Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1801) Azie válasza emvy (#1782) üzenetére


Azie
őstag

gondolom a bankok is pont leszarják jövő hónapban, hogy az illetőnek szétrobbant a mellkasa és megfertőzött volna még 500 embert, amikor megterhelik a számlát a hiteltörlesztővel, vagy a közszolgáltatók a gázszámlával és sorolhatnánk... a navot sem fogja érdekelni, hogy miből fizeted be a katát. de ez csak pár apróság a "kit érdekel a munka" érvvel szemben. esetleg amikor a gyereked nem tud majd enni jövő hónapban, vagy a terhes feleségednek cukrostésztán kell agonizálnia. o.O

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#1802) omfgk válasza papaya (#1800) üzenetére


omfgk
addikt

Melyik rész lep meg?
Hogy vannak hülye emberek? :D

(#1803) azbest válasza Ringman (#1787) üzenetére


azbest
félisten

igen, hvg már tegnap is lehozta részben ezt. A tegnapi operatív előadáson egyik riporter rá is kérdezett, hogy mi van a karanténban lévőkkel, ha újabb embert tesznek közéjük, ha jól értettem.
Persze csak a sablon szöveg ment. S a kamuzás a törő-zúzó irániakról - amikor az ottlévő szerint nincs is szék a kórtermekben. És hogy azért volt felháborodás, mert pozitív esettel zárták össze őket - őt említi a mostani írás is.

Az hogy friss gyanúsat közé tesznek a már régóta benn lévők mellé az teljes amatőrizmus. Pláne, hogy olyat is ígértek valamelyik csapatnak, hogy csütörtökön mehetnek. De ha közben keveerik az embereket, közéjük tesznek másokat, akkor vagy kiengedik őket miután összezárták potenciális fertőzöttel vagy újabb két hét.

Ha szándékosan ki akarnának cseszni velük, akkor sem lehetne már hülyébb módon csinálni. Emlékeztet arra, mint amikor kollégiumban a takkernek a gondnok ugyanazt a mérgező vegyszert adta hűtőtakarításra, mint wc fertőtlenítésre. Csak annyit tudtam kérdezni tőle: talán otthon is úgy csinálja? Persze, hogy nem. Akkor egy intézményben miért nem használja a fejét....

(#1796) Meggyi001
Tetszik, nem tetszik, de a halál az élet része. Lehet hisztizni, ha valaki kimondja a nyilvánvalót. A mostani bohóckodás helyett pont azokat kellene inkább védő elkülönítésbe tenni, akikre legveszélyesebb.

Csak persze átlagos hétköznapokon sincsen megoldva az idősgondozás, mert rá van tolva a gyerekekre, unokákra. Hiszen nekik a saját családjukkal nincs dolguk és nem is kell dolgozniuk. Nameg, láthatjuk az operatív előadásból és a utána jövő rendszeres cáfolatoktól, hogy milyen jól képes kezelni pár tucat ember elkülönítését is a magyar egészségügy.

(#1805) t72killer
persze - ha direkt arra hegyezzük ki, hogy veszélyeztetik az időseket, akkor rá lehet húzni a sok felelőtlen emberre, akik élnék a mindennapi életüket. De kivitelezhetőbbnek tűnik a nagyit elkülöníteni, minthogy több millió aktív dolgozó függeszze fel a tevékenységét.

[ Szerkesztve ]

(#1804) snecy20 válasza Azie (#1801) üzenetére


snecy20
veterán

Cukrosliszten, egész pontosan. :}

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#1805) t72killer válasza Meggyi001 (#1796) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

+a 75éves bácsi/néni még simán játszhatna 10évet a kisunokájával, sok-sok boldog emléket hagyva. És nem mellesleg, vigyázhat is a kicsikre, segítve a mókuskerékben rohanó gyerekeit. Nagymamám 98évesen halt meg, nagyapám 92évesen: ha ők 75-78 éves korukban mennek, mert vmi barom olasz vagy németo.-ban baszik a nagyvilágba és teletüsszögi a tömegközlekedést a sz.rjaival, felbecsülhetetlen értékű éveket veszített volna a család.

#1800: ha a nyugat európai fiatalnál önzőbb és rövidlátóbb élőlényt keresel a bolygón, kb le kell menned a vírusok-baktériumok szintjére. Legelső helyen a gigantikus szuperegó, neki minden jár és mindenki más le van sz.rva, még egy k.va maszkot se képes felvenni, tüncikére nem elmenni - hiába menthetne meg ezzel emberéleteket.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1806) pilóta válasza envagyok (#1789) üzenetére


pilóta
nagyúr

Ez egy öngerjesztő folyamat sajnos. Ha a helyi dúcse (Orbán, Putyin vagy Merkel, tökmindegy) nem tenne eltúlzott intézkedéseket, akkor kikezdené a sajtó. Minden halálesetért őt tennék felelőssé, ezért aztán ilyen szép, látványos intézkedéseket tesznek. Nem azért mert kell, hanem azért, mert vigyáz a hírnevére.

Valójában ha megnézzük a halálozási statisztikákat, az olasz esetek átlagéletkora 81 év!
Vagyis biztosan van olyan, hogy a 25 éves élsportoló meghal ebben, de az a kivétel, ami erősíti a szabályt kategória, nem ő a veszélyeztetett csoport.
Akik meghalnak, nagy eséllyel egyébként is meghalnának, csak nem koronavírusban, hanem influenzában és szövődményeiben. (Mint ahogy halnak ezrével most is, 2019-ben és 2018-ban is, meg mehetnénk vissza az időben tetszőlegesen, csak az nem koronavírus, ezért a közvetlen hozzátartozóikon kívül senkit nem érdekel, főleg nem egy újságírót.) Tehát ők a veszélyeztetett csoport, ők jellemzően kórházakban vagy idősek otthonában tartózkodnak, azokat kellene minden erővel védeni, fertőtleníteni óránként, látogatási tilalom, vesztegzár, miazmás, vagy ha otthon van, akkor ellátni élelemmel és nem menni a közelébe pár hétig, rázárni az ajtót, tanuljon meg a mama skypeolni.

De aki nem tartozik a fenti veszélyeztetett csoportba, az ha el is kapja (rengetegen el fogják), azok vagy észre sem veszi, vagy lábon kihordja enyhe tünetekkel. Azok fognak megbetegedni, akiknek legyengült az immunrendszerük. Rajtuk a kézmosás se segít, mert máshogy fogják elkapni, nem kézen keresztül.
Vagyis nem a rendezvényeket kellene betiltani, hanem az immunrendszert erősíteni, (pl. C és D vitamin pótlásról gondoskodni stb.) Az sokkal nagyobb eséllyel állítaná meg a járványt, mint ezek az intézkedések.

Aki él és nem boldog, az téved!

(#1807) Lauda


Lauda
félisten

Mai tapasztalat a helyi kórházból, hogy mekkora vicc ami folyik. Nálunk a sűrgősségi egy térben van több szakrendeléssel. Az utcáról két fotocellás ajtón jutsz be a kórházba, a belsőt az őr nyitja. Megkérdezi hova mész, majd továbbenged, ez eddig frankó, bár értelme semmi sincs. A sűrgőssére vezető ajtón simán bemegyek, kutya nem szól hozzám, balra látok valami sűrgősségi szűrés helyiséget, jobbra fehér paraván a fal mellett, megyek a dolgomra. Bejutva az orvoshoz a kérdés, hol a szűrős papírja? Nekem olyan nincs. Akkor menjen vissza a szűrésre és jöjjön a papírral, addig nem vizsgálnak meg. Mutatják azt a helyiséget, amit írtam, a sűrgősségi szűrőt. Ez a szűrő egy kb 2x2m helyiség, ajtó kitárva, bent egy hölgy, számítógép. Odamegyek, a csaj ott a szűrőben kétpofára tolja az ebédet. :Y Mondom miért jöttem. Azt mondja, akkor maga beszökött!! Hallod, beszöktem. :F Mondom neki, hogy szöknék be, amikor simán bejöttem és a kutya nem szólt hozzám, nem állta utamat. Következzen a szűrés. Köhög, láz, orrfolyás? Nincs. Járt-e külföldön az elmúlt két hétben? Nem. Mikor született, neve, itt írja alá, aztán kezembe nyomja a papírt. De ennyi. Se hőmérés, se semmi. Egy fecni bemondásra. Azzal vissza az orvoshoz. Megnyugodva elveszik és csinálják amiért jöttem. Annyit vettem észre, hogy több kézfertőtlenítő gép van a falon és volt is bennük cucc. Máskor van, hogy üresek. Az eü dolgozók egy részén van maszk, de több amin nincs. Valahogy nekem az jött le, hogy ez egy nulla, szarnak bele. Pedig nem egy kis kórház és még a város és a kórházvezetés is kormánypárti, szóval sok mindenre nem lehet ezt fogni. Nem igaz, hogy még egy hőmérőt se tudnak odatenni, mert így simán bemegyek 40 fokos lázzal is és mindenki nyugodt, mert van szűrős papírom. :U

[ Szerkesztve ]

(#1808) #22743424 válasza azbest (#1803) üzenetére


#22743424
törölt tag

Mutassatok már nekem egy olyan egészségügyi intézményt ahol külön egy személyes kórtermek vannak, külön mellékhelységgel , külön mosdási lehetőséggel. Az egész egészségügyi rendszer nem ilyen világjárványra épült. Nem csak itt sehol a világon.Persze, hogy vannak hiányosságok az egészségügyi rendszerben sztem ezt senki nem vitatja. Jó lenne ha levideóznák a kórtermet . Egy teszt kb fél nap alatt készül el, addig is ott volt az a fertőzött személy. Azt meg, hogy az esetleges új érkezőket oda rakják a régiek közé azt meg nem hiszem el.

(#1809) t72killer válasza pilóta (#1806) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Add azért hozzá, hogy a két leggazdagabb, legjobban működő olasz tartománynak kell megküzdenie szumma 1000 körüli súlyos esettel. Tényleg panaszkodnak, hogy erejük végén járnak, de feltételezem még mindenkinek jut lélegeztetőgép, amire Mo.-gon nem vennék mérget. Márpedig a 20-40évesek közül nem 1-2 szorul lélegeztetőgépre - avagy focigazdaságban várhatóan elég sok lesz a "kivétel":(.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1810) pilóta válasza Lauda (#1807) üzenetére


pilóta
nagyúr

Ez is azt mutatja, hogy aki kicsit is ért hozzá, az szarik rá, mert tudja, hogy nincs mitől féljen. Aki meg az indexről meg blikkből tájékozódik, az retteg ezerrel...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#1811) Meggyi001 válasza azbest (#1803) üzenetére

Természetesen el kell fogadjuk, mert más választásunk nincs. Kitolni viszont ki tudjuk tolni kicsit, ha csak pár évvel is. A lehetőségek adottak, ki kellene használni, csak az emberek nem használják ki....

Na, megy az operatív törzs az M1-en, novellát olvasnak fel épp.....a mad max mai változatát....

https://gamergep.hu/

(#1812) pilóta válasza t72killer (#1809) üzenetére


pilóta
nagyúr

De akkor hogy jön ki a 81 éves átlag? Vagy van egy 2000 éves halott, a többi mind huszonéves?

Aki él és nem boldog, az téved!

(#1813) Graphics válasza azbest (#1803) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Amúgy ez számomra is rejtély, hogy akkor most a kórterembe bedobnak vki mellé... Neki +, én meg várnám mondjuk hogy mi az eredmény, addigra lefertőz....

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#1814) Lauda válasza pilóta (#1810) üzenetére


Lauda
félisten

A bergamói kórház orvosának a véleményét olvastad? Ha nincs mitől félni, akkor ott mitől vannak ilyen állapotok?

[ Szerkesztve ]

(#1815) astorre19 válasza Lauda (#1814) üzenetére


astorre19
aktív tag

Biztos azt gondolja az olaszok is az index miatt csapnak csak ekkora hacacárét,amúgy nem tudnák hová tenni a pénzt amibe ez az egész kerül meg még kerülni fog.

Battletag: SHADOWDRAGON#26677

(#1816) #95561216 válasza pilóta (#1810) üzenetére


#95561216
törölt tag

Tudod van aki nem csak a saját szaros seggét félti, hanem van úgynevezett családja.

(#1817) Graphics válasza pilóta (#1812) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Hm? Mi nem érthető a 81 éves átlagéletkoron?

"Vagyis nem a rendezvényeket kellene betiltani, hanem az immunrendszert erősíteni, (pl. C és D vitamin pótlásról gondoskodni stb.) Az sokkal nagyobb eséllyel állítaná meg a járványt, mint ezek az intézkedések."

Ja, ha ez lenne a csodaszer... Akkor nem lenne miről beszélni... Biztos ez állítja meg a járványt :U a C-vitamin... Hogy erre nem gondoltunk :D

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#1818) pilóta válasza #95561216 (#1816) üzenetére


pilóta
nagyúr

Leírtam az előbb, hogy azokkal mit kell tenni...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#1819) pilóta válasza Graphics (#1817) üzenetére


pilóta
nagyúr

Magyarázd el légyszi, hogyan jön ez ki, akkor, ha rengeteg a huszonéves halott.
Vagy nem rengeteg a huszonéves, vagy 150 év felett vannak sokan. Nem bonyolult ám átlagot számolni, vagy az egyik, vagy a másik az igaz.

Aki él és nem boldog, az téved!

(#1820) Rive válasza t72killer (#1809) üzenetére


Rive
veterán

..de feltételezem még mindenkinek jut lélegeztetőgép...

Ne feltételezd.
A magyar, kivonatos változat.
Magyarán, úgy nagyjából azóta 'priorizálnak' ott, amióta megugrott a napi halálos esetek száma, illetve beállt a kritikusoké.

Ui.: hangsúlyoznám, a magyar az erősen kivonatos változat. A durva részeket hagyták ki... :(

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1821) azbest válasza #22743424 (#1808) üzenetére


azbest
félisten

Neked minden kommentedből az süt ki, hogy mindig is lerohadt volt az egészségügyi rendszer, s minden csak a szokásos. Meg mindenütt a világon ilyen.

Amúgy nem. Nem mindenütt ilyen. Ez a magyar igénytelenség.

(#1809) t72killer
krónikus beteg a fiatalabb korosztályban is akad. De aki eleve beteg, nincs immunrendszere, annak alapállapotban el kell különítve lennie, mert attól is meghal, ha ránéz valaki.

És valóban nem egyszerű több millió időset és krónikus beteget megvédeni. De ha a másik 75%-ot zárják be, akkor leáll minden és tényleg üresek lesznek a polcok, szakadozni fog bármilyen ellátás, nem lesz pénz nyugdíjra. Amúgy most is csapatják az idős hölgyek a város túrát, jó elmenni a csajokkal sétálgatni, beszélgetni a postán. :U
Közben meg munkahelyemen szinte mindenki home officeban maradt, biztos ami biztos. Én is, már előre egyeztetve, mert a főnök szerint veszélyes, hogy budapesten jártam...

[ Szerkesztve ]

(#1822) Micsurin válasza t72killer (#1809) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Olvasd el a Reddit linket végre... Náluk sem jut mindenkinek gép. :U

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#1823) Polllen válasza KAMELOT (#1774) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ezt szerintem érdemes lenne átgondolnod.

A pékek és hentesek nem szerződtek veszélyes munkára, ahogy a bolti eladók, fuvarozók (legyen az áruszállítás vagy házhoz) sem. Mi alapján "kellene" nekik dolgozni, amikor másoknak nem szabad?

Mert ha ők nem dolgoznak, akkor nem lesz friss kaja és/vagy aki eladja és/vagy aki kiszállítja.

Pontosan erre kérdeztem rá nálad, hogy ki dönti el, mi az alapszolgáltatás és erre jössz az emberélettel. Minden ember élet egyformán fontos.

Illetve azt ugye tudod, hogy olaszban még az éttermek sem zárnak be, ha tudják biztosítani, hogy az emberek 1 méteres távolságot tarthassanak.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#1824) pilóta válasza Graphics (#1817) üzenetére


pilóta
nagyúr

Pedig gondolhatnál rá. Miért mindig tél végén vannak a járványok, sose augusztusban? Eléggé nyilvánvaló: mert akkor bárki nagy mennyiségben hozzájut D vitamnihoz (30 perc napozás nyáron, kb. 20000 Ne D-vitamint termel), C-vitaminban gazdagabb gyümölcshöz-zöldséghez, még az is, aki nem figyel a helyes táplálkozására. Januárra viszont a lakosság nagy része kifogy a tartalékokból, legyengül az immunrendszere, olyankor tudnak terjedni a járványok. Ennyire egyszerű ez...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#1825) Graphics válasza pilóta (#1824) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Januárban ott a vödrös narancs :D oszt mégis van betegség...

Szerintem azért az időjárásnak is jelentős szerepe van ebben, nem lehet rákenni a multivitamin hiányra.

Lehet van szerepe, de megelőzni nem fogja... Esetleg az erősebb immunrendszer hamarabb kilábal egy új vírussal való találkozás után...

Mivel az én rövid eszem szerint a testünk nem tud semmit a koronavírusról, max akkor, amikor bekerült oda... Onnantól beszélgethetünk arról, milyen hamar gyógyulunk fel, ez meg már az immunrendszeren fog múlni.

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#1826) azbest válasza Polllen (#1823) üzenetére


azbest
félisten

"A pékek és hentesek nem szerződtek veszélyes munkára, ahogy a bolti eladók, fuvarozók (legyen az áruszállítás vagy házhoz) sem. Mi alapján "kellene" nekik dolgozni, amikor másoknak nem szabad?"

Jó hogy szóba hoztad. Vannak olyan épületek, munkakörök, ahol kötelező kijelölni embert és katasztrófa esetén szolgálatba állni. Például a kollégiumi portás is be van "sorozva", onnan ismerem. Különböző gépkezelők, de akár fuvarozók is lehetnek így. Konkrétan a járműpark is mozgósítható. Vagy éppen olyan alapvető terméket gyártó cégek munkatársai is. Nem tudom pontosan mire terjed ez ki, de létező dolog.

[ Szerkesztve ]

(#1827) papaya válasza pilóta (#1824) üzenetére


papaya
senior tag

Ennyi, meg is vagyunk, zárható a topic. :CÍrd meg légyszí az olaszoknak is. Köszi

[ Szerkesztve ]

(#1828) dangerzone válasza pilóta (#1806) üzenetére


dangerzone
addikt

Egyetértek a véleményeddel. Én is úgy látom, hogy sok intézkedés a média nyomása, illetve a közvélemény miatt történik az országokban, nem pedig a tényleges veszély miatt.

Persze a koronavírus fertőzőbb; mint az influenza; az eddigi adatok alapján, emellett még sok az ismeretlen az egyenletben, és sajnos nagy gond, ha egyszerre többen kerülnek az intenzív osztályra, mert egyszerűen az egészségügyi rendszer ezt nem bírja, de én továbbra is a számoknak hiszek!
Minden évben majd félmillió influenzás van Magyarországon, és több, mint 10.000-ren halnak meg benne. Ennek a töredéke tapasztalható világszerte a koronavírusos megbetegedésektől.

Szóval persze, fő az elővigyáztosság, élljen a kézmosás meg a c-vitamin (szóval semmi újdonság), meg valahogyan meg kell próbálni a terjedést megállítani, de túlzottnak érzem a pánikot, ami hosszú távon csak többet árt, mint használ, ha a gazdasági, szociális hatásokat is belevesszük.

Közeledik a tavasz, jönnek a 25-30 fokok talán már áprilisban, aztán remélhetőleg hamar lecseng a járvány. Szóval a globális felmelegedés megmenthet minket... :)

[ Szerkesztve ]

(#1829) Azie válasza Graphics (#1825) üzenetére


Azie
őstag

időjárásnak? [kizárt]
https://www.youtube.com/watch?v=yvhU2UyRv-Q

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#1830) t72killer válasza pilóta (#1812) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Olvastad, amit írtam: ott még nagyjából* mindenkinek jut lélegeztetőgép, és ahogy Lauda kolléga írja a corriere-s cikk alapján: a dokik bizony "elaltatják" az öreg pácienseket, hogy maradjon kapacitásuk a fiatalabb betegekre.

Itt nem arról van szó, hogy gyógyítható-e a betegség: a német statisztikák még kipihent, még bőségesen rendelkezésre álló erőforrásokkal csúcsszuperek. A kérdés sokkalinkább az, hogy mi lesz itt, ha ez a nyavaja a magyar eü-vel találkozik.

* #1822: elolvastam, jogos:R szval "minden fiatalabbnak jut:U"

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1831) Lauda válasza astorre19 (#1815) üzenetére


Lauda
félisten

Jah, azért mennek oxigénért a kórházba egy hét/tíz nap szenvedés után, mert nincs semmi gáz és mert kevés C és D vitamint szedtek. Katasztrófa hogy tudnak emberek ennyire demagóg szinten gondolkodni.

-----------------------------

Az időjárás sem fogja ezt megállítani egy német virológus szerint: Az évszakok váltakozása nem segít, nem lehet azzal számolni, hogy a nyári meleg megérkeztével lecseng a járvány.
- mondta Christian Droste, a berlini Charite egyetemi klinika vezető virológusa. [link]

[ Szerkesztve ]

(#1832) Rive válasza dangerzone (#1828) üzenetére


Rive
veterán

Maj' te is szólj, ha láttál olyan influenzát, amelyik az észlelt betegek tizedét lélegeztetőgépre küldi 3-5 hétre.

Ja, olyasmi csak egy volt, az is régen. :U

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1833) t72killer válasza Lauda (#1831) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Gyakorlatilag ez az alibi a karanténtörekvések és az alap higiéniai szabályok leszarása mögött. Inkább bizonygatom a monológom, de b.szok otthonmaradni köhögős-göthösen, boltban szétkenem a taknyom mint eddig, stb - de tutinekemvanigazam.

#1828: olaszországban egy 15M lakosú régióban a járvány első 2 hetében 2-3x annyi embert ölt meg a kór, mint a kontinens összes terroristája az elmúlt 10év alatt egész €urópában. Végülis miaznekünk, nem is értem a médiahisztit...

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1834) wjbhbdux válasza t72killer (#1809) üzenetére


wjbhbdux
veterán

aki dohányzott most meghal, ennyi, rá volt írva a dobozra.

/s

(#1835) gt0618 válasza pilóta (#1824) üzenetére


gt0618
tag

Azért ez a 20 000 NE /fél óra napsütésből durván távol van az igazságtól...és még ami igaz belőle, az sem mérsékelt égövön...valóban segít az immunrendszeren (talán), szóval télennyáron pótolni ér...napsütés+étel esélytelen, ha valaki mégis ezt állítja nyugodtan ott lehet hagyni akkor is ha professzor

C-vitamin is a rumon élő tengeri hajósoknal volt inkább hiány, aki ma normál étrenden él, annál aligha jelentős

Sajnos nem ezért vannak járványok tél végén, ha ilyen egyszerű lenne akkor télen tartanánk a nyári szünetet és problem solved...

(#1836) Rive válasza Lauda (#1831) üzenetére


Rive
veterán

A szezonális jelleg pillanatnyilag afféle utolsó szalmaszál.
Van olyan 'megfázás' amelyik szezonális jellegű, de van, amelyik nem.
Az, hogy ez milyen, nem ismert jelenleg.

Mondjuk vannak olyan helyek, ahol már elég jó idő van, mégis terjed. Pl. a spanyol helyzet (20-25 fok nappal) nem túl biztató.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1837) KAMELOT válasza #22743424 (#1808) üzenetére


KAMELOT
titán

Ebből is látszik nem jártál németben.
Hannover.... Szobában 2 beteg akiket egy fallal bármikor el lehet különíteni, minden ágyhoz külön tv, amin lehet nézni akármit. Telefon, állítható ágy, 6 betegre 1 ápoló aki állandóan felügyel. 2 beteg / 1 szoba / 1 közös zuhanyzó megfelelő fogantyúkkal ellátva. Pár dolog az ottani helyzetről. Osztályvezető orvos magyar!!! Csókolom.

Szlovák helyzet [link]

[ Szerkesztve ]

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#1838) #22743424 válasza azbest (#1821) üzenetére


#22743424
törölt tag

Ja, látszik az egész világ, hogy fel van készülve az ilyen esetekre. Gondolj már bele ha esetleg kiengéd őket a folyosóra ahol egy fertözőtt beteg simán meg tudna fertőzni egy nem fertőzöttet. Nem értem mit értesz szokásos alatt? Direkt írtam, hogy vannak hiányosságok. Ez nem egy szanatórium vannak bizonyos szabályok amiket be kell tartani.Írtam direkt videozzák le a kortermet és tegyék fel a netre. Mert így csak tovább folyik a szálykarate.

(#1839) pilóta válasza gt0618 (#1835) üzenetére


pilóta
nagyúr

Talán segít az immunrendszeren? Ne haragudj, de eléggé ismert orvosi tény, hogy a magyar lakosság erősen D vitamin hiányos a téli hónapokban (bármelyik gyakorló orvos megerősiti, ha megkérdezed, de még a wikipédián is fenn van). Az is eléggé ismert tény, hogy a D vitamin kulcsfontosságú az immunrendszer műdödéséhez. Talán segít? Bakker, százezer százalék biztosan, nem talán...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#1840) Lauda válasza KAMELOT (#1837) üzenetére


Lauda
félisten

Ennek semmi jelentősége nem lesz, amikor egy szobára majd tíz beteg jut és tökig lesz a sűrgősségi osztály is.

(#1841) KAMELOT válasza pilóta (#1839) üzenetére


KAMELOT
titán

Szlovákia és ausztria....
Olaszból hazatérőknek kötelező telefonon jeletkezni és 2 hét otthoni karantén!!!!
Ha a 60 milliós olaszt lezárták akkor MO is letudják. Szerintem hamarosan Szlovákia is karantént hirdet ki.

[ Szerkesztve ]

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#1842) the_mad válasza pilóta (#1839) üzenetére


the_mad
aktív tag

Védőital. Sör. És még a vesekövet is intézi. :D

Nem, B vitamin van benne. Nem szóltam.

[ Szerkesztve ]

“God made men, but Sam Colt made them equal.”

(#1843) Polllen válasza azbest (#1826) üzenetére


Polllen
nagyúr

Igen, de az az eddig ismert katasztrófa helyzetekre vonatkozik. Egy ilyen mostani helyzet tuti nincs benne a protokollban. Mármint fertőzésre biztos van protokoll, de az most ide is jó lesz? :F

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#1844) t72killer válasza the_mad (#1842) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kicsi az alkoholtartalma, a vírus megöléséhez 60% kell ;]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1845) omfgk


omfgk
addikt

A spanyoloknál már közben 1600 felett.

2 nap alatt majdnem 1000 új eset.
Elkezdtek tesztelgetni végre...

Nekünk sem ártana.

[ Szerkesztve ]

(#1846) Pist@bácsi válasza dangerzone (#1828) üzenetére


Pist@bácsi
őstag

Ezeket a számokat honnan veszed?
500.000 -ből 10.000 az 2%. Ezzel szemben a valóság 0.1% De az 500.000 sem igaz.
Úgy szokott lejönni a hírekben, hogy influenza szerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, ami nem ugyanaz, hogy igazoltan influenzás.
Enyhe esetekben nem végeznek vírusvizsgálatot, így az nem minősül igazolt esetnek.
Aki tanul vagy dolgozik az így is elmegy az orvoshoz ha igazolás kell arra a pár napra.

(#1847) gt0618 válasza pilóta (#1839) üzenetére


gt0618
tag

A wikipédia nem szakmai forrás...még ami annak tekinthető az is árnyalandó a vizsgalat metódusa szerint (2013 előttiek eleve kétségesek)...még egy sima statisztika sem feltétlenül az, így igen, TALÁN segít...nem százezer százalék...az h valami ismert nem jelenti h igaz...nem kulcsfontosságú, ezt hangsúlyozni csak önjelölt szakértők szokták, ez nem ment meg senkit, csak adalék a többi mellé, nem szabad túldimenzionálni

Valóban Dvitamin hiányos az összes mérsékelt égövön élő ember, így pótolni érdemes, de a 20 000NE/fél óra napozással orbitális túlzás...bárcsak igaz lenne

A vírussal kapcsolatban pedig inkább a valóságnak megfelelő stratégiákkal kellene foglalkozni...úgymint a fertőző forrás elszigetelése--ez a hajó elment, de legalább aki beteg/kontakt, maradjon otthon...kórokozó elpusztítása--ez lenne a kézmosás, felületfertőtlenítés, gyógyszer meg nincs kb....terjedési közeg módosítása--majd talán az időjárás javít vagy nem, bizonyos maszkok, nagyobb személyes távolság tartása vagy a találkozási pontok ritkítása (mint karantén, rendezvények , tömegközlekedés kerülése)....a fogékony egyedekkel annyit lehet tenni, hogy ne legyengült állapotban találkozzanak a fertőzéssel (a vitaminok, étkezés, egyéb betegségállapotok kordában tartása, túlhajszoltság felfüggesztése stb), aki még nem kapta el, az ha találkozik a vírussal ,elkapja, ha nincs rossz állapotban, simán átvészeli

(#1848) Fecogame válasza omfgk (#1845) üzenetére


Fecogame
veterán

:Y

Egyébként feltűnk valakinek, hogy Indiában miért ilyen kevés a fertőzött? Vagy ott csak simán nem vizsgálják, és azért?

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#1849) Azie válasza KAMELOT (#1841) üzenetére


Azie
őstag

végülis ha körülöttünk mindenki lezár, akkor az olyan, mintha mi zárnánk le...
"kuss, így szoktam lezárni", avagy nem rossz megoldás, csak másra jó.

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#1850) Azie válasza Fecogame (#1848) üzenetére


Azie
őstag

törökország szintén zenész. :(

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.