Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36951) #41133696 válasza #54715584 (#36948) üzenetére


#41133696
törölt tag

Hát én mindenkit aki teheti a váltásra ösztönöztem a környezetemben is. Kivételt képeznek ez alól a régi OEM rendszereket frissíteni akarok.

(#36952) Hardver Arc


Hardver Arc
senior tag

Hali!
lehet rossz helyre írok de nem tudtam meik toppicba kérdezem meg hogy,van egy Asrock lapom és egy olyan dvd írom ami nem sata csatlakozású viszont a lapom az... az a gáz hogy így nem birom újra telepíteni win7-el a gépet mert ugye így nem tudom mivel rákötni a lapra a dvd írót..

Az a kérdésem ha átmásolom pendrive-ra dvd lemezről a win7-et akkor befog e bootolni induláskor ha beállítom a bioszba hogy usbről bootoljon?

(#36953) micafighter válasza Hardver Arc (#36952) üzenetére


micafighter
nagyúr

Ha simán átmásolod nem fog müködni.

Első verzió: Készítesz a telepítő DVD-ről egy ISO lemezképet. Az ISO-t pedig kiírod pendrive-ra a Windows 7 usb download tool-al.

Második verzió: Parancssoros mókázás. Ezzel igazából a pendrivera másolod a DVD tartalmát, de ez csak a legutolsó lépés. Előtte megfelelő módon megformázod a pendrive-ot. Egyszerű egyébként, ettől sem kell félni, itt le van írva lépésről lépésre: [link] Meg itt is: [link]

(#36954) #54715584 válasza micafighter (#36953) üzenetére


#54715584
törölt tag

Ezt ma találtam GoodSpeed linkje alapján: újratelepítés

(#36955) Bjørgersson válasza micafighter (#36937) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Az első kettőt megoldottam Start8-cal, a harmadikat meg azt hittem oprendszeren belül meg lehet oldani valahogy. Azért köszönöm!

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#36956) fordfairlane válasza Hardver Arc (#36952) üzenetére


fordfairlane
veterán

Az a kérdésem ha átmásolom pendrive-ra dvd lemezről a win7-et akkor befog e bootolni induláskor ha beállítom a bioszba hogy usbről bootoljon?

Nálam működött, csak még be kellett állítani a pendrive-on a bootsectort:

D:\boot\bootsect.exe /nt60 P:

D az optikai meghajtó, amiben a telepítő DVD van, P a pendrive meghajtójele.

Minden leírásban NTFS-t ajánlgatnak, hogy arra kell formázni a pendrive-ot, (meg parancssorból particionálgatást, vagy a Microsoft féle USB tool progit, aminek viszont ISO lemezkép kell) olvastam, de nekem ment simán. Jobbklikk, FAT-ra formázott pendrive, rámásoltam a Win7 telepítő DVD tartalmát, majd beállítottam a leírt bootsect paranccsal.

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#36957) psg5


psg5
veterán

Sziasztok!

T-online szolgáltató, Windows Live Mail használva. 10-nél több címzettnek, hogy tudnék egyszerre küldeni e-mailt?

F.K.T.

(#36958) micafighter válasza Bjørgersson (#36955) üzenetére


micafighter
nagyúr

Sajnos csak félig, a Multitask sávot ki lehet kapcsolni OPrendszerből, a jobb oldali beállítások sávot nem lehet, csak 3rd party programmal.

(#36959) Hardver Arc válasza fordfairlane (#36956) üzenetére


Hardver Arc
senior tag

Igen csak az volt a baj hogy a xp-be haverom gèpèn nem volt olyan hogy ntfs mert èn is olvasgattam hogy azt ajánlják fat meg valami másik fat volt...
azt a D: stb hogy tudom előhozni hogy beírjam azt..?
azt a bootsecort hol találom?
mert ugye mivel ezen a vinyon semmi sincs... így gondolom nem a bioszbol mondod hanem mèg a rendszerbe lèpve kène beállítani ezt a bootsector..
ha jól èrtem..

[ Szerkesztve ]

(#36960) Krystal_s


Krystal_s
addikt

"az MS most teljes erejével a Windows 8.x vonalat erősíti, amely ráadásul erősen indokolt is, mert komoly tömegek nem váltanak át a 7-esről. Tehát csak maga ellen dolgozna a cég, ha nyomatná a Windows 7 szekerét is."

Ebből kiindulva felmerült bennem ismét a nagy kérdés...
Csodálkozom, hogy sokan mennyire bíznak a Win frissítésekben és hogy az mennyire sürgős és fontos, mert, aki nem teszi, annak zombi lesz a gépe a sok rés miatt. Főleg XP-t támadják most ezért sokan, mert nem lesz hozzá frissítés, ezért azonnal ki kell dobni a rendszert. Sokszor csak mosolygom ezeken a hozzászólásokon, de azért vannak bennem kételyek, hogy valóban ennyire fontosak a Win frissítések?
Most, hogy ennyire erőltetik a Win8-at, elakarják nyomni az XP-t (akár egy hibás véletlen update, fél órás 100% CPU használat pár hónapja)
Minden hónapban szinte ugyanannyi jön ki, de ezek tényleg igazán javítanak az adott rendszeren? A Windows mindig is egy szita volt, azaz millió rés, képtelenség lenne "betömni az összes rést". Egyes frissítések után (egyre gyakoribb) miért lesz lassabb a rendszer? Valóban érdemes minden esetben feltenni őket egy jól működő, gyors rendszernél? Biztos, hogy stabilabb, biztonságosabb lesz tőle? :U
A Részt kíván venni a felhasználói élmény fokozása programban beállítást, ha kikapcsoljuk, akkor miért fut mégis folyamatosan a háttérben és küldi az adatokat az MS-nek? Feladatütemezőben ez jól látható. :)
Szívesen meghallgatnék pár hozzáértő véleményt (nem kioktatást, csak véleményt, tanácsot)

Kérdezném azokat, akik rendszeresen minden frissítést feltesznek, sosem érzékeltek rendszerlassulást, vagy bármilyen hibát utána? Van olyan gépem, amire szinte semmit nem telepítek, mégis egyre lassabbnak érzem (karbantartott rendszer) és már minden frissítést félve teszek fel (már amit engedek).
Ti miket tapasztaltatok ezzel kapcsoltban?

[ Módosította: radi8tor ]

(#36961) quailstorm válasza Krystal_s (#36960) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Azért az elvakultság itt is megvan :U

XP-nél a 100% szerveroldali volt, ahonnan kapta az adatot, na az volt sok feldolgozni. Már régesrég javították a problémát, hónapok óta. Egyszerűen még nem volt ennyi frissítés egy MS rendszeren se, és a saját rendszerük hülyült be tőle. Előfordul, programozástechnikai, nem számolunk a nagy esettel történet.

Én felrakok mindent. Win7 az szeret tőle lassulni, meg a vista. XP meg a 8-8.1 nem annyira. Előbbi 3,8 éves. Aztán az se jó ha nyílvánvaló biztonsági résekkel közlekedsz a neten. Pont az ilyen userek miatt mint te, vannak a vírusos pendrive-ok. Haver is bemutatta. Hiába a NOD32 ha nem frissül a warez win7 és egyébként meg fake warezoldal... Bezzeg nálam... én pucoltam le a pendrive-ot, NOD32 vel :U

Amit utálok a manuális takarítás a sok frissítés után, pl java, nvidia driver. Meg ami lassít az a .NET. Viszont ha kell akkor ez van.

(#36962) Krystal_s válasza quailstorm (#36961) üzenetére


Krystal_s
addikt

"Aztán az se jó ha nyílvánvaló biztonsági résekkel közlekedsz a neten. Pont az ilyen userek miatt mint te, vannak a vírusos pendrive-ok."
Ezt kár volt leírnod... :) Állítottam olyat, hogy semmit nem frissítek, vagy hogy tök hülye lennék a rendszerhez? NEM, akkor miből gondoltad?
Kételkedem a frissítések többségében, ezért érdekelt mások (leginkább tapasztalt felhasználók) véleménye.
"Én felrakok mindent. Win7 az szeret tőle lassulni,"
Ez a rész és azt utolsó mondat hasznos volt számomra, de a többit inkább ignorálom.

ui: "Hiába a NOD32 ha nem frissül a warez win7" Számomra, ismétlem számomra a NOD nem sokat ér, lehet ott inkább a NOD volt a gyenge láncszem és nem a frissítetlen Win. :)

[ Szerkesztve ]

(#36963) Krystal_s


Krystal_s
addikt

Nem szeretnék vitát indítani a témával kapcsolatban, ezért szeretném leírni amennyiben félreérthető voltam, hogy most csakis a Windows+frissítései biztonságáról, stabilitásáról érdeklődtem. Nem arról, hogy ki, hogy, hol, mivel böngészik, milyen védelemmel. Az erős védelem alap számomra, de az totál másik téma most.

(#36964) Sub-ZeRo válasza psg5 (#36957) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

A címzetteknek részhez ;-vel elválasztva tudod az e maileket megadni.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#36965) LonGleY válasza Krystal_s (#36963) üzenetére


LonGleY
veterán

A frissítések nem a kételkedés tárgyát kellene hogy képezzék, egy védelmi programnak nem reszortja, hogy a biztonsági réseket kitömje; a kettő együtt hatékony. Egyébként a 7-nél nem vettem észre lassulást a frissítések használata miatt, még sosem volt abból gond (pedig nem 2 géppel foglalkozom). Frissítésekkel integrált verziókat telepítek eleve. Egyébként a warezből is van normális, ott is alap, hogy updatelsz. Ahoz valami igazán hulladék kell, hogy ezt ne tehetsd meg.

A meghajtóprogramok azok, amik néha tévútra vezetnek - azokat mindig jobb a gyártóktól beszerezni (már ha van, sok nyontatóhoz x64 alatt pl. csak az update-en keresztül can meghajtója). Most pl. egy intel+nvidia-s laptopon kutyulta össze a videokártya drivereket az update.

[ Szerkesztve ]

(#36966) LonGleY válasza LonGleY (#36965) üzenetére


LonGleY
veterán

A .NET az, amiből az újakat én is ignorálom (a biztonsági frissítéseket engedem, de a 4.5.1-et pl. már rejtem), ahogy a beépített malware eltávolítót és adatbázist is.

[ Szerkesztve ]

(#36967) psg5 válasza Sub-ZeRo (#36964) üzenetére


psg5
veterán

Köszi a reagálást!
Igen, így szoktam, de 10-nél többet nem enged.

F.K.T.

(#36968) Sub-ZeRo válasza psg5 (#36967) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Akkor írj még a CC részhez is, oda is enged biztos kb. ennyit.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#36969) psg5 válasza Sub-ZeRo (#36968) üzenetére


psg5
veterán

De 35-nek kellene küldenem. :)

[ Szerkesztve ]

F.K.T.

(#36970) LonGleY válasza psg5 (#36969) üzenetére


LonGleY
veterán

Nem tud levelezőlistát kezelni?

Esetleg válts normális e-mail kliensre és szolgáltatóra! Az egyik legrosszabb kombinációt nyomod szerintem. Ennél már csak egy freemail lehet trógerebb Outlook Expressel. :]

[ Szerkesztve ]

(#36971) Sub-ZeRo válasza psg5 (#36969) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Ha nem megy, akkor thunderbird vagy outlook, ezek szerintem tudják a 35-öt. Vagy esetleg próbáld meg böngészőből küldeni, úgy tuti engedi.

(#36970) LonGleY : Az MS-sel nincs gond, szerintem a levelezőben van tiltva csak. Igaz az is MS termék, de böngészőből tudnia kellene ezt.

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#36972) psg5 válasza Sub-ZeRo (#36971) üzenetére


psg5
veterán

Köszi mindegyikőtöknek.

Idáig tökéletes volt mindenben számomra ez a kombó:) Csupán most jött elő ilyen "probléma".
Valszeg elküldöm böngészőből.

F.K.T.

(#36973) quailstorm válasza Krystal_s (#36962) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Azt egyebkent nem irtam, de lehet hogy win7en en hibazok. SP nelkuli fresh install jo, de hogy mitol lesz lassu, nem tudom, 2 nap alatt be tudom lakni az appokkal. Legkozelebb tuti elointegralt frissitest alkalmazok, XP-n lenditett sokat.

A tobbi meg a te geped, te dolgod. De hogy nem felrakni egy frissitest ami egy teljesen dokumentalt rest fed, eleg nagy hiba. Rengeteg malware erre epit, mert mukodik.

A hangvetelt meg az XP fika MS szemet osszeeskuveselmelet miatt kaptad. Nem tenne jot a ceg hirenek ha olyannal utne el az idejet mint amit leirtal.

(#36974) Krystal_s válasza LonGleY (#36965) üzenetére


Krystal_s
addikt

Igen tudom az lenne a normális, hogy bízzam bennük, ahogy régen is tettem még Win7 előtt. Korábban teljesen természetes volt számomra is, hogy mentek fel a frissítések azonnal. Sőt akkoriban még a komolyabb hibákról cikkek voltak, amiknél írták pontosan melyik KB...-t kell feltenni arra a bizonyos hibára stb, aztán W7-nél szemebsültem egyre gyakrabban, hogy egyes frissítések után lassabb volt a rendszer. W7 megjelenés után tele volt minden azzal, hogy ez egy biztonságos rendszer és nincs annyi rés, mint XP idején, aztán a végén már több javítás jött ki hozzá havi szinten, mint anno xp-hez, majd jöttek a hibajelentések itt a fórumon és számos külföldi oldalakon, hogy rendszerek omlottak össze xy frissítés után, de leginkább az SP1 telepítés okozott sokaknál problémát. Után kezdtem ilyen kételkedő lenni és sokáig nem akartam SP1-et telepíteni, mert hosszú idő után, amikor az ember végre stabilnak érzi a rendszert nem szívesen kísérletezik már.
Igen a driverek-re is figyelni kell, azokkal is akad gond bőven (vga, wifi) intel+ati, intel+nvidia...
Köszönöm az infót.

(#36975) Krystal_s válasza quailstorm (#36973) üzenetére


Krystal_s
addikt

Ez nem esett jól (OFF)"az ilyen userek miatt mint te"(/OFF), mert rám ez nagyon nem jellemző, sőt inkább ellenkezője vagyok, túlságosan is bebiztosítom magam védelem szempontjából, de biztos te is olvastad mik mennek egy ideje az XP lejáratás miatt és a Win8 túlzott erőltetésről, ami számomra nagyon nem szimpatikus. (ha esetleg még van olyan ember, akinek az megfelel, az az ő személyes problémája és nem bántanám őket). Ezért írtam talán kicsit erősen, mert annyi dolog derült ki az utóbbi években, hogy nehéz bármiben is megbízni. Túl sok a véletlen.
A felhasználói élményes logolások is folyamatosan terhelték a HDD-t. Pedig ki van kapcsolva. Telepítés után is rákérdez és utólag is ki lehet kapcsolni, hogy nem akarok részt venni a programban. Notebookjaimnál vettem észre, hogy már ki volt kapcsolva minden index stb, de amint magára hagytam a gépet folyamatosan dolgozott valami a háttérben...Aztán megtaláltam a bűnöst. :) Tétlen állapotban küldte az infókat az MS-nek. Utána tudsz te is nézni Windows Customer Experience-el kapcsolatban, ha érdekel.

Szerintem is integrált SP1-el jobb a rendszer, mint amikor utólag tesszük rá (persze nem mindenkinél okoz gondot). Felteszem én is a frissítéseket, csak előtte várok pár napot, ha netán bugos lenne és átszoktam futni mi, mit takar és ami nem győz meg, azt kihagyom.

[ Szerkesztve ]

(#36976) #41133696 válasza Krystal_s (#36960) üzenetére


#41133696
törölt tag

"Főleg XP-t támadják most ezért sokan, mert nem lesz hozzá frissítés, ezért azonnal ki kell dobni a rendszert."

Ezért is, de nem csak ezért. A 32 bites XP nem támogatja a több magos CPU-kat rendesen, 4 GB RAM-tól eleve kiesik, mert nem látja a többletet, és még sorolhatnám. Röviden és tömören, egy Szoftver technológiai dinoszaurusz. Szép volt, jó volt, koszerű volt a 2000-es évek elején...

Az már elég tisztán látszik, hogy sokan lesznek akik a támogatás megszűnése után is maradnak az XP mellett, az ő felelőségük, pontosabban felelőtlenségük. Nyilván olyanokról van szó, akiknek régi gépük van, nincs som RAM a gépükben, nincs szükségük DX 10, 11,11.1-re, mert nem játszanak az új játékokkal amik már ezt megkövetelik alapból.

"A Windows mindig is egy szita volt, azaz millió rés, képtelenség lenne "betömni az összes rést"."

A többi operációs rendszer is az. Azok is kapnak ilyen-olyan időközönként rendszeresen frissítéseket. Maximum ritkábban. Nincs hibátlan szoftver, így OS sincs.

"Egyes frissítések után (egyre gyakoribb) miért lesz lassabb a rendszer? Valóban érdemes minden esetben feltenni őket egy jól működő, gyors rendszernél? Biztos, hogy stabilabb, biztonságosabb lesz tőle? "

Első kérdésre: Microsoft finally fixes Windows XP SVCHOST bug

Javította a Windows XP-k lassulását okozó problémát a Microsoft

A linkeken a válasz, de röviden annyit, hogy amikor az XP-t kiadták, nem úgy tervezték, hogy 13 évig fogják támogatni. Rengeteg javítás érkezett hozzá:

"Mint azt a PC Fórum már korábban megírta, a lassulást egy a Windows Update által a feltelepítendő foltok listájának megállapításához használt algoritmus gyengesége okozza, amelyet sajnos nem készítettek fel olyan magas számú javítás kezelésére, mint amennyit végül az elmúlt 13 év során a Windows XP-hez kiadott a Microsoft. Emiatt a ellenőrzés - amit a rendszer gyakorlatilag minden újraindítást követően végrehajt - hosszú ideig, akár órákig is elhúzódhatott, amely idő alatt az XP működése jelentős mértékben belassult."

Második kérdésre: Igen érdemes nem véletlen adják ki. A harmadikra pedig, igen, biztonságosabb lesz. Még mindig nem késő váltani! Aki szeretné "kimaxolni" az XP-t, azaz arra utazik, hogy a vásárolt OS-e teljes mértékben ki legyen használva, az utolsó havi frissítést pakolja fel, aztán váltson :)

"A Részt kíván venni a felhasználói élmény fokozása programban beállítást, ha kikapcsoljuk, akkor miért fut mégis folyamatosan a háttérben és küldi az adatokat az MS-nek? Feladatütemezőben ez jól látható. "

Amerikában elég erősek a civil jogvédő szervezetek, ha a tiltás ellenére mégis küldene adatokat állna a bál, de nem áll ugye...

"Kérdezném azokat, akik rendszeresen minden frissítést feltesznek, sosem érzékeltek rendszerlassulást, vagy bármilyen hibát utána?"

XP-t évek óta nem használok, de ott ugye egy sokkal kezdetlegesebb rendszerről van szó, ami hajlamosabb lehet az ilyesmire. Három dolog van, de ebből kettő az alapvető, hogy a lassulást ne is tapasztaljuk:

1. SSD-t kell használni (Ez nem elérhetetlen dolog ma már, nekem például az ASUS A8N-SLI-s gépemben is ott van a Kingston SSD igaz nincs AHCI és NCQ, de a TRIM működik, a Windows 7 Home Premium SP1 x64 pedig gyors rajta, egyébként májusi telepítés. Windows 8.x-nél még jobbak az eredmények, mert lassan másfél éves lesz a rendszer és sebességben még mindig nagyon jó a Corsair Force GT 60GB SSD-vel.

Pedig a sok játék megdobja a telepített programok számát... a kép a Norton 360 jelentését mutatja

2. Windows Vista, Windows 7, vagy Windows 8.x rendszereket kell az SSD-re telepíteni
3. Minden operációs rendszernél meg kell gondolni, hogy miket telepítenünk fel, mi az ami nélkülözhetetlen számunkra. Microsoft OS esetében igyekezzünk a cég saját megoldásait favorizálni.

Akkor most a ráadás...

4. Megbízható karbantartó programokat használni (Symantec termékek pl Norton 360, vagy a Piriform féle CCleaner)
5. Rendszeres időközönként (én minden hónap frissítő keddje után szoktam azonnal), komplett rendszerkép mentést létrehozni (Acronis True Image HD vagy ehhez hasonló).

(#36977) #41133696 válasza #41133696 (#36976) üzenetére


#41133696
törölt tag

Az egyébként kimaradt, hogy az XP-sek miatt a Windows 7 tábor új löketet kap várhatóan, ugyanis sokan erre fognak váltani, sőt szerintem a piaci részesedését nézve egy számjegyű Vistások is erre váltanak majd, ha nem jön be nekik sem a csempe világa.

Tehát két irányú folyamat ez. Egyrészt ott van az MS oldaláról, hogy nem adunk több SP-t a Windows 7-nek, mert váltsanak a 8.x-re, másrészt a nagyon népes XP tábor is ha már vált, és a 8.x nem téma nekik, akkor már inkább hetesre váltsanak mintsem Linuxra, vagy almás rendszerre.

No és akkor még az otthoni felhasználókat elemezgettük csak :) Cégeknél a váltás szerver Windows verziókon belül történik, illetve kliens oldalon Windows 7azon belül is a Professional változata megint a befutó.

(#36979) LonGleY válasza #41133696 (#36976) üzenetére


LonGleY
veterán

Microsoft OS esetében igyekezzünk a cég saját megoldásait favorizálni.

Ezt mire érted? Védelemre és médialejátszásra csak nem. Az irodai csomag is az, ami, egy LibreOffice-szal nincs gond. Más nem jut eszembe, ami egyáltalán alternatíva lehetne szoftverek terén.

(#36980) #41133696 válasza LonGleY (#36979) üzenetére


#41133696
törölt tag

Például böngészőre, nálam elsődleges az Internet Explorer 11 (szerencsére a Windows 7 is megkapta a legújabb IE-t), de mellette mivel androidos eszközeim is vannak, ott van még a Google Chrome is. Védelmi szoftvereknél én sem az MS félét használom elsődlegesen, hanem Symantec, és Agnitum termékeket, valamint MBAM PRO-t.

Aztán levelezéshez, Windows 8.x-en nekem tökéletes a Modern UI-s Posta alkalmazás. Windows 7 rendszeren pedig bár a Thunderbird is fent van a Windows Live Mail 2012 (tudja az IMAP protokollt kezelni - igaz azt már a Vistás Mail is tudta -, van benne alapból naptár, akkor frissítik amikor kell és nincs az mint a TB-nél hogy most csak amiatt át kelljen jelentkezni rendszergazdai fiók alá mert éppen semmit dörgedelmeset nem tartalmazó főverziószámot ugrott.. ja és az outlook.com-os levelezésemet is elérem WLM alól illetve Posta alól ellentétben a TB-el). Az Office 365-ben lévő Outlook 2013 a WLM-nél jobb, de a Posta alkalmazás mellett vagy elindítottam vagy nem, igazából felesleges volt.

Felhő: Skydrive ami már OneDrive (28 GB tárhelyem van, teljesen ingyen, és a Windows 8.x-től kezdődően a rendszer szerves részét is képezi)

Nekem nem kell Total Commander sem, a Windows Intéző melynek a neve Windows 8.x-től kezdődően Windows fájlkezelő tökéletes, pláne, hogy sokat okosodott is.

A beépített Fényképek alkalmazás használata, illetve a Windows Fényképnézegető

Office-ból a LibreOffice tényleg jó alternatíva, ingyenes de nem Microsoftos. Ha valaki nem néz feliratos filmeket ,akkor Windows Media Player 12, ha néz, akkor ott a VLC nagyon jó megoldás. Igaz nem Microsoftos, de az nekem is fent van.

Időjárás alkalmazás: Windows Modern UI-s megoldása részletes és nagyon tetszetős is, Windows 8-en pedig ott a minialkalmazások rendszerében a gyári ami a Foreca-tól szedi az infót, de a nagyobb hazai városokat ismeri. Nekem például Nagyvárad, Püspökladány, vagy Debrecen amiket ajánl, utóbbit állítottam be, a vihar mindig Debrecen felől jön :D

Instant messengernek, és VoIP szolgáltatásnak: Skype

Most így hirtelen ennyi jutott eszembe :)

(#36981) LonGleY válasza #41133696 (#36980) üzenetére


LonGleY
veterán

Az MS programok előnyeinek hátterét továbbra sem látom ebből, de van pár átfedés, amiben egyetértünk.

Böngésző: komoly, amit az IE 11-re elértek, a leggyorsabb böngésző vált belőle. De nálam alap az Opera (most a 20-as széria), még mindig közel áll a szívemhez a speed dial és pár saját megvalósítás. Meg a Firefox és a Chrome tesztelni.

Levelezés: részemről online, viszont van egy ígéretes, otthoni használatra ingyenes kliens még: eM Client.

Felhő: Dropbox, mert folyamatosan kihasználom a funkcióit (fájlok előző verziójának tárolása, fájl- és mappamegosztás linkkel, normális működés). Nálam 46 giga (ingyen kimaxolt fiók + a HTC 2 évre szóló jóváírása a 20 vagy 25 gigáról).

Fájlmenedzser: TC nekem sem kell (sőt, mindig is utáltam), megfelelő programokkal egészítem ki a win-t (WinRAR, TeraCopy Pro, Better File Rename).

Képnézegető: IrfanView, giga képekhez és profi munkához pedig a GPU gyorsított FastPictureViewer Professional. Sokaknál jól jön a mindenféle szerkesztővel ellátott FastPictureViewer Professional még, bár ő már lehelletnyivel lassabb az IrfanView-nál.

Médialejátszás: a VLC jó az egzotikus formátumok lejátszásához, alapvetően viszont Splash Pro (képminőség, gyorsaság, sekkelési sebesség). Itt abszolut nem látom a WMP értelmét (azt leszámítva, hogy szükség van a jelenlétére a WMV-k más playerben történő lejátszásához is).

Azonnali üzenetküldő: a Pidgin all-in-one megoldása sokaknál beválik (Talk, Yahoo, Facebook stb.), én 15 éve Trillian Pro-zok. Kezeli a Skype-ot is. A Skype tényleg jó Vo-IP-re, androidon az maradt, mint legjobb hangminőségű csevegő. Bár ez sem az MS érdeme.

[ Szerkesztve ]

(#36982) brd válasza #41133696 (#36976) üzenetére


brd
nagyúr

A 32 bites XP nem támogatja a több magos CPU-kat rendesen

Ez nálad miben merül ki? Mert a jelentősebb részben CPU-igényes programok a mai napig gyorsabbak XP-n (32 bites Win7-tel hasonlítva természetesen).

The only real valuable thing is intuition.

(#36983) aakosch


aakosch
tag

Sziasztok!

Egy kis segítségre volna szükségem. Van egy Acer E1-531G laptopom, amire most telepítettem fel a Windows 7-et (újratelepítés), de most nem ismeri fel a Wifi modult. Akármilyen drivert teszek fel nem működik, az eszközkezelőben sem látszik. Már telepítéskor sem ajánlotta fel, hogy csatlakozik a wifire. Vagy atheros vagy broadcom chip van benne, sajnos mivel az eszközkezelőben sem látszik, így nem tudom megmondani biztosan.

Szerk: A lan adapter broadcom, ezért feltettem a gyártó honlapján lévő broadcom wlan drivert, így már megjelent a hardverkezelőben egy Broadcom Virtual Wireless Adapter nevű dolog, de továbbra sem működik.

Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

(#36984) #73959936


#73959936
törölt tag

Hát sziasztok ! Sejtelmem sincs hová kell, vagy ide kell-e írnom, igaz az is hogy a problémám a skype-al van...
de:

Nos most jutottam el a windows 7 op.rendszerig (Home Premium), hétvégén települt, megy is szépen, de nem új már a vas...

És működik is. Asus p4p800e deluxe alaplap, intel 3ghz proci (dual) 3 giga ram. A webcam: HP HD-3110.

Ja és KIS 2014, valamint 2,5 Mbit sávszél (ennyi van, nem fogok többet venni, itt ez majd 4 ezer...)

Szóval skype indít, tölt megy...azonban a hangminőség kijelző feketéről sárgára vált zömmel azonnal, ami után azt mondja, hogy nem elég erős a sávszél v.a gép ahhoz h.jó minőségű videót küldjön híváskor....

Szentül hiszem, hogy mind a gép, mind a szávszélnek elégnek kell/kellene lennie 1 normál videóhíváshoz, természetesen nem 720-as felbontásra gondolok, csak vga-ra.
[Sejtelmem sincs, hogy a KIS 2014-en kell-e bűvészkedni (szabad-e) vagy az op rendszert cseszegetni valahogy h.elég legyen ahhoz, amit szeretnék.

Mielőtt valakiben felmerül a kérdés: win7-es, friss driver-ek vannak fenn, nem azon múlik....
Valami értelmes segítség jól jönne :R :R :R
Talán priviben inkább

[ Szerkesztve ]

(#36985) #41133696 válasza brd (#36982) üzenetére


#41133696
törölt tag

Amikor az XP megjelent, nem voltak otthoni több magos cpu-k egy tokba implementálva. Nagyon keveseknek volt azonban olyan alaplapjuk amiben két CPU számára volt hely. A két dolog nem ugyanaz, és ismert jelenség volt, a Vista előtti időkben, hogy az egyik CPU mag az XP alatt 100 %-on pörgött, a másik meg hüsölt, mert rossz volt a feladatok elosztása, az AMD sem a semmiért adta ki a Dual Core Optimizert 64-bites XP alá, pedig az Windows Server 2003 kernelére épült.

Windows Vistától kezdődően került bele a rendszerbe a normális Microsoft féle CPU driver is:

Windows 7 rendszerkövetelmények

(#36986) brd válasza #41133696 (#36985) üzenetére


brd
nagyúr

Az eleje (bár igazából a vége is) bullshit, az AMD Dual Core optimizer pedig azért kellett, mert az Intel CPU-kban 1 időzítő/számoló volt (vagy mindig szinkronban voltak, már nem emléksz'), míg az AMD-kben magonként 1, és ezeket szinkronba kellett hozni, különben egy futó thread áttolása másik magra problémát okozhatott. Egyéb? A Vistához az egésznek egyébként mi köze? Az egy másik OS. :F

The only real valuable thing is intuition.

(#36987) #41133696 válasza brd (#36986) üzenetére


#41133696
törölt tag

Olvasd el újra.

(#36988) Gombinyó


Gombinyó
őstag

Üdv!

Lenne egy olyan problémánk, hogy két egyforma új gépen 10 képből mondjuk 2 inverz színekkel jelenik meg. Ez nem is lenne akkora probléma, ha nem pont a két grafikus gépen lenne ez a jelenség.
Windows 7 Professional frissítve van. Az egyik gépen az Imageshack megoldotta, ott jók a színek. A másikon azzal is inverz jó pár kép. Faststone Image Viewerrel rendben van azon is, de jó lenne, ha lehetne használni a beépített képnézegetőt. Én még ilyen hibával nem találkoztam ezelőtt és a google se igazán.

Mi lehet a gond? Meghajtóprogram csere se hozott javulást.

(#36989) aszti93


aszti93
aktív tag

Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám hogy mikor megnyitom a dosbox-ot a laptopomon akkor a szövegeket megjeleníti aztán mikor ábrát akar megjeleníteni mindíg kiír egy hiba üzenetet hogy nem támogatja a teljes képernyős módot, és mindíg ki akarja rakni teljes képernyőre. 15"-os a kijelzőm és Win7 32bit van rajta.
Tudtok valami megoldást a problémámra?

Üdv.: Aszti

(#36990) myster1994


myster1994
újonc

Sziasztok! Az Aero felülettel van problémám!
AMD READON 7770 1GB-os videókártyám van fent van hozzá a driver minden működik is az aero felület csak a számítógépem valami oknál fogva nem jegyzi meg, nem menti el mihelyst kikapcsolom a számítógépet és vissza már nem működik a téma.
Mi lehet az oka? Miért nem jegyzi meg? Mit tegyek nagyon megköszönném ha valaki segítene.

(#36991) sfdrakex válasza myster1994 (#36990) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Milyen verzió a W7-ed, nem valami buherált?

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#36992) brd válasza #41133696 (#36987) üzenetére


brd
nagyúr

Elolvastam. A mai (értsd: min. SP3) jól kezeli a többmagos CPU-kat, te viszont azt állítod nem, azt kértem, írd le, szerinted miért nem, és ez nem igazán sikerült. Az, hogy a megjelenésekor mi volt, nem igazán érdekes, de egyébként a Pro már akkor is 2 CPU-val (nem -csak- maggal, CPU-val) működött, nem csak eggyel.

The only real valuable thing is intuition.

(#36993) Sub-ZeRo válasza myster1994 (#36990) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Élményindex le van futtatva?

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#36994) quailstorm válasza Sub-ZeRo (#36993) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Anélkül is úgy kéne maradjon.

(#36995) #41133696 válasza brd (#36992) üzenetére


#41133696
törölt tag

Te általában az XP-t kérdezted, és nem finomkodtál az SP3-mal. Egyébként három dolog:

1. Külön írtam, hogy a két CPU-s rendszereket ismerte
2. Az SP3-mal sem működnek jobban a két magra optimalizált programok mint Windows 7-tel (nettó hülyeség)
3. Hasonlítsd már össze mennyi CPU utasítászkészletet nemhogy nem támogat de még csak nem is ismer az SP3-as XP sem, az újabb Windowsokhoz képest
4. Akárhogy akarod sehogy sem fog kijönni az, hogy az XP jobb lenne a Windows 7-nél a több magos rendszereken

Szóval én itt ezt le is zártam.

(#36996) Sub-ZeRo válasza quailstorm (#36994) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Nem hiszem. Futtasd le és úgy is nézzd meg.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#36997) #41133696 válasza LonGleY (#36981) üzenetére


#41133696
törölt tag

Az emaileket én is webesen írom, a levelező programok csak azért kellenek, hogy ne kelljen a böngészőben egy lapfülön belépve lenni :)

Előnye, hogy az esetleges szoftver összeférhetetlenségi, és stabilitási problémák nagyban lecsökkenthetőek (ezáltal a Windows telepítés élet tartama is megnyújtható), ha MS-es OS-re MS féle programokat pakolászunk.

(#36998) LonGleY válasza #41133696 (#36997) üzenetére


LonGleY
veterán

Vagy épp pont így kerülöd el őket, minőségibb programot alkalmazva... Szóval ez az indok pont olyan légbőlkapott, mint amilyen a hardware-eknél is (alaplap, merevlemez, videokártya márka stb.). Semmi sem indolokja, hogy együtt jobb lenne bármi is, ez az állításod még placebo szinten is értelmetlen, alátámasztás nélküli.

[ Szerkesztve ]

(#36999) #41133696 válasza LonGleY (#36998) üzenetére


#41133696
törölt tag

Melyik a minőségibb program az MS saját megoldásánál? Mitől minőségibb? Célszoftverként kell rá tekinteni, vagy ha úgy jobban tetszik referencia szoftverként.

(#37000) LonGleY válasza #41133696 (#36999) üzenetére


LonGleY
veterán

Referencia? LOL
Te hol hallottad ezt a hülyeséget? :D

Az Office csomagjukat leszámítva még a halvány foszlánya sincs meg annak, hogy ők bármiben is előremutatók lennének... Az IE a sebességén kívül mit tud? Semmit. Eddig a legaljának számított, de ezzel a tudással most is az. A WMP mi a lótúróra jó? Semmire. A Windows Live Mail / Outlook stb. a legócskább e-mail kliensek. A beépített képnézegető tud egyáltalán bármit is? És ezek lennének a referenciák? :)

Ahol tudják, tesznek nagy ívben a szabványokra, a nyílt formátumok dokumentálására, az egész egy rohadt gépezet, ahol a lehető legerősebb részrehajlás érvényesül minden tettük mögött. Vannak olyan szoftvergyártó cégek (mint pl. a Firefox), ahol viszont a nyitottságot, átláthatóságot, a jövőt szolgálják. Minőségi termékeket gyártanak több platformra, és nem a user platformhoz való horgonyzása a cél.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.