Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37651) baboss


baboss
őstag

Vaklaki tudja ,hogy miért üres ez az ablak ?
OP WIN 7 ULTIMATE

[ Szerkesztve ]

(#37652) Belako válasza micafighter (#37650) üzenetére


Belako
tag

Proci hiba is lehet? Erre nem gondoltam.
Mondjuk minden új benne még a proci is fél éves de a többi minden új
Túlmelegedés nem fordult elő 40-45 fok alatt van a proci. Húzva nem igen van.
Valamilyen formában lehet sérült a proci? Elméletileg újonnan jött és. lehet ezeknek gyártási hibája?

Nyergeld meg a nagyot! Zsírszalonna nincs a tepertő kincs! Mindenki a maga szerencséjének a pogácsa

(#37653) Core2duo6600 válasza Sub-ZeRo (#37644) üzenetére


Core2duo6600
veterán

Igen, így van.
Mind a 2 az én gépem.
És azon amelyik nincs tartományban azon partizánkodom, és szülkséges idönként a 2 között az adatmozgás, de ne kiváncsiskodjanak :)

A tartományon kivüliről a tartományit elérem, csak be kell írjam a tartománybeli felhasználó - jelszó párost, ez megy, de fordítva nem.
Még jelszót sem kér, csak azt mondja, hogy nincs jogom.
A jelszavas megosztást kikapcsoltam, de úgy sem megy.
Egyedül jelszavassal ment, de ekkor meg a többiek nem érték el.
Megadtam a Credential managerben a tartományon kivüli gép adatait és úgy ment

Bárhogy próbáltam, eddig nem megy.
Lehet azért, mert nem lehet ilyet nem tudom.

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#37654) DummyBoy


DummyBoy
senior tag

Üdv Mindenkinek!

Érdekes és sajnálatos problémával találkoztam ...

Van egy laptopom, amiben van 2 HDD, az egyiken céges oprendszer (Win7 Enterprise x64) a másikon privát. (Win 7 Pro x64)

Tegnap este valami történt, és amikor újraindítottam, hogy átváltok a másik oprendszerre, elindult a chkdsk, és konzisztencia hibákat talált, majd nekiállt kijavítani ... (épp a konyhában ügyködtem, csak arra lettem figyelmes, hogy nem a Win indul, hanem más történik, emiatt skippelni sem tudtam ...)

Sajnos nem úgy sikerült neki, ahogy eredetileg eltervezte, emiatt a céges rendszerem azóta nem indul el. Eljutok a Starting Windows képernyőig, majd megjelenik a kurzor, funcióbillentyűk működnek, hibernálni tudok, de minden fekete ... Safe módban ugyanez. Telepítőről indítva addig jutottam, hogy valami okból az alap 100MB-os partíciót, amit a WIN létrehoz, átnevezte C: meghajtóra, és a normál C: meghajtót D:-re.

A másik oprendszer alól nézve a filerendszer "jónak tűnik", de ez semmit nem jelent.

Valaki találkozott már ilyen problémával? Hogyan tudnám ezt megoldani? Jelenleg külföldön tartózkodom, így nem tudom megoldani, hogy a privát oprendszeremen is tudjam használni a VPN-t, pont emiatt a reinstall sem opció.

Rémlik, hogy találkoztam már hasonlóval, de sajnos netem is ritkán van, így guglizni sincs sok időm, reméltem talán azzal fel tudom gyorsítani a keresést, ha rákérdezek!

Előre is köszi!

Life is shor...

(#37655) micafighter válasza Belako (#37652) üzenetére


micafighter
nagyúr

Igen, lehet proci hiba. De ha elküldöd a dumpot megpróbálok kihámozni belőle valamit. :)

(#37656) Belako válasza micafighter (#37655) üzenetére


Belako
tag

Ne haragudj mi az a dump? Most ez az első ilyen gondom és most ez egy új kifejezés és kicsit konyhanyelven megfogalmaznád?

Nyergeld meg a nagyot! Zsírszalonna nincs a tepertő kincs! Mindenki a maga szerencséjének a pogácsa

(#37657) Wlac


Wlac
Ármester

Sziasztok!

Ősszel vettem egy Dell gépet, előre telepített Win 7-tel. A pontos típust nem tudom, mivel egyből Linuxot húztam rá, és azt boldogan is használtam egészen mostanáig. A napokban szeretnék Win 7-re visszaváltani, és ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem: a gép alján van egy Microsoft matrica, Windows 7 Pro OA felirattal, egy vonalkóddal, és egy szériaszámmal. Ezt a Windowst hogy tudom elővarázsolni, pontosabban fogalmazva, hogyan tudnám legálisan, ezzel a kóddal használni a Win 7-et? Ha volt rajta recovery partíció (DVD-t nem kaptam), azt hogyan tudom előhozni? Anno formáztam az SSD-t, szóval az is lehet, hogy azt a visszaállító részt is megöltem (sajnos nem értek az ilyen visszaállítós dolgokhoz, eddig csak asztali gépekkel volt tapasztalatom). Ha nem lenne már meg a recovery partíció, akkor megtehetem azt, hogy beszerzek máshonnan egy Win 7 Pro-t, és ezzel a kóddal használom, vagy az illegális használatnak minősülne?

Kösz előre is!

“The wha-"

(#37658) #10234880 válasza Wlac (#37657) üzenetére


#10234880
törölt tag

Szia.
"akkor megtehetem azt, hogy beszerzek máshonnan egy Win 7 Pro-t, és ezzel a kóddal használom, vagy az illegális használatnak minősülne?"

Nemlenne az illegális,mer te legális kóddal aktiválnád,és ugyhogy elvileg múködik a dolog,. És Nyugottan próbáld meg,hogy beszerzel egy prot,és avval a kóddal,termékkulcsal tudod/tudnád aktivalni,.

[ Szerkesztve ]

(#37659) wattafaka


wattafaka
senior tag

Sziasztok.

Frissen (1-2 hete) telepített Windows 7 Ultimate (x64) SP1-gyel rendelkező operációs rendszerem van. A problémám az, hogy random módon néha "megreccen". Ezt kifejteném: főleg zenehallgatás közben veszem észre, amikor a zene is megakad egy pillantásra (mint mikor 100%-ra felugrik a CPU használat), a dokumentum scroll-ozása is megtorpan erre az igen minimális időpillanatra, ám hosszú távon marha idegesítő tud lenni, mert azért sajnos egyértelműen észrevehető. Mi okozhatja ezt? MSI GX620-as notebook-ról van szó legfrissebb driverekkel (chipset, audio, VGA, LAN, WLAN minden). A feladatkezelő folyamatosan megy, és a bizonyos pillanatokban egyáltalán nem ugrik a processzorhasználat 100%-ra, 50 fölé se megy, szóval semmi nem utal rendszererőforrás hiányra. RAM is 2 giga alatt mozog a 4-ből. Gondoltam ilyenre, hogy lehet hangkártya hardveres gyorsítást kellene kikapcsolnom, de hirtelen fogalmam sincs, azt win7-ben hol lehetne. A VGA driver telepítésnél kiszedtem a pipát a HD audio illesztőprogram mellől, de gondolom ez a videókártyába épített hangchip-hez lenne való, és a külön Realtek-hez semmi köze.
A lényeg, hogy minden ötletet szívesen fogadok. Előre is köszi.

hazazs

(#37660) micafighter válasza Belako (#37656) üzenetére


micafighter
nagyúr

Szia ! C:\WINDOWS\Minidump -> ide kéne elnavigálni, és amit itt találsz, azt küld el nekem valamilyen úton- módon :)

(#37661) Wlac válasza #10234880 (#37658) üzenetére


Wlac
Ármester

Köszönöm, akkor holnap megpróbálok valamit alkotni.

wattafakk: nekem hasonló bajom volt anno öcsém gépén (2-3 percenként minden megállt úgy 2 mp-re, majd folytatódott gond nélkül). Én kiszedtem minden perifériát, majd egyesével visszadugva kerestem a hibát. Végül az UTP kábel cseréje oldotta meg a dolgot. Nem tudom a dolog fizikáját, az is lehet, hogy a csere pillanatában pont egy kozmikus sugárzás ölte ki a rossz szellemeket a gépből, és a két dolognak nem volt köze egymáshoz, mindenesetre nekünk az segített. Utána gond nélkül ment minden. Mivel nálad laptopról van szó, ezért kisebb a valószínűsége annak, hogy ez a gond, de ha kábelen vagytok fenn a neten, akkor próbáljátok meg egy ideig wifi-only üzemmódban használni a gépet. Ha úgy rendesen működik, akkor megvan a bűnös.

“The wha-"

(#37662) #10234880 válasza Wlac (#37661) üzenetére


#10234880
törölt tag

Szivesen,nincs mit :)

(#37663) TripleM


TripleM
tag

Sziasztok! Csökkentett módban a Pornhub valamelyik extrém társoldalán első kattintás után felugrott a rendőrségi 25000 Ftos vírus. Ezután lekapcsoltam a wifit, majd task managerrel bezártam az egész chrome-ot. Ezek után semmi nyoma nem látható ennek a cuccnak, utána wifire kapcsolódva minden oké, és reboot után is. Most akkor tényleg szerencsém volt, és tiszta a gépem? Mit gondoltok?

Ja egyébként most vettem észre, hogy nekem win 8am van ez meg win7es topic. sorry

[ Szerkesztve ]

(#37664) micafighter válasza Wlac (#37657) üzenetére


micafighter
nagyúr

Próbáld meg beaktiválni, ha nem sikerül, akkor Dell support és Microsoft support segíteni fog :)

(#37665) micafighter válasza TripleM (#37663) üzenetére


micafighter
nagyúr

Szia ! A webböngészős rendőrségi vírussal kapcsolatban: [link] és [link] ;)

Van ennek egy sokkal rosszabb fajtája, ami gyakorlatilag teljesen kizár a gépből, asztal helyett ide bootol: és csökkentett módba se enged.

Amit te láttál az gyakorlatilag nem is vírus volt, csak egy ilyesztgető weboldal, amit "nehéz" bezárni (nehéz alatt értsd: a felugró ablakra bal egér gombbal kattintás, aztán enter billentyű lenyomása).

Sok trükköt bevetnek, akik megpróbálják ilyen ijesztgetéssel kicsalni a pénzedet: kiírják az IP címedet, az IP címed alapján a tartózkodási helyed, továbbá teljesen lokalizált weboldalak vannak:

Magyar

Francia

Kanadai

Amerikai

Norvég

stb..

Ugyanakkor ha beleolvas az ember a szövegbe, akkor könnyen megkérdőjelezhető lesz a hitelessége a dolognak. Pár hónapja én olyan verzióval találkoztam, ami ugyan magyarul írta ki, hogy milyen bűncselekményeket követtem, de egyrészt nagyon törte a magyart, másrészt olyan törvényre hivatkozott, ami a magyar BTK-ban nincs is, de maga a hivatkozás sem jogszabályra történt, hanem egy olyan törvényfajtára, amit a magyar jogrendszer nem használt..

Szumma szummárum, az csak egy ilyesztgetős weboldal volt ;)

A kérdés egyébként ebbe a topicba illik --->A nagy virusirto topic

[ Szerkesztve ]

(#37666) LonGleY válasza micafighter (#37665) üzenetére


LonGleY
veterán

LY -> J!

(#37668) micafighter válasza LonGleY (#37666) üzenetére


micafighter
nagyúr

Már késö volt.. :B

[ Szerkesztve ]

(#37669) Zola007


Zola007
veterán

Srácok, remélem van valakinek ötlete az alábbival kapcsolatban. :O
Adott tesóm gépe, ami korábban teljesen normálisan szólt, de tegnap feltűnt, hogy fel van cserélődve a bal és a jobb sztereó csatorna az alaplapi hangkártyán.

Valamikor az elmúlt 1 hónapban történhetett vala gebasz, mert akkor még hallgattam rajta az egyik kedvenc zeném, ami csak a bal csatornával indít elég hosszan és most is ennek kapcsán tűnt fel a jelenség, mert a jobból kezdett el szólni a zene.
- nem kábel, ellenőrizve
- nem a hangkártya drivere, ellenőrzive
- nem program vagy lejátszó, mindenhol így szól
- rádugtam az USB-s Creative X-fi DAC-ot is, de azon is fordítva szól a 2 csatorna

gugli megvolt, ritka probléma és más sem nagyon talál rá megoldást :W
nekem több ötletem már nincs, valaki találkozott már ilyesmivel?

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#37670) spiritex válasza Zola007 (#37669) üzenetére


spiritex
veterán

Mit dugtál rá az alaplapi (ill. DAC) hangkártyára? Sima fülhallgatót vagy erősítőt hangfalakkal?

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#37671) dokee78


dokee78
félisten

Van egy TuneUp Utilities 2014 mappám a program files mappában és nem engedi törölni "Hozzáférés megtagadva" üzenettel.
Nem telepítettem ilyen programot,van olyan progi ami tudja törölni?

(#37672) johnny82


johnny82
őstag

Hali!

Azt hogyan tudom megcsinálni, hogy haveromnak laptopomon és pc-men új felhasználói fiókot hozzak létre, de olyan alkalmazásokat, mint mondjuk az outlook ne tudja megnyitni?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#37673) Zola007 válasza spiritex (#37670) üzenetére


Zola007
veterán

aktív hangfalpárt és fülhallgatót is mindkettőre
de mint írtam a hardware része kizárva
a rendszer bugyraiból ered, de nem tudok rájönni mi okozza

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#37674) TripleM válasza micafighter (#37665) üzenetére


TripleM
tag

Köszönöm szépen!

(#37675) Troy.


Troy.
addikt

Hello!

Kék halálról a rendszer naplóba kerül bejegyzés? Ha igen, meg tudná valaki mondani, hova?

üdv

.

(#37676) micafighter válasza Troy. (#37675) üzenetére


micafighter
nagyúr

Szia ! Az eseménynaplóban piros felkiáltójeles hibákat kell keresni a Windows naplókon belül, ott is első sorban a rendszer naplóban. Dupla kattintásra kiadja a részleteket. Ha tudod mikor történt a kék halál, akkor dátum / idő alapján tudod keresni. A kékhalálhoz egyébként a BlueScreenView programot szoktuk használni : [link] -> ez jobb, mert egyből mutatja ugyanazt, mint amit az eseménynaplóban keresgélve találsz meg.

(#37677) micafighter válasza Zola007 (#37673) üzenetére


micafighter
nagyúr

Azt tudod, nagyjából mióta van a gond? Vezérlőpult -> Programok és szolgáltatások. Vissza kéne nézni, mi települt az idő tájt, amikor felmerült a gond. Ugyanitt a telepített frissítéseket is érdemes végignézni, hogy mi települt az idő tájt:

(#37678) vlevi válasza Troy. (#37675) üzenetére


vlevi
nagyúr

Az esemenynaplo kezdokepernyojen a kritikus hibak kozott ott kell lennie. De egy masik megoldas a bluescreenview progi hasznalata.

(#37679) micafighter válasza dokee78 (#37671) üzenetére


micafighter
nagyúr

Szia ! Igen van: Unlocker vagy FileAssassin. Előtte érdemes lenne megnézni a Vezérlőpult -> Programok és szolgáltatások-ban, hogy tényleg nem települt-e. A TuneUp Utilities előszeretettel csatolt program ingyenes telepítőkhöz. Az az eset, amikor telepítés közben rákérdez, hogy szeretnéd-e még ezt is feltenni, szeretnéd-e még azt is feltenni.

A lényeg, hogy ha van a Programok és szolgáltatások-ban bejegyzés, előbb onnan távolítsd el a programot, mert ha törlöd a mappáját a fentebb linkelt valamelyik programmal, akkor utána nem fogod tudni törölni a Programok és szolgáltatásokból, és hátra hagyhat maga után más könyvtárakat, fájlokat, registry bejegyzéseket. Ha van bejegyzés a Programok és szolgáltatásokban, előbb onnan futtasd az eltávolítót, aztán ha találsz még hozzá kapcsolódó mappát, azt nyugodtan töröld a fentem említett programokkal.

(#37680) Troy. válasza micafighter (#37676) üzenetére


Troy.
addikt

Köszi a választ! Miképp működik? A már megtörtént kék halálokat kilistázza?

üdv

#37678) vlevi: neked is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

.

(#37681) micafighter válasza Troy. (#37680) üzenetére


micafighter
nagyúr

:K

(#37682) Zola007 válasza micafighter (#37677) üzenetére


Zola007
veterán

Nem tudom mióta van a gond pontosan, 3 hete még jó volt, de egyébként sem települt azóta hangrendszert érintő frissítés, mert megnéztem.
Pontosabban nem tudom mióta "volt" a gond, mert megoldódott az imént magától. :)
Pedig tegnap óta nem csináltam vele semmit sem. Bekapcsolás után rendben szól, remélem így is marad. :C

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#37683) Troy. válasza micafighter (#37681) üzenetére


Troy.
addikt

Köszi, csak meglepődtem hogy a gépemen még nem volt blue death. Na majd megnézem a problémás pc-n.

Lehetséges, hogy még jövök. Köszönöm.

üdv

[ Szerkesztve ]

.

(#37684) micafighter válasza Troy. (#37683) üzenetére


micafighter
nagyúr

,,meglepődtem hogy a gépemen még nem volt blue death." :DDD

[ Szerkesztve ]

(#37685) dokee78 válasza micafighter (#37679) üzenetére


dokee78
félisten

Köszi,az Unlocker elintézte. :K

(#37686) mutyi


mutyi
őstag

Most vettem egy új laptopot,amiben egy Intel 320 SSD van.
Van rajta Windows 7,de én újra akarom tenni, viszont a szokásos telepítő indítása után,miután ellenőrzi hogy van-e a gépben meghajtó, kiírja hogy hiányzik neki driver.

Eddig simán tudtam telepíteni SSD-s gépre is ezt a Windows 7-es rendszert, de most megállt a tudományom.
Valakinek ötlete?

(#37687) micafighter válasza mutyi (#37686) üzenetére


micafighter
nagyúr

Pontsan hogy próbálod telepíteni és milyen telepítővel?

(#37688) mutyi válasza micafighter (#37687) üzenetére


mutyi
őstag

Usb-ről telepíteném, elindul szokásosan a Windows 7 telepítő boot része és miután kiválasztom a nyelvet, stb, és dobna ahhoz a részhez ahol majd tudod a meghajtót törölni, partícionálni, ott kiírja hogy nincs elérhető meghajtó vagy driver szükséges és lehetőség lenne be tallózni azt.

(#37689) micafighter válasza mutyi (#37688) üzenetére


micafighter
nagyúr

Mivel készítetted a telepítőt? Eredeti telepítő ISO-t használtál? #37238 -> [link 1] , [link 2]

[ Szerkesztve ]

(#37690) qqcqqc válasza mutyi (#37688) üzenetére


qqcqqc
őstag

nem usb3-ról akarsz telepíteni?
a win7 telepítője ilyenkor szokott drivert kérni.

(#37691) mutyi válasza micafighter (#37689) üzenetére


mutyi
őstag

Igazatok van, én azt hittem a 9470-es Folio gépen két usb 3 van meg 1 db usb 2, de mind a 3 usb 3.0 port.
Be tudnád nekem linkelni azt a drivert, ami kell az usb 3-as használatakor?

(#37692) micafighter válasza mutyi (#37691) üzenetére


micafighter
nagyúr

Mivel HP gép a HP holnapján találod meg hozzá a megfelelő drivert. [link]. Keresd meg a géped pontos típusát, és az ahhoz való drivereket töltsd le.

Ha .exe fájl lesz az USB driver, akkor nem telepítened kell, hanem csomagold ki, mint ha egy tömörített állomány lenne:

Ha kicsomagoltad, a Drivers mappán belül lesznek a driverek:

A következő helyen: Drivers\Win7 és 32 bites OPrendszer esetén az x86 mappában, 64 bites OPrendszer esetén az x64 mappában lesznek a driverek:

Csinálj valahova egy mappát, mondjuk winpe néven, azon belül pedig egy usb3 mappát, és pakold bele ezeket a drivereket. Ezután a telepítődről másold az általat létrehozott winpe mappába a sources\boot.wim fájlt. Ez után futtasd a parancssort rendszergazdaként, (jobb kattintás, futtatás rendszergazdaként), és a következő parancsokat írd bele:

1) pushd "C:\xyz\winpe" -> itt a " " -jelek között a winpe mappa elérési útja legyen, ugyanígy " " jelekkel közrezárva.

Ez a parancs oda viszi a parancssort, a következő parancsokat abban a könyvtárban hajtja végre, így nem kell minden parancsnál elérési utakat meghatározni.

2) A következő paranccsok:

dism /mount-wim /wimfile:boot.wim /index:2 /mountdir:mount

dism /image:mount /add-driver /driver:usb3\iusb3hub.inf

dism /image:mount /add-driver /driver:usb3\iusb3xhc.inf

dism /unmount-wim /mountdir:mount /commit

-> itt az aláhúzott fájlok a driver típusától függően lehetnek nusb3hub vagy iusb3hub nevüek például.
Csináltam a két fajta driverekről képet, hogy érthetőbb legyen:

Nézd meg a .inf fájlokat, amiket előzőleg az usb3 mappába másoltál, hogy mi a nevük, és azt írd az aláhúzott helyre. Tehát ha iusb3hub.inf és iusb3xhc.inf a nevük, akkor maradhat úgy, ahogy fentebb írtam, ha például neked nusb3hub.inf és nusb3xhc.inf a nevük, akkor az aláhúzott helyre azt írd.

Ezzekkel a paranccsokkal a boot.wim-hez lettek adva az USB 3 driverek.

Ezek után annyi a dolgod, hogy a winpe mappából a módosított boot.wim fájlt visszamásolod az USB telepítőn a helyére, a sources mappájába, felülírással.

[ Szerkesztve ]

(#37693) mutyi válasza micafighter (#37692) üzenetére


mutyi
őstag

Nagyon szépen köszönöm a részletes segítséget, baromi jó.
Annyi segítség kellene,hogy a következő hibát dobja, miután szeretném az első hosszú parancssort futtatni.

Csatolom.

(#37694) micafighter válasza mutyi (#37693) üzenetére


micafighter
nagyúr

A boot.wim gondolom ott van a winpe könyvtárban ? Tudnál mutatni képet a winpe mappárol és a benne lévö usb3 mappárol?

A paranccsort gondolom jobb gomb, futtatás rendszergazdaként inditottad? Bár ha nem ugy initod és az a gond, akkor azt irná hibának, hogy nincs jogosultságod.

[ Szerkesztve ]

(#37695) mutyi válasza micafighter (#37694) üzenetére


mutyi
őstag

Minden jó helyen van elvileg.
Igen, természetesen rendszergazdaként van.

(#37696) johnny82 válasza johnny82 (#37672) üzenetére


johnny82
őstag

Valaki erre?

(#37697) micafighter válasza johnny82 (#37672) üzenetére


micafighter
nagyúr

Szia!

Vezérlőpult -> Szülői felügyelet, ott kiválasztod a haverod fiókját, és lesz olyan lehetőség, hogy Megadott programok tiltása és engedélyezése.

(#37698) johnny82 válasza micafighter (#37697) üzenetére


johnny82
őstag

Köszi!

(#37699) micafighter válasza johnny82 (#37698) üzenetére


micafighter
nagyúr

;)

(#37700) wattafaka válasza wattafaka (#37659) üzenetére


wattafaka
senior tag

és erre micafighter tudsz mondani valamit?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.