Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1851) snecy20 válasza Fecogame (#1848) üzenetére


snecy20
veterán

Nem adnak a világ felé ki naprakész adatokat a harmadik világbeli országok, gondolom én.

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#1852) pilóta válasza gt0618 (#1847) üzenetére


pilóta
nagyúr

A wikipédia nem szakmai forrás, de találhatsz erre szakmai forrást is. Ez egyszerűen egy tény. Igaz. 100%-osan az, tanítják az orvosi egyetemen. Most ezzel vitatkozhatsz, a valóságon nem fog változtatni. Az is egy tény, akár írja a wikipédia, akár nem, hogy a D vitamin alapvetően fontos az immunrendszer rendes működéséhez. Vitathatod, de attól még élettani tény. Az is egy tény, hogy a vírusokat az immunrendszer tudja legyőzni, az egyetlen orvosi kezelés rá a védőoltás, de az is csak az immunrendszert "tanítja be", hogy mire reagáljon. Vagyis nagyon is létfontosságú, hogy az immunrendszerünk rendben legyen. Ezt pedig például a hiányzó D vitamin pótlásával tehetjük meg. Miért ne tegyük, ha megtehetjük?

Aki él és nem boldog, az téved!

(#1853) dangerzone válasza Pist@bácsi (#1846) üzenetére


dangerzone
addikt

Az influenzaszerű tünet, jogos, igazad van.

De nézzünk egy hihető statisztikát, világszerte.

Szóval évi 3-5 millió súlyos tünet az influenza miatt, 300-650.000 haláleset.

Mindezzel annyit akarok mondani, hogy komolyan kell venni a mostani koronavírus ügyet, de pánikolni azért még nem kellene (ugye a médiából csak ez folyik)

(#1854) Lauda válasza pilóta (#1852) üzenetére


Lauda
félisten

Látom ha egy konkrét, egyszerű, bár kényelmetlen kérdésre kell válaszolni, azt egyszerűen átugrod és tolod tovább ezt a C/D vitamin témát.

(#1855) dobolan válasza Pist@bácsi (#1846) üzenetére


dobolan
senior tag

Szerintem azt baromi nehéz megmondani, hogy hányan halnak meg influenza vírus miatt. Egyrészt szövődmény okozza a halált, másrészt ha legyengült immunrendszerű tüdő/keringési/szívbeteg eset nem kapta volna el a vírust, akkor meddig élt volna? Az utóbbi eseteket nem hiszem, hogy az influenzára fogják, mert csak az gyorsítja meg a halált.
Viszont most a koronavírusra mindent ráfognak, ha kiderül, hogy fertőzött volt a paciens. Lehet, hogy meghalt volna amúgy is 1 hónapon belül, de mivel fertőződött, így a korona ölte meg.
Szóval ezek a statisztikák nem ennyire egyértelműek, mint a közúti gázolás okozta elhalálozás (ami szerintem idén már sokszorosa a korona miatt meghaltak számának).
Sehol nem láttam olyan számot a koronavírussal kapcsolatban, ahol amúgy az alap halálozási rátát is figyelembe vennék, mondjuk a 70+ feletti fertőzöttek esetében. Lehet, hogy a 463 olasz halálesetből 150 amúgy is bekövetkezett volna, max a vírusfertőzés meggyorsította.

[ Szerkesztve ]

(#1856) pilóta válasza Lauda (#1854) üzenetére


pilóta
nagyúr

Bocsi, lemaradtam erről az egyszerű kérdésről, melyik lenne az? (tényleg, most visszaolvastam, és nem tudom, mire gondolsz)

Aki él és nem boldog, az téved!

(#1857) Vesa


Vesa
veterán

"Lakatos Tibor ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője azt mondta: "most érkeztünk el ahhoz az esetszámhoz, amikor már el kell gondolkodni korlátozó intézkedéseken." "

Ez a csávó pályát tévesztett és véleményem szerint, teljesen alkalmatlan a feladatra! Nem, nem most kellett volna ide elérkezni, hanem már akkor, amikor az Olaszoknál kitört a járvány! Ha már itt szétszóródott a cucc, akkor b*szhatjátok a korlátozásokat.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1858) Rive válasza Vesa (#1857) üzenetére


Rive
veterán

Nem triviális felfogni, hogy ennek a sz*rnak az észlelésében van három hét késleltetés, amiből az első kettő után (a harmadik hét: amikor már beteg, de még sima megfázásnak/influenzának hiszik) már fertőz.

Nem csodálkoznék, ha már feküdne egy-két (koronavírusos) tüdőgyuszis beteg itt-ott a kórházakban észrevétlenül.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1859) Lauda válasza pilóta (#1856) üzenetére


Lauda
félisten

A hozzászólásodra adott reakciómra.

(#1860) freeknight válasza Vesa (#1857) üzenetére


freeknight
őstag

Tegyük hozzá, hogy még csak gondolkodnak korlátozó intézkedéseken. :DDD

(#1861) pilóta válasza Lauda (#1859) üzenetére


pilóta
nagyúr

Légyszilégyszi másold már ide! Tényleg nem találom, hogy mire godnolhatsz. :R

Aki él és nem boldog, az téved!

(#1862) #95561216 válasza t72killer (#1844) üzenetére


#95561216
törölt tag

Csak túlzásba se vidd :D

(#1863) Rive válasza freeknight (#1860) üzenetére


Rive
veterán

Az olaszok is addig gondolkodtak, amig be nem sz@rtak :(

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1864) Azie válasza snecy20 (#1851) üzenetére


Azie
őstag

végülis töröko "csak" nato tag. gondolom semmi hatása nincs egy vírus által taccsravágott lakosságnak katonai szempontból

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#1865) Pist@bácsi válasza dangerzone (#1853) üzenetére


Pist@bácsi
őstag

Én nem állítom, hogy nem hihető. Nem találtam más forrásból pontos számokat (ettől még lehetnek), így nincs mit vitatni.
Ellenben ugyanabban a mondatban amelyikből a számokat idézed szerepel a "becsült" szó is. Tehát ezek sem vizsgálatokkal igazolt esetek. Ezzel így nehéz mit kezdeni.
Viszont akkor ezzel nem lehet szembe állítani a koronavírusos számokat, mert azok az igazolt esetekre vonatkoznak.

(#1867) dangerzone válasza Pist@bácsi (#1865) üzenetére


dangerzone
addikt

Az influenzás számoknál pedig a koronavírusos adatok sem sokkal hihetőbbek jelenleg, ahogy egy fórumtárs is írta, jelenleg akiben koronavírust találtak, ráfogják, hogy attól halt meg, pedig lehetett más betegsége is, lehet amúgy is meghalt volna.

Viszonyítási alapnak szerintem azért jó az általam linkelt adat. Nagyságrendekkel kevesebb koronavírusos fertőzött van ez idáig.

(#1868) Vesa válasza sasa134 (#1674) üzenetére


Vesa
veterán

"Miért, hogy gondolod? kiállt a járványügyi hatóság egy forgalmas kereszteződésbe és elkezdte random tesztelgetni az embereket, hátha talál koronavírusus fertőzöttet? "

Kb. igen!
Persze nem minden kereszteződésbe telepítettek ilyet, de a magyar vicchez képest ez egy másik létsík!

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1869) t72killer válasza dangerzone (#1853) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ha már így akarod hasonlítani: az olaszoknál 733 súlyos/kritikus eset produkál 463 halottat (tegnapi számok), németeknél 9 súlyos 2 halottat.

#1862: puhap.tschűek. Szerinted K-EU-ban miért nem bír gyökeret verni a vírus ;] ?

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1870) Pist@bácsi válasza dangerzone (#1867) üzenetére


Pist@bácsi
őstag

Az adatok még valóban koraiak (meg néhány ország esetében erősen kérdésesek), főleg, hogy a COVID-19 vége még messze van.
De szerintem becsült adatokat szintén becsült adatokkal kéne majd összehasonlítani.

Nemrég olvastam olyan számokat (az még a H1N1 -re vonatkozott és az USA-ban), hogy azokban az esetekben, ahol indokoltnak tűnt a vírusvizsgálat, végül az esetek 12-17%-ban (államonként eltérő mértékben) igazolódott, hogy valóban az volt. Ez nem halálozás, hanem megbetegedés. És nem a becsült 12-17% -a, hanem azoknak ami már volt annyira súlyos, hogy indokolta a vírusvizsgálatot.

(#1871) Vesa válasza OPiiPO (#1866) üzenetére


Vesa
veterán

Ez nem politika, javaslom, nézz meg közelről egy random kórházat (ok, a Honvéd kivételével, bár ott is csak egyes részlegek nyugati szintűek, azok is csak azért, mert adott esetben Amerikai katonákat kell ellátniuk, így azokat megfelelő szintre fejlesztették). Na de a többi...

Aztán nézd meg, milyen válaszokat ad a banya! Szerinte nem szükséges elkülöníteni a megfigyelteket! Ez egy orvos? Mit is jelent ez? Azt, hogy bevisznek 6 embert gyanúval, beb*sszák egy szobába őket, majd órákon át összekényszerítik őket. Ha később kiderül, hogy az egyik lelete pozitív, akkor sikerült kórházi körülmények között, tkp. szándékosan összefertőzni a másik 5-öt is, akik lehet, hogy egyébként nem voltak még fertőzöttek előtte. És ez a tiszti főorvos! (Káslerről nem is beszélve, aki szerint a 10 parancsolat majd megvéd) Politikát max Te látsz bele, ez az egész pont ilyen gáz lenne akkor is, ha a baloldal csinálná. Tök lényegtelen milyen oldalon áll egy alkalmatlan ember.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1872) blu79


blu79
addikt

A szomszéd románoknal is találtak 8 új beteget ... közöttük van egy terhes nő és 3 éves kislanya .. meg a férje és rokonok egy volt rendőrfőnökkel aki szintén fertőzött ... na meg van 19 büntetőügy folyamatba amiért nem tartották be a fertőző beteségekre vonatkozó szabályokat ...
Jelenelg 25 bizonyított beteg van

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »

(#1873) blu79


blu79
addikt

Meg olvastam az egyik oldalon hogy temesváron pár személyen alkalmazták az influenza ellen és a HIV gyogyszer kombinációját és a betegek 2-3 nap után negatív eredményeket produkáltak ... eredeti forrás : [link]

¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »

(#1874) myckey válasza blu79 (#1873) üzenetére


myckey
veterán

influenza + HIV -Elleni kotyvaléka, és hatott?
Érdekes :F :)

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#1875) #22743424 válasza KAMELOT (#1837) üzenetére


#22743424
törölt tag

Sajnos mi nem Németországban élünk ha nem Magyarországon. A németeknél már az alapellátás is egész más körülmények között zajlik. Ennek az egyik hozadéka az, hogy jobban fel vannak készülve az ilyen helyzetekre. A mindenkori kormányok felelőssége, hogy hagyták, hagyják így lezülleszteni az egészségügyet az elmúlt évtizedekben.Rengeteg orvos, ápoló hagyta el ezt az országot. Egy szóval nem állítottam, hogy jó ez ami van de jelenleg avval kell beérni ami van :R

(#1876) pilóta válasza pilóta (#1861) üzenetére


pilóta
nagyúr

Na most végolavstam az összes hozzászólásomat, és talán (de csak talán) arra utalhatsz, hogy nem válaszoltam arra a kérdésedre, hogy olvastam-e valami bergamói orvos írásását.
Elnézésedet kérem, hogy nem válaszoltam rá, akkor most válaszolok. Az akkori válaszom: nem. :D

De most rákerestem, hogy mi ez, és valami anesztes ki van borulva, mert sok a munka.
Háát, hogy hogy jön ez ahhoz, hogy erősítsük az immunrendszerünket, és szedjünk C és D vitamint, ha megversz se értem, de akkor megpróbálok érdemben reagálni rá.

Van ugye ez riport egy anesztessel. Eleve miért egy anasztest kérdeznek, miért nem egy pathológust, elvileg ő tudhatja, hogy ki miben halt meg, egy anesztes nem feltétlen, de lépjünk ezen túl. Magyarországon 10-15 ezren halnak meg átlagosan influenzában január-februárban a 10 millióból. Olaszokról nem találtam hirtelen adatot, de gondolom lakosságarányosan többen, mondjuk 80000-en (ebből elég sokat szintén lélegeztetni kell, meg elkülöníteni, meg vigyázni rá stb.). Koronavírusban az interjú idején volt kb 200 halott. Mit csinál ez a szegény anesztes olyankor, amikor jön a 80000 halott (már jött amúgy), ha a 200-tól így megborul? Én még azon sem lepődnék meg, ha ez egy kitalált orvos lenne, vagy valódi, de nem is készült vele interjú, vagy készült, de nem is így és nem is ezt mondta (ez utóbbira akár fogadnék is, egy újságíró minden lelkifurdalás nélkül csinál olyat, hogy kicsit kiszínezi a dolgokat, hogy jobban üssön).

[ Szerkesztve ]

Aki él és nem boldog, az téved!

(#1877) t72killer válasza myckey (#1874) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mind2 vírusölő cucc, de nem specifikusak.

#1876: öőő, most magadnak válaszoltál:)

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1878) myckey válasza t72killer (#1877) üzenetére


myckey
veterán

Értem hogy mire való, ez ok .
De legalább bepróbáltak valamit és ha már egy emberen segít, az is valami.
Hátha.... :K

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#1879) Rive válasza blu79 (#1873) üzenetére


Rive
veterán

Efféle koktélt már régebben is próbáltak valahol a távol-keleten: a kínaiak meg még a gyógyszerszabványokat is felfüggesztették ilyen jellegű próbálkozások kapcsán, de aztán eltűnt az ügy szem elől.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1880) pilóta válasza t72killer (#1877) üzenetére


pilóta
nagyúr

Igen, de nézd meg, az mire volt válasz, amire válaszoltam...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#1881) Vesa válasza pilóta (#1876) üzenetére


Vesa
veterán

Van pár tárgyi tévedsésed! A 80k esetszámról először leírod, hogy nincs pontos adatod, aztán végig tényként hivatkozol rá a számításban. De vegyük mégis feltételezett számként kiindulási alapnak. Az 80k halott éves szinten keletkezik, az egész országban és nem bizonyítottan az influenza miatt (ha megnézed az erről szóló beszámolókat, láthatod, hogy a statisztika nem úgy készül, hogy minden halottnál csinálnak vírus tesztet, hanem a szezonális flu időszakában megemelkedett halálozási esetszámból indulnak ki. Ami tehát nem jelenti azt, hogy minden halott a vírus következtében halt meg)! A jelenlegi 480 halott ugyanakkor 3 hét alatt keletkezett, egyértelműen és igazoltan a vírus miatt és lokalizáltan mindössze néhány kórházban, nem pedig országszerte! Ráadásul egy olyan járványban, aminek sajnos úgy tűnik, még csak az elején vagyunk.

Ráadásul elég sok virológus szakember elmondta már, hogy ez egyértelműen nem csak egy erősebb influenza!

A tudomány a valóság költészete!

(#1882) pilóta válasza pilóta (#1876) üzenetére


pilóta
nagyúr

Ja, a számokon ne lovagoljunk ha kérhetem, lehet, hogy nem 80000, hanem csak 20000 volt , de a 200-hoz képest még az is két nagyságrend...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#1883) #95561216 válasza t72killer (#1877) üzenetére


#95561216
törölt tag

Nem jó kifejezés a vírusölő, ezek nem magát a vírust támadják, hanem azokat a biokémiai folyamatokat, amelyekkel behatol a sejtbe, és/vagy ott a sejtet ráveszi saját genetikai kódjának lemásolására. Ezek viszonylag hasonló folyamatok, ezért lehet széles spektrumon is hatásos egy-egy szer, még ha nem is ugyan olyan mértékben.

Ha nem tudja magát reprodukálni a vírus, akkor csak nézeget magában, és megáll a fertőzés. Ezek nem baktériumok, nincsenek életfolyamataik, az sem egyértelmű, hogy egyáltalán élőlénynek lehet-e tekinteni. Ilyenkor még nem gyógyult a beteg, csak tünetmentes, megfertőzhet más, ilyen gyógyszereket nem kapó embereket. Innentől az immunrendszer dolga, hogy elpusztítsa, ha képes rá, és szerencsére a koronavírus esetén képes. De pl a HIV-et nem tudja elpusztítani, ezért azt nem gyógyítják, csak tünetmentessé teszik ezek a szerek, de a beteg továbbra is fertőzőképes marad.

(#1884) pilóta válasza Vesa (#1881) üzenetére


pilóta
nagyúr

Nem hivatkozok rá tényként, csak azzal számolok, mi mással számoljak? De mondj egy számot, hogy szerinted hányan haltak meg mondjuk 2015-ben influenzában olaszországban december vége és március eleje között? (ugye dec vége óta van koronavírusunk, és az influenzások döntő többsége is akkor van). Ezzel a számmal számoljunk akkor. Nem tudom mennyig fogsz mondani, de ha valósat, akkor fogadjunk, hogy nagyságrenddel több, mint koronavírusos...

[ Szerkesztve ]

Aki él és nem boldog, az téved!

(#1885) Vesa válasza pilóta (#1884) üzenetére


Vesa
veterán

Nincsenek egzakt számok! Éppen ez az, ami miatt az efféle összevetés egyelőre értelmetlen. Csak a járvány lezajlását követően lehet valamiféle közelítő arányszámot kapni. Flu esetén sincs egzakt szám, mint írtam, csak következtetések vannak a halálozások emelkedéséből számolva.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1886) Somatom válasza KAMELOT (#1841) üzenetére


Somatom
veterán

Jövő szerdán kezdenék és most elvileg hat hétre megyek. Nem tudom, hogy mi lesz, ha bekeményítenek és elkezdenek minket is cseszegetni. A francia A35 -ön, a német határnál múltkor kontroll volt. A rendőr belesett az autókba, majd intett, hogy tovább, vagy parkoló. Ez háromnegyed órás staut okozott. Mi lenne, ha mindenkit megvizsgálnának? Vagy, ott van Suben. Így is több Kilóméteres araszolás van, pedig csak szúrópróba szerű a kontroll. Egyrészről ránk oda kéne figyelniük, mivel potenciális veszélyforrás vagyunk. Másrészről viszont ez vékony jég és ha beszakad, akkor nem csak az áruszállítás, hanem mindenféle közúti közlekedés megbénulhat. Sőt! Pl. csomó erőműbe csak közúton történik a beszállítás.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#1887) pilóta válasza Vesa (#1885) üzenetére


pilóta
nagyúr

Oké. De azt azért tudjuk, hogy 200-nál jóval több?

Aki él és nem boldog, az téved!

(#1888) the_mad válasza #95561216 (#1883) üzenetére


the_mad
aktív tag

A HIV ugyanúgy blokkolható, mint bármelyik másik. Az vele a baj, hogy a CD4 helper antitesteket termelő sejteket átprogramozza, hogy saját magát reprodukálja a CD4 helyett. Amíg ezek a sejtek aktívak, addig mindig lesz vírus kópia, mert termelődnek. Ha ki tudnánk vonni a fertőzött sejteket az egyenletből, máris meggyógyítottuk a beteget.

“God made men, but Sam Colt made them equal.”

(#1889) Rive válasza the_mad (#1888) üzenetére


Rive
veterán

HIV ... Ha ki tudnánk vonni a fertőzött sejteket az egyenletből, máris meggyógyítottuk a beteget.

Van rá módszer, bár kicsit brutális....

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1890) blu79


blu79
addikt

A másik amit most olvastam hogy a románoknál előreláthatólag 1 hétre elegendő teszt áll rendelkezésre de mint írják további rendelések vannak folyamatba ... viszont óriási az igeny jelenleg az egész világon...

¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »

(#1891) Vesa válasza pilóta (#1887) üzenetére


Vesa
veterán

Minden általam olvasott/látott _szakember_ szerint, a mortalitási ráta már így is nagyobb, míg flu esetén 0,1%, addig a koronánál minimum 2%, de egyes számítások szeint inkább 3-4%. Miután a halálozások számát a fertőzöttekhez képest kell megállapítani, ami persze a korábban említett okból egyelőre nagyon nehéz. Flu esetén az általad leírt halálozási számhoz több millió fertőzött kell! Korornánál most úgy tűnik, hogy ennél kevesebb. A mási, hogy a flu csak szövődményesen okoz tüdőgyulladást, ritka esetben, míg a korona élből azzal nyit, ha súlyosabb a lefolyás! Flu járvány idején éppen ezért nem hallasz arról, hogy krízis lenne a kórházban, mert nem özönlenek be tömegesen emberek tüdőgyulladással (még akkor sem, ha aztán felépülnek belőle)

A tudomány a valóság költészete!

(#1892) pilóta válasza Vesa (#1891) üzenetére


pilóta
nagyúr

Oké, de a halottak többsége azért mégiscsak a kórházban hal meg nem? Azok már ott voltak, meg voltak betegedve súlyosan (ha már belehaltak ugye), ebből a szempontból tökmindegy, hogy mennyi fertőzöttből. A ténylegesen beteg, ellátásra szoruló, majd meghalt esetekről beszélünk.
Eszerűen csak arra akartam rávilágítani, hogy ez a bergamói orvosos történet több sebből vérzik, nem biztos, hogy csont nélkül el kell hinni...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#1893) Fecogame


Fecogame
veterán

Arról van valami infó, hogy egy nap hány tesztet végeznek el/tudnak elvégezni itthon? Simán lehet, hogy sokkal több fertőzött van, mint ahányról tudunk (jelenleg 12).

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#1894) azbest válasza Vesa (#1891) üzenetére


azbest
félisten

jaj már tényleg... százalékban magasabb és a korona is csak becslés. Az influenzára is csak becsülnek.
Viszont konkrét halálozást nyilvántartják. Akármilyen okból meghal 200 koronás vs több (tíz)ezer. Esélyes, hogy ugyanazalatt az időszak alatt sokkal többen haltak meg influenzában és szövődményeiben eddig. Nem százalékban, hanem konkrét személyek száma szerint.

Az esetszám nem kéne hogy hatalmas fennakadást okozzon a normál ügymenethez képest. Gyanítom az elkülönítés és az elvileg szigorúbb védelmi intézkedések azok, amik nehézséget okoz(hat)nak.

Egyébként meg érdekes dolog, hogy hisztéria van a koronavírus fertőzékenyebbsége miatt, de a sima influenza a kutyát nem zavarja. Hasra ütve: 100x annyi influenzás ember 10-ed akkora halálozási rátája is 10x akkora, mint a koronáé konkrét személyek számában. Ráadásul úgy kisebb az influenza százalék, hogy 640 ezer védőoltást is beadtak. És százezreket érint az influenza.

Egyszerűen nem tudom felogni, hogy az emberek miért nem értik az egyszerű matemiatikai műveleteket. A százalék és az abszolút esetszám jelentését...

(#1897) envagyok
nem azt mondta hogy elég csak c és d vitamint szedni és az mindenkit meggyógyít. Csak láthatóan sokan szögvegértési nehézséggel küdenek ilyen téren. Azt mondta, hogy az immunrendszert erősíti és ebben legjobb tudomásom szerint igaza van. Csak már megint hisztéria lett ebből is.

[ Szerkesztve ]

(#1895) Vesa válasza pilóta (#1892) üzenetére


Vesa
veterán

Olvasd el ezt, jól összefoglalja, mi a probléma

A tudomány a valóság költészete!

(#1896) the_mad válasza Rive (#1889) üzenetére


the_mad
aktív tag

Mi is lenne az pontosan?

“God made men, but Sam Colt made them equal.”

(#1897) envagyok válasza pilóta (#1892) üzenetére


envagyok
veterán

Nem akarlak elkeseríteni, de a C és D vitaminos teóriád elsőkézből bizonyíthatóan hibás.
Mi egészségesen étkezünk, sok narancs, déligyümölcs, a kisgyerek is kap immun+ multivitamint, D vitamin cseppeket, mi is szedünk immun+multit+d vitamint, de Szeptember óta mióta bölcsis lett, az egész család betegségből betegségbe esik.
És ez még csak szaros influenza.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#1898) omfgk válasza Fecogame (#1893) üzenetére


omfgk
addikt

531 mintavétel volt összesen. Ami k*rva kevés.
https://koronavirus.gov.hu/

Németeknél 12 ezer teszt megy le naponta.
Osztrákoknál ezer körüli. Náluk ugye már vagy 183 eset.

Spanyoloknál nem találtam számokat, viszont ott volt 1000 új eset 2 nap alatt... Még ha célzottan is tesztelnek, akkor is ez az 1000 pozitív legalább 5000+ feletti tesztből jött össze.

De meg lett magyarázva ,hogy mi miért nem tesztelünk össze-vissza mint a többi birka ország...
Pedig az egészségügyet elnézve nálunk még fontosabb lenne a megelőzés és a terjedés lassítása...

[ Szerkesztve ]

(#1899) kw3v865


kw3v865
senior tag

Végre egy hasznos intézkedés a magyar hatóságoktól: https://index.hu/belfold/2020/03/10/autopalya_pihenohely_fertotlenites/ :K

(#1900) envagyok válasza omfgk (#1898) üzenetére


envagyok
veterán

Én meg vagyok győződve róla, hogy itthon is már ezres nagyságrendben van koronahordozó, csak hát ugye tesztek nélkül homokba van dugva a fejünk.
Amit nem tudunk, nem fáj.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.