Hirdetés

2020. február 27., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-01 15:54:41

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36001) TESCO-Zsömle


TESCO-Zsömle
(félisten)

Sziasztok.

Miért kell a Windowsnak a létező összes vinyót felpörgetnie azért, hogy a C-meghajtóként szolgáló SSD-ről megnyisson egy szöveges dokumentumot?

Köszi.

(#36002) brd válasza TESCO-Zsömle (#36001) üzenetére


brd
(nagyúr)

A doksit a nyomorék intézőből nyitod meg? Mert akkor az lehet, hogy olyankor minden meghajtóra ránéz, meg van-e még (kérdezz valami végtelen bölcsességű picipuha hívőt, hogy erre miért van szükség, lévén, úgyis szarráfagy ez az OS, ha az OS meghajtója nem elérhető, a többire meg nincs szükség a működéshez).

The only real valuable thing is intuition.

(#36003) Impressa válasza Impressa (#35997) üzenetére


Impressa
(őstag)

A fejlemény annyi, hogy ez alapján próbálkoztam volna, de mivel nincs a futó folyamatok között a setup.exe, ezért nem kivitelezhető a megoldás.

(#36004) TESCO-Zsömle válasza brd (#36002) üzenetére


TESCO-Zsömle
(félisten)

Intézőből? Kettőt kattintottam az asztalon és csá. Ott volt ez a cucc. De tökmindegy, mert gyakran akkor is felpörgeti a vinyókat, ha a Steam-ben elindítok egy játékot, pedig az egész steam szőröstül-bőröstül a C-n van, akkor is menne, ha a többi vinyót lecibálnám a gépről, de neki azért fel kell őket pörgetni, nincs elég indítás/leállás bennük enélkül is...

(#36005) Piftuka válasza Mercutio_ (#35989) üzenetére


Piftuka
(addikt)

"Kötelesség, ezt hol olvastad?"

A Pókember képregényekben. :) Ben Parker mondta: "A nagy erő, nagy felelősséggel jár."

Komolyra fordítva... "jóérzésű emberekről" beszéltem fentebb. És igen... valóban úgy gondolom, hogy ha lehetőséged van rá (mert erősebb, szerencsésebb, jobb helyzetben lévő, bölcsebb, stb. vagy) segíteni mindazokon, akiknek szüksége van rá, nem lehetőség, és nem érdem, hanem kötelesség számodra azt megtenni.

"Az pedig - nem a te konkrét esetedre írom - a Ph alapelvek közöttis ott van, hogy mielőtt kérdez valaki az adott téma topicjában használja a keresőt."

Ezt én soha nem vitattam, és egyet is értek vele.

Mindazonáltal úgy vélem, hogy tapasztalatlannak, vagy nem elég körültekintőnek lenni, ne adj' Isten információ hiányban szenvedni nem kifejezetten nagy bűn. Arrogánsnak, otrombának lenni, másokat megalázni viszont egyértelműen az.

Azt gondolom, hogy erről még hosszasan lehetne beszélgetni, én a magam részéről viszont elmondtam mindazt, amit fontosnak tartottam. ;)

[ Szerkesztve ]

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#36006) brd válasza TESCO-Zsömle (#36004) üzenetére


brd
(nagyúr)

Sajnos ez Windows alatt ilyen nyomorék, nagyon nehéz, ha nem lehetetlen elérni, hogy ne nyúljon hozzá valamilyen hülye indokkal a meghajtókhoz, nálam pl. az explorer folyamatosan lockol olyan meghajtót is, amin kb. semmi nincs, még a rendszer-visszaállítás is ki van kapcsolva rajta és nincs sehol megnyitva sem. Csak úgy tudod elérni hatásosan, hogy engedje aludni menni, ha elveszed a rajta lévő partícióktól a betűjelet (vagy az egész meghajtót offline-ba teszed a lemezkezelőben), ami persze megint problémás, mert sokszor maga a rendszer bénázik, és nyitva tart (lockol) rajta olyat, amit te nem szeretnél. De pl. vírusirtók is szoktak olyat, hogy időnként megnézik a meghajtókat, hasonlóan viselkedik szinte az összes picipuha termék, pl. Office (talán egyes verziók nem, de a többség igen).

The only real valuable thing is intuition.

(#36007) laca026 válasza Piftuka (#36005) üzenetére


laca026
(addikt)

+1

Bármiféle hasonlóság köztem és egy ember között kizárólag a véletlen műve...

(#36008) 42 válasza Piftuka (#36005) üzenetére


42
(senior tag)

Azért te se vagy egy egyszerű eset. Utána olvastam a problémádnak. Már 16.-án is megírtam neked, hogy az AVASt felé gyanakodj, de nem foglalkoztál vele. Comodo meg avast meg még egy spyware kereső együttes léte szinte garancia a hiba lehetőségre.

[ Szerkesztve ]

Viszlát, és kösz a halakat!

(#36009) Piftuka válasza 42 (#36008) üzenetére


Piftuka
(addikt)

És én hálás is vagyok, hogy segíteni probáltál! :K

Egyébként első körben a hálózati driver frissítését javasoltad. Akkor ennek a lehetőségnek (javítás) utána is néztem, majd a Windows7 újratelepítése miatt okát veszítette a dolog. (Hiszen eleve a legutóbbi illesztőprogramot telepítettem.)

Most, hogy ez a hiba az új OS alatt is jelentkezett, figyelembe vettem az AVAST-al kapcsolatos tanácsokat is (nem csak a tiédet), és már azon voltam, hogy leváltom, és keresek helyette más szoftveres megoldás, amikor jelentkezett ez a hiba:

"--------------------------------------------------------------------------------
Crash Dump Analysis
--------------------------------------------------------------------------------

Crash dump directory: C:\Windows\Minidump

Crash dumps are enabled on your computer.

On Sat 2014.02.01. 7:21:19 GMT your computer crashed
[..]
This was probably caused by the following module: netio.sys (0xFFFFF88001625A1D)
[..]

On Sat 2014.02.01. 7:21:19 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\memory.dmp
This was probably caused by the following module: urlfilter.sys (UrlFilter+0x1C44)
Bugcheck code: 0xD1 (0x8, 0x2, 0x0, 0xFFFFF88001625A1D)
Error: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
file path: C:\Program Files (x86)\IObit\IObit Malware Fighter\drivers\win7_amd64\UrlFilter.sys
product: IObit Malware Fighter

company: IObit.com
description: URL Filter
Bug check description: This indicates that a kernel-mode driver attempted to access pageable memory at a process IRQL that was too high.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: urlfilter.sys (URL Filter, IObit.com).
Google query: IObit.com DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

On Thu 2014.01.30. 19:50:25 GMT your computer crashed
[..]
This was probably caused by the following module: netio.sys (0xFFFFF88001625A1D)
[..]

On Thu 2014.01.30. 1:16:01 GMT your computer crashed
[..]
This was probably caused by the following module: netio.sys (0xFFFFF88001755A1D)
[..]

--------------------------------------------------------------------------------
Conclusion
--------------------------------------------------------------------------------

4 crash dumps have been found and analyzed. A third party driver has been identified to be causing system crashes on your computer. It is strongly suggested that you check for updates for these drivers on their company websites. Click on the links below to search with Google for updates for these drivers:

urlfilter.sys (URL Filter, IObit.com)

If no updates for these drivers are available, try searching with Google on the names of these drivers in combination the errors that have been reported for these drivers and include the brand and model name of your computer as well in the query. This often yields interesting results from discussions from users who have been experiencing similar problems."

Emiatt még akkor, tegnap reggel eltávolítottam az IOBit Malware Fighter-t, és immár közel 1,5 napja nem jelentkezett a BSOD aktív Opera használat közben.

Mivel addig jellemzően 15-30 perc böngészés közben mindig előjött, így bízom benne, hogy a probléma megoldódott! (KOPP! KOPP! KOPP! :) )

Most ismét újratelepítem a Win7-et, mert az intenzív tesztelés, szoftver install, és uninstall következtében a registry már eléggé össze lehet "kuszálódva", és aztán remélem, hogy nem kell többé foglalkoznom ilyen és ehhez hasonló problémákkal!

[ Szerkesztve ]

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#36010) LonGleY válasza Piftuka (#36009) üzenetére


LonGleY
(veterán)

Az IObit programoknál egy tényező könnyen átveri az embereket: a jónak tűnő design. Ti. az emberek többségét az UI győzi meg és ébreszt bizalmat egy program iránt. De a termékeik szemétre valók egytől egyig, sokkal inkább hasonlítanak azokra a malware-ekre, amik ellen elvileg készültek. A SystemCare és ehhez hasonlatos rendszerturkák gyártóit nagyon kevés kivétellel (pl. Macecraft, Piriform) eleve érdemes ilyen megközelítéssel kezelni.

Személy szerint a kérdésed agresszívnak tűnő kiemelése volt az, ami azt a feltételezést erősítette bennem, hogy a topiklakóktól várod el az összes olyan kérdésedre is a választ, amire egy szimpla Google-keresés is elegendő lett volna. Nem olvasok minden előzményt ilyenkor el (főleg, ha ilyen litániákról van szó), csak a kiemelésre reagáltam.

[ Szerkesztve ]

(#36011) Ice&Lime


Ice&Lime
(veterán)

Csak kíváncsiság képpen kérdezem, hogy az miért lehetett...
Feltelepítettem mindent, beállítottam mindent még újra is indítottam, majd lefuttattam az élmény indexet és a Videokártya: Windows aero asztali teljesítménye 1,0 pontot kapott.
Mi van?...
Majd megint újraindítottam a gépet és lefuttattam ismét az élményindexet és akkor már 5,0-át adott, mint máskor is szokta.

Ez tudja valaki miéért volt ill. mi történhetett?

(#36012) hito


hito
(nagyúr)

Sziasztok!

Van win7-re olyan app, amibe több e-mail fiókot is be lehet állítani és push-sal jönnek a mailek ha van aktív netkapcsolat? Uncsi mindig böngészőbe belépni csak azért, hogy a maileket megnézzem.

Win8/8.1-ben már a rendszer része. Valami hasonló app kéne.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#36013) szabonagyur válasza hito (#36012) üzenetére


szabonagyur
(nagyúr)

Ingyenes pl. Thunderbird
Vagy office része az Outlook is.

Ezek képesek többet is kezelni.

Eladó cuccok: http://bit.do/szabonagyur

(#36014) hito válasza szabonagyur (#36013) üzenetére


hito
(nagyúr)

Köszi! Outlook sajnos nem jó, mert céges levelezés csak exchange szerveren keresztül megy. Vagy olyat is be lehet állítani outlook-ba? E-mail beállításokhoz nagyon sötét vagyok.

[ Szerkesztve ]

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#36015) szabonagyur válasza hito (#36014) üzenetére


szabonagyur
(nagyúr)

Természetesen megy az Outlookban az exchange is, melóban Outlook 2007 van és az van beállítva.
Vicces is lenne ha az MS Exchange nem menne az MS Outlookban.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://bit.do/szabonagyur

(#36016) hito válasza szabonagyur (#36015) üzenetére


hito
(nagyúr)

:) Köszönöm, akkor próbálkozom.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#36017) gzbotii


gzbotii
(veterán)

Sziasztok.

Win7 Starter használok egy netbookon. Ma bekapcsoltam a kijelző védőt és azt is beállítottam, hogy ha bekapcsol utána kérje a jelszót. Ezt az opciót szeretném most kikapcsolni (mert néha idegesítő), de nem tudom.
Belépek a beállításokba, kiveszem a pipát a jelszó kérése opció mellöl de amint rákattintok, hogy apply vagy OK úgy rögtön el is felejti. Ha újra megnyitom a beállításokat megint be van pipálva a jelszó kérése opció. Próbáltam kikapcsolni a képernyővédőt mindenestől de az sem megy.

Ötlet?

Ketten jönnek le a hegyről, az egyik futva, a másik medve

(#36018) HThomas


HThomas
(aktív tag)

Sziasztok!

Miért van az, hogy ha elfogy a memória, és a Windows elkezd swappelni, akkor teljesen belassul minden az egérkurzor mozgatás kivételével? Ez normális? Lehet valami beállítással javítani ezen?

Az persze ok, hogy azok a folyamatok, amiket épp swappel, azok lelassulnak, illetve az, hogy az egész rendszer lelassul némiképp a megnövekedett hdd használat miatt, azt is megértem, de hogy teljesen behal az ablakozó rendszer, és lényegében semmit nem tudok csinálni hosszú percekig a gépen, az kicsit durva.

(#36019) kispx válasza HThomas (#36018) üzenetére


kispx
(addikt)

Ez szokott történni. Nem sokféleképpen lehet javítani:
1) memóriabővítés
2) kilövöd a felesleges futó folyamatokat

(#36020) nszero


nszero
(csendes tag)

Hello

A WIN7 kékes képernyő és nem csinál semmit. A hdd led villog csak reset segít.

[ Szerkesztve ]

(#36021) Winnie The P válasza nszero (#36020) üzenetére


Winnie The P
(őstag)

Mi a kérdés?

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|Arctic Freezer12|G. Skill Aegis 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb OC|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W10 64bit|

(#36022) twine válasza Winnie The P (#36021) üzenetére


twine
(addikt)

Gondolom, hogy WTF? :DDD

(#36023) Impressa válasza Impressa (#35997) üzenetére


Impressa
(őstag)

A problémám továbbra is fenn áll! Ez a megoldás sem segített, mivel nincs a feladatütemezőben a futó programok között. Már próbáltam Win 7 Starterrel, Win 7 HP 64 bittel, és most HP 32 bit van fent. Az előző kettőnél ráengedtem a fontos frissítéseket (a végén az összeset), a mostaninál viszont semmit, és még mindig ugyan az a hiba. :(
A win továbbra is eredeti és regisztrálva van.

(#36024) nszero válasza Winnie The P (#36021) üzenetére


nszero
(csendes tag)

Hello.
WIN7 64bites rendszer,Asus M4A77D alaplap, 6GB Geil DD2-s memória, AMD Phenom II proci, 120GB SSD, Shapire R9 270x videokártya. Véletlenszerűen a képen látható hibát produkálja. Nem reagál semmire csak újraindítás után áll helyre. Különböző teljesítményteszteken átmegy a gép, vagy is nem teljesítményfüggő, memória teszt hibát nem jelez. Mi lehet a hiba oka ??

[ Szerkesztve ]

(#36025) Impressa válasza nszero (#36024) üzenetére


Impressa
(őstag)

HDD ellenőrzése meg volt? (HDS)

(#36026) Winnie The P válasza nszero (#36024) üzenetére


Winnie The P
(őstag)

Op eredeti vagy valami vacak? Tuning van-e, ha igen mi? Hardvercsere volt-e, ha igen mi? Táp milyen (márkanév) és mekkora (watt)? A hibajelenség alatt a Ctrl+alt+del billentyűre sem reagál?

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|Arctic Freezer12|G. Skill Aegis 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb OC|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W10 64bit|

(#36027) NoOne1976


NoOne1976
(senior tag)

Eddig még soha nem használtam rss olvasót. Most, hogy az op.rendszert isleváltottam, gondoltam, itt is lépni kellene. Mit érdemes használni? Mi az egyszerű és jó W7 alá?

[ Szerkesztve ]

(#36028) Wlac


Wlac
(Ármester)

Sziasztok!

Amatőr kérdés, de ilyen is kell. Öcsém Lenovo E125-ös gépén szinte bármilyen feladat végrehajtása szenvedés. A legnagyobb és leglátványosabb probléma a YouTube videók nézése. Nem hogy a HD-val nem tud megküzdeni, de a 480p-s videók is brutálisan akadnak. Amikor az egész videó be van már töltve, akkor nincs gond (csak ugye a YT nem csinálja azt, hogy egyszerre behúz mindent), illetve a merevlemezen lévő 720p-s filmek is remekül mennek. Tippre azt mondanám, hogy az E350-es CPU gyenge, de őszintén szólva ennyire nem kellene rosszul szerepelnie.

A gépet anno kéz alól vettem, és olyankor Linux futott rajta, azzal, ha jól emlékszem, nem volt semmi ilyesmi probléma. A gond tehát Windows eredetű. A 4GB memória miatt 64 bites Win 7 Home van rajta, minden frissítés up-to-date. Szerintetek mi okozhatja az ennyire gyatra teljesítményt? Van olyan frissítés esetleg, ami ennyire belassítja, vagy a javításokkal párhuzamos rendszerigény-növekedés csak az XP sajátossága volt? Okozhatja esetleg az, hogy 64 bites rendszer van fent, és teszem azt, nem szereti a CPU-t? Van bárkinek bármi ötlete, hogy mit lehetne tenni, hogy javuljon a teljesítmény? Értem én, hogy gyenge a hardver, de ennyire azért nem. Kösz előre is!

"Locking the vault door now. Goodbye."

(#36029) LonGleY válasza Wlac (#36028) üzenetére


LonGleY
(veterán)

Inkább az a kérdés, hogy normális videokártya driver van-e fent, és hogy milyen böngészőről van szó. Olyan nincs, ha egyszer felmegy a 64-bites rendszer, hogy azt ne szeresse a CPU. Az, hogy akad a 480 is, a flash/böngésző/védelmi program/valamelyik 3rd party kiegészítő hibája lehet. Az Aero megy rendesen? És az egyszerűbb 3D-s játékok?

Első körben töröld a profilt a böngésződ alól (ami remélhetőleg Chrome, Firefox vagy az újabb szériás Opera), telepíts friss Flash-t (a Chrome alá nem kell), és próbáljátok meg ismét.

[ Szerkesztve ]

(#36030) szabonagyur válasza Wlac (#36028) üzenetére


szabonagyur
(nagyúr)

Szia

A net elég gyors amúgy? A youtube pl. nálam ha nem is tölti be előre az egész videót mindig betölti mondjuk 4-5 percnyit előre, ez a minimum.
A te problémád alapján a net a lassú, hiszen ahogy írtad ha már betöltött hibátlan.

Eladó cuccok: http://bit.do/szabonagyur

(#36031) LonGleY válasza szabonagyur (#36030) üzenetére


LonGleY
(veterán)

Ja igen, ezt most olvasom (Amikor az egész videó be van már töltve, akkor nincs gond)... De akkor is más a folyamatos szaggatás és a pufferelés miatti meg-megakadás.

[ Szerkesztve ]

(#36032) szabonagyur válasza LonGleY (#36031) üzenetére


szabonagyur
(nagyúr)

Az a baj, hogy ezt nem írta a kolléga, hogy miért akad. De ha már betölt és megy rendesen ott erősen a net a hibás szerintem, mivel ha szoftveres vagy hardveres baj lenne akkor később sem menne egyik sem.

Bár most olvasom, hogy más is problémás, jó lenne tudni, hogy mégis mi más. A proci tényleg nem erőmű de azért netezni jó.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://bit.do/szabonagyur

(#36033) bubi92


bubi92
(őstag)

az miért van, hogy kiszedtem a windowsból aidával az eredeti win kulcsot, most felraktam egy home premium sp1-et. (előtte is az volt fent) de aktiváláskor ezt írja ki

viszont ha rámegyek, hogy csekkolja le a windowst, akkor meg azt hogy eredeti

[ Szerkesztve ]

(#36034) szabonagyur válasza bubi92 (#36033) üzenetére


szabonagyur
(nagyúr)

Elvben az IE ablakos ellenőrző csak akkor problémázik ezen ha lejárt a 30 nap próba, vagy ha más módszerrel lett aktiválva és az nem tetszik neki.

Ha további infóra mész mit ír ki? Esélyes, hogy elérted a mennyiségi korlátot, ilyen esetben telefonos aktiválás lehet még.

Eladó cuccok: http://bit.do/szabonagyur

(#36035) bubi92 válasza szabonagyur (#36034) üzenetére


bubi92
(őstag)

egy csodálatos windows súgó menüt dob ki, csupa haszontalan információval.

(#36036) Wlac


Wlac
(Ármester)

GTA SA-t feldobtam, az közepes beállításokkal stabilan, szépen megy. Chrome-ot használok egyébként, és egy 25 megás netem van, a többi géppel nincs probléma ilyen téren. Mintha a flashet nem bírná egyedül, pedig abból a legfrissebb van fent.

"Locking the vault door now. Goodbye."

(#36037) szabonagyur válasza bubi92 (#36035) üzenetére


szabonagyur
(nagyúr)

Itt egy elvben működő megoldás a problémádra: [link]

Eladó cuccok: http://bit.do/szabonagyur

(#36038) szabonagyur válasza Wlac (#36036) üzenetére


szabonagyur
(nagyúr)

Miközben betölti a videót proci kihasználtság hány %-on van? Lehetséges, hogy a proci nem bírja a flash dolgot.

Eladó cuccok: http://bit.do/szabonagyur

(#36039) albgab


albgab
(aktív tag)

Sziasztok!

Adott egy laptop ami le lett csukva.
Azóta indulásnál kiírja, hogy a windows hibával leállt.
- Választom a normál módot akkor olyan mintha elindulna de a logónál megáll és kiírja, hogy windows indítás és lefagy.
- Csökkentett módban elindul.
- csökkentett módban csináltam egy rendszer visszaállítást 2 héttel ezelőtti dátumra, de ugyan ezt csinálja ha újraindítom mint amit fent leírtam.

Mi lehet a bibi? Csak újratelepítés segíthet?
(Windows 7)

Köszönöm a válaszokat

(#36040) Rihard83


Rihard83
(tag)

Udv!
Olyan problémám van hogy nem tudom feltenni a a hardra a win7et, van 2 hard diskem, 1>500gb-torrent(logical), 1TB>3particio 2db primary, 1db system, windows7volt a systemen, ujra akarom telepiteni de nem engedi, csak az 500gigásra,amire nem akarom mert régi és nincs is hely rajta. Megfogtam lehúztam az 500-ast hogy csak az 1T lássa de akkor már a windows7 setup se jön be mert nem hozzáférhető a hard disk, és még a bios menüt se tudom behozni mert az is lefagy, nem müködik a kurzor.

pls help :)

(#36041) Wlac


Wlac
(Ármester)

Végül ledúrtam a gépről a flash-t és újraraktam (ugyanazt a verziót mondjuk, de whatev...), így már remekül mennek, szóval ez volt a gond. A 720p-s YT videók is folyamatosak, szóval bontom is a Batmanes pezsgőt. Köszönöm mindenkinek a tippeket!

"Locking the vault door now. Goodbye."

(#36042) Puma K


Puma K
(veterán)

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem!

Adott egy vinyó amin Windows 7 (64 Bit) van telepítve. Ezen a vinyón vannak fontos adatok amiket le szeretnék menteni.

Viszont ami gépben volt az már szét van szedve és a nagyja már el van adva.

Az adatokat le szeretném menteni úgy, hogy rákötöm egy másik gépre, amiben 2 vinyó van. Az egyik vinyón a Windows 7 (64 Bit) a másik vinyó pedig adattárolásra van használva.

Na már most, ha erre a gépre én rádugom a másik gépből kiszedett HDD-t akkor én fogom tudni úgy használni annak ellenére hogy van rajta egy OS (amit nem szeretnék bebootolni) mint egy sima adattárolásra szánt vinyót?

Vagy kénytelen leszek beboot-olni a lementendő vinyón lévő Windows-t és úgy lementeni a fontos adatokat?

Üdv
Puma

u.i.: remélem nem túl nyakatekert a megfogalmazás :U

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#36043) szabonagyur válasza Puma K (#36042) üzenetére


szabonagyur
(nagyúr)

Szia

Persze h át tudsz másolni mindent róla, és nem kell a régi OS-ről bootolni.

Eladó cuccok: http://bit.do/szabonagyur

(#36044) Puma K válasza szabonagyur (#36043) üzenetére


Puma K
(veterán)

Köszönöm a gyors választ!

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#36045) Predator2


Predator2
(addikt)

Helló

Öcsém gépére (Win7 Home Premium x86) szeretném feltelepíteni a HP nyomtató drive-ét.
De miután kicsomagolja nem telepíti fel hanem ezt a hibaüzenetet dobja :(

[link]
Nem a telepítővel van gond mert más gépen szépen indul.

Mi lehet a gond és mit lehet vele kezdeni?

THX

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#36046) dances


dances
(tag)

Üdv!

A hiberfil.sys mire szolgál és hogyan lehetne csökkenteni a méretét?
(Se az alvó állapotot, se a hibernálást nem használom, mindig Start / Leállítással kapcsolom ki a gépet.)

Only the Good die young.

(#36047) HThomas válasza kispx (#36019) üzenetére


HThomas
(aktív tag)

Értem... az 1) sajnos egyelőre nem játszik, a 2)-vel az a baj, hogy amikor észreveszem, hogy baj van, akkor már késő :) Vagy restart, vagy várok 10 percet mire bevesz egy kattintást, egyik se kellemes. Kár, hogy nem védi jobban magát a rendszer, legalább a task managert lehetne ilyenkor értelmesen elérni.

(#36048) szabonagyur válasza dances (#36046) üzenetére


szabonagyur
(nagyúr)

Az a fájl a hibernálás, abba mentődnek az adatok. Ha nem használod a hibernálást, akkor le lehet törölni ahogy van. De mielőtt a fájlt törlöd kapcsold ki a szolgáltatást.
Start menü, parancssorba írd be: powercfg -h off
Parancssort indítsd úgy hogy jobb gomb rajta majd futtatás rendszergazdaként!

Eladó cuccok: http://bit.do/szabonagyur

(#36049) gzbotii válasza gzbotii (#36017) üzenetére


gzbotii
(veterán)

Erre otlet?

Ketten jönnek le a hegyről, az egyik futva, a másik medve

(#36050) mezis válasza Puma K (#36042) üzenetére


mezis
(nagyúr)

Üdv.!

A Felhasználók (Users) alkönyvtárral a Win "finnyáskodhat". Egy Live Linux-nak nem lesznek gátlásai...

mezis

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.