Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32001) King Unique válasza #41133696 (#31996) üzenetére


King Unique
titán

Ezen én is sokx, egyetértek maximálisan :K
De, hogy ne legyen az embernek hiányérzete én is azért használom mind2-t felváltva, igaz win7-et főleg csak akkor, ha vmi sulis/ céges progival kell dolgoznom, mert azok java 7-esen van, szimpla netezés, multimédia célra inkább 8-ast, valahogy kellemesebb, tetszetősebb, v hogy is mondjam :K Meg persze van más (jobb) funkciója is.

(#31997) LonGleY: win 8-hoz is van aero pótlék: Aero Glass
De engem ez az alap letisztult, kissé puritán felület se zavar.

Nem rosszak linuxok, egyre tetszetősebbek azok is - Mint, Zorin, stb.+ (Mac klónok:Elementary OS, Peaer OS) - de azért van bennük mégis vmi kicsit puritán jelleg, néhol fapad érzés windowshoz képest, v fene tudja + megszokni...
Nem tudom milyen ügyfelek, te miként nyomod, de az, hogy mind visszaállt 7-esre, azt is itt, máshol is elmélkedve olvasom mindig, mert valóban tény, hogy nem mki tudja megszokni, de akkor tessék előtte kicsit utánanézni, érdeklődni (net+videók, screenshotok) és akkor 7-essel venni, ha nem tetszik (freedos+win7, ha más nem megy).
De mégis mindenkinek mindenből a legújabb kell erővel... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#32002) LonGleY válasza King Unique (#32001) üzenetére


LonGleY
veterán

Köszi, akartam is ilyet keresni.

Kíváncsi vagyok, ilyenre képes lesz-e a 8.1 bárhogy is...

(#32001) King Unique: Igen, pár fájlkezelési mizériában én is hiányoltam dolgokat. Fedora 19-et és Xubuntu 13-ast nyújtam most egy kis ideig, de én is épp a Mint-el meg ArchLinuxxal szemezek. Csal még nem jött egyikben sem az, amikre várok (Gnome 3.10, ilyesmi).

[ Szerkesztve ]

(#32003) King Unique válasza LonGleY (#32002) üzenetére


King Unique
titán

azt nem tudom :N (AG újabb verzója 8.1-el is menni fog) de ez gondolom 7-esem készült (vagy 8?), tetszenek ezek az egyéni skinek, ez is nagyon baró :K .
Átalakítás menete, szükséges progi neve nincs meg vhol?

Saját, az igen , milyen progival csináltad, esetleg jövőben egy logout cikk róla, v egyszerű összekattintgatni?

[ Szerkesztve ]

(#32004) LonGleY válasza King Unique (#32003) üzenetére


LonGleY
veterán

Sima Win 7 (saját) alap tálcával oldalra helyezve és parancsikonos toolbarokkal kiegészítve + Opera v12 Z1-Glass skinnel. :] Semmi extra program meg ilyenek nem kellenek ehhez, az Aero-n is csak a színt állítottam szürkésebbre. Egyszerűen fogod a tálcát és kikapcsolod rajta a lezárást. Onnantól fogva átpakolhatod máshova, és húzgálhatod a rajta lévő elemeket. Plusz eszköztárat pedig a jobklikkes menüben tudsz hozzáadni, majd ki tudod rajtuk kapcsolni a nagyikonos megjelenítést, a címkézést, ilyesmi. Ezt már az XP is tudta. Ugyanez a tálca, ha visszahelyezem alulra, így néz ki (a layout nyilván hülyén jön ki így, de szerencsére megmarad minden pozíció, ha visszapakolom balra).

[ Szerkesztve ]

(#32005) King Unique válasza LonGleY (#32004) üzenetére


King Unique
titán

Igen látom, csak simán balra van téve tálca, ikonok meg manuálisan ide-oda rakosgathatóak, ügyes. :C Csak még mindig desktop modding verseny (tavalyi, idei) hatása alatt állok, aztán azt hittem vmi nagy trükközés kellett hozzá.
Azért tény, hogy win7-ben valóban elegáns, tetszetős ez az Aero. :K

(#32006) LonGleY válasza King Unique (#32005) üzenetére


LonGleY
veterán

Szélesképernyőn (főleg 16:9-en) alap, mindenkinél így csinálom. Aki még nem látott ilyet, az elsőre lehűl, kicsit hiányérzete van, de hamar megszokható, és a nagy előny az asztal jobb kihasználhatósága.

(#32007) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Ha a hálózatok alatt ki van kapcsolva a megosztásnál a jelszó kérés, akkor a média lejátszó miért kér? :F
Hogy lehet teljesen kikapcsolni? Vagy beállítani valami egyszerű felhasználót erre az esetre?

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#32008) Krystal_s


Krystal_s
addikt

Azt nem értem Win8 kapcsán, ha egyszer ennyi embert zavar a csempe, start stb féle baromság, akkor miért nem képes az MS beletenni egy olyan funkciót, hogy telepítéskor megkérdezné, hogy hééé sima desktop gépre, vagy érintő képernyőre optimalizálva akarod a felületet ? Kit érdekel, hogy előlehet csalogatni ilyen olyan módon ezeket a korábban alapfunkciókat, miért nem lehet lefixálni, hogy kösz nem és nem kell és aki akarja az majd kapcsolja be a csempenézetet ahogy akarja...
Olyan ez mint az új Youtube...eddig egy klikkel lehetett minőséget választani, most meg a beállításokban kell külön sz..akodni. Az új Firefox is király lett mióta átveszi a Win rendszer nagyítását, szép nagy homályos ikonok és nagyított weboldalak szuper jól néz ki. Utólag kell babrálni és kiegészítőket telepíteni, hogy visszakapd, ami normál esetben alap volt. Nem számít hogy több ezren mérgelődnek ezért, kit érdekel, a fejlesztők leszarnak mindent....csak újítanak az a lényeg és akinek nem tetszik az régimódi, hülye, ostoba, mert nem vevő az újdonságokra :D az a különbség, hogy pont az analfabéta hülyékre akarnak mindent optimalizálni, nehogy gondolkodni kelljen, ők a 21. század királyai.

(#32009) #41133696 válasza Krystal_s (#32008) üzenetére


#41133696
törölt tag

Mert sok pénzbe kerül az új technológiák kifejlesztése, és ha amennyiben a felhasználók azt a régihez való kötődésük miatt nem használják - ami fakadhat a lustaságból, vagy a tanulás iránti alacsony vágyszintjükből -, illetve ha a régi fejlesztést, maga a cég nem rejti el előlük kellően, akkor könnyen lehet, hogy az a pénz kidobottnak számít. Arról nem is beszélve, hogy volt régen az MS-nek egy olyan időszaka, amikor minél több mindent akart bepakolni a Windows-ba - ez a Vistára értendő -, így lett Mail, Messenger meg minden benne, cserébe az alap telepítőkészlet is jókorára hízott. A 7-essel meg elkezdték kigyomlálni a sok felesleget, külön letölthetővé vált testre szabhatóan pl a Live csomag. Mennél nagyobb egy kód annál több lehet benne a sérülékenység is, aminek a javítása idő és $ igényes. Anno a Windows 7-nél is sírtak, hogy a SuperBar csúnya, hogy nincs könnyen elérhető helyen a gyorsindító stb... aztán megszokták.

A 8.1-et sokan azok is várják, akik fikázzák a 8.0-t, csak ők azért, mert szerintük a rosszból jobb lesz, én meg azért mert a jóból lesz még jobb :)

(#32010) King Unique válasza #41133696 (#32009) üzenetére


King Unique
titán

Egyenes beszéd, jó gondolatok :C

(#32008) Krystal_s: jó ötlet lenne valóban ez a full desktop, v tablet mód :K , de akkor vsz sokan előbbire állítanák be és úgy mi értelme lenne 8-asnak, ha majdnem uaz volna, mint a 7-es. Ezzel az új felülettel legalább szoktatják a népet az új jövőbeli irányvonalhoz, nehogy egyesek majd a win 9-től kapjanak sokkot... :D Használni meg nyilván nem kötelező egyiket se.

[ Szerkesztve ]

(#32011) brugo válasza vlevi (#32000) üzenetére


brugo
aktív tag

Ma délután bekapcsolom is müxik a Dell USB-HUB habár a tegnap is csináltam újrainditásokat és mégsem ment. Ezt a bizonytalanságot utálom. A Bluetooth bilentyűzetem hol megy hol nem megy de inkább nem megy.

(#32012) LonGleY válasza #41133696 (#32009) üzenetére


LonGleY
veterán

A felületbe illeszkedő újításokat és a teljesen másik platformra szánt felület erőltetését ne keverjük már össze olyan szöveggel, hogy csak megszokás kérdése! Egy nagy ló@t!

Állandóan ez a lame magyarázat jön szembe, mikor valaki megpróbálja kivédeni a szembehányó igénytelenséget és a userek semmibe vételét...

Plusz, minden újítás akkor számít jónak, ha az valóban előrelépés. Erről ebben az esetben szó sincs.

[ Szerkesztve ]

(#32013) audi100td


audi100td
nagyúr

Sziasztok,

frissen húztam Win7-et egy ThinkPad T500-ra. Frissítés utáni újraindítás közben valamiért kifagyott a gép (Bluescreen 1038), azóta szinte minden indításnál megjelenik ez az ablak: [link]

Mi lehet a gond? Soha nem találkoztam még ilyennel.

(#32014) LonGleY válasza audi100td (#32013) üzenetére


LonGleY
veterán

Mi ez a furcsaság a system tray ikonoktól balra? Az ilyen gyártói hülyeségeket én nem raknám fel, csak magát az only driver-t.

(#32015) audi100td válasza LonGleY (#32014) üzenetére


audi100td
nagyúr

Az nem hülyeség, hanem (kivételesen) hasznos gyártói utility (ez egy ThinkPad basszus, aki ismeri tudja miről beszélek), a felesleges szarokat én sem rakom fel. De nem ezért jöttem ide :)

(#32016) #41133696 válasza audi100td (#32015) üzenetére


#41133696
törölt tag

Az eseménynaplót megnézted?

(#32017) Fire/SOUL/CD válasza audi100td (#32013) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

# Frissítés alatt Windows Update-t érted vagy esetleg valamilyen egyéb alkalmazás frissítését?
# ha WU-t, akkor keress újra frissítéseket, hátha valamelyiket nem tudta telepíteni rendesen
# ellenőrizd, hogy a szolgáltatások közt fut-e a fennemlített szolgáltatás
WIN+R -> services.msc -> enter -> listában Csoportházirend ügyfélen duplaklikk
Ha nem futna, akkor indítsd el és állítsd az indítás típusát automatikusra, okézd végig gép restart.
Ha nem lehet ott elindítani, akkor indísd el a parancssort admin joggal és add ki az sc gpsvc parancsot és gép restart.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#32018) faranus


faranus
aktív tag

sziasztok

Ma szépen be akartam frissíteni az AMD CCC t és egy nagyon fura dolog történt. Leszedem az újat feltelepítem újraindítok és azt látom hogy nem megy az Aero! Hiába állítok bármit sehogy se tudom működésre bírni. Rámentem hogy hárítsa el a hibát természetesen nem sikerült neki! Olyat hoz fel hogy az asztalablak kezelő le van tiltva amikor igazából nincs is. Szerintetek mi lehet a probléma? Már évek óta ment az Aero és nagyon megszoktam és szeretném vissza kapni.

tisztelettel faranus :R

(#32019) Krystal_s


Krystal_s
addikt

Ránéztem egyik gépen milyen Win frissítések lennének...Ez meghülyült ?
Info alapján 5x jelzi ugyanazt a frissítést egy napon, csak más számokkal. :U
MS13-081: Description of the security update for USB drivers: October 8, 2013
KB2862335
kb/2862330
kb/2864202
kb/2868038
kb/2884256

...és milyen jókat írnak róla, csak 6 oldal, biztos felteszem. ;]

[ Szerkesztve ]

(#32020) sfdrakex válasza faranus (#32018) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Élményindexet próbáltad újra futtatni?

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#32021) Kékes525


Kékes525
félisten

Akkor most mi van? :F

Az automatikusra beállított rendszerkarbantartás hibát jelzett:
"A számítógép újraindítása és a kötetproblémák - többek között szektorhibák, elveszett szektorcsoportok, keresztcsatolt fájlok és könyvtárhibák - kijavítása."
Majd a végén: "Merevlemezkötet-hibák Észlelve" jelzést ad.
Ezt sokkal gyorsabban jelentette ki, mint ahogy a Check Disk az egyik lemezen lefut.
(Legtöbbször a rendszerkarbantartás nem talál semmit, minden rendben van írja, nincs szükség beavatkozásra.)

Utána minden egyes lemezre (HDD+SSD) lefuttattam a Check Disk-et javítás nélkül, de nem talált hibát:

"Nincsenek problémák az eszközzel vagy lemezzel, így az készen áll a használatra"

Meg tudja ezt magyarázni valaki?

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#32022) Kékes525


Kékes525
félisten

Bocs, kifutottam a szerkesztési időből!

Újraindítás után nem talált hibát a rendszerkarbantartás, pedig előbb a Check Disk után újraindítottam a rendszerkarbantartást, és a hibaüzenet változatlan volt.

A Check Disk miért nem látta?

Találok erről valahol részletesebben a Windows 7 -ben? Az eseménynaplóban nem volt?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#32023) faranus válasza sfdrakex (#32020) üzenetére


faranus
aktív tag

igen de nem segített semmit! annyi változott hogy a videókártya értékelése 7,1 ről 7,3 lett!

tisztelettel faranus :R

(#32024) audi100td válasza Fire/SOUL/CD (#32017) üzenetére


audi100td
nagyúr

Igen, WU-re gondoltam.

Az első opciónál nem sikerült bekapcsolni, szürke az egész: [link]

A parancssoros parancsra meg hibát írt: [link]

GoodSpeed: Megnéztem, de nem igen tudok mit kezdeni vele: [link] [link]

[ Szerkesztve ]

(#32025) faranus válasza sfdrakex (#32020) üzenetére


faranus
aktív tag

ez az érdekes kép készült amikor nyomtam egy print schreent! Szerintem összefügg a hibával!

tisztelettel faranus :R

(#32026) sfdrakex válasza faranus (#32025) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Uninstallt nyomj a teljes driver csomagnak, újraindítás és utána próbáld újra feltenni, ha nem megy akkor win updatenek engedd hogy feltegye a drivert amit javasol.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#32027) faranus válasza sfdrakex (#32026) üzenetére


faranus
aktív tag

ok köszi

tisztelettel faranus :R

(#32028) #41133696 válasza audi100td (#32024) üzenetére


#41133696
törölt tag

(#32029) Fire/SOUL/CD válasza audi100td (#32024) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Ott megzuhant rendesen valami, így még parancssorból sem lehet hozzáférni. (bocsi, valóban kihagytam egy parancsot, helyesen sc start gpsvc a parancs, de szvsz hozzáférés megtagadva lesz...
Itt minden ismert módszer csokorba van szedve, hátha valamelyikkel sikerül: [link]
ha nem (mert van rá esély), akkor persze egy rendszervisszaállítás lenne az ideális, ennek hiányában kezd el egyesével eltávolítani a telepített frissítéseket, talán kiderül melyik felel a jelenségért. Legrosszabb esetben meg OS reinstall. (WU előtt alap, hogy rendszermentést készít az ember, ez azóta melegen ajánlott, mióta csak létezik a WU(és meglehetősen rég "jelent meg")) ;]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#32030) #41133696


#41133696
törölt tag

Amúgy ahogyan a lemezkarbantartót felokosították szépen csendben W7 alatt, talán más hasznos funkciókat is megkap majd a négyéves rendszer.

Másik topicból, játékosok szempontjából: W7 x64 vs W8.1 x64. Fókuszban a sebesség.

[ Szerkesztve ]

(#32031) audi100td válasza #41133696 (#32028) üzenetére


audi100td
nagyúr

Köszi, követtem a leírást, úgy tűnik most jó. :)

Fire/SOUL/CD: Értem, legközelebb erre odafigyelek, köszönöm neked is.

[ Szerkesztve ]

(#32032) #41133696 válasza audi100td (#32031) üzenetére


#41133696
törölt tag

(#32033) Kékes525


Kékes525
félisten

Ezekre tudtok valamit?

[link]

[link]

Köszi a válaszokat!

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#32034) woryz válasza spiritex (#30792) üzenetére


woryz
senior tag

Én megtaláltam (szerintem), az okát, a ki TAB-olásnak. Igazándiból nem tudom, mi köze van (?) hozzá, de amióta nem WIFI-n vagyok a neten (kb két hete), nem csinálja... :K

(#32035) faranus válasza sfdrakex (#32026) üzenetére


faranus
aktív tag

hát úgy néz ki semmi se segít! Ami a fő gond hogy olyan mintha ki lenne terjesztve asztalra egy 2. monitor! Akármit csinálok nem tűnik el! wingomb+P se csinál semmit! itt egy kép

tisztelettel faranus :R

(#32036) LonGleY válasza faranus (#32035) üzenetére


LonGleY
veterán

A 13.9 és 13.11 beta driverek nagyon el lettek baszarintva. Nálam épp újratelepítés volt, végül a próbálkozások után a 13.4 került föl az új rendszerre. Innen elérhető (az elnevezése nem jó, de attól még ez a win7-hez is való whql meghajtó).

[ Szerkesztve ]

(#32038) Fire/SOUL/CD válasza faranus (#32035) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Bocsi, de nem olvastam vissza. ha jól értem, 1 monitor van de úgy jelenik meg az asztal, mintha több lenne.

Ilyenkor azt lehet tenni, hogy a VGA gyártójának megfelelő utility-t telepíted vagy ha ez már megtörtént (NVidia Control Panel/AMD ATI Catalyst) elindítod, és azonosítod a kijelzőt. Nálam (csak példa miatt) AMD-nél ez itt van: [link]
Ha több kijelző jelenik meg itt, akkor tudod törölni a szükségtelent...

Az is megoldás lehet, ha az asztalon (egy üres területen) jobb egeret nyomsz/Személyre szabás és ott az észlelés és azonosítás opcióval operálsz.

Elnézést, ha valamit félreértettem.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#32039) faranus válasza Fire/SOUL/CD (#32038) üzenetére


faranus
aktív tag

mindent próbáltam már a 13.4 sem csinált semmit! kép úgy tűnik mintha a CCC úgy látná hogy minden csodálatos pedig nagyon nem

tisztelettel faranus :R

(#32040) Fire/SOUL/CD válasza faranus (#32039) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Lehet, hogy minden borul(szóval csak saját felelősségre), de lépj be a BIOS-ba és állítsd alapra(Load BIOS defaults vagy hasonló lehetőség az EXIT menüben)
Annyit nézz meg előtte, hogy a SATA üzemmód IDE vagy AHCI, ezt mindenképp állítsd vissza(mert különben többet nem indul a Windows...)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#32041) faranus válasza Fire/SOUL/CD (#32040) üzenetére


faranus
aktív tag

hát lehet hogy ez már túlmutat a kompetenciámon szóval nem szívesen próbálkoznék a bioszban

tisztelettel faranus :R

(#32042) LonGleY válasza faranus (#32041) üzenetére


LonGleY
veterán

Az csak egy sima reset, nem történik semmi. Ha ezt az ACHI dolgot és a boot-sorrendet tudod változtatni, akkor nem ér baj.

Illetve segíthet még az AMD Catalyst Un-install Utility is.

(#32043) Fire/SOUL/CD: Egyszerre.. :]

[ Szerkesztve ]

(#32043) Fire/SOUL/CD válasza faranus (#32041) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

OK, akkor ez az utolsó lehetőség: [link]
Letakarít mindent, a restartot követően lesz egy alap VGA felbontásod, viszont utána tegyél fel egy másik drivert(legújabb 13.9 amúgy)

UI: Tényleg ne vedd személyeskedésnek, de azért olyat még nem pipáltak, hogy egy AMD driver több monitort érzékeljen, mint amennyi van... Ehhez azért kellet a user vagy WTF... :R (21 éve vagyok a szakmában, szóval láttam eleget...) :R

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#32044) faranus válasza Fire/SOUL/CD (#32043) üzenetére


faranus
aktív tag

igazából a szokásos frissítést csináltam amint már számtalanszor megtettem a múltba! Szóval én sem értem hogy mi történhetett

tisztelettel faranus :R

(#32045) gyuszi 01


gyuszi 01
csendes tag

Üdv mindenkinek!
A fentebb emlitett hibával még mindig küzdök.
Friss Win 7 64 bit.Bf3-at feltelepitettem,ugyanúgy az rFactor 2-t,és egyik sem indul el.
Problémaesemény neve:APPCRASH
Hiba-modul neve : KERNEL32.dll

Tudnátok segiteni?

[ Szerkesztve ]

(#32046) faranus válasza LonGleY (#32042) üzenetére


faranus
aktív tag

ok letöltöttem ezt a programot végig ment újra indúlt vagyis csak próbált mert befagy a starting windows nál!
Resi után csak csökkentett módba indult el

tisztelettel faranus :R

(#32047) Đusty


Đusty
addikt

Sziasztok, be lehet állítani a win7-et úgy, hogy az utoljára telepített programot a startmenüben mindig az utolsó sorba tegye és ne abc sorrendbe? XP ilyen volt és ez nagyon jó volt benne.

(#32048) #01682176 válasza Đusty (#32047) üzenetére


#01682176
törölt tag

Én nem találtam ilyet, azt lehet csak beállítani, hogy kiemelje-e vagy sem.

(#32049) Đusty válasza #01682176 (#32048) üzenetére


Đusty
addikt

És leírod, hogyan?

(#32050) DS39 válasza Đusty (#32049) üzenetére


DS39
nagyúr

start menü testreszabása -> újonnan telepített programok kiemelése (de alapból ez engedélyezve van azt hiszem)

gegszee: vagy a start menü keresőjébe beírni, hogy "start" és ott lesz a lista elejében.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.