Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1451) UberMutant válasza the_mad (#1450) üzenetére


UberMutant
őstag

a digitális röntgen felvételét nehéz elhagyni. ott valami más történt.

(#1452) t72killer válasza the_mad (#1447) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Kisebb fertőzött aránynál kisebb súlyú intézkedések -> magasabb fertőzött aránynál drasztikusabb intézkedések."
Nekem marhára nem logikus, így gyakorlatilag SEMMIT sem csinálsz, uis folyamatosan le vagy maradva a vírus mögött egy lépéssel. Ráadásul az olaszoknál nemhogy arról nem volt szó induláskor, hogy ok, kipróbáljuk milyen a tegnap végül bevezetett karantén, hanem biztosamibiztos lezavartak még pár tömegrendezvényt - melyek mögött semmilyen gazdasági output nincs. A tartományokból szétspurizó többtízezer külföldi is mehetett amerre látott - Vuhanban ezeket megfogták és minden ország szépen repülőt küldött a polgáraiért majd azokat elpakolta karanténba.

#1446: ezzel mondjuk jól megcopatták magukat, most termelhetnek sokat kevesebb pénzért.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1453) lm83 válasza omfgk (#1448) üzenetére


lm83
őstag

Már tegnap este volt róla szó, meg reggel.
Megint csak azt tudom írni, ami a cikkből nem derül ki:
Az még mindig nem derült ki, hogy akkor a fiún elvégezték már valahol a tesztet?
És ha igen, akkor annak milyen eredménye volt

Tegnap( lehet tegnapelőtt) azt mondták a tájékozatatón, hogy ez a fiú valahol délamerikában van már...

(#1454) Rive válasza t72killer (#1452) üzenetére


Rive
veterán

Nekem marhára nem logikus, így gyakorlatilag SEMMIT sem csinálsz, uis folyamatosan le vagy maradva a vírus mögött egy lépéssel.

Az eredeti föltevéstől függetlenül: ezen a ponton annak, hogy a vírus eltűnjön, minimális (elhanyagolható) az esélye (akkor is, ha van a vírusnak szezonális jellege). Azaz valamikor mindenképpen át fog menni a cucc nagyjából az egész lakosságon.
A kérdés annyi, hogy egy hatalmas kitöréssel, amikoris betérdel a teljes ellátórendszer: vagy sikerül elérni, hogy az éppen betegek száma folyamatosan ~ a katasztrófaszint alatt maradjon valamivel.

Persze, lehet reménykedni abban is, hogy lesz vakcina és sikerül eleget gyártani, majd mindenkit beoltani időben. Őszintén szólva, erre elég kevés esélyt látok a következő két éven belül.

Szóval van benne ráció, hogy ha csökken az intenzitás, akkor visszavegyenek a karanténból.

Amúgy most Vuhan érdekes probléma elé néz. Bár elég jól leállították a járványt, a karantént valamikor fel kell majd oldani... Nagyon hasznos lesz majd megfigyelni, mi történik majd akkor.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1456) t72killer válasza Rive (#1454) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az, hogy ezzel az olasz akcióval (pontosabban nem-akcióval) elérték, hogy egész €urópában kb minden országban párhuzamosan robbanjon be a balhé lehetőleg nagy tömegben. É-Olaszo. marha népszerű turistacélpont főleg így karnevál-síszünet idején, így minden ország kapott egy fix lakosság%-nyi vírusinjekciót, kb homogén, izolálhatatlan elosztásban. Mérnökileg se lehetett volna ideálisabb robbantást tervezni és (sorry, most itt nem kezdeném a konteót) ideálisabb Európai epicentrumot kitalálni.

A Vuhan-i karantén okafogyottá vált, Irán és Olaszo. jóval több fertőzöttet köpköd a nagyvilágba.

Azért az is elkeserítő, hogy a nagyvízfej €U a p.tschét sem mozgatja az ügyben, pedig nem ártott volna egy kis koordinált gondolkodás.

#1455: erről azért meghallgatnám nem-olaszok véleményét is. Miért nem alakult ki egy német góc, ahol az állítólagos fertőzött illető valszleg jóval többet tartózkodott, mint a lombardiai útja során??

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1457) freeknight válasza Rive (#1454) üzenetére


freeknight
őstag

Kiszivárgott kínai iratok szerint a vuhani reptérnek márc. 12.-ig fel kell készülnie gépek fogadására, elvileg 17.-én nyitják a várost.
Most már napi 50 alatt az új fertőzöttek száma, szerintem már csak lokálisan lesz karantén, fertőzött háztömbök és kórházak környéke lezárva.

(#1458) Rive válasza freeknight (#1457) üzenetére


Rive
veterán

Vuhanban volt talán valami 100k beteg, ez még nagyon bőven számolva is max. 200k immunis. A lakossághoz képest lényegében elhanyagolható. Ha nyitják a karantént (és kevesebb a szezonális jelleg a kelleténél) akkor vidáman be fog robbanni az egész megint.

De legyen félmillió immunis. 60-70 százalék kellene alsó hangon ahhoz, hogy legyen esélye egy-egy újabb berobbanást elkerülni...

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1459) the_mad válasza UberMutant (#1451) üzenetére


the_mad
aktív tag

Tudom, ezért írtam a HIV-es példát. Ott ugyanez megy pepitában. Elvégzik a tesztet, ha negatív akkor örül mindenki, főleg a vizsgált személy. Ha pozitívat dob a teszt, akkor megy a mismásolás, nem könyvelik el azonnal halálraítéltnek. "Elveszett a teszt, vagy a tesztnek az eredménye, szennyezett a minta, stb." kifogásokkal, persze az igazat nem mondják el csóringernek. Ilyenkor behívják a delikvenst még egy tesztre, de az a teszt a legbiztosabb eredményt hozó módszer. Ha negatív, akkor az első valószínűleg álpozitív eredményt hozott és nem fertőzött az illető. Ha az ismétlő teszt is pozitív, akkor...

(#1452) t72killer
Tudtommal az olaszok már február 23.-án izolálták a gócpontokat és karantént hirdettek a kérdéses területekre. Az, hogy ezt az emberek nem tartották be... az már más.

“God made men, but Sam Colt made them equal.”

(#1460) KAMELOT válasza freeknight (#1457) üzenetére


KAMELOT
titán

Karantént addig kéne tartani, ameddig a vírus el nem tűnik. Utazgatás a legrosszabb. Napi 50 fertőzött is sok.

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#1461) t72killer válasza the_mad (#1459) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"izolálták a gócpontokat és karantént hirdettek a kérdéses területekre. "

Szted hova jártak dolgozni az érintett falvakból az emberek? Csak ott terjesztették a vírust, ahova egyébként cs aludni járnak? LoL... Az érintett terület az minden, ahol a fertőzött megfordult.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1462) freeknight válasza KAMELOT (#1460) üzenetére


freeknight
őstag

Igazából már nem lényeg, Irán és Olaszország most már nagyobb fertőzők, mint Vuhan valaha volt. És olaszba mai napig vidáman lehet utazgatni.
Itt már max Vuhannak van félnivalója, hogy egy digó beviszi a fertőzést :D

(#1463) the_mad válasza Rive (#1454) üzenetére


the_mad
aktív tag

"Az eredeti föltevéstől függetlenül: ezen a ponton annak, hogy a vírus eltűnjön, minimális (elhanyagolható) az esélye (akkor is, ha van a vírusnak szezonális jellege). Azaz valamikor mindenképpen át fog menni a cucc nagyjából az egész lakosságon."

Nem szabályszerű. Főleg olyan régióban, ahol nincs köztes hordozó. Valószínűleg az ebola sorsára jut, ha nem a himlőére.

“God made men, but Sam Colt made them equal.”

(#1464) #22743424


#22743424
törölt tag

Az irániak tovább balhéznak(tak) az este székeket dobáltak ki kórteremből. :W

(#1465) lm83


lm83
őstag

Mondták ki lehet őket tiltani.
Rájuk kell adni a szkafandert most, aztán fel a repülőre, mehetnek haza

[ Szerkesztve ]

(#1466) sasa134 válasza #22743424 (#1464) üzenetére


sasa134
addikt

Egészen elképesztő. Én nem állítom, hogy a hatóságok mindig a lehető legjobban járnak el, és hogy nincsenek kommunikációs hiányosságok, de az a minimum, hogy ilyen helyzetben úgy viselkedek, ahogy azzal a társadalom többi részére ne jelentsek veszélyt. Számomra felháborító és elfogadhatatlan ez a fajta viselkedés, és itt kiválóan látszik a merőben más kulturális háttér. Ebből az arroganciából és erőszakosságból nem kérünk.

Avanti Roma

(#1467) the_mad válasza t72killer (#1461) üzenetére


the_mad
aktív tag

És szerinted csak 3 zsákfalut zártak le? Az első etapban 2 tartomány került vesztegzár alá, Lombardia és Veneto. Ez volt a két gócpont is. Lombardiát 54 igazolt eset után. Elég gyorsak voltak, nem? Továbbá nem tudom mi volt a "pár tömegrendezvény", amit lezavartak, mert mindent halasztanak, vagy magát a karnevált meg is szakították. Én azt mondom, hogy nagyrészt nem a kormány intézkedésein múlott a dolog. A lakosság inkább ludas, hogy nem maradt a valagán. Mi több elindultak a nem fertőzött területekre délre.

“God made men, but Sam Colt made them equal.”

(#1468) Micsurin válasza #22743424 (#1464) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Ön és közveszélyes --> nyugtató, kikötözni.

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#1469) freeknight


freeknight
őstag

Olasz doki beszámolója . Mindezt úgy, hogy van jelenleg 7ezer beteg. A sima influenza is kétvállra fekteti a komplett eü rendszert ilyen alacsony fertőzési szám mellett? Mi lesz itt 2 hét múlva? Félelmetes belegondolni.

(#1470) omfgk válasza #22743424 (#1464) üzenetére


omfgk
addikt

Megártott nekik a vajas zsömle vagy mi a fene? :))

Ahogy fentebb írták, egy kis nyugtató...
Vagy inkább kezét-lábát eltörni leszíjazni.

[ Szerkesztve ]

(#1471) Rive válasza the_mad (#1463) üzenetére


Rive
veterán

Legyen igazad, de a magam részéről az eltűnésre tényleg minimális esélyt látok. Ez főleg azon alapul, hogy mennyire határozatlanok a tűnetek és a lappangási idő a könnyen kihordott esetek között (tünetmentességtől influenzáig: néhány naptól akár egy hónapig). Ehhez képest az ebola és a himlő az uniformitás mintapéldája.

Még, ha lesz is szezonalitás, ugye a két félteke pont ellentétes ütemben nyomja.

Szerintem a hosszú távú kimenetel egy újabb 'megfázás' lesz: a kétszáz-valahány aktív megfázásvírus kap egy újabb jáccópajtást, és onnantúl lesz öt endemikus humán koronavírus.

De addig még évek.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1472) t72killer válasza the_mad (#1467) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Te hol élsz?? Szted mikor kezdődött az olasz járvány?

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1473) Rive válasza freeknight (#1469) üzenetére


Rive
veterán

Ezen a ponton illene a topik korábbi nagyhangú 'ez csak egy influenza' bemondóembereinek felköpni a magasba - aztán aláállni

~ Február elejétől lehetett már tudni, hogy mi várható, amikor ez beindul.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1474) Polllen válasza t72killer (#1438) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ezt írtad:

"Nálunk, a németeknél is tüntetések mennek többezres tömeggel, nagy plázák nyitva/tele (bár én bő egy hete kerülöm ezeket, azóta lehet ritkult a bevásárlótömeg). Svájci ismerős meg olyanokat ír, hogy náluk kvázi direkt tenyésztik a vírust, a beteg otthon van "karanténban", miközben a családja dolgozni-vásárolni-stb jár."

Ezek után pont az olaszokra mutogatni. :N

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#1475) Vesa válasza Meggyi001 (#1354) üzenetére


Vesa
veterán

"Ilyen szarul voltál te is??"

Igen, sajnos. 6 hét volt a felépülés, ebből 2hét kórház (szerencsére lélegeztetőre nekem nem volt szükség). Nem egy kellemes betegség, de mivel nálam baktérium okozta, lehetett kezelni egy nagyon erős gyógyszerrel. A mostani vírusra ilyen gyógyszer nincs, tehát 100%-ban a szervezettől függ, mi fog történni.

A tudomány a valóság költészete!

(#1476) Azie


Azie
őstag

amúgy érdekes, hogy a dohánymaffia most nem pörög, hogy mennyire jó dohányosként belefutni a vírusba. ami viszont érdekelne, hogy a vapelés hogy befolyásolhatja mind a terjesztést, mind az ellenállást?

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#1477) the_mad válasza Rive (#1471) üzenetére


the_mad
aktív tag

A magasabb mortalitás miatt ez sosem fog kikerülni margóra a többi "megfázásvírus" mellé. Ez már nem a C-vitaminos, Algopyrines kategória. Egy esetleg védőoltás, vagy valamilyen immunizálás pedig beüti az utolsó szöget is a vírus koporsójába.

“God made men, but Sam Colt made them equal.”

(#1478) t72killer válasza Polllen (#1474) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

És a németek-svájciak-britek stb kitől kapták TÖMEGESEN, kiszűrhetetlenül?

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1479) Rive válasza the_mad (#1477) üzenetére


Rive
veterán

Egyrészt, igazából senkinek sincs lövése mit csinálna a szokásos 'megfázás' ha nem menne keresztül a népességen még gyerekkorban mint alap immunizálás, hanem egy előzetesen érintetlen lakosságra szabadulna rá. Itt sejtetik, hogy ez nem feltétlen lenne annyira egyszerű ügy.

Másrészt, ahogy egy új vírus endemikussá válik a halálozási ráta csökkenni szokott: és ez a része nem szimpla statisztika, hanem a két fél egymáshoz idomulása. A vírusnak alapvetően nem jó, ha túl sok hordozót tesz el láb alól.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1480) t72killer válasza Rive (#1479) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az indiánok nem kis részét kiirtotta párszáz évvel ezelőtt a sima nátha.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1481) Rive válasza t72killer (#1480) üzenetére


Rive
veterán

Vitatott, hogy mi volt az.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1482) kw3v865


kw3v865
senior tag

A holland beteggel kapcsolatban nagy a csend napok óta. Ezek szerint talán mégsem koronás? Ennyi idő alatt már bőven letesztelhették.

(#1483) Vesa válasza Rive (#1479) üzenetére


Vesa
veterán

"igazából senkinek sincs lövése mit csinálna a szokásos 'megfázás' ha nem menne keresztül a népességen még gyerekkorban mint alap immunizálás, hanem egy előzetesen érintetlen lakosságra szabadulna rá."

De van róla lövésünk, mert megtörtént már nem egyszer olyan területeken, melyeken korábban a világtól elzártan éltek közösségek. Amikor az útépítések miatt ide is eljutott a civilizáció, és vitte magával a számára már bagatellnek minősülő vírusait és baktériumait, akkor ezek a kórokozók a korábban elzárt közösségekben iszonyatos pusztítást végeztek! Nem egy ilyen eset van dokumentálva, rákereshető.

A tudomány a valóság költészete!

(#1484) Ribi válasza t72killer (#1480) üzenetére


Ribi
nagyúr

Amcsikat náthának nevezni, ejj ejj ;]

(#1485) Polllen válasza t72killer (#1478) üzenetére


Polllen
nagyúr

Onnan is kaphatták, ahonnan az olaszok. Elhiszem, hogy jobb érzés, ha van 1 bűnbak, de nem kell ennek így lennie.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#1486) the_mad válasza Rive (#1479) üzenetére


the_mad
aktív tag

Ezzel a "mi lenne ha" témával szvsz. totál felesleges foglalkozni.
Olyan szcenáriót senki sem szeretne, hogy a COV futottak még kategóriába kerüljön évtizedek múlva (mert addig generálódik még pár halott).

"Másrészt, ahogy egy új vírus endemikussá válik a halálozási ráta csökkenni szokott: és ez a része nem szimpla statisztika, hanem a két fél egymáshoz idomulása. A vírusnak alapvetően nem jó, ha túl sok hordozót tesz el láb alól."

Igen is meg nem is. A vírusnak alapvetően tökmindegy. Neki az a lényeg, hogy az életciklusát teljesítse. Erre van programozva. Ha ennek a vége a gazda szervezet halála, akkor ez a vége.
A többiről nem tudok nyilatkozni, van benne igazság, sőt általánosságban is megállja a helyét. A valódi okát viszont nem tudni, valószínűsíthető a környezeti változás/beavatkozás.

[ Szerkesztve ]

“God made men, but Sam Colt made them equal.”

(#1487) Rive válasza the_mad (#1486) üzenetére


Rive
veterán

...A vírusnak alapvetően tökmindegy. ...

Nem. A gyors, agresszív változatok terjedés szempontjából jellemzően evolúciós hátrányban vannak. Kivételek természetesen vannak, de alapvetően a trend stimmel.

Ezzel a "mi lenne ha" témával szvsz. totál felesleges foglalkozni.

Megintcsak: nem. Az alkalmazható stratégiák közül a lehetséges kimenetelek ismeretében lehet választani. És a stratégia nagyon nem mindegy. Az európai 'sz@rjunk bele', vagy a kínai erőszakos lezárás... Eltérő módszerek, eltérő eredmények, eltérő kilátások. Fontos tudni, hogy milyen célok elérhetőek egyáltalán.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1488) #48613632 válasza Vesa (#1475) üzenetére


#48613632
törölt tag

Tegnap este derült ki, hogy mellkasi fertőzésem van a bal oldalon. Olyan fájdalmat éltem át, hogy azt hittem, hogy eltörött a bordám.
Amúgy nem alaptalanul, mivel 5 évvel ezelőtt, egyszer már eltörött a bordám, kb ugyanott, és akkor éreztem ilyen jellegű fájdalmat.
A poén az, hogy egy teljesen elviselhető, enyhe, enyhe/közepes permanens fájással kezdődött, de mivel köhögtem is, így betudtam annak. Majd hirtelen, mintha eltört volna, vagy elpattant volna valami, belenyilallt egy olyan fájdalom, hogy azt hittem, mentem elélvezek. Megálltam a kocsival, kidobtam a vészvillogót, felhívtam a feleségem, és óvatosan, kerülve még a bukkanókat, meg az útegyenletlenségeket, szépen lassan vészvillogóval hazavezettem. Feleségem bevitt a kórházba, ott mondták, hogy ez nem törés.
Most antibiotikumokat szedek, és imádkozok, hogy ne kelljen köhögnöm, vagy csak szimplán köhintenem, mert iszonyú, hogy az milyen fájdalommal jár.
Megjegyzem, mikor el volt törve a bordám, akkor is meg voltam fázva, és köhögtem mellé. Hát, azt sem sírom vissza.

(#1489) #48613632 válasza Azie (#1476) üzenetére


#48613632
törölt tag

Pár napja beszélgettünk erről, valahol, valamilyen fórumon. Az jött ki, hogy a cigerertta itt is jóval veszélyesebb, mint a vape, mivel óhatatlanul érinted az ajkaidat szívás közben.

(#1490) #22743424 válasza #48613632 (#1488) üzenetére


#22743424
törölt tag

Jobbulást :R

(#1491) #48613632 válasza #22743424 (#1490) üzenetére


#48613632
törölt tag

köszi, van pálinka, úgyhogy menni fog :R

(#1492) fant0mi válasza syberia (#1281) üzenetére


fant0mi
addikt

Most mar 2 is.

(#1493) #48613632


#48613632
törölt tag

Amúgy, akartam már kérdezni. Azt hiszem, hogy ebben a topikban volt korábban linkelve, a magyar származású vuhani angol tanár története.
Na a kérdésem az, hogy mitől pusztult el a macska? :Y

(#1494) the_mad válasza Rive (#1487) üzenetére


the_mad
aktív tag

"Nem. A gyors, agresszív változatok terjedés szempontjából jellemzően evolúciós hátrányban vannak. Kivételek természetesen vannak, de alapvetően a trend stimmel."

Oké, így már értem mit akarsz mondani. Egy kicsit elbeszéltem melletted.

"Megintcsak: nem. Az alkalmazható stratégiák közül a lehetséges kimenetelek ismeretében lehet választani. És a stratégia nagyon nem mindegy. Az európai 'sz@rjunk bele', vagy a kínai erőszakos lezárás... Eltérő módszerek, eltérő eredmények, eltérő kilátások. Fontos tudni, hogy milyen célok elérhetőek egyáltalán."

Szerintem nem ugyanaz a kategória. A "mi lenne ha" típusú irományok, tanulmányok kvázi elméletek. Ugyan tapasztalatokon alapszanak, -tehát a valóságból mintavételeznek-, de nem jelentenek érdemleges megoldásokat. Maximum rávilágítanak bizonyos problémákra, vagy más perspektívából vizsgálják a témát és kezdő iránymutatást adhatnak. Amit viszont most írtál, azok megvalósított intézkedések, amiknek látjuk az eredményeit, kvázi kézzel foghatóak.

Elolvastam a linkelt cikket. Érdekes iromány, de nem igazán van konklúzió a végén, csak találgatás. Lehet, hogy a COV-19 a SARS sorsára jut, lehet hogy az 5. endemikus koronavírus törzs lesz. Független véleményem, hogy megy a SARS után.

“God made men, but Sam Colt made them equal.”

(#1495) t72killer válasza Polllen (#1485) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Minden ország kapott egy-egy kínait még januárban, de sikeresen izolálták az eseteket kivéve Iránt, ahol a választások miatt nem is akarták elismerni, hogy van eset.

Az olaszoknál viszont az 1es beteg(!) körüli bénázás rengeteg új fertőzöttet gyártott, viszont feltételezhető, hogy nem ő a kiindulópont (0ás beteg). Ezenkívül felmerült, hogy a január közepi "érdekes jelenségek" során senki sem eresztett meg egy korona-tesztet:

"Ennek az elképzelésnek az az alapja, hogy a régióban január közepén már találkoztak az orvosok egy erős tüdőgyulladásos járvánnyal, amely magas lázzal, és szövődményekkel járt. Aztán február 20. és 24. között, négy nap alatt ment fel a fertőzöttek száma papíron nulláról kétszázra, ami még a kínaihoz képest is túl gyors terjedés lenne, állítják szakértők. Egyes orvosok emiatt azt gondolják, hogy valójában már január közepétől Olaszországban volt és terjedt a vírus."

A tíz városka karanténozása jelzi a február végi hullám kezdetét, de ezután is számos hibát követtek el - pl tömegrendezvények megtartása, ami többtízezerrel szaporíthatta a hordozók számát - illetve máig többezer pozitív teszthez vezetett EU-szerte.

Az, hogy az olaszok után a németek, svájciak, magyarok stb is bénán kezelik a válságot, még nem indok arra, hogy az olaszokat felmentsük - ha ők nem bénáznak, akkor a későbbiekre sor sem kerül és pl nem utazik velencébe 10e magyar.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1496) t72killer válasza t72killer (#1495) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ja és persze ez is az olasz szarvahibák sorát gazdagítja.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1497) Floyd80


Floyd80
addikt

Ez a +1797 Italy a mai adag?

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#1498) kw3v865 válasza Floyd80 (#1497) üzenetére


kw3v865
senior tag

Igen, a new cases és new deaths a napi új eseteket mutatja.

(#1499) Motion_Blur válasza Floyd80 (#1497) üzenetére


Motion_Blur
félisten

+97 halott

Szép...

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#1500) omfgk


omfgk
addikt

A spanyoloknál is +400 egy nap alatt. Így már lassan 1100.

Ők is elkezdtek nagyüzemben tesztelni gondolom.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.