Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#63741) V/ válasza Teodor52 (#63740) üzenetére


V/
Topikgazda

Már írtam, az Item location probléma nem ilyen esetben lényeges, mivel jóval a vámmentes határ alatt van és nem esik vámeljárás, alá teljesen mindegy, hogy hol adják fel. Hong Kong, Kína, vagy Hollandia, de ha ott vették ki Amszterdamban a konténerből, azt valahogy továbbítani kell Mo-ra, nem küldhetik ide a konténert a te egy darab bicikli lámpáddal, mivel a többi motyó szerteszét szóródik Európába, ott átadják a megfelelő postai szállítónak, de mint írod több címke is volt rajta, így láthatóan Távol-keletről jött.
Én sem reklamáltam, hogy az USA-ból jövő csomagomra a Magyar Posta adott és rárakott egy ajánlott ragszámot, tudtam, hogy az Item location New York volt, nem pedig Budapest, annak ellenére hogy az volt az utolsó bélyegző, de nem jeleztem az eBay-nek, hogy Áfát-t kellett fizetnem.
A szabály elsődlegesen arra értendő, amikor te abban a hiszemben veszed meg, hogy EU-n belülről kapod ahol nincs + Áfa és vám, ennek ellenére mégis fizetned kell, mert harmadik országból érkezik, itt egyértelmű hogy károd keletkezett.
Nem felel meg az EU-s előírásoknak? Hát sok dolog nem felel meg ami Kínából jön, ha ez a borítékon van felcímkézve és az nincs felnyitva, akár semmit sem jelenthet, véletlenül ráragadt. Néha egyébként a tudatlanság nem probléma.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.