereg és ellenük végtelen számú asgardi katona jön elő a semmiből? vagy hogy a mosómedve humorizál? vagy hogy Thanos hármat ütött meg egyet rúgott Hulk-ra és már el is ájult? édes istenem, mennyi mennyi dolgon lehetne fennakadni és mosolyogni... tehetném én is, de miért nem teszem ezt? mert ez egy mese, szuperhősös mese és élvezni kell a látványt, élvezni kell a show-t, ahogy mai technikával végre hihetővé teszik nekünk Steve Rogers-t meg Thor-t, ahogy felrepül és szórja a villámokat, ellentétben a kezdeti adaptáció-próbálkozásokkal, amiket gyerekkorunkban mi még láthattunk és már akkor is inkább csak röhögtünk rajta, mintsem elhittük vagy komolyan vehettük volna minimálisan is..
mi lesz tényleg a következő lépés? keressünk kérdéseket a Mary Poppinsban is, amit épp a minap láttam? miért vigyorog mindenki az utcán? mit keres a porcelánra festve Mary, mikor az előbb még az esernyőjével ereszkedett le a háztetőre? logikailag nem jön ki!

Viszlát nem írok semmit, én betartom azt, amiért kampányoltam itt a közért!! 1hét.

[ Szerkesztve ]

(#121722) hoffman_ válasza Tibiajax (#121721) üzenetére


hoffman_
nagyúr

nem ugyanarról beszélünk, félrevitted. szerintem szándékosan ;]

azért egy már önmagát (jól) felépítő megvalósítást, tényeket, mértékeket önmaga által lerombolni látni és azt védeni, elintézni egy legyintéssel, hogy "jóvanazúgy, minek keresel a kákán csomót" legalább annyira rossz megközelítés, mint az enyém :))

félre értés ne essék. szerintem zseni volt látni röpködni Amcsi Kapcsit és villámokat zúdítani Thanos-ra, egy másodpercig nem állítottam, hogy nem élveztem. még azt is el tudom képzelni, hogy valamely képregény epizóddal alá is lehet támasztani egyébként. csupán nekem sok volt a csavar, következetlen. nyilván egy Thor villám már nem ér annyit, mint 10 éve, ez sajnos egy öngerjesztő jelenség és egy ilyen típusú filmnél nem nagyon van ellenszere, egyre feljebb kell tolni a lécet. ettől még élveztem a filmet, kiváltképp a csatajeleneteket, a káosszal és felvetődő lyukakkal együtt. a mosómedve poénjai ültek többnyire a legjobban, ezt is hozzáteszem, ha már felhoztad. szándákosan nem tértem ki millió apró részeltre, mert persze, hogy ki lehet siklani ezer helyen. a többi filmben is, de itt volt a legnagyobb jelentősége talán mindennek. és ez akkor zavaróvá tud válni, ha amúgy más aspektusokra - ugyanitt - érezni, hogy kifejezetten figyeltek és törekedtek.

itt arról van szó, hogy volt egy IW és van egy Endgame, ahogy Te referálsz I. és II. felvonás. ha ezeket nem lehet egymás mellé tenni, akkor semmit. almát almával, körtét körtével. már miért ne lehetne összehasonlítani Marvel filmeket? mert akkor esetleg nem a csúcspont lesz a nyerő? és akkor? egyszerűen az IW jobb volt, mint az Endgame és ennyi. nekem. a szubjektivitását meg ki-ki mellérakja, ahogy szeretné. én az én konklúziómat írtam le, nem a Tiédet, nem is várom el, hogy mantrázd :)

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#121723) Tibiajax válasza hoffman_ (#121722) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

nem, totál más a sztori, más volt a feladat. ez nem alma az almával összehasonlítás, akkor sem

(#121724) PuMbA válasza Tibiajax (#121721) üzenetére


PuMbA
titán

Ok, de engem, mint aki nem követi közelről a karakterek történéseit, nem sikerült elérniük, hogy visszarázódjak a karakterek helyzetébe és beleéljem magam ebbe a folytatásba. Végig olyan érzésem volt, hogy kivülállóként nézem a filmet és nem érdekel, hogy mi fog történni velük, mikor az Infinity War-ban azért valamennyire érdekeltek a karakterek, azaz jobban beleéltem magam a karakterek helyzetébe. Mintha valamit kifelejtettek volna a filmből.

[ Szerkesztve ]

(#121725) erahurka


erahurka
félisten

Ismét csak gratulálni tudok a Cinema Pinknek. Sikerült kb. fél fényerővel levetíteni a filmet. Nappali részeknél még úgy ahogy, de a sötét jelenetek sokszor alig látszódtak. Nálam innentől tényleg fekete listán van ez a mozi.

(#121726) Tibiajax válasza PuMbA (#121724) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

az Infinity War-ban azért valamennyire érdekeltek a karakterek
: D persze, mert újak voltak... de magad írod, h nem követed (=nem is ismered/érdekel igazán) őket, sok jót nem is várhattál így a II-től.. vagyis de, vártál te, mert miért is ne legyen az ember optimistán elváró. de hát általában ilyenkor sokkal könnyebben jön a pofára esés
hála az égnek, h engem az ilyen veszély nem fenyeget.. nálam max az audi commercial volt kicsit sok

#121725 ehurka ..mi meg csak gratulálni tudunk neked, amiért mégis oda mentél. nem meg mondtuk, hogy ne? nem féltettünk, óvtunk, kértünk, hogy ne tedd? mert egy rakás török szr. miért nem lehet hallgatni a jó szóra, miért mazohista az ember?

[ Szerkesztve ]

(#121727) PuMbA válasza Tibiajax (#121726) üzenetére


PuMbA
titán

Azért nem teljesen újak, mert az MCU filmek, amiket láttam: Iron Man, Iron Man 2, Avengers, Guardians of the Galaxy, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War és most az Endgame. Ezekből nekem a Guardians, Civil War és az Infinity War simán jobbak voltak, mint az Endgame :) Civil War a legjobb szerintem. Na nem baj, ez van.

[ Szerkesztve ]

(#121728) erahurka válasza Tibiajax (#121726) üzenetére


erahurka
félisten

Ha valami eddig mindig rendben volt, az a kép és a hang. A villanyra rákészültem, megnéztem vetítés előtt hol kell lekapcsolni.

(#121729) hoffman_ válasza Tibiajax (#121726) üzenetére


hoffman_
nagyúr

persze, mert újak voltak...

ha úgy érted, hogy számára újak, akkor helytálló lehetne ez a mondat, de azt nem mondta, hogy nem ismeri őket, csak azt hogy nem követte nagy elánnal a szériát
:N

a Cinema Pinkes dolgohoz meg némi savval megspékelve, de mindent leírtál, évek óta tudható, hogy ha fizetnének sem szabad oda menni filmért :))

szerk.:

A villanyra rákészültem, megnéztem vetítés előtt hol kell lekapcsolni.

ez már önmagában épp elég nagy probléma :d

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#121730) Tibiajax


Tibiajax
nagyúr





egészen hihetetlen, az első Avengers-ben még ilyen képek voltak...

[ Szerkesztve ]

(#121731) erahurka


erahurka
félisten

Végjáték: nagyon jó és borzasztóan rossz jelenetek váltakozása 3 órán keresztül. Főleg azok után feltűnő hogy az előző rész mennyire jól össze volt rakva.

[ Szerkesztve ]

(#121732) erahurka válasza erahurka (#121731) üzenetére


erahurka
félisten

És egy kis pénzügyi érdekesség: pénteken már rávert a Végjáték a Végtelen Háború teljes első hétvégéjére kb. 2 millió dollárt világszinten.

(#121733) emiki6 válasza Viszlát (#121696) üzenetére


emiki6
veterán

Nyilván senki nem anyázott, mert moderálták volna. Hiába akarja leköpni valaki a másikat, ha van köztük egy üvegfal. Mindenesetre én erős rosszindulatot véltem kihámozni bizonyos hsz-ekből, melyek mondanivalóját, bennük meghúzódó feltételezett érzelmeket próbáltam röviden, nem formális módon kifejezni, egyfajta karikatúrisztikus szemrehányásként, hogy bár hiába lett ennek itt divatja, attól még ez nem biztos, hogy "jó".
Rád azthiszem pont nem gondoltam, kifejezetten tetszett a gerillahadjáratod, hogy megpróbáltál filmvéleményekkel témát terelni, példát mutatni fröcsögés helyett. :R
Példát természetesen nem hozok, mert az már személyeskedés lenne.

Sixpak:
"Konkrétan zero olyan hozzászólás született, melyet a 3. pontban említettél, ezért nem értelek, ez így szimpla hangulatkeltés."

Az első megfigyelésért jár egy nóshitsherlok, a második részben igaz, de természetesen nem az volt a cél, csupán egy nyomatékosító eszköz. :)

Nyisziati: a bujtatott lealacsonyítás is lealacsonyítás, persze ezt te is tudod, különben nem éltél volna ilyen hasonlítással. Nem minősítem. (Ez egy burkolt minősítés volt a részemről, amúgy :P )

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#121734) Ispy válasza emiki6 (#121733) üzenetére


Ispy
veterán

Értem, szóval úgy anyázott valaki, hogy nem anyázott, de te kiszúrtad, hogy anyázott, pedig nem. ;]

Nyugodtan írjál neveket, ígérem nem fogok anyázni. :N

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#121735) Mik76 válasza Tibiajax (#121723) üzenetére


Mik76
senior tag

Mar az a feltetelezes is santit szerintem hogy kepregenyfilmet nem lehet osszehasonlitani mas filmekkel, de hogy az elso reszt se lehet osszehasonlitani a masodikkal az mar igencsak vicces. :D
Akkor mivel lehet majd osszehasonlitani? A blurayt a dvd-vel?

A bluray fog nyerni... ;)

[ Szerkesztve ]

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#121736) Viszlát válasza emiki6 (#121733) üzenetére


Viszlát
addikt

Azért érdeklődtem, mert szerintem most kifejezetten jól kezelte a topik a helyzetet. Ennél sokkal durvább dolgok mentek korábban egy-egy blockbuster kapcsán (fika oldalról). Amúgy meg terelt a halál, megírom én a kis élményeimet, ha esik ha fúj. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#121737) emiki6 válasza Viszlát (#121736) üzenetére


emiki6
veterán

Volt rosszabb, ez igaz, de sokszor (pl star wars 7-8) azért indokolt volt, marmint a film fikázása, de itt ugye nem a filmmel "volt baj" (hisz akkor még meg sem jelent), hanem a jelenséggel, hogy akiket ez érdekel, azok itt beszélnek-beszélni fognak róla (ami amúgy teljes mértékben on, míg a "miért maszik valaki kötél nélkül" már kevésbé. Más megosztó téma nem jut eszembe), engem ez aggasztott, az, hogy a rosszindulat a topik egy részére irányul néhany ember felől, akik ebben találták meg a világvégét.
De ha gerilla hadjáratnak tekintem, az jópofább. :D

The end

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#121738) Alexios válasza emiki6 (#121737) üzenetére


Alexios
veterán

Mitől jobban on arról beszélni, hogy az egyik filmben szereplők mit hogy csináltak, mint hogy a másik filmben levő szereplő miért csinálja amit csinál? :P

(#121739) Enigma1945


Enigma1945
őstag

Szerintem azert tarol ennyire az Endgame bevetelileg mert az IW hatalmas nagy sztorija, es befejezese utan, mindenki kivancsi, hogy hogyan folytatodik tovabb. Az Endgame sikeret az Infinity Warnak koszonheti csak. Mar 3x lattam a filmet, de meg mindig azt mondom jobb az Infinity War sokkal.

[ Szerkesztve ]

Segíts! A halam belefulladt a vízbe.

(#121740) PuMbA


PuMbA
titán

Már 600 millió és még hétvége sincs :) Durva...

[ Szerkesztve ]

(#121741) K Norbi válasza PuMbA (#121740) üzenetére


K Norbi
addikt

És akkor lenyomta az Avatart is?

Ez érdekelne [link]
Hogy a Bosszúállók lesz e minden idők legnyereségesebb filmje.

[ Szerkesztve ]

(#121742) hoffman_ válasza PuMbA (#121740) üzenetére


hoffman_
nagyúr

én továbbra is tartom, hogy le fogja nyomni az Avatart. bevétel szempontból is. a nézőszámban biztos vagyok, ugyanakkor ezt jó lenne látni. ha tudsz, vagy bárki tud megbízható forrást erre vonatkozóan, azt megköszönném :) ugye azt nem mindig teszik mellé, hogy anno az Avatar esetében a 3D és az IMAX komolyan megdobta a számokat, fajlagosan ugye jóval többe került beülni a filmre így, ami úgy tudom, hogy jelentős többletet hozott.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#121743) Aventador91 válasza PuMbA (#121740) üzenetére


Aventador91
őstag

ezaz örüjjünk hoty mások jól kitömik a zsebüket :C

(#121744) Tibiajax válasza Enigma1945 (#121739) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

Szerintem azert tarol ennyire az Endgame bevetelileg mert az IW hatalmas nagy sztorija, es befejezese utan, mindenki kivancsi, hogy hogyan folytatodik tovabb.
ez valami egészen elképesztő info.. én ezt nem is gondoltam volna

(#121745) K Norbi válasza Aventador91 (#121743) üzenetére


K Norbi
addikt

Mindegy csak Avatart nyomjuk már le. ;]

(#121746) erahurka válasza PuMbA (#121740) üzenetére


erahurka
félisten

643, tehát már többet hozott mint az Infinity War startja.

Szerintem amúgy nem lesz meg a milliárdos első hétvége de a 900 milkába belekaphat. Így is brutális lesz.

(#121747) PuMbA válasza Tibiajax (#121744) üzenetére


PuMbA
titán

:DDD

(#121748) KaitouP


KaitouP
veterán

Avengers: Endgame
(Bosszúállók: Végjáték) [2019]

Aki ismeri a Marvel világával, és főleg az azt éltető amerikai cukormázos hype tömeggel kapcsolatos véleményemet, az meg fog lepődni most.

De hogy őszinte legyek, magam is meglepődtem. Nagyon. A miértje ennek az, hogy nagyon tetszett a film. A barátnőmmel néztük a minap, és mindegyikőnknek bejött, pedig egyikőnk se nagy Marveles, vagy egyáltalán szuperhősös.

Méltó lezárást kapott (egyelőre?) ez a hosszú történet, persze a maga bugyutáskodásaival, néha üresjárataival - egy fél órát azért le lehetett volna faragni szerintem a filmből ha szigorúan nézem, viszont nem éreztem fárasztónak a 3 órás hosszúságot sem.

Amit pláne nem gondoltam volna, hogy a libabőrös leszek a nagy csatában lévő szuperhős reunion - től, de mégis megvolt az az érzés. Vasember halálánál pedig rendesen összeszorult a torkom.

Szerintem ezt odatette a Marvel, és jobb volt ez az Infinity War - nál.

7/10!

De ettől függetlenül bírnám ha minimum egy évig Marvel csönd lenne.

#értékelés

A moziról:

Ez a Corvin szerintem remek mozi, most voltam itt először. Semmi "extra", de nagyon szép az épület belül, a Korda terem nagy és kulturált volt, a nachos, de főleg a sajtszósz kifejezetten sajt ízű, nem műnek ható volt. Tetszett nagyon. :R

[ Módosította: vond ]

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#121749) erahurka válasza erahurka (#121746) üzenetére


erahurka
félisten

Jesszumpepi most olvasom a korai amcsi becsléseket, 350 millió felett fog nyitni, világszinten 1,1 milliárdot tippelnek. Leolvad az agyam ez egyszerűen elképesztő. Teljesen ihletett állapotban vagyok ezektől a számoktól :O

(#121750) Ispy válasza emiki6 (#121737) üzenetére


Ispy
veterán

Ja, tehát ha egy valós dologról szól a film, mondjuk homoszexualitás, rasszizmus vagy éppen öngyilkosság, akkor arról nem lehet beszélni, hiszen az nem a filmhez tartozik, de ha egy nem létező idióta egy csettintéssel megöli a nem létező galaxis nem létező lényeit, akkor arról lehet hetekig elmélkedni. Értem, de inkább nem.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.