Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37701) micafighter válasza mutyi (#37695) üzenetére


micafighter
nagyúr

A winpe mappában létre kell hozni egy mount nevü mappát is, oda fogja "mountolni" a paranccsoros parancs alapján a boot.wim-et a gép.

Tehát így kell kinéznie:

Ennyi volt összesen a gond :) Elnézést kérek, a mount mappát kifelejtettem az első hszből. :B Mentségemre szóljon, hogy részben telefonról írtam, és ott nem túl átlátható a hosszú hozzászólás :\

Szóval csinálj a winpe könyvtárba egy üres mount nevü mappát, és próbáld meg megint, jó lesz ! ;)

Majd írj, hogy sikerült-e megcsinálni, illetve sikerült-e a telepítés :)

[ Szerkesztve ]

(#37702) micafighter válasza wattafaka (#37659) üzenetére


micafighter
nagyúr

,,főleg zenehallgatás közben veszem észre, amikor a zene is megakad egy pillantásra (mint mikor 100%-ra felugrik a CPU használat), a dokumentum scroll-ozása is megtorpan erre az igen minimális időpillanatra"

Ezt részleteznéd kicsit? Miket szokott még csinálni a gép amikor "megreccen"? Több gond is lehet, a driver probléma is lehetséges, de ha a zenehallgatás megakad, és a dokumentum is megakad, akkor nem a hangzással kapcsolatos driverekkel lesz a gond. Le kéne írni az időpontokat, amikor ilyet csinál a gép, aztán a Vezérlőpult -> Felügyeleti Eszközök -> Eseménynaplóban hibák után keresgélni azoknál az időpontoknál.

[ Szerkesztve ]

(#37703) LonGleY válasza wattafaka (#37700) üzenetére


LonGleY
veterán

Ilyenkor a védelmi programok a leggyanúsabbak - tipikusan ilyen mikrolaggokat okoz az Avast jobb gépeken is, lejátszóprogramtól / böngészőtől teljesen függetlenül. Ez egy 2,9 GHz-es kétmagos masinán röhejes, azonnal kukáztam a programot. Back to Comodo 5.12...

[ Szerkesztve ]

(#37704) micafighter válasza LonGleY (#37703) üzenetére


micafighter
nagyúr

Igen, többen is panaszkodtak mikrolaggokra Avastnál. :K

(#37705) Melack


Melack
veterán

Az alábbi hiba kapcsán kérném segítségeteket: nem tudok böngészőt pinnelni a tálcára. Egyiket sem. Böngészők újrarakva, de nem megy. Win7 32bit.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#37706) wattafaka válasza micafighter (#37702) üzenetére


wattafaka
senior tag

Eddig csak ezt a két tünetet tapasztaltam, hogy zene alatt meg word-ben scrollozáskor megakad, sajnos nem tudom értelmesebben leírni, talán tényleg ez a mikrolag lenne rá a legjobb szó. Az meg hogy mikor az teljesen random, van hogy órákig semmi, van hogy egy 5 perces szám alatt 10-szer csinálja. Minden driverből a legfrissebb nem béta verzió van fenn.

@LonGleY: Eset Smart Security-t használok (7.0.302.0), ami XP-n előtte nem okozott semmi hasonlót. Az automatikus frissítéseket is mindig kikapcsolom pont emiatt, hogy ne kókányoljanak a háttérben. Persze bizonyos időközönként elvégzem a frissítéseket manuálisan.

(#37707) LonGleY válasza Melack (#37705) üzenetére


LonGleY
veterán

Eddig ketten mondtuk: Win újratelepítés. És akkor már itt az ideje 64-biteset rakni.

[ Szerkesztve ]

(#37708) wattafaka válasza micafighter (#37702) üzenetére


wattafaka
senior tag

Amennyire én értek hozzá az eseménynaplóban egész tegnapi napra ezt az egy hibabejegyzést találtam (WMI - ID10):

//./root/CIMV2
SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99
0x80041003

(#37709) Melack válasza LonGleY (#37707) üzenetére


Melack
veterán

Akkor már lehet W8 lesz belőle. Köszönöm!

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#37710) LonGleY válasza Melack (#37709) üzenetére


LonGleY
veterán

Nem mintha azzal jobban járnál.... just sayin'.

(#37711) zotya70


zotya70
csendes tag

Sziasztok!

Előre is elnézést kérek, ha hülyeségnek tűnik a kérdésfeltevés, de sajnos csak így tudom leírni :)
Adott egy win 7-et futtató gép, amin a távolság miatt Teamviewer segítségével a SpyHunter nevű progit használva távolról végeztem egy kártevő tisztítást. A tisztítás végeztével újra kellett indítani a gépet, de azóta nem indul el. Fekete képernyőn sok-sok szöveg jelenik meg, mintha valami parancssoros alkalmazás lenne. Sajnos nincs képem róla, mivel távol van a gép. A kérdésem az lenne, látott-e már valaki hasonlót? Csak, hogy esetleg valamerre elinduljak a megoldást keresve. A lényeg, hogy nem üres fekete képernyő van, kurzorral, hanem hosszú számsorok.

(#37712) allein


allein
addikt

Jó estét. Adott egy médialejátszó amit cross over kábéllal összekötöttem laptoppal. Szeretném a laptopon lévő adatokat átmásolni a lejátszóban lévő vinyóba. Ehhez kellene valahogy valamilyen belső hálózatot létrehoznom. Tud nekem valaki segíteni milyen módon tudom ezt megoldani? WIN 7 op rendszerről van szó.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#37713) artiny


artiny
őstag

W7 - beallithato hogy a talcan szetteruljenek a megnyitott mappak,programok ablakjai?

(#37714) wattafaka válasza artiny (#37713) üzenetére


wattafaka
senior tag

Tálca jobb klikk - Tulajdonságok - Tálcagombok - Soha nincs összevonás

[ Szerkesztve ]

(#37715) artiny válasza wattafaka (#37714) üzenetére


artiny
őstag

koszi :)

(#37716) mutyi válasza micafighter (#37702) üzenetére


mutyi
őstag

Nagyon köszi a segítséget, most már nem ír ki hibát a parancsoknál, szépen végig tudtam mindent csinálni.
Viszont továbbra is a Windows 7 telepítésénél ahogy hozzá akar nyúlni a meghajtóhoz, kéri a drivert, ezek szerint nem jó az a driver amit letöltöttem a HP oldaláról.
Egy Intel 320 160Gb-os SSD van benne, de nem tudom akkor milyen driver kellene már,amivel elindul.
:(

(#37717) micafighter válasza mutyi (#37716) üzenetére


micafighter
nagyúr

Nem az SSD-vel van a gond, hanem azzal, hogy USB 3.0-ról akarod telepíteni, és azt nem komálja a Windows 7 telepítő. Az USB porthoz kell drivert letölteni, azt kell a leírt módszerrel integrálni a telepítőbe :) Pontosan mi a laptopod típusa?

[ Szerkesztve ]

(#37718) mutyi válasza micafighter (#37717) üzenetére


mutyi
őstag

Ok értem, de leszedtem a 9470-hez mind a kettő usb 3.0-ra vonatkozó drivert az oldalukról,egyik amit te is leszedtél meg egy másikat is,ami szerintem tök ugyanaz a fileokat tartalmazza és mégis ez a hiba van.

(#37719) micafighter válasza mutyi (#37718) üzenetére


micafighter
nagyúr

Pontosan mi a laptopod típusa?

(#37720) mutyi válasza micafighter (#37719) üzenetére


mutyi
őstag

HP Folio 9470.
Amúgy meg az miért van,hogy ha már usb 3.0 és nincs driver, de a telepítő elindul mind addig amíg kiválasztom a nyelvet,majd ahogy bedobná a merevlemezt akkor írja ki ezt a hibát és kérné a drivert?
Most azon agyalok, hogy ami rajta van Windows 7, kikapom a gépből az ssd-t, rádugom az asztali gépre, leszedem a partíciót és úgy teszem vissza.
Volt már nekem olyan a telepítések során, hogy bizonyos telepítő lemezek legyen az xp vagy win 7 nem minden esetben akarta a telepítést elkezdeni,csak ha szűz meghajtó volt benne.

(#37721) micafighter válasza mutyi (#37720) üzenetére


micafighter
nagyúr

HP Folio 9470. -> nem 9470m véletlenül? Interneten keresésre csak ilyet találok, és annak is kettő verzióját, az ultrabookot és a notebookot. Neked melyik van? Mert elképzelhető hogy különböző driverek kellenek nekik. Bit verzióból jót tettél fel?

Próbáld meg az x86os és az x64-es mappát rámásolni a telepítő pendrivera, és amikor drivert kér a telepítés elején, akkor tallózd be neki a könyvtárat.

Amúgy meg az miért van,hogy ha már usb 3.0 és nincs driver, de a telepítő elindul mind addig amíg kiválasztom a nyelvet,majd ahogy bedobná a merevlemezt akkor írja ki ezt a hibát és kérné a drivert? -> így müködik, ez a telepítés menete. Megnyomod a bekapcsoló gombot, a BIOS elindítja a gépet, megtalálja a boot managert a pendriveodon, a boot manager betölti a Windows 7 telepítőt. A BIOSnak saját driverei vannak a hardver müködtetéséhez, ezért tudja betölteni a windows telepítőt. Amikor teljesen betölt a windows telepítő, akkor a BIOS "átadja" a windows telepítőnek a hardvereket irányítását. Betölt a Windows telepítő, ez gyakorlatilag olyan, mint egy mini operációs rendszer, Windows Pre-Installation Environment (WindowsPE) a neve, és szüksége van saját driverekre a hardverek müködtetéséhez. A Windows 7 WinPE-ben nincs gyárilag USB 3 driver, ezért van a szenvedés Windows 7 USB 3.0-ás telepítése esetén. Szóval a WinPE-t betöltötte a BIOS, de a telepítést már a WinPE végzi, és ezt nem tudja megtenni az USB 3 driverek nélkül. Ezért szól akkor, amikor.

(#37722) mutyi válasza micafighter (#37721) üzenetére


mutyi
őstag

Nekem 9470m van.
Nem tudtam hogy két verzió létezik.
Az a megoldás nem működik,amit ajánlottál, hogy a pendrive-ra másoljam fel az usb drivereket és manuálisan tallózzam be, ugyanis miután kiírja a hibát és lehet tallóznom 3 meghajtót látok jelen esetben, de a pendrive nem látszódik rajta sehogy sem. Alapból ezzel kezdtem a próbálkozást.

(#37723) micafighter válasza mutyi (#37722) üzenetére


micafighter
nagyúr

Hmm valóban, mert a driver betöltéséhez a pendriveról is szüksége lenne a driverre :DDD

Mivel / hogyan készítetted a telepítőt?

[ Szerkesztve ]

(#37724) mutyi válasza micafighter (#37723) üzenetére


mutyi
őstag

a 22-es csapdája :)

Ez mi lehet?
HP Client Computer Windows PE 3.0 x86 and x64 Driver Pack

[ Szerkesztve ]

(#37725) micafighter válasza mutyi (#37724) üzenetére


micafighter
nagyúr

Driverek vannak benne, többet sajnos nem írnak róla.. Belekukkantok :U

Hogyan készítetted a telepítőt egyébként? Mert ezt a hibaüzentet kettő esetben dobja fel a Windows telepítő: 1) nem készült el megfelelően a telepítő 2) USB 3.0-ás telepítés esetén, mivel a Windows 7 WinPE -ben nincs USB 3 driver, és szüksége van driverre az USB 3.0-hoz a telepítés folytatásához.

Tehát kettő lehetséges gond lehet nálad: 1) nem készült el jól maga a telepítő. 2) rossz drivert szedtél le.

Külön ki kell választani a laptop típusát, a 9470m-en belül is van 6 féle modell:

A modellen belül pedig operációs rendszerre bontva vannak a driverek, Windows 7 esetén meg van egy rakat verzió az OPrendszerből, ráadásul mindegyik x86 és x64. Biztos, hogy a megfelelő oprendszert választottad? Azt kéne ugye választani, amit fel szeretnél telepíteni.

[ Szerkesztve ]

(#37726) mutyi válasza micafighter (#37725) üzenetére


mutyi
őstag

Mármint melyik telepítőre gondolsz?
A Win 7 telepítőt?
Windows 8 usb dvd download tool-al mint mindig.
Iso file van meg alapból és azt húzom be a programba.
100X már tuti telepítettem róla,de nem volt még gondom, bár ez az első gép, amin csak usb 3-as port van és egy 2-es sincs.

(#37727) micafighter válasza mutyi (#37726) üzenetére


micafighter
nagyúr

Igen a Windows 7 telepítőre gondoltam : :K De akkor a driverrel lesz gond. Olvasd amit fentebb írtam :)

A legjobb lenne egyébként ha a laptop típúsánál az Identify by serial number -re mennél.

[ Szerkesztve ]

(#37728) mutyi válasza micafighter (#37727) üzenetére


mutyi
őstag

Olvastam,de beírtam már a service tag-et is és az alapján kértem le a drivereket.

Típus: Illesztőprogram - Lapkakészlet
Verziószám: 1.0.8.251 (4 okt. 2013)
Operációs rendszer(ek): Microsoft Windows 7 Home Basic (32-bit), Microsoft Windows 7 Home Premium (32-bit), Microsoft Windows 7 Professional (32-bit), Microsoft Windows 7 Enterprise (32-bit), Microsoft Windows 7 Ultimate (32-bit), Microsoft Windows 7 Home Basic (64-bit), Microsoft Windows 7 Home Premium (64-bit), Microsoft Windows 7 Professional (64-bit), Microsoft Windows 7 Enterprise (64-bit), Microsoft Windows 7 Ultimate (64-bit), Microsoft Windows 7 Starter (32-bit)
Fájlnév: sp61294.exe (5.4 MB)

Szóval annak kell lennie,amit alapból te is leszedtél elsőre meg én is.
Jól megszívom ezzel a saját gépemmel :)

(#37729) mutyi


mutyi
őstag

Időközben mivel az angol Windows 7 fent van rajta, így megnéztem hogy jelenleg melyik usb 3-as drivereket használja és Intel usb 3.0 vezérlő van fent és azok a driverek, amiket eddig is próbáltunk az elejétől fogva.
Na ezen kívül még megpróbáltam azt is, hogy mivel a hdd-t látja így a fent levő Windows driverét kikeresem, hiszen jelenleg is azt használja. Windows/system32/drivers
és semmi, ugyanúgy hibát ír ki.
Kicsit kezdek elszontyolodni,mert nem sűrűn fordul elő, hogy ne találjam meg a megoldást 1 nap után sem.

A kérdésem, hogy hálózatról tudok valahogy telepíteni Windows 7-et, ezzel kihagyva a pendrive-os storyt?

(#37730) #10234880


#10234880
törölt tag

Sziasztok! Léci,valaki megtudna mondani,hogy ez a (ATI) Catalyst Control Center melyik verziójú program [link] Ha valaki megtudna mondani a ver.számát,vagy hogy honnnan tölthetem le,az jólenne. És azér mer ebbe amint látható tudom alitani a 3d grafiikát is benne. Előre is köszi,aki tud ebben segiteni.

(#37731) Doky586 válasza mutyi (#37729) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Csak kérdezném hogy nem lenne egyszerübb ha bemásolnád egy külön partícióra a telepítőt, amely partícióra NEM kerülne rendszer, hanem telepítés után csak adatok tárolására használnád? Az összefoglalóban benne van hogy kell particionálni talepítés előtt (a 100M kikerülés okán).

(#37732) mutyi válasza Doky586 (#37731) üzenetére


mutyi
őstag

Mármint mit másoljak a külön partícióra?
Az usb 3-0-ás drivereket?

(#37733) quailstorm válasza #10234880 (#37730) üzenetére


quailstorm
nagyúr

9.6, de benne van a kép cikkjében :U

(#37734) wattafaka válasza wattafaka (#37706) üzenetére


wattafaka
senior tag

Kikapcsoltam a vírusírtót is fullra hátha megoldja a problémát, de sajnos nem, nem amiatt csinálja..

(#37735) #10234880 válasza quailstorm (#37733) üzenetére


#10234880
törölt tag

én azt nemláttam,de köszi :R

(#37736) Doky586 válasza mutyi (#37732) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

nem drivert, hanem a win telepítőt. Úgy rárakni mintha usb pen lenne és arról telepíteni..
(ugyan még nem próbáltam, de a yumi nemcsak pendriveot, de hdd-t is elfogad)

(#37737) micafighter válasza mutyi (#37729) üzenetére


micafighter
nagyúr

Több megoldás is létezik, egyrészt a hálózati telepítés is megoldható, amit írsz, csak az eléggé macerás, továbbá az is járható út amit Doky586 fórumtársunk ír.

Viszont engem csak nem hagyott nyugodni a dolog, összeszedtem az összes létező usb 3 drivert, szám szerint 43-at.

Még ezt megpróbálnád a kedvemért, hogy működik-e ? :) Ha nem jön össze, akkor meg leírom én is az alternatív telepítési módokat.

A következőt kéne tenni:

Ugyanúgy létrehozni egy winpe mappát, benne egy üres mount mappát és egy üres usb3 mappát. A telepítőről a boot.wim-et a winpe mappába másolni.

Ezután a következő lépés ugyanúgy a rendszergazdai parancssor futtatása, és elnavigálás a winpe mappába:

psuhd "C:\xyz\winpe"

A drivereket összeszedtem egy pakkba: [link] -> Ezt töltsd le, csomagold ki, és a benne lévő USB x64 valamint USB x86 mappákat másold egy az egybe a winpe\usb3 mappába.

Tehát az usb3 mappában lesz kettő mappa, egy USB x64 és egy USB x86, és így nézne ki:

Ez után a következő a teendő:

dism /image:mount /add-driver:"usb3" /recurse

Ez a parancs az összes usb3 mappában található drivert - tehát mind a 43-at - integrálja a boot.wim-be. Ha befejezte a müveletet, akkor

dism /unmount-wim /mountdir:mount /commit

Ha ezt is befejezte, akkor vissza lehet másolni a boot.wim -et a telepítő sources mappájába felülírással.

Hálás lennék ha kipróbálnád ezt, mert másnak itt másoknak is segítenél vele :R

[ Szerkesztve ]

(#37738) micafighter válasza micafighter (#37737) üzenetére


micafighter
nagyúr

Nem tudok már gépelni.. :P mert itt másoknak is segítenél vele

Elgépeltem a parancsot is..:

psuhd "C:\xyz\winpe" -> pushd "C:\xyz\winpe"

Tehát PUSHD

Úgy látom a mount parancsot is kihagytam... na akkor mégegyszer a parancsok sorban:

pushd "C:\xyz\winpe"

dism /mount-wim /wimfile:boot.wim /index:2 /mountdir:mount

dism /image:mount /add-driver:"usb3" /recurse

dism /unmount-wim /mountdir:mount /commit

[ Szerkesztve ]

(#37739) mutyi válasza micafighter (#37738) üzenetére


mutyi
őstag

Ez nem maradt ki?
dism /mount-wim /wimfile:boot.wim /index:2 /mountdir:mount

Látom közben éppen javítottad :)

[ Szerkesztve ]

(#37740) micafighter válasza mutyi (#37739) üzenetére


micafighter
nagyúr

:K De.. pedig emlékszem hogy beleírtam :D lehet az egyik linkkel véletlenül kitöröltem.. Késő van már :B

Annyi változott egyébként az elsőhöz képest, hogy most egyszerre adjuk hozzá az összeset a

dism /image:mount /add-driver:"usb3" /recurse

paranccsal, mert ugye 43-at elég sok idő lenne egyesével hozzáadogatni :DDD Így elegánsabb is. :)

Az első meg az utolsó parancs változatlan. A mount igazából "kibontja" a boot.wim-et, így adjuk hozzá a drivereket, aztán pedig az unmount "visszacsomagolja".

[ Szerkesztve ]

(#37741) mutyi válasza micafighter (#37740) üzenetére


mutyi
őstag

Ok. Akkor egy hülye kérdés.
Szóval ez a 43 file 73 mega. Nekem a boot.wim alapból 163 mega volt, miután elvileg beletette az összes drvivert és visszacsomagolta 172 mega lett.
Ez létezik? Nem mindent tesz bele csak az inf file-okat?

Közben már végig is csináltam mindent és le is teszteltem.
Továbbra sem működik.
Egy CD /DVD ....... így kezdődik a szövege.
Ez amúgy még az előtt jön be, hogy ki tudnám választani, hogy melyik Windows-t akarom feltenni.
Esetleg a verzió kavar be?

[ Szerkesztve ]

(#37742) mumtaz


mumtaz
senior tag

Nem tudom, hogy találkozott-e valaki ilyen problémával (szinte biztos), de az a gondom, hogy egy Win7 telepítés és néhány egyéb progi felrakása után valami blokkolja néhány program hozzáférését az internethez.
Volt fent Avast, de leszedtem, mert azt hittem, hogy az a bűnös.
De konkrétan olyan dolgokat blokkol, mint például a DirectX frissitő. Csak irogatja, hogy inicializál és semmi.
Több progi pedig, ha rányomok az online frissítésre, akkor hibát dob, hogy nem éri el a szervert.
Tűzfalat alaphelyzetbe is állítottam és semmi eredménye.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#37743) micafighter válasza mutyi (#37741) üzenetére


micafighter
nagyúr

Szóval ez a 43 file 73 mega. Nekem a boot.wim alapból 163 mega volt, miután elvileg beletette az összes drvivert és visszacsomagolta 172 mega lett.
Ez létezik? Nem mindent tesz bele csak az inf file-okat?
-> :K

...hogy melyik Windows-t akarom feltenni.
Esetleg a verzió kavar be?
-> pontosan milyen telepítőd van? All in one? Mondjuk szerintem ez nem kéne, hogy gondot okozzon.. De lehet, hogy ez kavar be, mert egy Windows 7 Home Premium x64 telepítőnél nem kell eldönteni, hogy mit telepítsen, ugye adott a dolog. De egy All in one telepítőnek, amiben van x64 és x86, vagy esetleg több féle Windows is, ott az lehet a gond, hogy a különböző Win verzióknak más-más driverre van szükségük.

(#37744) mutyi válasza micafighter (#37743) üzenetére


mutyi
őstag

All in one,de az x64 meg az x86 külön iso, viszont a verziók benne vannak, tehát az lenne a következő menüpont,hogy kiválasztom hogy home,prof,ultimate
Mindjárt megnézem egy sima verzióval.
Ha az lesz,akkor tökön szúrom magam. :)

Bár ettől függetlenül jó lenne megcsinálni egy PXE-s verziót,mert régóta foglalkoztat a hálózatos telepítés.

(#37745) micafighter válasza mutyi (#37744) üzenetére


micafighter
nagyúr

Mindjárt megnézem egy sima verzióval. :R

Majd írd meg kérlek hogy ment, mert már engem is nagyon foglalkoztat :D Nekem sajnos nincs USB 3 csatlakozóm amin ki tudnám próbálni..

(#37746) mumtaz válasza mumtaz (#37742) üzenetére


mumtaz
senior tag

Nem találom, hol lehet a hiba.
Adatkapcsolatban van küldött 414 Byte, de nincs fogadott. Tűzfalat már kilőttem és nincs semmi, amit én felraktam volna olyan program, ami blokkolhatná a kapcsolatot. dxwebsetup nem hajlandó frissíteni. Csak "inicializálás" a végtelenségig.

Nem jött ki valami olyan "javítás" mostanában, ami tévesen ilyet művelhet?

[ Szerkesztve ]

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#37747) micafighter válasza mumtaz (#37746) üzenetére


micafighter
nagyúr

A böngésző müködik?

(#37748) mumtaz válasza micafighter (#37747) üzenetére


mumtaz
senior tag

Firefox igen. IE nem.
Torrent megy.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#37749) mutyi válasza micafighter (#37747) üzenetére


mutyi
őstag

Na feltettem a hivatalos MSDN magyar Windows 7-es iso-t a pendrive-ra és feltettem a 43 inf file-t is a szokásos módon.
Ugyanaz a hiba.
Az nem kavar be mi hogy a pendrive is usb 3.0-as?
Itt a kép:

[ Szerkesztve ]

(#37750) micafighter válasza mutyi (#37749) üzenetére


micafighter
nagyúr

A probléma forrása az, hogy a pendrive USB 3-as, ahhoz kell neki a driver, mert a Windows 7 telepítő még nem ismeri alapból az USB 3-at, nem tud USB 3-as pendriveról telepíteni driver nélkül.

Több lehetőséged is van most a telepítésre:

A) meg lehet próbálni a drivert betallózni neki, például ha kiírod a drivereket egy CD-re, vagy egy olyan partícióra másolod őket, amihez hozzá enged férni (ugye a pendrivera hiába másolod a drivereket, épp a pendrive kezeléséhez kéne neki a driver, ergo nem fogja tudni beolvasni).

B) Hálozatról is lehet telepíteni, Skyne fórumtársunk csinált hozzá egy remek leírást: http://logout.hu/cikk/windows_telepitese_halozatrol/bevezeto_elmelet.html - Bootolás hálózatról - PXE.

C) ha van USB 2-es pendriveod vagy DVD-d, akkor azzal simán menne a telepítés

Ha van másik gép:

D) Így is tudod telepíteni: #37343

E) A másik gépre feltelepíted egy új partícióra, és átklónozod pl Macrium Reflect Free-vel az SSD-re, amire szeretnéd telepíteni

F) A másik gépről formázod az SSD-t, létrehozol rajta egy akkora bootolható partíciót, amire ráfér a telepítő + pár GB szabad hely marad rajta, és arra rakod a telepítőt, majd arról telepíted a gépet

A lehetőségek kész tárháza.. :D

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.