Hirdetés

2019. augusztus 23., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-01 15:54:41

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65001) lacibacsi


lacibacsi
(őstag)

Sziasztok!

Win 7 Ultimate szűz telepítése előtt állok. Egy 128 GB-os SSD-re menne fel, ami ugye nem túl nagy, így szeretném az Users könyvtárat egy az egyben áttenni egy másik (HDD) meghajtóra.

Valahol mintha azt olvastam volna, hogy a telepítés során be lehet állítani, hogy nem az SSD-re tegye, hanem a mellette lévő HDD-re. De azt is olvastam, hogy SSD-re telepítésnél minden más meghajtó legyen lehúzva a gépről... :F

Most akkor hogyan fogjak hozzá? És egyáltalán hol lehet ezt beállítani? (Telepítettem már párszor Windows-t, de erre a részre nem emlékszem...) Van ennek valami firss és részletes (lehetőleg ékes magyar nyelvű) leírása?

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#65002) ALFA


ALFA
(senior tag)

Win7 Pro telepitőre lenne szükség, de a ms weboldaláról nem elérhető valamiért. Laptophoz adott recovery tönkrement, de sajnos aktuális lenne egy teljes újratelepítés - naná, hogy az ünnepekre időzítve. :(((

Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

(#65003) Doky586 válasza ALFA (#65002) üzenetére


Doky586
(veterán)
LOGOUT blog

pedig elérhető:

Az ei.cfg -t pedig törölni belőle..

de ezt már jópárszor elmondtam..

[ Szerkesztve ]

(#65004) King Unique válasza lacibacsi (#65001) üzenetére


King Unique
(nagyúr)

Van ilyen célra elvileg audit mód, de amúgy felesleges túlbonyolítani a dolgot. Normál esetben nem kell semmit erővel áthelyezni csak azért, mert SSD-re lesz telepítve a Windows. A témában a Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is? cikk a mérvadó. Egy 120 GB-os pedig bőven elég egy 64 bites Windows 7/8.1/10 rendszernek, ha nem nem lesz combos (tervező)programokkal és játékokkal megszórva. Valamint a letöltések és a tárolt adatok nyilván mehetnek egyből a HDD-re, nem muszáj a rendszerpartíción lévő felhasználói mappákat megpakolni. Azt max. az ilyen nagyon átlagos userek miatt szokás átirányítani (példa) másik háttértárra, akik nem képesek máshova tölteni...

[ Szerkesztve ]

(#65005) quailstorm válasza King Unique (#65004) üzenetére


quailstorm
(nagyúr)

120-as SSD-m van csak és kizárólag az ultrabookomban, és még Matlabostul, AutoCAD-estül, Visual Studio 2017-tel együtt is elférek. Játék 2x2GB van rajta asszem. (Windows store-os)
Kicsit szűkös már, de most kb. 15GB szabad.

De amúgy asztali gépeimen se haladja meg egyik rendszerpartícióm se a 120GB-ot.

Szerintem is butaság a users-t pakolgatni. Játék viszont szigorúan HDD-re.

(#65006) King Unique válasza quailstorm (#65005) üzenetére


King Unique
(nagyúr)

Tudom, hogy elférhet rajta pár ilyen tervezőprogram is simán. De pont azért írtam többes számot és megszórva jelzőket, hogy ha valaki sokat akar ezekből felpakolni, akkor már nem feltétlen. Pláne, hogy pl. az Invertor és társai tárhelyigénye már elég combos, az előbbi legújabb verziójánál csak maga a telepítő 13 GB körül van. Amúgy valóban sok mindenre elég lehet egy 120 GB-os SSD is. Nálam az egyik gépen Linux & Windows dual-boot + még közös adatpartíció is van rajta.

[ Szerkesztve ]

(#65007) quailstorm válasza King Unique (#65006) üzenetére


quailstorm
(nagyúr)

Igen, munkahelyen a TIA Portal miatt 200GB a C, és Adobe programokhoz is lehet kevés lenne. Csak a gyakorlati példát írtam, hogy lássa a friss SSD tulaj, hogy azért el lehet ketyegni a 120 gigán bőven.
Kímélés miatt se kell semmit máshol tartani.

(#65008) lacibacsi válasza King Unique (#65004) üzenetére


lacibacsi
(őstag)

Köszi. Az a helyzet, hogy tervező program is és játék is van/lesz. A dokumentumok/képek/letöltések áthelyezése nem gond, viszont az AppData könyvtáram a sok program miatt kitakarítva is 50 GB... A Win7 meg kb 40 GB, ami már határeset egy 128-as SSD esetében...

Ezt az Audit módot megnézem alaposabban. Elég macerás, de úgy látszik, hogy célravezető.

[ Szerkesztve ]

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#65009) King Unique válasza lacibacsi (#65008) üzenetére


King Unique
(nagyúr)

Egy tiszta telepítés, majd a frissítés és néhány, a mindennapi használathoz szükséges apró program felrakása után azért nem fog 40 GB-ot foglalni a rendszer. Valamint normál esetben az AppData könyvtár sem lesz 50 GB-os. Tehát ilyen használat mellett bőven elég a Windows 7-nek egy 120/128 GB-os SSD. Viszont, ha olyan sok és nagy tárhelyigényű program lesz telepítve, akkor már más lehet a helyzet. De az már azoknak a függvénye és nem tisztán a rendszernek a szükséglete. Illetve lehetett volna akár egy nagyobb tárolókapacitású SSD-t is venni, ha az egyéni felhasználói szokások indokolják.

[ Szerkesztve ]

(#65010) quailstorm válasza lacibacsi (#65008) üzenetére


quailstorm
(nagyúr)

Használj minél újabb Win7 telepítőt, hogy ne kelljen kapásból frissíteni, és ott a lemezkarbantartó. A Windows/Installer tud még sokat enni, ha abban vannak elárvult csomagok. Meg ugye a frissítések is azt dagasztják.

(#65011) R3nts


R3nts
(senior tag)

Mostanában nekem is csinál marhaságokat a WU... :Y Március elején az ahavi SecurityRollUp-ot kijelezte...fontosként... másnapra eltűnt...hetekig semmi...aztán újra lejött,de a "nem kötelezők" közé...aztán most március legeslegvégén újra jött,kötelezőként... :Y :W

ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64

(#65012) lacibacsi válasza King Unique (#65009) üzenetére


lacibacsi
(őstag)

Így jár az, akinek a munkához szükséges szoftverek mellett mellett olyan játékokra is "szüksége van", amik eszik az Appdata könyvtárat... Jogos azonban, hogy a mostani méret négy év "termése", azóta nem volt komolyabban takarítva a gépem. A nagyobb SSD meg most nem volt opció...

(#65010) quailstorm : Amikor nekifogok a telepítésnek, akkor szedem le a legfrissebbet... :K

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#65013) Piftuka


Piftuka
(addikt)

Sziasztok!

Nálatok is okozott problémát a legújabb, "2018-03 Biztonsági frissítés x64-alapú Windows 7 rendszeren (KB4100480)" nevű frissítés?
(Ami - ha jól látom a részleteit - a januári és februári frissítések hibáit hivatott javítani, illetve egyúttal egy újabb, immár biztosnak és működőnek mondott Meltdown fix.)

Én telepítettem, gyakorlatilag rögtön, miután a Windows update jelezte, hogy újabb frissítés elérhető, és nem sokkal később BSOD-ot generált a számítógépem, ami korábban nem fordult elő.

Ráadásul újraindítást követően a BIOS képernyő (F2 vs. F10 választó) nem futott tovább, még egyszeri, újabb kísérletre sem; ki kellett kapcsolnom a gépet, várni, majd ismét elindítani. Ekkor már beboot-olt a Windows.

Aztán éppen az imént, nem használtam a gépemet, csak be volt kapcsolva, egyszer csak újraindult. Majd amikor eljutott a BIOS képernyőig, csipogott egyet, majd ismét újraindult, de ezúttal már nem jutott el a BIOS képernyőig, hanem teljesen fekete karakteres képernyő fogadott, amelynek bal felső sarkában villogott a kurzor.

Ismét csak a teljes kikapcsolás, majd bekapcsolás segített. Kísértetiesen emlékeztet azokra a hibákra, amelyeket az AMD masinákon generált a januári Meltdown fix.

A biztonság kedvéért most gyorsan eltávolítottam az ominózus frissítést, és tesztelem a gépet.

Érdekel, hogy nálatok is előfordult-e ilyen!

Köszönöm előre is a hasznos információt!

Üdv: Piftuka

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#65014) Winnie The P válasza Piftuka (#65013) üzenetére


Winnie The P
(őstag)

Szia!

Nem, március 30-án rakta fel, eddig semmi gond vele, remélem így is marad.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G. Skill Aegis 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb OC|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|

(#65015) Joker88 válasza Piftuka (#65013) üzenetére


Joker88
(őstag)

nemtudom mennyire számít, nem értek ehhez a Meltdown,meg a többi dologhoz, de megkerestem Neked a frissítést a gépemen..

2018.03.30. - a telepítés dátuma.
Nálam semmi gond azóta..
A gépben lévő CPU pedig :

(#65016) Piftuka


Piftuka
(addikt)

Köszönöm a választ mindkettőtöknek!

Közben tovább teszteltem... használat közben egyelőre nem, viszont az imént, ismét "passzív" bekapcsolt állapotában újraindította magát. (Aztán pedig csak a "karakteres" képernyőig jutott.)

A nagy kérdés, hogy mi okozza mindezt!? Milyen Windows beállítást módosíthatott az update, amelynek hatására - bár eltávolítottam - továbbra is ugyanazok a hibák jelentkeznek!? :F

Esetleg teljesen véletlen a dolog, hogy éppen a frissítést követően jött elő a probléma!? Talán más okozza? Ha így van, akkor mi az!?

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#65017) DonThomasino


DonThomasino
(addikt)

Adott egy notbeook 2 winyóval.
Egy ssd rendszernek és egy hdd az adatnak. (win7)
Valamiért az intézőben nem láttam a hdd t
a lemezkezelőben és bios ban viszont igen.
Nagy okosan rányomtam hogy aktív particó megjelölése így most elszállt az ssd.
Bootmgr is missing.
Reinstall nélkül vissza tudom csinálni valahogy ?
:R

[ Szerkesztve ]

Van Den Hul Clearwater hangfalkábel ELADÓ! 2x3M

(#65018) SP4C3


SP4C3
(addikt)

Üdv, berakom ide is, hátha okosabb leszek:

Hoztak egy notit ASUS X541NC.

Gyengephos celeron (de négymag™) meg méghulladékabb gennyforsz nyóctíz, na de nem kell alábecsülni.

A küldetés az, hogy az Endless OS-t takarítsam le, helyére kerüljön Win7...

Már láttam a lelki szemeim előtt, hogy erre bizony szívás lesz win7-et rakni, mert hát az M$ féle AdwarePack 10 most a menő...

A takarítás megvolt, átnyálaztam az uefi-t is, látom jó hulladékra sikerült az is, ahogy illik.

Ez a csoda csak efi módban hajlandó bootolni, ezt még meg is lehet oldani, lehet efis win7 telepítő USB-t írni. Na ez is megvolt, természetesen kifagyott már az első boot-nál (a telepítés sikeres volt). Majd újraírom később az USB-t.

Van valaki akinek sikerült erre a csodára Windows 7-et telepítenie? Csak kérdezem. :R

Gyártó totyikjában próbáltam, kerestem google segítségével és itt a fórumon is, de még értelmes tippet sem találtam..

-JNA- Yugoslav National Army // ОТПОР! OTPOR! // KEBAB REMOVAL UNIT // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 8GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte GTX 750 2GB GDDR5. Ó, e​g​y​ ​re​klámszű​rő! :/ sp4c3.speedtestcustom.com

(#65019) krealon válasza DonThomasino (#65017) üzenetére


krealon
(Topikgazda)

"Nagy okosan rányomtam hogy aktív particó megjelölése így most elszállt az ssd.
Bootmgr is missing.
Reinstall nélkül vissza tudom csinálni valahogy ?
"

Persze, egy particio kezelo programal vissza kell tenni az aktiv flag-et, ahol volt.
Pl SystemRescueCD --> Gparted

[ Szerkesztve ]

(#65020) quailstorm válasza SP4C3 (#65018) üzenetére


quailstorm
(nagyúr)

Szerintem felejtsd el. Még a BayTrail időkben szenvedtem hasonlóval, ott se volt már legacy mód, de mivel a Win7 csak egy régi UEFI módot támogat, ezért az UEFI módos W7 is ugrott. Amúgy is Apollo Lake Intel Atomra akarod rászenvedni, kizárt tartom, hogy sikerülne.

Topicos thread alapján pont az a baja, hogy a gép a régi UEFI-t sem támogatja, a 7 meg az újat. Szóval nincs képed, de a rendszer megy. Evvan, már a HP 250 G4-en ez volt.
8.1 még lehet rámenne amúgy.

[ Szerkesztve ]

(#65021) SP4C3 válasza quailstorm (#65020) üzenetére


SP4C3
(addikt)

A poén az, hogy BayTrail celeronos gépre szenvedtem már fel hetest, méghozzá legacy telepítés volt. Jelen esetben a telepítés "sikeres" feltelepül GPT-s usb-ről, újraindul, csak megáll a tudomány a boot során és csak megy a boot animáció.

Na mindegy, akkor kerítek rá valami linuxot.

Ja 8 és 8.1 100%, hogy menne, megbeszélem az üfféllel. Köszi az infót. :B

[ Szerkesztve ]

-JNA- Yugoslav National Army // ОТПОР! OTPOR! // KEBAB REMOVAL UNIT // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 8GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte GTX 750 2GB GDDR5. Ó, e​g​y​ ​re​klámszű​rő! :/ sp4c3.speedtestcustom.com

(#65022) quailstorm válasza SP4C3 (#65021) üzenetére


quailstorm
(nagyúr)

Igen, de a HP 250 G4-en nem volt már legacy opció sem. Hiába volt BayTrail.
Írtam, UEFI verziók miatt nem is lesz kép sose.
Sima 8-at azt ne, évekkel ezelőtt kukázva lett. 8.1 U3 az jó, nem fog random frissülni, se reklámozni, utolsó Windows ami nem "szolgáltatás" és nem rolling release. Viszont az UEFI-t tudja, az említett HP-n 8.1 volt még nem 10.

[ Szerkesztve ]

(#65023) DonThomasino válasza krealon (#65019) üzenetére


DonThomasino
(addikt)

Telepítő CD vel vissza hoztam egy javítással.
Most lett egy D: -m pár száz MB, gondolom ez a régi.
Viszont az eredti gond meg van a HDD
bios látja partició kezelőben online betűjelet nem látok.
A file kezelő viszont nem látja mi lehet a gond ?
:R

Van Den Hul Clearwater hangfalkábel ELADÓ! 2x3M

(#65024) King Unique válasza DonThomasino (#65017) üzenetére


King Unique
(nagyúr)

Szükség esetén meghajtóbetűjelet kellett volna hozzárendelni, vagy esetleg az automount működését ellenőrizni, nem aktívként megjelölni a partíciót. A fájlkezelőben csak akkor jelenik meg a kötet, ha van betűjele, tehát az aktív / inaktív megjelölés pont nem számít. Ilyen hibaüzenetre egyébként van komplett leírás és megoldási javaslatok a Microsoft weboldalán. Tehát többek között pl. a rendszerindítás javítása is opció lehet a Windows telepítőjével.

(#65018) SP4C3:
Nemrég valaki szintén Windows 7-et akart erővel telepíteni egy ilyen viszonylag újabb típusú UEFI-s ASUS laptopra, ahol nem volt legacy mód. Nyilván nem sikerült, ahogyan jelen esetben sem. Aztán a driveres támogatás hiánya pedig már csak hab a tortán, amit most a másik topikban is említettek. Az ilyen laptopoknál alapból felejtős a Windows 7, ezekre eleve Windows 10 való. Vagy max. esetleg Windows 8.1, ha vannak ahhoz driverek és támogatás.

[ Szerkesztve ]

(#65025) abdulka1 válasza SP4C3 (#65021) üzenetére


abdulka1
(aktív tag)

Szia!

Engem rá akartak venni, hogy telepítsek hetest egy Asus x751nv-re. 4 nap szenvedés, és anyázás után sem sikerült. A 8.1 még felment, de már telepítés közben sem ment a tapipad, és ezt később sem sikerült működésre bírni driver hiányában.
A tulajnak muszáj volt belenyugodni, hogy marad a win10.

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#65026) DonThomasino válasza DonThomasino (#65023) üzenetére


DonThomasino
(addikt)

MOD: Pontosabban most az történik,
hogy minden újraindítás után elveszti a betűjelét.
Ha kézzel hozzá adom akkor helyre jön.
Az adatok elvileg megmaradnak.

Van Den Hul Clearwater hangfalkábel ELADÓ! 2x3M

(#65027) SP4C3 válasza abdulka1 (#65025) üzenetére


SP4C3
(addikt)

Ha a fene fenét eszik, akkor sem lesz rajta windows 10... Zsír új laptop...., lehet a végén lesz egy refund és vagy vásárol másikat, vagy megy vissza a linux.

-JNA- Yugoslav National Army // ОТПОР! OTPOR! // KEBAB REMOVAL UNIT // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 8GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte GTX 750 2GB GDDR5. Ó, e​g​y​ ​re​klámszű​rő! :/ sp4c3.speedtestcustom.com

(#65028) King Unique válasza DonThomasino (#65026) üzenetére


King Unique
(nagyúr)

Az előző választ sikerült elolvasni...?

Egyébként, ha újraindítás nem kap a merevlemezen lévő kötet automatikusan meghajtóbetűjelet, akkor az pont annak a jele, hogy ki van kapcsolva az automount.

(#65029) abdulka1 válasza SP4C3 (#65027) üzenetére


abdulka1
(aktív tag)

Nagyon szét kell nézni, hogy találj olyat ami megfelel az igényeknek, és még a hetest is támogatja.

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#65030) DonThomasino válasza King Unique (#65028) üzenetére


DonThomasino
(addikt)

Igen.
Be van kapcsolva az automount és mégse kap betűt.

[ Szerkesztve ]

Van Den Hul Clearwater hangfalkábel ELADÓ! 2x3M

(#65031) King Unique válasza DonThomasino (#65030) üzenetére


King Unique
(nagyúr)

Akkor esetleg nem rejtett a kötet?

(#65032) chungee


chungee
(addikt)

Napot!

Unszimpatikus a Win10 default képnézegetője. Tudtok ajánlani másikat:F De legfőképpen visszasírom a Win7 nézegetőjét az egyszerűsége miatt

(#65033) Sub-ZeRo válasza chungee (#65032) üzenetére

Irfanview?

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."| Track IR 5.| Honor 8

(#65034) abdulka1 válasza chungee (#65032) üzenetére


abdulka1
(aktív tag)

Szia!

Ez kell neked. [link]

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#65035) chungee válasza abdulka1 (#65034) üzenetére


chungee
(addikt)

Életmentő vagy :R Már csak hab a tortán. Hogyan tudnám default-ként használni:F :B

[link]

[ Szerkesztve ]

(#65036) abdulka1 válasza chungee (#65035) üzenetére


abdulka1
(aktív tag)

A használt képfájlokhoz külön külön is hozzá adhatod a hagyományos társítással, vagy a "Gépház-->Alkalmazások--> Alapértelmezett alkalmazások" alatt megkeresed a fénykép nézegetőt, és ezt jelölöd ki alapnak.

A linkelt képeden nem látszik, de nálam van egy "Mindig ez az alkalmazás nyissa meg ezt a fájltípust" kijelölhető opció.

[ Szerkesztve ]

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#65037) chungee válasza abdulka1 (#65036) üzenetére


chungee
(addikt)

(#65038) abdulka1 válasza chungee (#65037) üzenetére


abdulka1
(aktív tag)

Most Néztem, és tényleg nem látszik a gépházban nálam sem, de alapból minden képetfált az nyit meg, pedig nem is állítottam be sehol.

Próbáld meg azt, hogy a képen "jobb klikk--> társítás-->másik alkalmazás választása-->további alkalmazások" Itt kijelölöd, és alul bepipálod(így látszani kéne neki)

[ Szerkesztve ]

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#65039) chungee válasza abdulka1 (#65038) üzenetére


chungee
(addikt)

Hát nem igaz :( :O :((( Nincs nálam a bepipálós rész

[link]

[ Szerkesztve ]

(#65040) abdulka1 válasza chungee (#65039) üzenetére


abdulka1
(aktív tag)

Esetleg próbálj beállítani egy olyan programot ami biztosan nem nyit meg képet, hátha feldobja win a kompatibilis lehetőségeket.

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#65041) King Unique válasza chungee (#65032) üzenetére


King Unique
(nagyúr)

Azt miért a Windows 7 topikban kell megkérdezni és kitárgyalni, hogy Windows 10-re milyen egyéb képnézegetők érhetők el...? :U

Van külön Windows 10 szakmai topik is, ha már tartunk.

[ Szerkesztve ]

(#65042) chungee válasza King Unique (#65041) üzenetére


chungee
(addikt)

Átköltöztem :R

[ Szerkesztve ]

(#65043) R3nts


R3nts
(senior tag)

Sziasztok,szép napot Mindenkinek!Egy másik fórumtopicból jöttenm át ide,mert pár helyen azt olvastam,hogy a MS januári,és februári összevont biztonsági frissítései még nagyobb gebaszt okoztak esetenként Meltdown/Spectre ügyben, és a márciusi már "tuti"... :W Visszaolvastam itt is,és voltak páran,akiknek beakasztott a márciusi RollUp... :W
Egy régi konfiggal Win7 x64 alatt, Intel Core2Duoval (E7600), ASUS P5QL-PRO alaplap.
Az összegző egybegyúrt Security Rollup-okból, a januári nincs fenn,a februári fenn van, a márciusi nincs fenn.
A rosszindulatú Windows szoftverek eltávolitására szolgáló eszközökből,a februári van csak fenn.

A márciusi "havi összegző minőségi frissités ELŐZETESE"(KB4088881-236,8MB),
a márciusi "frissités Windows 7 rendszerekhez x64 alapú rendszerek esetén"(KB4099950-29kB mérettel! ez a kis mérete miatt lehet a proci mikrokód frissítése? - ehhez KELL e BIOS-t frissítenem? Gyártói oldalon nincs frissebb a most fenn lévőnél)),és mégegy márciusi biztonsági frissítés(KB4100480-22MB - elvileg ez a legujjabb patch ?))van most felkínálva.

Ezeket feltehetem?Vagy ezek közül valamelyik megreccsenti ezt a régi konfigot?
Van még márciusi Security RollUp a .NET Framework-ökhöz,azokat értelemszerűen felteszem (ajánlottként van).

Bocsánat az értetlenkedésért,védeném a gépet ahogy tudom,de nem szeretném ha valamelyik update tönkreverje ezt a már amúgyis döcögős konfigot,mostanában nagyon nem szeretnék rendszert újrahúzni.

Eléggé basic user vagyok,semmi kardinális fontosságú nincs a gépen, pusztán "csak" nagyfokú látássérült vagyok,és ezért útálom mindig újrahúzni a Win-t... inkább vigyázok,és ésszel használom,de ha van mód,még elkerülném...

[ Szerkesztve ]

ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64

(#65044) efi99 válasza R3nts (#65043) üzenetére


efi99
(senior tag)

A KB4100480 hivatott a korábbiak hibáját javítani, tedd fel.

Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

(#65045) R3nts válasza efi99 (#65044) üzenetére


R3nts
(senior tag)

Rendben,köszönöm szépen. bár ugye problémám nem volt a géppel előtte sem a februári update feltételekor,csak olvastam hogy a MS "több kárt csinált vele,mint hasznot"... A többit is felrakhatom,amit írtam? Nem pusztul be tőle a gép,ill. a régi Core2Duo-s proci?
De ha felrakom a KB4100480-at,akkor a most épp választható,nem kötelezőek közül már ne tegyem fel a 2018 3. havi "márciusi minőségi frissitések előzetese KB4088881" 237 MB-ot, ugye...?

[ Szerkesztve ]

ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64

(#65046) R3nts


R3nts
(senior tag)

Bocsánat már nem tudtam szerkeszteni
Vagy a KB4100480-ast csak akkor tegyem fel, ha fenn van a márciusi teljes RollUp a KB4088881 is? Vagy akkor azt hagyjam,és elég ezt a 22MB-os KB4100480 ?

[ Szerkesztve ]

ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64

(#65047) IT user válasza Zoz (#64654) üzenetére


IT user
(junior tag)

:R :R :R

(#65048) Graphics


Graphics
(félisten)

Régi gépeket szeretnék feltuningolni, netezés lenne csak a cél.

Kérdésem, hogy 16GB-os SSD-ket néztem ki, tényleg csak a böngészés lenne a cél.

Lehetséges-e Win7-et ekkora partícióra feltenni / tudom... miért nem próbálom ki, de jelenleg nincs itt az SSD, egy 32Gb-osom szintén távol van tőlem :R

(#65049) King Unique válasza Graphics (#65048) üzenetére


King Unique
(nagyúr)

Ha megnézed a Windows 7 rendszerkövetelményeit, akkor 16 GB hivatalosan a 32 bites verzióhoz lehet elég. De megint más ilyen téren a szimpla telepítés utáni állapot és a teljes & rendszeres frissítés + néhány program felrakása utáni tárhelyszükséglet. A bruttó 16 GB-os SSD inkább az elégtelen kategória ebből a szempontból és legalább egy 32/64 GB-os javasolt. 16 GB-on újabb Windowsból max. valami tákolt, minimál változat férhet el normálisan, vagy a régi XP. De az utóbbit már nem javasolt online használni, ahogyan az előbbi is kissé izé...

Másik opció a Linux, ha csak böngészéshez kell a gép és nincsenek spéci szoftveres igények, valamint nem gond a kicsit más rendszer. Az már normálisan elférne egy 16 GB-os háttértáron és a Windowshoz szokott usereknek pl. a Mint többnyire egész jó alternatíva szokott lenni.

[ Szerkesztve ]

(#65050) Graphics válasza King Unique (#65049) üzenetére


Graphics
(félisten)

Köszi , akkor vagy Linux vagy 32gb SSD.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.