Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2301) Sakab válasza Karma (#2300) üzenetére


Sakab
senior tag

Na mostmár fent van én voltam a hülye.Visszont csak frissítette a leot az nem baj?Mert olvastam olyat h tiszta telepítés lenne ea legjobb viszont hiba nyomom a C-t nem akar bootolni róla.

(#2302) Sakab válasza Sakab (#2301) üzenetére


Sakab
senior tag

Megoldódott most vettem észre h a telepítés közbe fenti sávba ott a Disk Unit :R

(#2303) Sakab


Sakab
senior tag

Na sikeresen megint elakadtam :F w7 64 bit kiirva dvdre bootcampel partíció létrehoz restart beis jön szépen a telepítő de a törött kijelzőn :W és most már az összes kombinációt végig nyomkodtam command+F1-F12ig plusza többi + gomb de semmi se max a kép tűnik el teljesen.
Próbáltam a külső bill C lecsuk mocert is de azzal meg simán belép a sleoba
mit nyomjak?

(#2304) Xero válasza Sakab (#2303) üzenetére


Xero
nagyúr

Na látom nem járok itt pár napig és egyből gyűlnek a gondok. :)
Első nekifutásból azt mondom arra a gépre ennyi memóriával szinte felesleges a 64bit de ártani nem árt!

A kijelző problémára van egy fél megoldásom amit a superdrive-om halála miatt okoskodtam ki.

"A teszt Windowsom lassacskán lejárt, így újat kellett telepítenem. Mivel az optikai meghajtóm halott így az egyetlen megoldás egy USB meghajtó alkalmazása volt. A lemezről készített ISO-t windows alatt szépen “restore”-oltam rá, majd egy másik meghajtóra OS X alatt a refit-et. Ez eddig szép és jó, refit-el indítva látta is a lemezt, de nem volt hajlandó USB-ről bootoln(ugyan erről szoktam OS X telepítőt indítani).
Nagyon sokat olvasgattam a problémáról, de nem igazán jutottam előrébb mind addig amíg nem találtam valami érdekeset:
Ha nem tudunk optikai meghajtót keríteni és USB-ről sem indul a gép van egy finom trükk. Feltelepítünk egy Paralells 5-öt, ahol is létrehozunk egy új virtuális gépet alapbeállításokkal merevlemez és odd nélkül. Ha ez megvan nem indítjuk el hanem a jobb alsó sarokban a Hardware beállításoknál megadjuk merevlemeznek a BootCamp partíciót és optikai meghajtónak az ISO-nkat. Elindítjuk a telepítést, majd amikor a file-ok másolásával végzett a telepítő és újra szeretni indulni simán “Stoppoljuk” a virtuális gépet. Ez után újraindítjuk az OS X-t, majd ha kis szerencsénk van, a boot loader egyből észreveszi a Windows partíciót. Ha nincsen akkor USB-ről indított rEfit-el indíthatjuk(ez csak most szükséges). Ha elindult a rendszer kis szöszmötölés után normálisan folytatja a telepítést.
Ezzel a módszerrel akármit fel lehet tenni pik-pak ISO-ból a BootCamp partícióra minden nemű gond nélkül.

Remélem másnak is hasznára válik ez a kis workaround. :)"

Ezt neked annyival bővíteném ki, hogy mielőtt végig csinálod, telepítsd fel a Win7-et egy sima virtuális gép-ként és jegyezd fel mikor mit kell megnyomni az első újraindulás után.
Ha megvagy indítsd el az eljárást amit leírtam, vagy simán bootolj lemezről és vakon csináld végig. Ha megvagy Paralells-t indítsd el és startold a Boot Camp partíciót. Rakd át a Boot Camp 3.0 drivereket a winyójára és pakold fel őket. Restart át windowsra mostmár lezárt kijelzővel. Elvileg így menni fog.

(#2305) Karma válasza Xero (#2304) üzenetére


Karma
félisten

A virtualis gepes megoldas tenyleg nem rossz, de akkor mar inkabb VMware. :)

Sikerult azzal megmentenem az adataimat a W7 particiojan - megserult az NTFS, az autochk pedig 20 fajl/index per szekundum sebesseggel gorcsolt mindig (ez egyebkent nem egyedi eset, valami gebasz van a Windows EFI Power Management tamogatasaban a preboot kornyezetben...)

Szoval vmware-rawdiskcreatorral csinaltam egy VMDK-t a W7 particiohoz, hozzacsaptam a meglevo XP virtualis gepemhez, ami seperc alatt kijavitotta a fajlrendszert.

“All nothings are not equal.”

(#2306) Xero válasza Karma (#2305) üzenetére


Xero
nagyúr

Én is VMware-t használtam, és ott jutott először eszembe, de nem jutottam a végére így próbálkoztam Parallels-el. Másod sorba ez utóbbi jobban finomhangolható, így 1 év után ismét visszatértem rá. :)

(#2307) Sakab


Sakab
senior tag

Köszönöm szépen a segítséget mindenkitől havas cica fent van elkezdtem belakni hát gyerekek én sokat olvastam az OSXről de senkise mondta h ez egy Linux alapú vmi..Ettől kaptam anno is frászt h a majd 13 14énves P1óta nevelkedett piciny lelkemnél ha bele akartam meni a Cbe akkor belementem ha a Dbe akkor 2 katt és benne vok na meg h nem találom hova települnek fel a programok naaz aztán... :Y
Meg még ami zavaró a ctrl c -v, alttab kombokat hiába nyomkodom seemmi:/
leszedtem 3 4 fájl kezelőt de 1ikbe se tudtammegcsinálni amit pl a total commanderbe h össze illesszen egy fájlt.
Viszont a ami nagy kellemes csalódás volt az az h irták egy csomoan h flashel nem nagoyn boldogul az apple, hát ehhez képest az asztali 3,2es 64bites 2giga ramos 6600GTmmel felszerelt gépecskén kifog pl[link] ez és szaggatva játssza le az animációkat...a macin meg szó nélkül gyönyörűen akadás mentesen
Kicsit még ismerkedünk a leoval és ha "belaktam" nagyjából akkor neki kezdek a w7 telepítésnek is

(#2308) Karma válasza Sakab (#2307) üzenetére


Karma
félisten

Ennek semmi köze a Linuxhoz szerencsére.
És egyébként se kell a terminálból matatnod igazából semmihez se.

Tanulni kellene egy kicsit... Ez nem a rendszer hibája.
Cmd+C, Cmd+V, Exposé gomb (F3 fölött) vannak itt, ez nem Windows.

“All nothings are not equal.”

(#2309) Xero válasza Sakab (#2307) üzenetére


Xero
nagyúr

Vásárlás előtt nem ártott volna kicsit tájékozódni, de jó lesz az. :)

(#2310) Sakab


Sakab
senior tag

Jaaaj jaaj most nehogy az jöjjön le a hszemből h rossz az OSX hanem h szokni kell a dolgokat mert teljesen más logika szerint vannak a dolgok mint win alatt pl a telepítésnél bejön vmi ablak ahol ha jól sejtem átkell húzni balrol jobbra a program ikonját de h most ez mi vagy hogy...
ANno probálkoztam linuxal (Mandrivával) meg ilyenekkel, és kinézetre beállításokba én szerintem nagyon sok hasonlóság van a 2ő között, ez nem rossz csak megjegyeztem. Nem tudtok a neten vhol vmi olyasmi könyvet h "Gyorstalpaló OSX" vagy tanuld meg az OSXet használni 10perc alatt :C mert akkor 1xerübb dolgom lenne :P
Viszont amit megint le kell írnom az a számomra megdöbbentő gyorsaság a w7 hez képest...ez h kattintok és bejön meg megnyitja azonnal ez fenomenális. Az asztali PChez képest eltűntek azok a 3 4 mp-k ami egy program elindításához kell.
Viszont azt áruljátok már el pls h hogyan tudok fájlokat össze egyesíteni mint TCbe win alatt mert erre sehogy se tudok rájönni.

Azt megnézzétek el nekem h majd 15év házasság (win) után jön egy szilikon szőke cica(osx) és az elején még kicsit zavarba vagyok hogy is nyúljak hozzá :C :C :C :C

(#2311) Xero válasza Sakab (#2310) üzenetére


Xero
nagyúr

beszeljukmac wiki olvasgasd :)

File egyesítésre a ForkLift combine funkciója vagy esetleg Stuffit.

(#2312) Sakab válasza Xero (#2311) üzenetére


Sakab
senior tag

Hu rendben nagyon köszi mindjárt átolvasgatom már csak azt kéne előtte elérnem h lássa a wines gépemet, pár fájlt átmásolni és akkor főgépként lépne be a maci.
A Networknél azon belül a Proxiba bepipáltam mindent de nem jártam sikerrel :F

(#2313) Xero válasza Sakab (#2312) üzenetére


Xero
nagyúr

Proxinak mi köze van a Windows megosztáshoz? Windowson bekapcsolod a megosztást majd Finderben csodálatosan megjelnik. Ha mégsem akkor Finder menü Go-Connect To Server majd smb://windowsgepipcime

(#2314) Sakab válasza Xero (#2313) üzenetére


Sakab
senior tag

KÖzbe sikeresen megpusztult a W7etem szóval azt is újra kellet raknom szerintem megérezte h konkurencia jelent meg és besértődött....

Viszont megosztottam a meghajtókat alapba a finder nem látja be az ip címes megoldással próbálom akkor meg kéri a jelszót ami ugye nincs mert nem jelszavaztam le :F

(#2315) P.O.C. válasza Sakab (#2314) üzenetére


P.O.C.
tag

najó, de valamilyen userként kéne csatlakoznod, ezért kér jelszót. Vagy létrehozol egyet erre a célra, vagy pedig használod a guest-et, ha be van állítva.

(#2316) Sakab válasza P.O.C. (#2315) üzenetére


Sakab
senior tag

Próbáltam látogatóként is de úgyse sikerül :F
[link]
Ezt linket találtam de sajnos angolbol nem vok vmi pro...a googl fordítóval meg nemmentem semmire se sajnos.

Megprobáltam feltenni a W7et..szépen feltettem elöször a VMwaret vagymit felis irkáltam h enter enter jobra space enter de semmi..utána felcsesztem magam és elkezdtem zongorázni a billen nyomogattam vagy 20percig a tabot meg az entert hátha továbblép de nem lépett csak azt értem el h letörölte a bootcampes particiót és utána az osx is meghülyült és újra kellet raknom ezt is. Szóval a W7 telepítés majd csak a kijelző megérkezése után lesz újra aktuális

[ Szerkesztve ]

(#2317) Sakab válasza Sakab (#2316) üzenetére


Sakab
senior tag

Megoldott...

beszeljukmacról ittvan a megoldás ha vki keresné:

"Bekattintod a File Sharingot, aztán az Advanced gombra kattintva tudod bekapcsolni a Samba alapú megosztást (Share files and folders using SMB), amit már a windowsos kliensek is látnak. A windowsos gépen meg meg kell adnod majd a felhasználónevedet és a jelszavadat."

Viszont azt még mindig nem találtammeg h hol lehetne kikapcsolni azt h ha lecsukom a fedelet stendbayba tegye magát.
Meg vki mondana egy normális msn klienst?Amivel működik a webcam, msn pluss hangok rezgés meg ilyenek?Mert amit találtam Adium az nem vmi tökéletes

(#2318) Xero válasza Sakab (#2317) üzenetére


Xero
nagyúr

Te pont nem ezt a problémát vázoltad. Te azt írtad, hogy a meglévő windows megosztásodat szeretnéd mac-en látni. No de sebaj. :)

Kiegészítő programokkal lehet megoldani, vagy ha már le van csukva rádugsz egy bármilyen USB eszközt. Ekkor szépen fel fog ébredni a gép és használhatod.

Adium elég normális kliens, inkább az msn rendszer egy kalap kaki, de azért ha szerertnéd minden csili-vili-vel használni próbáld ki az amsn-t. Ha az sem jönne be ott a Skype lehet átcsábítani az embereket. :)

(#2319) Sakab válasza Xero (#2318) üzenetére


Sakab
senior tag

Igen lehet rosszul írtam de az eredmény ugyan az h a maciról érem el a pc-s fájlokat vagy pcről másolom át a macre. :B

És annak a kieg szoftnak mia neve ha meg kérdezhetem? :P
Amsnt próbáltam de ha jól emléxem sajnos abba se volt cam :F

(#2320) Karma válasza Sakab (#2319) üzenetére


Karma
félisten

Az aMSN-ben kéne lennie kamerának, de ha nem megy, akkor nincs igazán más alternatíva. Én VMware Fusionben futtatok egy XP-t, ha WLM-re (pontosabban kamerára) van szükség, vagy ha ráérek, reboot a Windows 7-be.

Skype helyett akkor már inkább a GTalkot javaslom :)

“All nothings are not equal.”

(#2321) TonTomika válasza Sakab (#2317) üzenetére


TonTomika
aktív tag

Igazából ezt a win7 erőlködést nem igazán értem, hiszen ha van már mellette win-es géped, minek szerencsétlen párát megtömni vele? :) No mondjuk nekem is van, szigorúan virtuálisan egy natúr xp, mert sajnos a suliban anno használt program csak win-re volt, ezért kénytelen voltam feltenni azt. Lassan másfél éve tértem "mac" és igazából hót feleslegesnek érzem a wint átlagfelhasználónak mac mellé, persze lehetnek olyan emberek akiknek csak win-re van a programjuk amivel dolgoznak. (Szerencsére már van ArciCAD, Maya meg minden finomság mac-re is.) Én pl a diplomamunkámat is Pages-ben írom (lehet InDesign lesz belőle, a karakterköz rendezhetősége miatt ;] ) már, noha a 2007-es Word-öt vágom mint Pistike a friss kalácsot. Amondó vagyok, hogy ez, mint ahogy Te is leírtad, egy teljesen más logikát követ, ezért ha magadénak szeretnéd érezni, át kell szokni. Nekem kb 1 hónapba telt, de az egy örömteli hónap volt. Azóta természetes minden. :)

Természetes továbbá, hogy ha lecsukom a fedelét, akkor ő szunyókál, ha kinyitom, japán harcost megszégyenítő módon éled fel Csipkerózsika álmából, és várja az utasításokat. Itt jönne a kérdésem: Minek akarod eme csodás feature-t kiirtani a gépedből? :) Megjegyzem, egy terminal parancs segítségével ki lehet kapcsolni teljesen, illetve beállítani hogy mely módokban használja. Alapértelmezésben elmenti a vinyóra is (mint a win) + feszültség alatt tartja a memória modulokat, ezért éled fel oly gyorsan. Ezek közül lehet választani egyik, másik, mindkettő, egyik sem típusú variációkban. Google link. Bővebb leírás a hibernálási módokról.
$ sudo pmset -a hibernatemode 0
$ sudo nvram "use-nvramrc?"=false

Msn kérdéssel én is sokat bajlódtam, van a microsoftnak egy mac-re fejlesztett msn kliense, hang az működik, de videó az nincs. Sokszor lefagy, felpörgeti a procit. Nem valami jó.

Amsn-t feltelepítettem, elindítottam, nem tetszett -> TRASH

Adium feltelepítettem, testre szabtam, imádom, használom! Legjobb alternatívának tartom, gyors, nem zabálja meg a géped, nagyon sokféle más protokollt is ismer. Gyenge pontja a lassú fileküldés, de mire való az email, meg az ingyenes tárhelyek...mammutmail, rapidshare, etc...?

GMail fiókja általában mindenkinek van, ezt pl mint jabber account be tudod állítani iChatben is, és elvileg működik a videochat funkció is benne. ITT van egy kis leírás, hogy miként tudod msn accountodat az egyébként remek iChat programban használni. / Vagy videochatre ott a Skype! /

Msn plus hangok, rezgés meg minden egyéb ilyen szörnyűséget egyik msn programban sem fogod megtalálni, bár ha csak a testre szabhatóság miatt kellenének, akkor Adium a megoldás!

[ Szerkesztve ]

(#2322) Sakab válasza TonTomika (#2321) üzenetére


Sakab
senior tag

Hu hát igen...átszokás 3adiknapjánál járok és egyre jobban kezdem megszokni h mit meg hogy...és tényleg ha 1xer kiismeri akkor örökre megszereti ez tény csak ehhez ki kell ismerni. Pl 10perce indítottam el elöször az iTunst vagmyit és hát 3 kattintással betudtam tenni fixen a kedvenc rádió adásaimat és nem kell szerencsétlenkednem úgy mint a media playerrel anno...meg arra is ma jöttem rá h a ctrl c v parancs nem tűnt el csak nem a ctrlt kell nyomni hanem a mellette lévő hülye jelet :C
Viszont mint mondtad nekem is van 2 3progi ami csak win alatt van tözsdei árfolyamelemző progik, Metatrader,teletrader. Megprobáltam corsoverrrel összehozni de nem sikerült 1iket se elindítani :F feltettem egy w7et virtuálisan és arrafeltelepítettem ez szuper lenne mert tudja azt is h csak magát a programot inditja el külön ablakba nem kell külön az egész wint ...de hát kb 1-1,5percig tölt meg vagy 1perc mire leáll.
És azért kéne a notira is w7 mert suliba ha viszem magammal kellene az az 1 2 progi normálisan használható gyorsasággal.
aMSN-t leszedtem...hát webcamvan, rezgő van,elvileg msnpluss is van meg skin isvan...de vmi ótvar csúnyára sikeredett.
Az admium az szép kellemes meg minden csak ott meg ezek nincsennek meg...nem értem hh nem irt még senkise egynormális klienst.Skype jobblenne persze de az meg 1 ismim se használja miattam áttérni meg több 100an nemfognak :C

Viszont leszedtem ezt a muCOmmandert isteni tökéletes ez hasonlít a legjobban a régi Tcommanderre próbáltam a kis targoncásat is de az nem jött be de 1ikkel se tudtam még fájlokat egyesíteni....már mint arra gondolok h pl leszedek egy torrentet win alatt TCbe belelépek az első feldarabolt fájlba és áthúzom a tartalmát a másik ablakba és össze rakja szépen hát itt ez az istennek se megy... :W

[ Szerkesztve ]

(#2323) TonTomika válasza Sakab (#2322) üzenetére


TonTomika
aktív tag

Crossover akkor a legjobb, ha sima .exe-t kell futtatni elvileg.

Parallels-t javaslom, sima 32 bites XP-vel. (Vannak direkt csökkentett méretű, teljesítményű XP-k is.) Parallels-ben beállítottam neki, hogy kap 265mega memóriát és jónapot. 4 asztalt használok, ebből az egyiken ment a win, de az teljes ablakban. Nekem elfogadható volt a sebessége, indítással együtt, kb annyi időbe telt mint egy pc elindítása. Tipp: Ha közben OSX-en minimalizálod a futó alkalmazásokat, kiváltképp Safari, gyorsabb lesz a virtuális XP-d is, mert nem zabálja meg a memóriát az OSX. Ennek a rendszernek ez az egy negatívuma van, hogy meg kell tömni sok memóriával, és akkor nem lesz baj. (Gondolom közben már rájöttél, ha a piros X-el zárod be az ablakokat, a programok még futnak a háttérben. Leggyorsabb megoldás CMD+Q mely remekül kézre esik.)

iTunes médiatár felépítéséhez azt tanácsolnám, hogy ha nem akarsz nagy átláthatatlan katyvaszt, albumonként rakjad be a zenéidet, és rendesen tageld be őket! Ha saját válogatásaid vannak, jelöld ki mindet, Albumcímnek mondjuk egy Jazz válogatás-t írjál be, és fontos még, hogy két féle artist rublika van, ha az album artisthoz írsz egy VA-t mondjuk, attól még a szám előadója ugyan úgy megmaradhat! Utolsó lépésként meg vagy rajzolsz, vagy keresel valami jó album borítót az egésznek. Kész is a saját válogatás, igényesen, iTunes-ba illően, kereshetően. :)

Fájlegyesítésre -mivel általában majdnem minden .rar-ba van tömörítve- a legjobb az UnRarX melyet INNEN ingyenesen letölthetsz. Gyors, kicsi, jó. Bonyolultabb csomagoláshoz meg Stuffit expander, illetve egyéb dolgokhoz ForkLift a megoldás. muCOmmander sem rossz, de ForkLift illik a legjobban bele ebbe a világba, illetve rendkívül sokat tud.

Szimpla fájlkezelésre meg használd a Findert, jómagam win alatt gyűlöltem az intézőt, csak TC-t használtam, de Findert nagyon megszerettem...egyszerű mint a facsipesz.
Pár alapvető billentyű kombinációt jó ha megtanul az ember, ezzel jelentősen felgyorsíthatod a géped kezelését!

CMD+Backspace = kukába dobás
CMD+1/2/3 = Finder ablak nézeteinek váltása
CMD+TAB = (win) Alt+Tab

Ebből is látható, hogy a CMD - Command - parancs billentyű, az Alt, eredeti nevén Option billentyű pedig a módosító. Pl ha két iTunes libaryt akarsz használni elég csak optiont nyomva tartani mikötben indítod az iTunest, és feldobja a választó ablakot. Ugyan ez működik iPhoto-nál is.

[ Szerkesztve ]

(#2324) Xero válasza Sakab (#2322) üzenetére


Xero
nagyúr

A ctrl c alternatívát már páran leírtuk neked. A legutolsó pl 13 hozzászólással ez előtt Karma tollából:
"Tanulni kellene egy kicsit... Ez nem a rendszer hibája.
Cmd+C, Cmd+V, Exposé gomb (F3 fölött) vannak itt, ez nem Windows.
" :)

2 giga Ram-al egyébként badarság Win7-et futtatni virtualizált környezetben. Még nekem is néha nyögve nyelős, pedig 4 giga ram és Western Digital Black winyó van a segge alá tolva! :)

[ Szerkesztve ]

(#2325) Sakab válasza Xero (#2324) üzenetére


Sakab
senior tag

Igen leírtátok csak azt nem tudtam tudom h meik a cdm meg mi azaz exposé :K

Tervbe van véve a 4gigára való bővítés de először kijelző hdd. és utána a ram. 15 be már lehet venni használtan 2 x 2gigát ugye?
Virtualizálni meg addig kell amíg nemtudom normálisan feltenni a w7et kijelző nélkül :F

(#2326) TonTomika válasza Sakab (#2325) üzenetére


TonTomika
aktív tag

CMD mint CoMmanD de rá is van írva a billentyűzetre!

Exposé pedig az adott asztalon lévő megnyitott ablakokat ugrasztja szét, ha multi touch-os a tranckpad-od, akkor 4 ujjat egyszerre lehúzva is lehet működtetni az exposét, illetve 4 ujj balra/jobbra pedig a megnyitott alkalmazások között válogathatsz. Xero-hoz hasonlóan én is csak azt tudom mondani, ha nem érzel rá, nem olvasod el a rendszerben, hogy mi mit jelent, akkor nézz utána pl apple oldalán, beszmeken, stb oldalakon, hogy milyen feature-ök vannak aminek használatát érdemes elsajátítani. Ezt másképp nem lehet.

Virtualizálást hagyd meg, hidd el, nem érdemes bootcamppel használni a gépet. win7 helyett meg XP, gondolom azon is elmegy a tőzsdeelemző programod. Nekem 2gb rammal finom hangolva teljesen használható. (Illetve használható volt, mert tegnap írtottam ki végleg ;] )

Apropó...megjelent az új CrossOver!

[ Szerkesztve ]

(#2327) Karma válasza TonTomika (#2326) üzenetére


Karma
félisten

"..nem érdemes bootcamppel használni a gépet."

Ezt hagy döntse el ő inkább.
Én például mindkettőt használom rendszeresen.

“All nothings are not equal.”

(#2328) Sakab


Sakab
senior tag

Amit észrevettem h egy 22"os samsungra van rákötve most a maci meg a wines gép 1680x1050be és hát...a wines betűk mint ha élesebbek lennének. Rágoogliztam és rájöttem h ez nem csak az én szemem miatt van. Erre esetleg nincs valami módosítás vagy progi ami kijavítaná ezt a bugot. Mert ez az hiába olvastam más fórumon h jaj hát ez a jobb mint az tű éles...jobban bántja a szemet ez a fajra kép.
Tigernél, Leonál ugyan ez volt? :F :F

(#2329) Xero válasza Sakab (#2328) üzenetére


Xero
nagyúr

Alapjáraton a System Preferences - Appearance "Turn off text smoothing for font sizes 4 and smaller" -nél tudsz állítgatni. Ugyebár a 4-es a betű méretét szabja meg. Itt 12-ig lehet fölmenni élsimítás nélkül. Ha nagyon zavar, akkor akár programonként is be lehet akár nagyobbra is állítani ezt a határt egy kis Terminal-os masszírozással, de ezt inkább még nem erőltetném angol tudás és előképzettség nélkül!

szerk: jut eszembe, véletlenül nem analóg kábellel van arra a monitorra kötve a MacBook?

[ Szerkesztve ]

(#2330) Sakab válasza Xero (#2329) üzenetére


Sakab
senior tag

Igen ezt a beállítást megtaláltam de 1ikkel se lett szebb :F

Igen analoggal van összekötve :W de most nehogy azt mondo h van különbség ekkora méretben az analog és a digitális között mert akkor tökön szúrommagam 2éve ebben a tudatban élek hogy ittmég nincs ezért is mertem venni analogot. :F

(#2331) Xero válasza Sakab (#2330) üzenetére


Xero
nagyúr

Én speciel látom a különbséget és zavar is digitális és analóg jel között.

(#2332) Sakab válasza Xero (#2331) üzenetére


Sakab
senior tag

Nincs 5letetek h az miért lehet h a forkliftet ha elindítom és pár mappába belelépek kb fél perc után a mappák fájlok neve helyén össze vissza betük számok jelennek meg...nézeten nem variálok semmitse csak így hipp hipp elő jön pl 185c3g32 ilyenek :F bezár újraindít megint jó kb fél percig vagy addig se

(#2333) Sakab válasza Sakab (#2332) üzenetére


Sakab
senior tag

Megoldódott köszi :C

(#2334) sislaciii


sislaciii
aktív tag

Sziasztok! Macbook-ra W7 vagy valami Windowst fel lehet tenni?

'A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene.. - Akkezdet Phiai 8800GTS 690/950/1425.<33 http://sislaciii.deviantart.com/

(#2335) Karma válasza sislaciii (#2334) üzenetére


Karma
félisten

Igen, szinte bármilyet (típustól függ, hogy a 64 bites Windowst bírja-e).
Kulcsszó: Boot Camp.

“All nothings are not equal.”

(#2336) LÁZ


LÁZ
addikt

üdv, a kérdésem a következő; ha time machine-nek akarok backuppolni a macnél, akkor az a másik vinyón fat-os partíciót hoz vajon létre?

Egy 250es vinyót szeretnék megosztani, hogy 120giga time machine, a maradék meg ntfs, adattárolásra. Vajon ez megoldható e? :R

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#2337) Karma válasza LÁZ (#2336) üzenetére


Karma
félisten

HFS+-t használ a Time Machine is, hülye lenne FAT32-re pakolni, nem is tudná a linkelést megvalósítani.

Természetesen megoldható, mindössze két partíciót kell létrehozni a Disk Utility-vel vagy bármely más partícionáló eszközzel.

“All nothings are not equal.”

(#2338) LÁZ válasza Karma (#2337) üzenetére


LÁZ
addikt

thx, de akkor az almán keresztül kell létrehozni a partíciókat, gondolom :U

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#2339) Karma válasza LÁZ (#2338) üzenetére


Karma
félisten

Igazából teljesen mindegy.
Csak Disk Utility-vel formázd le a TM-nek szánt partíciót Journaled HFS+-ra.

“All nothings are not equal.”

(#2340) LÁZ válasza Karma (#2339) üzenetére


LÁZ
addikt

oks, thx. :R

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#2341) Sakab válasza LÁZ (#2340) üzenetére


Sakab
senior tag

Na kicsit topik élesztés céljából lenne 2 gyors kérdésem :B

Hogy tudom beállítani a billentyűzetet h ha 0át nyomok akkor ne ö betű jelenjen meg. Néztem a beállításoknál a billentyűzetet de nem találtam a megoldást.

A 2,5es vinyó ugye sata1es, el boldogul e egy sata2essel? Mert valahol azt olvastam h lefele kompatibilis valahol meg nem. szóval akkor sata1es sebességgel megy e a sata2es vinyó v fel se ismeri?

(#2342) home


home
csendes tag

Sziasztok! Van egy kis probléma a Macbook-ommal.
Ma reggel frissítette magát a SnowLeopard, kérte hogy indítsam újra. Megtettem. Elindításkor az apple logó eltűnt, és egy áthúzott kör jelent meg, és nem csinál semmit :F Nem tölti be az oprendszert. Volt már valakinek hasonló a gépével? A gépem egy MacBook Pro 13.3" Unibody. Tanácstalan vagyok, mivel még sosem csinált hasonlót. :O

(#2343) cigam válasza home (#2342) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog (1)

Ajaj... Próbáld meg telepítő lemezről indítani, és megkukkolni, látja-e a merevlemezt., ill. mit lát belőle/rajta. Ha garis, akkor irány a szervíz, valószínű a merevlemez meg kakkant.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#2344) cigam válasza Sakab (#2341) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog (1)

Milyen fizikai kisztású a billentyűzeted?
Nyugodtan beleteheted a SATA2-es drive-ot.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#2345) Sakab válasza cigam (#2344) üzenetére


Sakab
senior tag

angol kiosztású.
És ugyan ugyan úgy fogja kezelni mint ha sima sata 1es lenne?ittaz írás olvasás sebesség érdekelne.

(#2346) TonTomika válasza Sakab (#2345) üzenetére


TonTomika
aktív tag

Ha a géped SATA1 akkor logikus, hogy a SATA2 vinyót is a SATA1 sebességével fogja kezelni.

Billentyűzet: Sys prefs -> Lang & text -> input sources itt találod a beállítást.

(#2347) cigam válasza TonTomika (#2346) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog (1)

Feltéve ha találsz olyan winyót aminek nem elég a 1.5Gbit/s sebesség :)
Tuti SATA 1 vezérlő van benne? Merthogy "nemrég" pont ebből volt balhé, hogy szoftveresen le volt korlátozva 1.5gbit/s-ra.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#2348) cigam válasza TonTomika (#2346) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog (1)

Gondolom azért ad ö-t mert a magyar kiosztás szerint ott ö betü van nem 0. Akkor lesz ott nulla, ha viaszaváltasz angol kiosztásra.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#2349) Karma válasza home (#2342) üzenetére


Karma
félisten

Én azért megpróbálnám azt, hogy még az alma megjelenése előtt lenyomod az Alt gombot, hogy megjelenik-e a vinyó ott. Lehet, hogy csak az aktív flag tűnt el az OSX partíciójáról.

“All nothings are not equal.”

(#2350) home válasza cigam (#2343) üzenetére


home
csendes tag

Utánaolvastam, a kis kézikönyvbe azt írja hogy futtassak egy hardver testet. Ez megvolt, de nem talált hibát. A telepítőlemezt is beraktam, de u.a. csinálta mint eddig. itt is meg kell nyomni valamit mint a PC-nél, hogy bebootoljon a lemezről?

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.