Hirdetés
- MárkaLánc
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
- GPS teszt POCO X6 PRO 5G vs Samsung Galaxy A54 5G között
- Newton harmadik törvénye
- Nagy chili topic. :)
- Nillkin CamShield cover case for Xiaomi Redmi K70E, Xiaomi Poco X6 Pro 5G
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz McCsaplak #63699 üzenetére
Ha GSP-s Global Shipping Program-es a szállítás akkor 2 felé megy a pénz egy adott vásárlásnál. Az eladó kapja a vételárat és a szállítási költség kisebb részét, a logisztikai cég a Pitney Bowes pedi a szállítási költség nagyobb hányadát.
Viszont ha nem regisztrált kártyával fizetsz, nem a PayPal fiókon keresztül belépve, hanem alul a más kártyás fizetés, akkor minden bankkártya adat megadáskor ellenőrzésként megy az 1 $-os terhelés, amit vissza is sztornóz rögtön, a képen az első szerintem az lenne.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz McCsaplak #63704 üzenetére
Ha nem a PayPal, akkor csak eBay 30 napos vevővédelem, egyébként meg eBay 30 nap + PayPal 180 nap. Dupla biztonság, valamint az esetleges visszaküldési költség megtérítése a PayPal esetén
Ha az alsóval fizetsz minden egyes alkalommal megy az 1$-os oda-vissza móka.[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
Üdv,
Paypal fiókhoz rendelt ár hozzá valaki otp-s netes alszámlát?
Nekem nem jött össze.Üdv: Csabee.
-
Topikgazda
válasz Csabee. #63706 üzenetére
Mivel azt nem lehet, gyakorlatilag az egy bankkártya csak számlaként beszélünk róla, ezért a kártya számmal tudod hozzáadni. A PayPal-n a pénz fogadáshoz ennek a szülő számláját kell hozzáadni, amikor bankszámla hozzáadásról beszélünk. Bővebben a PayPal topik és Összefoglalója
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz fulemuless1 #63697 üzenetére
Ezek a tesztek hogy zajlanak, nem ráfizetés neked? Vagy minden esetben visszakérek az árát, "átverésre" hivatkozva és vissza is szoktad kapni? Én a gyanúsakat soha nem mertem bevállalni, mert mi van ha tényleg átverés. Illetve a rosszabb az, amikor egy jónak, teszteletlennek írt darabot "nem működő" kategóriaként hirdetnek, ilyenkor még csak jogosan se tudsz reklamálni, hiszem nem "használt" vagy "új" kategóriaként hirdetik. Megosztod ezeket hogy oldod meg, hogy ne járj rosszul? Mert végül is ha visszakapható a pénz, akkor a gyanús termékeket is simán érdemes bevállalni, veszteni való nem lenne.
-
physiojunkie
újonc
Köszönöm a válaszokat!
Mára megoldódott a dolog, írtam még egy üzenetet az eladónak, hogy nem fogadom el az ajánlatát és szívesen visszaküldöm a terméket, ragaszkodom a full refund-hoz. Illetve amint lehet kérni fogom, hogy az ebay vizsgálja felül az ügyet. Ma reggelre PP-n volt a vételár teljes összege.Olvasgattam külföldi fórumokat is, elvileg annak, hogy az eladó fizeti a return shipping költségét (pl. ha nem megfelelő terméket küldtek, hiányos, hibás stb.) van létjogosultsága. USA-n belül vagy az eladó, vagy közvetetten az ebay biztosít a vevő számára egy előre kifizetett "return shipping label"-t. Nyilván ez nemzetközi szállítást igénylő vásárlásoknál nem megoldható.
Mindegy is, a pénzem visszakaptam, a termék maradt. Bár sok hasznát nem veszem.
-
fulemuless1
csendes tag
Ahol oda van írva, hogy money back, azt bátran megveheted. Kínálhatnak mondjuk egy 500gb-os ssd-t 7 ezer forintért, ami teljesen új, dobozos, stb. Maximálisan védve vagy a pénzvisszafizetés miatt. Ezeket csalók, szélhámosok tehetik fel, feltört accountokat, számlákat, stb., használva. Árulkodó jel lehet, ha a vásárlás előtt valamit kérdezel tőlük, mondjuk, hogy biztosan új, nem elírás-e az ár és nem válaszolnak még napok múlva sem. Lényeg: Ahol money back van, azt nyugodtan megveheted, legfeljebb vársz a pénzedre.
-
_q
addikt
válasz fulemuless1 #63711 üzenetére
Köszi. Lehet majd teszek egy próbát, viszont ha nagy valószínűséggel csalók, miért vadászod őket? Saját magad szórakoztatására, vagy csak bízol benne hogy még se átverés akkor viszont nyerhetsz vele?
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
eBay-en eladtam egy erősítőt. Szállítás közben baja lett, meg a vevő mással sem volt megelégedve. Visszaküldte, viszont megpróbálta szétszedni a készüléket amit nekem először nem mondott, és elég komoly baja lett. Mikor szembesítettem ezzel megegyeztünk hogy nem az egész vételárat küldöm vissza, ez meg is történt, mindenki happy. Viszont még legelőször levelezésen kívül Ő kért egy "hivatalos" return-t is eBay-en. Rányomtam hogy adok refund-ot, Ő elküldte a csomagot, rá is nyomtam hogy megkaptam, és most az a lépés jönne hogy küldjem vissza az egész összeget, de ugye közben már megegyeztünk máshogy.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor majd később fog pattogni az eBay hogy hol a refund, vagy ez csak akkor lenne ha a vevőm elkezdene nekik most panaszkodni a hátam mögött?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz fulemuless1 #63714 üzenetére
Jobbra alul Resolve a problem in our Resolution Center
-
_q
addikt
válasz fulemuless1 #63714 üzenetére
Értem, hogy tanulmányozod, de mi célt szolgál? Miért csinálod? A dispute-ot ha senki se válaszolja meg akkor ha hazaértem megnézem hol van, fejből nem tudom most, főleg hogy a paypal kinézete is átalakult. Mostanában nem kellett a "pay" gombon kívül más miatt belépnem a paypalra. Illetve tudsz példát rá, milyen esetben van csaló? Pár ezer esetleg több tízezer forintos termék esetén? Én vásároltam már elég széles skálán minden félét, de még sose találkoztam olyan csalóval aki fizetés után eltűnt volna.
[ Szerkesztve ]
-
fulemuless1
csendes tag
Itt például mi lehet a trükk?
-
_q
addikt
válasz fulemuless1 #63717 üzenetére
100% pozitív értékelés 300+ eladás mellett maximum az hogy nem új, vagy kamionról leesett darabra tippelek. De ha új akkor tényleg gyanúsan olcsó. Mondjuk a pénz visszafizetés miatt akkor nincs rizikó, csak jól járhatsz vele.
-
Topikgazda
válasz fulemuless1 #63717 üzenetére
Az a trükk, hogy túl olcsó, nem írja hogy miért minimum 50%-os a leértékelés.
-
fulemuless1
csendes tag
A német postának is van egy díjszabása. Azt is vegyétek figyelembe. Ha azt levonjátok, akkor tényleg gyanúsan olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
fulemuless1
csendes tag
A trükk az, hogy téves. Nézzétek most meg!
[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
Üdv!
Ebayes vízálló mp3-al kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Úszáshoz gondoltam vennék egyetÜdv: Csabee.
-
somnia
őstag
-
Topikgazda
Jártatok már úgy, hogy az eladó "önként, vásárlás nélkül" küldött egy előzőleg megvásárolthoz hasonló terméket?
Mert hogy a futár németből most hozott egy nagy pakkot, benne kávégép alkatrészek, csak nem ezüst kivitelben, minta mit megvettem és már 2 hete megkaptam, hanem fekete színben a burkolat, szállítási költséggel együtt úgy 13-14 ezer Ft érték. -
_q
addikt
válasz fulemuless1 #63729 üzenetére
Akkor lehet észrevette az eladó, hogy elgépelt valamit ezért törölte.
-
_q
addikt
válasz fulemuless1 #63735 üzenetére
Nekem az ilyen eladókhoz, de vevőkhöz ugyan úgy nincs türelmem sajnos. Csak felbosszantanak a butaságukkal. Ha nem válaszol akkor biztos nem fontos neki az eladás vagy csak valami kamu van a háttérben. Egyébként sikerült már valaha venned is valamit ilyen esetben, mikor a trükkös emberektől vásároltál?
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
Vásároltam egy terméket, ahol spanyol nyelvű volt a description, és spanyol az eladó is. Az eBay szabályai szerint ilyen esetben az eladóval spanyolul kell felvegyem a kapcsolatot, vagy megfelel az angol nyelv is?
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
A héten átvettem egy terméket a magyar postától mit hong-kongi item locationnal rendelkezett/rendelkezik és a csomag címkéje szerint Hollandiában adták fel viszont lejjebb origin china is szerepel plusz CN22 jelzés is van rajta.Ha a csomagot megfordítom akkor egy sárga matrica is van rajta amin az alábbi szöveg szerepel:
goods not fulfilling the conditions laid down in articles 28 and 29 of the treaty on the functioning of the European Union
Nem felelt meg a 28-29-es előírásnak.
Mi ez?
Egy egyszerű kis 2 dolláros kerékpár világításról van szó!
Amúgy kibontottam jó állapotban volt működik ahogy elő van írvaÉn nem találtam semmi kifogásolhatót így nem is kerestem fel az üzleti eladót csak azért kérdezek mert más az item location meg a feladás helye ami miatt nem tudok benne bízni!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Teodor52 #63740 üzenetére
Már írtam, az Item location probléma nem ilyen esetben lényeges, mivel jóval a vámmentes határ alatt van és nem esik vámeljárás, alá teljesen mindegy, hogy hol adják fel. Hong Kong, Kína, vagy Hollandia, de ha ott vették ki Amszterdamban a konténerből, azt valahogy továbbítani kell Mo-ra, nem küldhetik ide a konténert a te egy darab bicikli lámpáddal, mivel a többi motyó szerteszét szóródik Európába, ott átadják a megfelelő postai szállítónak, de mint írod több címke is volt rajta, így láthatóan Távol-keletről jött.
Én sem reklamáltam, hogy az USA-ból jövő csomagomra a Magyar Posta adott és rárakott egy ajánlott ragszámot, tudtam, hogy az Item location New York volt, nem pedig Budapest, annak ellenére hogy az volt az utolsó bélyegző, de nem jeleztem az eBay-nek, hogy Áfát-t kellett fizetnem.
A szabály elsődlegesen arra értendő, amikor te abban a hiszemben veszed meg, hogy EU-n belülről kapod ahol nincs + Áfa és vám, ennek ellenére mégis fizetned kell, mert harmadik országból érkezik, itt egyértelmű hogy károd keletkezett.
Nem felel meg az EU-s előírásoknak? Hát sok dolog nem felel meg ami Kínából jön, ha ez a borítékon van felcímkézve és az nincs felnyitva, akár semmit sem jelenthet, véletlenül ráragadt. Néha egyébként a tudatlanság nem probléma.[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
A szabály elsődlegesen arra értendő, amikor te abban a hiszemben veszed meg, hogy EU-n belülről kapod ahol nincs + Áfa és vám, ennek ellenére mégis fizetned kell, mert harmadik országból érkezik, itt egyértelmű hogy károd keletkezett.
Igen ezért is tettem fel a kérdésem mert én is úgy gondoltam nem ugrálok a kis világításom miatt, de néztem ettől az eladótól nagyobb értékben is és félre is tettem rá a pénzt de mikor eltérést észleltem az item location-nál akkor "elfordultam tőle" pont az említett kár megelőzés miatt!
Viszont köszönöm a felvilágosítást, így akkor helyre állt a bizalmam az eladó felé.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Teodor52 #63742 üzenetére
Szívesen, de néha nem csak az Item location-nal van baj.
Volt olyan esetem, hogy Göteborgban vettem valamit, az üzlet tulajdonos, mint kiderült később, ott élő kínai volt, sajnos nem "svédesítette" a nevét, vagy ilyen boríték címkéje volt, szépen kínaiul a neve rajta.
Jött a sms, svéd postával vámköteles küldeményem jött .
Hívom őket, hogy nem minden Kínából jön ám amit Svédországon keresztül jön, ott is szoktak levelet feladni. Akkor is küldjem el a vásárlási igazolást.
No némi mérgelődés után, ment a svéd adószámos számla, rajta minden, hogy ez bizony ottani dolog, a PP igazolás valami svéd e-mail szolgáltató és az üzlet adatai, Google street kép sarki üzlet, név és utca név házszám szépen olvashatóan és megemlítve hogy a kínai név alatt azért a boríték címkén mindezek szerepelnek és Svédország még emlékeim szerint EU-s ország.
Az egészet városi legendának gondoltam volna, ha nem velem történik meg.
A bejegyzés a nyomkövetésben Vámmentes vámkezelési indítvány NAV részére elküldve volt ezután, hagy égessék még magukat jobban.[ Szerkesztve ]
-
Neul
csendes tag
Üdv, olyan gondom van, hogy a múlt hónapban egy aukciómra licitált valaki és megnyerte, közben ugye vége lett a havi zárásnak számlázási szempontból ami nekem hónap utolsó napja, így megkaptam az értesítőt, hogy van 4$ fizetési kötelezettségem a final value fee (vagymi) miatt ami az eladás költsége az ebay felé. Ezt a paypalomról ilyenkor automatikusan vonják hónap 16-án. Az illető a terméket nem fizette ki, nem is reagált, kénytelen voltam case-t nyitni és miután letelt a türelmi ideje, zárni. Vissza is kaptam a final value fee kreditet.
Ellenben tegnap szintén megnyert valaki egy termékemet, amit szintén nem fizetett ki, nem is reagál üzenetre sem, az új final value fee viszont ismét felkerült ugye az accountomra, Így most megint ugyanott tartok, és három nap múlva utalásnap van, addigra nem tudom a case-t lezárni. Kérdés, hogy mit csináljak, hogy ne utalja át az accountom ezt a fee-t mert nem fizetik ki ezt a terméket sem ahogy látom. Vagy ami e hónapban keletkezett, az ilyenkor nem utalandó, csak a következő hónapban? Hogy működik ez az időrend? -
Topikgazda
válasz fulemuless1 #63748 üzenetére
Akkor nem értem, írtál olyat hogy: A határidő lejárt. A terméket nem kaptam meg.
Ha ez így van akkor ez nem stimmel: Még nem lehet dispute, mert nem telt le a 30 nap.
Ha a várható megérkezési határidő letelt és nem kaptad meg azonnal indítható -jó másnap- a dispute a PayPal-n vagy case az eBay-n, onnan ketyeg a PP (180 - vásárlás napjának dátuma) és az eBay 30 napos ideje erre.
Konkrétan mikor írja ezt a 30 napot ki?[ Szerkesztve ]
-
d.beni
aktív tag
sziasztok!
rendeltem Kínából ezüst csíkot az autómra.
megjött rendben a csomag, vámot is kifizettem rá.
ma vettem át. De sajnos a csomagban lévő termékeken apró sérülések, hibák találhatóak, illetve van ahol a ragasztó is sérült rajta, ami a felhelyezéshez szükséges. plusz egy ragasztó csomag hiányzik belőle, ami a felhelyezést könnyítené.Szóval visszaküldeni nem igazán szeretném, csak kártérítést (nem akarok megint vámot fizetni)
kerestem a refund-ot meg a disput-ot, de nem hozza fel lehetőségnek az ebay.Valahol azt írták hogy a rendeléstől számított 30 nap után már feldobja lehetőségnek az ebay.
Addig ne értékeljem a vásárlást?Már írtam az eladónak meg küldtem neki képeket a termék hibáiról.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Macbook Air 13 Early 2015 4/128
- Apple Airpods Pro 2 (2023) USB-C - Újszerű, garanciával, akár beszámítással
- PC-házak olcsón: Deepcool Tesseract, RaidMax ZETA, Gamdias Talos M1, Zalman i3, Zalman S4 Plus
- HP Elitebook 850 G7 I5-10gen 32GB Ram 256GB SSD
- HP EliteDesk 800 35W G2 USDT i5-6500T/8GB/256GB/Win11Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest