Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
csusza`
senior tag
Sziasztok!
Olyan jellegű kérdésem lenne, hogy engedélyeztem a Windows 7-esem a 'DreamScene' featuret, tehát most tudod .mpg fájlokat háttérnek betenni. Kérdés, hogy SSD van a gépemben, mennyire járatja? Illetve mennyi memóriát eszik a folyamat? Van ezzel kapcsolatban tapasztalat? Mert külön Dreamscene folyamatot nem találok a Folyamatok között a Feladatkezelőben....
Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
-
Ice&Lime
veterán
válasz gordonfreemN #24003 üzenetére
jó példák.
az antik cuccokat megértem, a veterán verdákat is, főleg egy párat kifejezetten is, de a ddr1 és 2, hát....
tényleg:azokat még mindig gyártják és azért kerül ilyen sokba vagy már csak raktáron vannak elszórtan?már régebben néztem az árakat és most néztem kíváncsiságból és kicsit felháborodtam, de már okés
-
forras2
őstag
Sziasztok
Kaptam ma 1 HDD-t. 2 partíció van a vinyón. Az én saját vinyómon is 2 van, így összesen 4 partícióm van. De össze vissza vannak a total CMD-ben a betűjelek.
Úgy tudom, hogy ezeket meg lehet változtatni. De sehol sem találom, hogy hol.
Segítsetek légyszives, hogy merre találom ezt a lehetőséget.Köszönöm
-
Krystal_s
addikt
válasz allein #23977 üzenetére
Szia, úgy látom a kékhalált az athrx.sys nevü fáljl okozza, vagyis valami összeakad az Atheros Wifi kártya driverel. Egy újabb, vagy régebbi Wifi drivert kellene feltenni.
athrx-sys-atheros-wlan-card-causes-bsod.
Lehetséges, hogy a kikapcsolás is ezért nem működik rendesen.[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Volt már valaki így?
Nekem ssd van a gépben és arra van telepítve a windows 7 rendszer sőt most raktam újra az egészet tehát friss pl előzőnél is csinálta néha meg most is de csak ritkán mikor beállítom az energiagazdálkodást hogy a monitor tétlenség közben 10 perc múlva kikapcsoljon ritkán van olyan hogy mikor el telik a 10 perc sötét lesz a kép de az egér mutató bent marad tehát nem kapcsol ki a monitor.A másik meg hogy mikor leállítom a gépet általában pillanatok alatt leállt de egy ideje az előző rendszernél meg ennél is van hogy félpercig gondolkodik míg leáll,ez lehet esetleg vírusírtótól hogy amiatt gondolkodik avast free antivírusom van csak azért gondolok pl a vírusírtóra mert mikor friss volt a rendszer tegnap előtt pik pakk kikapcsolt és azt hiszem akkor még nem volt fent a vírusírtó.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
.HUman
tag
Meghalt a Windows 7 PRO rendszerem.
Előzmények: netezés után bezártam a böngészőt. Indítottam volna egy másik alkalmazást: a szolgáltatást nem lehetett elindítani. Próba más programokkal: u.az az eredmény. A gép újraindult magától, a BIOS jelzett, hogy tuning miatt instabillá vált a rendszer és a BIOS-ban a tuning opciókat default-ra tette.
Indítás: BSOD
Oka: norootcauseAmit próbáltam: indítási javítás, bcdedit, paragon rescue kit, egyik sem hozta helyre a hibát. A rendszer-visszaállítási pontok eltűntek, ez az opció is kilőve.
Jelenleg csökkentett módban indul csak a rendszer.
A win egy samsung ssd-n van.
Valakinek van tippje, hogy hogyan pofozhatnám helyre a rendszert? Egyelőre nem szeretnék reinstall-t.
[ Szerkesztve ]
.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz .HUman #24012 üzenetére
Lehetséges, hogy kaptál egy vírust. Ha csökkentettben el tudod indítani akkor próbálj meg valami vírusírtót lefuttatni. Lehet, hogy nem fog engedni letölteni vagy ami éppen rajta van így lehet, hogy csak online vírusírtó fog bejönni.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
gaben1000
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy ha mondjuk egy mappában van egy halom képem mindenféle névvel, hogy lehet azt megcsinálni, hogy egyesével átnevezés nélkül a képeket átnevezze szépen növekvő számúvá?
Magyarán a képek neve legyen 1, 2, 3... úgy, hogy ne kelljen egyesével átneveznem őket. -
TigerCat
nagyúr
válasz gaben1000 #24014 üzenetére
1. Intézőben mindet kijelölöd, beírod amit szeretnél, a rendszer zárójelben sorszámozza.
2. Totalcommanderrel csoportos átnevezés, amit bárhogy paraméterezhetsz. Én ezt ajánlom, sokkal profibb.
Google segítség♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
forras2
őstag
1 újabb kérdés... Nem rég újra raktam a wint... Felraktam minden progit, de az óta azt csinálja a TotalCMD, hogy ha nem rendszergazdaként indítom el, akkor 1 rakás könyvtárba nem enged belépni. Csináltam egy 1-es nevű könyvtárat, és pl abba sem enged be.
Beállítottam, hogy mindig rendszergazdaként indítsa a TotalCMD-t.
De azt ki lehet valahogy kapcsolni a beállítások megtartásával, hogy az indításnál ne kérdezzen rá, hogy " Engedélyezi, hogy a TotalCMD módosításokat hajtson végre az Ön számítógépén"? -
forras2
őstag
válasz PumpkinSeed #24017 üzenetére
Most nekem ezt az UAC. kifejezést a futtatásba kéne beírnom?
Mert arra azt írja ki, hogy "A windows nem találja a megadott nevet." -
TigerCat
nagyúr
válasz forras2 #24016 üzenetére
Rendszergazdaként futtattad a TC telepítőt? (jobb gomb, futtatás rendszergazdaként) Ha nem, akkor az szokott ilyen problémákat okozni...
UAC - Start menü keresőjébe kell írni, de azt nem venném le. Olvass vissza kicsit, vagy keress rá miért hasznos funkció.
[ Szerkesztve ]
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TigerCat
nagyúr
válasz PumpkinSeed #24020 üzenetére
Nem, de hasznos védelmi funkciója van a rendszerben. Keress rá a neten mire jó, olvasgass kicsit és utána döntsd el, hogy kikapcsolod, vagy sem. Én nem bántanám, annyira sokat nem zavar...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
gaben1000
tag
válasz TigerCat #24015 üzenetére
Valóban, én is utánanézhettem volna, bocsi a lustaságért.
Viszont akkor egy újabb kérdés.
MIndenféle nevű képem van, valahogy úgy kéne átneveztetnem, hogy a készítés dátuma szerint rakja sorrendbe és nevezze át. Remélem érthető. Na ez nem sikerül, hiába teszem dátum szerint sorrendbe abban az átnevezős ablakban, akkor sem abban a sorrendben nevezi át őket. -
PumpkinSeed
addikt
válasz TigerCat #24021 üzenetére
Már, pár éve jó szokásommá vált, hogy ha saját gépemre telepítem a rendszert akkor telepítést után az UAC kikapcsolása az eslő dolgom. Én személy szerint nagyon nem szeretem, igaz segít a kezdőfelhasználoknak, hogy ne töröljék le System32 mappát, de úgy, hogy én tudom mit csinálok, az UAC szükségtelen számomra.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
-
gaben1000
tag
válasz TigerCat #24025 üzenetére
Totalban csináltam.
Végülis jól csináltam, dátum szerint raktam sorba, és úgy neveztettem át.
De valami bibi akkor is van, mert tudtam, hogy valamelyik képnek nem ott lenne a helye, ahol.
Megnéztem, totalban teljesen más a dátuma, mint ha windowsban rákattintok, és alul kiírja a készítés dátumát.
Szerintem ezekben az esetekben a total a gépemre másolás idejét veszi vagy vmi egyéb módosításét, nem a készítés időpontját. Azt hiszem ez a baj, ezzel nagyon nem tudok mit tenni szerintem. -
ÉM
tag
válasz Bogyó bá' #23976 üzenetére
Megvan a megoldás: Intel Smart Response Technology
-
-
.HUman
tag
válasz PumpkinSeed #24013 üzenetére
Nehéz elképzelni ezt a verziót.
Időközben olvasgattam a jelenséget illetően: a tuning miatti fagyás és az SSD-n bekapcsolva felejtett write-cache a legvalószínűbb, mint kiváltó tényező.
.
-
DS39
nagyúr
válasz PumpkinSeed #24023 üzenetére
pontosan, emellett rohadt idegesítő tud lenni, mindenhez jóváhagyást kér. darabossá teszi a munkát. (ha engem rákényszerítenének a használatára, egy hét után a pszichiátrián kötnék ki)
[ Szerkesztve ]
-
gaben1000
tag
válasz TigerCat #24029 üzenetére
Azt tudom, hogy ott is át lehet állítani a dátumát, de nincs kedvem egyenként szórakozni vele.
Maradt az, hogy simán intézőben dátum szerint rendeztem, aztán ott átnevezem. Intézőben jó dátumok szerint rakja sorba, totalban vhogy nem úgy akarja.
Így végülis 1(1) formájú lett a nevük az 1 helyett. Így is jó azért.
Köszi mindent. -
PumpkinSeed
addikt
Én azért nem szeretem, mert amit elvégzek 10 perc alatt az 15 perc mert "Biztos szeretné ezt tenni?".
Ha biztos ezt szeretném csinálni akkor biztos ezt szeretném csinálni és nem kérek engedélyt."Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
törölt tag
Win7 Ultimate x64 van telepítve a laptopomra. Már másodszorra csinálja a rendszer, hogy a CodeBlocks fejlesztőkörnyezet gyakorlatilag letörlődik. Eltűnik az ikon és az exe. Piszok bosszantó, mert sok idő uninstallálni, újratelepíteni és beállítani. Avira antivirus nem rak karanténba semmit, más program nem csinálja. Ott tartok jelenleg, h darabokra töröm szét a laptopomat, mert nem tudok dolgozni vele. Pedig nem volt olcsó.
Örülnék ha valakinek lenne ötlete a hibára vagy arra, hogy kiderítsem mi okozza.[ Szerkesztve ]
-
405
tag
Sziasztok!
Van egy hibaüzenet a laptopon kikapcsoláskor de csak egy pillanatra,alig lehet elolvasni.
kb. ez " 16 bites program tul sok fájlt használ fel , növelje a config.sys fájlt ... értéket....
Win7 Ultimate x64 + mobilnet van a(z új G580ah) gépen.Nem az enyém csak megkértek ,hogy kérdezzem meg hátha valaki egyből tudja mi a gond.
Thx.....Okos ember a más kárán tanul .....
-
PumpkinSeed
addikt
Azt hogyan tudom megcsinálni, hogy ha valamit csak rendszergazdain futassak akkor ne keljen jobb kilkk rendszergazdai futatással hanem csak eléglegyen rákattintani?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz PumpkinSeed #24041 üzenetére
A program tulajdonságaiban "véglegesen" be tudod állítani. (Jobbklikk az indító ikonon)
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Hogyan tudom azt beállítani, hogy ha elindítok egy programot, az fusson akkor is, ha átmegyek egy másik windows felh névbe? (nem jelentkezem ki, csak átváltok) -
HZoli87
veterán
-
Csabee.
nagyúr
Van egy Dell pc ami egyik naprol a másikra nem kapcsol be. Illetve bekapcsol de fekete a képernyőn az egér kurzor jön be. Csökkentett módba bekapcsol rendesen.
Mitől lehetett ez? Mivel tudnám kiküszöbölni a hibát?Üdv: Csabee.
-
alratar
addikt
Úgy tűnikk a Microsoft megkavarja a kakit:
Megszünteti az eredeti Windows 7 támogatását a Microsoft[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest