Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#122651) emiki6 válasza emiki6 (#122647) üzenetére


emiki6
veterán

Hozzátartozik a történethez, hogy már olvastam akkor a topikot és a filmről kb nem tudtam semmit, nem néztem utána (ami amúgy nagy szerencse), csak a hype-ot láttam, ami itt ment. Szóval a topiknak köszönhetem, hogy elmentem (addig nem igazán jártam moziba, mint azt már említettem) és minden bizonnyal Ti promótáltátok, hogy IMAX-ben kell nézni, de erre már nem emlékszem. Szóval: :R

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#122652) Tibiajax válasza gbors (#122649) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

a Ford Fairlane-t még moziban láttad??... bszki :D nagy respect
BITBOYS az a ghost-mozi se tegnap vót... :D

(#122653) lezso6 válasza madgie (#122650) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Moziban hatalmas élmény volt, legalább 9/10. De amikor otthon újra megnéztem, akkor nagy jóindulattal 8/10-et kapott. Mert fontos és erős a film, de néhol elég durván nyálas volt. A drámai részeken nyilván kell a zene. De sajnos ott is nyomták a hangos könnyfacsaró orgonát, ahol nem volt indokolt. Meg hát a sztori megfejtése nem kicsit nyálas lett.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#122654) madgie válasza lezso6 (#122653) üzenetére


madgie
titán

Moziban volt sok, mármint a zene. De amúgy szép, meg jó, de pl a Mad Max nekem legalább (ha nem nagyobb) moziélmény volt. A The Revenant meg azért is volt óriási moziélmény nekem, mert tökegyedül voltam az egész teremben és valahogy nagyon közelinek hatott úgy a kiszolgáltatottság, a magány, a halálközeliség, a küzdelem. Ha körben ropogtattak volna meg teli szájjal dumálnak, tuti feleennyire sem fogott volna meg a film.

(#122655) hoffman_ válasza Tibiajax (#122652) üzenetére


hoffman_
nagyúr

nekem az Oroszlánkirály volt az első és a Sárkányszív volt a második mozis élményem, mindkettőt imádom azóta is. tekintve, hogy '91-es vagyok, egészen meglepő, hogy mennyi mindenre emlékszem a moziélményből, hehe. az Oroszlánkirálynál inkább már csak érzések vannak meg. ott a következő 10 évnyi újranézés hozta meg a kívánt hatást és rögzítette a cselekményt.

rövid hatásszünet után, cirka 4 évre rá a szüleim úgy gondolták (pontosabban jóapám), hogy a Cool túra mennyire jó lesz moziban. na hát aztán szegény gyerek sokat értett belőle, mondanom sem kell. bár azóta is nagyon szeretem :DDD

nehéz összeszedni ötöt, mert ezek voltak azok, amik predesztináltak. miután 12-14 évesen már egyedül ülhettem hévre és mehettem el az Eurocenterbe, onnantól kezdve nem volt megállás. nehezebb is elkülönítenem, hogy mi volt mozis és mi nem. többnyire minden mozis volt, hosszú évekig. már többször hangoztattam, azért lett volna pár film, amit a hősidőkben igazán szívesen néztem volna moziban, az első Alien film és a Terminátor 2 kapásból toplistás.

na de viccet félre téve, a Sárkányszív tényleg belém égett, emlékszem, hogy mennyire sárkánymániás lettem akkor és a kedvenc színészem a sárkány volt még évekig. állandóan a csillagokat fürkésztem, hátha meglátom egyszer :))

lehet, hogy innen (is) ered ez a nagy Így neveld a sárkányod rajnogásom is :d

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#122656) Mik76 válasza Tibiajax (#122640) üzenetére


Mik76
senior tag

1. Csillagok Haboruja
Tancsics, Csepel.
Elso nagy mozi elmenyem. Nem tudtam hogy van hirado elotte, azt hittem valami masra ultettek be. Majd elsirtma magam, voltam vagy 7 eves. Ugy 6 ev kesessel erkezett meg a magyar mozikba. :) A film orok idokre bevesodott a retinamba. Luke ide vagy oda, az en peldakepem Han Solo lett.
Fa szeksorok, majdnem vizszintes padlo, belogo fejek.
Akkor is kiraly volt!

2. King Kong (1976-os)
Corvin, Budapest.
Ez meg akkor volt amikor a jegypenztarakbol hosszu sorok alltak ki a mozibol, paran meg emlekezhettek erre.
Itt is, belogo fejekkel kellet szenvedni, de hasonloan maradando gyerekkori elmeny. Kongot megsirattam a vegen. Maig emlekszem a vegen az egyre lassulo szivdobbanasokra.
Most nezem ezt is jo par evvel kesobb hoztak be. Ugy 7-8 ev keses legalabb.

3. Csupasz Pisztoly
Tancsics, Csepel.
Meg soha nem rohogtem ennyit elotte. Fajt az oldalam szo szerint tobbszor is. Az elso resz nagyon friss volt akkoriban, utana gyakorlatilag egymast ertek a hasonloan nagy marhasagok. Voltam ugy kb 12 eves.

4. The Wolfman
Odeon, Leicester square, London
Elso stab vetitesem nagyfilmen amin meloztam. A nagyteremben voltunk vagy 50-en, amugy szerintem siman befer 7-800 ember, lehet tobb is. Az egyik szinesz mondott egy kis beszedet a forgatasrol, aztan vegigneztuk a stablista vegeig. :D Nagy elmeny volt.

5. Rise of the Planet of the Apes
Roxy, Wellington.
A roxy egy kiemelkedoen szep mozi amit full art deco stilusban ujitottak fel kb egy-ket hettel korabban. Minden fullos, piat (fullos bar van kint) be lehet vinni, talca van a pohar tarto helyett minden karfa vegen. Elso wetas munkam a hivatalos premier elott kb ket nappal. A film veget total megvaltoztattak az eredeti verziohoz kepest, az meglepett, de amugy nagyon elveztem az egeszet a nejemmel.

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#122657) BITBOYS válasza Mik76 (#122656) üzenetére


BITBOYS
addikt

Csupasz Pisztoly zseniális volt akkoriban, az egész terem visított a röhögéstől egyes részeken :)

Másik hatalmas élmény a Starship Troopers volt.
Teljesen beszippantott a film. Ilyen látványt még nem láttam, a Star Wars is majd elbújhatott mellette, ráadásul a propaganda része is fasza volt :D Miután kijöttünk a filmről csak áradozni tudtunk róla...napokig :)

[ Szerkesztve ]

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#122658) gbors válasza Tibiajax (#122652) üzenetére


gbors
nagyúr

Aye. Siófoki teremmozi, 5. sor, szélső szék, úgyhogy belógó fejek nem voltak, csak a nyakam gémberedett el a végére :DDD

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#122659) Mik76 válasza BITBOYS (#122657) üzenetére


Mik76
senior tag

Starship Troopers.. :) Ja, az is nagy elmeny volt.
Ami meg nagyon nagy meglepetes volt az az elso pixar filmek hatasa a nezokre. Mindenki lenezte a cg animacios filmeket elotte, aztan jott, latott es gyozott a mufaj. A Toy Story-t meg nem lattam moziban de a Bug`s Life-ot mar igen.
Az egyik legtorokszoritobb jelenet meg szamomra a mai napig a Toy Story 3 vege fele mikor ugy tunik hogy mindenki megy az egetobe, es osszekapaszkodnak. A mai napig ugyanigy erzek amikor latom. :)

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#122660) bagyulajuve válasza Tibiajax (#122640) üzenetére


bagyulajuve
addikt

Szép lista. Én csak az Interstellart láttam azok közül moziban és bár nagy élmény, az életemre és filemzésemre olyan nagy befolyással nem volt, szemben az alábbiakkal.

1. Matrix,1999- ekkor kezdődött a filmek iránti nagyobb rajongásom, egyszerűen készen voltam a látványtól akciótól és a film mondandója és mai napig tartó hatása az ami miatt kiemelkedő a moziban látott filmek közül.

2. Jurassic Park, 1993 - zene, sztori látvány, húha, minden perfekt volt. Tucson, Arizona, valami multiplex.

3. A Nindzsa Színre lép - ekkor lettem nindzsa imádó, vagy 5x biztos megnéztem egymás az utáni napokon/heteken. Sho Kosugi vs Fehér nindzsa (utóbbiról később tudtam meg, hogy Franco Nero játszotta :D ) Debrecen Víg mozi. 80as évek közepe.

4. Tron - lenyűgözött akkor, hihetetlen volt az a film számomra, akkortájt kaptam commodore-t és hát néha azt képzeltem, hogy én is belekerülhetek én is egy játékba :D. Szerintem ez is Vig mozi. 80as évek végefelé talán.

5. Hegylakó 1 - nem akartak beengedni a moziba, mert gyerek voltam. A mozi igazgatóhoz mentünk be, hogy Apám és Nővérem meggyőzzék, hogy engedjenek bemenni, mert sok horrort nézek. Azóta kedvencem a Queen. Debrecen, Apolló mozi. 80as évek vége.

Resistencia eterna

(#122661) erahurka válasza BITBOYS (#122657) üzenetére


erahurka
félisten

Á a Csupasz Pisztoly mekkora lehetett moziban, teli teremben! :DDD

De szép kis szőrös. Ugye? Ma tömték. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#122662) BITBOYS válasza erahurka (#122661) üzenetére


BITBOYS
addikt

Igen, kicsit más idők voltak azok :D
Meg mikor betör egy irodába és ott gyakorlatilag elpusztít mindent és közben szól az automata zongora :DDD

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#122663) Tibiajax válasza bagyulajuve (#122660) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

Tucson, Arizona, ... bocs
:((( :B
A Nindzsa Színre lép -jézusom, ezt is moziban láttad? anyám. nekem arra esélyem se volt, maradt a kártyanaptár....
tron, hegylakó.. hány éves vagy te?? :D

Mik76 roxy.. hehe. pár éve, hogy bezárták majd eltüntették a mozit, ami a blaha és a keleti között volt, a főút mentén, asszem talán Európa mozi volt. na oda volt kiírva, hogy roxy stereo
:)

[ Szerkesztve ]

(#122664) Ispy válasza Tibiajax (#122640) üzenetére


Ispy
veterán

Nekem csak gyerekkoromból van ilyen:

- Csepel Táncsics mozi, barátommal 12 évesen a testrablók támadása, igazán para élmény volt
- apámmal az egyetlen mozis emlékem szintén a Táncsicsban a Batman, Jack Nicolson féle
- unokatesommal Corvinban A cég TC-vel, életemben nem unatkoztam úgy még moziban, igaz nem éppen gyerekfilm
- mondjuk az Érkezést vagy az új szárnyas fejvadászt bírtam az újkori filmek közül
- meg mondjuk emlékszem mennyire érdekes volt az első transformers film vagy a vasember első része, aztán megkopott a varázs sajna
- sose felejtem el haverom hogy röhögött a függetlenség napján a Kossuth moziba, amikor felrobban a város és repülnek az emberek szanaszét :D

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#122665) bagyulajuve válasza Tibiajax (#122663) üzenetére


bagyulajuve
addikt

[link]

az a naptár nekem is megvolt :DDD

Resistencia eterna

(#122666) shotika


shotika
őstag

Huh, én is rengeteg filmet láttam moziban, de amikre nagyon intenzíven emlékszem

Mad Max - 2015 : Viszonylag friss emlék, de egy nagyon masszív audiovizuális élmény volt. Még a melóból is elkértem magam és utána átutaztam érte az egész várost, de megérte.

Horrorra akadva - 2000 : Az akkori brigád minden létező tinihorrort megevett már, amikor megérkezett ez a paródia. Az egyetlen film, amit 3x néztem meg moziban, és mindháromszor dőltünk mi is, és az egész moziterem is a röhögéstől.

Pitch Black - 2000: Annak idején, ha volt film, ami egyetlen sorral a tájékoztatóból berántott a moziba, akkor az a Pitch Black volt, még a bemutatót se néztem meg. A mára kissé megfáradt Vin Diesel, akkoriban ezzel az egy szereppel beírta magát az akcióhősök közé. Sose felejtem el azt az adrenalint sokkot, amikor meglátják, hogy megy le a nap, és nekilódulnak az energiacellákért vissza az űrhajókhoz.

A part - 2000 : Azóta is vágyom arra a gyönyörű helyre, ami a filmben volt. A film amúgy egyáltalán nem kiemelkedő, de valamiért egy nagyon kedves emlék számomra. A zenéje a mai napig felejthetetlen És a másik: All Saints

Godzilla - 1998 : A függetlenség napja akkorát ütött akkoriban (még otthon, HBO-n), hogy az új filmjét mindenképp moziban terveztük, olyannyira, hogy az egész osztályt meggyőztük arról, hogy ne a Truman Show-ra, hanem erre üljünk be. (utólag persze sajnálom a Truman Show-t, de talán így alakult jól, mert az a film nem való 10-12 éves gyerekeknek) De az óriásgyík rombolása a mai napig belém égett.

+1 Temetetlen múlt - 2000 (feltűnően sok a 2000 körüli film...) : Harrison Ford egy horrorfilmben. Azóta se néztem újra, de nagyon megragadt bennem.

Ami nagyon fájt, hogy akkoriban kimaradt nekem a Matrix (persze sok nagyon jó film volt, amire nem jutottam el), azt egy-két évvel később egy fekete-fehér tv-n néztem meg haveromnál. Akkor még nem tudtam, de később már tudatosult is bennem, hogy egy jó film még gyenge minőségben is megállja a helyét. Így volt a Gyűrűk urával is; az egy olyan olyan változatban volt meg, ahol fél óránként átváltott feke-tefehérre és kiírt vmi szöveget, hogy "ez valami másolt kópia" - mindkettő esetben a 2. részt már moziban néztem.

Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ

(#122667) #48613632 válasza Tibiajax (#122640) üzenetére


#48613632
törölt tag

Tekintettel arra, hogy gyermekkoromban a nagymamám jegyszedő volt a Dózsában, pontosan nem tudnám megmondani, mi volt az első filmélményem, mivel kb az összeset láttam, ami akkortájt lement. És még utána is egy csomót, egészen kicsi gyerekkoromtól fogva.

Volt egy kis faszék, mindjárt leghátul, a bejárat mellett, tűzoltószéknek hívták. Na, én azon ültem végig az előadásokat. Ha érdekelt. Ha nem, akkor meg csámborogtam a moziban össze-vissza.
A legkorábbi élményem talán egy Kacsavadászat nevű film volt, de semmi különös nem maradt meg bennem belőle, csak a címe.
No és persze ingyenes volt az összes matiné is, ahol gyakorlatilag az összes Gojko Mitić filmet láttam oda-vissza, legalább 10x.

Az első film, amin paráztam, az az Alien volt. Itthon nem 79-ben vetítették, hanem valamivel később, úgy a 80-as évek elején valamikor. Nem voltam még 14 sem, és a film is korhatáros volt, de azért Petike bemehetett, és nagyon nagy sztár volt utána a suliban. Az más kérdés, hogy a film után nem mertem egyedül még WC-re se menni.

Az első 3D élményem, az a Nightmare on Elm Street valamelyik része volt. Ugyanúgy a bejáratnál osztogatták az anaglif 3D szemcsiket, és szólt a jegyszedő, pontosabban kiabált a teremben, hogy tegyék fel a szemüvegeket, most kell feltenni a szemüvegeket XD Szerintem, ekkor már nem dolgozott ott a mamám, ezt már jeggyel láttam, valamikor a 90-es években.

Az első káromkodás, konkrétan az első k. anyád a moziban, szinkronnal, a Gyilkos Bolygó (Outland) c. filmben hangzott el, Sean Connery szájából, majd a következő pillanatban megborította franc tudja már, hogy kicsodát. Nagy szó volt ez kérem szépen, hogy ilyet mondanak moziban, hangosan. Mikor meséltük a filmet, kb ez volt a katarzis, ami miatt a érdemes megnézni a filmet, maga a cselekmény viszont teljesen kispadra került. Többen ez miatt nézték meg, és én is ez miatt ültem be rá. Naná, ha egyszer így mesélték el. Érdekes világ volt, jó pár évvel a Ford Fairlane előtt, amit egyébként csakis a szinkron tett azzá, ami, és azt is csak azért, amiért mi az Outlandot elmentünk megnézni.

Pedig az Outland tényleg nem rossz film, a FF viszont nagyon B-s. Ami miatt láttam az az, hogy Freddie szerepel benne, pontosabban a Freddiet megformáló Robert Englund, aki akkoriban talán a legnagyobb antihősnek számított a fiatalság körében. (Helóheló XDXD)

[ Szerkesztve ]

(#122668) emiki6 válasza shotika (#122666) üzenetére


emiki6
veterán

Tényleg, a Mad Max - Fura Út. Az nagyon adta moziban. Na az talán megért volna egy IMAX-ben nézést, részemről. :K

A Hateful Eight jut még eszembe, az egy nagyon jó moziélmény volt. Végigröhögtem Tarantino beteg humorát és a jól elhelyezett "nigger"-eket. 2x is megnéztem moziban és szívesen néztem volna még. Nagyon tetszett. A The Revenant (amit a 2 h8ful8 mozi között néztem meg) valahogy elveszik emellett a film mellett.

Meg ott a The Accountant... Mikor az 50-es Barret-tel varázsolt, a szar is belénk fagyott, jó értelemben... :DDD Kiváló házimozi teszter. :D

A BR2049 mellett sem mehetek el, lehengerlő volt, monumentális! Mind látványban, mind zenében, mind pedig hangban.

First Man! Mit is mondhatnék, hogy miért említem? Aki érti, érti, aki nem, nem. :B

Ezek a filmek nem csak jók, de moziban igazán jók, ott képesek kiteljesedni és egy IMAX-es nézést is mind megérdemeltek volna, mert itt nem csak filmélményről lehet beszélni, hanem moziélményről. Egyszerű, hétköznapi jellegű filmek aligha lehetnek többek, mint filmélmény, mert a moziélményhez akció kell, techdemózás, letaglózó látvány és székbepréselő hang. Amikben ez nincs meg, azok teljesen jók otthon nézve is.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#122669) atike


atike
nagyúr

A cápák megunhatatlan és kifogyhatatlan témát adnak a filmiparnak... :) Ma ebbe botlottam bele: House Shark (IMDB link).

KO :DDD

(#122670) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

(#122671) perempe válasza atike (#122669) üzenetére


perempe
addikt

a SyFy csatorna filmje[link]? magyar rendező is érintett ezekben a mesterművekben.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#122672) Viszlát


Viszlát
addikt

Kis színes szösszenet: a héten néhány napig filmforgatás helyszíne kicsiny szülőfalum a Bakony lábánál, meséli édesapám, hogy éjjel fél kettőkor Piroska néni a szomszédból felverte őket, hogy hívják a rendőrséget mert valakik nagy zajjal bontják a domboldalt. :C

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#122673) Tibiajax válasza #48613632 (#122667) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

te sem ma kezdted akkor.. :) egyébként az én (pót)nagymamám is jegyellenőrző volt a régi városi mozinkban, de engem nem engedett a függönyön belülre soha sajnos.. maradtak az iskolai matinék
videónk sem volt, úgyhogy nagyjából úgy nőttem fel, hogy soha nem láthattam nagyfilmet, csak ha a tévé leadta. az meg általában későn volt, tehát azt meg azért nem nézhettem. kivétel a szombat este volt, mondjuk egy zenélő filmkockák vagy szombat esti filmkoktél :B

(#122674) Bad Pritt válasza Tibiajax (#122640) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Ez jó téma. Rangsor nélkül:

Gyűrűk Ura - A Király visszatér, 2003 december: 11 éves voltam, előtte suttyomban megnéztem az első két részt, apáék amúgy nem engedték volna. Apával ketten néztük ezt, anyám a hugommal Kémkölykök 3D-re ment, nem is kérdés, megérte-e. Hatalmas élmény volt, a csaták, az út, a végén búcsú, hiába volt kétszer olyan hosszú, mint kellett volna.

Palace moziéjszaka, 2008 március, Westend: Rengeteg ember, nem volt nagyon szabály, a lépcsőkön is ültek, lökdösődés, kiabálás, rohanás, a filmek nem voltak sávokba rendezve, egymásba lógtak, a második film után már hányingered volt a popcorntól, de mégis hatalmas élmény volt, kis fesztiválhangulat zárt térben. Amúgy a Nem vénnek való vidék, Bakancslista, Elah völgyében, Legenda vagyok, Nyolc tanú volt az az öt, amit én megtekintettem, erős pakk a mai napig, bár hiba volt a Nyolc tanút a végére hagyni, epilepsziás rohamot kapott az ember fáradt szemmel a sok rángatós akciójelenettől. Élmény volt, minden hibájával együtt az egész este, utána már sokkal szabályozottabb mederben zajlottak ezek, a Corvinosok meg köszönőviszonyban sincsenek vele.

Avatar, 2009 december 17, Arena IMAX: A mozi mozgólépcső alján kezdődő embertelen tömeg, hatalmas várakozások. Megbabonázva nézte mindenki a hatalmas vásznat, kivételes élmény volt, pedig előtte is, utána is többször néztem talán még látványosabb filmeket ebben a teremben, de ez örökre megmarad. Legtöbbször általam moziban megtekintett film, egyet sem bántam meg, mai napig kedves számomra, bár a folytatások körüli kabaré miatt kicsit megkopott a fénye.

Titanic, 2012 április, Arena IMAX: Ehhez nem tudok mit írni, tökéletes felújítás, maradandó élmény, látni kellett.

Viharsziget, 2017 augusztus, Svábhegyi Szanatórium: UPC Pop-up mozi esemény volt, szabadtéren, az elmegyogyó melletti kis réten állították fel az apparátust. Nyilván nem volt multiplex minőségű kép és hang, de a vászon mellett a szanatórium falára vetítettek mindenféle dolgokat, esőt, mikor zuhogott a filmben, épp az ablakból kiugrani készülő nőt, nagyon sajátos hangulatot teremtettek. Volt utána a Normafán egy Ház az erdő mélyén vetítés, az nem tetszett annyira, lehet nem volt már meg az újdonság varázsa, meg a film is kategóriákkal gyengébb ugye.

Első élményem amúgy a Baljós Árnyak, Pólusban néztük, ha jól rémlik (bár szüleim szerint egy Disney mese volt az első, amire elvittek, csak arra nem emlékszem). A Lay's csipszekhez voltak akkoriban kis kártyák, mozi után vettünk egyet és csicska Jar Jar volt benne... a Darth Maul-ok nagyon ritkák voltak, akinek jutott, semmiért nem cserélte volna, az Amidalák és Jar Jarok semmit sem értek...

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#122675) RetepNyaraB


RetepNyaraB
veterán

Életkor vetélkedő :U

Sztalker
Csoda 1.0 Nem tudom mikor vetítették, de az Alkotás moziban láttam először, ahol 1,50 volt a jegy és a hajlékonyak oda jártak télen nem fázni.

Sárkányölő.
Anno 6+ korhatárral kezdett, "hisz mesefilm". Mikor a kiskorúak sikoltozva hugyoztak maguk alá tömegesen a vasárnapi matinén, seperc alatt 16+ lett. Valszeg nálunk késve mutatták be; már nem hugyoztam. :DDD

Betty Blue
Nagy hatással volt rám, főleg a nyitó kefélési jelenet - azóta se mertem újra megnézni.

Nagy kékség
Még egy klasszikus. Sokszor megvolt, talán a régi Tabánban először.

Berlin felett az ég
forever.

Minden reggel
Nagyon bejött, VHS-en is megvettem, aztán megutáltam - a szokásos francia, mű-entellektüel nyavajgás, korhű kosztümbe tekerve. De a zenéje igen jó maradt; valamivel régebbi, mint a film.

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#122676) #48613632 válasza Tibiajax (#122673) üzenetére


#48613632
törölt tag

A 80-as évektől azért már voltak keményebb filmek a mozikban, amikre lehet, hogy tényleg nem a legjobb ötlet beengedni egy 10 alatti gyereket. De az én 10 alatti időmből, én nem emlékszem egyre sem.
Mondjuk nem tudom, hogy a Te kisgyermekkorod mikorra datálható, de sejtem, hogy későbbre azért, mondjuk egy tízessel minimum :)

Viszlát
Biztosan a migránsok lehettek. Lopják a domboldalt ;]

[ Szerkesztve ]

(#122677) Tibiajax válasza #48613632 (#122676) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

‘79 májusi szám vagyok :)

(#122678) mephi666 válasza #48613632 (#122676) üzenetére


mephi666
nagyúr

nekem az maradt meghatározó élmény, amikor '95ben 12évesen elmentem nővéremmel és exbarátjával moziba, a hetedik-re :) ebben is voltak erős részek

újabban ritkán jutunk el moziba: legutóbb a deadpool-t néztük, meg is lepődtem, hogy csomó 10év körüli gyerek ott tobzódott... nem sokat problémáztak az R-es besorolással (habár a hetedik szerintem teljesen más szint: a deadpool poént csinál a brutalitásból, a hetedik alatt meg nem nagyon volt kedvem nevetni)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#122679) Tibiajax válasza Bad Pritt (#122674) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

az aranyos lehetett, a viharsziget-et nézni egy elmegyógyintézet kertjében..
:D

(#122680) Bad Pritt válasza Tibiajax (#122679) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Csináltam róla anno shitty videót, nem jön annyira át, de ilyesmi dolgok voltak végig. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#122681) atike válasza oriic (#122670) üzenetére


atike
nagyúr

Tetszik... Valamiért az "Elvira: Mistress of the Dark" ugrott be... :)

(#122682) emiki6


emiki6
veterán

Tibiajax:
Tesség, interstellar: [link] :D

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#122683) #48613632


#48613632
törölt tag

Mortal Kombat reboot, ausztrál forgatási helyszínekkel.

(#122685) Viszlát válasza Tibiajax (#122640) üzenetére


Viszlát
addikt

Hát Tibi, eskü szépen megfogalmaztam linkekkel meg minden, de elküldéskor valami idióta macskával közölte az oldal, hogy kapjam be. Visszalépéskor csak az üres szerkesztőablak fogadott... Majd nekifutok újra valamikor.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#122686) emiki6 válasza Viszlát (#122685) üzenetére


emiki6
veterán

A legrosszabb, mikor az ember gondosan megír egy hsz-t, majd véletlen törli, frissít, (telefonon csinálja, lapot vált és mikor visszamegy újratölt az oldal), esetleg szarakszik a ph és odavész. Olyankor kicsit az élettől is elmegy a kedvem és általában képtelen vagyok újraírni... :(

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#122687) bagyulajuve válasza shotika (#122666) üzenetére


bagyulajuve
addikt

A part - 2000 : Azóta is vágyom arra a gyönyörű helyre, ami a filmben volt. A film amúgy egyáltalán nem kiemelkedő, de valamiért egy nagyon kedves emlék számomra

most lezárták egy pár évre a sok turista miatt, hagyják, hogy regenerálódjon

Resistencia eterna

(#122688) Pitterix válasza oriic (#122684) üzenetére


Pitterix
őstag

A 2. részt nem mertem bevállalni, de ha ez megjelenik, kénytelen leszek megnézni.
Bár ez is nagyon még egy bőrnek tűnik.... :U

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#122689) BITBOYS válasza Viszlát (#122685) üzenetére


BITBOYS
addikt

Téged ismerve komoly tartalom lehetett, nem kevés szöveggel :) És pont összeomlott a ph!

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#122690) S e t h


S e t h
nagyúr

A téma jó, számomra inkább személyhez, személyekhez köthetőek bizonyos mozis élmények, azokhoz, akikkel együtt néztem.
Amelyekre mai napig kellemesen gondolok vissza az a Kincs ami nincs, Leopárd kommandó( egy a mozi előterében lezajlott kínosnak mondható szituáció miatt), Nagy zűr kis Kínában, Az utolsó csillagharcos, Hetedik.
Talán a fiatalság, első szerelem, családi mozi, szóval ezek befolyásolták inkább a bevésődést, és nem maga a film minősége.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#122691) FollowTheORI válasza S e t h (#122690) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Nekem is inkább társasági élményem van vagy hangulati, semmint technikai mozis dolog... mint látvány hang vagy ilyesmi. :)

Ezért más, mint otthon nézni és ezért jár az ember még moziba főleg szerintem.

Emlékszem hogy olyan idióta filmeket is annyira élveztünk moziba, mint a Battleship, vagy Miami Vice... Függetlenség napja... stb.
Olyan filmek, mint Avatar meg ezek alatt voltak élményben, pedig technikailag odaver mindennek (amikor kijött).

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#122692) #48613632 válasza S e t h (#122690) üzenetére


#48613632
törölt tag

Jaj tényleg! Az Utolsó Csillagharcos kimaradt a listámból, mint az első film, amiben volt CGI. :C
Bár nem tudom, lehet, hogy Tron volt az első, de azt viszont nem láttam moziban.

(#122693) bagyulajuve válasza #48613632 (#122692) üzenetére


bagyulajuve
addikt

én is gondolkodtam azon, hogy berakjam az Utolsó csillagharcost, de végül kimaradt

Resistencia eterna

(#122694) Mik76 válasza FollowTheORI (#122691) üzenetére


Mik76
senior tag

Tarsasagi elmenybol nekem az ugrik be maradandonak mikor a kb 6 honapos terhes felesegemmel elmentunk moziba megnezni a We Need to Talk About Kevin-t mert az egyik kollega mondta hogy jo lesz... :)
Na annak a csavonak se volt meg terhes a felesege, en meg eleg hulye voltam hogy nem jartam utana mirol is szol.
Amugy a film jo. :D

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#122695) pikszel válasza #48613632 (#122667) üzenetére


pikszel
őstag

Hasonló a történetem, annyi különbséggel, hogy Sárospatakon a mozi vezetője volt megboldogult apám jó barátja, így én is mehettem, amikor csak akartam, és ott volt az a bizonyos tonett szék is a bejárat mellett. :) A legkorábbi és maradandó emlékeim között van az Üzenet az űrből (liábe diókat küldenek szét az űrben egy vitorlás hajóról; nyuszi ül a fűben manőver űrsiklóval :D ), a Hat gézengúz (6 felügyelet nélküli gyerek megkönnyíti igazi nevén Kenny Rogers autóversenyzőt 4 kerékkel egy étteremnél, majd később cserébe ők bütykölik az autóját talán), a Támadás a Krull bolygó ellen, A sárkányölő, a Sólyomasszony, a Csillagember, Az utolsó csillagharcos, Bruce Lee filmek (ezekre a bátyám vitt el), a Majmok bolygólya (ez nagyon nyomasztó volt), A légy, a Terminátor, és persze a legnagyobb élményt nyújtók, mint a Szárnyas fejvadász, A nyolcadik utas a halál (erre be kellett lógnom viszont, mert a jegyszedő néni nem akart beengedni érthető okoknál fogva), és persze A birodalom visszavág, ami után hazafelé a 8 évvel idősebb bátyámat fárasztottam a "géptevék" utánzásával a hóban. Bár a havat lehet, hogy csak a Hoth miatt csatolom az emlékeimben, de az biztos, hogy nyikorogva jártam. Jellemzően a sci-fi filmek a gyengéim, de a korral (majdnem) mindenevő lettem. Az biztos, nem volt térhatású kép és hang, de így hatalmas élmény volt moziba járni, mert akkoriban talán még csak egy fekete-fehér tévénk volt, és ugye a kínálat, és a lehetőségek sem voltak végtelenek, mint manapság.

[ Szerkesztve ]

„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”

(#122696) #48613632 válasza bagyulajuve (#122693) üzenetére


#48613632
törölt tag

Pedig az egy mérföldkő a maga nemében. Mondhatni, a kor Ready Player One-ja, még ha ez utóbbi nem is aratott túl fényes sikert, de kb úgy lehet rá tekinteni.

Az összes űrjelenetet egy Cray X-MP nevezetű szuperszámítógép rajzolta meg, ami nagy szó volt a 80-as évek közepén, a maga 256 mega ramjával, és 250MHz-es processzor teljesítményével. 84-ben még bőven a Commodore 64 volt a sztár, és az első XT-k akkor jelentek meg, szóval rendesen teljesítmény volt. Ma már egy közepes mobiltelefonban is több a cufla.

Cray X-MP

CGI jelenet a filmből (azért annyira nem is rossz)

pikszel
Hűűű, tényleg! A liábe diók is kimaradt, meg a Krull is. Ezeket is láttam, bár semmilyen apropóból nem mondhatóak elsőknek, de mindkettő egy olyan alkotás, amiket örökre megjegyeztem magamnak. :R

szerk:
A Birodalom Visszavág, az első Star Wars film volt, amit láttam. Azt nem tudom, hogy az első részt miért nem láttam, vagy miért nem emlékszem, de azzal kapcsolatban van egy kis kavarodás a fejemben.
A Birodalom Visszavágot meg előbb olvastam képregényben, és ez alapján azt hittem, hogy Vader egy óriásrobot. XD Nem sokkal utána, láttam a filmet is.

A Star Wars New Hope kapcsán meg valami rémlik, de én úgy emlékszem, hogy két részben vetítették le, és rémlenek valami óriás hangyák is. De nem tudom, hogy miért, vagy honnan jön, és hogy mivel keverhetem. :F

szerk:
Sárkányölő, yeahh ... XD Sean Connery arcáról lett mintázva, és a mimikája szintén ;) Mármint a sárkányé. Ez nagy szó volt akkoriban, amikor még nem volt motion capture, meg hasonló nyalánkságok

bocsi ... khmmm ... az a Sárkányszív volt, amiről beszélek.

[ Szerkesztve ]

(#122697) Mik76 válasza pikszel (#122695) üzenetére


Mik76
senior tag

Ja, a Sarkany Kozbelepet en az erzsebeti Tatraban lattam. Telthazas eloadas. Kesz voltam. Nem kulonben az Istenek fegyverzetetol. Ben Hurt valaki? ;) Ket reszben mert az embereknek kellett cigi szunetet biztositani. :D

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#122698) atike


atike
nagyúr

Behind the Scene videó már meg RDJ-tól... [link]

(Instagram videó)

(#122699) Tibiajax válasza Viszlát (#122685) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

semmi gond, ez ne szegje a kedvedet. várom, várjuk sok szeretettel a legkedvesebb emlékeidet.
de ugye marvel-film nem lesz köztük?

(#122700) PuMbA


PuMbA
titán

John Wick 3 felkészülés :) Halle Berry sem sunnyogja el a dolgokat. Megdolgozik a pénzéért rendesen.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.