Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36976) #41133696 válasza Krystal_s (#36960) üzenetére


#41133696
törölt tag

"Főleg XP-t támadják most ezért sokan, mert nem lesz hozzá frissítés, ezért azonnal ki kell dobni a rendszert."

Ezért is, de nem csak ezért. A 32 bites XP nem támogatja a több magos CPU-kat rendesen, 4 GB RAM-tól eleve kiesik, mert nem látja a többletet, és még sorolhatnám. Röviden és tömören, egy Szoftver technológiai dinoszaurusz. Szép volt, jó volt, koszerű volt a 2000-es évek elején...

Az már elég tisztán látszik, hogy sokan lesznek akik a támogatás megszűnése után is maradnak az XP mellett, az ő felelőségük, pontosabban felelőtlenségük. Nyilván olyanokról van szó, akiknek régi gépük van, nincs som RAM a gépükben, nincs szükségük DX 10, 11,11.1-re, mert nem játszanak az új játékokkal amik már ezt megkövetelik alapból.

"A Windows mindig is egy szita volt, azaz millió rés, képtelenség lenne "betömni az összes rést"."

A többi operációs rendszer is az. Azok is kapnak ilyen-olyan időközönként rendszeresen frissítéseket. Maximum ritkábban. Nincs hibátlan szoftver, így OS sincs.

"Egyes frissítések után (egyre gyakoribb) miért lesz lassabb a rendszer? Valóban érdemes minden esetben feltenni őket egy jól működő, gyors rendszernél? Biztos, hogy stabilabb, biztonságosabb lesz tőle? "

Első kérdésre: Microsoft finally fixes Windows XP SVCHOST bug

Javította a Windows XP-k lassulását okozó problémát a Microsoft

A linkeken a válasz, de röviden annyit, hogy amikor az XP-t kiadták, nem úgy tervezték, hogy 13 évig fogják támogatni. Rengeteg javítás érkezett hozzá:

"Mint azt a PC Fórum már korábban megírta, a lassulást egy a Windows Update által a feltelepítendő foltok listájának megállapításához használt algoritmus gyengesége okozza, amelyet sajnos nem készítettek fel olyan magas számú javítás kezelésére, mint amennyit végül az elmúlt 13 év során a Windows XP-hez kiadott a Microsoft. Emiatt a ellenőrzés - amit a rendszer gyakorlatilag minden újraindítást követően végrehajt - hosszú ideig, akár órákig is elhúzódhatott, amely idő alatt az XP működése jelentős mértékben belassult."

Második kérdésre: Igen érdemes nem véletlen adják ki. A harmadikra pedig, igen, biztonságosabb lesz. Még mindig nem késő váltani! Aki szeretné "kimaxolni" az XP-t, azaz arra utazik, hogy a vásárolt OS-e teljes mértékben ki legyen használva, az utolsó havi frissítést pakolja fel, aztán váltson :)

"A Részt kíván venni a felhasználói élmény fokozása programban beállítást, ha kikapcsoljuk, akkor miért fut mégis folyamatosan a háttérben és küldi az adatokat az MS-nek? Feladatütemezőben ez jól látható. "

Amerikában elég erősek a civil jogvédő szervezetek, ha a tiltás ellenére mégis küldene adatokat állna a bál, de nem áll ugye...

"Kérdezném azokat, akik rendszeresen minden frissítést feltesznek, sosem érzékeltek rendszerlassulást, vagy bármilyen hibát utána?"

XP-t évek óta nem használok, de ott ugye egy sokkal kezdetlegesebb rendszerről van szó, ami hajlamosabb lehet az ilyesmire. Három dolog van, de ebből kettő az alapvető, hogy a lassulást ne is tapasztaljuk:

1. SSD-t kell használni (Ez nem elérhetetlen dolog ma már, nekem például az ASUS A8N-SLI-s gépemben is ott van a Kingston SSD igaz nincs AHCI és NCQ, de a TRIM működik, a Windows 7 Home Premium SP1 x64 pedig gyors rajta, egyébként májusi telepítés. Windows 8.x-nél még jobbak az eredmények, mert lassan másfél éves lesz a rendszer és sebességben még mindig nagyon jó a Corsair Force GT 60GB SSD-vel.

Pedig a sok játék megdobja a telepített programok számát... a kép a Norton 360 jelentését mutatja

2. Windows Vista, Windows 7, vagy Windows 8.x rendszereket kell az SSD-re telepíteni
3. Minden operációs rendszernél meg kell gondolni, hogy miket telepítenünk fel, mi az ami nélkülözhetetlen számunkra. Microsoft OS esetében igyekezzünk a cég saját megoldásait favorizálni.

Akkor most a ráadás...

4. Megbízható karbantartó programokat használni (Symantec termékek pl Norton 360, vagy a Piriform féle CCleaner)
5. Rendszeres időközönként (én minden hónap frissítő keddje után szoktam azonnal), komplett rendszerkép mentést létrehozni (Acronis True Image HD vagy ehhez hasonló).

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.