Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1301) freeknight válasza llax (#1299) üzenetére


freeknight
őstag

+mindenki

azért valami statot megnéznék az olasz halottak életkor lebontását illetően. Amit még szeretnék tudni, de ezt tényleg nem láttam sehol, az az intenzív osztályon kikötöttek életkor eloszlása. Ez ugye nekünk az 55 szabad intenzív ágy országában elég fontos infó lenne.

(#1302) #95561216 válasza freeknight (#1295) üzenetére


#95561216
törölt tag

Az olasz Európa legöregebb nemzete, és van pénzük, hogy ne csak otthon ücsörögjenek egész nap. A halottak átlagéletkora 81 év Olaszországban.

(#1303) Vesa


Vesa
veterán

Mondjuk már most látszik, milyen szinten van gond az egésszel itthon.

"..a koronavírusos iráni, negyedéves SOTE-s gyógyszerészhallgató csoporttársait nem tesztelték le a Szent László kórházban, ahol önként jelentkeztek. Az egyetemista szerint a csoporttársaival 3 és 6 ágyas szobákba kerültek, hiába kérték, hogy amíg van rá lehetőség egymástól is különítsék el őket, a kórházban azt a választ kapták, hogy erre nincs elég hely, ezért most 2-5 embert helyeznek el egy kórteremben.

Pozitív lett annak a társuknak a mintája, aki egy 6 ágyas kórteremben, többekkel együtt várta az eredményeket. Őt szombat este 11 körül különítették el, az új esetet pedig vasárnap reggel a kormány is megerősítette. Forrás"

Fentiek alapján esélyes, hogy sikerült kórházi körülmények között fertőzésveszélynek kitenni azokat is, akik addig még nem kapták el. Parádés! Fejetlenség látszik itt annak ellenére, hogy volt 2 hónapjuk felkészülni.

A tudomány a valóság költészete!

(#1304) Ringman válasza Vesa (#1303) üzenetére


Ringman
nagyúr

Fentiek alapján esélyes, hogy sikerült kórházi körülmények között fertőzésveszélynek kitenni azokat is, akik addig még nem kapták el. Parádés! Fejetlenség látszik itt annak ellenére, hogy volt 2 hónapjuk felkészülni.

ahogy hofi megmondta:
Felkészültünk a télre, csak a hóra nem számítottunk

(#1305) Feketelaszlo válasza t72killer (#1289) üzenetére


Feketelaszlo
senior tag

Zárt ajtós is volt, kellett hozzá 22 focista meg kb. 40 fő személyzet, nagy bumm. Érdekes, hogy ezen van mindenki kiakadva, mikor a szomszédjukban meg 200 fővel kerékpárversenyt rendeznek, amit kísér egy 500 fős karaván, minden nap több ezer nézővel és végigjárják az összes francia hotelt Párizstól Nizzáig. Sőt, a szervező még ki is találta március elején, hogy mivel néhányan lemondták a versenyt és az olaszok most úgy sem rendeznek semmit mindenki nagyobb létszámmal versenyezhet.
Melyik kockázatosabb? Kb 0,00045%-os penetráció mellett a 2 órás labdarúgómeccsnek vagy 0,00009% mellett egy 5 napon és több ezer kilométeren át tartó tömegrendezvénynek?

(#1306) Meggyi001

Lehet volt már, de ebben én olvastam pár új dolgot: Hogy néz ki a gyakorlatban a karantén?

https://gamergep.hu/

(#1307) Meggyi001

Akinek nem hiteles az "Ázsiába szakadtam" youtube videói, azok kérem kérem ignorálják ezt a hozzászólásomat. Komolyan, ebből ne legyen itt off áradat. Aki meg szereti, nézze meg a mai új videóját, ismét mond okos dolgokat! [link]

https://gamergep.hu/

(#1308) syberia


syberia
veterán

https://howbad.info/

(#1309) Feketelaszlo válasza Vesa (#1303) üzenetére


Feketelaszlo
senior tag

Ez meg a másik véglet, vajon mit gondoltak; miért küldik őket haza, mikor önként be akartak vonulni? A koronavírusos karantén alapvetően egy fertőzésveszélyes övezet. Ki gondolta volna? :DDD
Nem is értem, hogy gyógyszerész hallgatóként hogy lehetnek ennyire buták és önzőek. Annyira logikus, hogy amíg tünetmentes valaki maradjon otthon, ha meg betegnek érzi magát akkor szépen megvárja, míg a fertőzésveszélyes szállításra felkészített mentő érte jön, nem pedig összefogdossa a köztereket és tömegközlekedést kórházba menet. Még ha a rendelőbe járáshoz és közvetlen ellátáshoz hozzászokott nyugdíjas elköveti azt a bakit, hogy koronavírus gyanúval jelentkezik a recepción vagy a háziorvosnál azt megértem, de így...

(#1310) Parci válasza freeknight (#1301) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

pont ugyanezen gondolkodtam én is tegnap, hogy az lenne a fontos stat, ahogy akiket súlyos esetnek minősítenek, ott milyen az életkor-megoszlás. de azért elnézve, hogy 10% körüli-fölötti a súlyos esetek aránya (amiből persze nem mind igényel lélegeztetőgépet), elég hamar kifuthatunk a szabad kapacitásból :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1311) Soulfly842 válasza llax (#1299) üzenetére


Soulfly842
addikt

Korábban volt erről szó és valakinek volt egy jogos felvetése: ezek magasabb anyagi jólétben élő jobb egészségi állapotban lévő idősekkel vannak tele javarészt. - így az itteni számokbol sem lehet feltétlen általánosítható konklúziókat kijelenteni.

Más téma: nagyon durvák a mai olasz számok :Y :(

[ Szerkesztve ]

(#1312) Ringman válasza Parci (#1310) üzenetére


Ringman
nagyúr

kínai adatok a lélegeztetőgép szükségességéről: [link]

(#1313) Spirit


Spirit
őstag

Erről mi a véleményetek? Több, mint 1 hónapos sztori, sok helyen belefutottam már.(google nem adja ki, duckduckgo-t használok)

(#1314) Parci válasza Ringman (#1312) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ebből számomra nem derül ki sok, 52 esetet vizsgáltak valamilyen 710-ből, akik intenzívre kerültek. a kérdés (bennem) inkább az, hogy az intenzívre kerültek életkora milyen eloszlású.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1315) Parci válasza Spirit (#1313) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerintem fake. de nem kell a kínai számokból kiindulni most már, itt van az olasz... :(

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1316) Toobee válasza Soulfly842 (#1311) üzenetére


Toobee
veterán

Néhány napja már elég hasonló az olasz növekedés. Szerintem csak a teszthiany miatt nem szabadultak el a számok. Furcsa, hogy már pár napja 1400 körüli új eset van. Gondolom ez a max, amit ki tudnak értékelni + néhány negatív. Nem lennék meglepve, ha 2000/nap lenne, aminek megjon az eredménye.

https://barbieripnk.hu/

(#1317) snecy20 válasza Parci (#1314) üzenetére


snecy20
veterán

Egy 100 éves ember kigyógyult a vírusból

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#1318) Vesa válasza Feketelaszlo (#1309) üzenetére


Vesa
veterán

Sehova nem akartak bevonulni, a vírustesztet szerették volna elvégeztetni, mert ez a felelősségteljes magatartás. De tovább megyek, mégcsak nem is az ő feladatuk lett volna, mivel kontaktszemélyek voltak egy már igazol beteggel, tehát régen hivatalból meg kellett volna csináltatni a tesztet.

Magyar egészségügy, hagyjuk már. WC papírt sem tudnak biztosítani, belegondolni sem merek, hogy egy esetleges tömeges tüdőgyulladás esetén mire lesznek képesek.

A tudomány a valóság költészete!

(#1319) llax válasza Soulfly842 (#1311) üzenetére


llax
senior tag

A hajók adatai kiindulásnak jók, az adatokat lehet korrigálni (jó közelítéssel). Kiegészíted a fiatalabb korosztállyal (témában alig érintett), a kórházakból tudod, az (átlagos) idősebbeknél milyen egészségi állapotok tartoznak a halálesetekhez.
Ilyen zárt, végletekig tesztelt környezetnél megbízhatóbb (kiindulási) adatokat máshonnét nem tudsz szerezni.

(#1320) emvy válasza Parci (#1315) üzenetére


emvy
nagyúr

Az olasz is totál káosz, nézd meg a dél-koreai adatokat, töredék halott ugyanannyi fertőzöttre.

Igazából a Diamond Princess az egyetlen igazán megbízható adat idáig.

while (!sleep) sheep++;

(#1321) t72killer válasza Toobee (#1316) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Azért feltételezem a tesztek 90%-a még mindíg negatív, azaz tizenvalahányezer teszttel végezhetnek naponta. Friss adatot nem találtam, Márc 2 ősrégi ezen az időskálán...

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1322) Rendo84


Rendo84
senior tag

Egész EU: 43 halott, Olaszország: 366 halott.
Igaz hogy kb 5000 a regisztrált fertőzött az EU-ban, Olaszországban pedig 7375, de %-osan jóval magasabb az elhalálozás az utóbbinál. Pedig nem a legszegényebb államról beszélünk!
Persze ott a legtöbb az idős az eu-ban, hogyne, de nem ennyivel!
Nekem nem kerek ez a történet...

(#1323) Parci válasza emvy (#1320) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igen, ez látványos. azt gondolnám ugyanakkor, hogy a halottak száma elég pontos adat mindenhol, a fertőzötteké lehet nagyon fals (akár egy nagyságrenddel is).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1324) emvy válasza Parci (#1323) üzenetére


emvy
nagyúr

Amit irtam lentebb, azt tovabbra is tartom, hogy ha a legmegbizhatobbnak tuno adatot (Del-Korea) veszed alapul (azert tartom azt megbizhatonak, mert naluk csinaltak a legtobb tesztet), akkor az ultimate para nem tunik realisnak (== rengeteg ismeretlen fertozott ember es nagy mortalitas egyszerre).

while (!sleep) sheep++;

(#1325) t72killer válasza Rendo84 (#1322) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Azt is add hozzá, hogy az olaszoknál korábban kezdődött a buli. Esetleg kínai susmusolósan jóval korábban?

Vmelyik korai brit esetből rémlik olyan sztori, hogy a tag február 12 táján kapta el, azaz február elején már jelentős számú fertőzött volt az olaszoknál. A bomba a mindenféle országok síszüneteivel robbant, uis mindenkinek é-olaszban kell rázni ilyenkor a s.ggét :(((

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1326) t72killer válasza AMD Power (#1296) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mekkora fizuval is csábítják akkor haza a németben-svédben letelepedett többezernyi humánerőforrást? Ha lölö zsírját le is csapolják, a focisták kétlem, hogy rendesen bekötnék neked/a melletted fekvő 60+os kidőlt dokinak az intubálócsövet.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1327) Rendo84 válasza t72killer (#1325) üzenetére


Rendo84
senior tag

A virológusok szerint 1-2% körüli halálozás várható, de ahogy telik az idő egyre több lesz az adat és szerintük vélhetően még 1% alá is bemehet. Olaszok 5%-nál tartanak most! :Y
Sok országban már szerintem elérték a napi több ezer mintavételt, szóval a nagyobb államok is el fogják érni lassacskán az 5000-10000 fertőzöttet, de ha tippelnem kellene, véleményem szerint a többi EU országban, a 2%-ot sem fogja elérni. Legalább is jelenleg nagyon ezt mutatja a jelenlegi tendencia.

[ Szerkesztve ]

(#1328) Parci válasza emvy (#1324) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem is kell egy tüdőgyusziban meghalni, de 50 intenzív ágy kevés lehet, ha sokan dőlnek ki egyszerre és mivel rohadt fertőző és senki sem immunis, sokan dőlnek ki. csak attól félek, hogy ahogy a bankból sem lehet egyszerre mindenkinek pénzt kivenni, úgy kórházba sem mehetünk egyszerre.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1329) Soulfly842 válasza Rendo84 (#1322) üzenetére


Soulfly842
addikt

Újabbak az estek, s nem a fertőzöttség kezdeti szakaszában történnek a halálesetek olaszországban sem. Egy, másfél hét múlva már magasabb lesz a halálesetek száma máshol is szerintem.

(#1319) llax

A leépültebb idősek sokszor szerintem nem a gazdagabb társadalmi elitből származnak, s akik ilyen hajókon kalandoznak ált. akkor mernek nekiindulni, ha jobb az egészségi állapotuk is. Az igaz, hogy jobb nem lesz.

(#1330) Feketelaszlo válasza Vesa (#1318) üzenetére


Feketelaszlo
senior tag

Szerintem elég egyértelmű, hogy egy új és ismeretlen vírus tesztje nem épp járóbeteg ellátás, mint mondjuk egy nemi betegség szűrés. Olyan nincs, hogy valakitől mintát vesznek de nem kerül karanténba legalább az eredményekig. Az, hogy ezt saját magának oldja meg otthon vagy kórházba fekszik két lehetőség (nem feltétlen a beteg választja meg), de ha valaki már volt olyan hülye, hogy saját lábon elmegy a rendelőig, akkor ne számítson arra, hogy egyhamar távozhat. Nyilván a kórház is hibázott, hogy elsőre elengedte őket (mentségükre legyen szólva: valószínűleg nem arra készültek, hogy megjelenik valaki az utcáról belépve és tesztelést követel), de attól még öntönkönszúrás amit a diákok csináltak.
Igen, részben azért is, mert a magyar egészségügy szar, de az 1 ágyas elkülönítés még külföldön is luxus, nem hogy itthon, ilyenre nem feltétlen lesz lehetőség, felesleges is bármi ehhez hasonlót vizionálni.

(#1322) Rendo84:
Volt már pedzegetve, az országonként eltérő halottkémi gyakorlatok is lehetnek felelősek az eltérésekért.

(#1331) t72killer válasza Rendo84 (#1327) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az olasz roham előtt számoltam Vuhan-on kívüli (=VIP betegellátás) haláleset/össz lezárt eset mutatót utoljára, az 1.5% körülire jött ki. Most ugye az olaszoknál épp beindulóban a nagyüzem, pár hét múlva lehet számolgatni.

Alapvetően dolog érdekes:
- elhunytak korfája, kórtörténete
- kórházi ellátást igénylők korfája, kórtörténete

Sajnos a balfék járvány-nemkezelés eredményeképp egész €urópában kb egyszerre számíthatunk a csúcsra, ami többszázmillió fertőzöttet (legyen pl a 740M-s populáció fele), többtízmillió különböző fokú kórházi ellátást igénylő beteget jelent. Azaz vérre menő harc fog folyni az utolsó lélegeztetőgépért, és a személyzet is hamarabb fog összeomlani, mint Vuhan-ban (ott ugye volt lehetőség külső segítségre, mivel izolálták a gócot). Ne legyen igazam...

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1332) KAMELOT válasza H1F0N1CS (#1205) üzenetére


KAMELOT
titán

Tesó durván írtad, de ez az igazság! Vakcina már megvan!!!!

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#1333) Stylerr válasza KAMELOT (#1332) üzenetére


Stylerr
addikt

"Tesó", nevetségesek ezek a konteók. :C

(#1334) emvy válasza Parci (#1328) üzenetére


emvy
nagyúr

(#1335) t72killer válasza Stylerr (#1333) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az én költeményenben hol a hiba:F?

Azt sem zárnám amúgy ki, hogy a járvány beindult természetes úton, aztán egyes szervezetek meglovagolták, átdobva a kórokozót pont oda, ahol profitálhatnak belőle. Nem lep meg, hogy É-Korea már a határ közelében lófráló tehénre is lő.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1336) Kuter válasza Rendo84 (#1327) üzenetére


Kuter
senior tag

Innen is lehet látni hogy hazudnak, főleg Kína. Nem mondják meg az igazat.Nem akarok vészmadár lenni de szerintem 2-3 hét múlva itt is harangoztak.
Ja hogy felkészültek ,hogyan? Magyar módra egy nagy rakás ......

Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?

(#1337) Parci válasza emvy (#1334) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

tényleg jó.

enyhe lefolyással két hét, durvább esetben 6-8 hét. az azért odab.sz.

egyelőre egy nagyságrenddel rosszabb a halálozási arány az influenzánál. érdekes, hogy szerintük nem fertőz annyira, az eddigi számok alapján háromszor fertőzőbb elvileg. az influenza az idei szezonban 560 ezer embert küldött kórházba amerikában és 46 ezren haltak meg benne.

szóval... :U

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1338) t72killer válasza Parci (#1337) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Így néz ki egy "enyhe lefolyású, lábon kihordott" eset, 25éves páciens esetén - háát, kösz, ha lehet inkább nem... Persze lehet vki megússza egy náthával.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1339) emvy válasza t72killer (#1338) üzenetére


emvy
nagyúr

Teljesen nem vagy komplett, hogy egy konkrét esetből extrapolálsz? Ha belinkel valaki egy leírást arról, hogy halt meg valaki sima influenzában, akkor onnantól az is ugyanilyen félelmetes lesz?

while (!sleep) sheep++;

(#1340) Kuter válasza Parci (#1337) üzenetére


Kuter
senior tag

Ha nem fertőzne annyira akkor mi a jó francért mossák fertőtlenítővel ,vegyvédelmi ruhában az utakat ,járdákat, autókat, meg mindent. Itt valami nagyon nagy kamu van a dologba ,szerintem.

Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?

(#1341) Meggyi001 válasza t72killer (#1338) üzenetére

Ez azért elég durva. Ezt durvára nem akarom elkapni! Hu, de rossz volt végig olvasni.

[ Szerkesztve ]

https://gamergep.hu/

(#1342) emvy válasza Kuter (#1340) üzenetére


emvy
nagyúr

A bizonytalanság miatt. Az influenza olyan, mint az autóvezetés: van egy elég nagy kockázata, de nagyon jól ismerjük, és emiatt nem annyira félelmetes. Erről meg vannak tippjeink, de mi van, ha hibásak, és a helyzet rosszabb, mint gondolnánk.

while (!sleep) sheep++;

(#1343) Viktoár válasza t72killer (#1338) üzenetére


Viktoár
addikt

A cikk első bekezdésében szerepel:

"A Daily Mail közölte most a visszaemlékezését, ennek szerkesztett változatát olvashatják.." :C

Nem mellesleg hol írja hogy enyhe lefolyású az eset? :F

Üdv:Viktor

(#1344) llax válasza Soulfly842 (#1329) üzenetére


llax
senior tag

"A leépültebb idősek sokszor szerintem nem a gazdagabb társadalmi elitből származnak, s akik ilyen hajókon kalandoznak"

Ez is simán hozzáigazítható a társadalmi átlaghoz (amíg a vírushordozók száma "szabad lábon" bizonytalan, addig a halottak száma már eléggé ismert).
Amit nehezebb korrigálni, az az intenzívebb tesztelésből következő korai felismerés hatása (időben megkezdett ellátás). + #1324 emvy Hasonló helyzet lehet Dél-Koreában.

(#1345) DarkByte


DarkByte
addikt

Exponential growth and epidemics

Kb. zanzásítva:
- Jelen trend szerint durván 16 naponta 10x-eződik a fertőzöttek száma
- Ha ez folytatódik 61 nap múlva kicsit több mint 100 millió fertőzött lesz (1.15-ös E*p mellett)

(#1346) Vesa


Vesa
veterán

Operatív magyar lóf*sz...

"A hivatalos tájékoztatás szerint az ötödik Magyarországon diagnosztizált koronavírusos beteget a fia fertőzhette meg. Azonban az idős férfi fia azt mondja, a bejelentés előtt több mint egy héttel a háziorvosa őt már beküldte a Szent László Kórházba koronavírus-gyanúval, ahol meg is vizsgálták, majd hazaküldték, de a megfelelő tesztet szerinte nem végezték el. Azóta az édesapja már nincs eszméleténél, édesanyját pedig karanténba helyezték."

KAMELOT
"Tesó", és ezt Te honnan tudod ilyen biztosan, hogy ki mered jelenteni? Konteó hívő vagy? Semmi nem igazolja a tervezettséget eddig.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1347) sittes79 válasza t72killer (#1338) üzenetére


sittes79
addikt

jó zsindex nemár fele nem igaz kb amit írnak...ilyet én is ki tudok találni :C

[ Szerkesztve ]

(#1348) Vesa válasza sittes79 (#1347) üzenetére


Vesa
veterán

Olvasol is, vagy csak trollkodsz? Ott van a cikkben a forrás, de belinkelem neked gyk. (Daily Mail)

A tudomány a valóság költészete!

(#1349) Vesa válasza Meggyi001 (#1341) üzenetére


Vesa
veterán

Megjegyzem, ez nem csak a vírusról szól, hanem ilyen egy komolyabb tüdőgyulladás. Nekem is volt, kétoldali, szóval tudom. Pontosan ilyen szarul voltam, mint amit a srác leír. Pedig az nem koronavírus volt, hanem Mycoplazma baktérium(szerűség).

A tudomány a valóság költészete!

(#1350) Vesa válasza DarkByte (#1345) üzenetére


Vesa
veterán

Na végre, egy értelmes videó! Köszönöm a megosztást! :C

Feketelaszlo
Akkor olvasgass, mert mint láthatod, egy random háziorvos is saját lábon küldi be a gyanús esetet. Pont erről a tipikus magyar fejetlenségről beszélek! Persze egyszerűbb az egyetemistát szidni, a leharcolt, szándékosan elcseszett és lezüllesztett egészségügy helyett (pontosabban azok helyett, akik ezért felelősek).

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.