Hirdetés

2021. szeptember 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-01 15:54:41

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39001) Santosh válasza Santosh (#39000) üzenetére


Santosh
tag

Uh, korai volt az öröm.

Szóval az egernél és a billentyűzetnél letiltottam a vezérlőtpultban, hogy felébreszthesse a számítógépet. Ez működik is, viszont pont az előbb felébredt magától újra (alvó állapotból) a gépem. Bios-ban nem találtam olyan lehetőséget, ami segítene ezen a problémán. Mi lehet a gond?

Szerk: Gyorsan rá is jöttem a problémára. Létrehoztam egy otthoni hálózati csoportot, és amikor laptopon dolgoztam, az olykor felébresztette az asztali gépem, pl. amikor nyomtatást kezdeményeztem laptopról.

[ Szerkesztve ]

(#39002) V.Stryker válasza Santosh (#39001) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Mikor felébred, akkor parancssorba írd be : powercfg /lastwake

Ekkor kiírja,hogy mi kapcsolta be. Pár napja ezzel küzdöttem pont...nekem a Samsung magician volt.

-

(#39003) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Abban nekem tud segíteni valaki, hogy lehet-e valahogy az ablakok méretét fixálni? Gondolok arra, hogy valahol kell egy tallózást nyomni, akkor felugrik az ablak, ahonnan tallózok, de mondjuk az túl kicsi, nagyobbra húzom. És szeretném ha legközelebb is abban a nagyobb méretben ugorjon fel amire kihúztam. :U

-

(#39004) gyuri86


gyuri86
tag

Sziasztok.

Szeretnék készíteni egy Ghost image-et egy rendszerről amiben jelenleg egy i7-3820 proci van, később ez a proci le lesz cserélve egy i7-4820k-ra. Semmi más HW változás nem lesz benne csak ez. A kérdés hogy a proci csere után felhúzhatom rá a korábban készült Image-et amikor még a 3820 volt benne!? Köszi.

(#39005) Ice&Lime


Ice&Lime
veterán

(#38715) valaki esetleg?

(#39006) PeachMan válasza Fire/SOUL/CD (#38999) üzenetére


PeachMan
veterán

Igen, ezt kerestem, köszi.

(#39007) Santosh válasza V.Stryker (#39002) üzenetére


Santosh
tag

Köszi a tanácsot, jól jött! Tovább folytatódik a dolog, az asztali gépem már nem ébred fel, de a laptopom még igen. Azt írja, hogy típus: beépített szolgáltatás, a ki- és bekapcsoló gomb ébresztette fel. :F

(#39008) guftabi96


guftabi96
addikt

Sziasztok!

Eddig mindig alap Windows 7-et telepítettem, ezzel nincs is baj, mert hamar megvan. Viszont a programok feltelepítése az már sokkal tovább tart. Ekkor jutott eszembe, hogy még régen kezembe jutott egy olyan xp, amit amikor feltelepítettem, azon a partíción, amin a windows volt, volt egy mappa amiben ott volt egy csomó telepítő (mozilla, skype meg ilyenek). Tehát nem voltak feltelepítve, csak telepítés után nem kellett semmit letölteni, hanem csak onnan telepítettem az adott programokat. Ezt Win7 telepítőjébe hogy tudnám beleintegrálni? Válaszokat előre is köszönöm!

#KeepFightingMichael | #JB17 | "People = Shit"

(#39009) LonGleY válasza guftabi96 (#39008) üzenetére


LonGleY
veterán

A merevlemezt úgy osztod ketté, hogy az első fele legalább 30-40 GB (erre kerül a Win 7), a maradék pedig egy másik partíció legyen. Ez a leggyakrabban alkalmazott, szokásos merevlemez kettéosztási procedúra. Amit a második partícióra pakolsz (rendszerint a 'D' betűjelet kapja), ahhoz nem nyúl a 'C' formázása, újrahúzása. A 'D'-n bármit tárolhatsz. Ennek az egésznek nincs semmi köze a telepítőhöz, nem kell integrálnod semmit.

Ugyanezt lehet elérni azzal is, ha a programtelepítőid külső merevlemezen / pendrive-on hordod... Bármikor hozzájuk férsz.

[ Szerkesztve ]

(#39010) guftabi96 válasza LonGleY (#39009) üzenetére


guftabi96
addikt

Ez nekem tiszta, én is 3 partíciót használok, de sokszor megkérnek, hogy rakjam újra a gépüket stb, és olyankor nekem jó lenne ha telepítés után már ott lenne egy csomó program a gépen, amit már csak telepíteni kell. Meg néha én is úgy rakom újra a gépemet, hogy mindegyik merevlemezt leformázom, olyankor nekem is jól jönne. :K
Pendrive-om meg nincs túl sok, és mindegyik kb folyamatosan tele van.

[ Szerkesztve ]

#KeepFightingMichael | #JB17 | "People = Shit"

(#39011) LonGleY válasza guftabi96 (#39010) üzenetére


LonGleY
veterán

"jó lenne ha telepítés után már ott lenne egy csomó program a gépen, amit már csak telepíteni kell"

WTF? Bedugod a pendrive-od a géped fenekébe és ott lesz.... 5 ezer forint egy minőségi, USB 3-as pendrive, ami mindenre elég. Nekem egy ilyenen van a Win 7 telepítőm, és mellette hordom / cserélgetem a telepítőket. Ha ennyit nem tudsz megvásárolni, akkor nem tudok rajtad segíteni.

[ Szerkesztve ]

(#39012) LonGleY válasza LonGleY (#39011) üzenetére


LonGleY
veterán

16 GB-os, ez kimaradt - merthogy az is belefér 5 ezer forintba.

És még annyi megjegyzés, hogy attól még, mert egy telepítőbe integrálod a fájlokat, nem foglalnak kevesebb helyet, ugyanúgy méretesebb pendrive-ra lesz szükséged. Ráadásul érelmetlen lenne, hisz ugyanott vagy akkor is, ha közvetlenül pakolászod a fájlokat a hordozható meghajtóra, és úgy ráadásul könnyebb frissen tartani őket.

[ Szerkesztve ]

(#39013) PeachMan válasza V.Stryker (#39003) üzenetére


PeachMan
veterán

A tallózás résznél ez engem is érdekelne. Ugyanis az intéző vagy minek hívja magát az explorer.exe megjegyzi 1-1 ablak méretét, de ha egy program hívja meg a tallózással az ilyen ablakot, hogy mondjuk kiválasszak egy betöltendő fájlt, akkor már nincs saját mérete. Mivel a 16:9 képarány miatt szélesebb ablakokkal dolgozom és így átméretezve használom a fájl név - méret - típus oszlopokat, a tallózáskor nem látszanak csak a nevek a keskenyebb ablak miatt.

Erre gondolok: kép

(#39014) guftabi96 válasza LonGleY (#39011) üzenetére


guftabi96
addikt

Azzal a kevés pénzemmel továbbra is szeretnék én magam gazdálkodni, és eldönteni, hogy mire tudok 5k-t fordítani és mire nem, mert nekem akármilyen furcsa is, 5 ezer forint sok pénz... és amúgy is a kérdésem arra vonatkozott, hogy a telepítőbe, hogy tudom beintegrálni, de szerintem ezt inkább hagyjuk, majd máshol utánanézek, ha lesz időm...

#KeepFightingMichael | #JB17 | "People = Shit"

(#39015) LonGleY válasza guftabi96 (#39014) üzenetére


LonGleY
veterán

Biztos bele lehet trükközni, de most írtam le, hogy miért értelmetlen. Azzal nem fog kevesebb helyet foglalni, mintha simán a telepítő mellé (már ha az a pendrive-ra van kipakolva) raknád a fájlokat. Ígyis-úgyis kell nekik a hely, ez ilyen egyszerű.

Ennek nincs mit utánanézni. Ha nincs annyi szabad helyed egyik adathordozódon sem, hogy magaddal hord a telepítőket, akkor legfeljebb írj ki egy külön DVD-t velük! Ha ez a DVD újraírható, akkor még frissíteni is fogod tudni legközelebb a fájlokat. Ez amúgy azért nem tökéletes megoldás, mert nagyon sok régebbi asztali gépben és laptopban halódik az optikai meghajtó, ellenben a pendrive-okat kevés gép nem kezeli le... Én már nagyon rég óta nem szórakozok DVD lemezekkel emiatt.

[ Szerkesztve ]

(#39016) [HUN]Dani


[HUN]Dani
őstag

Valaki?

magyarsrac

(#39017) LonGleY válasza [HUN]Dani (#38954) üzenetére


LonGleY
veterán

Nem tudom, mit jelöl ez a 6.01.7083-as verziószám, de ahhoz a kártyához itt van a legújabb hivatalos meghajtóprogram (a chipset gyártótól, és nem az alaplap gyártótól).

Ha nem szólaltatja meg a hangszóróidat rendesen, akkor az egyik megborult az eszközök közül - de ezt így, a távolból elég nehéz lenne megállapítani.

[ Szerkesztve ]

(#39018) Doky586 válasza [HUN]Dani (#39016) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Magad linkelted a gyártó honlapját. Ott a "Realtek Audio Driver V6.0.1.5859" van és NEM a 7083... ez a hiba

(#39019) LonGleY válasza Doky586 (#39018) üzenetére


LonGleY
veterán

Igen, ez a másik, azóta én is megnéztem a verziószámokat. Nem tudom, azt honnan szedte. :]

Jobban szeretem amúgy azokat a meghajtóprogramokat, amiket a chipek gyártója terjeszt, mert van, hogy frissebbek. Pl. egy videokártyához is az az első, hogy az NVIDIA vagy AMD oldalára megyek fel, nem a konkrét gyártóéra.

[ Szerkesztve ]

(#39020) Pityu.


Pityu.
veterán

Hogy van ez,friss telepítésű windows és be ragad program ,pl most leállítottam az utorrentet és kiléptem belőle és törölni akartam amit el kezdtem tölteni ,de azt írta nem lehet mert fut az alkalmazás.Erre meg nézem feladatkezelőbe ,és ott az utorrent rá nyomtam a folyamat leállításra de semmi aztán 5 perc múlva eltűnt.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#39021) LonGleY válasza Pityu. (#39020) üzenetére


LonGleY
veterán

Az uTorrent-nél úgy van ez, hogy néha még a kilépés parancs után is dolgozgat egy kicsit. Ez rendszerint pár mp szokott lenni. Hogy miért csak ilyen lassan tűnt el nálad, azt nem tudni.

(#39022) Siriusb


Siriusb
veterán

Üdv!

Adott egy officejet 6700 és egy win7-es gép wifi kapcsolattal telepítve. Egyik napról a másikra egyszer csak nem lehetett nyomtatni (ugyanabban a hálózatban másik gépről nem jelentkezik a probléma).
Jelenlegi állapot:
Programok közül a HP cuccait nem lehet uninstallálni. A Device managerből is csak csökkentett módban lehetett eltávolítani a nyomtatót. A program törlés sem csökkentett módban, sem normál felhasználóval nem megy, windows installerre panaszkodik (sajnos a hiba pontos szövegét elfelejtettem. :( )
Ccleanerrel is próbáltam törölni, azzal sem sikerült.

Van valami ötlet, mi lehet a gond, illetve miként lehet megoldani? Azt nem tudom, mi történhetett, lehet a felhasználó kattintgatott ide-oda, de hogy mire, azt már úgysem tudjuk meg.

Kösz!

(#39023) PeachMan


PeachMan
veterán

Van esetleg olyan program vagy megoldás Win7 x64-hez, amivel a laptopomban lévő HDD-t egy kattintással leállíthatom? Ugyanis a gépben van egy SSD is. A legtöbb program, forráskód, kép, stb. azon van. A HDD-n leginkább játék, zene film található. Vannak sűrűn olyan helyzetek, amikor a bekapcsolt laptopot éri rázkódás elég rendesen. A miértbe most nem mennék bele. Ilyenkor szeretném a HDD-t leállítani, hogy ne pörögjön feleslegesen és ne sérülhessen rázkódás közben. Relatív gyorsan parkolja a fejet, de szeretném manuálisan is leállítani, amikor nincs munkában éppen. Olyan megoldásra gondoltam, mint az energiagazdálkodás időzített HDD leállítása csak manuális módon.

(#39024) Fire/SOUL/CD válasza PeachMan (#39023) üzenetére


Fire/SOUL/CD
nagyúr

Eszközkezelő/Lemezmeghajtók, kívánt lemezen jobb egér és tiltás. (ugyanitt tudod majd engedélyezni is újra)

UI: A tiltás menü hiányozhat, amennyiben az aktuálisan futó OS-nek vannak kihelyezett fájljai a meghajtóra (pl user áttette oda a lapozófájlt stb)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#39025) roro27


roro27
csendes tag

Sziasztok!

Raktam fel egy régebbi gépemre win7-et loaderrel. A telepítés sikeresen megtörtént de állandóan frissít. Lekapcsoláskor órákat még megy a gép amíg végzi a dolgát. Amikor már azt gondolnám, hogy sikerült a telepítés akkor a következő bejelentkezéskor ismét az fogad, hogy 100 akár hány frissítést talált. Olyan mintha elfelejtené ami már lefrissített, mert ahogy nézem mindig ugyanazokat találja meg.

Előre is köszönöm a segítséget!

(#39026) quailstorm válasza roro27 (#39025) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Alapvetően sok száz frissítés van, de ha tényleg ugyanazt pakolja fel akkor ott gáz van.
A loaderezés miatt meg ki fognak innen hajítani.

(#39027) PeachMan válasza Fire/SOUL/CD (#39024) üzenetére


PeachMan
veterán

Nem letiltani szeretném, hanem csak leállítani a motort. Tehát, ha a gépnek szüksége lesz valami fájlra onnét, akkor elérje azt. Felpörgesse a motort és minden működjön, ahogy a leállítás előtt.

(#39028) Fire/SOUL/CD válasza PeachMan (#39027) üzenetére


Fire/SOUL/CD
nagyúr

"Vannak sűrűn olyan helyzetek, amikor a bekapcsolt laptopot éri rázkódás elég rendesen. A miértbe most nem mennék bele. Ilyenkor szeretném a HDD-t leállítani, hogy ne pörögjön feleslegesen és ne sérülhessen rázkódás közben."
Erre csak az a megoldás, hogy lekapcsolod(tiltod) a HDD-t. Ha kell valami az OS-nek, akkor had rázkódjon, akkor is induljon el? Ennek nem sok értelme van.
Ha rázkódna, előtte leállítod, ha meg már megszűnt a rázkódás, akkor engedélyezed.

Ettől függetlenül annyit még megtehetsz, hogy az energiagazdálkodásnál, az alapértelmezett séma szerkesztésénél a merevlemezek kikapcsolását 1 percre állítod, így 1 perc tétlenség után automatikusan lelövi a HDD-t aztán ha valami kell róla, akkor automatikusan "felébreszti". (Csak nehogy túl gyakran kelljen "ébresztgetni" a HDD-t, mert annak megint semmi értelme(csak negatív hatása van), mert inkább folyamatosan menjen egy HDD, mint hogy gyakran ki-be kapcsolódjon...)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#39029) LonGleY válasza PeachMan (#39027) üzenetére


LonGleY
veterán

SSD (ezt nem érdekli a rázkódás) + külső merevlemez használata (ezt akkor dugod rá a gépre, mikor biztonságos a terep) = problem solved

A HDD-nél sosem fogod tudni, hogy melyik ütésnek adja meg magát - attól függetlenül, hogy éppen megy-e vagy sem... Lehet, hogy mérsékli a képet a leállítás, de azokat akkor sem erra tervezték. Itt jön képbe az SSD.

[ Szerkesztve ]

(#39030) PeachMan válasza Fire/SOUL/CD (#39028) üzenetére


PeachMan
veterán

Kényelmi okból szeretném, ha nem eltávolítva lenne a rendszerből. A rázkódás alkalomszerű és mivel kizárólag az említett anyagok vannak rajta, a rendszer alaphelyzetben nem használja a HDD-t.
Természetesen a letiltás/engedélyezés a legtökéletesebb megoldás, de hacsak nincs valami jó script a kényelmes használatára, elvetném jelen esetben.

Elméletileg az imént találtam egy programot (hddscan), ami egyéb funkciói mellett tud ilyet is, de még nem volt alkalmam kipróbálni.

Elképzelhető, hogy nincs is szükség az egészre, mivel úgy tudom a laptop hdd-k elég hamar parkolják a fejet annak ellenére, hogy a motort nem kapcsolják le. Ez gondolom ad azért elég védelmet. Csupán egy opcióként szeretném a manuális leállítást. Láttam keresgélés közben valahol pár infót, hogy miként kérhető le az állapota a hdd-nek és küldhető neki parancs. Ha nem találok kész megoldást rá, akár írható is egy egyszerű program is, ami megoldja, de feleslegesen nem vacakolnék vele.

LonGleY: SSD (ezt nem érdekli a rázkódás) + külső merevlemez használata (ezt akkor dugod rá a gépre, mikor biztonságos a terep). Problem solved.

Érdekes a probléma megoldó készséged. Egy egyszerű program helyett hardverváltoztatás a feladat megoldáshoz. :) Marketinges szemlélet erősen, de jelen esetben ezt a lehetőséget elvetném.

(#39031) LonGleY válasza PeachMan (#39030) üzenetére


LonGleY
veterán

Érthető, de mivel a problémakör sem szoftveres jellegű, indokoltnak láttam a jelzett megoldást bedobni. Amúgy nem vagyok SSD-díler. :]

[ Szerkesztve ]

(#39032) roro27 válasza quailstorm (#39026) üzenetére


roro27
csendes tag

Esetleg valami ötlet?

(#39033) LonGleY válasza roro27 (#39032) üzenetére


LonGleY
veterán

Az ötlet? Meghülyült a rendszered. Okokat megintcsak nehéz lenne látatlanban (meg amúgy is) találni. :] Egy jó telepítővel újrapróbálkoznék a helyedben. Küldök privátban alapanyagot...

[ Szerkesztve ]

(#39034) Doky586 válasza PeachMan (#39030) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Az én laptopomon van egy ilyen gomb:

Ha megnyomom biztosan kikapcsol a hdd. (akár altatás, akár kikapcsolás, akár hibernálás a funkciója)

(#39035) LonGleY válasza Doky586 (#39034) üzenetére


LonGleY
veterán

Szép gomb! :D

(#39036) Játékos


Játékos
addikt

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy vállalkozásban (boltban) jogosan használható-e olyan Dell gép, amin eredetileg volt Win7 Pro (eredeti), de nem én vagyok a vásárlója. Tehát én meg szeretném venni használtan a gépet, de nem vagyok benne biztos, hogy átruházható-e hivatalosan a Win7.
Nem találgatni szeretnék, hanem olyan választ várok, amit biztosnak gondoltok.
Előre is köszi!

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...

(#39037) LonGleY válasza Játékos (#39036) üzenetére


LonGleY
veterán

A Win 7 (minden bizonnyal OEM licensszel) a géphez tartozik, így a vásárlással arra is jogot veszel. Elvileg.

Viszont azt tudnod kell, hogy a vállalkozás jellegű felhasználás esetében további éves licenszdíjat is fizetni vagy köteles (ilyen szempontból jó a Pro verzió, mert ennek alapjául szolgálhat, a Home Premium pl. már nem).

http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/genuine/business#T1=tab01

A Windows mennyiségi licencei csak akkor használhatók, ha előzetesen telepítve van mindegyik személyi számítógépre egy, a mennyiségi licenc használatára feljogosító teljes operációs rendszer.

De mindebben tud majd segíteni a licensz viszonteladó, esetleg az MS support.

Többek közt ezért van egybként, hogy ahol tudok, Linux-okat vezetek be a kis irodákban. A másik megoldás, ha letojod az egészet, de erre nyilvánvalóan a topikon nem foglak buzdítani.

[ Szerkesztve ]

(#39038) Játékos válasza LonGleY (#39037) üzenetére


Játékos
addikt

Köszi a választ! Az MS support szokott reagálni "időben"? Vagy jellemzően hetekben telik?
:R

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...

(#39039) LonGleY válasza Játékos (#39038) üzenetére


LonGleY
veterán

Pontosabb infóim sajnos nincsenek a témáról, mert egy céggel sem jutottunk el a legalitás megváltó földjére - kivéve azoknál, akiknél Linuxot telepítettem.

[ Szerkesztve ]

(#39040) Doky586 válasza Játékos (#39036) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"amin eredetileg volt Win7 Pro (eredeti)"
Ezt hogy érted? Ha most is az van és bizonyítani is tudod...

Szerintem olvasd el az EULA-t, illetve ezenkívül meg kell hogy legyen a felragasztott hologramos cimke (a rajtalavő oprendszerrel azonos winhez) és a gép igazolható forrásból származó irat (pl számla vagy adásvételi).

De ha biztos akarsz lenni akkor kérdezz meg egy jogászt.

[ Szerkesztve ]

(#39041) qqcqqc válasza Játékos (#39038) üzenetére


qqcqqc
őstag

(#39042) Játékos


Játékos
addikt

Köszi mindenkinek!

Doky586
egyDell Optilex-ről van szó, amin (vagy amihez) volt egy eredeti Win7 Pro. Ez rajta van azóta is, meg matrica a gépen, stb, csak nem tudom, hogy én jogosult vagyok-e a jogszerű használatára ennek a terméknek, vagy csak az eredeti vásárlója. Ezt akartam megfogalmazni, de ezek szerint nem sikerült túl jól... :)
:R

Illetve mit jelen az, hogy OEM Windows vásárlása esetén nincs gyártói terméktámogatás? Mitől fosztja meg magát, aki OEM "eladótól" vásárol Windows-t? :F

[ Szerkesztve ]

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...

(#39043) maszat07


maszat07
tag

Sziasztok
Laptopon használok win 7-et és ilyen gondom ami a képen látható bármit csinálok nem történik semmi csak újraindul állandóan!
valakinek valami ötlet köszönöm előre is!

Úgy pofonváglak, hogy csokorba szeded a villanyoszlopokat és felköszöntöd vele a trafóházat!

(#39044) Doky586 válasza Játékos (#39042) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem ez egyszerű könyveléstechnikai kérdés. Kérdezd meg a főkönyvelőt.

Ha valaki megkérdi mit használsz a céges munkádban akkor az szerintem rossz válasz lenne hogy:
- "valaki itfelejtette pár éve..."
- "senki se tudja mikor de valahogy valamikor idekerült..."
- "ez csak úgy van; hogy nem szerepel az eszközleltárban? naés?"

Ezek rossz válaszok. De ez teljesen független a windows témakörtől, lehetne a céges teherautóról is szó...

(#39045) quailstorm válasza maszat07 (#39043) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Hogy került a grub a gépre?
Egy external bootmanager (Hiren's boot CD-ről) vagy egy rendszer boot javítás telepítőről volt már próbálva?

(#39046) maszat07 válasza quailstorm (#39045) üzenetére


maszat07
tag

Leírnád hogy azt hogyan kell??

Úgy pofonváglak, hogy csokorba szeded a villanyoszlopokat és felköszöntöd vele a trafóházat!

(#39047) quailstorm válasza maszat07 (#39046) üzenetére


quailstorm
nagyúr

HBCD-t le kell tölteni és kiírni, utána elég egyértelmű, mert bejön az alapképernyője, és ott kel vállasztani a windows 7 bootmanager opciót.
Telepítő DVD-ről boot repairhoz meg megint csak olvasni kell tudni (nem a rendszerjavítás, a másik)

(#39048) Miksa64


Miksa64
tag

Hali!

Olyan gondom van, hogy a laptopom win 7-ére nem akar feltelepedni az egyik pendrive driver.
Annak ellenére, hogy azt írja talált illesztőprogit, és de "A kért eszköz beállításkulcsa nem létezik." és keressek a gyártó honlapján illesztőprogit, de sajnos ehhez az eszközhöz nincsen. (Kingston Digital 32GB Data Traveler MicroDuo USB 2.0 micro USB OTG DTDUO/32GB)

Érdekes módon az asztali gépre minden gond nélkül feltelepül és simán működik. ( ott is win7) :Y

Van lehetőség valamilyen módon telepíteni ezt meghajtó progit, és mi lenne a megoldás?

Ha valaki tudna segíteni igen megköszönném.

ASUS RT-AC86U; Samsung Galaxy A80; DS118.

(#39049) atala


atala
addikt

Végül nem sikerült megoldanom a leállítási problémámat. Ha rá frissítek a windowsra (tehát a telepítő lemezt elindítva nem új telepítést választok, hanem frissítést) akkor elvileg megmarad minden a gépen igaz? Nem szeretném elveszteni a C meghajtón lévő dolgokat.

(#39050) Retekegér


Retekegér
HARDVERAPRÓD

Hali!

Valakinek nem ismerős az alábbi ikon?

Időről időre felvillan a tálcán, épp hogy sikerült egy screenshottal elcsípnem. A futó folyamatok között nem tudom merre induljak el.

<< AMD - Advanced Mining Devices >>

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.