Hirdetés

2021. október 24., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-01 15:54:41

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

A topicban tilos a különböző loaderek, activatorok használatával, elérhetőségével kapcsolatos mindenféle hozzászólás! Az ez ellen vétők hat órával kezdődő kitiltásban részesülnek!

Előzmények

Windows XP Mód

A Windows 7 újabb pluszt nyújt: gyári virtualizációs megoldást kapunk hozzá, ez a Windows XP Mód. (Utólag kell letölteni és telepíteni.) A 450 MB-os csomaggal a Windows 7-be egy komplett virtuális XP integrálható, ami az XP-n futó programok 99%-át képes futtatni – a játékokat nem számítva. Az XPM hasznos lehet a vállalatoknak (futnak a régi programok is), de az otthoni felhasználóknak is, akik izolált környezetben próbálgathatják ki a szoftvereket, anélkül, hogy a „normál” gépet veszélybe sodornák. A dolog szépséghibája annyi, hogy az XPM futtatásához 2 GB-t RAM szükségeltetik, viszont a CPU-nak nem kell tudnia a hardveres virtualizációt.
A Windows Virtual PC és a virtuális Windows XP letölthető innen. Használatához, telepítéséhez Professional, Enterprise vagy pedig Ultimate verzió szükséges. Egyéb esetben (Home Premium) javasolt valamilyen ingyenes (VMware Player, VirtualBox) virtualizációs szoftver használata.

Kékhalál avagy mit csináljak ha magától újraindul a gép?

Elsőnek kapcsold ki az automatikus újraindulást kékhalál esetén (Vezérlőpult --> Rendszer --> Rendszervédelem --> Speciális --> Indítás és helyreállítás, itt kattints a Beállításokra --> Automatikus újraindítás elől vedd ki a pipát, majd okézd le), így a következő kékhalál esetén fel tudod írni a hibakódot. Vagy töltsd le az alábbi programok egyikét: Nirsoft BlueScreenView, WhoCrashed, mellyekkel megtudod nézni azt a hibát ami miatt újraindult a gép. A lényegi információ a STOP hibakód/bugchek ami valahogy így néz ki STOP 0x000000e9. Itt tudsz a Microsoft tudástárban keresni a hibakódra.

A Windows 7 nyelvének megváltoztatása

A Windows 7 Ultimate/Enterprise verziója támogatja a különböző nyelvi file-ok telepítését és használatát. A Windows 7 egyéb verzióiban nem lehet nyelvet váltani a telepítés után. A telepítés előtt megengedett az operációs rendszer nyelvének cseréje, tehát nem illegális. Fontos, hogy csak és kizárólag egy nyelv lehet installálva vagyis amennyiben egy angol verzióban cserélsz nyelvet magyarra figyelni kell, hogy az angol nyelv el legyen távolítva a telepítés előtt. Itt olvashatsz részletes leírást a nyelv cseréjéről.

Hangproblémák megoldása Creative Sound Blaster kártyáknál

Ha gondod van a hanggal, legyen az 2.0,5.1,7.1 vagy bármi egyéb akkor itt van a Windows 7-hez való megoldás. Többeknek okozott problémát hogy nem szól a mélynyomó és egyéb gondok, itt találtok leírást, ami szerint belehet állítani rendesen.

SB Live! series Support Pack
SB X-Fi Series Support Pack 2.0
SB P17X Series Support Pack 1.6

Egyéb hanggal kapcsolatos megoldásokat itt találtok: [link]

Gyakran ismételt kérdések:

A Windows Update (svchost.exe) csak keres-keres (jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Ezzel kapcsolatban a Microsoft kiadott egy összegző frissítést, ami átmenetileg megoldja a frissítés keresési problémákat. Gyorstalpaló hozzá.

Windows 7 verziók összehasonlítása a Microsoft oldalán megtalálható bővebben.

Windows 7 Enterprise 90 napos próbaverzió letölthető innen.
Illetve, ha rendelkezünk boltban vásárolt, 25 jegyű termékkulccsal, akkor a hozzá tartozó telepítőkészlet innen tolthetjük le.
A Windows 7 SP1 ISO képfájlok elerhetoek innen is: Microsoft Windows and Office ISO Download Tool

Figyelem! A Windows telepítő letöltése tetszőleges helyről legális, viszont az aktivációs eljárás megkerülése különböző loaderekkel, activátorokkal továbbra sem az!

A számítógép BIOS-ába integrált licenszkulcs segítségével is aktiválható a Windows

A Win10-hez kapcsolódó telemetria, ill. frissítésre felkészítéssel kapcsolatos frissítések eltávolítása:

hsz_53789 illetve GWX Control Panel

Előzmény:
Windows 7 Archívum I.
Windows 7 Archívum II.

Utolsó szerkesztés: 2017.08.01. by krealon

A képért köszönet BonFire-nek!

Kapcsolódó címlapos cikkek a Logoutról (részletek):
- Windows 7 költöztetése HDD-ről SSD-re - Klónozó és Backup-Restore alkalmazások tesztje (Szerző: Fire/SOUL/CD )
- Windows 7 telepítés más szemszögből avagy BI OS or not to BI OS (Szerző: Fire/SOUL/CD )
- Windows 7 "x86 és x64 az egyben" telepítő készítése (Szerző: Fire/SOUL/CD )

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.